NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Gezondheid en milieu
Inhoud blog
 • Cacao gezond
 • Magnesiumvormen
 • Astaxanthine
 • Suikervervangers
 • Alzheimer de baas

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
  Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
  17-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groene thee

  De koningin onder de infusies.

  Onderzoekers vinden dat het lichaam meer calorieën verbrandt als men groene thee drinkt!

  Groene thee is waarschijnlijk de gezondste drank in de wereld.

  Men denkt er alles over te weten. Echter blijft groene thee verbazen bij elke nieuwe studie.

  Uiterlijk betekent groene thee niet veel. En toch zit die vol krachtige en heilzame stoffen voor het lichaam.

  Reeds bekend zijn de anti-oxidant en anti-kanker eigenschappen (in het bijzonder tegen borstkanker).

  Groene thee is ook een interessante oplossing om gewicht te verliezen, het verbeteren van ons uithoudingsvermogen en het verhogen van onze energieniveaus.

  Wat weten we eigenlijk over thee?

  Vandaag de dag is thee de meest geconsumeerde drank in de wereld na water. Groene thee is goed voor 18% van de wereldwijde consumptie van thee, en zwarte thee voor 80%.

  Er is een groot misverstand over thee. Wanneer we spreken over zwarte thee, groene thee, witte thee, stellen we ons verschillende soorten struiken voor waarvan de bladkleur zou variëren van donkergroen tot lichtgroen.

  De werkelijkheid is heel anders.

  De 3200 bestaande soorten thee zijn allemaal afkomstig van één enkel soort theeplant ook wel bekend als Chinese Camelia (Latijns: Camelia sinensis).

  Het klimaat, de hoogte, het oogstseizoen (lente, zomer, herfst, winter), en in het bijzonder de behandeling na de oogst zijn een aantal factoren die de smaak van thee bepalen.

  De behandeling is een cruciale stap die het verschil maakt in de uiteindelijke smaak van thee (kneuzen van de bladeren , oxidatie, drogen, roosteren, nagisting, parfumeren, smaakstoffen, bedrijfsgeheimen, enz., volgens noodzaak ).

  Tenslotte krijg je een oneindige verscheidenheid aan crus - ook als je twee groene thee’s vergelijkt. Sommigen zeggen dat de smaak van groene thee geserveerd in Japan dichterbij de smaak van waterkerssoep ligt dan de groene thee die we drinken in Europa.

  Groene thee: de meest waardevolle.

  Van alle soorten wordt groene thee het meest gewaardeerd voor zijn therapeutische eigenschappen. Het verschil tussen theesoorten ligt in de behandeling van de bladeren. Groene thee is thee die het minst verwerking heeft ondergaan en die een maximale efficiëntie van de eigenschappen van de werkzame stoffen behoudt. (N.v.d.r.  Volgens een theesommelier uit mijn omgeving geldt het predicaat "minst bewerkt" eigenlijk voor witte thee en zou deze thee - omdat de knopjes heel vroeg in het voorjaar geplukt worden - door zijn geringe bewerking de meeste actieve stoffen bevatten).

  Groene thee bevat grote hoeveelheden polyfenolen zoals flavonoïden en catechines - vooral epigallocatechinegallaat (EGCG). Hun antioxidante kracht is zeer belangrijk. EGCG is één van de krachtigste antioxidanten.

  Groene thee is rijk aan vitamine C die ook een goede antioxidant is. Hij bevat ook cafeïne en andere vitaminen: A, B, B2, K en PP. Verder nog mangaan en selenium om schade door vrije radicalen te voorkomen, zink voor het verbeteren van de neurologische functies en magnesium om de energieniveaus te verbeteren.

  Een gedroogd groen theeblad bevat van 0,5% tot 10% caffeine en 15% tot 30% catechinen waarvan gemiddeld 50% tot 75% EGCG.

  Verbrand uw vet en verhoog uw uithoudingsvermogen.

  Twee onderzoekers aan de Universiteit van Basel maakten een uitgebreid overzicht van alle in vitro en in vivo studies (mens en dier) op EGCG in groene thee. De meeste studies tonen aan dat groene thee en groene thee-extracten doeltreffend zijn voor gewichtsverlies, voor de controle van de bloedsuiker en het verlagen van het risico van cardiovasculaire ziektes in verband met overgewicht.

  Groene thee is ook bekend om het verbruik van vet tijdens oefeningen en verbetering van de cardiale capaciteit en het uithoudingsvermogen tijdens het sporten.

  In een studie noteerden 10 gezonde mannen die groene thee dronken een energiestijging van 4%.

