Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    26-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wolfraam gevaarlijk

    Blootstelling aan wolfraam vergroot de kans op een beroerte.


    (NaturalNews) Volgens een nieuwe studie is een populair metaal gebruikt in mobiele telefoons, trouwringen, lampen, computers en diverse andere consumentenproducten verantwoordelijk voor de verhoging van het risico op een beroerte.

    Onderzoekers van de Universiteit van Exeter in het Verenigd Koninkrijk ontdekten een directe associatie tussen wolfraam in het bloed en het risico op een beroerte; deelnemers aan de studie met de hoogste niveaus van het zwaar metaal in hun lichaam waren het meest gevoelig voor het ontwikkelen van een beroerte. 


    Om deze conclusies te trekken verzamelde het team gegevens van meer dan 8600 Amerikanen in de leeftijd tussen 18 en 74 van wie zij urinemonsters testten op de aanwezigheid van wolfraam.  Na verloop van 11 jaar werden deze zelfde mensen beoordeeld op risico op een beroerte in verhouding tot hun respectieve wolfraam niveaus om te zien of er een correlatie was tussen de twee.


    Na rekening te hebben gehouden met andere potentiële risicofactoren  zoals leeftijd, sociaal-economische status, body mass index, tabak en alcohol gebruik en woonkwaliteit, vond het team dat wolfraam een oorzakelijke factor kan zijn in het vergroten van iemands risico op een beroerte.  De personen met de hoogste niveaus van het zware metaal hadden het hoogste risico op het ontwikkelen van de ziekte.


    "Wolfraam is bekend om zijn biologische interactie en verstoring van de biochemische routes wat een gevaar betekent voor de menselijke gezondheid," schreven de onderzoekers in hun studie, gepubliceerd in het online tijdschrift 'PLoS ONE'.

     
    Wolfraam gecombineerd met andere zware metalen of gifstoffen kan nog meer schade aan de gezondheid veroorzaken.


    Sommige wetenschappers hebben zich afgevraagd of wolfraam alleen echt zo problematisch is, vooral gezien het feit dat het niet typisch wordt beschouwd als één van de meer lastige zware metalen.  Het is al langer geweten dat complexe blootstelling aan wolfraam met andere zware metalen definitief schadelijk is en waarschijnlijk op een manier die we nu pas beginnen te begrijpen.


    Wolfraam wordt ook vaak gelegeerd met andere metalen zoals nikkel en koper die waarschijnlijk het probleem verder verergeren.


    "De relatie die we zien tussen wolfraam en beroerte is wellicht slechts het topje van de ijsberg," verklaarde Dr Nicholas Osborne, één van de mede-auteurs van de studie. "Daar veel nieuwe stoffen in de omgeving terecht komen accumuleren wij een complexe chemische cocktail in ons lichaam.  Momenteel hebben we ongelooflijk zeer weinig informatie over de gezondheidseffecten van afzonderlijke chemische stoffen en geen onderzoek is gedaan over hoe deze verbindingen samen kunnen interageren (synergie) en zo de menselijke gezondheid beïnvloeden."


    Wolfraam productie verhoogd waardoor zware metalen vergiftiging van waterreservoirs dreigender wordt.


    Hoewel blootstelling aan wolfraam traditioneel laag was is de productie van het metaal voor gebruik in de consumentenelektronica snel toegenomen. Volgens de studie is de productie van wolfraam bijna verdubbeld sinds 2002, een stijging van jaarlijks 40.000 ton naar 72.000 ton per jaar.  

    De zuurtegraad van de bodem (pH) heeft grote invloed op de  blootstelling aan wolfraam.


    "Als de pH van de bodem daalt verhoogt de oplosbaarheid van wolfraam en kan het uitspoelen naar onderliggende watervoerende lagen," schrijven de auteurs. "Met de toename van de productie en gebruik geraakt wolfraam steeds meer verspreid en wordt het potentieel van wolfraam om het milieu verder te vervuilen steeds groter."


    Dit is allemaal heel interessant, omdat het zogenaamde "chemtrail" fenomeen, of de verspreiding van aluminium, barium en andere giftige stoffen die, zoals velen zeggen in de lucht worden verstoven  om het "broeikaseffect" te voorkomen verantwoordelijk is voor het verlagen van de pH van de bodem over de hele wereld.

    Als legitiem kan deze actieve vorm van weerwijziging ook verantwoordelijk zijn voor het verhogen van het toxische effect van wolfraam in het milieu.


    Oorspronkelijk artikel: "Exposure to heavy metal tungsten increases chances of stroke", Saturday, January 25, 2014 by: Ethan A. Huff, staff writer.


