Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    17-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groene thee

    De koningin onder de infusies.

    Onderzoekers vinden dat het lichaam meer calorieën verbrandt als men groene thee drinkt!

    Groene thee is waarschijnlijk de gezondste drank in de wereld.

    Men denkt er alles over te weten. Echter blijft groene thee verbazen bij elke nieuwe studie.

    Uiterlijk betekent groene thee niet veel. En toch zit die vol krachtige en heilzame stoffen voor het lichaam.

    Reeds bekend zijn de anti-oxidant en anti-kanker eigenschappen (in het bijzonder tegen borstkanker).

    Groene thee is ook een interessante oplossing om gewicht te verliezen, het verbeteren van ons uithoudingsvermogen en het verhogen van onze energieniveaus.

    Wat weten we eigenlijk over thee?

    Vandaag de dag is thee de meest geconsumeerde drank in de wereld na water. Groene thee is goed voor 18% van de wereldwijde consumptie van thee, en zwarte thee voor 80%.

    Er is een groot misverstand over thee. Wanneer we spreken over zwarte thee, groene thee, witte thee, stellen we ons verschillende soorten struiken voor waarvan de bladkleur zou variëren van donkergroen tot lichtgroen.

    De werkelijkheid is heel anders.

    De 3200 bestaande soorten thee zijn allemaal afkomstig van één enkel soort theeplant ook wel bekend als Chinese Camelia (Latijns: Camelia sinensis).

    Het klimaat, de hoogte, het oogstseizoen (lente, zomer, herfst, winter), en in het bijzonder de behandeling na de oogst zijn een aantal factoren die de smaak van thee bepalen.

    De behandeling is een cruciale stap die het verschil maakt in de uiteindelijke smaak van thee (kneuzen van de bladeren , oxidatie, drogen, roosteren, nagisting, parfumeren, smaakstoffen, bedrijfsgeheimen, enz., volgens noodzaak ).

    Tenslotte krijg je een oneindige verscheidenheid aan crus - ook als je twee groene thee’s vergelijkt. Sommigen zeggen dat de smaak van groene thee geserveerd in Japan dichterbij de smaak van waterkerssoep ligt dan de groene thee die we drinken in Europa.

    Groene thee: de meest waardevolle.

    Van alle soorten wordt groene thee het meest gewaardeerd voor zijn therapeutische eigenschappen. Het verschil tussen theesoorten ligt in de behandeling van de bladeren. Groene thee is thee die het minst verwerking heeft ondergaan en die een maximale efficiëntie van de eigenschappen van de werkzame stoffen behoudt. (N.v.d.r.  Volgens een theesommelier uit mijn omgeving geldt het predicaat "minst bewerkt" eigenlijk voor witte thee en zou deze thee - omdat de knopjes heel vroeg in het voorjaar geplukt worden - door zijn geringe bewerking de meeste actieve stoffen bevatten).

    Groene thee bevat grote hoeveelheden polyfenolen zoals flavonoïden en catechines - vooral epigallocatechinegallaat (EGCG). Hun antioxidante kracht is zeer belangrijk. EGCG is één van de krachtigste antioxidanten.

    Groene thee is rijk aan vitamine C die ook een goede antioxidant is. Hij bevat ook cafeïne en andere vitaminen: A, B, B2, K en PP. Verder nog mangaan en selenium om schade door vrije radicalen te voorkomen, zink voor het verbeteren van de neurologische functies en magnesium om de energieniveaus te verbeteren.

    Een gedroogd groen theeblad bevat van 0,5% tot 10% caffeine en 15% tot 30% catechinen waarvan gemiddeld 50% tot 75% EGCG.

    Verbrand uw vet en verhoog uw uithoudingsvermogen.

    Twee onderzoekers aan de Universiteit van Basel maakten een uitgebreid overzicht van alle in vitro en in vivo studies (mens en dier) op EGCG in groene thee. De meeste studies tonen aan dat groene thee en groene thee-extracten doeltreffend zijn voor gewichtsverlies, voor de controle van de bloedsuiker en het verlagen van het risico van cardiovasculaire ziektes in verband met overgewicht.

    Groene thee is ook bekend om het verbruik van vet tijdens oefeningen en verbetering van de cardiale capaciteit en het uithoudingsvermogen tijdens het sporten.

    In een studie noteerden 10 gezonde mannen die groene thee dronken een energiestijging van 4%.

    Groene thee stimuleert het lichaam om specifiek vet te verbranden. Een studie toonde aan dat de vetverbranding met 17% steeg bij patiënten die groene thee hadden gedronken.

    Verschillende studies hebben aangetoond dat groene thee vooral gewicht doet verliezen rond de buik.

    Merk op dat de proefpersonen meer gewicht verloren bij de combinatie van groene thee en sporten.

    Een grote studie van 240 personen gedurende 12 weken onthulde dat groene thee lichaamsvet, tailleomtrek en abdominaal overgewicht aanzienlijk vermindert.

    Natuurlijk werkt dit niet voor iedereen. Sommige studies hebben geen verhoogde stofwisseling gevonden na het drinken van groene thee. Het hangt allemaal af van het initieel verbruik: bij mensen die al lang veel groene thee of koffie drinken heeft een extra dosis groene thee weinig effect op het gewicht, maar voor anderen is het effect heel duidelijk.

    Van de cafeïne in groene thee is bekend ook de fysieke prestaties te verbeteren (+ 12% volgens een Brits onderzoek). Dit is nuttig om beter te presteren in sporten, het verbeteren van het uithoudingsvermogen of gewoon actiever te zijn gedurende de dag.

    Cafeïne werkt door het mobiliseren van vetzuren in het vetweefsel dat zo als een directe bron van energie werkt bij inspanningen en de spieren explosierver maakt bij sporten (bodybuilding, rugby, enz.).

    EGCG heeft zijn effectiviteit bij het verbeteren van de cardiale capaciteit en het uithoudingsvermogen getoond. Amerikaanse onderzoekers ontdekten dat EGCG de consumptie van CO2max deed toenemen zonder het versnellen van de hartslag. Dit suggereert dat EGCG de cardiale output verhoogt: de zuurstof in het bloed wordt vlugger gerecupereerd voor gebruik tijdens het sporten.

    Groene thee wordt aanbevolen om meer calorieën te verbranden, vet te verliezen en fysieke prestaties te verhogen.

    Wat kan je verwachten van theanine?

    Groene thee is ook rijk aan theanine, een stof die onderzoekers interesseert. Volgens voorlopige studies heeft theanine een ontspannend effect op het zenuwstelsel en een stimulerend effect op het immuunsysteem. De gegevens zijn nog onvoldoende om de doeltreffendheid te bevestigen.

    Elke groene thee is niet gelijk.

    Veel groene thee wordt geoxideerd verkocht en dit proces kan zijn weldaden vernietigen. Inspecteer nauw uw groene thee om de kwaliteit te beoordelen. Als die bruin oogt in plaats van groen is het mogelijk dat hij oxidatie heeft ondergaan.

    Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw groene thee zuiver is. De kwaliteitsthee mag niet te veel lood, fluor, kwik, arseen, cadmium of aluminium bevatten. Verontreiniging van goedkope thee is eenvoudig uitgelegd: de teeplant absorbeert de stoffen in de aarde langs haar wortels. Als zij groeit in een vervuilde omgeving zal zij bijvoorbeeld lood en fluor uit bodem  absorberen. Daarom wordt algemeen aanbevolen groene thee te kiezen uit Japan in plaats van China, waar het land meer  vervuild is; (n.v.d.r. je zit ook goed natuurlijk als je voor biologische thee kiest die op deze en andere verontreinigingen gecontroleerd wordt).

    Alle groene thee bevat niet dezelfde hoeveelheid EGCG, de belangrijkste antioxidant in groene thee. Bij het testen van verschillende soorten groene thee bleek de EGCG concentratie te variëren van 1 tot 20 maal (x20)! Bij verder onderzoek werd ontdekt dat sommige groene theeproducten zelfs geen EGCG bevatten.

    Geconfronteerd met deze enorme verschillen, kan ik u alleen maar aanmoedigen om zorgvuldig uw groene thee te kiezen, en ik geef u enkele tips hiervoor.

    Er is een Chinees spreekwoord dat zegt:

    "Het is beter om gedurende 3 dagen te worden beroofd van voedsel dan van thee voor één dag. "

    Dit gezegde geldt perfect in ons geval: we zouden volledig de industriële smaakstoffen, conserveringsmiddelen en geraffineerde suikers moeten elimineren ... en meer groene thee drinken.

    Pas op voor de zakjes met groene thee.

    Groene thee papieren zakken zijn schadelijk indien ze zijn behandeld met epichloorhydrine. Bij contact met water komt de stof 3-MCPD los.  3-MCPD is in verdenking gesteld door het Europees Agentschap voor de Gezondheid (EFSA) als een mogelijke oorzaak van kanker, onvruchtbaarheid en immuundeficiëntie.

    Andere theezakjes zijn van plastiek ... op basis van synthetische polymeren zoals nylon of PVC. Gelukkig smelten deze kunststoffen slechts bij hoge temperaturen, maar zelfs onder de smelttemperatuur kunnen deze polymeren al beginnen af te breken.

    Door zo’n theezakje onder te dompelen in kokend water bestaat het risico dat de polymeren loskomen waarvan de schadelijke effecten op het lichaam overbekend zijn.

    Het hele blad of het blad gemalen tot poeder?

    Intuïtief zeggen we dat de hele theebladeren de voorkeur verdienen op de bladeren gemalen tot poeder. Vooral ook omdat de hele bladeren meestal duurder zijn. Maar het is inderdaad juist dat de hele bladeren vaak van betere kwaliteit zijn en controleerbaarder op zuiverheid. Het is eenvoudiger om junk poeder te verbergen in thee, zoals in een sigaret. Met een sigaar of hele theebladeren kan niet ongemerkt worden geknoeid. Uiteraard blijven de gebruikte bestrijdingsmiddelen bij de teelt een probleem dat we niet kunnen zien met het blote oog. Dat is dan ook de reden waarom het beter is om biologische thee te kopen.

    Hoe kun je 2 keer meer antioxidanten halen uit je thee?

    Er is een domein waar de geplette bladeren de hele overtreffen: het gehalte aan anti-oxidanten in de drank. Inderdaad bij hele theebladeren zul je 2 keer meer antioxidanten in je kopje krijgen als je ze eerst maalt of kneust. Door het malen komen de goede antioxidanten (bijvoorbeeld EGCG) gemakkelijker vrij in de infusie.

    Gebrek aan ijzer: is groene thee gevaarlijk?

    Thee heeft de ongelukkige neiging zich vast te klampen aan het ijzer in ons spijsverteringskanaal. Dit voorkomt dat ijzer goed wordt geabsorbeerd, een situatie waarbij niets aan de hand is voor de meesten die genoeg ijzer hebben maar niet wenselijk voor mensen met een tekort aan ijzer (anemie).

    Om dit fenomeen te beperken is het aan te raden thee te drinken tussen de maaltijden en tussen het eventueel nemen van andere voedingssupplementen.

    De kunst van het bereiden van groene thee.

    De bereiding van groene thee is gevoeliger dan we denken. Als je volledig wilt profiteren van alle voordelen volg dan onderstaande traditionele bereidingswijze:

    . Kook water in een pot of ketel zonder antiaanbaklaag omdat de speciale coating wel eens schadelijke chemische stoffen zou kunnen vrijgeven door het kokend water.
    . Laat vervolgens het water afkoelen tussen 77 ° C en 85 ° C.
    . Laat het water 1 minuut rusten.
    . Verwarm theepot of kopje opdat het water niet te snel zou afkoelen. Hiervoor vul je de theepot met kokend water en bedek met een doek.

    . Wacht even en dan giet je het water weg.
    . Gebruik 4 theelepels bladeren voor 1 liter water.
    . Laat de bladeren met behulp van een zeef of een theebal zakken tot op de bodem van de pot om een sterk aftreksel te kunnen produceren.
    . Giet het warme water in het recipiënt en dek af met een doek of een theemuts.
    . Laat 2 tot 3 minuten trekken.
    . Verwijder de theebladeren en geniet.
    . De thee moet geurig zijn en mag niet bitter smaken.

    Een eenvoudige manier om van de weldaden van groene thee te genieten.

    Veel mensen willen van de deugden van groene thee genieten maar zien er tegen op om die zelf te maken; ze weten niet waar goede kwaliteit groene thee zonder al te veel fluoride te verkrijgen is.  Ze voelen zich ongemakkelijk door de exotische namen en gespecialiseerde Engelse woordenschat op de verpakking. Tussen "Oolong", "Gunpowder", "golden buds”, "silver tips", "Lapsang Souchong", "single estate", “loose leaf”, "pu-erh", "blend", "Orange Pekoe" "first flush" voelt men zich volledig verloren.

    Dan is er bezorgdheid dat de thee verouderd is, het water te heet, de bladeren te lang trekken enz. Deze factoren beïnvloeden de weldaden van de thee zodat het lichaam geen gebruik kan maken van de uitstekende werkzame bestanddelen.

    Er zijn mensen die vier klontjes suiker in hun kopje thee doen om zijn smaak te maskeren - ten allen prijze vermijden want katastrofisch voor de gezondheid.

    Voor degenen die niet graag thee zelf zetten is er een eenvoudig alternatief: groene thee capsules. De meeste zijn niet zo geconcentreerd in EGCG dan de infusies maar het is een alternatief.

    Eric Müller

    Oorspronkelijk artikel:”Le star des infusions”, Néo-nutrition, Juillet 12, 2015.

    Bijlagen:
    http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2008/07/24/green-tea-protects-against-heart-disease.aspx   
    http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/07/03/green-tea-benefits.aspx   
    http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1038/oby.2007.176/full   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10584049   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19680234   

    17-09-2015, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:groene thee, antioxidanten
    14-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marihuana controverse

    Wetenschappers scheiden medische voordelen van cannabis van ongewenste neveneffecten.


    (NaturalNews) Met zeer weinig uitzonderingen is in de Verenigde Staten bijna geen enkel medisch probleem in de afgelopen tijd zo omstreden geweest als dat van medische marihuana. Voorstanders zijn van mening dat de bioactieve ingrediënten in marihuana moeten worden gebruikt als medicijn omwille van de vele voordelen voor de gezondheid - en inderdaad, er is voldoende bewijs om aan te nemen dat het kan helpen bij het verlichten van de inter-oculaire druk bij glaucoompatiënten, bij verhoging van de eetlust van de patiënten met chemotherapie en misschien wel het allerbelangrijkste, bij verlichten van pijn bij stervenden. Critici argumenteren echter dat de ongewenste neveneffecten "hoog" zijn en het risico van verslaving het te gevaarlijk maken als geneesmiddel, zelfs in zeer gecontroleerde omstandigheden. Het blijkt echter dat wetenschappers dicht zijn bij het elimineren van de ongewenste neveneffecten.

    Nieuw onderzoek scheidt het goede van het slechte.

    Dit nieuw onderzoek is een samenwerking tussen de Universiteit van East Anglia in het Verenigd Koninkrijk en de Universitat Pompeu Fabra in Barcelona, Spanje. Samen hebben wetenschappers in beide universiteiten de route blootgelegd van  THC, het belangrijkste psychoactief ingrediënt in marihuana dat tumoren kan verminderen bij kankerpatiënten.

    Het bleek dat THC zowel de serotonine als de cannabinoïde receptoren in de hersenen affecteert wat leidt tot het "high" gevoel. Deze onderzoekers hebben ook ontdekt dat wanneer deze receptoren worden geblokkeerd, het THC nog altijd kankercellen kan bestrijden zonder de bijwerkingen van o.a. het “high” gevoel - en zonder geheugenstoornissen waartoe het gebruik van marihuana kan leiden. Tevens bleek dat THC nog altijd pijn kan bestrijden zonder geheugenstoornis, wat belangrijk is vanwege zijn veelvuldig gebruik als analgeticum.

    De wetenschappers drukken er wel op dat deze studie uitgevoerd is op laboratoriummuizen en nog niet uitgeprobeerd op mensen. Ze hopen dat hun ontdekking verdere studies zal stimuleren die geleidelijk kunnen leiden tot therapieën die de voordelen van marihuana benutten zonder de nadelen.

    Reacties op de studie.

    Reacties op dit onderzoek van de medische gemeenschap zijn positief. Veel artsen die terughoudend zijn om marihuana te gebruiken lijken zich comfortabeler te voelen over deze therapieën zodra het gevaar van de bijwerkingen wordt verwijderd. De medische gemeenschap blijft echter volhouden dat de patiënten best niet proberen om marihuana als zelfmedicatie te gebruiken.

    Als er meer onderzoek wordt gedaan die voortbouwt op deze eerste bevindingen en als een therapie kan ontwikkeld worden die de helende krachten van THC gebruiken zonder de ongewenste bijwerkingen, kan dit de weg effenen naar een grotere acceptatie van deze therapieën. Dit zou een betere toegang betekenen voor patiënten met ernstige medische aandoeningen die zouden kunnen profiteren van wat de THC te bieden heeft.