  Groene thee stimuleert het lichaam om specifiek vet te verbranden. Een studie toonde aan dat de vetverbranding met 17% steeg bij patiënten die groene thee hadden gedronken.

  Verschillende studies hebben aangetoond dat groene thee vooral gewicht doet verliezen rond de buik.

  Merk op dat de proefpersonen meer gewicht verloren bij de combinatie van groene thee en sporten.

  Een grote studie van 240 personen gedurende 12 weken onthulde dat groene thee lichaamsvet, tailleomtrek en abdominaal overgewicht aanzienlijk vermindert.

  Natuurlijk werkt dit niet voor iedereen. Sommige studies hebben geen verhoogde stofwisseling gevonden na het drinken van groene thee. Het hangt allemaal af van het initieel verbruik: bij mensen die al lang veel groene thee of koffie drinken heeft een extra dosis groene thee weinig effect op het gewicht, maar voor anderen is het effect heel duidelijk.

  Van de cafeïne in groene thee is bekend ook de fysieke prestaties te verbeteren (+ 12% volgens een Brits onderzoek). Dit is nuttig om beter te presteren in sporten, het verbeteren van het uithoudingsvermogen of gewoon actiever te zijn gedurende de dag.

  Cafeïne werkt door het mobiliseren van vetzuren in het vetweefsel dat zo als een directe bron van energie werkt bij inspanningen en de spieren explosierver maakt bij sporten (bodybuilding, rugby, enz.).

  EGCG heeft zijn effectiviteit bij het verbeteren van de cardiale capaciteit en het uithoudingsvermogen getoond. Amerikaanse onderzoekers ontdekten dat EGCG de consumptie van CO2max deed toenemen zonder het versnellen van de hartslag. Dit suggereert dat EGCG de cardiale output verhoogt: de zuurstof in het bloed wordt vlugger gerecupereerd voor gebruik tijdens het sporten.

  Groene thee wordt aanbevolen om meer calorieën te verbranden, vet te verliezen en fysieke prestaties te verhogen.

  Wat kan je verwachten van theanine?

  Groene thee is ook rijk aan theanine, een stof die onderzoekers interesseert. Volgens voorlopige studies heeft theanine een ontspannend effect op het zenuwstelsel en een stimulerend effect op het immuunsysteem. De gegevens zijn nog onvoldoende om de doeltreffendheid te bevestigen.

  Elke groene thee is niet gelijk.

  Veel groene thee wordt geoxideerd verkocht en dit proces kan zijn weldaden vernietigen. Inspecteer nauw uw groene thee om de kwaliteit te beoordelen. Als die bruin oogt in plaats van groen is het mogelijk dat hij oxidatie heeft ondergaan.

  Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw groene thee zuiver is. De kwaliteitsthee mag niet te veel lood, fluor, kwik, arseen, cadmium of aluminium bevatten. Verontreiniging van goedkope thee is eenvoudig uitgelegd: de teeplant absorbeert de stoffen in de aarde langs haar wortels. Als zij groeit in een vervuilde omgeving zal zij bijvoorbeeld lood en fluor uit bodem  absorberen. Daarom wordt algemeen aanbevolen groene thee te kiezen uit Japan in plaats van China, waar het land meer  vervuild is; (n.v.d.r. je zit ook goed natuurlijk als je voor biologische thee kiest die op deze en andere verontreinigingen gecontroleerd wordt).

  Alle groene thee bevat niet dezelfde hoeveelheid EGCG, de belangrijkste antioxidant in groene thee. Bij het testen van verschillende soorten groene thee bleek de EGCG concentratie te variëren van 1 tot 20 maal (x20)! Bij verder onderzoek werd ontdekt dat sommige groene theeproducten zelfs geen EGCG bevatten.

  Geconfronteerd met deze enorme verschillen, kan ik u alleen maar aanmoedigen om zorgvuldig uw groene thee te kiezen, en ik geef u enkele tips hiervoor.

  Er is een Chinees spreekwoord dat zegt:

  "Het is beter om gedurende 3 dagen te worden beroofd van voedsel dan van thee voor één dag. "

  Dit gezegde geldt perfect in ons geval: we zouden volledig de industriële smaakstoffen, conserveringsmiddelen en geraffineerde suikers moeten elimineren ... en meer groene thee drinken.

  Pas op voor de zakjes met groene thee.

  Groene thee papieren zakken zijn schadelijk indien ze zijn behandeld met epichloorhydrine. Bij contact met water komt de stof 3-MCPD los.  3-MCPD is in verdenking gesteld door het Europees Agentschap voor de Gezondheid (EFSA) als een mogelijke oorzaak van kanker, onvruchtbaarheid en immuundeficiëntie.

