NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Gezondheid en milieu
Inhoud blog
 • Eieren gezond?
 • Zonlicht noodzakelijk
 • CBD bij huidproblemen
 • Gezonde huid
 • Cacao gezond

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
  Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
  02-11-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opgelet, nog altijd, met plastiek voorwerpen voor kinderen.
  FOEI! BPA uiteindelijk verbannen uit babyflesjes wordt gewoon vervangen door het dodelijk BPS.

  (NaturalNews) Nadat bijna elke zuigfles fabrikant reeds vrijwillig gestopt was met het gebruik van toxischebisfenol A (BPA) in zijn producten heeft de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) het eindelijk rond gekregen een formeel verbod uit te vaardigen op het gebruik van BPA in   zuigflessen en drinkbekers voor kinderen.  Maar dit verbod betekent heel weinig daar veel fabrikanten al begonnen zijn met het gebruik van bisfenol S (BPS), een potentieel dodelijke kunststof, in veel BPA-vrije producten waaronder deze voor kinderen.

  Onder de verontwaardiging van veel consumenten over het gebruik van BPA in producten voor kinderen waarvan de giftigheid is bewezen vaardigde de FDA met tegenzin zijn eigenlijk nutteloos verbod uit nadat de consument al lang zijn beslissing had genomen zegt Sabrina Tavernise van de New York Times.  

  De FDA kon toch niet laten erop te wijzen dat het zijn standpunt over de veiligheid van BPA nog altijd aanhoudt en dat het verbod hier niets mee te maken heeft. FDA adjunctcommissaris Michael Taylor, voormalig Monsanto advocaat en nu Vice President van dePublic Relations, verklaarde openlijk dat zijn agentschap "verder de veiligheid van BPA blijft steunen', dit nadat het agentschap verklaarde in 2010 dat het zich zorgen maakte over de effecten van BPA op "hersenen, gedrag en prostaat [s] van foetussen, zuigelingen en kinderen."

  De dubieuze positie van het FDA over BPA bevestigt dat het geen idee heeft waarover men praat en de wetenschap niet serieus neemt.  Het FDA heeft lang onder één hoedje gespeeld met de chemische industrie en haar weigering om toe te geven dat BPA giftig is, vooral voor kinderen, zal uiteindelijk haar ondergang worden.

  BPS is gevaarlijker dan BPA.

  Maar een nog groter probleem dan BPA is de vervanging door BPS, een chemische stof warvan in een recente studie is ontdekt dat het een significant hogere opname door huid heeft in vergelijking met BPA. Gepubliceerd in het tijdschrift Environmental Science & Technology, wees de eerste studie over de toxiciteit van BPS erop dat de chemische stof op grote schaal wordt gebruikt, zelfs in de BPA-vrije producten, maar dat het ook veel giftiger is vanwege zijn ongelooflijke absorptiesnelheid.

  Weinig mensen zijn zich bewust van het bestaan ​​van BPS want er wordt weinig ruchtbaarheid aan gegeven. Net als met BPA is de veiligheid van BPS vooraf nooit goed getest voorafgaand aan het gebruik in consumentenproducten, wat niet verwonderlijk is aangezien de meeste van de chemicaliën die worden gebruikt in consumentenproducten nooit goed getest worden op veiligheid.

  In vergelijking met toen BPA op grote schaal werd gebruikt kunnen mensen nu 19 keer meer BPS langs de huid absorberen en de degenen die omgaan met thermische kaspapier kunnen nog meer absorberen", zegt een recent verslag in US News and World, de woorden citerend van een wetenschappelijk onderzoeker bij de New York State Department of Health, die een studie over BPS leidde.

  Oorspronkelijk artikel: "BPA finally banned from baby bottles, only to be replaced by deadly BPS chemical" Sunday, October 20, 2013 by: Jonathan Benson, staff writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://health.usnews.com/health-news/news/articles/2012/07/12/bpa-substitute-lurks-in-paper-money-receipts   
  http://www.npr.org/blogs/thesalt/2012/07/17/156916616/fda-bans-chemical-bpa-in-sippy-cups-and-baby-bottles   
  http://www.nytimes.com/2012/07/18/science/fda-bans-bpa-from-baby-bottles-and-sippy-cups.html?_r=0   

  02-11-2013, 11:53 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:BPA,BPS, plastiek
  30-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeekomkommer tegen kanker.
  Zeekomkommer extract doodt 95 procent van de borstkankercellen en doet longtumoren krimpen.

