Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    04-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eieren gezond!

    Hoeveel eieren per dag?

    Eieren hebben een slechte reputatie omdat de dooier cholesterol bevat.

    Het eiwit bevat volwaardige proteïnen van de hoogste kwaliteit en het geel bevat in overvloed waardevolle stoffen zoals choline, luteïne en zeaxanthine en in eieren van goede kwaliteit omega-3.

    Niettemin bevat een gemiddeld ei 186 mg cholesterol dat 62% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vertegenwoordigt.

    Maar eigenlijk maakt het niet uit. Hoe meer cholesterol men eet, hoe minder het lichaam zelf produceert.

    Lees hieronder hoe dat in de haak zit.

    Hoe ons lichaam de cholesterol regelt.

    Mensen geloven dat de cholesterol die zij eten hun cholesterolgehalte in het bloed verhoogt en hart- en vaatziekten veroorzaakt, maar in feite is het onze lever die de meeste van onze cholesterol produceert.

    Cholesterol is zo belangrijk dat ons lichaam geavanceerde mechanismen heeft ontwikkeld om die nooit te moeten ontberen. Onze lever produceert continu grote hoeveelheden cholesterol.

    Als wij cholesterol langs onze voeding aanvoeren produceert ons lichaam er minder. De lever reduceert de productie. Het  cholesterolgehalte in het bloed wordt niet beïnvloed door de cholesterol die men eet of zeer weinig.

    Het is moeilijk te geloven. Het is als toegeven dat granen in principe niet zo goed zijn voor de gezondheid.

    Dit is één van die mythen die wordt herhaald sinds onze kindertijd, dus erg moeilijk te accepteren dat die stelling niet klopt.

    En toch, vraag het aan een specialist en controleer de bronnen die ik geef in de referenties. Wat ik je vertel is een wetenschappelijk feit.

    En toch, cholesterol is niet slecht voor de gezondheid. In tegendeel!

    Zonder cholesterol kunnen we niet leven.

    Cholesterol is een woord met een zeer pejoratieve connotatie.  We denken automatisch aan medicijnen, hartaanval en vroegtijdige dood. De waarheid is echter dat cholesterol een natuurlijke molecule is die ons lichaam absoluut nodig heeft om te functioneren.

    Volgens de beste Franse specialist in cholesterol, Dr. Michel de Lorgeril, cardioloog en onderzoeker aan het CNRS:

    "Cholesterol is een belangrijke molecule in ons lichaam, zo kostbaar dat we ze niet kunnen vernietigen maar enkel omvormen in bijvoorbeeld steroïde hormonen en vitamine D."

    Steroïde hormonen zijn voornamelijk geslachtshormonen (testosteron, oestrogeen, progesteron) en cortisol. Cholesterol komt ook voor in de celmembraan structuur: cholesterol is nodig om cellen aan te maken.

    De eerste keer dat ik in de VS was zag ik dat de meeste mensen de dooiers van hun eieren opzij legden en alleen het wit aten. Zij deden dit zgz. om te voorkomen dat ze cholesterol zouden opnemen. Dat is het advies dat ze kregen in scholen, ziekenhuizen en langs de media.  Nu raad men dit niet meer aan bij de medische school studenten maar ondertussen hebben deze nutritionele aanbevelingen een enorme puinhoop aangericht (in een land dat het niet nodig had om zijn voedingsgewoonten nog te verergeren).

    Hoeveel eieren kun je dagelijks veilig eten?

    De reactie van de meeste artsen en voedingsdeskundigen is 6 eieren per week maximaal, soms zelfs minder, zelfs niet eens één per dag.

    Vandaag hebben we uitstekende onderzoeksresultaten die ons andere raad doet geven.

    In deze studies waren de mensen verdeeld in twee groepen: de ene groep at tot drie eieren per dag, de andere groep at geen eieren. Dan onderzoekers volgden de deelnemers gedurende enkele maanden.

    Deze studies tonen aan dat na verloop van tijd:

    De totale cholesterol (LDL + HDL) nauwelijks verschilde tussen de twee groepen en in de eiergroep zowel lichte stijgingen als lichte dalingen voorkwamen.