  Andere theezakjes zijn van plastiek ... op basis van synthetische polymeren zoals nylon of PVC. Gelukkig smelten deze kunststoffen slechts bij hoge temperaturen, maar zelfs onder de smelttemperatuur kunnen deze polymeren al beginnen af te breken.

  Door zo’n theezakje onder te dompelen in kokend water bestaat het risico dat de polymeren loskomen waarvan de schadelijke effecten op het lichaam overbekend zijn.

  Het hele blad of het blad gemalen tot poeder?

  Intuïtief zeggen we dat de hele theebladeren de voorkeur verdienen op de bladeren gemalen tot poeder. Vooral ook omdat de hele bladeren meestal duurder zijn. Maar het is inderdaad juist dat de hele bladeren vaak van betere kwaliteit zijn en controleerbaarder op zuiverheid. Het is eenvoudiger om junk poeder te verbergen in thee, zoals in een sigaret. Met een sigaar of hele theebladeren kan niet ongemerkt worden geknoeid. Uiteraard blijven de gebruikte bestrijdingsmiddelen bij de teelt een probleem dat we niet kunnen zien met het blote oog. Dat is dan ook de reden waarom het beter is om biologische thee te kopen.

  Hoe kun je 2 keer meer antioxidanten halen uit je thee?

  Er is een domein waar de geplette bladeren de hele overtreffen: het gehalte aan anti-oxidanten in de drank. Inderdaad bij hele theebladeren zul je 2 keer meer antioxidanten in je kopje krijgen als je ze eerst maalt of kneust. Door het malen komen de goede antioxidanten (bijvoorbeeld EGCG) gemakkelijker vrij in de infusie.

  Gebrek aan ijzer: is groene thee gevaarlijk?

  Thee heeft de ongelukkige neiging zich vast te klampen aan het ijzer in ons spijsverteringskanaal. Dit voorkomt dat ijzer goed wordt geabsorbeerd, een situatie waarbij niets aan de hand is voor de meesten die genoeg ijzer hebben maar niet wenselijk voor mensen met een tekort aan ijzer (anemie).

  Om dit fenomeen te beperken is het aan te raden thee te drinken tussen de maaltijden en tussen het eventueel nemen van andere voedingssupplementen.

  De kunst van het bereiden van groene thee.

  De bereiding van groene thee is gevoeliger dan we denken. Als je volledig wilt profiteren van alle voordelen volg dan onderstaande traditionele bereidingswijze:

  . Kook water in een pot of ketel zonder antiaanbaklaag omdat de speciale coating wel eens schadelijke chemische stoffen zou kunnen vrijgeven door het kokend water.
  . Laat vervolgens het water afkoelen tussen 77 ° C en 85 ° C.
  . Laat het water 1 minuut rusten.
  . Verwarm theepot of kopje opdat het water niet te snel zou afkoelen. Hiervoor vul je de theepot met kokend water en bedek met een doek.

  . Wacht even en dan giet je het water weg.
  . Gebruik 4 theelepels bladeren voor 1 liter water.
  . Laat de bladeren met behulp van een zeef of een theebal zakken tot op de bodem van de pot om een sterk aftreksel te kunnen produceren.
  . Giet het warme water in het recipiënt en dek af met een doek of een theemuts.
  . Laat 2 tot 3 minuten trekken.
  . Verwijder de theebladeren en geniet.
  . De thee moet geurig zijn en mag niet bitter smaken.

  Een eenvoudige manier om van de weldaden van groene thee te genieten.

  Veel mensen willen van de deugden van groene thee genieten maar zien er tegen op om die zelf te maken; ze weten niet waar goede kwaliteit groene thee zonder al te veel fluoride te verkrijgen is.  Ze voelen zich ongemakkelijk door de exotische namen en gespecialiseerde Engelse woordenschat op de verpakking. Tussen "Oolong", "Gunpowder", "golden buds”, "silver tips", "Lapsang Souchong", "single estate", “loose leaf”, "pu-erh", "blend", "Orange Pekoe" "first flush" voelt men zich volledig verloren.

  Dan is er bezorgdheid dat de thee verouderd is, het water te heet, de bladeren te lang trekken enz. Deze factoren beïnvloeden de weldaden van de thee zodat het lichaam geen gebruik kan maken van de uitstekende werkzame bestanddelen.

  Er zijn mensen die vier klontjes suiker in hun kopje thee doen om zijn smaak te maskeren - ten allen prijze vermijden want katastrofisch voor de gezondheid.

