Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    18-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veenbessen

    Veenbessen zijn een natuurlijk antibioticum en een bron van antioxidanten.

    cranberries

    (NaturalNews) Veenbessen bieden een veelheid aan voordelen voor de gezondheid waaronder het afweren van kanker, van hart- en vaatziekten, diabetes en bacteriële infecties.

    Het is niet verrassend dat veenbessen zo gezond zijn, aangezien  deze plant nauwe verwant is met de bosbes, een ander ‘superfood’ bekend om zijn ongelooflijk helende eigenschappen.

    Net als andere bessen hebben veenbessen een zeer hoog gehalte aan antioxidanten waardoor ze een geweldige hulp zijn voor het stimuleren van het immuunsysteem, vooral tijdens de koude wintermaanden, wanneer schijnbaar iedereen ziek ‘moet’ worden.

    Regelmatige consumptie van veenbessen kunnen de ontwikkeling van long-, borst-, darm-, prostaat- en andere kankerachtige tumoren remmen.

    Deze rood gepigmenteerde bessen werden voor het eerst gebruikt door de Indianen tegen scheurbuik, een ziekte veroorzaakt door vitamine C tekort. Ze gebruikten ze ook voor andere medicinale doeleinden: als bloedreinigers, als  laxeermiddel, tegen koorts, bij buikkrampen en zelfs om verwondingen na een bevalling te behandelen, volgens een rapport van National Geographic.

    Tegenwoordig zijn veenbessen belangrijk, aangezien zij routinematig worden gebruikt om een verscheidenheid van aandoeningen te behandelen vanwege hun antibiotische eigenschappen. Vol met proanthocyanidinen, antioxidanten, zijn veenbessen nuttig voor het voorkomen van urineweginfecties; ze voorkomen dat bacteriën zich binden aan de celwand van de blaas. Diezelfde verbindingen remmen de vermenigvuldiging van de bacteriën en doen ze uitspoelen met de urine. Studies tonen aan dat regelmatige inname terugkerende urineweginfecties bij vrouwen van middelbare leeftijd en zwangere vrouwen kan voorkomen.

    Veenbessen zijn van nature rijk aan fytonutriënten, vitamine C, vezels en salicylzuur.

    Van veenbessen is ook bewezen tumorgroei te remmen door de aanwezigheid van polyfenolische verbindingen. De fytochemicaliën in de veenbessen hebben het vermogen om de activiteit van kankercellen te blokkeren en te voorkomen dat ze ongecontroleerd groeien.

    Wetenschappers hebben vijf manieren ontdekt waarop veenbessen kankercellen te lijf gaan, waarvan drie die kankerverwekkende stoffen remmen en twee die tumorcellen vernietigen. Veenbessen hebben het opmerkelijke vermogen om bepaalde soorten eiwitenzymen die ontstekingen veroorzaken die de groei van kankercellen kunnen stimuleren, te onderdrukken.

    Veenbessen kunnen ook het enzym ornithine decarboxylase dat vooral borstkanker veroorzaakt, blokkeren. Een andere manier waarop veenbessen kanker bestrijden is het ontsluiten van bepaalde enzymen die kankercellen doden.

    Bijvoorbeeld, antioxidanten die in deze rood gepigmenteerd bessen voorkomen starten de activiteit van een fase 2 detoxificatie enzym genaamd quinone reductase, die bescherming biedt tegen chemische carcinogenese. Onderzoek heeft aangetoond dat veenbessen zeer effectief zijn in het veroorzaken van een apoptose geïnduceerde geprogrammeerde dood van tumorcellen.

    Waarom ons hart hunkert naar veenbessen.

    Veenbessen zijn zo rijk aan antioxidanten dat de dreiging van atherosclerose afneemt, een ziekte waarbij de slagaders vernauwen en uitharden vanwege een ophoping van cholesterol, vet en calcium wat de zuurstoftoevoer kan belemmeren met een beroerte of hartaanval als gevolg. Van natuurlijke verbindingen in veenbessen is aangetoond de oxidatie van low-density lipoproteïne (LDL) te onderdrukken en de bloedplaatjes te stimuleren.