    De deelnemers die eieren aten van goede kwaliteit (van kippen gevoed met biologisch voedsel rijk aan omega-3) zagen hun triglyceridenspiegels verlagen; een belangrijke cardiovasculaire risicofactor.

    De bloedspiegels van antioxidanten zoals luteïne en zeaxanthine namen aanzienlijk toe waarbij het risico op cataract en maculaire degeneratie sterk vermindert.

    Het wetenschappelijk bewijs is duidelijk: eet tot 3 eieren per dag en voel u perfect gezond.

    En in geval van meer dan drie eieren per dag? Nou ... niemand zal het te weten komen.

    Er werd nog geen serieuze studie uitgevoerd op mensen die meer dan drie eieren per dag eten. Dit betekent dat men geen aanwijzingen heeft over goed of slecht in zulk geval.

    Er is echter een interessant voorbeeld bekend; een man van 88 jaar at vrijwel uitsluitend eieren en wel 25 per dag! Zijn cholesterol was normaal en hij was kerngezond. Zijn zaak werd onderzocht door artsen en gerapporteerd in de New England Journal of Medicine. Natuurlijk bewijst één enkel geval niets maar het is toch interessant om weten.

    De ervaring in de sport is ook interessant: degenen die aan krachtsport doen (gewichtheffen, rugby, vechtsporten) melden dat hoe meer eieren ze eten hoe sneller ze herstellen van hun inspanningen en hoe vlugger zij hun spierkracht terug krijgen. Er zijn studies uitgevoerd over het onderwerp: ze geven aan dat de spieren beschadigd door oefening direct cholesterol absorberen uit voedsel en deze gebruiken om de regeneratie van de spiercellen te versnellen.

    Alle eieren zijn niet gelijk.

    Hoewel het aan de buitenkant onmogelijk is om een industrieel ei te onderscheiden van een bio versie is de inhoud niet dezelfde. De beste eieren zijn die van kippen met uitloop. Ze kunnen dan eten wat ze willen, namelijk slakken, regenwormen, bladeren, zaden. Merk op dat de kippen gek zijn op postelein, een wild kruid rijk aan omega-3.

    In de natuur worden de vogels zeker niet gevoed met GGO maïs die rijk is aan omega-6, al te overvloedig aanwezig in onze voeding. Granen hebben ook dezelfde effecten op kippen als op de mensen: ze zitten vol koolhydraten die te snel verteren en ze zwaarlijvig en ziek maakt.

    In de rekken van de supermarkt worden veel consumenten aangetrokken met de slogan “met graan gevoede kip”. Ze denken zelfs dat deze kippen beter zijn en accepteren om extra te betalen!.

    Eieren en hart-en vaatziekten.

    In het verleden hebben veel studies een verband waargenomen tussen de consumptie van eieren en hart- en vaatziekten.

    De laatste studies echter hebben herhaaldelijk en consequent aangetoond dat er geen verband is. Zij zijn het resultaat van testen op honderdduizenden mensen en derhalve zeer betrouwbaar. Sommigen geven zelfs aan dat er een verminderd risico op een beroerte bestaat bij ei eters.

    De onderzoekers wijzen er wel op dat mensen met diabetes voorzichtig moeten omspringen met het eten van eieren, hoe meer eieren ze eten hoe groter hun kans op hart-en vaatziekten. [13]

    Dit is een uitzondering, maar we weten niet wat de oorzaak is, omdat het observationele studies zijn die eenvoudig een correlatie (vereniging) tussen twee fenomenen observeren. Observationele studies kunnen geen relatie tussen oorzaak en gevolg vaststellen. Misschien is de verklaring dat diabetici die eieren eten ook minder aandacht besteden aan hun algemene gezondheid.

    De dooier is belangrijk.

    Door de dooier te eten voert men goede antioxidanten, aan goed voor de ogen (luteïne en zeaxanthine), maar ook de zeer interessante stof choline goed voor de algemene gezondheid. Choline is essentieel voor twee stoffen: acetylcholine, welke een belangrijke rol speelt bij het leren, het geheugen en de spierfunctie, en fosfatidylcholine een molecule betrokken bij de samenstelling van de membranen van onze neuronen en andere cellen. Echter, 90% van de mensen hebben tekort aan choline [14]!