    Oorspronkelijk artikel:"Scientists separate medical benefits of cannabis from unwanted side effects", Tuesday, August 11, 2015 by: Dr. Sofiya, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.dailymail.co.uk/health/article-3155094/Cannabis-breakthrough-scientists-manage-SEPARATE-drug-s-medicinal-benefits-hallucinogenic-effects.html   
    http://www.ibtimes.com/marijuanas-medical-benefits-separated-negative-effects-study-2002949   
    http://www.medicalnewstoday.com/articles/296422.php   

    14-09-2015, 11:33 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:marihuana, kanker, glaucoom, THC
    10-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamine U

    Spijsverteringsproblemen: vitamine U is de oplossing.

    Maagzuur, colitis, misselijkheid, een opgeblazen gevoel, reflux, maagzweren, brandend maagzuur ...

    Deze frequente en bijzonder onaangename aandoeningen worden vaak veroorzaakt door de bacterie 'Helicobacter pylori', maar soms is het gewoon stress of de gevolgen van een manier van leven op basis van te vet eten, te veel eten of te snel eten.

    Gelukkig zijn deze aandoeningen te voorkomen en zelfs te behandelen door een onbekend maar bijzonder doeltreffend bestanddeel: vitamine U.

    Wat is vitamine U?

    De therapeutische eigenschappen van vitamine U werden ontdekt in de vroege jaren '50 door een Amerikaanse wetenschapper, Dr Garnett Cheney die het gebruikte tegen zijn zweren.

    In werkelijkheid is de "anti-zweren vitamine" geen vitamine in de traditionele betekenis. Het is een aminozuur oplosbaar in water, S-methylmethionine, dat gemakkelijk kan worden gesynthetiseerd.

    Vitamine U is een cytoprotectief mechanisme (cel beschermend) en draagt bij tot de productie van eiwitten die cellen nodig hebben om te kunnen leven. Vitamine U werkt op de maag en de darmfuncties in het algemeen: het beschermt het maagslijmvlies, is betrokken bij de eiwitsynthese en bevordert wondgenezing.

    Vitamine U wordt aangetroffen in dierlijke voedingsmiddelen zoals melk, eidooier en lever. Het wordt ook gevonden in plantaardige voedingsmiddelen, vooral kool maar ook in selderij, asperges, peterselie en rapen. Het is ook aanwezig in groene thee.

    De gunstige werking van vitamine U op het spijsverteringsstelsel.

    In de jaren 50, vroeg Dr Garnett Cheney aan 100 van zijn patiënten die leden aan zweren om niets te veranderen aan hun eetgewoonte, om hun behandeling met geneesmiddelen te stoppen en in plaats ervan het sap van rauwe kool te drinken.

    Na enkele dagen meldden zijn patiënten een aanzienlijke vermindering of zelfs een volledige verdwijning van hun pijnen. De uitgevoerde onderzoeken bevestigden dat deze kuur sneller werkte dan de gebruikelijke chemische behandelingen. Aldus verdiepte hij zich in zijn onderzoek en ontdekte het nut van deze werkzame stof die hij “vitamine U" noemde.

    In Frankrijk is de effectiviteit ervan aangetoond in 60 klinische studies van Dr. Dubarry. Zijn patiënten, die leden aan verschillende vormen van maagzweren, hebben hun situatie gunstig zien evolueren met 80% werkzaamheid tegen gastro-intestinale ulcera en 94% tegen gastritis en gastro-duodenitis!

    Andere overtuigende studies zijn uitgevoerd in de jaren '90 in Duitsland, Italië, Japan en de Verenigde Staten, met name om de effectiviteit van vitamine U in de preventie en behandeling van spijsverteringsproblemen aan te tonen specifiek op darmzweren, dyspepsie (moeilijke en pijnlijke spijsvertering), misselijkheid, maagdarmstoornissen en intolerantie voor bepaalde geneesmiddelen (corticosteroïden, analgetische en anti-inflammatoire).

    Het werkingsmechanisme van vitamine U is nog niet volledig verklaard en veel onderzoek is nog nodig om al de therapeutische eigenschappen van deze stof te identificeren. Recent onderzoek heeft ook resultaten opgeleverd voor de behandeling van toekomstige toepassingen van vitamine U bij externe inflammatoire aandoeningen en allergieën.

    Eet 5 kilo kool per dag of probeer een 100% natuurlijke oplossing uit Midden-Amerika.

    Dieet- en therapeutische voordelen van kool werden al eeuwen onderkend vooral in de landen van Oost-Europa waar het nog steeds een basisvoedsel is voor de bevolking.

    De therapeutische eigenschappen worden reeds lang geprezen door voedingsdeskundigen en verder onderzoek naar vitamine U draagt telkens een beetje bij om het tot één van de meest veelbelovende gezonde voedingsmiddelen te maken.

    Echter, als u last heeft van problemen met de spijsvertering, kan het moeilijk of zelfs afgeraden worden om genoeg te kool eten om de gunstige effecten van de vitamine te ondervinden.

    Paradoxaal genoeg is kool moeilijk te verteren; zeker rauw geconsumeerd.

    Er zijn echter voedingssupplementen met synthetische vitamine U verkrijgbaar. In deze vorm staat de inname van 300 mg vitamine U gelijk aan 3 tot 5 kilo kool! Het is belangrijk op te merken dat het lichaam het teveel van deze vitamine uitscheidt langs de urine en alleen opneemt wat het nodig heeft.

    Gelukkig is er ook een 100% natuurlijk concentraat te verkrijgen gebaseeerd op Brassica Oleracea, een oude variëteit milieuvriendelijk geheel in Centraal Amerika.

    Oorspronkelijk artikel:”Problèmes de digestion: la solution Vitamine U”, Jean-Marc Dupuis, Néo-nutrition, Juillet 3, 2015.

    Bijlagen:
    http://www.clinicaleducation.org/resources/reviews/the-use-of-vitamin-u-for-gastric-ulcer-recovery/   

    10-09-2015, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Tags:vitamine U, spijsvertering
    01-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuur tegen depressie.

    Meer wetenschappelijk bewijs dat de natuur  een effectieve behandeling is tegen depressie en negativiteit.

    (NaturalNews) Wandelen langs de waterlijn met zand tussen de tenen, wandelend kijken en luisteren naar de branding. Terugkijken op de lijn van zijn voetstappen langs de rand van het water, het lijkt bijna alsof de tijd heeft stilgestaan over de gelopen afstand.

    Verdwalen tussen de bomen, elke stap die men neemt in het groen is een stap verder van lawaai. Men voelt zichzelf verloren in elke stap. Een bevredigend soort dronkenschap zwelt aan. De grillige geluiden van het stadsleven en de valse beelden beginnen vanzelf te verdwijnen als het palet van kleuren van de natuur in volle zicht komt.

    Knielen aan het water en met de handen als een kuip zijn gezicht besproeien; alles lijkt ineens mogelijk. Met zijn ogen wijd open en zijn oren gespitst naar de geluiden van vogels die roepen om de zorgen te verdrijven.

    Wandelingen in de natuur voorkomen negatieve gedachten die brandstof zijn voor depressie.

    De natuur is genezing in al zijn diversiteit en kleur. De manier waarop alles samenwerkt is troost voor de geest. De manier waarop alles met elkaar verbonden is brengt vrede in de ziel. Onderzoekers richten zich nu op het benutten van deze mystieke kwaliteiten van de natuur om te helpen bij het herstel van mensen die worstelen met depressie en cognitieve achteruitgang.

    Een overvloed aan wetenschappelijke studies zijn nu te vinden dat mensen die micro-pauzes nemen om de natuur te bewonderen, een betere aandachtsspanne hebben gedurende de dag. Ook scholen die de kinderen de mogelijkheid geven om de natuur meer te bekijken en te voelen zien opmerkelijke verbeteringen op cognitieve tests.

    Een nieuwe cognitieve neurowetenschappelijke studie aan de Stanford University demonstreerde de voordelen van de natuur door middel van neurale veranderingen in de hersenscans van de deelnemers. De resultaten werden gepubliceerd in de Proceedings van de National Academy of Sciences.

    De studie werd uitgevoerd op 38 personen die in stedelijke gebieden wonen en "geen geschiedenis van enige psychische stoornis hadden”. Na te zijn verdeeld in twee groepen, werd de mensen gevraagd om na een 90 minuten durende wandeling  een paar vragen beantwoorden vóór en na de wandeling. Een hersenscan werd ook uitgevoerd voor en na de wandeling. De eerste groep liep langs een drukke straat in de binnenstad van Palo Alto, Californië. De andere helft genoot van een wandeling door een natuurlijke omgeving in de buurt van de campus van Stanford.

    De vragenlijst was ontworpen om de individuële mate van ‘overdenken’ te meten, dat is een soort van innerlijke, negatieve self-talk, waarbij mensen hun leven overdenken. Overdenken is verbonden met een verhoogd risico op depressie. Het vinden van manieren om deze cyclus van innerlijke negativiteit te stoppen kan uiteindelijk één de grootste mogelijkheden van therapie voor psychische stoornissen betekenen. Tijdens de  evaluatie werd aan de deelnemers gevraagd of ze het eens waren met één van de uitspraken "Mijn aandacht wordt vaak gericht op aspecten van mezelf dat ik wou dat ij zou stoppen met overdenken," of "Ik besteed veel tijd aan het nadenken over mijn genante of teleurstellende momenten. "

    Toen de onderzoekers de hersenscans van de deelnemers bekeken concentreerden zij zich op een speciaal gebied van de hersenen genaamd de subgenuale prefrontale cortex. De studie noemde dit gebied van de hersenen "een gebied dat bijzonder actief is bij het in zichzelf spreken en zich terugtrekken, typisch bij “overdenken”.

    De deelnemers die de 90 minuten durende wandeling in de natuur hadden gedaan beantwoorden hun vragenlijst anders na de wandeling, met een afname van de negatieve “self-talk”. De verandering werd waargenomen op hun hersenscans, die minder activiteit in de prefrontale cortex subgenual vertoonden.

    "Dit zorgt voor sterke bewijzen dat de natuurervaring, zelfs van korte duur, een denkpatroon dat wordt geassocieerd met het begin, in sommige gevallen, van psychische aandoeningen zoals depressie kan doen verminderen," zei hoofdauteur van de studie, Gregory Bratman.

    De hersenscans valideerden een therapeutisch effect op de geest voor langere tijd en het wissen van depressie. Dit nieuwe bewijsmateriaal versterkt de overtuiging dat de natuur een ultieme vorm van cognitieve therapie biedt. Vitamine N (natuur) is een vrije, niet-invasieve behandeling die geen gevaarlijke neveneffecten heeft zoals medicijnen en andere psychotische geneesmiddelen.

    Oorspronkelijk artikel:"More scientific proof that nature is an effective treatment for depression and negativity", Friday July 15, 2015 by: LJ Devon, Staff Writer, Natural News. 

    Bijlagen:
    http://www.washingtonpost.com/news/energy-environment/wp/2015/06/29/fixating-or-brooding-on-things-take-a-walk-in-the-woods-for-real/   

    01-09-2015, 22:45 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:depressie, natuur, overdenken
    27-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De waarheid over honing.

    De zoete waarheid over honing.

    Kent u de term "nutritionisme"?

    Dit is de strekking die aanneemt dat voedsel alleen de som is van de voedingsstoffen die het bevat.

    Nutritionnisme is een val waarin veel voedingsfanaten lopen: behept door de microscoop om de antioxidanten, aminozuren, vitaminen, vetzuren, en hun effecten op de gezondheid te bestuderen, vergeten ze dat compleet voedsel specifieke eigenschappen heeft die verder gaan dan van gelijk welke afzonderlijke molecule.

    Natuurlijk volwaardig voedsel kan niet simpel in moleculen worden gezien. Het bevat een verscheidenheid van stoffen, waarvan sommige bekend zijn en andere mysterieus blijven -  afhankelijk van hun wijze van cultuur - die invloed hebben op de gezondheid op wijzen die nog niet zijn ontdekt. Bovendien zijn interacties tussen voedingsstoffen slecht gekend, met name wanneer zij samen worden genuttigd met andere voedingsmiddelen, wanneer zij worden gekookt, enz. Zo zijn vruchten niet eenvoudig een samenstelling van fructose en water vol omega-6 vetzuren en honing is geen eenvoudig mengsel van fructose en glucose.

    Honing is meer dan vloeibare fructose.

    Veel mensen zijn op hun hoede voor honing die zeer rijk is aan fructose. Sommige voedingsdeskundigen zeggen zelfs dat het niet beter is dan witte suiker. Inderdaad bestaat 40% van het totale gewicht van honing uit fructose.

    Fructose is een suiker die gemakkelijk verandert in vet in de lever. Op grote schaal gebruikt door de voedingsindustrie die goedkope fructose uit maïs en tarwe (corn syrup) produceert wordt fructose sterke verantwoordelijk geacht voor de opkomst van obesitas en diabetes.

    Echter, het eten van fructose toegevoegd aan verwerkte voedingsmiddelen is niet hetzelfde als het eten van fructose in honing. Honing is een natuurlijk voedsel dat sedert mensenheugenis beschikbaar is. Het verdient een plaats op onze eettafel en een betere bekendheid.

    De oorsprong van honing.

    De bijen bezoeken de bloemen om nectar te verzamelen - een vloeistof rijk aan suiker - en het op te slaan in hun korven.

    De productie van honing vindt plaats in de korf. Het is een gezamenlijke activiteit die bestaat uit het herhaaldelijk inslikken, verteren en uitbraken van de nectar die dan verder langs het spijsverteringskanaal verdwijnt.

    Na enkele cycli wordt de nectar omgezet in honing en daarna  door de activiteit van de bijen verwarmd om het overtollige water te laten verdampen. De samenstelling en nutritionele eigenschappen zijn afhankelijk van de oorsprong van de nectar en van de bloemen in de omgeving.

    De gebruikelijke samenstelling van honing is als volgt:

    - suiker, goed voor 82% van zijn gewicht
    - 30 tot 50% fructose, vloeibare honing heeft het hoogste gehalte
    - kleine hoeveelheden vitaminen en mineralen
    - een gevarieerd mengsel van antioxidanten
    - waterstofperoxide (waterstofperoxide, sterk oxiderend en antiseptische)
    - enzymen, organische zuren, aminozuren en peptiden.

    Honing bevat veel zeldzame en interessante componenten voor de gezondheid.

    Er zijn meer dan 4000 wetenschappelijke studies uitgevoerd op honing. Zij hebben de helende en antibacteriële eigenschappen aangetoond op de huid. Het werkt tegen ziektekiemen en tegen zestig stammen van antibiotica resistente bacteriën. Het kan met name worden gebruikt tegen besmetting met E. coli, Staphylococcus aureus, Salmonella en Helicobacter pylori.

    Zijn goede eigenschappen komen in eerste instantie uit de samenstelling: zuur dat voorkomt dat de bacteriën zich ontwikkelen, vooral omdat het in staat is water aan te trekken en te absorberen dat ze nodig hebben om te leven. Honing bevat ook waterstofperoxide (antiseptische en schimmeldodende) en defensinen, peptiden die de groei van bacteriën remmen, in het bijzonder flavonoïden en veel enzymen die micro-organismen vernietigen door vertering.

    Honing is een zeer actieve levende substantie en het is niet verwonderlijk dat hij gebruikt wordt voor de behandeling van veel ziekten op het gebied van KNO-infecties, gastro-intestinale infecties en huidinfecties.

    Effecten van honing op de samenstelling van het bloed.

    Wanneer men honing eet moet men zich realiseren dat het een produkt is met een extreem hoog suiker- en calorieëngehalte. Het is normaal dat men zich afvraagt of dit soms doet verdikken en de bloedsuikerspiegel en triglyceridengehalte verhogen.

    Een studie over dit onderwerp werd uitgevoerd onder 48 diabetici. Je mag blij zijn om te horen dat mensen die honing hadden gegeten gedurende acht weken gewicht verloren en hun triglyceriden en totale cholesterol zagen verlagen. Echter, hun HbA1c-gehalte (een marker van de bloedsuikerspiegel) was toegenomen, wat slecht is.

    Uit een andere studie bij drie soorten groepen: gezonde, diabetici of lijdend aan hyperlipidemie (te veel vet in het bloed) bleek dat honing:

    - het suikergehalte in het bloed minder verhoogt dan dextrose (glucose), en saccharose (tafelsuiker, chemisch samengesteld glucosemoleculen geassocieerd met fructose)
    - het C-reactief proteïnegehalte, een marker van ontsteking en hartrisico, vermindert
    - cholesterol en triglyceriden vermindert
    - de homocysteine niveaus verlaagt, een bloedmarker geassocieerd met het risico op hart- en vaatziekten.

    De antioxidanten in honing.

    Onbewerkte honing bevat een overvloed aan diverse antioxidanten die grote gevolgen op de gezondheid kunnen hebben. De consumptie van antioxidanten in de voeding wordt geassocieerd met een betere gezondheid en een lager risico op ziekten.

    Twee studies bij de mens hebben aangetoond dat acaciahoning de antioxidanten in het bloed verhogen.

    Kies een donkere honing.
    We zijn van nature aangetrokken tot de gouden kleur van honing en hebben de neiging om te denken dat een heldere honing of zelfs witte het beste is. Zuivere lavendelhoning, bijvoorbeeld is zeer helder en romig.

