NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Gezondheid en milieu
Inhoud blog
 • Cacao gezond
 • Magnesiumvormen
 • Astaxanthine
 • Suikervervangers
 • Alzheimer de baas

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
  Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
  11-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamine B tegen Alzheimer

  Neem je vitamine B?

  Vitamine D en C krijgen tegenwoordig alle aandacht ten nadele van de familie van B-vitaminen die 8 vitaminen omvatten.

  Ter herinnering, vitamines zijn essentiële voedingsstoffen voor de goede werking van je lichaam. Zonder hen kan je voortijdig verouderen en lijden aan gezondheidsproblemen van allerlei aard zoals dementie, kanker, hartstilstand ...

  Wat is er met onze B-vitaminen gebeurd?

  In principe komen de vitaminen uit onze voeding. Echter bevat onze moderne voeding veel minder vitaminen dan vroeger. Nochtans is er veel meer aanbod in voeding dan vroeger. Mango's bijvoorbeeld waren nog zeldzaam een paar jaar terug. De mango is nu de zesde meest geproduceerde vrucht in de wereld!

  Men kan het hele jaar tomaten kopen (geur en smaak niet gegarandeerd) wat kort geldeden ondenkbaar was. Denk aan de heldendaden van Magellan als je de volgende keer smult van de lekkere avocado's rechtstreeks uit Chili en Australië!

  Echter is het huidige fruit niet zo rijk meer aan essentiële micronutriënten. De kwaliteit van de basis groenten is niet zoals vroeger. Gevolg: wij hebben vaak een tekort aan vitamine B waardoor supplementen nodig zijn geworden.

  B-vitamines zijn kwetsbaar.

  Het lichaam slaat de verkeerde B-vitaminen (behalve B12) op. Als uw eetgewoonte ongezond is zullen uw reserves snel opraken. Een tekort aan vitamine B is altijd dichtbij.

  Bovendien zijn de B-vitamines broos en lossen ze op in water. Ze zijn zeer kwetsbaar voor koken en alcohol. Geraffineerde granen en voedselverwerking vernietigen vitaminen B.

  Voor een optimale gezondheid is het belangrijk om uw niveaus van vitamine B in evenwicht te brengen in het kader van een gezonde voeding. 

  Verminder de kans op dementie (vitamines B6, B9, B12).

  Een interessante eigenschap van de B-vitaminen is het helpen voorkomen dat je hersenen krimpen. Met het ouder worden verliezen de hersenen aan massa - ongeveer 0,5% per jaar. Dit verschijnsel wordt geassocieerd met dementie en Alzheimer.

  Aangezien de epidemie van Alzheimer ons serieus belaagt is het belangrijk om maatregelen te nemen om zich te beschermen.

  Hoewel de ziekte van Alzheimer nog steeds niet helemaal doorgrond is, is het duidelijk dat voeding een rol kan spelen vooral met name B6, B9 en B12.

  De hersenen krimpen wanneer je te veel homocysteïne, een aminozuur, hebt. Om zich te ontdoen van overtollige homocysteïne is het noodzakelijk om de vitaminen B6, B9 en B12 te nemen.

  Een studie werd uitgevoerd 2 jaar terug. Proefpersonen die vitamines B6, B9 en B12 namen hebben de achteruitgang van hun hersenen langzamer zien evolueren met liefst 90%.

  Verminder het risico op een beroerte (vitamines B6, B9, B12).

  Door het wegwerken van homocysteïne met vitaminen B kan ook het risico op een beroerte verminderen, zelfs als men al een beroerte heeft meegemaakt.

  Een meta-analyse werd uitgevoerd van 19 klinische studies over een periode van 6-85 maanden. Men vond na vergelijking met een placebo dat de B-vitaminen het risico op een beroerte reduceerde met 12%.

  Gebrek aan energie? Denk aan de vitaminen B1, B2, B3, B5, B6 en B8!

  B-vitaminen zijn essentieel voor de groei en ontwikkeling van het lichaam. Zij regelen enzymen en eiwitten van het lichaam om de voeding om te zetten in energie.

  Vitamine B3, bijvoorbeeld, kan chemische boodschappers produceren in de hersenen en hormonen om de werking van het lichaam te stimuleren. Vitamine B1 zet glucose om in energie om je hersenen beter te doenfunctioneren. Vitamine B2 verbetert het gezichtsvermogen en de huid. 

  Anderzijds kunnen de B-vitaminen de concentratie verbeteren en onderhouden zij het zenuwstelsel. Een studie van 422 Japanse gemeentelijke medewerkers toonde aan dat vitamine B6 rechtstreeks verband heeft met een betere geestelijke gezondheid en minder depressie.

