NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Gezondheid en milieu
Inhoud blog
 • Eieren gezond?
 • Zonlicht noodzakelijk
 • CBD bij huidproblemen
 • Gezonde huid
 • Cacao gezond

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
  Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
  13-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kanker ontdekken
  Hoe weet men of men kanker heeft?

  1. Kanker is eng.

  Op dit moment is het onmogelijk om niet bang te zijn voor kanker of er niet te hebben aan gedacht. Kanker is berucht geworden omdat het qua doodsoorzaken bijna gelijk staat met hart- en vaatziekten (beroerte, hartaanval, enz..). Het kan iedereen overkomen.

  Iedereen praat erover, denkt erover, maar toch zien we regelmatig mensen naar hun arts of naar het ziekenhuis komen met ver gevorderde kanker. Bijvoorbeeld, een vrouw die naar haar huisarts gaat voor een heel andere reden en bij wie een gezwel van 3 cm wordt ontdekt in de borst. Niemand wil horen "... je hebt kanker" omdat iedereen nog steeds denkt dat het hebben van kanker betekent "ik ga spoedig sterven." Dus in plaats van naar een dokter te gaan geven we er de voorkeur aan te denken "nee, maar het kan niet zo zijn dat," "Ik zal later wel eens gaan wanneer ik tijd heb ...", "ik heb geen pijn het kan niet ernstig zijn", enzovoort. Alle redenen zijn goed om aan de werkelijkheid te ontsnappen.

  Neem echter de moed in beide handen en raadpleeg je dokter, dat kan letterlijk uw leven redden! En niet zeggen ik heb al te lang gewacht, het is zinloos om nu te gaan. Nee!  Er is altijd nog tijd om je leven te redden.

  Helaas zijn het niet altijd degenen die het meest deze informatie nodig hebben die dit artikel (willen) lezen! De vlucht en verdrijving van alle denken die de angst zou versterken is vaak de eerste reactie. Gelukkig jullie die dit artikel in ieder geval in grote lijnen zullen lezen, je kunt deze kennis en advies geven aan degenen onder uw vrienden die u hun twijfels toevertrouwen. Vervolgens kunt u hen aanmoedigen om hun dokter te zien want je bent gewaarschuwd door wat ze je meedelen. Aarzel niet om hen te vergezellen naar de dokter. Naast het feit dat het een bewijs is van liefde zult u ook een waardevolle ondersteuning bieden aan die persoon.

  2. Wees alert als je merkt ...


  Of u of een dierbare moeiteloos gewicht verliest.

  5 tot 10% van het normale gewicht in minder dan 6 maanden.  Dat is niet normaal  als je geen regime hebt gevolgd of je levensstijl niet hebt aangepast door je auto te vervangen door lopen of fietsen. Dit is meestal een teken dat je lichaam zijn energie reserves gebruikt voor een inwendige strijd, misschien wel tegen kanker.

  Aanhoudende vermoeidheid.


  Je bent vaker moe de laatste maanden. Stel je vragen als uw schema niet drukker is dan normaal, en als je toevallig je bedtijd vervroegt of dutjes nodig hebt, wat niet het geval was voordien.

  Een verminderde eetlust.

  Je hebt geen honger, in tegenstelling tot uw eetgewoonten. Zelfs voedsel dat je graag at zegt je niets meer.

  Een gevoel van aanhoudende koorts gedurende enkele weken zonder reden.

  Eerste instinct, neem je temperatuur met een rectale thermometer, indien mogelijk. Koorts is niet 40 °C in dit geval maar schommelt tussen 38-38,5 ° C. Als er een lichte koorts is die slechts een paar dagen duurt hoef je niet ongerust te zijn. Wees alert als de koorts een paar weken aansleept  of als die regelmatig terug komt.

  Gezwellen op strategische plaatsen.

  Twee mogelijke locaties. Op organen zoals de borst of wanneer je een massa voelt in de maag. In deze gevallen is het de tumor die zich manifesteert.

