NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Gezondheid en milieu
Inhoud blog
 • Eieren gezond?
 • Zonlicht noodzakelijk
 • CBD bij huidproblemen
 • Gezonde huid
 • Cacao gezond

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
  Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
  30-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade gezond!

  Chocolade kan gezond zijn als het de juiste is.

  Kan chocolade negatieve effecten hebben op je gezondheid? Absoluut, als het niet de juiste soort chocolade is. Chocoladesnoepjes die je kan vinden in de supermarkt verhogen het risico op diabetes  en veel andere problemen en veroorzaken gewichtstoename; maar niet alle chocolade is slecht.  In feite kan chocolade echt goed zijn zolang ze puur is en ten minste 70% cacao bevat. 

  Kwaliteitschocolade
  Hoge kwaliteit pure chocolade bevat vitamines A, B1, B2, D en E en magnesium, gezonde vetten en flavonoïden. De flavonoïden in kwaliteit chocolade verbeteren de doorbloeding en de vetverbranding.

  Het belang van flavonoïden
  Flavonoïden zijn krachtige, plantaardige anti-oxidanten die ontsteking verminderen, het ouder worden vertragen en de gezondheid van de bloedvaten bevorderen. Flavonoïden uit  groenten, fruit, thee, rode wijn en donkere chocolade zijn zeer gunstig voor onze algehele gezondheid.
  Onderzoekers voerden een dubbelblinde "cross-over" studie uit waarbij de deelnemers cacao dronken met ofwel een hoge flavonoïde inhoud of een lage flavonoïde inhoud. Bloed flavonoïdeniveaus, flow-gemedieerde verwijding van de bloedvaten, en stikstofoxide productie werd gemeten elk uur tot zes uur na het drinken van de cacao. Wanneer de deelnemers het hoge flavonoïde drankje hadden gedronken, bevatte hun bloed een hoog niveau gezonde flavonoïden. Hieruit blijkt dat het lichaam de flavonoïden uit chocolade opneemt kort nadat zij worden geconsumeerd.

  Zwarte chocolade is geen gevaar
  In tegenstelling tot wat sommige mensen denken, is donkere chocolade niet ongezond, vooral wanneer met mate geconsumeerd. In feite, terwijl ze ooit beschouwd werd als een bedreiging voor het hart, is pure chocolade zelfs goed niet alleen voor het hart maar ook voor de hersenen. In een Italiaanse studie, vonden de onderzoekers dat 6,7 gram chocolade per dag een ontsteking die leidt tot hart- en vaatziekten kan verminderen. In een ander onderzoek werd gevonden dat donkere chocolade de bloedsuikerspiegel in het lichaam verlaagde. Wat meer is, flavonoïden helpen de doorbloeding te verbeteren naar de hersenen wat op zijn beurt  de cognitieve alertheid versterkt.  Het is echter van essentieel belang dat alleen 100% biologische pure chocolade zonder kunstmatige ingrediënten of additieven wordt geconsumeerd (1).  Lees het etiket zorgvuldig voordat je chocolade koopt en houd je gezond met een paar kleine stukjes per dag.

  Bron:  "Chocolate Can be Healthy, as Long as it is the Right Kind" by  December 30th, 2012 | Updated 12/30/2012 at 3:37 am


  N.v.d.r.: Wij moeten wel bedenken dat er nog altijd geraffineerde suiker in de chocolade zit. Moest men er in slagen een smakelijke reep zwarte chocolade te maken met stevia dan was het natuurlijk helemaal in orde.  Maar spijtig genoeg is zulke chocolade (met meer dan 70% cacao) bij mijn weten nog niet op de markt.  Tenzij er iemand is die dat wel al gevonden heeft ... in dit geval graag een seintje.  Er is wel zwarte chocolade zonder suiker te krijgen in speciaalzaken.  Bijlagen:
  http://naturalsociety.com/is-chocolate-good-for-you/   
  http://www.livescience.com/2886-chocolate-helps-heart-stay-healthy.html    
  http://www.realage.com/food/flavonoids   

  30-12-2012, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
  Tags:chocolade, flavonoïden
  29-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Droge huid en vitamine D
  Het succesverhaal rond vitamine D stopt niet.  Het spijtige aan het hele verhaal is echter dat veel mensen een tekort hebben aan deze vitamine die zij vooral in de winter, wanneer er minder zon is, zouden moeten opkrikken. 

