NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Gezondheid en milieu
Inhoud blog
 • Eieren gezond?
 • Zonlicht noodzakelijk
 • CBD bij huidproblemen
 • Gezonde huid
 • Cacao gezond

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
  Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
  16-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Therapeutische appelazijn.
  Zeven krachtige therapeutische toepassingen van appel cider azijn.

  (NaturalNews) Appelazijn wint aan populariteit voor een goede gezondheid dat dagelijks kan gebruikt worden. Echter de gedistilleerde versie betekent niets voor uw gezondheid.  Op het label van een goede appelazijn staat vermeld dat hij biologisch is en niet gepasteuriseerd.  Natuurlijke troebel (moeder) is mogelijk en bewijs van zijn zuiverheid.

  De "moeder"  is een zichtbare verzameling van voedingsstoffen, enzymen en nuttige bacteriën als gevolg van het dubbel fermentatieproces dat niet bedorven wordt door pasteurisatie. Gepasteuriseerde voedingsmiddelen zijn dood voedsel. Rauwe biologische appelazijn is een levend voedsel met veel voordelen. Neem geen genoegen met een minderwaardig type van appelazijn.

  Je kunt de rauwe biologische azijn gebruiken op salades. Maar als u omwille van de smaak andere azijnen verkiest voor de garnering kun je toch appelazijn in je voeding inlassen. Ongeveer een eetlepel appelazijn gemengd in een half glas zuiver water is een prima tonicum te nemen voor de maaltijd om de spijsvertering te verbeteren.

  Aangezien een gedeelte van de "moeder" op de bodem van de fles ligt is het verstandig om de fles goed te schudden voor gebruik. Diezelfde tonic kan worden gebruikt op andere momenten voor andere gezondheidsproblemen of ziekten.

  Zeven redenen om appelazijn te gebruiken.

  (1)  Een Japanse studie gepubliceerd in september 2007 "Generation of antitumor active neutral medium-sized alpha-glycan in apple vinegar fermentation" meldde anti-tumor activiteit bij muizen. Hier is een uittreksel uit deze studie: "We bestudeerden de biologische functies van appelazijn uit geplette appels en vonden dat het samengesteld neutrale middelgrote alfa-glycaan (NMalphaG) werkt als een anti-tumor middel bij muizen. 

  (2) Biologische rauwe appelazijn helpt bij het voorkomen of het elimineren blaas-en urineweginfecties.

  (3) Appelazijn helpt bij de afbraak van vetten zodat ze kunnen worden gebruikt voor energie in plaats van opgeslagen als ofwel onderhuids of gevaarlijk ongezond visceraal vet. Sommige afslankingsdiëten gebruiken appelazijn.

  4) Door zijn zuurtegehalte helpt appelazijn glucoseniveau pieken door hoge glycemische zetmeelrijke voedingsmiddelen te reduceren. Het is al aangetoond dat het stabiliteit verbetert bij degenen die aanleg hebben voor diabetes type II met insulineresistentie of gevoeligheid.

  Een studie aan de Arizona State University, die werd gepubliceerd in het januari 2004 nummer van Diabetes Care, stelt: "Azijn verbetert de insulinegevoeligheid van een koolhydraatrijke maaltijd bij personen met insulineresistentie of diabetes type II" 

  De onderzoekers concludeerden in het januarinummer  2004 van Diabetes Care: "Verder onderzoek naar de werkzaamheid van azijn bij een anti-diabetische therapie is gerechtvaardigd".

  (5) Een dubbele dosis appelazijn tonic zoals hierboven beschreven is geschikt voor het vervangen van toxische maagzuur medicatie na de maaltijd.

  (6) Rauwe biologische appelazijn helpt bij het behoud van een alkalische pH. Net als citroenen en limoenen die worden beschouwd als zuur, werkt appelazijn als een pH-buffer-systeem naar een meer alkalische pH.

  Meng een halve liter zuiver water met twee eetlepels van de biologische rauwe appelazijn met wat ruwe honing. Nip ervan gedurende de dag maar vergeet niet te schudden voor gebruik om de moeder wakker te houden.

  (7) Het appelzuur in appelazijn heeft antischimmel en antimicrobiële eigenschappen. Zo kan een tonic voor de maaltijd voedselvergiftiging voorkomen of een parasiet invasie. Bescherm uzelf met biologische rauwe appelazijn als je eet in de derde wereld of in de ontwikkelingslanden.