  Het komt vaak voor dat de lymfeknopen reageren en worden "geactiveerd" waardoor hun omvang zal toenemen. Let op, ze zijn zeer reactief en kunnen worden geactiveerd voor een groot aantal "niet ernstige" redenen. De lymfeknopen kan men voelen onder de armen in de plooi tussen de benen en buik (inguinale verhoging of lies), in de nek of in de holte achter het sleutelbeen (supraclaviculaire claviculaire). Wees alert als ze langer dan een paar weken opgezwollen zijn, zeg een maand om een ​​cijfer te geven. Indien het aanraken pijn doet is het waarschijnlijk geen kanker maar een infectie.

  3. Speciale signalen voor de vier meest voorkomende vormen van kanker.

  Borstkanker

  Onderzoek uw borsten regelmatig zoals aanbevolen eens per maand (in de douche, bijvoorbeeld, de huid glijdt beter). Als je een beetje zwelling voelt, probeer kalm te blijven en wacht  indien mogelijk ten minste twee weken, vooral als je niet in de menopauze bent. Met de hormonale cyclus varieert de textuur van de borsten en het is mogelijk dat deze kleine massa verdwijnt aan het einde van je cyclus. In dit geval, is het waarschijnlijk een kleine cyste of een andere niet-storende blessure die de loop van je hormonen volgt.

  Echter, als de massa groot is en blijft gedurende enkele weken na de ontdekking, wacht dan niet uw gynaecoloog of ander gekwalificeerd arts te zien. Een mammogram wordt dan uitgevoerd om de zaak duidelijk te maken. Let wel dat niet elk gezwel wijst op kanker.

  De textuur van de borst kan ook veranderen met retractie van de huid alsof ze naar binnen getrokken wordt. Een ander teken, eczeem rond de tepel. Het ziet eruit als een ontsteking van de huid, is rood en pijnlijk.

  Prostaatkanker.

  Denk er eens over na als je een man bent. Vrouwen hebben geen prostaat. De tekens zijn niet erg "duidelijk" omdat de prostaat enigszins verborgen zit en niet zichtbaar is met het blote oog.

  Het teken is vaak een probleem voor urineren (dysurie) want de prostaat wordt door de urethra (die de blaas verbindt de penis) doortrokken, maar andere oorzaken zoals BPH (vergrootte prostaat) kunnen dezelfde symptomen veroorzaken. Bloed in de urine kan ook een aanwijzing zijn.

  Bovenste luchtwegen.

  Deze kankers worden meestal veroorzaakt na jaren van alcohol + tabak gebruik.   Ze hebben betrekking op de mond, keel (slokdarm, keelholte) en de stembanden.

  Denk er eens over na als je moeite hebt met slikken, drinken of eten, of beide (dysfagie). Het gevoel van iets vast te zitten in de keel, iets dat voortdurend kietelt kan een teken zijn als het niet betert na een paar dagen.

  Een wonde in de mond die na enkele weken niet geneest, op de tong of de binnenkant van de wangen, gehemelte of tandvlees.

  Een aanhoudende hoesten gedurende weken of zelfs maanden kan ook een teken zijn vooral als dat vroeger nooit voorkwam. Uw stem kan ook gewijzigd zijn (zoals bij longkanker), je kan moeite hebben om ze te controleren. Gezwollen klieren in de hals zijn een teken als ze worden geassocieerd met andere symptomen.

  4. Samengevat.

  De combinatie van meerdere van deze symptomen is meestal een waarschuwing.

  Als u één of meer van deze symptomen van hierboven hebt zeg niet, " dit is kanker, het is met mij gedaan". Deze tekenen zijn niet "onfeilbaar" en kunnen ook worden gevonden in andere minder ernstige of niet ernstige ziekten. Om deze reden, ga naar uw arts! Zijn ervaring en het vermogen om alle informatie te combineren en de diagnose te stellen zal het verschil maken tussen angst en geruststelling. Je gezondheid staat op het spel maar je hebt in dit stadium nog alle mogelijkheden voor de toekomst.