  Zwangere vrouwen, vergeet je vitamine B9 niet.

  Als u van plan bent zwager te worden of al zwanger bent, is het belangrijk om uw niveaus van vitamine B9 in het oog te houden.

  Deze vitamine helpt bij de vernieuwing van cellen en is betrokken bij de productie van rode bloedcellen, maar nog belangrijker, het risico op een miskraam, ernstige aangeboren afwijkingen (spina bifida) en autisme vermindert.

  Het is om deze reden dat vitamine B9 routinematig wordt aanbevolen door gezondheidswerkers en gezondheidsautoriteiten in Europa en Amerika.

  Om een ​​hoog gehalte aan vitamine B9 behouden is het belangrijk om maximaal bladgroenten te eten of een supplement te nemen..

  Gebrek aan vitamine B9 kan ook leiden tot bloedarmoede - tekort aan rode bloedcellen.

  Om te onthouden.

  Dit is slechts een fractie van de voordelen van de vitamines B. Ze beïnvloeden veel lichaamsfuncties. Het totale effect van B -vitaminen is aanzienlijk .

  Ongeacht de leeftijd is een voldoende gehalte aan B-vitaminen belangrijk om de kwaliteit van het dagelijks leven te verbeteren. Vooral als je bang bent voor een cognitieve achteruitgang of bij zwangerschap.

  De makkelijkste manier om je vitaminegehalte op peil te houden is een vitamine B-complex te nemen.

  De meeste complexen bevatten geen vitamine B8 en B12. Vitamine B8 komt veel voor in voedingsmiddelen (eigeel, avocado, banaan, enz. . ) , dus ze is vaak overbodig als suppletie. Vitamine B12 kan allergie veroorzaken, vandaar dat dit meestal niet voorkomt in de complexen (controleren is de boodschap).

  De meeste complexen bevatten ook magnesium wat meegenomen is want dit mineraal is zeer belangrijk voor de goede werking van het lichaam.

  Oorspronkelijk artikel: "Prenez-vous des vitamines B?", Néo-Nutrition, La lettre de la nutrithérapie, 9 Mai, 2014.

  Bijlagen:
  http://www.betterhealth.vic.gov.au/bhcv2/bhcarticles.nsf/pages/Vitamin_B?open   
  http://www.clinicalnutritionjournal.com/article/S0261-5614%281100005-7/abstract   
  http://www.naturalnews.com/040787_B_vitamins_Alzheimers_dementia.html   
  http://www.passeportsante.net/fr/Solutions/PlantesSupplements/Fiche.aspx?doc=magnesium_ps   
  http://www.vitasearch.com/get-clp-summary/40744   

  11-05-2014, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:vitamine B, Alzheimer, dementie, zwangerschap
  10-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noten gezond

  Vecht tegen hart- en vaatziekten en verminder het risico op kanker met een dagelijkse dosis noten.

  (NaturalNews) Noten zijn lange tijd een populaire snack geweest. Goedkoop, gemakkelijk mee te nemen op reis. De grote verscheidenheid zorgt ervoor dat iedereen zijn gading vindt. Alsof dat nog niet genoeg is zijn er een aantal gezondheidsvoordelen bij het dagelijks eten van een handvol noten.

  Recente studie bevestigt de voordelen van noten.

  The New England Journal of Medicine publiceerde onlangs een studie die benadrukt hoe goed noten iemands gezondheid beschermen. Personen die slechts één portie noten per dag aten vertoonden een significante vermindering van de kans op hart- en vaatziekten. Een dagelijkse dosis van noten resulteerde in een bijna 30% lager risico op hart- en vaatziekten.

  Andere voordelen van noten.

  De onderzoekers vonden verder dat de sterfgevallen door kanker bij mensen die dagelijks een portie noten aten, 11% minder was.

  Het verwijderen van andere factoren.

  Onderzoekers vonden dat personen die dagelijks een portie noten aten gezonder waren . De noteneters hadden meer kans magerder te zijn, niet te roken, algemeen voorkeur te geven aan gezond voedsel en regelmatig beweging te nemen. Hoewel deze elementen ook invloed hebben op ziekte en dood gebruikten de onderzoekers statistische methoden om die in hun onderzoek te elimineren.

