Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    09-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GGO's gevaarlijk voor milieu

    Bewezen dat GGO landbouw katastrofische milieuschade veroorzaakt.

    GMO agriculture

    (NaturalNews) Amerikaanse onderzoekers aan de Universiteit van Virginia hebben een 14-jaar durende studie uitgevoerd over genetisch gemodificeerde (GGO) gewassen en het gebruik van bestrijdingsmiddelen. Zij vonden dat door het wijdverbreide gebruik van genetisch gemodificeerde zaden het gebruik van insecticiden is afg

    enomen maar van herbiciden is toegenomen; onkruiden  worden resistenter.

    GGO-gewassen zijn een verhit onderwerp van discussie geweest omtrent de risico's voor de gezondheid van mens en milieu. Monsanto beweert dat GGO heel de wereld zal voeden met tegelijkertijd de vermindering van het gebruik van pesticiden. Maar volgens nieuw onderzoek is het gebruik van herbicides dramatisch gestegen in de afgelopen jaren met ernstige schade aan het milieu als gevolg.

    Nieuwe studie onthult afschuwelijke waarheid.


    Federico Ciliberto, econoom aan de 'University of Virginia', leidde de studie samen met Edward D. Perry van 'Kansas State University', David A. Hennessy van de 'Michigan State University' en GianCarlo Moschini van de 'Iowa State University'.

    Samen analyseerden de vier academici de jaarlijkse gegevens van meer dan 10.000 soja- en maïsboeren in de VS van 1998 tot 2011. Ze verzamelden gedurende 14 jaar gegevens over de boerderijen over heel de VS, waardoor dit de grootste studie naar genetisch gemodificeerde gewassen en bestrijdingsmiddelen is tot nu toe. Alle voorgaande studies zijn beperkt tot slechts één of twee jaar.

    Het feit dat zij boeren volgden gedurende 14 jaar maakt deze studie uniek zei Ciliberto. Zij noteerden herhaalde opmerkingen van de dezelfde boeren en konden duidelijk volgen wanneer ze genetisch gemodificeerde zaden gebruikten en hoe die hun gebruik van giftige chemicaliën veranderde.

    Zoals gerapporteerd door ‘Popular Resistance’ zijn genetisch gemanipuleerde gewassen goed voor meer dan 80 procent van maïs en soja in de VS sinds 2008. Maïszaden worden algemeen gemodificeerd met twee genen: één van hen doodt insecten die de zaden eten terwijl het andere maakt de zaden resistent tegen glyfosaat, een herbicide vaak gebruikt in bestrijdingsmiddelen zoals Roundup.

    Uit de studie bleek dat boere met GGO mais 1,3 procent minder herbiciden gebruikten in de onderzochte periode, terwijl het herbicidegebruik van boeren met GGO soja steeg met maar liefst 28 procent in vergelijking met hun niet-genetisch gemodificeerde tegenhangers.

    Gebruik van herbiciden is dramatisch toegenomen in de afgelopen vijf jaar.

    Ciliberto en zijn collega's schreven de stijging toe aan de opkomst van glyfosaat-resistente onkruiden, die ervoor zorgen dat boeren meer en verschillende combinaties giftige chemische stoffen gebruiken die de biodiversiteit kunnen schaden en de water- en luchtverontreiniging verergeren.

    Maïsboeren zijn gespaard gebleven van hetzelfde niveau van herbicide weerstand omdat ze niet zo snel gemodificeerde gewassen hebben geplant als in de soja-industrie.

    Ondanks het lager herbicidegebruik in de maïsindustrie denken experts dat onkruidresistentie een groeiend probleem is voor zowel de soja- als maïsteelt. Zij vonden bewijs dat gedurende de laatste vijf jaar van de studie bij zowel de maïs- als sojaboeren het gebruik van herbiciden drastisch was toegenomen.

    "In het begin was er een vermindering van het gebruik van herbiciden," zei Ciliberto, "maar na verloop van tijd verhoogd het gebruik van chemicaliën omdat de boeren nieuwe chemische stoffen moesten gebruiken omdat het onkruid een weerstand tegen glyfosaat ontwikkelde.”

    Maïsboeren met GGO teelten gebruikten 11,2 procent minder insecticide dan voorheen; insecten lijken niet een soortgelijke weerstand te ontwikkelen. Dit komt voornamelijk omdat de federale regelgeving eist dat die boeren "veilige havens" voor insecten moeten aanleggen. Deze veilige havens zijn vrij van genetisch gemodificeerde gewassen en creëren een veilig onderkomen voor insecten en wormen.

    Deze insecten ontwikkelen geen resistentie en koppelen met andere insecten in de rest van het veld waardoor de ontwikkeling van resistente genen wordt voorkomen.

    Milieuschade.


    Terwijl insecticidengebruik afneemt maken de bevindingen duidelijk dat GGO- gewassen een negatieve invloed hebben op de omgeving. Zij verhogen de herbicideresistentie waardoor meer chemicaliën moeten ingezet worden die in de bodem en het water sijpelen en het ecosysteem en onze voedselketen vervuilen.

    Ciliberto zei dat hij verrast was over de mate waarin het  gebruik van herbiciden is toegenomen in de afgelopen jaren en dat hij ernstig bezorgd is over de mogelijke gevolgen voor het milieu.

    Met behulp van een maatregel genaamd het ‘environmental-impact quotiënt’ (EIQ), concludeerden de auteurs dat de goedkeuring van het gebruik van genetisch gemodificeerde soja een enorme negatieve impact heeft op het milieu als gevolg van het toegenomen gebruik van herbicide.