  Als u twijfelt, praat met vrienden als je bang bent om naar uw arts te gaan, vraag dan iemand die je vertrouwt om u te begeleiden of om u gerust te stellen. Maar vooral voorkom te veel te speculeren, ageer als je bang bent van wat u kunt verwachten.

  Dit is om te voorkomen dat je moet zeggen "als ik het had geweten", "Ik voelde dat er iets niet goed was met me" en al die zinnen die wij betreuren uit het verledenl. Neem aktie voor uzelf en de mensen die je lief hebt.

  Wat je nu kunt doen: stuur dit artikel naar mensen waar je om geeft en van wie je niet wil dat ze zeggen: "als ik het had geweten."

  Oorspronkelijk artikel: "Comment savoir si on a un cancer?" van Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation, Newsletter Juillet 9, 2013.

  13-07-2013, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:kanker erkennen
  12-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roundup nog erger ...
  Onderzoek - Roundup toxiciteit veel erger dan wat Monsanto de overheid wijs maakt.

  (NaturalNews) Glyfosaat 's werelds best verkopende herbicide formule is ook één van de giftigste, volgens een recente studie gepubliceerd in het tijdschrift  Ecotoxicology. In tegenstelling tot de ongegronde veiligheidsbeweringen naar voor gebracht door Monsanto en zijn aanhangers in de regering is glyfosaat giftiger voor het milieu dan eerder gedacht zelfs bij concentraties die algemeen genomen als veilig worden beschouwd.

  Alarmerend is de invloed van de chemische stof op de Daphnia magna ook bekend als de zoetwatervlooi, een ongewervelde soort die volgens gegevens verkregen door Monsanto niet negatief wordt beïnvloed door glyfosaat blootstelling. Volgens tests onlangs uitgevoerd op de D. magnais is glyfosaat niet alleen giftig bij niveaus die vaak gevonden worden in het milieu maar ook  schadelijk bij veel lagere niveaus.

  Gebaseerd op proeven met verschillende klonen en leeftijdsklassen van D. magna hebben onderzoekers aan het Centrum voor Bioveiligheid van de Universiteit van Tromso in Noorwegen gevonden dat zelfs op minuscul niveau glyfosaat en Roundup zowel acuut als chronisch toxisch zijn voor in het water levende wezens. Zelfs bij subletale concentraties van nominaal minder dan 0,05 milligram per liter (mg/l ) van één van de primaire actieve ingrediënten in glyfosaat, onderging D. magna aanzienlijke ontwikkelingsveranderingen.

  Blootgestelde soorten hebben ook meer kans op problemen met de voortplanting en onverwachte abortussen om nog niet van de te vroege sterften te spreken.  Over de hele linie op alle niveaus van blootstelling bleken glyfosaat en Roundup negatieve bijwerkingen te hebben op wezens die zogezegd veilig waren. De scriptie en bevindingen tonen meer dan waarschijnlijk ecologisch gesproken slechts het topje van de ijsberg  en worden veel meer soorten waarschijnlijk ook beïnvloed.

  "De resultaten tonen aan dat de in water levende ongewervelde ecologie nadelig kan worden beïnvloed door de concentraties van deze herbicide," schreven de auteurs in hun scriptie, vaststellend dat relatief lage niveaus van blootstelling aan glyfosaat toxisch blijken te zijn in bijna alle geteste parameters. "We concluderen dat de giftigheid van glyfosaat en Roundup voor ongewervelde waterdieren is onderschat en dat de huidige Europese Commissie en het Amerikaanse EPA de classificatie voor de giftigheid van deze stoffen zou moeten herzien."

  Lage niveaus aan glyfosaat blootstelling ook giftig voor de mens.

  Talrijke studies, waaronder één onlangs online gepubliceerd in het Journal Entropy hebben gevonden dat blootstelling aan lage niveaus van glyfosaat bij de mens ook problematisch is en leidt tot omstandigheden zoals :de ziekte van Parkinson, onvruchtbaarheid en kanker.