  Droge huid? Probeer je vitamine D-innmame te verhogen
  .

  (NaturalNews) Eén van de belangrijkste nadelen van de winter is het effect dat koud, droog weer invloed heeft op uw huid. Het goede nieuws is dat uit onderzoek blijkt dat het nemen van vitamine D daadwerkelijk kan helpen om het probleem van uw huid op te lossen en ze verder gezond te houden.
  Volgens een recente studie van het Johnson & Johnson Skin Research Center is er een verband gevonden tussen lage vitamine D-spiegel en drogere huid ", die vervolgens werd verbeterd door plaatselijk aanbrengen van vitamine D", aldus een samenvatting.
  Onderzoekers voerden een observatiestudie uit bij twee groepen van 83 en 61 personen elk. In het eerste deel van de studie, werden serumniveau- en huidgeleidingsmetingen uitgevoerd in de groep 83 deelnemers na een week van uitspoeling.
  "De resultaten toonden aan dat patiënten met lagere niveaus van vitamine D een lagere gemiddelde vochtgehalte van de huid hadden," zegt de samenvatting.
  Een gezonde vitamine D-spiegel betekent vochtiger huid en minder irritatie.
  Bij de deelnemers van de subgroep van 61 met onvoldoende vitamine D-serumwaarden werd een zalf aangebracht die vitamine D bevat.  "De resultaten toonden toegenomen vochtgehalte van de huid en een verbeterde klinische schaal van droge huid aan," zei de samenvatting. De bevindingen "suggereren een relatie tussen vitamine D3 niveaus en hydratatie van de huid."
  "Sommige mensen gebruiken vitamine D voor huidaandoeningen, zoals vitiligo, sclerodermie, psoriasis, actinische keratose, en lupus vulgaris", volgens het Amerikaanse National Library of Medicine, een divisie van de National Institutes of Health.
  In feite zijn er een aantal studies die aantonen dat vitamine D zeer cruciaal is om de juiste balans van weefsels aanwezig in de huid te bekomen. Een gebrek aan evenwicht "kan leiden tot gerimpelde en uitgedroogde huid", schrijft Pratima Sharma voor OnlyMyHealth.com. "De relatie tussen evenwicht van de huid en vitamine D is een wederzijds voordeel. Het één is verantwoordelijk voor het ander, en vice versa."
  De huid bestaat uit een speciale laag die ultraviolette B-straling van de zon omzet in vitamine D, een gebrek aan zon kan deze conversie belemmeren, en in de winter, wanneer het veel meer bewolkt is,  kan dat een aanzienlijke impact hebben op de droogte van uw huid.
  "Een andere slimme manier voor het behandelen van vitamine D-deficiëntie is door jezelf bloot te stellen aan de zon" zegt Sharma. "Je moet zoveel mogelijk gebruik maken van de ochtendzon."

  Verhoog uw 'D' met wat je eet.


  Te veel blootstelling aan zonlicht kan ook schadelijk zijn volgens sommige experten. Gelukkig, kun je naast het nemen van vitamine D capsules (of druppels) en het gebruik van vitamine D-bevattende lotions, ook een groot deel halen uit je voeding:
  - -Eet een zalmschotel:  "Naast het leveren van meer dan 100 procent van uw dagelijkse behoefte aan vitamine D, zit deze vette vis boordevol omega-3 vetzuren, die het probleem van droge huid en haar kan helpen oplossen. Andere goede visbronnen met vitamine D zijn sardines, kabeljauwleverolie en tonijn ", schrijft diëtiste Kristin Kirkpatrick, voor de Huffington Post. Eieren bevatten eveneens een gezonde dosis vitamine D.
  - - Geniet van een glas zonovergoten appelsiensap. Begin uw dag met een glas vers, pittig sinaasappelsap waarme je ongeveer een derde van je dagelijkse vitamine D behoefte kunt dekken. En hier is een bijkomend voordeel: U krijgt ook vitamine C binnen, die je collageen verstevigt, een sleutelelement in het vertragen van de snelheid van veroudering van de huid.
  - - Neem een tas yoghurt. Een regelmatige portie van dit lekkers geeft ongeveer 20 procent van je dagelijkse behoefte aan vitamine D, en wordt geleverd met het extra voordeel van probiotische voedsel dat "goede" bacteriën toevoegt aan uw darmkanaal voor een betere spijsvertering en minder infecties.
  -- Een gezond volkoren ontbijt. Het kiezen van gezonde volkoren ontbijtgranen om uw dag te beginnen kan je een kwart van de dagelijks nodige vitamine D leveren, evenals een flinke dosis vezels. Controleer het etiket vooraleer je koopt en zorg ervoor dat je een graansoort neemt verrijkt met vitamine D.
  Bronnen:
  http://www.vitasearch.com/get-clp-summary/40491
  http://www.huffingtonpost.com
  http://www.onlymyhealth.com/dry-skin-vitamin-d-deficiency-1320819921