    Wat heerlijk dat eieren zo goed zijn en zo gemakkelijk te bereiden, geschikt voor de meest uiteenlopende recepten en geliefd bij de fijnproevers. Naast een feest voor de smaakpapillen, ze een zegen voor onze gezondheid.

    Smakelijk!

    Oorspronkelijk artikel:”Combien d’oeufs par jour?”, Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation, 15/06/2015.

    Bijlagen:
    http://iovs.arvojournals.org/article.aspx?articleid=2125160   
    http://jama.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=189529   
    http://www.bmj.com/content/346/bmj.e8539   
    http://www.fasebj.org/cgi/content/meeting_abstract/21/6/LB46-c   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2904713/   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15721501   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/433821   
    http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJM199103283241306   

    04-07-2015, 20:17 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:eieren, cholesterol
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontsteking

    Voedingsmiddelen die ontsteking veroorzaken en hoe ze te mijden.

    inflammation

    (NaturalNews) Voedingsmiddelen die Candida voeden veroorzaken ontstekingen, maar deze en veel andere voedingsmiddelen veroorzaken ontsteking op andere manieren. Sommige voedingsmiddelen hebben natuurlijke, en natuurlijk heilzame inflammatoire eigenschappen, zoals veel omega 6 vetten. Deze vetten zijn niet "slecht" en bevorderen het genezingsproces. De meeste mensen weten dat suiker ontstekende eigenschappen heeft (althans degenen die van dit soort artikelen lezen), maar dat is niet alleen beperkt tot witte suiker. Suikers voeden Candida en bijna alle andere bekende besmettelijke microben en veroorzaken ontsteking ook op andere manieren. Bijna iedereen gebruikt te veel suikers. Bij de genezing van de darmen is het belangrijk om snoep te weren waaronder vruchtensappen (zelfs verse, langzaam geperste), honing (zelfs rauw), agave, bruine rijstsiroop en alle andere zoetstoffen met uitzondering van stevia.

    Zuurvormende voeding (algemeen geraffineerde voedingsmiddelen).

    Wanneer vezels en mineralen uit voedsel worden gehaald (zoals bij tafelsuiker, zout, witte rijst), worden veel van de mineralen die het lichaam alkalizeren en goede vetten verwijderd. Het is noodzakelijk alle andere geraffineerde koolhydraten zoals rijst en pasta, andere geraffineerde meelprodukten en verwerkt zetmeel te schrappen.

    GGO's en bestrijdingsmiddelen in conventionele voedingsmiddelen.

    Pesticiden, herbiciden, en GGO-voedsel doden de goede darmbacteriën. Candida slaat toe samen met andere infectieuze microben omdat de darm onherbergzaam wordt voor onze natuurlijke gezonde flora door het blijven aanvoeren van toxische stoffen.

    Gefabriceerde dierlijke producten.

    Dieren worden gevoed met genetisch gemodificeerde granen die al op de inflammatoire kant van het spectrum zitten, zelfs zonder dat ze genetisch gemodificeerd zijn. Bijvoorbeeld veroorzaken maïs, tarwe, haver, hooi en bepaalde grassen ontstekingen, vooral wanneer zij niet worden gecompenseerd door een grotere verscheidenheid aan natuurlijke voedingsmiddelen.

    Tarwe, brood, gluten.

    Vanwege hybridisatie is een nieuw soort gluten molecule ontstaand. Deze gluten molecule in tarwe werkt meer ontstekend dan van eerdere variëteiten. Het is niet de enige gluten molecule in brood, maar het is prominent aanwezig en het is nooit gevonden in oude tarwerassen.

    Slechte vetten.

    De meeste geïnformeerde mensen weten inmiddels dat de kokosnoot en avocado en tal van andere vetten enorme helende eigenschappen hebben en van nature niet bijdragen aan obesitas. De slechte vetten zijn commerciële, sterk bewerkte vetten, ranzige vetten, transvetten en andere onnatuurlijke vetten. Deze vetten veroorzaken ontstekingen en dragen bij aan elke auto-immuunziekte.