  Een belangrijk vergeten toxiciteitsmechanisme is de remmende werking van glyfosaat tegen cytochroom P450 (CYP) bij mensen en andere zoogdieren. Het is één van de belangrijkste manieren waardoor de chemie de normale gezonde biologie verstoort.   Onderzoekers hebben ontdekt dat glyfosaat het vermogen van het lichaam om zich te ontgiften belemmert en chronische ontstekingen aanwakkert wat leidt tot meer ernstige gezondheidsproblemen.

  "Negatieve impact op het lichaam is sluipend en langzaam in de tijd en manifesteert zich als ontsteking van het cellulair systeem door het hele lichaam," schreven de auteurs  over de schadelijke effecten van glyfosaat op lange termijn. "[Glyfosaat] residuën verhogen de schadelijke effecten van andere door voedsel overgedragen chemische residuën en giftige stoffen in het milieu om zo de normale lichaamsfuncties te verstoren en ziekte te veroorzaken."

  Ander prominente onderzoek heeft gevonden dat glyfosaat rechtstreeks menselijke cellen beschadigt en doodt, met inbegrip van embryonale, placenta en navelstreng cellen. Veel inerte of zogenaamde "inactieve" additieven van Roundup en andere glyfosaat formules zijn zeer nadelig en interfereren met de normale hormonale functie en cellulaire functies van anders gezonde personen alsook met de ontwikkeling van de foetus bij zwangere vrouwen.

  Oorspronkelijk artikel: "Research - roundup toxicity much worse than what Monsanto, government claims", Thursday, July 11, 2013 by: Jonatbhan Benson, staff writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://articles.washingtonpost.com/2013-04-29/national/38895115_1_glyphosate-roundup-herbicide-monsanto   
  http://www.gmwatch.org/index.php?option=com_content&view=article&id=14957:roundup-and-glyphosate-toxicity-underestimated-study   
  http://www.scientificamerican.com/article.cfm?id=weed-whacking-herbicide-p   

  12-07-2013, 21:49 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  Tags:Monsanto, glyfosfaat, Roundup
  11-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Risico's draadloos internet
  Waarom we allemaal best terugschakelen naar ethernetkabels: Draadloos internet brengt ernstige chronische gezondheidsrisico's met zich mee.

  (NaturalNews) Terwijl de toename van draadloze apparaten de toegang tot het internet gemakkelijker en minder opdringerig heeft gemaakt (geen hinderlijke rondslingerende kabels) wijzen recente studies op de gevaren hieraan verbonden. Meer specifiek, de gevaren die de brede invoering van draadloze technologie heeft gecreëerd met betrekking tot onze gezondheid. De meeste mensen onderschatten de gevaren van draadloze technologie voor onze gezondheid en ons welzijn.

  24 uur per dag, 365 dagen per jaar.

  Eén van de meest gevaarlijke aspecten van draadloos internet is het "altijd-aanwezig" karakter ervan. De overgrote meerderheid gebruikt de draadloze routers zonder ze ooit nog af te zetten. Dit betekent dat ze voortdurend een gevaarlijk elektromagnetisch energieveld uitstralen 24 uur per dag, 365 dagen per jaar. Deze draadloze technologie is een zeer belangrijk chronisch risico voor de gezondheid. Meer verontrustend is nog steeds de 'compounding' aard van het leven in de buurt van buren die Wi-Fi gebruiken. Als je onderzoekt welke draadloze signalen uw computer kunnen bereiken dan val je al vlug op die van je buurman. Alle EMF velden zitten overal om je heen, dus zelfs als jezelf uw router afschakelt zit je nog altijd opgezadeld met de signalen van je buurt. 

  Gezondheidsrisico's van wi-fi.


  De effecten van de wi-fi op de gezondheid geraken meer en meer bekend. 
  Sommige van de effecten zijn:


  - Slaapstoornissen
  - Concentratieproblemen
  - Hartkloppingen
  - Hoofdpijn / migraine
  - Aanhoudende vermoeidheid
  - Negatief denken
  - Problemen met de spijsvertering
  - Hersenmist en geheugenverlies
  - Angst en depressie
  - Chronische stress
  - Demotivatie
  - Duizeligheid

  Mensen die deze symptomen hebben gerapporteerd  ervaren een onmiddellijke ommekeer bij het ​​uitschakelen van hun wi-fi of als ze zich begeven in een wi-fi vrije omgeving.