  Vertaald uit het Engels: " Dry skin? Try upping your vitamin D intake" Friday, December 28, 2012 by: J. D. Heyes

  Ref: http://www.naturalnews.com/038490_dry_skin_vitamin_D_nutrition.html

  29-12-2012, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:vitamine D, huid
  28-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griepprik niet onschuldig
  ShockedDe door de overheid zo geprezen en gesubsidieerde griepprik blijkt niet zo onschuldig te zijn: http://www.niburu.nl/gezondheid/alle-reden-om-dit-jaar-geen-griepprik-te-halen.html

  28-12-2012, 18:15 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:griepprik
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duurzaamheid en spiritualiteit
  Smile Ik plaats graag een link naar deze URL omdat ik mij in de gedachten van deze tekst volledig terugvind en je meteen weet wat "opabio" inspireert om langs zijn blog zoveel mogelijk mensen te helpen.  Veel leesgenot met dit (h)eerlijk artikel: http://www.hetkanwel.net/2012/12/26/voor-echte-duurzaamheid-heb-je-een-gemeenschap-nodig/#more-38225

  28-12-2012, 17:59 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:spiritualiteit, duurzaamheid
  26-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vogelgriep
  Shocked Is de vogelgriep nog altijd een bedreiging?

  De huidige financiële problemen van het pluimveebedrijf Doux vestigden onze aandacht op deze sector maar de media bleef uiterst terughoudend  over de manier van werken op hun geconcentreerde veehouderijen. De groep Doux is de toonaangevende Europese producent van gevogelte met een miljoen ton per jaar.  Hij stelt 6.000 medewerkers tewerk in Brazilië en 3800 in Europa en werkt met meer dan 800 producenten in een geïntegreerde organisatie. Dit is een voorbeeld van massale landbouw waarvan men zich kan afvragen of dat geen potentiële gezondheidsrisico's voor dieren en consumenten inhoudt?
  Sedert enkele jaren, stelt iedereen zich met meer of minder angst vragen over de vogelgriep, waarover de meest tegenstrijdige informatie verspreid wordt.  Worden wij echt bedreigd door een epidemie als het H5N1-virus wordt overgedragen van mens op mens? Er is geen twijfel over dat de dreiging van een vogelgriepepidemie die de bevolking kan decimeren volkomen reëel is. Maar er is ook geen twijfel over dat als wij de oorzaak aanpakken wij het ei kunnen breken vooraleer het uitgebroed is. Onze zorg is niet de verschijning van het pathogene virus, dat al veel langer zich aan het ontwikkelen is dan men ons vertelt, maar de constante desinformatie die er rond bestaat en de blindheid van de ambtenaren uit de landbouw en veeteelt, die koppig weigeren om de waarheid onder ogen te zien. En de waarheid is dat de afwijkende praktijken van de bio-industrie de oorsprong zijn van de vogelgriep, en als men deze praktijken niet snel aan de kant zet dan zal de mensheid wellicht een nieuwe uitroeiende epidemie aan het historische museum van epidemieën, zoals cholera en pest, kunnen toevoegen.
  In Montreal Quebec is er een vereniging genaamd GRAIN - een niet-gouvernementele organisatie (NGO) die tot doel heeft het bevorderen van het duurzaam beheer en gebruik van biodiversiteit in de landbouw op basis van de controle van de bevolking op genetische hulpbronnen en lokale kennis. "Volgens een rapport van GRAIN, opgericht in 2006, blijkt dat de wereldwijde pluimveeindustrie aan de oorsprong ligt van de vogelgriep. Ik heb er persoonlijk nooit aan getwijfeld, maar GRAIN verzamelde de bewijzen. Devlin Kuyek, voorzitter van GRAIN, vermeldt in het rapport: "De uitbreiding van de industriële pluimveehouderij en handelsnetwerken hebben ideale omstandigheden gecreëerd voor het ontstaan en de overdracht van dodelijke virussen zoals de H5N1-stam van het aviaire influenza. Zodra ze de overvolle bioindustrie binnendringen kunnen virussen snel en fataal groeien. Lucht aangetast door de virale lading wordt vanuit de besmette bedrijven kilometers ver getransporteerd, terwijl de geïntegreerde handelsnetwerken de ziekte, langs vervoer van levende vogels, eendagskuikens, vlees, veren, broedeieren, eieren, pluimveemest en diervoeder, verspreiden" 
  Tijdens de laatste crisis, en na de ontdekking dat zwanen, ganzen en eenden besmet waren, herinneren wij ons nog dat de regeringen van de Europese Unie strenge maatregelen voor de opsluiting van pluimvee voorschreven. Echter, de eerste en enige infectieaard van als huisdier gehouden pluimvee werd gemeld in een grote kweek van kalkoenen in Frankrijk, waar 11.000 vogels opgesloten zaten, dus volledig gescheiden van wilde vogels. Devlin Kuyek merkt op: "Het wordt steeds duidelijker dat, zoals te zien in Nederland in 2003, Japan in 2004, Egypte in 2006, de dodelijke vogelgriep uitbreekt in grote bedrijven en zich dan verder verspreidt. "In India is het H5N1-virus ontstaan op een industiële boerderij van het grootste gevogelteconcern van het land , de Venkateshwara broederijen. In feite was het epicentrum van de uitbraak gelegen in de bioindustrie van China en Zuidoost-Azië met zijn sterk geautomatiseerde transnationale pluimveeindustrie, die zijn producten en zijn afval van de boerderijen over de hele wereld verspreidt langs verschillende kanalen. Men toont echter aan het publiek geen boerderijen of industriële trucks boordevol levende kippen die ze verlaten, en geen voedselfabrieken die pluimveeproducten hergebruiken als voedsel voor deze kippen. We zetten deze arme beesten aas voor en voeden ze grotendeels met het afval van hun voorgangers. Dat wil zeggen dat men niets heeft geleerd van het schandaal van de  gekkekoeienziekte en men een keten van "gekke kip" aan het fabriceren is die alleen menselijke ziekte en dood verspreidt. Dus, laten we duidelijk zijn ... de consument kan alleen op zichzelf vertrouwen in een wereld die de latente dreiging blijft koesteren. Wat mij betreft, weiger ik al jaren pluimvee te eten (en geen vlees) dat niet gegarandeerd "biologisch" is.

