Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    19-04-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevaarlijke statines

    ZO WIJD MOGELIJK VERSPREIDEN

    Ik ben Dr. Michel de Lorgeril, CNRS Grenoble. Mijn onderzoeksspecialiteiten zijn cardiologie, cholesterol en cholesterol medicijnen.

    Mijn conclusie: na drie decennia werk rond cholesterol en anti-cholesterol medicijnen vind ik het een vreselijk gezondheidsschandaal.

    Als je het volgende leest, denk ik dat je het ermee eens zult zijn dat het dringend noodzakelijk is dat de gezondheidsautoriteiten uiteindelijk een echt onafhankelijk panel van deskundigen uit de farmaceutische industrie samenbrengen om de bestaande wetenschappelijke gegevens objectief te onderzoeken en de officiële aanbevelingen te herzien rond cholesterol.

    Mijn doel is op zijn minst dat je geen medicijnen neemt die je gezondheid ernstig kunnen schaden.

    Niet alleen omdat de 'statines', geneesmiddelen tegen cholesterol niet effectief zijn om de cardiovasculaire mortaliteit te verminderen, maar vooral omdat deze medicijnen giftig zijn.

    Er is geen twijfel mogelijk vandaag. Uit de meest recente wetenschappelijke studies blijkt dat anticholesterol-geneesmiddelen  kunnen:

    • Het risico verhogen op hersenbloeding volgens de resultaten van verschillende onderzoeken sinds het midden van de jaren 2000. Een laag cholesterolgehalte (of verlaagd door een medicijn) verhoogt het risico op beroerte (beroerte) hemorragie die eventuele verlamming of dood tot gevolg heeft;

    • Het risico verhogen op kanker: veel onderzoeken hebben aangetoond dat een laag cholesterolgehalte het risico op kanker verhoogt. Bovendien toonden klinische onderzoeken met geneesmiddelen een toename van borstkanker bij degenen die een statine kregen in vergelijking met degenen die een placebo kregen;

    • Het risico verhogen op leeftijdsafhankelijke cognitieve achteruitgang of zelfs dementie (Alzheimer);

    • Het risico verhogen op diabetes: tot 70% verhoogd risico na de menopauze. Bij afwezigheid van diabetes verhogen statines de insulineresistentiesyndromen, ook bekend als prediabetes;

    • Het risico vergroten op blindheid:

    • Het risico verhogen op seksuele disfunctie voor beide geslachten, inclusief meer frequente impotentie bij mannen;

    • Het risico verhogen op nierproblemen evenredig met de doses statines;

    • Het risico verhogen op spier-, pees- en ligamentproblemen; experts praten over meer dan 50% vermindering van inspanningscapaciteit;

    • Het risico verhogen op inflammatoire gewrichtspathologieën.

    Jarenlang heb ik me ingezet op hartonderzoek en het voorkomen van hart- en vaatziekten en kanker.

    Met andere experts in veel landen denken we dat farmaceutische bedrijven het risico op schadelijke bijwerkingen door medicijnen tegen cholesterol gevaarlijk hebben geminimaliseerd en dat alles vandaag wordt gedaan om de realiteit van deze toxiciteit te maskeren.

    Maar het probleem is dat deze essentiële informatie voor patiënten verborgen gehouden wordt door de medische pers en genegeerd door de autoriteiten.

    Mijn doel is niet je te doen stoppen met medicijnen; dit moet je bespreken met uw arts.

    Mijn doel is om deskundigen, onafhankelijk van de industrie en drukkingsgroepen, de aanbevelingen voor cholesterol- en cholesterol-medicijnen te laten evalueren.

    Het is hoge tijd.

    Omdat tegenwoordig minstens 7 miljoen mensen in Frankrijk met deze geneesmiddelen worden behandeld tegen alle wetenschappelijke en medische logica in.

    Hoe kan de medische wereld zo'n fout maken met cholesterol- en cholesterol-medicatie?

    De eerste reden is de invloed van de farmaceutische industrie: de statines die het belangrijkste medicijn tegen cholesterol zijn, zijn één van de grootste markten ter wereld, ver voor op antibiotica, antidepressiva en de meeste antihypertensiva en chemotherapie tegen kanker.

    In de afgelopen 20 jaar heeft deze markt $ 300 miljard opgebracht voor farmaceutische bedrijven. Enorme financiële belangen staan op het spel en sommigen staan klaar om de waarheid te verbergen, waaronder het publiceren van veel vooringenomen onderzoeken, ten onrechte beroep doende op de effectiviteit van anti-cholesterol medicijnen. Deze fouten en manipulaties heb ik in mijn boeken en wetenschappelijke publicaties aan de kaak gesteld en tot nu toe is niemand me komen tegenspreken of komen beweren dat ik het mis zat.