  Hier zijn enkele van de symptomen die gepaard gaan met het verwijderen/ uitschakelen van draadloze technologie:

  - Zich helderder en lichter voelen
  - Zich "opgeheven" voelen op emotioneel, fysieke en mentaal vlak. 
  - Meer gemotiveerd
  - Zich gelukkiger voelen
  - Zich vreedzamer voelen

  De oplossing: Wat u kunt doen?

  Duidelijk, de proliferatie van Wi-Fi vormt een zeer ernstige bedreiging voor de gezondheid en welzijn. Ik zou zelfs durven beweren dat de kwaliteit van ons leven wordt verlaagd door het voortdurend gebombardeer door energievelden.  Het is de hoogste tijd voor het nemen van actie in onze gemeenschappen en te praten met onze vrienden en buren over de zeer reële gevaren van draadloze technologie. Terugschakelen naar het reguliere internet via de kabel en uitschakelen van Wi-Fi-routers is een algemene vuistregel. Dit is de eerste stap naar het terugnemen controle over onze gezondheid.

  Oorspronkelijk artikel: "Why we should all switch back to ethernet cables: Wireless internet poses serious chronic health risks" Saturday, July 06, 2013 by: Zach C. Miller

  Bijlagen:
  http://www.earthcalm.com/emf-dangers/the-dangers-of-wi-fi/   
  http://www.safeinschool.org/   
  http://www.safespaceprotection.com/electrostress-from-wireless-routers.aspx   

  11-07-2013, 23:27 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:internet, straling
  09-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kurkuma bij artritis
  Behandel uw reumatoïde artritis natuurlijk met curcumine: Onderzoek.

  (NaturalNews) Reumatoïde artritis (RA) is een uiting van ontsteking van een afdichting. Er zijn tal van kurkuma en curcumine studies die bevestigen dat kurkuma of zijn werkzame stof curcumine werken om de ontsteking te minimaliseren.

  Een studie uit India van maart 2012 testte 45 proefpersonen met actieve RA en verdeelde hen in drie groepen.

  De ene groep nam slechts 500 mg per dag curcumine, een andere groep kreeg alleen dicoflenic natrium, een farmaceutisch NSAID (niet-steroïde anti-inflammatoir geneesmiddel) voorgeschreven voor artritis pijn en de derde groep kreeg een combinatie van kurkuma en dicoflenic natrium.

  De curcumine groep scoorde het best wat de onderzoekers deed besluiten: "Onze studie levert het eerste bewijs voor de veiligheid en de superioriteit van cucurmine behandeling bij patiënten met actieve RA, en benadrukt de noodzaak van toekomstige grootschalige proeven bij patiënten met RA en andere artritis (1) om deze bevindingen te staven.

  Deze laatste noodkreet "noodzaak van toekomstige grootschalige proeven" verschijnt in bijna elke studie over natuurlijke middelen. Hoeveel proeven zijn er nodig om publiekelijk de werking van een natuurlijke remedie te onderschrijven? En hoe heeft men toegang tot duizenden testen in vroege fase en hun conclusies?

  Surf naar GreenMedInfo.com

  De oprichter van de site Sayer Ji, Greenmedinfo (GM) wees  er in 2011 op dat er internationaal 1.800 "peer-reviewed" studies ondernomen zijn op kurkuma. Kurkuma is een plant met meer dan 1000 HAS fytonutriënt verbindingen. Volgens Sayer Ji, "... het medisch veld onderneemt altijd pogingen om de "magic bullet" verbinding te isoleren, in het geval van kurkuma is het curcumine."

  Verbazingwekkend: op het moment van Sayer Ji's YouTube presentatie op 3 april 2011 waren er 3.934 studies over curcumine. (YouTube bron 2 hieronder)

  Volgens Sayer Ji werken de National Institutes of Health (NIH) en de National Library of Medicine mee aan PubMed bijdragen dewelke een bron zijn voor GreenMedInfo's voor het maken van hun database.