  Naast enzymen, appelzuur en azijnzuur, bevat appelazijn aanzienlijke hoeveelheden pectine, kalium, calcium, en as waardoor zijn alkaliserende eigenschappen.

  Biologische rauwe appelazijn wordt verkocht in alle natuurwinkels. Het is een beetje duurder dan gedestilleerde azijn maar zeer de moeite waard om in huis te hebben en vaak te gebruiken.

  Oorspronkelijk artikel: "Seven powerful therapeutic uses of apple cider vinegar" Friday, March 15, 2013 by: P.F. Louis, Natural News.

  Voor de bronnen voor dit artikel zie "Bijlagen"  Bijlagen:
  http://care.diabetesjournals.org/content/27/1/281.full   
  http://cookitallergyfree.com/blog/2011/09/wh-you-should-be-drinking-apple-cider-vinegar/#.UURzLBmOt4Z   
  http://www.globalhealingcenter.com/natural-health/the-benefits-of-apple-cider-vinegar/   
  http://www.greenmedinfo.com/blog/health-benefits-apple-cider-vinegar   

  16-03-2013, 14:28 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
  Tags:appelazijn
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Narcolepsie door griepvaccin
  Duizenden gevallen van narcolepsie na H1N1-vaccinatie.

  De British Medical Journal (BMJ), één van de meest prestigieuze medische tijdschriften in de wereld, publiceerde een studie over de grote toename van narcolepsie veroorzaakt door het vaccin Pandemrix, op grote schaal gebruikt tegen H1N1 in 2009. (Bijlage 1)

  Het probleem werd gemeld door de Finse en Zweedse autoriteiten in augustus 2010, die een 13-voudige toename van het risico op narcolepsie bij gevaccineerde kinderen en jongeren hadden vastgesteld. (Bijlage 2) Pandemrix is een product van het farmaceutische bedrijf GlaxoSmithKline (GSK).

  Narcolepsie is een verwoestende neurologische aandoening. Patiënten kunnen in slaap vallen na de geringste emotie, zoals een eenvoudige lach. Kun je u zo'n leven voorstellen waar lachen steeds gevaarlijk is? Dit is helaas niet het enige symptoom van narcolepsie. Het kan ook leiden tot hallucinaties, verlamming, concentratoestoornissen, rusteloosheid, moeilijk inslapen, normaal vreselijke nachtmerries, catalepsie: de persoon voelt zich slap worden tijdens zijn normale dagelijkse bezigheden. De mensen kunnen geen enkele activiteit met risico uitvoeren met inbegrip van het besturen van een auto.

  Er is geen remedie bekend. Meestal worden krachtige medicijnen gegeven aan de slachtoffers om de symptomen onder controle te houden. Deze omvatten amfetamines of aanverwanten zoals Adderall. Al deze geneesmiddelen kunnen leiden tot ernstige bijwerkingen zoals tachycardie, diarree, nervositeit, vermoeidheid, braken, angst, hartkloppingen, trillen en manische episodes.

  Eerst de ontkenning ... dan de bekentenis.
  Eerst werd werd beweerd dat de toename van narcolepsie, waargenomen in Finland en Zweden, waarschijnlijk te wijten was aan lokale omstandigheden.

  Belangrijke studies werden echter uitgevoerd in andere landen. Een Franse studie onder de leiding van dr. Antoine Pariente, deel uitmakend van een reeks van Europese studies gepubliceerd  20 september, 2012, sprak op zijn beurt over vier maal hoger risico voor het ontwikkelen van narcolepsie bij gevaccineerde personen. 

  Enkele artikels hierover verschenen vorig jaar september in de kranten(2), maar vandaag is het British Medical Journal zelf dat alarmeert. De studie waarop het tijdschrift zich heeft gebaseerd is uitgevoerd bij patiënten in Groot-Brittannië met een nog sterkere toename dat in Finland en Zweden nl. met een hoger risico van 14,4! 

  Volgens de onderzoekers moeten narcolepsiegevallen veroorzaakt door Pandemrix oplopen in de duizenden.

  Een rigoureuze studie
  De onderzoekers onderzochten de gegevens van kinderen met de diagnose narcolepsie tijdens de periode waarin het vaccin is toegediend. Ze hebben de lijsten van 23 gespecialiseerde centra in narcolepsie van de British Sleep Society en de British Paediatric Neurology Association nagepluisd. Ze stelden hoge eisen aan de studie en sloten elk kind uit bij hetwelk de diagnose van narcolepsie  niet duidelijk was.