  De onderzoekers vonden verder dat de soort noten geen invloed op de resultaten. Onder noten verstaat men over 't algemeen cashewnoten, amandelen, pistachenoten, walnoten en pecannoten maar ook pinda's geven dezelfde voordelen. Omdat noten veel calorieën bevatten beveelt het FDA aan zich te beperken tot 50 gram per dag.

  Oorspronkelijk artikel: "Fight heart disease and lower cancer risk with a daily dose of nuts", Friday, May 09, 2014 by: Dr. Sofiya.

  Bijlagen:
  http://science.naturalnews.com/nuts.html   
  http://www.health.com/health/gallery/0,,20585485,00.html   
  http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/heart-disease/in-depth/nuts/art-20046635   
  http://www.thedoctorwillseeyounow.com/content/nutrition/art4204.html   

  10-05-2014, 12:31 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:noten, kanker, hartkwalen
  07-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergeten remedie

  Kanker: de vergeten remedie.

  Wij zijn in 1890 in New York . Het is nacht. Dr. William Coley ligt te woelen in bed. Gisteren zag deze jonge 28 jarige chirurg voor het eerst één van zijn patiënten sterven. Deze patiënt, Elizabeth Dashiell overleed aan botkanker. Dr Coley wordt overweldigd door schuld en hulpeloosheid.

  's Ochtends verlaat hij zijn huis maar in plaats van zoals gebruikelijk naar het New York Cancer Hospital te gaan waar hij werkt, beslist hij naar Yale te vertrekken. Yale is de grote universiteit die op twee uur treinen ten noorden van de stad ligt in de naburige staat Connecticut. Yale was al in die tijd wereldwijd bekend om zijn medisch onderwijs. De bibliotheek van de Universiteit heeft archieven van alle op dit moment bekende ziekten die gedetailleerd de ziekte van miljoenen patiënten te beschrijven.

  Hier zoekt Dr Coley naar gevallen van "sarcoom" vergelijkbaar met degene waaraan zijn patiënt is overleden. Sarcoom is een vorm van kanker. Dr Coley hoopt op gevallen van patiënten die genezen zijn van dezelfde kanker waaraan zijn patient leed. Hij is ervan overtuigd dat er ergens een behandeling moet zijn die redding brengt.

  Meer dan twee weken van zoeken blijken tevergeefs. Hij doorzoekt massa's stoffige dossiers. Maar de conclusie is altijd ddezelfde: patiënt overleden. Hij begint te wanhopen en denkt aan opgeven tot hij op een avond een verbazingwekkende ontdekking doet.

  Mysterieuze genezing.

  Dr Coley legde onbewust zijn hand op een geval dat de behandeling van kanker radicaal verandert. Hij ontdekt het dossier van een man wiens sarcoom op mysterieuze wijze verdween na een besmettelijke ziekte. De ziekte, erysipela genoemd, is vandaag bijna geheel verdwenen. Het is een huidinfectie veroorzaakt door de Streptococcus bacterie. Ze manifesteert zich door rode vlekken die het gezicht kunnen aantasten, maar vaker voorkomt op de benen en gaat gepaard met koorts. Op zich is het geen ernstige ziekte.

  Onmiddellijk na het uitbreken van erysipelas was de sarcoom van de patiënt plotseling verdwenen. Dr Coley verdiepte zich meer in soortgelijke gevallen en vond meerdere in de archieven: telkens was de kanker (sarcoom) verdwenen na een eenvoudige huidinfectie!

  Hij ontdekte dat andere pioniers als Robert Koch (die de beroemde Koch bacil verantwoordelijk voor tuberculose ontdekte), Louis Pasteur en de Duitse arts Emil von Behring, die de eerste Nobelprijs voor de Geneeskunde kreeg in 1901, ook gevallen hadden gemeld van spontane regressie van kanker na verschijnen van erysipela.

  Ervan overtuigd dat dit geen toeval kon zijn, besloot Dr Coley een patiënt die leed aan keelkanker in te enten met de Streptococcus bacteriën die verantwoordelijk zijn voor erysipelas. Het experiment werd uitgevoerd op 3 mei 1891 bij een zeker Zola. Onmiddellijk trad regressie op van zijn kanker  en verbeterde zijn gezondheid aanzienlijk. Hij herwon zijn gezondheid en leefde nog acht en een half jaar.

  Dr Coley creëerde een mengsel van dode en dus minder gevaarlijke bacteriën genaamd Coley's toxines. Dit mengsel werd toegediend door injectie tot de koorts optrad. De remedie was effectief, ook in het geval van uitgezaaide tumoren.

  Een 16-jarige gered van kanker.