    Het antioxidantgehalte van honing varieert van 1 tot 20. In het algemeen: hoe donkerder honing zoals kastanjehoning hoe superieurder op dat gebied.

    In Noord-Amerika is momenteel de Canadese boekweithoning de meest gewilde voor zijn therapeutische eigenschappen. Bruin, dicht en dik etaleert deze boekweithoning zijn aroma's van hout en aarde, hoewel de eerste geur relatief rustig is.  In werkelijkheid is dit puur een traditioneel product van bij ons. Het kwam ooit vaak voor in Bretagne en het westen van Frankrijk. Hij was het die karakter gaf aan de traditionele peperkoek en was onderdeel van de emblemen van Bretagne. Helaas verminderde zijn kwaliteit door de veredeling van deze graansoort.

    Hoe zit het met de Manuka honing?

    Ik beval enige tijd geleden Manuka honing aan om zijn antibacteriële en helende eigenschappen: veel studies, met inbegrip van klinische, hebben aangetoond dat deze honing de genezingstijd verkort, het aantal recidieven vermindert, enz.

    Echter het succes van de commerciële Manuka honing geproduceerd in Nieuw-Zeeland stemt tot nadenken. Franse imkers stellen dat als dezelfde studies zouden zijn gemaakt met lokale honing (tijm, rozemarijn, acacia, lavendel, enz.), het resultaat waarschijnlijk hetzelfde zou geweest zijn.

    Probleem: zoveel als de Nieuw-Zeelandse overheid investeert in onderzoek van Manuka honing, zo weinig vergelijkbare studies bestaan er over onze plaatselijke honing.

    Echter lijken de argumenten sterk overdreven. Het lijkt erop dat de prijs van Manuka honing sterk overdreven is en de therapeutische eigenschappen kunnen zelfs lager zijn dan die van andere honingsoorten!

    Honing: alleen als je geen aanleg hebt voor diabetes.

    Moet je honing eten? Het is aan u om te beslissen en, zoals in de meeste andere voedingskwesties, het hangt af van de soort honing. De glycemische index kan variëren van laag naar hoog.

    Als je gezond en actief bent en geen neiging hebt tot diabetes zal honing goed zijn mits spaarzaam gegeten (bij het ontbijt bijvoorbeeld).

    Echter, mensen met overgewicht die al de neiging hebben om veel snoep en koolhydraten te nuttigen (brood, pasta, aardappelen, gebak) moeten eerder honing mijden. Maar als men moet kiezen tussen een grote lepel honing en een handvol snoep is het ongetwijfeld de honing die minder kwaad zal doen!

    Overweeg bij het maken van gebak suiker te vervangen door honing. Het is een uitstekend alternatief dat een extra geur en een zachte structuur zal geven aan gebak en een groot aandeel aan antioxidanten zal aanbrengen.

    Oorspronkelijk artikel:”La douce vérité du miel”, Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation, Juin 28, 2015

    Bijlagen:
    http://informahealthcare.com/doi/abs/10.3109/09637480801990389   
    http://jn.nutrition.org/content/132/11/3379.full.pdf+html   
    http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/jf025897t   
    http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/jf025928k   
    http://www.atlantico.fr/decryptage/pensiez-miel-plus-sain-que-sucre-aviez-tort-fructose-glucose-beatrice-reynal-1834785.html   
    http://www.lanutrition.fr/bien-dans-sa-sante/se-soigner/l-apitherapie/le-miel-de-manuka-est-il-vraiment-superieur-aux-autres.html   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15117561   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21310307   

    27-08-2015, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:honing, suiker, diabetes, antioxidanten
    24-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezonde botten.

    Magnesiumrijk drinkwater kan botten beschermen.

    drinking water

    (NaturalNews) Eén van de beste manieren om ouder te worden is aandacht besteden aan de gezondheid en de kracht van de botten. Hoewel zowel mannen als vrouwen ten prooi kunnen vallen aan broze botten is het vooral een probleem voor vrouwen vanwege de hormonale veranderingen dat hun lichaam ondergaat tijdens de menopauze, wanneer lage oestrogeen niveaus het verlies van mineralen zoals calcium en magnesium uit de botten zelf kunnen veroorzaken. Dit verlies maakt de botten broos en verhoogt de kans op breuken die op hun beurt kunnen leiden tot een verminderde mobiliteit of zelfs plaatsing in begeleid wonen. Al deze problemen kunnen worden voorkomen als de mensen er een levensstijl op nahouden die sterke botten bevordert. Dit kan onder meer door het nemen van voldoende calcium, magnesium en vitamine D in de voeding en door regelmatige lichaamsbeweging. Uit een recent onderzoek blijkt nu dat zelfs het drinkwater een groot verschil kan maken.

    De recentste studie.
    In deze nieuwe Noorse studie analyseerden de onderzoekers de niveaus van calcium en magnesium in de openbare drinkwatervoorziening in het hele land. Deze twee mineralen werden in het bijzonder bestudeerd omdat ze zo’n belangrijke rol spelen in het sterk en gezond houden van de botten, zelfs op latere leeftijd. De onderzoekers wilden nagaan of er een relatie is tussen de gezondheid van de botten en de samenstelling van het drinkwater. Een groep van 700.000 ouderen werd gedurende zeven jaar opgevolgd. In die tijd werden meer dan 5000 heupfracturen gerapporteerd bij de mannen en meer dan 13.000 bij de vrouwen.

    Na analyse van de gegevens werd vastgesteld dat bij de mannen en vrouwen in gebieden waar het drinkwater een natuurlijk hoger magnesiumgehalte had de minste gevallen van heupfracturen voorkwamen. Het verraste de onderzoekers dat er geen soortgelijk verband was bij hogere niveaus van calcium. Immers is het toch calcium waarop de meeste zorgverleners focussen bij het adviseren van de mensen. Dit is de eerste studie om de incidentie van heupfracturen en de gezondheid van de botten te onderzoeken in relatie tot drinkwater.

    De reden voor de studie.
    Er was een goede reden om een dergelijk onderzoek uit te voeren. Noorwegen, zoals de meeste ontwikkelde landen, is een vergrijzend land en heeft speciale interesse in het bevorderen van de gezondheid van de ouderen, met het doel ze zo veilig mogelijk thuis te houden als ze ouder worden. Een belangrijke hindernis is het voorkomen van breuken als gevolg van valpartijen; vooral heupfracturen die vaak resulteren in zwakheid en verlies van mobiliteit wat leidt tot plaatsing in een verpleeghuis, begeleid wonen of een soortgelijke faciliteit. Dit heeft een enorm sociaal en financieel kostenplaatje voor zowel de individuën en hun families als voor de samenleving.

    Kortom, het probleem van de zwakke botten en de kans op heupfracturen of andere ernstige breuken bij een vergrijzende bevolking is een groot maatschappelijk probleem. Terwijl veel factoren een rol spelen bij dit probleem, kunnen studies als deze zeer nuttig zijn bij het bepalen van verschillende manieren - zoals magnesium suppletie in gebieden met een laag gehalte aan magnesium in het water - om te helpen dit probleem te vermijden.

    Oorspronkelijk artikel:”Magnesium-rich drinking water may protect bones”, Sunday, July 26, 2015 by: Dr Sofiya, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2265038/   
    http://www.nutraingredients.com/Research/Magnesium-may-protect-against-hip-fractures-Study   
    http://www.nyrnaturalnews.com/bones-2/2014/03/magnesium-rich-drinking-water-may-protect-bones/   
    https://ods.od.nih.gov/factsheets/Magnesium-HealthProfessional/   

    24-08-2015, 20:35 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:magnesium, botten
    20-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knoflook tegen aderverkalking.

    Voorkom aderkalking en calciumopbouw met oude knoflook.

    health


    (NaturalNews) De cholesterol theorie van de atherosclerotische ziekte is één van de grootste medische bedriegerijen van onze tijd net zoals het toedienen van statines, wijdverbreid als "behandeling" tegen hoge cholesterol. Gepubliceerde wetenschap heeft geverifieerd dat het verlagen van cholesterol met statines absoluut niets doet aan de preventie van coronaire hartziekten en cardiovasculaire ziekten terwijl ze wel het risico op dementie en dood verhogen.

    Het probleem is dat een opeenhoping van calcium in de slagaders niet veroorzaakt wordt door cholesterol maar door systemische ontstekingen die maken dat cholesterol schade kan veroorzaken aan de bloedsomloop. Het verlagen van cholesterol, met andere woorden, richt zich op het symptoom van een veel grotere oorzaak, die zoals Dr. Jeffrey Dach MD uitlegt, effectief kan worden behandeld door de consumptie van oude knoflook.

    Onlangs publiceerde hij een rapport over de krachtige voordelen van oude knoflook, waarvan in meerdere gepubliceerde studies is aangetoond dat het de opbouw van coronaire calcium vermindert en zelfs elimineert in sommige gevallen. Het blijkt dat statines dit niet doen; integendeel, ze beroven de patiënten van de broodnodige cholesterol die voedsel is voor de hersenen, en kunnen zelfs de progressie van kalkafzetting verhogen.

    Uitgebreid onderzoek gebundeld door Dr. William R. Ware, Ph.D., een lid van de faculteit van de Universiteit van Ontario in Canada, wijst op een reeks van studies waaruit blijkt dat een behandeling met statines geen verbeteringen toont in de calciumtoestand van patiënten; in sommige gevallen zelfs een verergering. Ten minste vijf afzonderlijke gerandomiseerde, gecontroleerde studies vanaf 2010 onthullen dat statines de coronaire calcium toestand van de patiënten niet verbeteren.

    Oude knoflook daarentegen doet de coronaire calciumtoestand van de patiënten wel verbeteren, zoals blijkt uit een reeks van studies gepubliceerd in diverse tijdschriften. Zo vond een studie gepubliceerd in het Journal of Nutrition in 2006 dat patiënten die 4 milliliter oude knoflook (1200 milligram Kyolic Aged Garlic Liquid) namen slechts een stijging van 7,5 procent calcium vertoonden na één jaar, in vergelijking met 22,2 procent stijging in de placebogroep.

    Een andere studie gepubliceerd in Preventive Medicine in 2009 toonde vergelijkbare voordelen aan van knoflook, vooral wanneer aangevuld met vitamine B12, B6, foliumzuur en het aminozuur L-arginine. Na een jaar behandeling zagen de patiënten in de knoflook- en voedingsstoffengroep een stijging van het calciumgehalte met 6,8 procent in vergelijking met 26,5 procent in de placebogroep.

    In 2010 werden de resultaten van een gerandomiseerde studie gepubliceerd in het Journal of Cardiovascular Research en vond men dat de verhoging van het calciumgehalte veel langzamer gebeurde bij patiënten die knoflook en synergetische voedingsstoffen namen in vergelijking met patiënten die werden behandeld met statines of een placebo hadden genomen.

    "Zoals we kunnen zien uit de studies zijn statines zeer effectief voor het verlagen van cholesterol maar niet voor het verminderen van de calcium opbouw”, schrijft dr Dach. "Nogmaals zorgt dit voor nog meer bewijs van de valse cholesterol theorie van atherosclerotische hart- en vaatziekten."

    Knoflook helpt bij het verbeteren van de gezondheid van de darmen en voorkomen van atherosclerotische plaque en "biofilm”.

    Andere voordelen van het eten van knoflook zijn de bescherming tegen schadelijke microben en de vernietiging van atherosclerotische plaque of "biofilm." In tegenstelling tot conventionele antibiotica, doodt de antimicrobiële activiteit van knoflook alleen schadelijke microben, waardoor het één van de superieure voedselantibiotica is van de natuur. Knoflook voorkomt ook de vorming van arteriële plaque of wat men ook "biofilm noemt.”

    "Bacteriële biofilms zijn resistenter tegen antibiotica dan de individuële bacteriën", aldus de American Society for Microbiology (ASM), die verwijst naar een studie gepubliceerd in het mei 2012 nummer van het tijdschrift Antimicrobial Agents and Chemotherapy, die vond dat sleutelcomponenten van knoflook de vorming van biofilm of matrices van schadelijke bacteriën helpen voorkomen in het lichaam.

    ASM benadrukt dat de onderzoekers, betrokken in deze grote studie “een komponent in knoflook gevonden hebben die een belangrijke fase in de ontwikkeling van biofilms aanvalt.”

    Oorspronkelijk artikel:"Prevent artery hardening and calcium buildup with aged garlic" Wednesday, June 17, 2015 by: Jonathan Benson, staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://jeffreydachmd.com/2015/06/coronary-calcium-score-benefits-of-aged-garlic/   
    http://www.asm.org/index.php/asm-journal-tipsheets/88-news-room/journal-tipsheets/1186-tip0512b   
    http://www.athero.org/commentaries/comm956.asp   
    http://www.truthwiki.org/Garlic/   

    20-08-2015, 22:24 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Tags:knoflook, calcium, atherosclerosis
    16-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eieren zijn gezond

    Negen redenen om eieren te eten (de derde is mijn favoriet)


    Een ei bevat alle voedingsstoffen die nodig zijn om een enkele cel te veranderen in een kuiken. Een volledig levend kuiken, met  skelet, ingewanden, ogen, bloed en zelfs veren en bek! Zonder één enkele externe aanvoer behalve wat zuurstof die door de schaal passeert.

    Is het niet bewonderenswaardig? Hoe krijgt de natuur dit voor mekaar?

    Alleen met het wit en de dooier van een ei kan men een smakelijk geheel in de pan maken! Persoonlijk kan ik er niet bij hoe dit kan; maar als je een voedingsdeskundige bevraagt zal hij uitleggen dat het niet zo verwonderlijk is want een ei is echt het meest complete eten dat er is..

    Alle eiwitten.

    Het ei wordt beschouwd als het perfect voedsel door de WHO (World Health Organization) en de FAO (Food and Agriculture Organization) in termen van eiwitgehalte.

    Alle essentiële aminozuren zijn in ideale verhouding aanwezig. Dat betekent dat je perfect kan in leven blijven door het eten van eieren als de enige bron van eiwitten. En je zou geen risico op tekorten hebben.

    Een goede eiwitinname zal u helpen spiermassa te winnen, vetmassa te verliezen, de bloeddruk te verlagen en de gezondheid van uw botten te verbeteren.

    Een regen aan vitamines.

    Een ei bevat vitamine A, B2, B5, B6, B9, B12, D, E en K. Dit is één van de meest complete voedingsmiddelen op gebied van vitamines.

    Veel choline.

    Een eigeel bevat 100 mg choline.

    Choline wordt meestal genegeerd maar is essentieel. Het speelt een belangrijke rol als biologische donor van de methylgroepen, en dient als de voorloper van S-adenosylmethionine (een stof die vaak gebruikt wordt voor de behandeling van artrose).

    De overgrote meerderheid van de bevolking consumeert niet genoeg choline.

    Specialist Steven Zeisel verklaarde: "Uit een recente analyse van de gegevens NHANES 2003-2004 bleek dat bij kinderen (met uitzondering van de jongere) mannen, vrouwen (inclusief zwangere vrouwen), de gemiddelde inname van choline ver onder het adequaat niveau ligt."  Het eten van eieren vangt dit tekort op.

    Goede vetten.

    Een groot ei bevat 5 gram goede vetten.

    In wezen is de kwaliteit van deze vetten vooral afhankelijk van hoe de dieren worden gehuisvest en gevoed. Vandaag denken de mensen dat een goede kip moet gevoed zijn met veel granen en vooral mais. Dit is totaal onjuist.

    De kip is omnivoor: hoewel het geen tanden heeft is het bekend dat ze houdt van vlees, wormen, insecten van alle soorten die ze in de grond vind tenminste als ze buiten kan. Zij eet ook gras en bladeren. Deze levensstijl en voeding dragen bij tot de vorming van goede vetten in het ei, omega-3 vetzuren, en zelfs meer als de boer ook nog lijnzaad of visolie bijvoert. In dit geval zal het ei nog rijker zijn aan omega-3.

    Studies tonen aan dat het eten van eieren rijk aan omega-3 een zeer effectieve manier is voor het verminderen van het niveau van triglyceriden in het bloed.  Triglyceriden zijn een bekende factor voor hart-en vaatziekten.

    Luteïne en zeaxanthine voor de ogen.

    Een gevolg van het ouder worden is dat het zicht verslechtert. Er zijn verschillende voedingsstoffen die helpen tegen dit proces van degeneratie.

    Onder hen zijn de meest opmerkelijke luteïne en zeaxanthine, krachtige antioxidanten die de neiging hebben te accumuleren in de retina van het oog. 

    Studies tonen aan dat een adequate inname van deze voedingsstoffen aanzienlijk het risico op cataract en maculadegeneratie kan verminderen. 

    Eidooiers bevatten grote hoeveelheden luteïne en zeaxanthine.

    Uit een gecontroleerde test blijkt dat de loutere consumptie van 1,3 eidooiers per dag gemiddeld 4 1/2 weken resulteerde in een verhoging van het niveau van luteïne met 28 tot 50% en van zeaxanthine met 114 tot 142%. [10]

    Bovendien zijn eieren rijk aan vitamine A die ook een belangrijke rol speelt in het zichtvermogen.