     

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/heavy_metals.html   
    http://www.huffingtonpost.com/2013/11/12/tungsten-stroke-risk_n_4255766.html   
    www.nlm.nih.gov/medlineplus/news/fullstory_142436.html   

    26-01-2014, 22:33 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Tags:wolfraam, beroerte, zware metalen
    24-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fukushima verontreiniging van de Stille Ocaan

    Verontreinigde Japanse rivieren lozen constant straling in de Stille Oceaan.


    (NaturalNews) Uit een studie gepubliceerd in het tijdschrift 'Elsevier Anthropoceen' eind vorig jaar is gebleken dat veel van de rivieren, beken en andere waterlopen die verspreid liggen langs de kust van Japan per ongeluk afgiftesystemen geworden zijn van radioactief afval van de getroffen Fukushima Daiichi kerncentrale, dat geloosd wordt in de Stille Oceaan. 


    Onderzoekers uit zowel Frankrijk als Japan ontdekten dit na het uitvoeren van een grondige sediment en bodemerosie analyse van kustrivieren die de aanwezigheid van cesium-137, cesium-134 en zelfs radioactief zilver onthulde. Een totaal van 2200 bodemmonsters werden verzameld in het kader van de studie, die oorspronkelijk werd ontworpen voor een onderzoek van normale biochemische kringlopen en verspreiding van verontreinigingen via rivieren en waterwegen.

     
    Aangezien het bekend is dat rivieren een functionele rol spelen bij het reinigen van de natuurlijke omgeving van gifstoffen, heeft een team van wetenschappers van het Laboratorium voor Klimaatwetenschappen en Milieu in Frankrijk en het Centrum voor Onderzoek in Isotopen en Milieudynamiek in Japan besloten om na te kijken hoe dit proces werkt ten opzichte van stralingsdistributie.


    Met Fukushima straling als bronindicator heeft het team gekeken naar de aanwezigheid van radioactieve isotopen in bodemmonsters verzameld langs de kustgebieden van Japan.  Door het bijhouden van straling op deze manier was het team in staat om toezicht te houden over de herkomst van het sediment om zo tot een beter begrip te komen van de vervoerpatronen van fijn stof.


    Gebaseerd op het gedrag van de waargenomen stroomgebieden alsmede hun relatie met de rivieren die hen naar de nabijgelegen bergen voeren heeft het team vastgesteld dat veel kustrivieren in Japan een constante bron van Fukushima straling zijn die uiteindelijk terecht komt in de Stille Oceaan. Vroegere speculaties dat radioactieve isotopen waarschijnlijk geconcentreerd zaten in de bovenste laag van de nabijgelegen gronden bleken ook waar te zijn.


    "Wij stellen vast dat de kustrivieren een jaarlijkse leveringsbron van verontreinigd sediment naar de Stille Oceaan zijn geworden." 


    Vervuilde rivieren sturen ook dodelijke straling naar meren en waterreservoirs.

    Maar het is niet alleen de Stille Oceaan die lijdt onder de voortdurende vervuiling van Fukushima. Een soortgelijke studie eerder dit jaar verschenen in het 'Journal of Environmental' vond dat irrigatiewater voor rijstvelden en meren ook worden vergiftigd door de afvoer van Fukushima.


    Na het verzamelen van bodemmonsters uit twee kleine rivieren gelegen in de bergachtige regio van Fukushima Prefecture en uit luchtfoto's hebben wetenschappers van het 'Japan Institute for Environmental Sciences' ontdekt dat radioactieve besmetting zich voordoet over de hele regio en vooral in de bovenste lagen van de bodem in stroomgebieden.


    "Onze resultaten zijn uiterst belangrijk voor kwantitatieve beoordeling van de migratie van radiocesium en ontsmetting van radiocesium in de stroomgebieden beïnvloed door de 'fallout' van het ongeluk," concludeerden de auteurs.


    Ophoping van radioactief cesium is ook geïdentificeerd in meer dan 20 houtige plantensoorten getest in Abiko dat ongeveer 125 mijl ten zuidwesten van Fukushima en net ten noordoosten van Tokyo ligt. Onderzoekers van het 'Central Research Institute of Electric Power Industry' (CRIEPI) , vond dat de bladeren van zowel naald- als loofboomsoorten besmet waren door de radioactieve neerslag.


    "Verdere en continue onderzoeken zijn nodig om te bepalen hoe lang en hoeveel radiocesium zich ophoopt in het milieu", schreven de onderzoekers.


    Oorspronkelijk artikel: "Contaminated Japanese rivers unleash 'perennial supply' of radiation into Pacific Ocean", Thursday, January 16, 2014 by: Jonathan Benson, staff writer.

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/radiation.html   
    http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0265931X1200166X   
    http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0265931X12002652   
    http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2213305413000088   

    24-01-2014, 17:02 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Tags:Fukushima, radioactief cesium, stralingslekken, Stille Oceaan
    23-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dodelijke bacterie na endoscopie.

    Endoscopen gekoppeld aan superbacterieuitbraken in ziekenhuizen.