    De tweede verklaring is dat het heel gebruikelijk is in de geneeskunde dat ernstige fouten het hele beroep over zeer lange perioden domineren.

    Het duurde tientallen jaren om te erkennen dat tabak de oorzaak was van 95% van de longkankers; verscheidene decennia om asbest te verbieden omdat veel artsen, gerelateerd aan de industrie, de gevaren ontkenden.

    De fout van cholesterolgeneesmiddelen is slechts één geval, behalve dat ze deze keer tientallen miljoenen mensen wereldwijd treft.

    Wat wetenschappelijke studies betreft, moet men weten dat nooit een verband is aangetoond tussen coronaire mortaliteit en cholesterolniveaus.

    Op 12 november 2004 werd een grote studie gepubliceerd in het British Medical Journal, waaruit bleek dat statinevoorschriften tussen 1996 en 2002 vervijfvoudigd waren in het Verenigd Koninkrijk, zonder de minste daling van het aantal ziekenhuisopnamen voor een hartinfarct.

    Op 14 januari 2008 toonde het vrijgeven van Enhance-testresultaten op twee moleculen die aan miljoenen patiënten waren voorgeschreven om het cholesterolgehalte te verlagen (simvastatine en ezetimibe) een volledige ineffectiviteit bij het voorkomen van atherosclerotische laesies.

    Deze medicijnen hadden geen enkel beschermend effect op de bloedvaten. Aangezien deze test werd uitgevoerd bij mensen met erfelijke hypercholesterolemie (degenen die het meeste baat zouden moeten hebben bij de medicijnen), probeerden de onderzoekers en de sponsor de negatieve resultaten van deze test te verbergen; duidelijk aantoonbaar dat het bestaan van conflicten van belang kan leiden tot afwijkend gedrag van industriëlen en ook van onderzoekers (artsen en wetenschappers) die voor de industrie werken.

    Dit is niet nieuw: eerlijke wetenschappers hebben al altijd beweerd dat cholesterol geen hartaandoeningen veroorzaakt.

    Volgens gegevens van de grote cholesterolstudie, bekend als Framingham, is er geen duidelijk verband tussen cholesterol en het risico op een hartaanval bij 50-plussers en bij vrouwen. Voor degenen die al een hartaanval hebben gehad, in dit geval spreken we van secundaire preventie, werden drie serieuze pogingen ondernomen om verzadigde vetten van dierlijke oorsprong drastisch te verminderen en te vervangen door plantaardige vetten en dus het cholesterolniveau te verlagen.

    Ertwas de Oslo-studie die geen significant verschil tussen de groepen liet zien en het Londense onderzoek dat in beide groepen identieke cardiale sterfte vertoonde, met of zonder cholesterolvrij dieet. En tot slot, de Sydney-studie, die een sterke toename in sterfte liet zien in de groep die het cholesterolverlagend dieet volgde. Deze en andere studies worden beschreven in mijn boeken.

    Maar de echte catastrofe in de gezondheidszorg begon toen we kunstmatig cholesterol wilden verlagen door aanvankelijk fibraten en daarna statines.

    Maar ondanks deze ongelooflijke opeenstapeling van bewijs (vermoedelijk is er geen ander medisch gebied waar het schandaal zo zichtbaar en enorm is als in het geval van cholesterolgeneesmiddelen), worden deze onnodige en toxische geneesmiddelen voorgeschreven aan miljoenen patiënten.

    De farmaceutische industrie en zijn verbonden artsen doen nog steeds alles om te voorkomen dat de waarheid aan het licht komt. Wat nog belangrijker is dat als de medische staf als geheel plotseling de feiten erkent staat hen een ongelooflijk aantal processen te wachten!

    Ik herinner me dat veel studies, grotendeels genegeerd door de medische pers en de mainstream pers, aantonen dat natuurlijke methoden (een aangepaste levensstijl) drastisch het risico op hart-en vaatziekten verlagen.

    Het is niet de cholesterol dat een infarct en beroerte veroorzaakt. Het is de slechte voeding, gebrek aan lichaamsbeweging, schadelijk levensstijl, roken, luchtvervuiling die hoge bloeddruk, diabetes en atherosclerose veroorzaken.

    Als ik ervoor kies om mijn leven te wijden aan medicijnen, dan is dat voor de patiënten. Mijn geweten dwingt me de waarheid te verkondigen over de leugens en propaganda rond cholesterol.

    Verspreid dit bericht zo veel mogelijk.

    Dr Michel de Lorgeril

    Oorspronkelijk artikel: “Message a transférer le plus largement possible”, Dr Michel de Lorgeril, CNRS Grenoble, Santé Nature Innovation, France.

    19-04-2018, 21:49 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:cholesterol
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!