  Er werden vragenlijsten gestuurd naar verschillende artsen om na te gaan of deze kinderen het Pandemrix vaccin hadden gekregen. Deze informatie werd vergeleken met de data van het begin van narcolepsie. Wat de onderzoekers vonden was duidelijk:

  "Deze studie toont een significant verhoogd risico van narcolepsie aan bij kinderen in Engeland die het pandemisch vaccin Pandemrix stam met het AS03-middel(squaleen) toegediend kregen. Onze studie gaf een waarschijnlijkheidsgraad van 14,4 (4,3 tot 48,5) voor de primaire analyse. Deze cijfers komen overeen met het relatieve risico van 13 in Finland in een retrospectieve studie.'

  Hun resultaten tonen aan dat Pandemrix 14,4 keer meer gevallen van narcolepsie veroorzaakt dan wat men normaal zou verwachten!

  Eén van de redenen dat de toename van narcolepsie niet is waargenomen in Engeland zou kunnen zijn dat de Pandemrix vaccinatie bij kinderen niet algemeen was, terwijl in Finland, waar de tragedie snel werd gemeld de vaccinatie algemeen werd toegepast. In Engeland was de toepassing  27,3%, 43,9% in risicogroepen (mensen die besmet waren met H1N1 werden beschouwd als hoog risico) en 26,2% bij kinderen die niet in gevaar waren.

  Duizenden gevallen van narcolepsie
  Het is nu heel duidelijk dat in de hele wereld, over een periode van een paar jaar, Pandemrix duizenden gevallen van narcolepsie veroorzaakt heeft bij kinderen.
  Er is geen enkele manier om de realiteit te negeren van de tragedies veroorzaakt door een vaccin dat aan de mensen haastig werd opgedrongen na een schrikcampagne voor een ziekte die in feite goedaardig was. (N.v.d.r. Mexicaanse griep).
  De onderzoekers zegden het meer expliciet:
  "Het verhoogd risico van narcolepsie na vaccinatie met het H1N1 pandemisch vaccin ASO3 wijst op een causaal verband in overeenstemming met de conclusies van Finland."

  Er is dus geen manier om aan de realiteit, dat Pandemrix ASO3 narcolepsie veroorzaakt, te ontsnappen. De vraag is nu welke andere auto-immuunziekten de komende jaren nog zullen opduiken als gevolg van dit vaccin?

  Squaleen: het middel dat leven vernietigt
  De onderzoekers hebben ook duidelijk gemaakt dat het middel ASO4 gebruikt in Pandemrix de narcolepsie veroorzaakt. Talrijk waren de stemmen die waarschuuwden tegen het risico van de werkzame stof squaleen ASO4.
  Zelfs indien squaleen verboden zou geweest zijn zou het probleem van de gevaarlijke additieven blijven. Onderzoekers hebben aangetoond dat aluminium, een hulpmiddel bij vaccins, diverse bijwerkingen heeft zoals systemische lupus erythematosus, myofasciitis macrofagen, reumatoïde artritis, antifosfolipidesyndroom en andere ernstige invaliderende aandoeningen.

  Ten slotte is er de nieuwe generatie middelen uitgevoerd met transgene bacteriën die antigenachtige deeltjes fabriceren. Deze hebben risico's vergelijkbaar met die van squaleen. Decennia is bekend dat de injectie van een lipide waarschijnlijk auto-immuunziekten veroorzaakt. In de vroege jaren van experimenteren met deze soorten toevoegingen stelde men vast dat ze te gevaarlijk waren om te worden gebruikt in vaccins. In feite zijn deze middelen gebruikt bij dierproeven om auto-immuunziekten te veroorzaken teneinde ze op punt te kunnen stellen voor  de behandeling van menselijke ziekten.

  Hoe is het mogelijk te beweren dat dergelijke middelen veilig zijn?
  Het feit is dat de tragedie die hier besproken is volledig te voorkomen was. De gevaren van het injecteren van squaleen zijn al tientallen jaren bekend. Er is geen excuus voor het gebruik in vaccins.

  De betaalde prijs
  De kinderen met narcolepsie zijn veroordeeld tot een leven van invaliditeit maar ook tot de medicijnen die worden voorgeschreven tegen de ziekte. Wanneer we bovendien beseffen dat de ziekte waartegen ze moesten worden beschermd (Mexicaanse griep) goedaardig was realiseert men zich dat de tragedie helemaal niet goed te praten is.

