Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    28-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GSM straling

    Verband tussen GSM straling en borstkanker - Nieuwe studie baart ernstige zorgen.

    (NaturalNews) Een nieuwe studie geeft aanleiding tot bezorgdheid over een mogelijk verband tussen gsm straling en borstkanker bij jonge vrouwen.

    Een onderzoeksteam, onder de leiding van Dr Lisa Bailey, voormalig voorzitter van de "American Cancer Society's California Division" en één van Californië's top borstchirurgen bestudeerde vier jonge vrouwen tussen de 2 en 39 jaar oud met multifocale invasieve borstkanker.

    De onderzoekers vonden dat alle patiënten tumoren hadden ontwikkeld in de gebieden van hun borsten naast de plek waar zij hun mobiele telefoons meerdere jaren droegen gedurende maximaal 10 uur per dag. Geen van de patiënten had een familiegeschiedenis van borstkanker. Ze waren allemaal negatief getest voor BRCA1 en BRCA2 - borstkankergenen die ongeveer de helft van de gevallen van borstkanker uitmaken - en hadden geen andere bekende risico's op borstkanker.

    Uit beeldvorming van de borsten van de jonge meisjes 'bleek zich een clustering van meerdere tumorhaarden te ontwikkelen in het deel van de borst direct onder de plaats waar hun mobiele telefoon hun lichaam raakte."

    Tiffany Frantz, één van de jonge meisjes uit het onderzoek, zei dat ze geen idee had van de risico's. "Ik stak mijn mobiel in mijn beha, 'zei juffrouw Frantz in een tv-interview dat een "Emmyaward" won. Haar moeder Traci Frantz legde echter onmiddellijk het verband nadat Tiffany borstkanker ontwikkelde op de leeftijd van 21. "We namen het nooit serieus nadat ze werd gediagnosticeerd." Haar tumoren waren precies daar waar zij zes jaar lang haar mobiele telefoon had gedragen. Niemand heeft ons ooit verteld dat dit een heel slecht idee was" zei Traci. Chirurgen moesten de linkerborst van Tiffany verwijderen. Haar familie had geen genetische of andere risicofactoren.

    Gevaren van andere EMF blootstelling.

    Mobiele telefoons geven een vorm van elektromagnetische velden (EMF ) af, genoemd radiofrekwentie straling. Deze straling werd eerder al verbonden met hersentumoren, kanker, cardiovasculaire ziekten, depressie en andere ernstige ziekten.

    Studies tonen aan dat EMF blootstelling aan soortgelijke zogenaamd onschuldige, alledaagse apparaten en installaties ook gevaarlijk kan zijn. Het onlangs verschenen 'BioInitiative Report 2012' concludeerde:"Er is voldoende bewijs te halen uit in vitro en dierstudies, uit menselijke biomarker studies, uit beroeps- en licht-bij-nacht studies en een longitudinale studie met de juiste verzameling van urinemonsters, dat hoge MF (magnetisch velden) blootstelling een risicofactor is voor borstkanker." Auteurs van het rapport gingen verder met te stellen dat "er vrij sterk bewijs is uit case-control studies dat langdurige en hoge beroepsmatige blootstelling (meer dan 10 milliGauss) aan ELF (extreem lage frequenties) magnetische velden een risicofactor is voor borstkanker."

    EMF veiligheidsnormen achterhaald.

    Momenteel komen de belangrijkste internationale richtlijnen van de International 'Commission on Non-Ionizing Radiation Protection'. Deze richtlijnen boden geen bescherming voor Traci Frantz en anderen die onbewust hun gezondheid in gevaar brachten door het dragen van hun mobiele telefoon op hun lichaam .

    Evenmin hebben deze richtlijnen bescherming geboden aan personen blootgesteld aan hoge magnetische velden binnen of op de werkplek. De huidige grenswaarde voor magnetische velden is 904 mg in de VS - ongeveer 90 keer hoger dan het niveau waarop onafhankelijke studies schadelijke biologische effecten hebben waargenomen!

    Zelfs fabrikanten van mobiele telefoons suggereren dat gebruikers hun mobiele telefoon ten minste 1,5 cm of meer van elk lichaamsdeel houden. Maar deze aanbevelingen gaan verloren in de kleine lettertjes van de gebruikershandleidingen en worden niet opgevolgd.

    Huidige veiligheidsnormen limieten zijn niet beschermend voor de volksgezondheid en moeten dringend vervangen worden.

    Oorspronkelijk artikel: "Cell phone radiation breast cancer link - New study raises grave concerns", Wednesday, November 27, 2013 by: Lloyd Burrell, Natural News.

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/radiation.html   
    http://www.bioinitiative.org/conclusions/S   
    http://www.hindawi.com/crim/medicine/2013/354682/   
    http://www.sbwire.com/press-releases/breast-cancer/cellphones/sbwire-336258.htm   

    28-11-2013, 16:48 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Tags:straling, borstkanker, electromagnetische velden, GSM
    26-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antibiotica resistentie.

    Verwoestende gevolgen door overmatig gebruik van antibiotica bedreigen Europa daar 'superbacteriën' resistentie ontwikkelen tegen de laatste-lijn antibiotica.