    Oorspronkelijk artikel: “Cranberries are natural antibiotic, source of antioxidants”, Saturday, March 07, 2015 by: Julie Wilson, staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://news.nationalgeographic.com/news/2013/11/131127-cranberries-thanksgiving-native-americans-indians-food-history/   
    http://www.doomandbloom.net/dont-skimp-on-the-cranberries/   
    http://www.naturalhealth365.com/food_news/cranberries_cancer.html   
    https://www.organicfacts.net/health-benefits/fruit/health-benefits-of-cranberry-juice.html   

    18-10-2015, 22:30 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:veenbessen, kanker, tumoren, antibiotica
    14-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karamelisatie in het lichaam

    Laat je lichaam niet van binnenuit karameliseren!

    Heb je ooit caramel bereid voor uw desserts?

    Het begint met een handvol witte suiker op de bodem van een steelpan op laag vuur. Dan vooral niets doen. Niet roeren.
    Na een paar minuten gebeurt er ogenschijnlijk nog niets en worden wij ongeduldig. De witte suiker is nog steeds intact en onschuldig. Maar als we goed toekijken zien we aan de randen een donkerbruine dikke vloeistof verschijnen. Dit is het moment waar we met kinderen rondom ons voorzichtig moeten zijn want de temperatuur van het goedje bereikt probleemloos 180°C.


    Deze radicale transformatie is bijna zonder overgang. Plotseling veranderen de witte kristallen in een hete bruine lava. Deze twee opeenvolgende toestanden van suiker zijn zo radicaal dat het bijna griezelig is. Alsof de suiker een gespleten persoonlijkheid heeft. Bij het opdrogen wordt de gekarameliseerde suiker broos en taai (het kleeft aan de tanden).


    Je hebt ongetwijfeld opgemerkt dat de suiker zich eerst bindt aan de ingrediënten om dan het geheel te karameliseren.
    Bijvoorbeeld bij bakken van suiker en vlees samen, zou men verwachten dat één zijde karamel is en vlees aan de andere.
    In werkelijkheid verkrijgt men gekarameliseerd vlees.
    Een vraag: zou het kunnen dat de suiker in ons lichaam ook karameliseert?

    Glycatie: karamelisering in de cellen.


    De uiterlijke tekenen van veroudering (rimpels, vlekken op de huid, haaruitval, de verschijning van de transformatie) weerspiegelen een vertraagde veroudering, goed gevorderd in het binnenste van ons lichaam.


    Eén van de kenmerken van innerlijke veroudering is glycatie. Dit is een spontane chemische reactie tussen eiwit en suiker. Na voltooiing van de reactie reageert het ”geglycosyleerd" eiwit niet meer. Het lichaam kan het niet meer gebruiken of er zich van ontdoen. Na verloop van tijd hopen de geglyceerde eiwitten zich op als niet recycleerbaar afval en verstoren ze de normale werking van ons organisme.


    Glycatie beïnvloedt de spieren, bloedvaten, ogen, hersenen en andere vitale delen.


    Bijvoorbeeld, tijdens een cataract wordt de lens van het oog meer en meer ondoorzichtig tot blindheid toeslaat. Als de lens denatureert tot ondoorzichtig is dit te wijten aan glycatie.
    Tegenwoordig is cataract een echt volksgezondheidsprobleem. Het komt voor bij 1 op de 5 na 65, 1 op 3 na 75 jaar, en bij 2 op de 3 mensen na 85 jaar!


    Van glycatie is ook bekend dat het beschadiging toebrengt aan het zenuwstelsel en de nieren.


    Hoe meer suikers en snel verterend zetmeel (brood, pasta, aardappelen), hoe meer glycatie wordt aangestuurd met vroegtijdige veroudering en de ontwikkeling van degeneratieve ziekten als gevolg... het lichaam karameliseert langzaam.


    En het is niet langer een geheim dat in onze moderne voeding suiker alomtegenwoordig is.

    Je vindt het overal!

    Zo schaars en duur suiker was voor onze voorouders, zo algemeen is die geworden met de groeïende suikerbietenteelt  (grootste industriële cultuur in Europa vandaag!).