  Ah! die goeie vogelgriep van opa

  Men mag niet vergeten dat de vogelgriep niet nieuw is. Eeuwenlang al manifesteert hij zich zonder veel schade op de boerderijen en op kleine schaal bij wilde vogels, zoals de milde griep bij de mens. De nieuwigheid is de ontwikkeling van zeer virulente stammen begunstigd door het concentratiekamp bioindustrie die niets gemeen hebben met de stammen in onze achtertuin uit het verleden. Vooral in Azië, waar in deze bedrijven het dier als industrieel object wordt behandeld, heeft het virus zich ontwikkeld tot een dodelijk specimen. De cijfers in dit verband door GRAIN bekend gemaakt doen ons duizelen: "De transformatie van de pluimveeproductie in Azië in de afgelopen decennia is onthutsend. In de landen van Zuidoost-Azë waar de meeste vogelgriep gevallen zijn geconcentreerd - Thailand, Indonesië en Vietnam - is de productie vermenigvuldigd met 8 in slechts 30 jaar, van ongeveer 300.000 ton kippenvlees in 1971 tot 2.440.000 ton in 2001. De productie van kip in China is verdrievoudigd in niet meer dan 90 jaar tot meer dan 9 miljoen ton per jaar. Vrijwel de volledige productie wordt geproduceerd in boerderijen buiten de grote steden geïntegreerd in transnationale productiesystemen. Dit is de ideale voedingsbodem voor hoogpathogene aviaire influenza zoals het H5N1 dat dreigt te exploderen in een pandemie van de menselijke griep."
  Het is in feite in de overvolle boerderijen van Benin waar het virus snel evolueert naar hoogpathogene gemakkelijk overdraagbare vormen. Deze stammen zijn in staat om zich te verspreiden onder wilde vogels, die weerloos zijn tegen de nieuwe agressor.  H5N1 is een pluimveevirus dat wilde vogels doodt en niet omgekeerd. In Zuidoost-Azië was Laos tijdens de laatste grieppandemie uitzondering op de regel. De analyse van wat er gebeurde in Laos is een rijke les. Als Laos niet heeft geleden onder naburige aanvallen van de vogelgriep, is het omdat er bijna geen contact is tussen pluimveebedrijven of landelijke ambachtelijke bedrijven en grote industriële bedrijven. En inderdaad het zijn kleine bedrijven die het grootste deel van de interne consumptie van het land produceren. Volgens het ministerie van Landbouw van de Verenigde Staten: "De pluimveeindustrie in Laos behoort vooral toe aan kleine boeren die lokale soorten dieren kweken in open lucht naast hun huis voor vlees en eieren.  Deze worden meestal geconsumeerd door de boeren zelf of lokaal verkocht als inkomen ... Een gemiddeld dorp van ongeveer 78 gezinnen heeft ongeveer 350 kippen, eenden, kalkoenen en kwartels lopen in kleine achtertuinen verspreid tussen de huizen. De vrouwen zijn in de eerste plaats verantwoordelijk voor de dieren. "Dus als de buitenloopdieren en trekvogels verantwoordelijk waren voor de verspreiding van de vogelgriep, zoals sommigen ons willen doen geloven, moest Laos het theater geweest zijn van de meest ernstige pandemie in de regio.  Het is echter Laos dat werd gespaard van de vogelgriep, dank zij de kleinschalige kippenhouderij die 90% van de totale produktie uitmaakt. De les van dit rapport is dan ook duidelijk: de enige manier om de vogelgriep te stoppen is de toestand van Laos te imiteren, en deze les is geldig voor de hele planeet. We moeten voor eens en voor altijd af van de bedrijven die een echt concentratiekamp zijn voor de dieren.