  De eerste patiënt om Coley's toxines te ontvangen was de jonge John Ficken, een 16-jarige jongen die leed aan een enorme abdominale tumor. Op 24 januari 1893 ontving hij zijn eerste injectie, die daarna om de twee of drie dagen werd herhaald en direct in de tumor werd gegeven. Bij elke injectie was er koorts ... en tumor regressie. Al in mei 1893, 4 maanden later, had de tumor nog slechts een vijfde van de oorspronkelijke grootte. In augustus was hij nog nauwelijks merkbaar. John Ficken genas uiteindelijk en stierf 26 jaar later aan een hartaanval.

  Hoe deze ontdekking in de kiem werd gesmoord.

  Maar Coley's gifstoffen hadden een formidable "concurrent": de ontwikkeling van machines voor radioactieve straling, gemakkelijker te industrialiseren.

  Coley zelf kocht twee radiotherapie machines. Hij concludeerde al snel hun lagere efficiëntie. Veertig jaar lang bleef hij met succes gebruik maken van zijn Coley toxines tot zijn dood 16 april 1936.

  De grote clan van de chemotherapie zorgde ervoor dat de remedie van dr. Coley, veel eenvoudiger, veiliger en een stuk minder duur, in de vuilnisbak van de geneeskunde belandde.

  1999: Coley's toxines worden weer opgerakeld.

  eHet verhaal eindigt hier gelukkig niet. In 1999 openen onbevooroordeeld onderzoekers de achtergelaten archieven van Dr Coley. Ze vergeleken zijn resultaten met die van de modernste behandelingen tegen kanker. En zij vonden ze superieur!

  "Wat dr. Coley deed voor de sarcoom patiënten in zijn tijd was effectiever dan wat wij voor deze patiënten doen vandaag," zei Charlie Starnes, een onderzoeker bij Amgen, één van de eerste toonaangevende wereldwijde biotechnologische bedrijven, dat in Frankrijk samenwerkt met het 'Institut National du Cancer'.

  De helft van de door sarcoom getroffen patiënten leefden tien jaar of meer na de Coley behandeling, tegen 38% met de nieuwste therapieën. De resultaten van de zieke patiënten van nierkanker en eierstokkanker waren ook hoger.

  Grote hoop voor zieke kankerpatiënten.

  Vandaag heeft een Amerikaans bedrijf, MBVax, het onderzoek naar de Coley toxines hervat.

  Hoewel het nog niet heeft geleid tot grootschalige studies voor hun marketing, hebben tussen 2007 en 2012, 70 mensen kunnen profiteren van deze therapie.

  De effecten waren zo positief dat het groot wetenschappelijk tijdschrift 'Nature' er melding heeft van gemaakt in zijn decembernummer 2013 [1]. De informatie is ook overgenomen door het Franse magazine Le Point van 8 januari 2014 [2].

  Mensen die hebben geprofiteerd van deze niet- goedgekeurde therapie waren getroffen door terminale kanker, waaronder melanoom, lymfoom, kwaadaardige tumoren in de borst, prostaat en eierstokken. Het is gebruikelijk in ziekenhuizen om mensen in zeer moeilijke situaties innovatieve therapieën te laten ondergaan die worden ontzegd aan anderen.

  Ondanks de extreme ernst van deze kankers, veroorzaakten de Coley toxines een vermindering van de tumoren in 70 % van de gevallen, en zelfs complete remissie bij 20 % van de gevallen, volgens MBVax.

  Het probleem waarmee de onderneming geconfronteerd wordt is dat het op grote schaal testen volgens de huidige regelgeving en het oprichten van een productie eenheid volgens de Europese of Noord-Amerikaanse normen honderden miljoenen dollars vereist.

  Wat mogelijk was in 1890 in het kantoor van een New Yorkse arts, gepassioneerd door zijn missie, is nu bijna onmogelijk geworden in onze hyper technologische wereld die hyper verstikt is door regelgeving.

  [1] DeWeerdt S. Bacteriology : A caring culture. Nature 2013 Dec 19;504(7480):S4-S5.

  [2] Ce vaccin contre le cancer... qui ne sera pas commercialisé

  Oorspronkelijk artikel: "Cancer: le remède soublié" par Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation, le 7 May, 2014.

  Bijlagen:
  http://www.lepoint.fr/invites-du-point/didier_raoult/ce-vaccin-contre-le-cancer-qui-ne-sera-pas-commercialise-08-01-2014-1777963_445.php   

  07-05-2014, 22:47 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  Tags:kanker, vergeten remedie,
  Archief per week
 • 08/04-14/04 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!