    Ondertussen is het verbruik van poedersuiker en suikerklontjes erg achteruit gegaan. Al mijn familieleden en collega's zijn gestopt met het nemen van suiker in hun thee of koffie.
    Dit is vooruitgang, maar het is misleidend. Men zou al snel geneigd zijn te zeggen: "Ik ben gestopt met suiker" in plaats van "Ik ben gestopt met suiker toevoegen.”  Suiker zit tegenwoordig heel slim overal verborgen.Dit geldt des te meer sinds 1970, het jaar van de ontdekking van glucose-fructosestroop, gewonnen uit maïs. Het is zoeter, makkelijker te mengen (voor vloeistof) en goedkoper dan suiker uit riet of bieten.


    Vandaag is glucose-fructosestroop alom tegenwoordig in de industriële voeding. Niet alleen in frisdranken, zoetwaren, sauzen, soepen, granen en diepvriesmaaltijden. Wist u dat het wordt gebruikt om zachte broodkruim goed te maken en een gouden bruine korst te krijgen?


    Overbodig te zeggen dat we op onze hoede moeten zijn voor iets dat we zelf niet hebben bereid - zelfs gezouten bereidingen.

    Zes maatregelen om glycatie te voorkomen.

    Om extra glycatie te beperken zijn volgende 6 maatregelen essentieel:

    Beperk of vermijd suikerhoudende voedingsmiddelen zoals broodjes, gebak, snoep, frisdrank, enz.

    Kijk naar verborgen suikers in kant en klaar maaltijden,  sauzen, diepvriesmaaltijden, enz.

    Vermijd thuis of op restaurant gebakken en gegrilde gerechten. Kies voor zacht koken: stoom, papillotten, enz. 

    Eet meer fruit en vooral groenten.

    Vervang witte pasta, aardappelen en rijst door langzaam verteerbare koolhydraten zoals de voedingsmiddelen met "lage glycemische index": volkoren pasta, basmati rijst, zoete aardappel, linzen, rode en witte bonen, kikkererwten, boekweit, enz.

    Geef uw geld niet uit aan dieet restaurants.

    Eenmaal deze maatregelen genomen moet u uw lichaam helpen zich te ontdoen van de huidige voorraad aan geglyceerde eiwitten.

    Hoe de glycatie ongedaan maken?

    Word actief! Fysieke activiteit is een eenvoudige manier om geglyceerde eiwitten uit het lichaam te verwijderen. Dat is de reden waarom sporters (met mate) er over ’t algemeen jonger uitzien dan ze in werklijkheid zijn.

    Om een impuls te geven aan je lichaam zijn er ook stoffen die het glycatie proces vertragen.

    Carnosine offert zich op om glycatie te voorkomen.

    Carnosine is een antioxidant dat vaak wordt gevonden in  hersenen en spieren, maar ook in het hart en elders in het lichaam.

    Een goed niveau van carnosine in de spieren verbetert uw prestatievermogen en vermindert spiervermoeidheid.

    Maar carnosine is er ook om te voorkomen dat eiwitten gaan glyceren. Carnosine bindt zich aan de suiker om “geglyceerde carnosine" te vormen. In tegenstelling tot geglyceerde eiwitten, wordt geglyceerde carnosine gemakkelijk uit het lichaam verwijderd. Het is zelfs onschadelijk op lange termijn. Kortom, carnosine offert zich op om de glycosylering van goede eiwitten te voorkomen.

    Dit werkt zolang er genoeg carnosine aanwezig is natuurlijk. Mensen die veel suikers of zetmeel eten hebben veel carnosine nodig. Het wordt ook gebruikt om diabetes gerelateerde complicaties te behandelen.

    Een studie werd uitgevoerd bij mensen met cataract aan wie carnosine oogdruppels werden gegeven. De behandeling bestond uit 1 tot 2 druppels 3-4 keer per dag gedurende 3 tot 6 maanden bij 96 oudere patiënten met cataract. De onderzoekers namen 100% genezing waar bij mensen met een recente cataract en 80% bij mensen met een oudere cataract. Dit is nog steeds een uitstekend resultaat!

    De anti-glycatie werking van carnosine zou ook kunnen beschermen tegen de ziekte van Alzheimer en Parkison.

    Waar carnosine vinden?

    Carnosine wordt vooral verkregen via de voeding. Hiervoor moet je dierlijke producten (vlees en vis) eten. Rundvlees, geelvintonijn, paling, en in mindere mate roze tonijn, zwaardvis en wilde zalm (indien mogelijk). Een verklaring waarom vegetariërs minder carnosine in hun spieren hebben dan vleeseters.