  Voor degenen die niet graag thee zelf zetten is er een eenvoudig alternatief: groene thee capsules. De meeste zijn niet zo geconcentreerd in EGCG dan de infusies maar het is een alternatief.

  Eric Müller

  Oorspronkelijk artikel:”Le star des infusions”, Néo-nutrition, Juillet 12, 2015.

  Bijlagen:
  http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2008/07/24/green-tea-protects-against-heart-disease.aspx   
  http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/07/03/green-tea-benefits.aspx   
  http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1038/oby.2007.176/full   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10584049   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19680234   

  17-09-2015, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:groene thee, antioxidanten
  14-09-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marihuana controverse

  Wetenschappers scheiden medische voordelen van cannabis van ongewenste neveneffecten.


  (NaturalNews) Met zeer weinig uitzonderingen is in de Verenigde Staten bijna geen enkel medisch probleem in de afgelopen tijd zo omstreden geweest als dat van medische marihuana. Voorstanders zijn van mening dat de bioactieve ingrediënten in marihuana moeten worden gebruikt als medicijn omwille van de vele voordelen voor de gezondheid - en inderdaad, er is voldoende bewijs om aan te nemen dat het kan helpen bij het verlichten van de inter-oculaire druk bij glaucoompatiënten, bij verhoging van de eetlust van de patiënten met chemotherapie en misschien wel het allerbelangrijkste, bij verlichten van pijn bij stervenden. Critici argumenteren echter dat de ongewenste neveneffecten "hoog" zijn en het risico van verslaving het te gevaarlijk maken als geneesmiddel, zelfs in zeer gecontroleerde omstandigheden. Het blijkt echter dat wetenschappers dicht zijn bij het elimineren van de ongewenste neveneffecten.

  Nieuw onderzoek scheidt het goede van het slechte.

  Dit nieuw onderzoek is een samenwerking tussen de Universiteit van East Anglia in het Verenigd Koninkrijk en de Universitat Pompeu Fabra in Barcelona, Spanje. Samen hebben wetenschappers in beide universiteiten de route blootgelegd van  THC, het belangrijkste psychoactief ingrediënt in marihuana dat tumoren kan verminderen bij kankerpatiënten.

  Het bleek dat THC zowel de serotonine als de cannabinoïde receptoren in de hersenen affecteert wat leidt tot het "high" gevoel. Deze onderzoekers hebben ook ontdekt dat wanneer deze receptoren worden geblokkeerd, het THC nog altijd kankercellen kan bestrijden zonder de bijwerkingen van o.a. het “high” gevoel - en zonder geheugenstoornissen waartoe het gebruik van marihuana kan leiden. Tevens bleek dat THC nog altijd pijn kan bestrijden zonder geheugenstoornis, wat belangrijk is vanwege zijn veelvuldig gebruik als analgeticum.

  De wetenschappers drukken er wel op dat deze studie uitgevoerd is op laboratoriummuizen en nog niet uitgeprobeerd op mensen. Ze hopen dat hun ontdekking verdere studies zal stimuleren die geleidelijk kunnen leiden tot therapieën die de voordelen van marihuana benutten zonder de nadelen.

  Reacties op de studie.

  Reacties op dit onderzoek van de medische gemeenschap zijn positief. Veel artsen die terughoudend zijn om marihuana te gebruiken lijken zich comfortabeler te voelen over deze therapieën zodra het gevaar van de bijwerkingen wordt verwijderd. De medische gemeenschap blijft echter volhouden dat de patiënten best niet proberen om marihuana als zelfmedicatie te gebruiken.

  Als er meer onderzoek wordt gedaan die voortbouwt op deze eerste bevindingen en als een therapie kan ontwikkeld worden die de helende krachten van THC gebruiken zonder de ongewenste bijwerkingen, kan dit de weg effenen naar een grotere acceptatie van deze therapieën. Dit zou een betere toegang betekenen voor patiënten met ernstige medische aandoeningen die zouden kunnen profiteren van wat de THC te bieden heeft.

  Oorspronkelijk artikel:"Scientists separate medical benefits of cannabis from unwanted side effects", Tuesday, August 11, 2015 by: Dr. Sofiya, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.dailymail.co.uk/health/article-3155094/Cannabis-breakthrough-scientists-manage-SEPARATE-drug-s-medicinal-benefits-hallucinogenic-effects.html   
  http://www.ibtimes.com/marijuanas-medical-benefits-separated-negative-effects-study-2002949   
  http://www.medicalnewstoday.com/articles/296422.php   

  14-09-2015, 11:33 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:marihuana, kanker, glaucoom, THC
  Archief per week
 • 08/04-14/04 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!