  (NaturalNews) Een nieuwe studie in vitro heeft aangetoond dat zeekomkommer extract tot 95 procent van borstkankercellen doodt, 90 procent melanoomcellen, 95 procent van de lever kankercellen en 88 percent van longkanker cellen. Ook wordt het immuunsysteem tegen kanker gestimuleerd en worden de belangrijkste processen die nodig zijn voor metastase belemmerd in hun werking. Terwijl de wetenschap achter dit fenomeen erg nieuw is voor de westerse geneeskunde wordt de zeekomkommer reeds sedert eeuwen gebruikt in de Chinese geneeskunde.

  Zeekomkommer haalt krachtig uit naar meerdere kankercellenvariëteiten.

  In vorige studies hebben extracten van zeekomkommer aangetoond krachtige cytotoxiciteit te bezitten tegen alvleesklier-, long-, prostaat-, darm-, borst-, huid- en leverkanker cellen evenals leukemie en gioblastoma. Onderzoekers hebben de belangrijke verbinding ontdekt die verantwoordelijk is voor anti-kanker eigenschappen van de zeekomkommer: een triterpenoid genaamd frondoside A.

  Een nieuwe studie heeft nu de antikanker effecten van frondoside A bevestigd op een geheel nieuw niveau. In het laboratorium werden 95 procent ER + borstkankercellen, 90 procent melanoomcellen, 95 procent leverkanker cellen en 85-88 procent van longkankercellen gedood. Maar de voordelen van deze verbinding betreffen niet alleen het direct induceren van geprogrammeerde celdood (apoptose); het remt ook de angiogenese (de mogelijkheid van tumoren om nieuwe bloedvaten te laten groeien en zich te voeden) en stopt kanker uitzaaiingen door het belemmeren van celmigratie en invasie.  Interessanter nog is het vermogen van frondoside A om ons immuunsysteem als natuurlijke doder van kankercellen te activeren. Dit blijkt voor borstkanker met name, maar geldt ook voor alle kankers, omdat het immuunsysteem wordt beïnvloed en niet direct de kankercellen. Dit kan gedeeltelijk verklaren waarom frondoside A zo effectief was bij het laten krimpen van longtumoren bij muizen en kan wedijveren met chemomedicijnen.

  Longtumor krimp zonder de bijwerkingen en minstens zo effectief als chemokuur.

  Frondoside A is krachtig cytotoxisch voor drie verschillende soorten longkanker in vitro, waaronder NCI - H460Luc2 , LNM35 (niet kleincellige longkanker) en A459 (epitheliale adenocarcinoom).  Gegeven aan muizen met xenografted menselijke niet kleincellige longkanker, krompen de tumoren met 40 procent in 10 dagen.  Dit scoort zeer goed tegenover de krimp van 47 procent verkregen met een standaard chemo medicijn. Maar de gelijkenis tussen de twee verbindingen stopt als het gaat over bijwerkingen.  Van de chemo medicatie in dit onderzoek is bekend het DNA te beschadigen met krachtige negatieve neveneffecten zoals nierschade en immunosuppressie, en het kan zelfs leukemie veroorzaken bij de patiënt. Frondoside A echter stimuleert het immuunsysteem dat leukemiecellen doodt en vertoonde geen zichtbare bijwerkingen bij de muizen en dit alles tegen een fractie van de prijs van chemo.  Maar het meest indrukwekkend deel van deze studie was dat dit bereikt werd bij een zeer lage dosis frondoside A nl.  ​​minder dan één milligram voor een volwassen mens van 75 kg. Het is ook opmerkelijk dat frondoside gegeven samen met chemo de tumor met een opmerkelijke 68 procent deed krimpen.

  De toekomst van de zeekomkommer als een natuurlijke geneesmiddel voor kanker.

  Zeekomkommer extract is een veelbelovend natuurlijk geneesmiddel voor kanker.  Er zijn nog twee klinische studies lopende (met andere natuurlijke extracten) tegen myeloma en multiple myeloma, maar meer proeven tegen borst- en longkanker zijn duidelijk noodzakelijk. Ondertussen wordt gedroogde zeekomkommer in poedervorm als voedingssupplement met succes ingezet bij ontstekingen (zoals artritis) omdat zeekomkommer toevallig ook een rijke bron is van chondroïtine.

  Oorspronkelijk artikel: "Sea cucumber extract kills 95 percent of breast cancer cells and shrinks lung tumors", Tuesday, October 15, 2013 by: Evan Evers.

  Bijlagen:
  http://science.naturalnews.com/sea_cucumber.html   
  http://www.clinicaltrials.gov/ct2/results?term=sea+cucumber&Search=Search   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18800890   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19162021   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21741966   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23308143   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23884125   

  30-10-2013, 18:56 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
  Tags:zeekomkommer,borstkanker, longkanker
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lopend koraalrif
  Word je een lopend koraalrif?