  Het wordt ook duidelijk dat deze kinderen voor de rest van hun leven lijden zonder ooit de kans te krijgen om te genieten van het leven en dit tengevolge van één reden: hebzucht. Mensen met narcolepsie na Pandemrix gebruik betalen daadwerkelijk de prijs voor de hebzucht van GSK, de overheidsinstellingen en de artsen.

  Oorspronkelijk artikel: "Des milliers de cas de narcolopsie après le vaccin H1N1 - étude du MBJ" verschenen als nieuwsbrief van Santé Nature Innovation dd. 15 Mars 2013.

  Jean-Marc Dupuis, naar een tekst van Heidi Stevenson gepubliceerd op: http://gaia-health.com/gaia-blog/2013-03-06/swine-flu-vaccine-caused-narcolepsy-in-thousands-bmj-claim/

  Bijlagen:
  http://sortirduchaos.wordpress.com/2013/03/08/des-milliers-de-cas-de-narcolepsie-apres-le-vaccin-h1n1-une-etude-du-bmj/retrospective%20analysis   
  http://www.lemonde.fr/sante/article/2012/09/20/le-vaccin-pandemrix-soupconne-d-entrainer-des-risques-de-narcolepsie_1763335_1651302.html   
  http://www.thl.fi/en_US/web/en/pressrelease?id=22930   

  16-03-2013, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  Tags:vaccinatie, griep
  14-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groene thee en Alzheimer
  Groene thee catechinen blokkeren de vorming van plaque en helpen zo tegen Alzheimer.

  (NaturalNews) Daar men verwacht dat de ziekte van Alzheimer zal verviervoudigen in de komende decennia, zijn Big Pharma onderzoekers miljarden dollars aan het investeren in het vinden van een synthetische remedie voor een ziekte waarvan de oorzaak zit in slechte voeding, teveel stress en een algemeen ongezonde leefstijl. 

  Al meer dan een decennium hebben voedingswetenschappers melding gemaakt van een klein aantal natuurlijke verbindingen waaronder resveratrol, curcumine en EGCG uit groene thee-extracten die gemakkelijk de bloed-hersenbarriëre kunnen doorbreken en zo de gezondheid van de hersenengezondheid bevorderen en de cognitieve functie verbeteren. Onderzoekers van het University of Michigan Life Sciences Institute die publiceren in de Proceedings van de National Academy of Sciences leggen uit hoe extracten van groene thee de vorming van beta-amyloïde plaques die zijn gekoppeld aan het ontstaan van de ziekte van Alzheimer en andere neurodegeneratieve aandoeningen, die de veranderingen van specifieke eiwitten in de hersenen bevorderen, blokkeren.

  Groene thee voorkomt proteïneklitten die de progressie van de ziekte van Alzheimer bevorderen.
  Onjuiste ophopingen van eiwitten bekend als metaal-geassocieerde amyloïden zijn een kenmerk  van veel neurologische aandoeningen, met inbegrip van de ziekte van Alzheimer. Onderzoekers gebruikten groene thee-extract om het genereren van metaalgeassocieerde amyloid-beta aggregaten betrokken bij de ziekte van Alzheimer te beheersen. Voortbouwend op een pak van voorafgaande studies die  bij regelmatig gebruik van groene thee een beschermende rol suggereren, ontdekte het team een positieve relatie tussen de actieve stof in groene thee (epigallocatechin-3-gallaat, ook wel bekend als EGCG) en de vorming van amyloïde plaques.

  De wetenschappers stelden vast dat EGCG de vorming van amyloïdeklitten voorkomt door het belemmeren van eiwitmisvorming, en de bestaande gezamenlijke structuren in de eiwitten die  metalen - in het bijzonder koper, ijzer en zink bevatten - afbrak. Uitdrukkelijk refererend naar de bioactieve catechine, EGCG, besloot de hoofdauteur van de studie Dr Mi Hee Lim "Veel mensen zijn erg enthousiast over deze molecule ... wij willen ze gebruiken voor de hersenen en specifiek om af te rekenen met de plaques geassocieerd met de ziekte van Alzheimer ."

  Voedingsdeskundigen merken op dat groene thee 30 tot 40 procent water-extraheerbare polyfenolen bevat, terwijl sterk geoxideerd zwarte thee slechts tussen de 3 en 10 procent bevat. Witte thee heeft minder oxidatie ondergaan dan groene thee en heeft de meest krachtige dosis EGCG antioxidanten. Een schat aan wetenschappelijk bewijs stimuleert het dagelijks drinken van drie tot vijf koppen groene of witte thee om de cardiovasculaire gezondheid te ondersteunen en eiwitaggregaten te voorkomen in de hersenen die aanzienlijk het risico op de ziekte van Alzheimer verhogen.