    Eieren doen het cholesterolgehalte niet verhogen.

    Eieren zijn het slachtoffer van een onrechtvaardige idiote laster.

    Ze worden ervan beschuldigd cholesterol aan te voeren, en dit is de belangrijkste reden waarom men zegt dat men niet meer  dan 3 tot 4 eieren per week mag eten. 

    En ik zeg je: eet er zoveel als je wil, tot 3 per dag, tenzij je diabetes hebt of een genetische familiaire hypercholesterolemie.

    Weliswaar bevat een ei 212 mg cholesterol, waarvan meer dan de helft van de aanbevolen dagelijkse inname van cholesterol (300 mg), maar wees ervan bewust dat deze cholesterol weinig effect heeft op de cholesterol in het bloed; 80% van de cholesterol in het bloed wordt geleverd door de lever. Bovendien varieert de reactie op cholesterol sterk van de ene persoon tot  de andere; bij 70% van de mensen hebben de eieren helemaal geen invloed op de cholesterol; bij sommigen doen ze het HDL cholesterolgehalte lichtjes toenemen.

    Dit klinkt misschien alarmerend als men tot die 30% behoort, maar in feite, is dit helemaal niet onrustwekkend: de mensen met hoge niveaus aan HDL-cholesterol hebben minder risico op hart-en vaatziekten, beroertes en andere gezondheidsproblemen [13].

    Bij mensen met het metaboolsyndroom (diabetes, obesitas) verbetert het dagelijks eten van eieren het lipiedenprofiel van het bloed en de gevoeligheid voor insuline [14].


    Eieren zijn goedkoop.

    Eieren zijn niet duur. De prijs per kilo is lager dan die van vis en vlees.

    Ze geven een gevoel van verzadiging.

    Eieren geven een sterk gevoel van verzadiging. In een studie op  30 vrouwen met overgewicht kon het eten van eieren voor het ontbijt hun eetlust remmen.  Zonder enige inspanning konden ze automatisch hun voedselinname in de 36 opvolgende uren verminderen in vergelijking met degenen brood aten. 

    Eieren zijn lekker!

    Eieren zijn heerlijk om op zich eten en in meerdere preparaten.

    Hun gehalte aan goede vetten maakt dat ze gemakkelijk alle smaken openmen van de ingrediënten waarmee ze gebruikt worden zoals champignons, gebakken uien, spek, gegrilde paprika, peper.

    Het belangrijkste is om te genieten van eirecepten. En je weet nu dat je het kunt doen zonder na te denken.

    Oorspronkelijk artikel:"Neuf raisons de manger des oeufs (la 3ème est ma préférée)", Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation, Juin 18, 2015.

    Bijlagen:
    http://amelioretasante.com/combien-doeufs-pouvons-nous-manger-dans-la-semaine/   
    http://europepmc.org/abstract/MED/11374850   
    http://iovs.arvojournals.org/article.aspx?articleid=2125160   
    http://www.e-sante.fr/peut-on-manger-oeufs/actualite/1645   
    http://www.jissn.com/content/9/1/42/abstract   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16373948   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18448177   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23021013   

    16-08-2015, 22:47 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Tags:eieren, cholesterol
    11-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Magnesiumtekorten

    77% van de vrouwen hebben tekort aan magnesium!

    Magnesium komt oorspronkelijk uit de aarde maar de intensieve vormen van de moderne landbouw putten die aarde uit. Het voedsel dat je eet bevat minder magnesium dan 20 jaar geleden.

    Volgens de SUVIMAX studie over de Franse bevolking zitten 77% van de vrouwen en 75% van de mannen onder de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van magnesium!

    Zelfs door op hun voeding te letten ontbreekt het veel mensen aan voldoende magnesium als gevolg van:

    - ongezonde nieren die overmatig verlies van magnesium in de urine veroorzaken.

    - diabetes, vooral bij slechte controle, dat tot verlies aan magnesium in de urine leidt.

    - leeftijd: ouderen hebben meer kans op magnesiumtekort omdat de intestinale absorptie afneemt.

    - medicatie: diuretica, antibiotica en bepaalde medicijnen tegen kanker veroorzaken een tekort

    - stress, spasmofilie gebied: om stress hormonen (cortisol, adrenaline ...) in het bloed te verwijderen na een opstoot van stress onttrekt het lichaam mineralen uit de weefsels (spieren, botten) die geëlimineerd worden in de urine. Magnesium is echter essentieel om nerveuze spanning te controleren en de spieren te ontspannen, verminderde magnesium niveaus leiden tot verhoging van nerveuze spanning. De vicieuze cirkel wordt gestart en kan leiden tot depressie.

    - overdreven intense sport.

    Magnesium nemen is altijd goed.

    De symptomen van een tekort aan magnesium zijn: ochtendvermoeidheid, frequente beroertes, zenuwachtigheid, bezorgdheid, trillende oogleden, krampen, hartkloppingen, slaapstoornissen, gevoeligheid voor infecties.

    In het (onwaarschijnlijke) geval van genoeg of te veel magnesium wordt het overtollige uitgescheiden via de urine.

    Er is geen risico om te starten met een magnesiumkuur als u één van deze symptomen hebt.

    Magnesium, zoals vitamine D, is één van de weinige voedingsstoffen waarvan men zeker is dat ze meehelpen aan een goede gezondheid en waarvan het risico op overdosering vrijwel onbestaande is.

    De enige tegenndicatie voor magnesium geldt voor personen met een ernstige nierinsufficiëntie (omdat de nieren het filtrerend werk doen in geval van overvloed).

    Een eenvoudige bloedtest om uw magnesium status te kennen.

    Wij moeten er wel op wijzen dat er geen enkele bloedanalyse bestaat die het werkelijk magnesiumniveau in onze weefsels kan bepalen.

    Slechts ongeveer 1% van het magnesium in ons lichaam zit in het bloed. Het bloed is rijk of arm aan magnesium in vergelijking met het gemiddelde; in geen geval geeft dit aan of onze weefsels en cellen arm of rijk zijn aan magnesium.

    We zouden gedurende 24 uur meerdere urinetestsmoeten uitvoeren en de resultaten beoordelen in relatie tot de mogelijke symptomen van magnesiumtekort: krampen, trillende oogleden, hartritmestoornissen, epilepsie, verlies van eetlust, hoofdpijn, misselijkheid en vermoeidheid.

    Soms laten artsen een bloedonderzoek uitvoeren om het magnesiumniveau te meten. Het doel is dan om te weten of het lichaam wordt getroffen door een ernstige ziekte die het beheer van magnesium verstoort, niet of men een tekort heeft aan magnesium.

    Snel compenseren.

    Onze eetgewoonte is het eerste waar dient aan gesleuteld te worden om een tekort aan magnesium aan te pakken. Eet meer groene groenten, avocado's, amandelen, donkere chocolade, walnoten, spirulina (blauwalgen) en boekweit.

    Veel mensen met constipatie krijgen het advies om mineraalwater te drinken rijk aan magnesium.  Maar het drinken van magnesiumrijk mineraalwater is niet ideaal. Het is waar dat sommige waters een hoog magnesiumgehalte hebben, vooral Badoit, Quézac, Hépar (110 mg per liter) of Rozana (160 mg), maar magnesium in de vorm van magnesiumsulfaat (anorganisch magnesium) wordt zeer slecht opogenomen met  gasvorming, opgezwollen gevoel of diarree tot gevolg.

    De beste manier om snel een tekort aan magnesium te compenseren is een goed voedingssupplement met een dagelijkse dosis van 400 mg magnesium.

    De best opneembare vormen van magnesium.

    Magnesium bestaat nooit alleen omdat het een onstabiel positief geladen ion is. Het is altijd verbonden met een negatief ion om tot een neutrale elektrische lading (stabiele) te komen. Vandaar dat we spreken over ”magnesiumcitraat", "magnesiummalaat," "magnesiumchloride", enz. Men noemt ze magnesiumzouten.

    Magnesiummalaat en magnesiumcitraat zijn de best assimileerbare magnesiumzouten die zelden diarree veroorzaken. Ze zijn niet duur en aldus erg populair om tekortkomingen aan te pakken.

    Andere vormen zijn ook interessant zoals glycinaat of glycerofosfaat, maar 2 of 3 of 5 keer de prijs voor een vergelijkbaar resultaat.

    Magnesium: vergeten door de geneeskunde.

    Alheowel men de voordelen van magnesium erkent is het verbazingwekkend dat men er in medische kringen zo weinig aandacht aan besteedt.

    Men geeft het wel aan mensen die last hebben van krampen en tintelingen.

    Het is zoals vitamine C dat men ook maar aanraadt voor mensen die scheurbuik hebben, of water voor mensen die gaan sterven van de dorst.

    Meer brandstof met magnesium.

    Cellen met voldoende magnesium zijn in staat een maximum aan brandstof (ATP = adenosyl trifosfaat) te genereren.

    Het zijn dus cellen die:

    - zich beter op- en ontspannen (spiercellen)

    - meer natuurlijke afweer produceren (immuuncellen)

    - beter communiceren (zenuwcellen, bijvoorbeeld hersencellen)

    - de schade veroorzaakt door veroudering, vervuiling, oxidatie, enz. beter herstellen

    Maar magnesium doet nog meer.

    Magnesium beschermt onze cellen.

    Magnesium speelt een belangrijke rol bij talrijke metabolische functies (functies die de levensduur van het organisme garanderen).

    Het wordt gevonden in 300 verschillende enzymen in het lichaam. Enzymen zijn moleculen die chemische reacties veroorzaken. Eiwitten zijn de "bouwstenen" die deel uitmaken van onze spieren, huid en organen.

    Magnesium speelt een belangrijke rol in de ontgifting en beschermt aldus onze cellen tegen schade veroorzaakt door chemicaliën in het milieu, zware metalen en andere toxinen.

    Het krachtigste antioxidant in ons lichaam, glutathion, dat een belangrijke rol speelt bij de leverontgifting, heeft magnesium nodig voor zijn opbouw.

    Magnesium speelt ook een rol in de regulering van de suikerniveaus in het bloed. Het vermindert het risico op diabetes type 2 (toename van het glucosegehalte in het bloed veroorzaakt door een afname in de gevoeligheid van de cellen voor insuline of een depletie van cellen in de pancreas die verantwoordelijk zijn voor de productie van insuline). Een slechte glucosecontrole en diabetes beschadigen sterk de cellen van het lichaam en bevorderen kankergezwellen.

    Magnesium vermindert het risico op darmkanker.

    Het is dus niet verwonderlijk te constateren dat door het beschermend effect, menen die goed voorzien zijn van magnesium ook minder risico lopen op kanker.

    Uit een studie gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition blijkt dat een verhoging van 100 mg magnesium resulteert in een afname van 12% van het risico op darmkanker.

    Het is dus een voedingssupplement dat zeer serieus moet  genomen worden. Samen met vitamine D3 en omega-3, zijn dat voor mij de beste fundamenten voor een goede gezondheid.

    Oorspronkelijk artikel: “77% des femmes manquent de magnésium!”, Jean-Marc Dupuis, Néo-nutrition, Juin 26, 2015.

    11-08-2015, 21:39 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Tags:magnesium, voeding, diabetes, kanker
    08-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Candida in darmen

    Een evenwichtige darmflora doodt snel candida en elimineert ziektes.

    candida


    (NaturalNews) Als gevolg van een westers dieet leeft bijna elke persoon, die in slechte gezondheid verkeert of lijdt aan een ziekte, met een overvloed van candida.

    Candida is erg opportunistisch. Zodra deze schimmel overheerst in de darmen kan ze zich verspreiden over het hele lichaam. Candida tast de darmwand aan en maakt openingen in de darmen waardoor onverteerde voedseldeeltjes en toxinen in de bloedstroom komen die een immuunreactie teweeg brengen die allergieën, ontstekingen en auto-immuunziekten veroorzaken. Dit heet lekkend darmsyndroom.

    Het goede nieuws is dat candida in de darmen snel kan worden uitgeroeid met herstel naar een natuurlijke en gezonde darmflora. De meeste mensen (zelfs degenen die zich aanzienlijk ziek voelen) zullen een belangrijke vermindering van de symptomen ervaren na het herstel. Maar er is ook slecht nieuws. De meeste mensen hebben een 'lekkende darm " door het gebruik van te veel suiker. Te veel suiker veroorzaakt veel candida (en andere "slechte" pathogenen) met leen lekkende darm tot gevolg.

    Een overvloed aan candida betekent een lekkende darm. Hoe minder evenwicht in de darmflora, hoe meer die doorlaatbaar wordt. Het duurt maanden om een lekkende darm te herstellen. Zodra men de darmflora in evenwicht kan brengen door een aanpassing van de voeding zal een gezond eco-systeem gedijen. Ook al voelt het lichaam zich als genezen, het heeft nog een lekkende darm die suikers en onverteerde etensresten doorlaat naar de bloedbaan waar er veel hongerige microben wachten om uw gezondheid opnieuw te belagen.

    Hoe weet men dat men lijdt aan een overvloed van candida?

    Tekenen van candida zijn: allergieën, astma, hoofdpijn, kanker en diabetes. Elke aandoening of ziekte wijst op te veel candida.

    Als je antibiotica hebt genomen, moet u uw darmen genezen om de gezonde bacteriën weer op te bouwen in uw systeem. Als je appendix is weggenomen, als je regelmatig gevaccineerd wordt  of als u kwikvullingen in uw mond hebt, moet je elke dag een goede kwaliteit probiotica nemen. Helaas zijn de kwaliteit probiotica duur.

    Zelfgemaakte zuurkool en andere gefermenteerde voedingsmiddelen hebben veel voordelen voor de gezondheid maar ze kunnen niet de plaats van een hoge kwaliteit probioticum innemen. Het maagzuur doodt meestal het grootste deel van de nuttige bacteriën die de voedingsmiddelen bevatten, zodat ze weinig of niets bijbrengen voor het herstel van de balans in de darmen.

    Het is niet alleen de witte suiker of de fructoserijke maissiroop die candida voeden. Agave nectar, kokossuiker, dadels, vers geperst fruit, wortel- of bietensappen, rauwe honing en bruine rijstsiroop zijn eveneens voedingsbronnen voor candida.

    Het dieet.
    Een gezond dieet bestaat uit 80% (of meer) rauwe, verse, biologische producten - meer groenten dan fruit. Dit dieet is noodzakelijk voor iedereen die zijn lichaam wil vrijmaken van candida. Salades met ten minste tien verschillende groenten, evenals verschillende zaden, kruiden en specerijen vormen de basis van een gezond dieet dat het spijsverteringsstelsel uitbalanceert.

    Elimineer geraffineerde, bewerkte voedingsmiddelen. Eet alleen volwaardig voedsel. Maak smoothies met kokoswater, hele ananas (het is sappig), ongezoete notenmelk of water in plaats van vruchtensap. Maak zelf notenmelk van gekiemde noten. Neem extra supplementen bij het eten van ananas of druiven, want ze bevatten veel suikers, en vergeet niet om fruit te beperken tot je darmen in evenwicht zijn.

    Gluten en candida komen niet overeen. Als de darm ongezond is geven gluten ernstige problemen. Niemand met te veel candida moet proberen om gluten te verteren. Een darm met een overmaat aan candida vertoont gaten en gluten die onverteerd door de darm breken zijn toxisch voor het lichaam.

    Drink niets dat gezoet is tenzij met stevia. Iedereen met hypoglykemie of diabetes moet voorzichtig zijn met stevia dat problematisch kan zijn maar het is geen voedingsbodem voor candida.

    Supplementen.
    Supplementen die bekend zijn voor de bestrijding van schimmels zijn o.a. alsem, gemalen zwarte walnoot bolster, Spaanse zwarte radijs, pau d'arco, geelwortel, Coptis chinensis (gouddraad), gember, kaneel, en extract van olijfblad. Een paar van hen zijn uitzonderlijk voor het doden van parasieten, virussen en bacteriële infecties (Coptis chinensis, alsem, zwarte walnoot bolster, Spaanse zwarte radijs), maar terwijl ze zeker antifungaal zijn, betekenen ze niet de sterkste oplossing om overtollige candida te doden.

    Een goede combinatie voor het elimineren van overtollige schimmels in het lichaam en het balanceren van de darmflora zijn undeceenzuur, zeer hoge kwaliteit probiotica en een intestinale detox die de darmwand herstelt en de parasieten doodt. Het is ook een goed idee om een extra supplement bekend als parasietdoder zoals alsem en zwarte walnoot te gebruiken.

    Wees niet zelfgenoegzaam.
    Candida kan tot zes maanden sluimeren. Als alles terug onder controle is, hou dan in gedachten dat candida altijd terug kan opduiken als de voedingsbodem ervoor aanwezig is. Een goede suikerboost en de strijd laait weer op. Men moet de darmen in balans houden, zelfs nadat die genezen is met een goed dieet.

    Oorspronkelijk artikel:"Balance your gut flora quickly, kill Candida, and eliminate disease", Wednesday, June 17, 2015 by: Michael Edwards, Natural News.