    Andere giftige bestanddelen.

    Sojalecithine, caseïne en eiwitisolaten hebben over het algemeen een zwaar omega 6 profiel en zijn ook zeer verzurend. Excitotoxinen zoals MSG, glutamaten, aspartaat, prikkelen de zenuwen en brengen schade toe aan het zenuwstelsel.

    Ontsteking en vrije radicalen.

    Vrije radicalen worden door onze dagelijkse natuurlijke functies gecreëerd en spelen een belangrijke rol in ons lichaam waaronder het verwijderen van de zwakste cellen in het aangrenzende gebied (zoals infectieuze microben). Maar te veel ontstekingen betekent veel te veel vrije radicalen die het lichaam overweldigen en genezing belemmeren.

    Specifieke tekorten aan voedingsstoffen.

    Elk tekort voedingsstoffen kan ontsteking veroorzaken op de één of andere manier. Twee gemeenschappelijke voedingstekortkomingen die direct ontsteking veroorzaken zijn:

    Vitamine D-tekort gekoppeld aan depressie, pijn, toegenomen totale ontstekingen, een ondoeltreffend immuunsysteem, inflammatoire darmziekte, verschillende auto-immuunziekten, vele vormen van kanker en nog veel meer.

    Gebrek aan vitamine B kan ontstekingen veroorzaken en verergeren. Wanneer de spijsvertering niet gezond is wordt vitamine B assimilatie moeilijker en extra B-vitamines geven vaak een bijna onmiddellijke noodhulp aan mensen die lijden aan een ontsteking. Dit is vooral belangrijk voor iedereen die te maken heeft met een overvloed aan stress.

    Conclusie.

    Volwaardig voedsel, voedingsmiddelen die geen behoefte hebben aan een lijst van ingrediënten, genezen het lichaam. Er zijn tal van factoren die allergische reacties, gevoeligheden of andere inflammatoire reacties van anders gezonde voedingsmiddelen veroorzaken. Zo kan iemand met ernstige hypothyreoïdie verslechteren met de consumptie van kruisbloemige groenten.

    Het probleem met het elimineren van volwaardige voeding is dat er tekorten optreden. Verwijder alle ongezonde voedingsmiddelen uit uw dieet. Verwijder tijdelijk gezonder voedsel als het moet, maar voeg ze terug toe zodra je in staat bent.

    Oorspronkelijk artikel:"Foods that cause inflammation and how to avoid them", Sunday, May 24, 2015 by: Michael Edwards, Natural News.

    Bijlagen:
    http://drhyman.com/blog/2012/02/13/three-hidden-ways-wheat-makes-you-fat/   
    http://lpi.oregonstate.edu/mic/micronutrients-health/inflammation   
    http://www.organiclifestylemagazine.com/issue/15-what-causes-chronic-inflammation-and-how-to-stop-it-for-good/   
    https://socioecohistory.wordpress.com/2015/05/02/could-this-be-the-root-cause-of-inflammation-and-many-modern-diseases/   

    04-07-2015, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Tags:ontstekingen, voeding, GGO
    02-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwarte chocolade voor de student

    Donkere chocolade verhoogt de aandacht en waakzaamheid en verbetert de bloedstroom.

    chocolate

    (NaturalNews) Er is goed nieuws voor de liefhebbers van chocolade: uit een nieuwe studie uitgevoerd door onderzoekers aan de Northern Arizona University blijkt dat pure chocolade met minstens 60 procent cacao de sleutel is tot verbetering van aandacht en alertheid en zelfs het namiddagdipje aanpakt.

    "Chocolade is inderdaad een stimulerend middel en activeert de hersenen op een heel bijzondere manier," zei Dr Larry Stevens, professor in de psychologische wetenschappen aan de Northern Arizona University. "Het kan de plaatsen van de aandacht in de hersenen stimuleren en heeft ook een aanzienlijke invloed op het bloeddrukniveau."