    Men denkt dat het effect niet dagelijks waarneembaar is. ... maar vooral voor atleten maakt carnosine een enorm verschil.

    Carnosine zelf is gevormd uit twee aminozuren: bèta-alanine en histidine. We weten nu dat het lichaam in staat is om carnosine te produceren uit deze twee aminozuren. Net zoals carnosine wordt beta-alanine verkregen door het eten van vlees en vis.

    De lever produceert histidine; dus hierover hoeven wij ons geen zorgen te maken. Histidine bevindt zich verder ook in eiwitten.

    Wat je moet weten over carnosine.

    Als je overweegt om carnosine capsules te nemen, moet u het volgende weten.

    Carnosine wordt niet goed opgenomen door het lichaam: het heeft een slechte "orale biologische beschikbaarheid". Dit betekent dat ons lichaam slechts in staat is om een fractie van de aangevoerde carnosine op te nemenDe onderzoekers berekenden dat ongeveer 10% van de ingenomen carnosine daadwerkelijk opgenomen wordt. De resterende 90% gaat rechtstreeks naar het toilet.

    Ernstige fabrikanten kennen dit probleem en zorgen ervoor dat dat de capsules wordt gedoseerd rekening houdend met het verlies van 90%. Streef naar een inname van ten minste 1000 mg carnosine per dag of geef de voorkeur aan bèta-alanine suppletie.

    Bèta-alanine.


    Er is een andere manier om carnosine aan te vullen. Carnosine bestaat uit bèta-alanine en histidine. Een supplement van bèta-alanine verhoogt effectief de productie van carnosine in het lichaam.

    Neem 2 tot 5 gram bèta-alanine per dag, verspreid over de dag en bij de maaltijd. Wees geduldig: de positieve effecten van bèta-alanine zullen pas na 2 weken verschijnen. Het heeft geen bijwerkingen maar bij teveel ineens voelt men tintelingen (dit is normaal).

    Benfotiamine

    Achter deze vreemde naam zit een speciale vorm van vitamine B1.

    Het beschermt de bloedvaten en glycatie van de zenuwen.

    Het wordt aanbevolen om ten minste 100 mg per dag te nemen.

    Oorspronkelijk artikel: ”Ne laissez pas votre corps se caraméliser de l’intérieur”, Aout 4, 2015, Eric Müller, Néo-Nutrition.

    Bijlagen:
    http://alternative-healthzine.com/avoid-glycation-extend-life/   
    http://www.livestrong.com/article/251024-list-of-carnosine-rich-foods/   
    http://www.livestrong.com/article/517676-what-foods-contain-histidine/   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16868650   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20842534   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20865290   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/3362866   

    14-10-2015, 21:38 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Tags:glycatie, benfotiamine, bèat-alanine, carotine, histidine
    12-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chemotherapie tijdens zwangerschap

    De "mainstream" media ziet geen graten in chemotherapie tijdens de zwangerschap.

    cancer


    (NaturalNews) Heeft een recente studie gepubliceerd in de New England Journal of Medicine bewijzen dat chemotherapie veilig is tijdens de zwangerschap? Zeker, dat is wat de media - en de onderzoekers zelf ons willen doen geloven. Sommige rapporten beweren zelfs dat alle behandelingen van kanker, met inbegrip van straling, veilig zijn voor zwangere vrouwen.

    "Onze resultaten tonen aan dat de angst voor de behandeling van kanker geen reden is om een zwangerschap af te breken, dat maternale behandeling niet moet worden uitgesteld en chemotherapie kan gegeven worden," aldus hoofdonderzoeker Frederic Amant.

    Maar een blik in de gepubliceerde studie onthult echter dat gegevens dit niet aantonen!

    Wat zeggen ze dat ze gevonden hebben?

    Het onderzoek is het vervolg op een eerdere studie waarin verzamelde gegevens uit verschillende tests uitgevoerd op kinderen van verschillende leeftijden werden bekeken. Deze keer richtten de onderzoekers zich alleen op kinderen tot drie jaar. Dus zelfs als de methodologie van de studie vlekkeloos zou zijn kan zij in het beste geval aantonen dat geen ziekteeffecten aan te tonen zijn in de eerste drie levensjaren van het kind. Effecten op de langetermijn ontwikkeling of op de immuniteit konden niet worden getest met de gebruikte methodiek.