  Laos is een geval apart in Azië. Op het hele continent, met name in China, heeft de "veerevolutie" de traditionele praktijken verstoord. Het gevolg was de vernietiging van genetische diversiteit die een effectieve natuurlijke barriëre bevat tegen epidemieën, virussen en bacteriën die zich niet snel genoeg kunnen aanpassen aan verschillende rassen. Wees ervan bewust dat de internationale handel van pluimvee vrijwel geen controle kent.

  Turkije fabriceert 100 miljoen broedeieren per jaar!

  In Turkije beheert de vennootschap Hastavuk één van de grootste incubatiefabrieken met een productiecapaciteit van meer dan 100 miljoen broedeieren per jaar, waarvan een groot deel wordt uitgevoerd naar Oost-Europa en het Midden-Oosten. Broedeieren zijn bekend voor de verspreiding van aviaire influenza. Het FAO erkent dat de handel in gevogelte het virus H5N1 in Turkije verspreidt alsook de gangbare praktijk van het verzenden van commercële vrachtwagens met grote partijen gevogelte naar arme boeren. De WHO schat dat vogelgriep in de faeces van vogels tot 35 dagen kan overleven en ze noemt het voedsel een mogelijke verspreider van de vogelgriep onder de boerderijen. De Russische autoriteiten erkennen ondertussen voedsel als een belangrijke bron van besmetting door het virus H5N1 in een grote agrarische provincie Kurgan, waar 460.000 vogels werden gedood. Maar niets wordt gedaan om de regulering van of toezicht op de voedingsindustrie te verstrengen. Het lijkt vaak dat overheden blindelings vertrouwen hebben in de industrie, de diensten en de fabrikanten van diergeneesmiddelen en vaccins. Ik geloof dat we hier een ernstig symptoom aanraken van de sluipende corruptie in alle ontwikkelde landen, waaronder de Verenigde Staten en Europa, waar de farmaceutische industrie min of meer de politieke klasse beheerst. Het is echter die industrie die men raadpleegt wanneer een gezondheidsprobleem ontstaat, en in plaats van zich vragen te stellen over de oorzaak en preventieve maatregelen te nemen vertrouwen we op de laboratoria om oplossingen te vinden, altijd duur en onzeker. Maar het belangrijkste wat men niet wil begrijpen is, dat als de wereldwijde menselijke bevolkingsexplosie niet stopt, de vermenigvuldiging van de mens onverbiddelijk de industrialisering van de voedselproductie zal doen groeien, met een dramatische opeenstapeling van sanitaire risico's, die door geen enkel geneesmiddel zullen kunnen beteugeld worden. En het zal er niet op verbeteren zolang gezondheidszorg min of meer geïnfiltreerd blijft door wetenschappers die contractueel verbonden zijn met of aandeelhouders zijn van multinationale farmaceutische bedrijven. Ik ben er meer en meer van overtuigd dat er dringend werk moet gemaakt worden van een "Wet van Scheiding tussen Geneeskunde en  Staat."