    Bijlagen:
    http://www.organiclifestylemagazine.com/kill-candida-and-balance-the-gut-quickly/   
    http://www.organiclifestylemagazine.com/the-fascinating-bacteria-in-our-gut-and-how-it-affects-our-whole-lives/   
    http://www.truthwiki.org/Medical_Fascism/   

    08-08-2015, 22:09 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Tags:darmflora, candida
    30-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aften ... een verwittiging

    Aften: "Hallo, je lichaam probeert je iets te vertellen! "

    Aften zijn zweertjes die vaak voorkomen in de mond.

    Zij verschijnen wanneer de huid zich op een plaats opent en niet direct sluit waardoor een wondje ontstaat.

    Zoals je al kunt raden is het niet normaal dat dit optreedt. Wanneer onze huid goed gevoed is en onze cellen gezond zijn zal er spontaan geen enkele opening verschijnen die niet spontaan dicht gaat.

    Als een afte verschijnt is er ergens een probleem met de cellen: het immuunsysteem kan verzwakt zijn door stress, een emotionele schok, slechte voeding (tekort aan vitamine B12, foliumzuur, ijzer of zink), ongezonde levensstijl of overmatige vermoeidheid, te wijten aan gebrek aan slaap of overwerk. Tenslotte kunnen ze ook worden veroorzaakt door medicijnen die het immuunsysteem verzwakken: antibiotica, radio- en chemotherapie, immunosuppressiva. AIDS-patiënten, van wie het immuunsysteem is verzwakt, hebben vaak last van aften.

    De afte is een manier voor ons lichaam om een signaal te sturen: "Ik lijd, ik ben zwak, ik mis iets, zorg voor mij"

    Het is dan ook het om te pauzeren, te reflecteren, en de nodige maatregelen nemen om het probleem op te lossen.

    Factoren die het vormen van aften stimuleren.

    Als je zwak bent volstaat het iets te eten dat hard is of bijtend om een aft (ulcus) te vormen op het tandvlees of ergens anders in de mond.

    Dit kan een beetje pikante en zoute kaas zijn (Gruyère bijvoorbeeld), noten, chocolade of tomaten. Vooral tomaten hebben deze onaangename bijwerking.

    Uiteraard moet men deze voedingsmiddelen vermijden omdat ze de pijn doen heropflakkeren. Let wel dat normaal gesproken onze mond gemaakt is voor het eten van dergelijk voedsel en dit niet de primaire oorzaak is van aften: verminder ontstekingen in je lichaam door het nemen van omega-3, minder suiker en minder gebakken plantaardige vetten. Herstel uw immuunsysteem met probiotica, eet verse, biologische, seizoensgebonden, kleurrijke groenten.

    Verlichten de pijn door aften.

    Nu we onze levensstijl wat hebben aangepakt kunnen wij overgaan tot het verminderen van de ongemakken die aften teweeg breng.

    Twee strekkingen van denken.

    De eerste is om zich opzettelijk te kwetsen waarna de pijn vermindert (of lijkt te vervagen).

    Het klinkt misschien vreemd, maar is wel natuurlijk, bij pijn in de mond drukt men veelal spontaan op de plaats waar het pijn doet (drukken om te verzachten ...).

    Sommigen brengen zout aan op de afte om het na honderd tellen uit te spuwen. Zout geeft directe intense pijn maar zorgt voor het vrijkomen van endorfine waardoor de plaats gevoelloos wordt. Bovendien trekt het zout het water aan dat in het wondje zit waardoor de zwelling vermindert.

    Een soortgelijk effect kan uiteraard worden verkregen met chilipeper. Het vergt wat moed maar is zeker het proberen waard.

    De andere strekking wil de pijn maximum verlichten. Men kan gorgelen met warme salie of een aftreksel van kamille.

    Een rustgevende gel met aloë vera, boragie olie of klei heeft eveneens een verzachtend effect.

    Tenslotte is mondwater op basis van mirre erkend door de Commissie E (duits wetenschappelijk comité dat kruidenproducten evalueert) voor het behandelen van ontstekingen van de mond en het keelholte slijmvlies. De mond meerdere malen per dag spoelen met een mengsel van 4 ml mirretinctuur in een glas water.

    Het midden tussen de twee richtingen is kauwen op propolis (een soort hars gemaakt door bijen). Propolis pikt iets maar het heeft ook een sterk verdovend effect.

    Oorspronkelijk artikel:”Soulagez la douleur des aphtes”, Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation, Juillet 5, 2015.

    30-07-2015, 21:47 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:aften
    29-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Borstvoeding voorkomt leukemie

    Uit studie blijkt dat borstvoeding het risico op leukemie bij kinderen met bijna een vijfde doet dalen.

    breastfeeding

     

    (NaturalNews) Borstvoeding is de gezondste optie om je baby de beste start te geven. De voordelen gaan veel verder dan het verstrekken van basisvoeding. Naast het leveren van alle vitaminen, voedingsstoffen en stoffen voor de opbouw van de immuniteit suggereren onderzoekers aan de Universiteit van Haifa in Israël dat het ook nog de kans op leukemie bij kinderen sterk kan verminderen.

    "Moedermelk is een compleet voedsel; de bedoeling van de natuur is uitsluitend alle nutritionele behoeften van het kind te leveren voor de eerste paar maanden van het leven. Moedermelk is levend met antilichamen geproduceerd door de moeder en andere kwaliteiten die een gezonde flora bevorderen in de darmen van het kind en de ontwikkeling van het immuunsysteem verzekeren, "zei hoofdauteur van de studie, Efrat Amitay, van de School of Public Health aan de Universiteit van Haifa in Israël.

    Elk jaar treden wereldwijd ongeveer 175.000 gevallen van kanker op bij kinderen. Leukemie is goed voor ongeveer 30 procent van alle kanker bij kinderen. Er is zeer weinig bekend over de oorzaak en de ontwikkeling, maar deze onderzoekers vonden dat borstvoeding de sleutel is tot het verminderen van het risico met bijna een vijfde.

    Zij baseerden hun bevindingen op 18 verschillende studies over de hele wereld. Zij omvatten meer dan 10.000 kinderen met leukemie en ongeveer 17.500 gezonde kinderen.

    Deze nieuwe studie werd op 1 juni online gepubliceerd in JAMA Pediatrics. Efrat Amitay en zijn team vonden dat er sterke aanwijzingen zijn dat borstvoeding gedurende zes maanden of langer een risicovermindering op leukemie geeft van 19 procent vergeleken met geen borstvoeding of borstvoeding gedurende een kortere periode.

    Het is nog niet helemaal duidelijk waarom de moedermelk een beschermende rol blijkt te hebben. Wetenschappers denken dat chemicaliën via de melk het immuunsysteem een boost geven en werken als anti-inflammatoir middel dat het risico van leukemie kan verminderen.

    Terwijl meer onderzoek nodig is om het hele proces te ontrafelen, benadrukken de wetenschappers hoe belangrijk het is om vrouwen te informeren over de gezondheidsvoordelen van borstvoeding. Zij merken op dat er een behoefte is om borstvoeding populairder te maken bij het publiek.

    "Omdat het primaire doel van de volksgezondheid is: het voorkomen van ziekte, moeten beroepsmensen in de gezondheidszorg worden onderwezen over de mogelijke gezondheidsvoordelen van borstvoeding en de hulpmiddelen die de moeders kunnen helpen bij het geven van borstvoeding," schreef ze.

    "De vele potentiële preventieve gezondheidsvoordelen van borstvoeding moeten ook openlijk worden meegedeeld aan het grote publiek, niet alleen moeders, zodat de borstvoeding meer sociaal geaccepteerd wordt,” voegden ze eraan toe.

    Dit is niet de eerste studie over het positief verband tussen borstvoeding en gezondheid. Eerdere studies legden al verbanden met een hoger IQ, minder oor- of luchtweginfecties, een lager risico voor Sudden Infant Death Syndrome (SIDS), en bescherming tegen obesitas of diabetes in het later leven.

    De meeste wetenschappers zullen het er zeker over eens zijn dat moedermelk het beste is, maar professor Chris Bunce, van de Leukaemia & Lymphoma Research liefdadigheid, zegt dat meer onderzoek nodig is en moeders die hun baby voeden niet al te bezorgd moeten zijn over deze studie. "We willen niet dat de moeders die geen borstvoeding kunnen geven of er niet voor kiezen niet onnodig ongerust maken als gevolg van dit onderzoek", zei hij in de Daily Mail.

    "Hoewel dit onderzoek een uitgebreide analyse is van de verschillende studies, kan het momenteel alleen iets aantonen over verbanden in plaats van over bewezen oorzaken, die kunnen beïnvloed worden door andere achtergrond factoren," voegde hij eraan toe.

    Oorspronkelijk artikel:"Breastfeeding can cut childhood leukemia risk by nearly one-fifth, study finds", Sunday, June 07, 2015 by: Amy Goodrich, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.cbsnews.com/news/breast-feeding-may-lower-risk-of-childhood-leukemia/   
    http://www.dailymail.co.uk/health/article-3106082/Breastfeeding-protect-against-babies-leukaemia-Risk-falls-20-given-breast-milk-six-months.html   

    29-07-2015, 21:52 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:borstvoeding, leukemie
    27-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frankrijk bant glyfosaat.

    Frankrijk verbiedt de verkoop van glyfosaat.

     

    Monsanto

    (NaturalNews) Frankrijk verbiedt nu ook de onderhandse verkoop van het favoriete kankerverwekkend Monsanto - glyfosaat. Frankrijk is de laatste tijd uitdrukkelijk in het nieuws geweest op alternatief gebied: de makers van Nutella gevraagd om te stoppen met het gebruik van palmolie; erop aangedrongen om alle nieuwe daken te bedekken met zonnepanelen of planten; verplicht donatie van alle supermarkt voedselafval. Deze nieuwe actie van de minister van Ecologie is het nieuwste resultaat van denken in de toekomst.

    De Fransen zijn niet de enigen die wakker liggen van de effecten van Roundup. Overheden hebben nu meer kans om te zoeken naar onafhankelijke studies over de stijging van ziekten zoals kanker. Monsanto blijft blaten over de veiligheid van glyphosaat en zijn onvermogen om de mens te schaden door nog steeds maar de slogan te gebruiken: ”de dosis maakt het gif." Met de stijgende niveaus van glyfosaat in ons voedsel, de bodem, de lucht en het water, stelt zich meer de vraag wat het magische punt is van de verzadiging om voor altijd onze omgeving te vergiftigen? Zijn we bereid om te wachten tot de schakelaar is omgedraaid zonder nog ooit terug te kunnen keren?

    De lijst van landen bekommerd om glyfosaat blijft groeien.

    Terwijl de strijd tegen GGO's en Monsanto is ingezet over de hele wereld, is men in de Verenigde Staten bezig met het vestigen van een voedselsysteem waar 80 procent van de producten ggo's bevatten, Europa blijft optreden tegen de schade veroorzaakt door Monsanto en al hun producten. Terwijl de focus ligt op Monsanto gewassen, dringt een grote invloedrijke studie van het Internationaal Agentschap voor Kankeronderzoek erop aan om alle Monsanto produkten te verbieden. Nederland, Bermuda, en Sri Lanka gingen Frankrijk voor in het verbod op verkoop van Roundup (n.v.d.r. in België nog altijd vrij te koop in de meeste supermarkten, zelfs tegen gunstige prijzen om zo vlug mogelijk van hun vergif af te geraken). Het is vermeldenswaard dat Bermuda en Sri Lanka het gebruik van glyfosaat hebben verboden in alle toepassingen.

    Monsanto schermt zoals altijd met hetzelfde antwoord.

    Het is ”business as usual” voor de PR-afdeling van Monsanto om het gevaar te ontkennen en hun argumenten te verfijnen. Glyfosaat werd geïntroduceerd als Roundup in de jaren 1970 en in die tijd is het uitgegroeid tot het meest geproduceerde onkruidbestrijdingsmiddel in de wereld; een miljarden business. Monsanto is een bedrijf bereid om zijn financieel gewicht in de strijd te gooien en heeft het gemakkelijk om zo overheidsinstellingen te beïnvloeden en de andere kant te doen opkijken en het publiek in het ongewisse te laten. Reeds in 1985 vermeldde het Environmental Protection Agency glyfosaat als een mogelijke kankerverwekkende stof. Zes jaar later was de memo aangepast, ondanks verschillende wetenschappers die de oorspronkelijke versie ondersteunden. Met de officiële classificatie als een 2A carcinogeen, is het moeilijker geworden voor Monsanto om zijn manipulaties te laten aanvaarden en de groeiende publieke verontwaardiging de kop in te drukken.

    Variaties van Monsanto op het thema "glyfosaat is niet giftig" zijn eindeloos. Ze beweren vaak dat studies die hun producten bekritiseren belangrijke informatie negeren. Sommige van hun verklaringen spreken al van een laag risico voor de menselijke gezondheid; het begin van een nakende schuldbekentenis.

    Het is tijd om te erkennen dat Monsanto een onverantwoordelijke bedrijf is met genoeg geld en macht om de  overheidsinstanties te manipuleren. Niets zal veranderen tot het publiek opkomt en zegt: "Genoeg!" Het ognenblik waarop onze planeet verzadigd is met milieuverstoorders ligt dichtbij. Groepen als "Occupy Monsanto" en "March against Monsanto"  zijn een geweldig begin om aan te tonen dat we klaar zijn om  onze omgeving te saneren.

    Het is ook belangrijk om persoonlijke blootstelling aan toxische Monsanto producten, zoals hun GGO's, aan te pakken. 

    Oorspronkelijk artikel:"France bans the sale of glyphosate, Tuesday, Jun 30, 2015 by: Kristina Martin, Natural News.

    Bijlagen:
    http://inhabitat.com/france-says-no-more-to-selling-roundup-over-the-counter/   
    http://www.collective-evolution.com/2015/06/07/mainstream-media-blackout-another-country-bans-monsantos-roundup-herbicide   
    http://www.independent.co.uk/news/world/europe/roundup-weedkiller-banned-from-french-garden-centres-over-probable-link-to-cancer-10319877.html   
    http://www.organiclifestylemagazine.com/gmo-science/   
    http://www.organiclifestylemagazine.com/the-difference-between-heirlooms-hybrids-and-gmos/   
    http://www.truthwiki.org/seeds_of_death_unveiling_the_lies_of_gmos/   
    http://www.truthwiki.org/The_Green_Revolution_-_Agriculture/   

    27-07-2015, 14:02 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Tags:Monsanto, glyfosaat, Rondup
    24-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lignanen tegen borstkanker

    Lignanen: De zachte manier om borstkanker te voorkomen.

    health

    (Natural News) Lignanen zijn natuurlijke plantaardige stoffen, of fytochemicaliën, die voorkomen in de celmatrix van bepaalde zaden, bonen, peulvruchten, groenten en fruit. Op zekere hoogte lijken zij sterk op oestrogeen in vorm, structuur en functionaliteit. Het belangrijkste verschil - en zeer belangrijk - is dat lignanen veel vriendelijker zijn voor het lichaam dan oestrogeen. Dit is heel goed nieuws. Door het vervangen van de agressiever oestrogenen door lignanen in het lichaam wordt het risico op celmutaties en borstkanker aanzienlijk verminderd.

    Wat zijn de risico's van te veel oestrogeen?

    Oestrogeen is een natuurlijk voorkomende stof in het lichaam en heeft zeker een positieve plaats in het leven van elke vrouw wanneer de juiste verhoudingen worden gehandhaafd. Door het gebruik van conserveringsmiddelen (vooral BPA's in voedingsmiddelen), giftige chemicaliën in bepaalde deodorants en huishoudelijke schoonmaakmiddelen, milieuverontreinigende stoffen en hormonen in vlees en zuivel, worden “vreemde oestrogenen," of "xeno-oestrogenen” aangemaakt die moeilijk te verwerken zijn. Oestrogeen is ook aanwezig in kraantjeswater als gevolg van het wijdverbreide gebruik van orale anticonceptiepillen.

    De overbelasting en slechte absorptie van vreemde oestrogenen kan leiden tot een opbouw van meer "agressieve" proliferatieve vormen van oestrogeen in het lichaam. En wanneer dit gebeurt kunnen zich een hele reeks gezondheidscomplicaties voordoen, waaronder borstkanker. Uit een recente studie gepubliceerd in het Journal of Applied Toxicology bleken hoge concentraties parabenen (van de conserveringsmiddelen in cosmetica en farmaceutische producten) in de borsten van post-mastectomie patiënten voor te komen. Deze parabenen werden zelfs gevonden in de borsten van vrouwen die nooit onderarmse deodorant (de meest voorkomende cosmetische bron van parabenen) hadden gebruikt, wat aangeeft dat de gifstoffen voortkomen uit het milieu. Het niveau van parabenen in de bestudeerde borstweefsels was 1.000.000 maal hoger dan de normale oestrogeenniveaus in onaangetast borstweefsel.

    Lignanen: De zachtere manier voor de gezondheid van de borsten.