  Oorspronkelijk artikel: "Green tea catechins block the formation of plaques to help prevent Alzheimer's disease" Thursday, March 14, 2013 by: John Philip, Natural News.

  Over de auteur:  John Phillip is een Certified Nutritional Consultant en Gezondheidsonderzoeker en auteur die regelmatig schrijft over voeding, levensstijl veranderingen en gerichte suppletie tot  het versterken en verbeteren van de kwaliteit en de lengte van het leven. John is de auteur van 'Your Healthy Weight Loss Plan', een uitgebreide EBook over het bereiken van je ideaal gewicht.

  Bijlagen:
  http://www.eurekalert.org/pub_releases/2013-03/uom-gte030513.php   
  http://www.pnas.org/content/110/10/3743   
  http://www.sciencedaily.com/releases/2013/03/130305145137.htm   

  14-03-2013, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
  Tags:Alzheimer
  13-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeewier tegen borstkanker
  Zeewierextract overtreft chemo medicijn bij behandeling borsttumoren - maar dan zonder de toxische bijwerkingen.

  NaturalNews) Een extract van een eetbaar roodzeewier bleek 27 procent effectiever te zijn dan de standaard chemo bij de behandeling van borsttumoren bij ratten die achteraf veel minder toxiciteit aan lever en nieren en zelfs verbetering van de antioxidantstatus in zowel bloed als weefsels vertoonden.

  Eucheuma Cottoni - Een potentiële natuurlijke behandeling bij borstkanker.
  Het zeewier gebruikt in deze opmerkelijke studie noemt Eucheuma cottonii L., een eetbare tropische rode zeewier die van nature groeit op ongeveer 20 graden van de evenaar en het meest gevonden wordt in de buurt van Zuidoost-Azië. De Euchema groep wordt reeds alom commercieel gekweekt voor de productie van carrageen (n.v.d.r. een verdikkingsmiddel in de voeding). Onderzoekers aan de universiteit van Putra Malaysia oogstten in januari het zeewier in de kustwateren van Noord-Borneo. Het zeewier, in de schaduw gedroogd gedurende drie dagen en geëxtraheerd met een 80 procent ethanol oplossing, werd vervolgens ingedampt tot een droog poederextract. Het extract bleek rijk aan jodium, quercetine, catechine, rutine, carotenoïden en meer exotische antioxidanten zoals phytopheophylin en phlorotannins.

  Om het extract te testen voor de behandeling van borstkanker werden Sprague-Dawley ratten geïnjecteerd met LA-7 borstkankercellen en verdeeld in drie groepen: een groep werd helemaal niet behandeld, een tweede werd behandeld met de meest gebruikte chemo bij borstkanker 10 drug mg/kg lichaamsgewicht, en een derde groep werd behandeld met het zeewierextract 100 mg/kg lichaamsgewicht. Volgens de onderzoekers komt deze dosis overeen met het geven van een 800 mg tablet van het zeewierextract aan een vrouw van 50 kg.

  Zevenentwintig procent effectiever dan chemo en een verbeterde antioxidant status.
  Ratten behandeld met de chemo drug gedurende vier weken vertoonden een 71 procent afname in de grootte van de tumoren, maar die behandeld met zeewierextract zagen hun tumoren krimpen met 91 procent - een verbetering van 27 procent. Het chemo medicijn veroorzaakte ook significante toxiciteit bij de ratten met zichtbare letsels aan nieren en lever.  Niet alleen veroorzaakte het zeewierextract geen toxiciteit (geen lever- of de nierenletsels) maar gaf het een verbetering van de antioxidant status bij de ratten. MDA (malondialdehyde) is een belangrijke wijzer voor oxidatieve stress,  hogere MDA-niveaus geven een verhoogde oxidatieve schade aan (MDA-niveaus stijgen vaak bij kanker). Behandeling met het chemomedicijn deed bij de ratten de MDA-niveaus dalen met 27 procent maar het zeewier extract presteerde beter met een daling van 46 procent van de  MDA-niveaus. Omgekeerd is het glutathion niveau in erytrocyten (rode bloedcellen) een belangrijke wijzer van de antioxidant status; een hoger glutathiongehalte toont een verbeterde antioxidant status. De met chemo behandelde ratten zagen hun niveaus dalen met 57 procent. Maar bij de met zeewierextract behandelde ratten stegen de glutathion niveaus liefst met 78 procent - een flink voordeel voor de antioxidant status.