    (NaturalNews) Een algemene procedure die wordt gebruikt door artsen om de gezondheid van de interne organen van hun patiënten te evalueren is geïdentificeerd als de oorzaak van multiple "superbacterie" uitbraken in verschillende Amerikaanse ziekenhuizen. Een nieuw rapport gepubliceerd in 'Morbity and Mortality Weekly Report'  meldt dat onreine endoscopen die tijdens een endoscopie in het lichaam werden ingebracht verantwoordelijk waren voor het infecteren van tientallen patiënten met een zeldzame superbacterie bekend als carbapenem-resistente Enterobacteriaceae (CRE), die een enzym produceert  bekend als New Delhi metallo-beta-lactamase of NDM, dat antibiotica nutteloos maakt.


    Het rapport, dat werd uitgegeven door onderzoekers van het Amerikaanse 'Centers for Disease Control en Prevention (CDC)', onderzochten een specifiek cluster van NDM-producerende CRE infecties die zich op één enkel ziekenhuis in het noordoosten van Illinois manifesteerde in 2013. Negen patiënten van de 69 behandelde in dit ene specifieke ziekenhuis waren geïnfecteerd, een cijfer dat 250 procent hoger ligt dan het aantal patiënten die met de infectie geconfronteerd waren tijdens de vier jaar tussen 2009 en 2012.  


    Om de oorzaak van deze plotselinge uitbraak te identificeren bekeek het onderzoeksteam waar elk van de patiënten werd behandeld en voor wat.  Na het identificeren van een ziekenhuis in het bijzonder waar zich veel van de infecties voordeden verzamelde het team monsters van diverse apparatuur in het ziekenhuis om te zoeken naar de verontreiniging wat hen leidde tot retrograde cholangiopancreatografie (ERCP  endoscopen die blijkbaar niet goed waren ontsmet.


    Hoewel de machines een intens desinfectie proces hadden ondergaan om alle mogelijke bacteriën te doden die op de loer liggen was de NDM-producerende CRE nog aanwezig.  De reden zeggen de experts is dat NDM, een enzym aangemaakt door de superbacterie, de meeste antibiotica nutteloos maakt, waarschijnlijk het gevolg van overmatig aanhoudend antibiotica gebruik in ziekenhuizen en in de bio-industrie.


    " Het blijkt dat de endoscopen die op een hoog niveau desinfectie had ondergaan nog steeds positief testten op NDM CRE en een ander slecht bug, KPC-producerende Klebsiella pneumoniae, ook zeer resistent tegen bijna alle antibiotica," schrijft Jonel Aleccia voor NBCNews.com.


    Honderden patiënten in ziekenhuizen in Illinois blootgesteld aan dodelijke NDM - producerende E. coli.


    Volgens Medscape.com werden 91 patiënten geïdentificeerd die blootgesteld waren geweest aan de cultuur positieve endoscoop die werd gebruik aan het 'Advocate Lutheran Hospital' in Park Ridge, Illinois.  Elk van deze patiënten werd geïnformeerd over zijn of haar blootstelling en gevraagd om terug te keren voor opvolging.  Onder de 50 die terugkeerden testte bijna de helft  positief voor de dodelijke bacteriën.


    Maar volgens de CDC Melissa Dankel die werkt voor het Nationale Centrum van het agentschap voor opkomende infectieziekten was het aantal blootgestelde patiënten eigenlijk veel hoger. Aan maar liefst 243 patiënten in het ziekenhuis werd gezegd dat ze waren blootgesteld aan de vervuilde endoscoop sinds 1 januari 2013, een cijfer dat ziekenhuis ambtenaren weigerden te bespreken met de media.


    " Op dit moment adviseert CDC faciliteiten voor het behandelen van endoscopen zoals voorgeschreven door de fabrikant," verklaarde Dankel aan de media."  De gebruikers moeten hun endoscoop behandelingspraktijken herzien om ervoor te zorgen dat de aanbevelingen van de fabrikanten nauwkeurig worden opgevolgd."


    Endoscoop verbonden superbacterie uitbraken zijn meer verspreid dan we zelfs weten zeggen experts. Deze recente uitbraken zijn het topje van de ijsberg verklaarde infectie controle specialist Lawrence F. Muscarella, Ph.D., aan 'Medscape Medical News'. Vele andere soorten van infectieuze agentia worden waarschijnlijk verspreid door vuile endoscopen, zegt hij, maar ze worden waarschijnlijk over het hoofd gezien bij patiënten met een gezond immuunsysteem of die reeds werden behandeld met antibiotica. 


    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/antibiotic_resistance.html   
    http://www.nbcnews.com/health/dirty-endoscopes-blamed-superbug-outbreak-2D11843879   

    23-01-2014, 22:38 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Tags:superbacterien, endoscopie, ziekenhuizen
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!