Een biologische ui is twee klassieke uien waard.
We lezen soms dat biologische versies van een groente of fruit vrij dicht in de buurt komen van hun conventionele equivalenten ... en je zou in de verleiding kunnen komen om te concluderen dat het niet de moeite waard is om ze te kopen.
Maar meestal houden de media alleen rekening met de meest bekende verbindingen zoals vitamines, terwijl voedsel duizenden andere bevat! Hoe zit het met polyfenolen, bijvoorbeeld die fytonutriënten waarvan wordt gezegd dat ze net zo essentieel zijn voor de gezondheid als mineralen?
Om erachter te komen, gingen onderzoekers op zoek naar het polyfenolgehalte van uien die volgens verschillende standaarden waren gekweekt, en ze ontdekten dat een biologische ui tot twee keer zoveel polyfenolen kan bevatten dan een conventionele!
Een ontdekking die aansluit bij onze indrukken: als biologisch voedsel meer smaak heeft, komt dit noodzakelijkerwijs tot uiting in hun chemische samenstelling. Bijlagen: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27859352/ https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28612608/
17-08-2020, 21:17 geschreven door opabio
|