  Je zou verbaasd staan over de enorme aantal studies die ongekend blijven met de bedoeling de werking van natuurlijke middelen aan de mensen te onttrekken.

  Bijvoorbeeld - met kurkuma, de NIH beweert dat het onmogelijk effectief kan zijn voor GI-aandoeningen daar er volgens hen onvoldoende bewijs is over de werkzaamheid voor een hele lijst van ziekten, met inbegrip van RA!

  Op Greenmed's data base kan iedereen de klinische of laboratorium proeven op kurkuma of een andere natuurlijke stof bekijken met inbegrip van de farmacologische werking en soorten testen, mens, dier of in vitro (petrischaal en reageerbuis) .

  Dit maakt het mogelijk om het overwicht van bewijsmateriaal te zien en naar het specifiek medische of wetenschappelijke verslag te gaan. Als lid van GreenMedInfo voor een kleine maandelijkse vergoeding,kunt u nog dieper graven in de afzonderlijke studies.

  De FDA ( federale geneesmiddelen agentschap) aanpak is steeds gericht op het grote geld.

  Alleen Big Pharma is bereid en heeft de mogelijkheden om  hoge rekeningen te betalen voor onderzoek, vanaf in vitro langs drie fasen van menselijke proeven voor het verkrijgen van eigendomsrechten voor een medicijn.

  Meestal gaat het om medicijnen die vaak een natuurlijk ingrediënt imiteren of kunnen worden gesynthetiseerd met exclusieve verkooprechten voor maximaal twee decennia. (3)

  Interessant is dat in de nieuwsbrieven van het FDA beleid met procedures en policy zelden het woord genezing verschijnt. De focus ligt op zakelijk beleid, octrooirechten en andere juridische kwesties.  Geneeskunde is "big business" met een witte jas en zwarte hoed.

  Natuurgenezers en supplement producenten moeten dezelfde weg volgen. Ze kunnen dit spel niet spelen en kunnen zelfs de bevorderende helende eigenschappen van natuurlijke middelen die reeds duizenden jaren hun effectivitiet hebben getoond, niet claimen.

  De FDA beschermt  Big Pharma en krijgt zelfs een stuk van het werk voor elk medicijn dat het goedkert na het aanvaarden van de Big Pharma's rapporten. 

  'Evidence based onderzoek "is de slagzin die het medisch beroep beheerst en het publiek ontzag afdwingt terwijl de empirische effectiviteit en veiligheid van natuurlijke middelen gebruikt door miljoenen mensen wordt genegeerd. 

  Je kunt  uw eigen overwicht van bewijs voor natuurlijke stoffen vinden op GreenMedInfo.com.

  Oorspronkelijk artikel: "Treat your rheumatoid arthritis naturally with curcumin: Research" Sunday, July 07, by: PF Louis.

  Bijlagen:
  http://www.vitasearch.com/get-clp-summary/40221   
  http://www.youtube.com/watch?v=s2AZOMu0bVA   

  09-07-2013, 12:02 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:kurkuma, artritis, turmeric
  08-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rauwe melk veilig
  Nieuwe wetenschappelijk gegevens over de veiligheid van rauwe melk.

  NaturalNews) Al die verouderde overheidspraat over de gevaren van het drinken van rauwe melk is nogmaals weerlegd, dit keer door een reeks van wetenschappelijke risicobeoordelingen onlangs gepubliceerd in het Journal of Food Protection. Een persbericht gepubliceerd in de Wall Street Journal (WSJ) legt uit dat op basis van de resultaten van drie nieuwe kwantitatieve microbiële risicobeoordelingen (QMRAs) en de herziening van tientallen andere wetenschappelijke studies over het onderwerp, rauwe melk zeer duidelijk een laag risico voedsel is dat in het algemeen veilig is voor iedereen, inclusief zwangere vrouwen en jonge kinderen.