  Zeewier bij kanker - een gevestigde geschiedenis. 
  Diverse zeewieren worden sinds eeuwen gebruikt tegen borstkanker in de Chinese en Japanse traditionele geneeskunde. Epidemiologische studies hebben ook aangetoond dat de dagelijkse consumptie van zeewier drastisch het risico op borstkanker kan verlagen en wordt beschouwd als één van de redenen waarom Japanse vrouwen 83 procent minder borstkanker hebben dan die in het Westen. Meer recent toonde een klinisch onderzoek in de Verenigde Staten aan dat slechts vijf gram per dag gedroogd zeewier (Undaria) het niveau van een belangrijk pro-kanker eiwit (uPAR) met 47 procent deed dalen bij postmenopauzale vrouwen.
  Deze nieuwe studie geeft nu meer aanleiding tot het gebruiken van zeewier tegen borstkanker. En terwijl dit laatste zeewierextract nog moet worden getest op mensen is het erg interessant te weten dat de effectieve dosis waarschijnlijk haalbaar is bij de mensen omdat dit zeewier reeds tientallen jaren routinematig door de Maleisische bevolking wordt gegeten zonder enig nadelig gevolg.

  Oorspronklijk artikel: "Seaweed extract outperforms chemo drug in shrinking breast tumors - but without the toxic side effects" Wednesday, March 13, 2013 by: Ethan Evers.

  Over de auteur:Ethan Evers, doctor in de Toegepaste Wetenschappen" is auteur van de bekroonde medische thriller "The Eden Prescription '

  Bijlagen:
  http://link.springer.com/article/10.1007/s10811-012-9931-0   
  http://www.amazon.com/Eden-Prescription-cancer-what-think/dp/1439276552/   
  http://www.facebook.com/pages/The-Eden-Prescription/130965870291786   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16554116   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23441613   

  13-03-2013, 12:40 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  Tags:borstkanker, zeewier
  12-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koken met olie
  Koken met olie. Het kiezen van de beste oliën voor uw gezondheid.

  NaturalNews) In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht is niet alle vet slecht voor je gezondheid. Veel vetten in feite, bevorderen een gezond gewicht en onderhouden een goed functionerend hart en zenuwstelsel, en hebben veel andere voordelen. Maar met zo veel verkeerde informatie over de aard van vetten en oliën is het moeilijk voor de meeste mensen om de juiste te kiezen voor hun gezondheid.
  Om u te helpen volgen hier enkele nuttige tips voor het kiezen van de best eetbare oliën voor uw gezondheid:

  Kokosolie. 
  Misschien wel de meest onbegrepen - en ook één van de gezondste - oliën die u kunt consumeren. Kokosolie is een verbazingwekkend veelzijdige voedzaam supervoedsel dat de rijkste bekende bron van middellange-keten vetzuren (MCFA) is, die helpen bij de goede vertering en assimilatie van vetten en het energieniveau opkrikken. Kokosolie is ook rijk aan gezonde verzadigde vetten en antioxidanten wwarvan men weet dat ze de gezondheid van de hersenen bevorderen, de immuniteit stimuleren en de schildklierfunctie versterken.

  Aangezien het een hoog kookpunt heeft is het ongelooflijk lang houdbaar en zeer geschikt voor zowel koken als rauw eten. Veel mensen eten regelmatig ongeraffineerd, extra vierge kokosolie van de lepel, want het is een krachtige anti-schimmel, anti-bacteriëel en antiviraal voedsel dat rijk is aan het ziektebestrijdende laurinezuur. Kokos is ook een krachtige energieoppepper, omdat het snel de cellen binnendringt en zo zorgt voor een snelle voeding.

  Rode palmolie.  
  Deze is een beetje meer omstreden, omdat van palmplantages wordt gezegd dat ze langzaam de natuurlijke verblijfplaatsen van orang-oetans en andere dieren zijn. Maar als het verantwoord wordt ontgonnen is rode palmolie een uitstekende houdbare olie die rijk is aan tocotriënolen (vitamine E) en carotenen (vitamine A). Net als kokosolie heeft rode palmolie een hoog kookpunt, vereist geen hydrogenering om stabiel te blijven, en is volledig vrij van transvetzuren waardoor het een uitstekende optie is voor koken en bakken.