  Het idee dat de calcium die je eet zich zal vestigen in uw botten is één van de zwaarste en gevaarlijkste mythes op het gebied van gezondheid.

  In feite heeft calcium uit voeding geen reden om je botten te voeren!

  Het  is voor de calcium veel eenvoudiger binnen te komen in het bloed waardoor het in de slagaders belandt. Daar bindt het zich aan cholesterol, bloedplaatjes en andere componenten om een meer rigide en dikke plaat te vormen wat men dan "atherosclerose" of "plaque" noemt.

  Wanneer de plaat groter wordt zullen uw slagaders bijna zo hard worden als kalksteen waardoor je een lopend koraalrif wordt.

  Uw cardioloog zal je zeggen dat je atherosclerose hebt en kunt sterven aan een hartaanval of beroerte (wat waar is).

  Hij zal je een deprimerend dieet opleggen op basis van gekookte groenten en volle granen zonder vet, je statines doen slikken die spierpijnen en geheugenverlies als bijwerking hebben, je aanzetten om te sporten wat zeer pijnlijk is in zo'n geval, zonder enige garantie dat er geen problemen zullen komen. In plaats daarvan zal dit plan in het algemeen vroeg of laat resulteren in het plaatsen van bruggen of van een stent en de dood.

  Een studie gepubliceerd in 2010 in het toonaangevend medisch tijdschrift British Medical Journal heeft geconstateerd dat mensen die een voedingssupplement van calcium namen een hoger risico op een hartaanval hadden. (1)

  En het ergste is dat in die tijd je botten calcium zullen verloren hebben wat resulteert in verzwakking (osteopenie) en poreusheid (osteoporose).  De geringste schok kan de botten doen breken als glas.

  Het is daarom belangrijk om zo snel mogelijk te handelen opdat de calcium op de juiste plaats belandt.  Het moet naar je botten en niet naar je bloedvaten. Om te begrijpen hoe wij dit betreurenswaardig fenomeen kunnen vermijden moeten we eerst een paar fundamentele dingen weten over de botten.

  Basiskennis over botten.

  Je botten bestaan ​​uit een matrix - dat wil zeggen een structuur - collageen waarop mineralen zich vestigen.  Denk aan gewapend beton: ijzers vertegenwoordigen het collageen en het beton staat voor de mineralen.

  Collageen geeft uw botten flexibiliteit. Mineralen (calcium, magnesium, fosfor, silicium) geven kracht.   Zonder collageen zouden je botten gemakkelijk breken net als krijt dat de leraren vroeger gebruikten in de klaslokalen: krijt is dicht maar zeer broos en niet echt vast

  De cellen in ons lichaam waaronder die van de botten worden voortdurend vernieuwd. Oude cellen moeten plaats maken voor nieuwe. Voor de botten zijn het de "osteoclasten" die deze rol spelen. Ze "eten" de oude botcellen op.

  Bij vrouwen zijn het de vrouwelijke hormonen, oestrogeen, die de activiteit van de osteoclasten controleren. Tijdens de menopauze kan de dalende oestrogeenspiegel problemen veroorzaken: osteoclasten worden te actief en vernietigen botcellen waardoor de botten als sponzen worden gevuld met kleine gaatjes.

  Progesteron, een vrouwelijk hormoon helpt nieuwe botcellen opbouwen, zogenaamde "osteoblasten" om de gaten van oude cellen te vullen. Met de stopzetting van de eisprong  stopt de  progesteron productie volledig. Osteoblasten  worden minder actief.

  Om botverlies te vertragen adviseren veel artsen om meer zuivelproducten rijk aan calcium te consumeren en calciumsupplementen te nemen.

  Maar calcium in de voeding of als voedingssupplement kan worden gedeponeerd in de slagaders zoals we hebben gezien maar ook in andere weefsels waardoor de stijfheid, nierstenen, galstenen en veel andere gezondheidsproblemen ontstaan.

  Vitamine D onmisbaar.


  Meer en meel artsen die op de hoogte geraken van het probleem raden nu het nemen van vitamine D aan om de opname van calcium mogelijk te maken.

  Dit is een stap in de goede richting omdat vitamine D ingrijpt opdat calcium en fosfor zouden worden geabsorbeerd door de darmen. Zonder deze absorptie belanden ze direct in het toilet.

  Maar de werking van vitamine D is tweesnijdend omdat aangezien het helpt de darm calcium en fosfor te absorberen het ook de nieren helpt zich te ontdoen van de invloed van het PTH  hormoon.  Merk echter op dat deze tweede rol cruciaal is: te hoge concentraties van fosfor en calcium tegelijkertijd in het bloed kan de vorming van calciumfosfaten veroorzaken die kristallen vormen en haarvaten kunnen verstoppen (kleine bloedvaten die bloed naar de ogen en ook andere organen en weefsels sturen)

  Het probleem is het volgende: hoe kan, één keer dat met behulp van vitamine D calcium door mijn bloed wordt opgenomen, voorkomen worden dat de nieren het gaan uitscheiden langs de urine of gedeponeerd wordt in mijn weefsels vooral mijn aderen i.p.v. zich te vestigen in mijn botten?