  Pierre Lance

  Vertaald uit het Frans "La grippe aviaire nous menace-t-elle toujours?" verschenen in "Lettre d'Information" van 26/12/2012 onder redactie van Jean-Marc Dupuis.

  N.v.d.r.:  De enige manier om mee te werken aan een oplossing is bewust te kiezen voor producten die ons een gezonde zekerheid bieden met name deze uit de biologische landbouw waar strenge regels gelden en gecontroleerd worden om de gezondheid van de dieren en het uiteindelijk product te garanderen


  26-12-2012, 22:25 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:vogelgriep, voeding
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamine D en blaaskanker

  Shocked Spaanse studie toont aan dat vitamine D blaaskanker kan voorkomen.

  Steeds meer en meer onderzoeken tonen het verband aan tussen kanker en een tekort aan vitamine D.  We hebben reeds geleerd dat het tekort verband heeft met borst-en darmkanker, evenals melanoom (de meest dodelijke vorm van huidkanker), maar een nieuwe studie uit Spanje toont aan dat mensen die een tekort hebben aan wat bekend staat als de "zon vitamine" ook een hoger risico hebben op blaaskanker.
  Volgens het tijdschrift van het National Cancer Institute, hadden mensen met de laagste niveaus van 25-hydroxy-vitamine D3 1,83 keer meer kans op blaaskanker.
  In de Verenigde Staten, staat blaaskanker in voor 15.000 doden per jaar, met meer dan 73.000 nieuwe gevallen elk jaar. In Spanje, waar het onderzoek werd uitgevoerd is blaaskanker het hoogst in de wereld.
  De onderzoekers onderzochten bloedstalen van 1.125 patiënten met blaaskanker uit 18 verschillende Spaanse ziekenhuizen. Na verwerking van de gegevens zagen ze dat deze met de laagste niveaus van vitamine D  5,94 keer meer kans hadden om de ziekte te hebben.
  "Deze resultaten geven aan dat hoge niveaus van de vitamine worden geassocieerd met bescherming tegen ziekte of m.a.w. dat lage niveaus worden geassocieerd met een hoger risico erop, "aldus hoofdonderzoeker dr. Nuria Malats.
  Wat is nu de beste manier om vitamine D-productie te verhogen in uw lichaam? Zonnen. Dit betekent niet dat je uw huid moet laten braden in de zon (alhoewel dit misschien niet zo riskant is als men ons wil doen geloven). In plaats daarvan kan men door zich gedurende 20-30 minuten bloot te stellen aan de zomerzon zo'n 10.000 IE  vitamine D aanmaken. In de winter als de zon zwakker is, is de aanmaak veel lager maar toch nog beter dan niets.
  Als het gaat om vitamine D in de voeding, wees dan op je hoede voor "vitamine D-verrijkt". Deze voedingsmiddelen, meestal op basis van graan en melk, gebruiken een vorm van vitamine bekend als vitamine D2. Deze is inferieur aan D3 en zelfs potentieel schadelijk. (1) Voedingsmiddelen die vitamine D bevatten van nature zijn ondermeer eieren, levertraan, zalm, oesters, sardines, en garnalen.

  Vertaald uit het Engels "Vitamin D shown to prevent bladder cancer in Spanish study".Ref: http://naturalsociety.com/vitamin-d-shown-to-prevent-bladder-cancer-in-spanish-study/

  (1) N.v.d.r: Bij ons zijn wel supplementen te krijgen met D3 onder vloeibare vorm (druppels).  26-12-2012, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:vitamine D3, blaaskanker, kanker
  24-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Medische wereld en wetenschap
  Sad Medische wereld minder wetenschappelijk dan wel eens wordt gedacht.  Zoveel  mogelijk eigen gezondheid in eigen handen nemen is de boodschap want ... "wat artsen u niet vertellen": http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/diversen/70624-wat-artsen-u-niet-vertellen.html 

  24-12-2012, 12:38 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Archief per week
 • 10/06-16/06 2019
 • 03/06-09/06 2019
 • 13/05-19/05 2019
 • 22/04-28/04 2019
 • 08/04-14/04 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!