    De studie werd gepubliceerd in het tijdschrift NeuroRegulation en gesponsord door de Amerikaanse chocoladefabrikant Hershey's. De studie is eigenlijk de eerste in haar soort om de invloed te onderzoeken, met behulp van de elektro-encefalogram (EEG) techniek, die chocolade heeft op onze hersenactiviteit en specifiek onze aandacht. Met een EEG is het mogelijk om beelden van de hersenactiviteit te nemen tijdens het uitvoeren van cognitieve taken.

    Voor de studie deden Stevens en zijn team beroep op 122 vrijwilligers tussen 18 en 25 jaar. Ze kregen allemaal één van de volgende opties: chocolade met een hoog cacaogehalte (60 procent), chocolade met een laag cacaogehalte (0 procent), chocolade met hoog cacaogehalte met toegevoeging van L-theanine (het aminozuur in groene thee), water met veel suiker, water met weinig suiker of gewoon water.

    Zij onderzochten de EEG-activiteit, stemming en bloeddruk van alle deelnemers voor en na het nuttigen van één van de zes mogelijke opties tijdens het uitvoeren van bepaalde cognitieve taken. Zowel de groep die de chocolade aten met 60 procent cacao als degene met de toegevoegde L-theanine presteerden beter dan de groepen die helemaal geen donkere chocolade hadden gegeten.

    "Velen van ons krijgen een dipje rond de middag en studenten hebben wel eens moeite om op te letten; door hen een stuk chocolade met hoog cacaogehalte te laten eten verbeterde hun aandacht.”

    Hij merkt verder op dat alleen donkere chocolade met ten minste 60 procent cacao de alertheid en aandacht beïnvloedt; niet het zoete melkachtig spul van een normale chocoladereep.

    Stevens en zijn team vonden ook dat het eten van donkere chocolade de bloeddruk verhoogt. Daarom is er chocolade met L-theanine dat op zijn beurt de bloeddruk verlaagt.

    "L-theanine is een echt fascinerend product dat de bloeddruk verlaagt en alfagolven in de hersenen produceert die kalmte en rust geven," zei Stevens.

    "We denken dat als chocolade acuut de bloeddruk verhoogt en L-theanine die verlaagt, dat wellicht de L-theanine op korte termijn de hypertensieve effecten van chocolade kan tegengaan."

    Hoewel de combinatie nog niet beschikbaar is, is Hershey, die het project ondersteunde geïnteresseerd in het maken van deze nieuwe vorm van chocolade. Stevens hoopt dat deze studie fabrikanten zullen aanzetten om hun eigen onderzoek te doen naar de effecten van cacao en L-theanine.

    "Het is interessant. Het potentieel is hier voor een chocolade goed voor het hart met een hoog cacaogehalte en met L-theanine; de combinatie verlaagt de bloeddruk en helpt de aandacht," zei Stevens. "De mensen eten in het algemeen geen chocolade omdat zij denken dat het niet gezond is," voegde hij eraan toe.

    In plaats van te grijpen naar een koffie of energiedrank is donkere chocolade met L-theanine een gezonder en hartvriendelijkere optie om je door een zware dag te loodsen.

    Meer onderzoek moet worden gedaan om deze bewering te staven en te zien of het hier niet alleen gaat om een geld genererende samenwerking tussen onderzoekers en de chocolade fabrikant die heeft geholpen bij de financiering van het project.

    Oorspronkelijk artikel:"Dark chocolate increases attention and alertness while improving blood flow"

    Bijlagen:
    http://news.nau.edu/eat-dark-chocolate-to-beat-the-midday-slump-nau-study-says/#.VZUUT-eLSXI   
    http://www.dailymail.co.uk/health/article-3076652/DARK-CHOCOLATE-increase-attention-span-alertness.html   
    http://www.neuroregulation.org/article/view/14652   

    02-07-2015, 12:37 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Tags:chocolade, cacao, alertheid, middagdopje
    29-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ziekteverwekkers in huis

    Vaatdoeken en mobiele telefoons in de keuken kunnen een gevaar zijn voor de gezondheid van uw gezin.

    food

    (NaturalNews) Als u bezorgd bent om bacteriën en voedselvergiftiging stelt nieuw onderzoek dat een bedreiging die u misschien niet als dusdanig beschouwt als de meest gevaarlijke bron van besmetting in uw huis zou kunnen zijn.