  Rode palmolie is zo'n beetje de enige olie die een perfecte balans heeft van zowel tocoferolen en tocotriënolen, die samen het gamma van vele unieke vitamine E's vormen. Rode palmolie bevat ook bijna 13 keer meer vitamine A-producerende carotenen in wortels, waardoor het één van de rijkste plantaardige bronnen van deze belangrijke voedingsstof is. 

  Avocado-olie. 
  Een relatief ondergewaardeerd vet, avocado-olie wint aan populariteit als een krachtige, vrije radicalen bestrijdende "super-olie" die cellulaire mitochondriën beschermt tegen vernietiging. Rijk aan fytonutriënten, oxideert avocado-olie niet gemakkelijk waardoor het de voorkeur verdient boven zonnebloem-, saffloer-, canola-, soja-, maïs- en pindaolie, die vaak in veel gewone gezondheidszorgmiddens aanbevolen worden als gezond.

  De anti-oxidanten gevonden in avocado-olie hebben een unieke mogelijkheid om effectief de celmitochondriën en de celschilden binnen te dringen en zo de ziekte veroorzakende oxidatie tegen te werken. Veel fruit en groenten die rijk zijn aan anti-oxidanten missen dit vermogen, ten minste in dezelfde mate. Avocadoolie is ook een krachtig wapen tegen hart- en vaatziekten en veroudering.

  Macadamia notenolie.  
  De gemiddelde Amerikaan eet veel meer omega-6-vetzuren dan omega-3-vetzuren, de eerste zijn mee verantwoordelijk voor chronische ontsteking en ziekte. Maar macadamia notenolie is uniek laag in omega-6 vetzuren in vergelijking met andere notenolie, terwijl ook relatief hoog in omega-3 vetzuren. Van macadamia notenolie is geweten dat het een ideale 1:1 verhouding van omega-6 en omega-3-vetzuren heeft waardoor het één van de gezondste notenoliën is die je kunt consumeren.

  Macadamia notenolie is ook rijk aan oliezuur, een omega-9 vetzuur dat zijn eigen unieke kankerbestrijdende en hartbeschermende eigenschappen heeft. Met een rijke, zoete, boterachtige smaak, alsook een hoog kookpunt is macadamia notenolie zowel een heerlijke salade topper als een lekkere bakolie. 

  Olijfolie.  
  Bijna iedereen kent de gezondheidsvoordelen van olijfolie want het is één van de meest geprezen hartgezonde oliën wordt gesproken over vandaag. En als het ze echt fris en authentiek is (extra vierge) olijfolie geeft  zij alles wat de gezondheidsindustrie beweert vooral wanneer ze wordt gebruikt samen met andere gezonde oliën zoals kokos- en avocadoolie.
  Als hoofdbestanddeel van het zogenaamde mediterrane dieet id olijfolie rijk aan enkelvoudig onverzadigde vetten en high-density lipoproteïnen (HDL) die bijdragen tot het verminderen het cholesterolniveau in het bloed. De verschillende vitaminen, voedingsstoffen en anti-oxidanten beschermen effectief tegen hart- en vaatziekten; bevorderen een gezonde spijsvertering; verlichten de symptomen van maagzweren en gastritis, en voorkomen de vorming van galstenen. 

  Sesamolie.
  Populair in Aziatische keuken heeft sesamolie een scherpe smaak wat een favoriet maakt in veel voedingsmiddelen. En het goede nieuws is dat het ook goed is voor de gezondheid omdat is aangetoond dat het de bloeddruk verlaagt en het risico op hart- en vaatziekten vermindert.  Sesamolie is ook rijk aan ijzer, calcium, en magnesium waarvan het laatste bekend is om zijn ongelooflijk kalmerend effect.
  Ook rijk aan meervoudig onverzadigde vetten, helpt sesamolie bijdragen aan de eigenlijke vetopname; cognitieve scherpte, gezonde huid, een verminderd risico op hart- en vaatziekten en sterke tanden en botten. Sesamolie helpt ook in de strijd tegen diabetes, hoge bloeddruk te verlagen, gingivitis en tandplak te voorkomen en te beschermen tegen schade aan de nieren en depressie.

  Andere nuttige oliën de moeite waard zijn: amandelolie, pompoenzaadolie, lijnzaadolie, druivenpitolie, walnootolie, hennepolie, en ghee, ook wel bekend als geklaarde boter. Anderzijds, zijn maïs, soja, katoen, koolzaad, zonnebloem, saffloer en diverse andere "groente" oliën schadelijk voor de gezondheid en moet worden vermeden.

  Oorspronkelijk artikel: "Cooking oils 101 - Choosing the best oils for your health" Saturday, August 18, 2012 by: Jonathan Benson, staff writer Natural News.