    Oorspronkelijk artikel:”GMO agriculture proven to cause catastrophic environmental damage”, Thursday, September 22, 2016 by: Amy Goodrich, Natural News.

    Bijlagen:
    https://popularresistance.org/gmo-study-shows-massive-environmental-damage-in-us/   
    https://popularresistance.org/gmo-study-shows-massive-environmental-damage-in-us/   

    09-11-2016, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:£GGO, resistentie
    07-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Curcuma niet te onderschatten.

    Gewoon een theelepel kurkuma per dag kan helpen bij het bestrijden van kanker, depressie en allergieën.

    Turmeric

    (NaturalNews) Kurkuma is bekend om zijn iconisch geel-oranje tint en om zijn gebruik in de Zuid-Aziatische keuken. Het is steeds populairder geworden omwille van van zijn medicinale toepassingen en voordelen voor de gezondheid en wordt algemeen beschouwd als een "superfood." Hoewel er veel sceptici zijn heeft kurkuma ondertussen al honderden studies en wetenschappelijke experimenten ondergaan. Curcumine, één van de belangrijkste verbindingen in kurkuma, is van bijzonder belang. Veel studies over kurkuma en curcumine hebben veelbelovende resultaten opgeleverd. De nadelen van veel van deze wetenschappelijke studies is hun gebrek aan menselijke proefpersonen moeten wij toegeven.

    Als onderdeel van de BBC-serie, ‘Trust me I’m a doctor', zochten Dr. Michael Mosley en zijn collega's welke voordelen kurkuma kan bieden in het dagelijks leven. Om hun onderzoek uit te voeren, werden bijna 100 vrijwilligers geselecteerd om deel te nemen aan het experiment gedurende zes weken. De meesten waren tussen de 40 en de 50 jaar en aten niet regelmatig curry of andere op kurkuma gebaseerde gerechten. De vrijwilligers werden verdeeld in drie groepen. De ene groep werd gevraagd om dagelijks 1 theelepel supplement kurkuma in te nemen onder de vorm van 3,2 mg capsules. Een andere groep zou ook dagelijks een theelepel kurkuma innemen maar dan als toevoeging bij hun maaltijden. De overige proefpersonen maakten deel uit van de controlegroep en kregen een placebo.

    Bloedonderzoek werd uitgevoerd voor het experiment begon, en na de afsluiting ervan. De onderzoekers onderzochten de methylatie van genen van de vrijwilligers en maakten ook gebruik van een nieuwe testmethode recent ontwikkeld door Dr. Martin Widschwendter van het 'University College' in Londen, om te onderzoeken hoe goed hun bloedcellen waren voor het bestrijden van ontstekingen. Voor de Daily Mail schreef Dr. Mosley: "De hoop was dat dit ons een idee zou geven over de kwaliteit van hun immuunsysteem."

    Wat de onderzoekers vonden was verbazingwekkend. Terwijl de placebo en supplement groepen weinig verschil vertoonden, vond men in de groep van proefpersonen die kurkuma aan levensmiddelen toegevoegd hadden, substantiële wijzigingen. Deze bevinding is eigenlijk niet zo verwonderlijk. De ‘Health Minded’ merkt op dat curcumine één in vet oplosbare verbinding is, zodat het consumeren met andere voedingsmiddelen die vet bevatten de absorptie stimuleert. Studies hebben aangetoond dat de consumptie van kurkuma met zwarte peper eveeens de opname ervan aanzienlijk verhoogt. 'BBC News' schrijft dat veel deelnemers besloten hun kurkuma te combineren met warme melk of yoghurt.

    Professor Widschwendter vertelde in de 'Daily Mail': "We konden veranderingen zien aan een gen geassocieerd met kanker, depressie en allergieën zoals astma." De nieuwe testmethode die hij heeft ontwikkeld is in staat om niet alleen de genen te analyseren maar ook hoe goed ze werken. Professor Widschwendter voegt eraan toe: "De test kijkt naar de veranderingen in de verpakking, genoemd methylering, waarmee we het risico op bepaalde ziekten kunnen voorspellen, afhankelijk van welke genen zijn aangetast en hoe de genen worden beïnvloed. '

    Terwijl Widschwendter opmerkte dat de veranderingen alleen in het bloed werden geanalyseerd en niet aantonen wat er gaande was in de lichaamsweefsels, hij toch enthousiast is over de resultaten. De professor merkte op: “De resultaten waren fascinerend. We toonden aan dat kurkuma is in staat is om belangrijke onderdelen van de software van onze genen te resetten.."

    Een mogelijk mechanisme achter het kurkuma voordeel kan zijn dat het de manier verandert waarop de enzymen, die betrokken zijn bij de methylering, zich gedragen. Een ding is zeker: De gezondheidsvoordelen van kurkuma zijn niet te onderschatten.

    Oorspronkelijk artikel:”Just a teaspoon a day of turmeric can help fight cancer, depression and allergies”, Friday, September 23, 2016 by: Vicki Batts, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.bbc.com/news/magazine-37408293   
    http://www.dailymail.co.uk/health/article-3797556/Teaspoon-turmeric-ward-cancer.html   
    http://www.thehealthminded.com/2015/04/the-right-way-to-use-turmeric-to-boost-health.html   

    07-11-2016, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Tags:kurkuma, kankerpreventie, depressie
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!