    Het gevaar ligt in de oestrogeenreceptoren van de borstweefselcellen die agressieve oestrogeen kankerachtige mutaties veroorzaken in het DNA. In voldoende hoeveelheden, kunnen de lignaan samengestelde moleculen deze vorm van oestrogeen verhinderen zich te vestigen op de oestrogeenreceptoren. De "slechte" oestrogeen kan goed worden gemetaboliseerd en uit het lichaam verdreven worden als afval. Dit is ook de reden waarom het belangrijk is om ervoor te zorgen dat methylatie en de ontgifting langs de lever goed werken. Met de verhoogde aanwezigheid van vreemde en agressieve oestrogenen in het lichaam, veroorzaakt door giftige stoffen in het milieu en ongezonde levensstijl, is het gebruik van lignanen voor hormonenevenwicht belangrijker dan ooit. De meeste vrouwen krijgen niet de juiste hoeveelheid lignanen langs hun dagelijkse voeding binnen om een significant verschil te maken. Lijnzaad, sesamzaad en bepaalde rassen van boerenkool bevatten de hoogste hoeveelheden. Echter lignanen passeren het lichaam meestal via de spijsvertering binnen 24 tot 48 uur. Om voldoende lignanen te absorberen via voedsel is het belangrijk om consequent elke dag voldoende hoeveelheden te nemen.

    Uit een studie uitgevoerd aan de Universiteit van Toronto bleek dat vrouwen die elke dag muffins aten met 5 theelepels vlaszaad hun tumormarkers zagen verlagen met 30 tot 71 procent. Een belangrijk onderdeel van het “7 Essentials ™ System”, een evidence-based benadering om het lichaam te genezen en borstkanker op een natuurlijke wijze te voorkomen is voeding uw medicijn te laten zijn. Inname van grote hoeveelheden lignanen via de voeding of via supplementen is een heel goed en essentieel onderdeel van elke vrouw in het voorkomen van borstkanker.

    Oorspronkelijk artikel:"Lignans: The gentle way to prevent breast cancer", Tuesday, March 17, 2015 by: Dr. Veronique Desaulniers, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14745841   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15897583   

    24-07-2015, 22:06 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:lignanen, borstkanker
    17-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bosbessen superfood

    Blauwe bessen voor een langer leven.

    blueberries

    (NaturalNews) Gezonde voedingsmiddelen vallen niet altijd in de smaak van iedereen. Bosbessen zijn een uitzondering, ze zijn en lekker en voedzaam. Bosbessen zijn een echt “superfood” om verschillende redenen. Hoewel ze een zoetekauw kunnen tevreden stellen, hebben ze een laag suikergehalte en een lage glycemische index, zodat ze niet leiden tot pieken van de bloedsuikerspiegel. Ze zitten vol gezonde vezels om de spijsvertering te verbeteren en te helpen bij gewichtsverlies. Ze zijn verder rijk aan vitaminen, mineralen en bio-actieve verbindingen zoals anthocyanen die krachtige anti-oxidante eigenschappen hebben. Het is deze sterke combinatie van voedingsstoffen die zo veel voordelen voor de gezondheid biedt en volgens de nieuwe studie zelfs een langere levensduur.

    Levensduur en DNA.

    Terwijl er veel ziekten en aandoeningen zijn die kunnen leiden tot voortijdige dood, is de onderliggende oorzaak van deze problemen het DNA en zijn herstel. Er is DNA in elke cel in het lichaam en in de loop van hun leven kunnen veel dingen (zoals ziekte, blootstelling aan giftige stoffen of het verouderingsproces) dat genetisch materiaal beschadigen. De cellen zelf kunnen dit DNA repareren, maar als het lichaam ouder word zijn ze minder efficiënt voor deze taak. Dit resulteert in beschadigingen van het DNA wat kan leiden tot problemen zoals kanker die sterk de levensverwachting inkort.

    De sterke antioxiderende eigenschappen van bosbessen helpen dit proces voorkomen en het risico van DNA beschadiging en fouten verminderen en aldus de kans op veel chronische ziekten, die de levensduur verkorten, verlagen.

    Wat bosbessen kunnen doen.

    Vanwege hun hoog gehalte aan antioxidanten, hebben extracten van bosbessen aangetoond in staat te zijn om DNA beschadiging te herstellen en zo de oxidatieve stress op de cellen, die kan leiden tot beschadiging, te reduceren. Dit betekent dat, aangezien de DNA schade wordt voorkomen vanaf het begin, de kans op het ontwikkelen van levensverkortende ziekten zoals kanker eveneens gereduceerd wordt.

    Bosbessen lijken zo ongelooflijk effectief dat in een gezamenlijke studie van het Amerikaanse ministerie van Landbouw en andere onderzoeksinstellingen, wetenschappers vastgesteld hebben dat regelmatige consumptie van bosbessen en hun sterke antioxidanten de levensduur kan verhogen met ongeveer 28 procent, of een gemiddelde van 22 jaar. Dit is omdat bosbesplanten geëvolueerd zijn om zich te kunnen aanpassen aan verschillende milieu-invloeden, zoals droogte, hoge of lage temperaturen en andere bedreigingen. Wanneer mensen deze bessen consumeren kunnen zij profiteren van een aantal van de gunstige verbindingen die de bessen hebben opgebouwd.

    En de voordelen zijn echt geweldig, waaronder:
    - Bescherming van het het zenuwstelsel, inclusief de hersenen.
    - Bescherming van de cellen tegen DNA schade door vrije radicalen.
    - Verlagen van de kans op chronische ziekten zoals kanker en hartziekten;

    Kortom, recent onderzoek heeft aangetoond dat regelmatige consumptie van blauwe bessen de inname van anti-oxidanten verhoogt wat cellulaire DNA-schade kan beperken en het ontstaan van veel chronische ziekten kan voorkomen. Het eindresultaat hiervan is een uitgesproken toename van levenskwaliteit en levensduur.

    Oorspronkelijk artikel:"Eat blueberries to live a longer life", Saturday, July 11, 2015 by: Sandeep Godiyal, Natural News.

    Meer informatie: http://www.naturalnews.com/050364_blueberries_antioxidents_longevity.html#ixzz3fzfDIMb0

    Bijlagen:
    http://www.lifeextension.com/magazine/2012/7/Blueberries-Boost-Longevity/Page-01   
    http://www.medicaldaily.com/health-benefits-blueberries-5-reasons-eat-more-blueberries-246727   
    https://www.organicfacts.net/health-benefits/fruit/health-benefits-of-blueberries.html   

    17-07-2015, 19:07 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:bosbessen, antioxidanten
    15-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cholesterol mythen.

    Zes leugens over cholesterol.

    Voedingslectuur zit vol mythen gevaarlijk voor de gezondheid. Al tientallen jaren wordt ons voorgelogen dat verzadigde vetten en cholesterol ons vergiftigen. Er is nochtans geen enkel bewijs dat ze slecht zijn voor de gezondheid.

    De zes grootste leugens, mythes en misvattingen over verzadigde vetten en cholesterol.

    Leugen 1 - Een dieet met weinig vetten (lipiden) en veel volle granen is ideaal voor mensen.

    In de jaren 60 en 70 geloofden hooggeplaatste wetenschappers dat de grote boosdoener van hart- en vaatziekten gevonden was: verzadigd vet dat de "slechte" cholesterol in het bloed verhoogt.

    Dit idee was de hoeksteen van een vetarm dieet (weinig vet) met veel volle granen.

    Door een paar slechte wetenschappelijke studies en ongelukkige politieke beslissingen werd dit dieet in 1977 aanbevolen aan alle Amerikanen en vervolgens in alle westerse landen overgenomen.

    Ziek of niet, alle burgers van de geïndustrialiseerde landen waren ervan overtuigd dat ze meer volle granen moesten eten en het consumeren van vet, vooral dierlijke vetten (boter, room, eieren, spek, vet vlees), moesten verminderen.

    Het was het grootste grootschalig experiment ooit uitgevoerd op de menselijke voeding.

    En de resultaten waren een ramp die nooit ophoudt te verergeren. De gevallen van obesitas, diabetes en hart- en vaatziekten bereiken elk jaar nieuwe records. Deze epidemie begon op bijna hetzelfde moment dat de gezondheidsautoriteiten van alle landen adviseerden om de consumptie van vet te verminderen en die van granen (koolhydraten) te verhogen.

    Alles was niet verkeerd in deze aanbevelingen. Inderdaad, het is beter om volle granen te eten dan geraffineerde (wit meel); goed gebakken en gekookte plantaardige vetten zijn inderdaad ongezond.

    Echter de manier waarop deze aanbevelingen grootschalig aan de man zijn gebracht was katastrofaal. Mensen begonnen gezonde producten met hoog gehalte aan goede vetten (eieren, vette vis, orgaanvlees, boter, vlees van dieren die op traditionele manier gekweekt waren) te vervangen door "light" producten, suiker en bewerkte voedingsmiddelen.

    Door dit eten zonder vet begonnen veel mensen te lijden aan chronische honger wat resulteerde in toevlucht zoeken in snacks.  Supermarkten en benzinestations zijn veranderd in massale distributiecentra van snoep, gebak, koekjes, chocoladerepen of zoetigheden van alle soort, chips, koekjes en zoete aperitief drankjes, energiedrankjes ….

    Pas in de vroege jaren 2000 heeft men het vetarm dieet rijk aan granen wetenschappelijk  getest. Dit was één van de grootste gecontroleerde studies in de geschiedenis van de voeding, de Women's Health Initiative, met een budget van $ 625.000.000.

    In deze studie werden 48.835 vrouwen in de menopauze in twee groepen verdeeld. De eerste moest vasthouden aan een vetarm dieet (met volle granen, enz.). De andere groep mocht normaal blijven eten.

    Na 8 jaar wogen de vrouwen die het lipide dieet hadden gevolgd 400 gram lichter dan de anderen. De gewichtsafname was verwaarloosbaar. Bovendien ondervonden zij geen vermindering op het risico van cardiovasculaire ziektes of kanker.

    Andere zeer grote studies hebben bevestigd dat er geen gezondheidsbevorderend effect is door een vetarm dieet.

    En dat is niet alles: volgens wetenschappelijke studies is een vetarm dieet, aanbevolen door de meeste gezondheidsautoriteiten, niet alleen ineffectief maar het zou zelfs schadelijk zijn voor de gezondheid.

    Volgens verschillende studies op mensen zijn decardiovasculaire risicofactoren toegenomen, met verhoging van triglyceriden, vetten wiens pathologische rol bij het ontstaan van hart- en vaatziekten algemeen erkend wordt.

    En ondanks de pathetische resultaten blijven de meeste voedingsdeskundigen over de hele wereld hun patiënten een vetarm dieet aanraden wat hen meer schade toebrengt dan hulp.

    Leugen 2 - Voedingsmiddelen rijk aan cholesterol (zoals eieren) zijn slecht voor ons.

    Voedingsdeskundigen hebben opmerkelijk succes geboekt met het demoniseren van perfect gezond voedsel.

    Het ergste voorbeeld is waarschijnlijk dat van de eieren die één van de gezondste voedingsmiddelen is die er zijn.

    Denk er eens even over na: de voedingsstoffen in een ei zijn voldoende om een bevruchte cel om te zetten in een hele kip met botten, ogen, veren, bek, bloed en hartslag! Geen vet kuiken met hart en bloedvaten verstopt met eigeel; nee een jonge kip in goede gezondheid en vol energie! Maar omdat de eidooiers veel cholesterol bevatten werd gedacht dat ze hart- en vaatziekten konden veroorzaken.

    Studies tonen echter aan dat cholesterol in de voeding het totale cholesterolgehalte in het bloed niet doet stijgen. Consumptie van eieren is nooit geassocieerd met een verhoogd risico op hartaandoeningen.

    Eieren zitten vol vitaminen, mineralen, goede eiwitten, antioxidanten en belangrijke voedingsstoffen voor de hersenen (choline) en de ogen. De beste voedingsstoffen zitten in de dooier, maar het wit is ook erg goed: het is de meest complete bron van proteïne die er is.

    Mensen wijsmaken dat ze de dooier best niet eten is één van de meest belachelijke verhalen in de geschiedenis van de voeding.

    Leugen 3 - Het is altijd nuttig om uw cholesterol te verlagen.

    De grootste fout van de moderne geneeskunde is wellicht zich te richten op de "totale cholesterol" of "slechte cholesterol" (LDL-deeltjes) als indicatoren van het risico op een infarct. De waarheid is dat er nooit een causaal verband is aangetoond tussen coronaire sterfte en cholesterol. Grote epidemiologische studies van Framingham, Seven Land Studie en MRFIT hebben dit bevestigd en herbevestigd.

    Studies voor de cholesterolverlagende geneesmiddelen (4S studie, Survey van 7 landen en Oxford CTSU) waren allemaal gepubliceerd vóór 2004, dat wil zeggen vóór de Vioxx studie. Onafhankelijke analyses hebben aangetoond dat hun resultaten vervalst waren.

    Sindsdien worden de farmaceutische industrie en het medisch onderzoek veel beter gecontroleerd en geen enkel onderzoek heeft de werkzaamheid van geneesmiddelen tegen cholesterol voor het verlagen van de mortaliteit aangetoond.  Maar de financiële inzet rond deze geneesmiddelen is zodanig groot dat de gezondheidsautoriteiten erover zwijgen. Dus veel artsen blijven hun patiënten geneesmiddelen tegen cholesterol voorschrijven alsof er niets gebeurd was!

    De cholesterol molecule is onmisbaar om te kunnen leven. Ze is de bron van veel biologische functies. Ze is essentieel voor het goed functioneren van cellen, spieren, neuronen, hart, hersenen en spijsvertering. Zonder haar zou geen communicatie tussen de cellen mogelijk zijn en ze ligt aan de oorsprong van geslachtshormonen, de stress, de voortplanting en de  waardevolle vitamine D.

    Verstoren van het cholesterol metabolisme met geneesmiddel is echt de tovenaarsleerling spelen. Kunstmatig verlagen van cholesterol kan zelfs gevaarlijk zijn.

    Dit kan men vaststellen in de syndromen van het genetisch deficiet waar zijn gehalte van 0,1-1,3 g/l gepaard gaat met foetale sterfte, ernstige dysmorphia van het gezicht en ledematen en microcefalie met vaak fatale afloop voor de leeftijd van 2 jaar, en in het bijzonder immuun problemen. Dit is één van de redenen waarom statines leiden tot een aantal complicaties, voornamelijk spieren, neurologische, psychologische en seksueel en verboden wordt voor zwangere vrouwen.

    Er is ook geen goede of slechte cholesterol. Dit is een mythe.

    Wat gemeten wordt is niet de cholesterol maar zijn dragers: lipoproteïnen of LDL (ten onrechte aangeduid als slechte cholesterol) die de cholesterol uit de lever waar het wordt geproduceerd, transporteren naar weefsels in nood, en HDL (aangeduid als "goede cholesterol") die de cholesterol nadat deze is gebruikt door de weefsels naar de lever, het centrum van de vervaardiging en recycling van cholesterol, terugvoert.

    Leugen 4 - Plantaardige oliën zijn beter voor de gezondheid.

    Om zeer vreemde redenen worden plantaardige oliën aanzien als goed voor de gezondheid.

    Het beeld van een korenaar, een zonnebloem, tarwekiemen, druivenpitten, is voor veel mensen verbonden aan iets natuurlijks plantaardig, en dus goed.

    We moeten echter weten dat de mens pas zeer recent begonnen is met het consumeren van deze oliën nl. ongeveer 100 jaar geleden. Eerder maakte de techniek het niet mogelijk om plantaardige oliën te produceren voor menselijke consumptie.

    De zonnebloem werd gebruikt voor kleurstoffen. Het was pas in de late negentiende eeuw dat de teelt zich richtte naar het produceren van eetbare olie.

    Wat betref maïsolie ... Heb je je ooit afgevraagd hoe het mogelijk was om olie te maken uit maïs ? Het is pas onlangs dat iemand het idee had om het te proberen en toegegeven het was niet evident.

    Voor de productie van maïsolie worden de korrels eerst vermalen onder zeer hoge druk waardoor een vette vloeistof vrijkomt. Om de olie te isoleren wordt een oplosmiddel gebruikt, hexaan of 2-methylpentaan. Het oplosmiddel wordt daarna verdampt, teruggewonnen en hergebruikt. Na extractie wordt de maïsolie geraffineerd om de plakkerige substantie te verwijderen en ondergaat daarna een alkalische behandeling om de fosfatiden eruit te halen. De alkaline neutraliseert de vrije vetzuren en elimineert de kleur van de olie (witwassen).

    Dan begint het proces van het verwijderen van de triglyceriden voor het verkrijgen van een transparante olie. Tenslotte wordt de olie ontgeurd door stoomdestillatie bij 232-260 ° C onder zeer lage druk.

    Dan pas kan de olie in flessen die je vind in je supermarkt. Nu begrijp je waarom onze overgrootouders nooit maïsolie hebben gezien, laat staan gegeten. Ze konden zich niet eens voorstellen dat het mogelijk was om olie te maken uit maïs!

    Deze geraffineerde olie kan nu nog verder bewerkt worden; wat meestal het geval is voor het maken van margarines of voor gebruik in biscuits, cakes en veel andere industriële levensmiddelen. De olie wordt gefractioneerd, gehydrogeneerde en heresterd.

