Amandelen verbeteren de cardiovasculaire gezondheid.
(NaturalNews) Volgens een studie uitgevoerd door onderzoekers van de Aston University en gepubliceerd in het tijdschrift Free Radical Research verbetert het eten van amandelen de gezondheid van bloedvaten en vermindert het risico op hart- en vaatziekten.
"Onze studie bevestigt dat amandelen een supervoedsel zijn", aldus hoofdonderzoeker Helen Griffiths. "Eerdere studies hebben aangetoond dat ze het hart gezond houden, maar ons onderzoek toont ook aan dat het nooit te laat is om ze te introduceren in uw dieet - het toevoegen van een handvol (ongeveer 50g) elke dag over een korte periode kan al helpen. Je zou uw dagelijkse snack kunnen vervangen door amandelen of ze toevoegen aan je gewone maaltijden zoals muësli om uw risico op hartproblemen te verminderen. "
Amandelen boosten antioxidant niveaus. Het experiment werd uitgevoerd op gezonde mannen van middelbare leeftijd, maar ook op jonge mannen met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten als gevolg van hoge bloeddruk, overgewicht of andere risicofactoren. Een groep moest zijn normaal dieet voortzetten en de andere moest zijn dagelijks dieet aanvullen met 50 gram amandelen.
Na een maand hadden de mannen van de amandelgroep een beduidend hoger niveau aan antioxidanten in hun bloed, met name de vitamine E alfa-tocoferol. Ze hadden ook hun doorbloeding en bloeddruk verbeterd. Al deze veranderingen worden geassocieerd met een verminderd risico op hart- en vaatziekten.
De amandelconsumptie verbeterde de doorbloeding en leidde tot een daling van de diastolische bloeddruk bij alle mannen, en ook een verlaging van de systolische bloeddruk bij de gezonde mannen.
Diastolische bloeddruk is de druk ervaren door de slagaders tussen de hartslagen, terwijl de systolische de druk is die wij ervaren terwijl het hart samentrekt.
Er werden geen veranderingen gezien in andere cardiovasculaire markers, waaronder nitriet niveaus, het cholesterolgehalte (HDL en LDL), lipide niveaus en eiwit oxidatie. Echter, mensen die amandelen aten ervoeren een significante verhoging van hun plasma alpha-tocopherol/cholesterol verhoudingen door de toename in de concentratie aan antioxidanten.
Noten zijn de sleutel van het mediterrane dieet. De onderzoekers geloven dat de voordelen voor de gezondheid komen uit het algemeen nutriëntenprofiel van amandelen dat rijk is aan vitamine E, gezonde vetten, vezels, flavonoïden en calcium. Bijvoorbeeld van het vitamine E antioxidant is bekend te beschermen tegen de ontwikkeling van de arteriële plaques die hartaanvallen kunnen veroorzaken terwijl van vezels bekend is dat zij de cholesterol en bloedsuikerspiegel regelen.
Voorafgaande studies hebben gesuggereerd dat het eten van amandelen voordelig is voor de gezondheid zoals het verbeteren van de gezondheid van de botten, het beheer van de bloedsuikerspiegel, helpen om gewicht te beheersen, het voorkomen van haaruitval en het verlagen van de bloeddruk en cholesterol. Amandelen kunnen zelfs het risico op kanker en andere chronische ziekten verminderen, geboorteafwijkingen voorkomen, de cognitie verbeteren (inclusief concentratie en geheugen) en verlichting brengen bij zwangerschapsgerelateerde obstipatie.
Veel van de voedingsstoffen in amandelen zijn terug te vinden in noten in het algemeen en worden verondersteld verantwoordelijk te zijn voor de voordelen voor de gezondheid van het mediterrane dieet.
Het mediterrane dieet is een dieet met een hoge consumptie aan noten, zaden, peulvruchten, volle granen en olijfolie, matige consumptie van vis en gevogelte, lage tot matige consumptie van rode wijn en met yoghurt en kaas als belangrijkste zuivel. Talrijke studies koppelen dit dieet aan een verbeterde cardiovasculaire toestand en lager risco op hartaanval of beroerte. Een studie gepubliceerd in het tijdschrift van de American Medical Association in januari 2014 vond voor het eerst dat het dieet ook het risico verminderde van perifeer vaatlijden.
Bewijs suggereert ook dat het mediterrane dieet depressies kan helpen verlichten, diabetes beheersen of voorkomen en andere chronische aandoeningen zoals dementie kan voorkomen. Bijlagen: http://science.naturalnews.com/almonds.html http://www.aston.ac.uk/about/news/releases/2014/june/research-show-almonds-reduce-risk-of-heart-disease/ http://www.foodnavigator.com/Science-Nutrition/Almonds-heart-disease-risk http://www.ibtimes.co.in/almonds-aid-keeping-heart-healthy-10-other-benefits-603079 http://www.sciencedaily.com/releases/2014/06/140630094527.htm
26-07-2014, 22:43 geschreven door opabio
|