  Gepresenteerd tijdens een recente vergadering van het Centrum voor Disease Control in Vancouver, BC, Canada, waren de resultaten van een baanbrekende proefschrift met de meest recente wetenschappelijke gegevens duidelijk over de veiligheid van verse melk en werd de presentatie getiteld als: Ongepasteuriseerde melk ... mythes en bewijzen. De belangrijkste onderzoeker Nadine Ijaz, MSc, onthult op deze presentatie hoe de rauwe melk ten onrechte en oneerlijk werd geklasseerd als een hoog risico voedsel sinds de dertiger jaren. Stedelijke distilleerderij zuivelfabrieken pasteuriseerden de "gevaarlijke" melk omdat die de mensen zogezegd ziek maakte.

  Distilleerderij zuivelfabrieken werden uiteindelijk ontmanteld en vervangen door echte boerderij zuivelfabrieken, waar vrijwel alle "risico's" geassocieerd met rauwe melk werden geëlimineerd. Het pasteuriseren van melk werd er bij het volk ingeramd onder druk van de VS Food and Drug Administration (FDA). De FDA klampt zich nog steeds vast aan de achterhaalde theorie dat alle melk gepasteuriseerd moet zijn om als veilig te worden beschouwd.


  Uit gegevens blijkt dat groene bladgroenten gevaarlijker zijn dan rauwe melk.

  Als de melk hygiënisch wordt geproduceerd is ze helemaal niet gevaarlijk zoals de overheid ons voorhoudt.  In feite is rauwe melk één van de veiligste voedingsstoffen die men kan nuttigen, veel veiliger dan andere gewone voedingsmiddelen, zoals verwerkt vlees, in de fabriek geproduceerde kippeneieren en zelfs conventionele groenten. Het kan aankomen als een schok te vernemen dat volgens het nieuwste onderzoek groene bladgroenten een groter risico inhouden op gebied van voedselveiligheid dan rauwe melk.

  "Hoewel het duidelijk is dat er nog een aantal aanzienlijk risico's bestaan van door voedsel overgedragen ziekten van rauwe melk zou de volksgezondheid hun raadgevingen en beleid moeten aanpassen  naar de nieuwe wetenschappelijke gegevens over de veiligheid van rauwe melk," zei Ijaz op de presentatie. "Rauwe melk producenten moeten natuurlijk strenge gezondheidsmaatregelen toepassen om elk risico de kop in te drukken.


  Natuurlijk voorkomende probiotische bacteriën in rauwe melk beschermen tegen dodelijke pathogenen.

  Uit de gegevens die gebruikt zijn voor de analyse blijkt dat het pathogeen risico van rauwe melk bijzonder laag is. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht komen ziekteverwekkers zoals Campylobacter, Shiga toxine-inducerende E. coli, Listeria monocytogenes en Staphylococcus aureus niet vaak voor in rauwe melk wat te danken is aan het feit dat rauwe melk heilzame, probiotische pathogenen bevat die het ontstaan van deze ziekteverwekkers voorkomen.

  "De wetenschappelijke studies aangehaald bij de BC Centre for Disease Control presentatie tonen een laag risico van ziekte aan bij gebruik van ongepasteuriseerde melk voor elk van de ziekteverwekkers," meldt een persbericht. "Dit lage risicoprofiel is geldig voor gezonde volwassenen maar ook voor immunologisch-gevoelige groepen:" Zwangere vrouwen, kinderen en ouderen"

  Oorspronkelijk artikel: "New science confirms raw milk is remarkably safe" Tuesday, July 02, 2013 by: Ethan A. Huff, staff writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://thebovine.wordpress.com/2013/06/06/nadine-ijazs-presentation-on-raw-milk-science-made-to-the-bc-centre-for-disease-control-is-now-online-again/   
  http://thecompletepatient.com/   
  http://www.cornucopia.org/2013/06/new-studies-confirm-raw-milk-a-low-risk-food/   
  http://www.realmilk.com/   

  08-07-2013, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  Tags:melk, voedselveiligheid
  Archief per week
 • 10/06-16/06 2019
 • 03/06-09/06 2019
 • 13/05-19/05 2019
 • 22/04-28/04 2019
 • 08/04-14/04 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!