    Hetzelfde gebeurt met andere plantaardige oliën (tarwekiemolie, druivenpitolie, sojaolie, saffloerolie ...). In ieder geval, besef dat deze producten niet zouden bestaan zonder de industrie of chemie.

    Daarentegen had de mens al lang het idee voor het persen van olijven, noten, kokos, en natuurlijk ook om het vet van de dieren te gebruiken: zeehondenvet, eendenvet, schapenvet, rundsvet, varkensvet, walvisvet en vette vis.

    Deze natuurlijke vetten stonden al sinds mensenheugnis centraal in de voeding van onze voorouders.

    Koolzaadolie kan bijvoorbeeld eenvoudig worden verkregen door te malen in een eenvoudige traditionele molen. De techniek bestaat al duizenden jaren (waarschijnlijk sinds -1500 v.Chr. JC.).

    Weet hoe de genieën van de voeding erin geslaagd zijn in de jaren 60-70, het publiek ervan te overtuigen dat deze natuurlijke vetten "gevaarlijk" waren en om te schakelen naar plantaardige olie; een symbool van de moderniteit en de technische vooruitgang.

    In werkelijkheid zijn deze oliën meestal veel goedkoper om te produceren. En het gebruik van landbouwgrond voor de teelt van zonnebloem en maïs had een grote invloed op de nationale productie statistieken en zo op het BNP (bruto nationaal product).

    Zelfs op school, herinner ik mij, werd ons geleerd dat Frankrijk de titel van "grote macht" verdiende, dankzij de kracht van de voedingsindustrie, BSN (Danone vandaag) was op dat moment de wereldleider. Er werd neerbuigend gekeken op de traditionele arme boer die nog niet was over geschakeld op algehele mechanisatie en het gebruik van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. Overal verscheen plantaardige olie en we waren blij, eindelijk overtuigd om gezonde en goede oliën te consumeren.

    Helaas heeft onze generatie snel de gevolgen gezien. De consumptie van meervoudig onverzadigde vetzuren van de omega-6 familie, die bijdragen aan ontstekingen, werd totaal overdreven. Vandaar de epidemie van hart- en vaatziekten. Ironisch genoeg worden deze plantaardige oliën nog altijd aanbevolen tegen hartziekten, terwijl veel studies het risico op deze ziekten aantonen.

    Leugen 5 - Verzadigde vetten en transvetten zijn hetzelfde.

    Transvetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren (plantaardige olie, bijvoorbeeld) die chemisch zijn gemodificeerd en een langere houdbaarheid hebben. Ze zijn ook bekend onder de naam van gedeeltelijk gehydrogeneerde vetten.

    Het productieproces is walgelijk; bij hoge druk en hoge temperatuur, met een metalen katalysator en waterstofgas. Bovendien worden ze veelal bereid uit plantaardige oliën van de slechtste kwaliteit. Hoe ooit iemand zich kon voorstellen dat transvetten goed zijn voor de mens valt niet te begrijpen.

    Om verwarring bij de mensen te veroorzaken worden verzadigde vetten en transvetten vaak samen gegroepeerd onder de generieke term van "slechte vetten."

    Echter, zoals hierboven aangegeven zijn verzadigde vetten volledig onschadelijk en hebben ze niets te maken met transvetten.

    Transvetten zijn zeer giftig, verhogen insulineresistentie, bevorderen ontstekingen en zijn een gevaar voor ernstige ziekten zoals hart- en vaatziekten en kanker. Ze zijn nu verboden in Europa, maar gehydrogeneerde oliën zonder transvetten mogen op de markt blijven.

    Voor uw gezondheid echter, eet “goede” boter, vlees, kokosolie, maar vermijd transvetten alsof je leven ervan afhangt.

    Leugen 6 - “Light” producten zijn goed voor de gezondheid.

    De fantasievolle aanbevelingen tegen lipiden hebben de industriële verwerking van levensmiddelen geduwd in de richting van het elimineren of het verminderen van de hoeveelheid vet in hun producten.

    Maar er is een groot probleem: natuurlijke voedingsmiddelen smaken slecht en krijgen een lelijke textuur als je het vet eruit verwijdert.

    De meeste aroma’s vestigen zich in het vet; daarom werden de parfums vroeger uitsluitend gemaakt met olie. Dit is ook de reden waarom er in de koelkasten een afgesloten opslagruimte is voor boter. Als de boter in de nabijheid van ajuin of een banaan ligt bvb. zal de boter er vlug naar ruiken.

    Om het verlies aan smaak te compenseren hebben de industriëlen overal suiker toegevoegd aan hun producten. Ter compensatie voor het gebrek aan textuur, gebruiken ze meel (maïzena bijvoorbeeld) dat vooral bestaat uit koolhydraten (suiker) zijn. Dat is waarom de meeste "light" producten eigenlijk koolhydratenbommen zijn, erg slecht voor de gezondheid.

    Als u het woord 'light' of '0% vet "op een etiket ziet dan vind je waarschijnlijk suikers, meel en diverse chemische producten op de lijst van ingrediënten.  De verkoop van dit soort voedsel is gestegen omdat voedingsdeskundigen ze blijven aanbevelen, hoewel onbewerkt veel beter is, voor de gezondheid.

    Oorspronkelijk artikel:”Six mensonges sur le cholesterol”, Jean Marc Dupuis, Santé Nature Innovation, 11/07/2015.

    Bijlagen:
    http://ajcn.nutrition.org/content/70/2/247.short   
    http://ajcn.nutrition.org/content/86/4/899.short   
    http://jama.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=377969   
    http://link.springer.com/chapter/10.1007%252F978-1-4684-0967-3_18   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16340654   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16391215   

    15-07-2015, 22:16 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:cholesterol, staties
    08-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omega 3

    Begrijpt u iets van omega 3?


    In een poging om de Wikipedia pagina over omega-3 te ontcijferen dacht ik dat het dringend was om hier een punt over te maken, omdat de informatie verspreid op het internet zeer verwarrend, tegenstrijdig en vaak vals is.

    Ofwel kom je op websites gesponsord door fabrikanten van margarine verrijkt met omega-3 en men slaat je om de oren met een resem van voordelen bij het gebruik van hun produkt.

    Ofwel ze zijn het websites die beweren wetenschappelijk te zijn en de officiële standpunten van het ministerie van Volksgezondheid verdedigen. Het credo is hier: voedingssupplementen werken niet en niets is bewezen over omega 3. 

    Met de wetenschap dat in 50 jaar de incidentie van veel ernstige chronische ziekten in onze samenleving is toegenomen met 50 of zelfs 100% (zonder te spreken over de kosten voor onze gezondheid …), kan men ons moeilijk vragen nog vertrouwen te hebben in het officieel beleid hieromtrent.

    Er bestaan tonnen van studies over vitaminen, voedingsstoffen, vetzuren enz… Het is bekend dat vitamine D beschermt tegen kanker. We weten dat het lichaam deze zelf niet kan produceren zonder een aantal essentiële vetzuren; als die ontbreken hebben we een tekort aan deze vitamine. Zonder deze vitamine kunnen bepaalde chemische reacties niet meer optreden in de cellen, waardoor schade in het lichaam met ernstige ziekten tot gevolg.

    Eén en ander wordt meermaals beschreven in overvloedige wetenschappelijke literatuur die minstens even betrouwbaar is als die waarop de protocollen in de conventionele geneeskunde berusten. Het met opzet negeren van deze informatie zorgt voor honderdduizenden doden per jaar en onnoemelijk leed dat vermeden had kunnen worden.

    Wat u moet weten over omega 3?

    Omega-3 vetzuren worden "essentieel" genoemd omdat je lichaam ze niet zelf kan produceren.

    Deze stoffen hebben gunstige effecten op de samenstelling van de celmembranen en op veel biochemische processen in het lichaam, waaronder de regulering van de bloeddruk, de elasticiteit van de vaten, de immuunrespons en anti-inflammatoire en aggregatie van de bloedplaatjes.

    Er zijn twee soorten omega-3: één afkomstig van de planten en de andere van dieren.

    De omega-3 afkomstig van planten noemt men alfa-linoleenzuur (ALA). ALA is een molecule met 18 koolstofatomen (hoewel dit ingewikkeld klinkt is het goed dit te onthouden want dit is later belangrijk). Dit is het enige type omega 3 dat essentieel is voor overleving.

    Je hebt verschillende manieren om voorraad op te doen van ALA: ten eerste is er het vlaszaad. Het is rijk aan ALA dat trouwens is genoemd naar het vlas (in afla-linoleenzuur zit het Franse woord "lin").

    U vindt het ook ook in koolzaadolie en walnootolie. Maar om van deze omega-3 te kunnen genieten moeten we ze vers consumeren rechtstreeks uit de zaden. Als je lijnzaad eet blijft het onverteerd omdat het zaad heel hard is en moeilijk te kauwen. We moeten het dus vermalen in een molen of een robot net voor wij het eten.

    Merk op dat men nu eieren verkoopt verrijkt met omega-3 van kippen die lijnzaad kregen. Dit is interessant omdat deze eieren inderdaad 10 maal meer AAL bevatten dan de gewone eieren. De maag van de kippen kan de omega-3 uit lijnzaad gemakkelijker assimileren dan wij. Vervolgens vindt men de omega-3 terug in de eieren.

    Als je industriële plantaardige oliën koopt let dan op dat je een zogenaamde “virgin” olie kiest. Dit betekent dat de olie verkregen is zonder verwarming. Eén van de goede eigenschappen van omega-3 is dat ze dubbele atomaire bindingen heeft (die haar de biologische eigenschappen geeft), maar deze verbindingen zijn zeer kwetsbaar en gevoelig voor warmte. Als zulke oliën worden verwarmd worden ze ranzig, kunnen ze giftig zijn en ze hebben niet meer de gunstige eigenschappen voor uw gezondheid. Het is daarom belangrijk om verse olie consumeren van plantaardige oorsprong.

    De meeste deskundigen zullen u vertellen dat de oliën uit de  planten die we eten voldoende omega-3 aanvoeren in ons lichaam maar in werkelijkheid is het niet waar.

    Het lichaam moet ALA omzetten voor gebruik in alle organen door toevoegen van koolstofatomen waardoor 20 en 22 koolstofatomen worden bereikt.

    Bescherming van de bloedvaten en het hart.

    Door twee koolstofatomen aan ALA toe te voegen produceert het lichaam eicosapentaeenzuur (EPA). Het EPA verandert vervolgens in eicosanoïden serie 3, stoffen die helpen hart en bloedvaten te beschermen en die anti-inflammatoire en anti-allergische eigenschappen hebben.

    Door het toevoegen van vier atomen produceert het lichaam docosahexaeenzuur (DHA). DHA speelt een fundamentele rol in de ontwikkeling van de hersenen en het netvlies en in de vorming en mobiliteit van sperma. Maar om deze koolstoftoevoegingen te kunnen verwezenlijken heeft het  lichaam het enzym delta-6-desaturase nodig. Helaas produceert het lichaam minder en minder van delta-6-desaturase met het ouder worden.

    De realiteit is dat, geleidelijk aan, het lichaam minder en minder omega-3 ALA metaboliseert die men langs de voeding binnen krijgt.

    Daarom is het van cruciaal belang om EPA en DHA rechtstreeks in te nemen. Echter zijn de EPA en DHA alleen te vinden in sommige dierlijke vetten en in sommige dure voedingssupplementen gemaakt van zeldzame algen.

    De delta-6-desaturase wordt ook verstoord door een hoog niveau van insuline, een situatie die zoveel mensen treft in ons land, in feite de meeste volwassenen die nog steeds te veel koolhydraten eten, die niet aan sport doen of getroffen worden door diabetes. U kunt er vrij zeker van zijn dat u te veel insuline heeft als je te zwaar bent, als je diabetes, hoge cholesterol of hoge bloeddruk hebt.

    De beste bronnen van EPA en DHA zijn vette vis en schaaldieren. Wees voorzichtig echter, kies vis die het laagst in de voedselpiramide zit; dat zijn over het algemeen kleinere soorten (ansjovis, sardines eerder dan tonijn en zalm). Grotere soorten bevatten ook veel schadelijke stoffen zoals kwik en dioxines.

    Hoeveel nemen?

    In 2004 heeft een commissie van internationale deskundigen de ideale inname van ALA vastgeteld tot 0,7% van de dagelijkse kcal of 1,5 g per dag voor een dieet dat 2.000 kilocalorieën aanlevert.

    Deze deskundigen raden ook aan een minimale inname van 500 mg per dag van EPA/ DHA voor het handhaven van een goede cardiovasculaire gezondheid.

    Echter hebben deze aanbevelingen niet zo veel zin want alles hangt af van uw niveau van absorptie van omega-3 die afhangt van de bron.

    Wees ervan bewust echter dat visolie, waaronder die van levertraan nog kwetsbaarder en onstabieler is dan plantaardige oliën. Wees zeer voorzichtig dat die niet opgewarmd of ranzig is.

    Voor 1,3 g omega-3 geven uit plantaardige bronnen (AAL) heb je nodig:

    1/2 koffielepel (2 ml) lijnzaadolie of

    2 koffielepels (10 ml) gemalen lijnzaad of

    2 koffielepels chia zaden of

    1 soeplepel (15 ml) koolzaadolie of

    1/4 tas (60 ml) notenolie of

    1 1/2 soeplepel (22 ml) sojaolie of

    13 g hennepzaad

    Voor 1,3 g omega 3 uit vis (AEP+ADH) heb je nodig:

    50 g van de Atlantische makreel of

    65 g gekweekte Atlantische zalm of

    80 g van roze of rode zalm in blik of

    80 g haring of

    130 g witte tonijn in blik of

    130 g sardines in blik


    Bron: USDA National Nutrient Database voor Standard Reference.

    Anderzijds is het van belang om een goede balans tussen omega-3 en omega-6 te hebben.

    We hebben niet gesproken over omega-6 omdat die overvloedig aanwezig is in onze voeding; derhalve vooral te vinden in zonnebloem, druivenpitten, maïs en sojabonen, uitgebreid gebruikt in de hedendaagse voeding, maar ook granen, vlees en zuivelproducten bevatten ervan.

    Maar wees ervan bewust dat we een verhouding omega-3/omega-6 moeten nastreven van ongeveer 1/1 tot 1/4. Maar de meeste mensen zitten het dichtst bij 1/30. Als je veel omega-6 consumeert heb je er alle belang bij uw omega-3 inname te verhogen.

    Oorspronkelijk artikel:”Comprenez-vous quelque chose aux oméga-3??”, Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation, May 12, 2015.

    Bijlagen:
    http://www.issfal.org/news-links/resources/publications/PUFAIntakeReccomdFinalReport.pdf   

    08-07-2015, 23:07 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Tags:omega 3, vetzuren
    04-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eieren gezond!

    Hoeveel eieren per dag?

    Eieren hebben een slechte reputatie omdat de dooier cholesterol bevat.

    Het eiwit bevat volwaardige proteïnen van de hoogste kwaliteit en het geel bevat in overvloed waardevolle stoffen zoals choline, luteïne en zeaxanthine en in eieren van goede kwaliteit omega-3.

    Niettemin bevat een gemiddeld ei 186 mg cholesterol dat 62% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vertegenwoordigt.

    Maar eigenlijk maakt het niet uit. Hoe meer cholesterol men eet, hoe minder het lichaam zelf produceert.

    Lees hieronder hoe dat in de haak zit.

    Hoe ons lichaam de cholesterol regelt.

    Mensen geloven dat de cholesterol die zij eten hun cholesterolgehalte in het bloed verhoogt en hart- en vaatziekten veroorzaakt, maar in feite is het onze lever die de meeste van onze cholesterol produceert.

    Cholesterol is zo belangrijk dat ons lichaam geavanceerde mechanismen heeft ontwikkeld om die nooit te moeten ontberen. Onze lever produceert continu grote hoeveelheden cholesterol.

    Als wij cholesterol langs onze voeding aanvoeren produceert ons lichaam er minder. De lever reduceert de productie. Het  cholesterolgehalte in het bloed wordt niet beïnvloed door de cholesterol die men eet of zeer weinig.

    Het is moeilijk te geloven. Het is als toegeven dat granen in principe niet zo goed zijn voor de gezondheid.

    Dit is één van die mythen die wordt herhaald sinds onze kindertijd, dus erg moeilijk te accepteren dat die stelling niet klopt.

    En toch, vraag het aan een specialist en controleer de bronnen die ik geef in de referenties. Wat ik je vertel is een wetenschappelijk feit.

    En toch, cholesterol is niet slecht voor de gezondheid. In tegendeel!

    Zonder cholesterol kunnen we niet leven.

    Cholesterol is een woord met een zeer pejoratieve connotatie.  We denken automatisch aan medicijnen, hartaanval en vroegtijdige dood. De waarheid is echter dat cholesterol een natuurlijke molecule is die ons lichaam absoluut nodig heeft om te functioneren.

    Volgens de beste Franse specialist in cholesterol, Dr. Michel de Lorgeril, cardioloog en onderzoeker aan het CNRS:

    "Cholesterol is een belangrijke molecule in ons lichaam, zo kostbaar dat we ze niet kunnen vernietigen maar enkel omvormen in bijvoorbeeld steroïde hormonen en vitamine D."