  Bijlagen:
  http://blogs.discovery.com/dfh-sara-novak/2012/06/oils-101-choosing-the-right-cooking-oils-for-your-health-and-your-recipes.html   
  http://primaltoad.com/macadamias/   
  http://www.globalhealingcenter.com/natural-health/benefits-of-olive-oil/   
  http://www.greenmedinfo.com/blog/open-sesame-10-amazing-health-benefits-super-seed   
  http://www.huffingtonpost.co.uk/2012/04/23/avocado-oil-beats-heart-disease-cancer-ageing_n_1444886.html   

  12-03-2013, 12:47 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Tags:oliën
  11-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bewerkt vlees.
  Wilt u niet vroegtijdig sterven? Stop dan met het eten van bewerkt vlees

  (NaturalNews) Een nieuwe studie net gepubliceerd in het tijdschrift Biomed Central, BMC Medicine, heeft een sterk verband gevonden tussen het eten van bewerkt vlees en het ontwikkelen van hart- en vaatziekten en kanker. Alhoewel andere studies reeds vroeger gezondheidsrisico's hebben aangetoond van het eten van bewerkte vleeswaren is het nieuw onderzoek toch opmerkelijk omdat het hier gaat om een groot aantal proefpersonen - ongeveer een half miljoen mannen en vrouwen namelijk. 

  Waarom is dit grote aantal zo belangrijk voor de bevindingen? Onderzoekers hebben eerder problemen gehad met het meten van het effect van het eten van vlees op de gezondheid als gevolg van wat wordt genoemd een "verstorend effect" door de levensstijl van veel mensen die geen vlees eten. Vegetariërs hebben de neiging om gezonder te gaan leven in het algemeen. En omdat niet-vleeseters minder neiging hebben om te roken, minder overgewicht hebben en meer neiging hebben om te bewegen is het moeilijk om te zien of het vlees de boosdoener is dan wel de levensstijl. Een hele grote studie, zoals deze was nodig om de effecten te localiseren van het eten van vlees en verwerkt vlees in het bijzonder en het isoleren van een andere levensstijl uit de bevindingen.

  In totaal heeft het EPIC (European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition) 10 landen en 23 centra in Europa in de studie betrokken. De onderzoekers vonden dat een dieet met verwerkt vlees was gekoppeld aan andere ongezonde levensstijlkeuzes. Bijvoorbeeld personen die veel verwerkt vlees consumeerden aten minder groenten en fruit en waren meer geneigd om te roken. Mannen die veel vlees aten hadden ook de neiging om meer alcohol te drinken.

  De studieresultaten toonden aan dat het risico dat een persoon vroegtijdig sterft door welke oorzaak dan ook samen ging met de hoeveelheid gegeten verwerkt vlees. Dit gold na correctie van verstorende variabelen. "Risico's van eerder te  sterven aan kanker en hart- en vaatziekten verhoogden met de verhoging van het eten van bewerkt vlees," zei Professor Sabine Rohrmann van de Universiteit van Zürich, die de leiding had van deze analyse, in een persmededeling. "Over het algemeen schatten we dat drie procent van de vroegtijdige sterfgevallen per jaar zou kunnen voorkomen worden als mensen minder dan 20 gram bewerkt vlees per dag zoude eten."

  Een andere nieuwe studie, onlangs gepubliceerd in het tijdschrift Nutrition and Cancer, door Paige E. Miller, PhD van het National Cancer Institute en collega's drukt ook haar zorgen uit over vleeswaren. De wetenschappers concludeerden dat hun onderzoek het idee ondersteunt dat blootstelling aan chemische stoffen in vleeswaren waaronder nitrieten en nitraten, ".. een plausibel mechanisme is waarmee rood en bewerkt vlees het risico op darmkanker kan verhogen."

  Oorspronkelijk artikel: "Don't want to die before your time?  Stop eating processed meat" Monday, March 11, 2013 by: Sherry Baker, Health Sciences Editor.

  Bijlagen:
  http://www.biomedcentral.com/1741-7015/11/63/abstract   
  http://www.medicalnewstoday.com/releases/257332.php   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3584417/   
  http://www.sciencedaily.com/releases/2013/03/130306220950.htm   

  11-03-2013, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Tags:vlees,
  Archief per week
 • 10/06-16/06 2019
 • 03/06-09/06 2019
 • 13/05-19/05 2019
 • 22/04-28/04 2019
 • 08/04-14/04 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!