    Nee, het is niet de snijplank de gootsteen, of zelfs de wc die de grootste bron van zorg moeten zijn. Het blijkt dat vaatdoeken en mobiele telefoons de kleine boosdoeners zijn die aan de bron kunnen liggen van infecties in uw huis.

    De nieuwe studie, die werd gepubliceerd in het tijdschrift Food Protection Trends, nam 123 mensen waar bij het bereiden van maaltijden. Zij vonden dat vaatdoeken de belangrijkste oorzaak van kruisbesmetting waren in de keuken. Hoofdonderzoeker Dr. Jeannie Sneed stelde vast dat de deelnemers vaatdoeken gebruikten zonder hun handen afdoende te wassen. Erger nog, de mensen hergebruikten hun besmette handdoek zelfs om hun handen ‘grondig’ te wassen.

    Gezien het feit dat de doeken snel besmet geraken door micro-organismen die kunnen leiden tot voedselziekten, kunnen ze worden beschouwd als één van de meest ernstige bedreigingen van kruisbesmetting in het huis. Eerder onderzoek wees er al op dat salmonella bacteriën aangetroffen in rauw vlees en gevogelte zich ’s nachts op de doeken vermenigvuldigen zelfs als ze gewassen en gespoeld werden in de gootsteen. Dit leidde tot de vaststelling dat vaatdoeken de meest vervuilende objecten zijn van alle geteste contactoppervlakken.

    Een ander gevaar volgens de studie is het aanraken van mobiele telefoons tijdens het bereiden van het voedsel. Op deze toestellen zitten ook veel bacteriën die voedselvergiftiging kunnen veroorzaken. Denk eens na over hoe vaak je iemand een GSM ziet gebruiken in de badkamer, waar de micro-organismen zoals norovirus en E. coli overvloedig aanwezig zijn. Veel mensen desinfecteren deze apparaten niet en nemen ze mee in de keuken tijdens het bereiden van voedsel. Als gevolg van deze gewoonten schat het Centers for Disease Control en Prevention dat elk jaar 48 miljoen Amerikanen lijden aan voedselvergiftiging, met 128.000 mensen die moeten opgenomen worden in het ziekenhuis en 3000 mensen die er aan sterven. In het Verenigd Koninkrijk vond het Food Standards Agency dat er meer dan 500.000 gevallen van voedselvergiftiging per jaar zijn door bekende ziekteverwekkers, en dat cijfer zou kunnen het dubbel zijn als ook nog eens de onbekende ziekteverwekkers zouden meegeteld worden. Salmonella is de meest voorkomende pathogene voedselvergiftiging, resulterend in ongeveer 2500 ziekenhuisopnames per jaar.

    Met 90 procent vaatdoeken in de keuken met bacteriën en mobiele telefoons die 10 keer meer bacteriën dan een toiletbril meedragen die voedselvergiftiging kunnen veroorzaken, wordt kruisbesmetting in de keuken snel één van de voornaamste bronnen van potentiële infectie. Om de situatie veiliger te maken adviseert Sneed de mensen om hand- en vaatdoeken te wassen na gebruik en voor de bereiding van een maaltijd papieren handdoeken te gebruiken en in de compostbak te gooien na elk gebruik. Daarnaast zouden de mensen vaker gebruik moeten maken van een desinfecterende oplossing om hun telefoon te reinigen of beter nog, houdt de mobiele telefoon helemaal uit de keuken en concentreer uw energie op de voedselbereiding.

    Oorspronkelijk artikel:"Towels and cell phones in the kitchen could be endangering your family's health", Friday, May 08, 2015 by: P. A. Watson

    Bijlagen:
    http://www.dailymail.co.uk/health/article-3058931/What-s-dangerous-thing-kitchen-Tea-towels-mobile-phones-riddled-bacteria-scientists-warn.html   

    29-06-2015, 11:02 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:salmonella, vaatdoeken, mobiele telefoons
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!