    (NaturalNews) De meest krachtige klasse van antibiotica voor het bestrijden van dodelijke infecties in Europa is zijn effectiviteit aan het verliezen volgens het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC). Een recente aankondiging van deze toezichthoudende instantie uit de Europese Unie (EU) waarschuwt dat carbapenems, een uiterst krachtige klasse van antibiotica meestal gebruikt als laatste redmiddel wanneer al het andere faalt, gewoon geen partij meer is voor de sterk opkomende "superbacteriën" die ertegen resistent geworden zijn.

    Deze laatste waarschuwing die volgt op voorgaande enkele jaren geleden trekt opnieuw de aandacht op het voortdurend overmatig gebruik en misbruik van antibiotica over de hele wereld. Elk jaar zijn er meer en meer soorten infecties die niet meer reageren op carbapenems, wat betekent dat alle beschikbare conventionele opties voor de behandeling in principe uitgeput zijn. Het ECDC stelt ook dat er een sterke stijging in resistentie is waargenomen tijdens de afgelopen vier jaar, met name in Zuid-Europa.

    "Carbapenems zijn de laatste-lijn klasse van antibiotica ... dus de situatie is echt zorgwekkend", zegt ECDC-directeur Marc Sprenger. "Sinds 2009, komt het steeds vaker voor dat ziekenhuizen geconfronteerd worden met het behandelen van patiënten met carbapenem-resistente infecties vaak na het gebruik van oude en giftige medicatie."

    Volgens de laatste gegevens verzameld door het ECDC zijn nu in bijna alle Europese landen gevallen gemeld van carbapenem-resistente infecties in ziekenhuizen. In sommige gebieden van Zuid-en Oost-Europa zoals in Griekenland, Italië, Cyprus, Roemenië en Slowakije zijn maar liefst 5 procent van de Klebsiella pneumoniae infecties resistent. En wat betreft de bacteriën Acinetobacter zijn al 25 procent van de infecties resistent in ten minste 8 van de 18 rapporterende landen.

    "We moeten manieren vinden om waardevolle antimicrobiële geneesmiddelen verstandiger te gebruiken en nieuwe geneesmiddelen en behandelingen ontwikkelen," zegt Maire Geoghegan-Quinn, Europees commissaris voor Onderzoek, Innovatie en Wetenschap.

    De EU keurde onlangs de financiering goed voor een gezamenlijk project van de Zwitserse giganten Roche en Polyphor voor het ontwikkelen en commercialiseren van een experimenteel antibioticum waarmee de twee bedrijven beweren de ziekenhuis superbateriën te kunnen bevechten. Aangezien de meeste van 's werelds grootste farmaceutische bedrijven gericht zijn op andere projecten die niets met antibiotica te maken hebben is het doel deze leemte op te vullen en nieuwe therapieën te ontwikkelen om de superbacterie epidemie te overwinnen.

    Superbacteriën zullen de moderne geneeskunde 100 jaar terugschroeven zeggen de overheid wetenschappers.

    In een speciale editie onlangs gepubliceerd in het tijdschrift The Lancet schreven Britse regeringsartsen dat superbacteriën dreigen een eeuw werk van de medische vooruitgang ongedaan te maken. Verwijzend naar dit toekomstig "post-antibiotisch tijdperk," leiden deze zelfde wetenschappers af dat superbacteriën één van de grootste bedreigingen zijn in de geschiedenis van de geneeskunde.

    "Zelden is de moderne geneeskunde geconfronteerd geweest met zulk een groot gevaar," schreven deze artsen waaronder Engeland's "chief medical officer" Dame Sally Davies, in hun verslag. "Zonder antibiotica zullen kleine chirurgische ingrepen tot grote transplantaties onmogelijk worden en de kosten voor gezondheidszorg zullen waarschijnlijk als een spiraal omhoog schieten door nieuwe duurdere antibiotica en langere ziekenhuisopnames."

    Een groot deel van het probleem heeft te maken met de perceptie van antibiotica door het publiek dat verwacht dat ze algemeen voorgeschreven worden bij vrijwel elke kwaal. Veel patiënten zullen eenvoudigweg niet accepteren dat geen antibiotica worden voorgeschreven waardoor het voor veel artsen moeilijk wordt om hun normale praktijkroutines te veranderen.

    "We proberen minder antibiotica voor te schrijven maar in de praktijk is het moeilijk," zegt Dr Peter Swinyard, voorzitter van de Britse "Family Doctor Association". "De patiënt zal ontevreden zijn met de consultatie en zal waarschijnlijk ergens anders gaan of toch antibiotica krijgen van een verpleegkundige.

    Oorspronkelijk artikel: "Devastating effects of antibiotic overuse strike Europe as 'superbugs' develop resistance to last-line antibiotics", Sunday, November 24, 2013 by: Jonathan Benson, staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/antibiotics.html   
    http://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/health-news/superbugs-could-erase-a-century-of-medical-advances-experts-warn-8944617.html   
    http://www.reuters.com/article/2013/11/15/us-europe-antibiotics-idUSBRE9AE0L620131115   
    http://www.rightsidenews.com/2013111933480/life-and-science/health-and-education/scientists-we-cant-do-anything-about-the-antibiotic-resistant-superbugs-that-will-soon-kill-millions-of-us.html   

    26-11-2013, 11:30 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Tags:superbacteriƫn, resistentie
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!