    De onderzoekers vergeleken verschillende gezondheidsresultaten bij kinderen van wie de moeder tijdens de zwangerschap een kankertherapie had gevolgd met die van de kinderen van wie de moeder tijdens de zwangerschap kankervrij was. De studie vond geen verschil tussen de twee groepen in termen van cognitieve uitkomst: geboortegewicht, lengte en hoofdomtrek of incidentie van medische problemen en de behoefte aan medische zorg. Er werd geen verband gevonden tussen deze resultaten en het aantal cycli chemotherapie die de moeders hadden ondergaan, variërend van één tot tien.

    Er is echter één probleem: de onderzoekers vergeleken geen chemopatiënten met chemovrije patiënten.

    Wat hebben ze echt gevonden?

    De studie werd uitgevoerd op een kleine groep van zwangere vrouwen met sterk uiteenlopende types kanker - 18 in totaal. Er waren 69 gevallen van borstkanker, met verder de meest uiteenlopende vormen van kanker met slechts 10 gevallen en de meeste soorten bevatten slechts twee gevallen of maar één enkel.

    Slechts 42 procent van de kinderen werden eigenlijk vergeleken op de leeftijd van drie jaar; de rest was slechts 18 maanden als gevolg van een gebrek aan follow-up van gegevens. Dus zelfs de bescheiden bewering van geen nadelige effecten over drie jaar is een overdrijving.

    Het fundamenteelste probleem van de studie is echter de manier waarop "chemotherapie" werd gedefinieerd. In werkelijkheid bestond de groep "chemotherapie" uit 129 vrouwen van wie de moeder kanker had gehad tijdens de zwangerschap. In feite waren slechts 74,4 procent van de kinderen in de groep "chemotherapie" blootgesteld geweest aan chemo. Een andere 8,5 procent waren blootgesteld aan straling, 1,6 procent aan drugs, 10,1 procent van de moeders hadden een operatie ondergaan en slechts 10,9 procent hadden geen behandeling gekregen. Dus 21 procent van de kankergroep bestond uit kinderen van wie de moeder geen chemische of radiologische kankerbehandeling had ondergaan.

    Tenslotte gaven de onderzoekers zelfs toe dat er sprake was van een veel hogere hoeveelheid vroeggeboortes in de kankergroep - 61,2 procent van de kinderen waren te vroeg geboren, in vergelijking met de gemiddelden van slechts 6,8-8,0 procent in de landen waarover de studie ging.

    Vroeggeboorte is gekoppeld aan een kind met een beduidend slechtere gezondheid. In plaats van een vergelijking met de kinderen van kankervrije moeders met volledige zwangerschapsduur deden ze de vergelijking met kinderen van dezelfde gestationale leeftijd waardoor ze de gezondheidseffecten van kankeregerelateerde vroeggeboortes konden maskeren.

    Veel van de vroeggeboorten werden geïnduceerd door de artsen opdat zij de moeders dan doses konden geven waarvan men schade vreesde voor het ongeboren kind.

    Ten slotte bleek uit de studie dat er meer hartafwijkingen waren in de kankergroep dan in de niet-kankergroep; een vaststelling die door de media werd genegeerd.

    Waren deze afwijkingen het gevolg van de kankerbehandeling of de kanker zelf? Door het slecht ontwerp van de studie is het onmogelijk dit te weten.

    Oorspronkelijk artikel:"Mainstream media now pushing chemotherapy during pregnancy", Saturday, October 10, 2015 by: David Gutierrez, staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.dailymail.co.uk/health/article-3252340/Cancer-treatment-DOESN-T-harm-unborn-baby-Pregnant-women-advised-not-delay-treatment-study-finds-chemotherapy-radiotherapy-not-unsafe.html   
    http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa1508913?query=featured_hom&&   
    http://www.reuters.com/article/2015/09/28/us-health-cancer-pregnancy-idUSKCN0RS1LX20150928   

    12-10-2015, 22:54 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Tags:kanker, chemotherapie, zwangerschap
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!