  De oplossing is om met de calcium en vitamine D vitamine K2 te nemen.

  De vitamine die het calcium door je botten doet opnemen.


  Vitamine K2 werkt als een essentiële cofactor voor het enzym gamma - carboxylase en voor de carboxylering van osteocalcine, een bot eiwithoudende gamma - carboxyglutaminezuur. Zonder carboxylering kan osteocalcine zich niet binden aan het hydroxyapatiet .

  In een gecontroleerd klinisch onderzoek werd aan 172 vrouwen met osteoporose willekeurig dagelijkse vitamine K2 (45 mg/dag ), vitamine D3 of beide en een placebo toegediend gedurende 24 maanden.

  De gecombineerde behandeling resulteerde in een significante toename in botmineraaldichtheid (4,92 [ + of - ] 7,79 % ), terwijl vitamine K2 alleen resulteerde in een toename van slechts 0.135 % [ + of - ] 5,44 % wat niet significant hoger was dan de basis.

  Na 18 tot 24 maanden was de botmineraaldichtheid significant hoger in de K2 groep dan bij de placebogroep. Bovendien was het samen nemen van vitamines K2 en D3 veel effectiever dan elk afzonderlijk. ( 2 )

  Deze resultaten werden bevestigd door een andere studie:

  Tweeënnegentig postmenopauzale vrouwen tussen 55-81 jaar werden willekeurig verdeeld in vier groepen met dagelijkse vitamine K2 (45 mg , vitamine D  (0,75 mcg), een combinatie van beide en calciumlactaat (2 g). De botmineraaldichtheid na twee jaar verhoogde in beide groepen met vitamine K2 en vitamine D ten opzichte van de groep met calcium, terwijl de gecombineerde behandeling een aanzienlijke toename van de botdichtheid van 1,35 %  vertoonde (3).

  Vergeet ook niet de andere " bouwstenen " aan te voeren om de  botopbouw te onderhouden.

  Let op, om goed te functioneren eist vitamine K2 een voldoende niveau aan magnesium, silicium, omega 3 vetzuren en sporenelementen (zink, koper, sporenelementen die allen voorkomen in de chemische samenstelling van het bot .

  - magnesium is overvloedig aanwezig in boekweit, amandelen en donkere chocolade (ik raad 70 % cacao of meer aan) ;

  - vitamine C (in fruit en groenten ;

  - silicium in heermoes en brandnetel (samenstelling te koop in uw natuurvoedingswinkel) alsook in paprika, alfalfa, haver en tomaten;

  - omega- 3 vetten in vette vis, noten, koolzaadolie, postelein, eieren van kippen gevoed met lijnzaad;

  - sporenelementen in mineraalwater .

  Merk ook op dat de K- vitamine K2 komt van "koagulatie" omdat het bloed doet stollen.  Mensen die bloedverdunners moeten nemen (warfarine) mogen daarom geen extra vitamine K2 nemen.

  Bewerk je botten


  Tenslotte is het essentieel om lichaamsbeweging uit te oefenen dat wil zeggen trekken aan en drukken op je botten. Omdat de botten net zoals de spieren dan sterker worden.  Lopen versterkt je botten maar zwemmen heeft geen enkel effect. Als je rust verzachten de botten.

  Bronnen:

  (1) BMJ 2010; 341 doi: http://dx.doi.org/10.1136/bmj.c3691

  (2) Ushiroyama T. et al., Effect of continuous combined therapy with vitamin K2 and vitamin D3 on bone mineral density and coagulofibrinolys function in postmenopausal women, Maturitas, 2002, 41:211-221.

  (3) Iwamoto I. et al., Treatment with vitamin D3 and/or vitamin K2 for postmenopausal women with osteoporosis, Keio J. Med., 2003, 52: 147-150. 


  Oorspronkelijk artikel: "Allez-vous devenir un récif de corail ambulant?", J.M. Dupuis, Santé Nature Innovation, Octobre 28, 2013.

  Bijlagen:
  http://www.bmj.com/content/341/bmj.c3691   

  30-10-2013, 12:34 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  Tags:botten, vitamine D, vitamine K2, osteoporose
  Archief per week
 • 10/06-16/06 2019
 • 03/06-09/06 2019
 • 13/05-19/05 2019
 • 22/04-28/04 2019
 • 08/04-14/04 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!