    Steroïde hormonen zijn voornamelijk geslachtshormonen (testosteron, oestrogeen, progesteron) en cortisol. Cholesterol komt ook voor in de celmembraan structuur: cholesterol is nodig om cellen aan te maken.

    De eerste keer dat ik in de VS was zag ik dat de meeste mensen de dooiers van hun eieren opzij legden en alleen het wit aten. Zij deden dit zgz. om te voorkomen dat ze cholesterol zouden opnemen. Dat is het advies dat ze kregen in scholen, ziekenhuizen en langs de media.  Nu raad men dit niet meer aan bij de medische school studenten maar ondertussen hebben deze nutritionele aanbevelingen een enorme puinhoop aangericht (in een land dat het niet nodig had om zijn voedingsgewoonten nog te verergeren).

    Hoeveel eieren kun je dagelijks veilig eten?

    De reactie van de meeste artsen en voedingsdeskundigen is 6 eieren per week maximaal, soms zelfs minder, zelfs niet eens één per dag.

    Vandaag hebben we uitstekende onderzoeksresultaten die ons andere raad doet geven.

    In deze studies waren de mensen verdeeld in twee groepen: de ene groep at tot drie eieren per dag, de andere groep at geen eieren. Dan onderzoekers volgden de deelnemers gedurende enkele maanden.

    Deze studies tonen aan dat na verloop van tijd:

    De totale cholesterol (LDL + HDL) nauwelijks verschilde tussen de twee groepen en in de eiergroep zowel lichte stijgingen als lichte dalingen voorkwamen.

    De deelnemers die eieren aten van goede kwaliteit (van kippen gevoed met biologisch voedsel rijk aan omega-3) zagen hun triglyceridenspiegels verlagen; een belangrijke cardiovasculaire risicofactor.

    De bloedspiegels van antioxidanten zoals luteïne en zeaxanthine namen aanzienlijk toe waarbij het risico op cataract en maculaire degeneratie sterk vermindert.

    Het wetenschappelijk bewijs is duidelijk: eet tot 3 eieren per dag en voel u perfect gezond.

    En in geval van meer dan drie eieren per dag? Nou ... niemand zal het te weten komen.

    Er werd nog geen serieuze studie uitgevoerd op mensen die meer dan drie eieren per dag eten. Dit betekent dat men geen aanwijzingen heeft over goed of slecht in zulk geval.

    Er is echter een interessant voorbeeld bekend; een man van 88 jaar at vrijwel uitsluitend eieren en wel 25 per dag! Zijn cholesterol was normaal en hij was kerngezond. Zijn zaak werd onderzocht door artsen en gerapporteerd in de New England Journal of Medicine. Natuurlijk bewijst één enkel geval niets maar het is toch interessant om weten.

    De ervaring in de sport is ook interessant: degenen die aan krachtsport doen (gewichtheffen, rugby, vechtsporten) melden dat hoe meer eieren ze eten hoe sneller ze herstellen van hun inspanningen en hoe vlugger zij hun spierkracht terug krijgen. Er zijn studies uitgevoerd over het onderwerp: ze geven aan dat de spieren beschadigd door oefening direct cholesterol absorberen uit voedsel en deze gebruiken om de regeneratie van de spiercellen te versnellen.

    Alle eieren zijn niet gelijk.

    Hoewel het aan de buitenkant onmogelijk is om een industrieel ei te onderscheiden van een bio versie is de inhoud niet dezelfde. De beste eieren zijn die van kippen met uitloop. Ze kunnen dan eten wat ze willen, namelijk slakken, regenwormen, bladeren, zaden. Merk op dat de kippen gek zijn op postelein, een wild kruid rijk aan omega-3.

    In de natuur worden de vogels zeker niet gevoed met GGO maïs die rijk is aan omega-6, al te overvloedig aanwezig in onze voeding. Granen hebben ook dezelfde effecten op kippen als op de mensen: ze zitten vol koolhydraten die te snel verteren en ze zwaarlijvig en ziek maakt.

    In de rekken van de supermarkt worden veel consumenten aangetrokken met de slogan “met graan gevoede kip”. Ze denken zelfs dat deze kippen beter zijn en accepteren om extra te betalen!.

    Eieren en hart-en vaatziekten.

    In het verleden hebben veel studies een verband waargenomen tussen de consumptie van eieren en hart- en vaatziekten.

    De laatste studies echter hebben herhaaldelijk en consequent aangetoond dat er geen verband is. Zij zijn het resultaat van testen op honderdduizenden mensen en derhalve zeer betrouwbaar. Sommigen geven zelfs aan dat er een verminderd risico op een beroerte bestaat bij ei eters.

    De onderzoekers wijzen er wel op dat mensen met diabetes voorzichtig moeten omspringen met het eten van eieren, hoe meer eieren ze eten hoe groter hun kans op hart-en vaatziekten. [13]

    Dit is een uitzondering, maar we weten niet wat de oorzaak is, omdat het observationele studies zijn die eenvoudig een correlatie (vereniging) tussen twee fenomenen observeren. Observationele studies kunnen geen relatie tussen oorzaak en gevolg vaststellen. Misschien is de verklaring dat diabetici die eieren eten ook minder aandacht besteden aan hun algemene gezondheid.

    De dooier is belangrijk.

    Door de dooier te eten voert men goede antioxidanten, aan goed voor de ogen (luteïne en zeaxanthine), maar ook de zeer interessante stof choline goed voor de algemene gezondheid. Choline is essentieel voor twee stoffen: acetylcholine, welke een belangrijke rol speelt bij het leren, het geheugen en de spierfunctie, en fosfatidylcholine een molecule betrokken bij de samenstelling van de membranen van onze neuronen en andere cellen. Echter, 90% van de mensen hebben tekort aan choline [14]!

    Wat heerlijk dat eieren zo goed zijn en zo gemakkelijk te bereiden, geschikt voor de meest uiteenlopende recepten en geliefd bij de fijnproevers. Naast een feest voor de smaakpapillen, ze een zegen voor onze gezondheid.

    Smakelijk!

    Oorspronkelijk artikel:”Combien d’oeufs par jour?”, Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation, 15/06/2015.

    Bijlagen:
    http://iovs.arvojournals.org/article.aspx?articleid=2125160   
    http://jama.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=189529   
    http://www.bmj.com/content/346/bmj.e8539   
    http://www.fasebj.org/cgi/content/meeting_abstract/21/6/LB46-c   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2904713/   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15721501   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/433821   
    http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJM199103283241306   

    04-07-2015, 20:17 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:eieren, cholesterol
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontsteking

    Voedingsmiddelen die ontsteking veroorzaken en hoe ze te mijden.

    inflammation

    (NaturalNews) Voedingsmiddelen die Candida voeden veroorzaken ontstekingen, maar deze en veel andere voedingsmiddelen veroorzaken ontsteking op andere manieren. Sommige voedingsmiddelen hebben natuurlijke, en natuurlijk heilzame inflammatoire eigenschappen, zoals veel omega 6 vetten. Deze vetten zijn niet "slecht" en bevorderen het genezingsproces. De meeste mensen weten dat suiker ontstekende eigenschappen heeft (althans degenen die van dit soort artikelen lezen), maar dat is niet alleen beperkt tot witte suiker. Suikers voeden Candida en bijna alle andere bekende besmettelijke microben en veroorzaken ontsteking ook op andere manieren. Bijna iedereen gebruikt te veel suikers. Bij de genezing van de darmen is het belangrijk om snoep te weren waaronder vruchtensappen (zelfs verse, langzaam geperste), honing (zelfs rauw), agave, bruine rijstsiroop en alle andere zoetstoffen met uitzondering van stevia.

    Zuurvormende voeding (algemeen geraffineerde voedingsmiddelen).

    Wanneer vezels en mineralen uit voedsel worden gehaald (zoals bij tafelsuiker, zout, witte rijst), worden veel van de mineralen die het lichaam alkalizeren en goede vetten verwijderd. Het is noodzakelijk alle andere geraffineerde koolhydraten zoals rijst en pasta, andere geraffineerde meelprodukten en verwerkt zetmeel te schrappen.

    GGO's en bestrijdingsmiddelen in conventionele voedingsmiddelen.

    Pesticiden, herbiciden, en GGO-voedsel doden de goede darmbacteriën. Candida slaat toe samen met andere infectieuze microben omdat de darm onherbergzaam wordt voor onze natuurlijke gezonde flora door het blijven aanvoeren van toxische stoffen.

    Gefabriceerde dierlijke producten.

    Dieren worden gevoed met genetisch gemodificeerde granen die al op de inflammatoire kant van het spectrum zitten, zelfs zonder dat ze genetisch gemodificeerd zijn. Bijvoorbeeld veroorzaken maïs, tarwe, haver, hooi en bepaalde grassen ontstekingen, vooral wanneer zij niet worden gecompenseerd door een grotere verscheidenheid aan natuurlijke voedingsmiddelen.

    Tarwe, brood, gluten.

    Vanwege hybridisatie is een nieuw soort gluten molecule ontstaand. Deze gluten molecule in tarwe werkt meer ontstekend dan van eerdere variëteiten. Het is niet de enige gluten molecule in brood, maar het is prominent aanwezig en het is nooit gevonden in oude tarwerassen.

    Slechte vetten.

    De meeste geïnformeerde mensen weten inmiddels dat de kokosnoot en avocado en tal van andere vetten enorme helende eigenschappen hebben en van nature niet bijdragen aan obesitas. De slechte vetten zijn commerciële, sterk bewerkte vetten, ranzige vetten, transvetten en andere onnatuurlijke vetten. Deze vetten veroorzaken ontstekingen en dragen bij aan elke auto-immuunziekte.

    Andere giftige bestanddelen.

    Sojalecithine, caseïne en eiwitisolaten hebben over het algemeen een zwaar omega 6 profiel en zijn ook zeer verzurend. Excitotoxinen zoals MSG, glutamaten, aspartaat, prikkelen de zenuwen en brengen schade toe aan het zenuwstelsel.

    Ontsteking en vrije radicalen.

    Vrije radicalen worden door onze dagelijkse natuurlijke functies gecreëerd en spelen een belangrijke rol in ons lichaam waaronder het verwijderen van de zwakste cellen in het aangrenzende gebied (zoals infectieuze microben). Maar te veel ontstekingen betekent veel te veel vrije radicalen die het lichaam overweldigen en genezing belemmeren.

    Specifieke tekorten aan voedingsstoffen.

    Elk tekort voedingsstoffen kan ontsteking veroorzaken op de één of andere manier. Twee gemeenschappelijke voedingstekortkomingen die direct ontsteking veroorzaken zijn:

    Vitamine D-tekort gekoppeld aan depressie, pijn, toegenomen totale ontstekingen, een ondoeltreffend immuunsysteem, inflammatoire darmziekte, verschillende auto-immuunziekten, vele vormen van kanker en nog veel meer.

    Gebrek aan vitamine B kan ontstekingen veroorzaken en verergeren. Wanneer de spijsvertering niet gezond is wordt vitamine B assimilatie moeilijker en extra B-vitamines geven vaak een bijna onmiddellijke noodhulp aan mensen die lijden aan een ontsteking. Dit is vooral belangrijk voor iedereen die te maken heeft met een overvloed aan stress.

    Conclusie.

    Volwaardig voedsel, voedingsmiddelen die geen behoefte hebben aan een lijst van ingrediënten, genezen het lichaam. Er zijn tal van factoren die allergische reacties, gevoeligheden of andere inflammatoire reacties van anders gezonde voedingsmiddelen veroorzaken. Zo kan iemand met ernstige hypothyreoïdie verslechteren met de consumptie van kruisbloemige groenten.

    Het probleem met het elimineren van volwaardige voeding is dat er tekorten optreden. Verwijder alle ongezonde voedingsmiddelen uit uw dieet. Verwijder tijdelijk gezonder voedsel als het moet, maar voeg ze terug toe zodra je in staat bent.

    Oorspronkelijk artikel:"Foods that cause inflammation and how to avoid them", Sunday, May 24, 2015 by: Michael Edwards, Natural News.

    Bijlagen:
    http://drhyman.com/blog/2012/02/13/three-hidden-ways-wheat-makes-you-fat/   
    http://lpi.oregonstate.edu/mic/micronutrients-health/inflammation   
    http://www.organiclifestylemagazine.com/issue/15-what-causes-chronic-inflammation-and-how-to-stop-it-for-good/   
    https://socioecohistory.wordpress.com/2015/05/02/could-this-be-the-root-cause-of-inflammation-and-many-modern-diseases/   

    04-07-2015, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Tags:ontstekingen, voeding, GGO
    02-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwarte chocolade voor de student

    Donkere chocolade verhoogt de aandacht en waakzaamheid en verbetert de bloedstroom.

    chocolate

    (NaturalNews) Er is goed nieuws voor de liefhebbers van chocolade: uit een nieuwe studie uitgevoerd door onderzoekers aan de Northern Arizona University blijkt dat pure chocolade met minstens 60 procent cacao de sleutel is tot verbetering van aandacht en alertheid en zelfs het namiddagdipje aanpakt.

    "Chocolade is inderdaad een stimulerend middel en activeert de hersenen op een heel bijzondere manier," zei Dr Larry Stevens, professor in de psychologische wetenschappen aan de Northern Arizona University. "Het kan de plaatsen van de aandacht in de hersenen stimuleren en heeft ook een aanzienlijke invloed op het bloeddrukniveau."

    De studie werd gepubliceerd in het tijdschrift NeuroRegulation en gesponsord door de Amerikaanse chocoladefabrikant Hershey's. De studie is eigenlijk de eerste in haar soort om de invloed te onderzoeken, met behulp van de elektro-encefalogram (EEG) techniek, die chocolade heeft op onze hersenactiviteit en specifiek onze aandacht. Met een EEG is het mogelijk om beelden van de hersenactiviteit te nemen tijdens het uitvoeren van cognitieve taken.

    Voor de studie deden Stevens en zijn team beroep op 122 vrijwilligers tussen 18 en 25 jaar. Ze kregen allemaal één van de volgende opties: chocolade met een hoog cacaogehalte (60 procent), chocolade met een laag cacaogehalte (0 procent), chocolade met hoog cacaogehalte met toegevoeging van L-theanine (het aminozuur in groene thee), water met veel suiker, water met weinig suiker of gewoon water.

    Zij onderzochten de EEG-activiteit, stemming en bloeddruk van alle deelnemers voor en na het nuttigen van één van de zes mogelijke opties tijdens het uitvoeren van bepaalde cognitieve taken. Zowel de groep die de chocolade aten met 60 procent cacao als degene met de toegevoegde L-theanine presteerden beter dan de groepen die helemaal geen donkere chocolade hadden gegeten.

    "Velen van ons krijgen een dipje rond de middag en studenten hebben wel eens moeite om op te letten; door hen een stuk chocolade met hoog cacaogehalte te laten eten verbeterde hun aandacht.”

    Hij merkt verder op dat alleen donkere chocolade met ten minste 60 procent cacao de alertheid en aandacht beïnvloedt; niet het zoete melkachtig spul van een normale chocoladereep.

    Stevens en zijn team vonden ook dat het eten van donkere chocolade de bloeddruk verhoogt. Daarom is er chocolade met L-theanine dat op zijn beurt de bloeddruk verlaagt.

    "L-theanine is een echt fascinerend product dat de bloeddruk verlaagt en alfagolven in de hersenen produceert die kalmte en rust geven," zei Stevens.

    "We denken dat als chocolade acuut de bloeddruk verhoogt en L-theanine die verlaagt, dat wellicht de L-theanine op korte termijn de hypertensieve effecten van chocolade kan tegengaan."

    Hoewel de combinatie nog niet beschikbaar is, is Hershey, die het project ondersteunde geïnteresseerd in het maken van deze nieuwe vorm van chocolade. Stevens hoopt dat deze studie fabrikanten zullen aanzetten om hun eigen onderzoek te doen naar de effecten van cacao en L-theanine.

    "Het is interessant. Het potentieel is hier voor een chocolade goed voor het hart met een hoog cacaogehalte en met L-theanine; de combinatie verlaagt de bloeddruk en helpt de aandacht," zei Stevens. "De mensen eten in het algemeen geen chocolade omdat zij denken dat het niet gezond is," voegde hij eraan toe.

    In plaats van te grijpen naar een koffie of energiedrank is donkere chocolade met L-theanine een gezonder en hartvriendelijkere optie om je door een zware dag te loodsen.

    Meer onderzoek moet worden gedaan om deze bewering te staven en te zien of het hier niet alleen gaat om een geld genererende samenwerking tussen onderzoekers en de chocolade fabrikant die heeft geholpen bij de financiering van het project.

    Oorspronkelijk artikel:"Dark chocolate increases attention and alertness while improving blood flow"

    Bijlagen:
    http://news.nau.edu/eat-dark-chocolate-to-beat-the-midday-slump-nau-study-says/#.VZUUT-eLSXI   
    http://www.dailymail.co.uk/health/article-3076652/DARK-CHOCOLATE-increase-attention-span-alertness.html   
    http://www.neuroregulation.org/article/view/14652   

    02-07-2015, 12:37 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Tags:chocolade, cacao, alertheid, middagdopje
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!