NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Gezondheid en milieu
Inhoud blog
 • Eieren gezond?
 • Zonlicht noodzakelijk
 • CBD bij huidproblemen
 • Gezonde huid
 • Cacao gezond

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
  Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
  28-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fukushima: radioactiviteit plots spectaculair gestegen.
  Fukushima: Radioactief cesium niveaus springen 9.000 procent omhoog in slechts drie dagen, niemand weet waarom.

  (NaturalNews) Eén van de hoogste niveaus van ioniserende straling gedetecteerd sinds de ramp werd onlangs waargenomen in de Fukushima Daiichi kerncentrale in Japan. De Tokyo Electric Power Company (TEPCO) die de verwoeste kerncentrale "onderhoudt" zegt op 8 juli 2013 niveaus van radioactief cesium in een waterput te hebben gemeten die 9000 procent hoger waren dan drie dagen eerder en niemand weet waarom dit het geval is.

  The Asahi Shimbun meldt dat TEPCO de piek heeft waargenomen na het testen van het water in een put aan de zeezijde van de Fukushima's No 2 reactor. Volgens metingen bereikte het radioactief cesium niveaus  van een verbazingwekkende 27.000 becquerel per liter (Bq/l), dat is het hoogste niveau sinds 11 maart 2011 toen de tsunami en de aardbeving toesloegen. De oorzaak van de piek is nog onbekend.

  "Het is onduidelijk of het radioactieve water in de zee lekt", zei een ambtenaar van TEPCO, na de ontdekking. "Na het verzamelen van de nodige gegevens zullen we de analyses uitvoeren."

  Zoals u zich wellicht herinnert bleek dat radioactief water uit de nr. 2 ongeveer een maand na de ramp in april 2011 begon te lekken. Op dat moment, werden ongeveer 9.000 Bq/l van cesium-134 en 18.000 Bq/l van cesium-137 aangetroffen in watermonsters. Deze bedragen zijn 150 tot 200 maal hoger dan de maximale wettelijk toegestane.

  Tegelijkertijd zijn niveaus van andere schadelijke vormen van straling, zoals strontium, consistent gebleven wat veel ambtenaren in hun haar doet krabben. Volgens de meest recente gegevens bleven de radioactief strontium niveaus grotendeels stabiel rond 890.000 Bq/l, zowel voor als na de cesium piek.

  "We weten niet waarom alleen de cesium niveaus zijn gestegen," voegde de TEPCO ambtenaar eraan toe.

  Radioactieve tritium niveaus pieken ook drastisch zeggen ambtenaren.

  Naast cesium is ook radioactief tritium aangetroffen in aanzienlijk hogere niveaus bij de nr. 2. Volgens The Wall Street Journal (WSJ), maakten de tritium niveaus in het grondwater in de buurt van de reactor een 17-voudige sprong sinds december en blijven ze stijgen met de dag. Sinds mei zijn de tritium niveaus maar liefst met 20 procent toegenomen.

  "Het tritium niveau dat TEPCO gemeten heeft op 5 juli in één van zijn peilbuizen aan de kust in de buurt van reactor nr. 2 is tien keer boven de Japanse veiligheidsnorm van 60.000 becquerel per liter en is nog stijgend," schrijft Phred Dvorak voor de WSJ. "Dat is het hoogste niveau dat het bedrijf heeft geregistreerd sinds het incident."

  Wat wij allemaal al vermoedden is dat de ramp van Fukushima nog lang niet voorbij en is ze slechts in een vroeg stadium van een ontketende massale vernietiging van het milieu verkeert. Ondanks het feit dat meer dan twee jaar zijn verstreken sinds het begin van de ramp lijkt de situatie te intensiveren zonder einde in zicht wat zou kunnen leiden tot veel meer ernstige problemen in de toekomst.

  Ondertussen worden nog altijd elke dag 93000000000 becquerel aan radioactieve stoffen in de Stille Oceaan geloosd als gevolg van de Fukushima ramp. Rapporten van maart maken gewag van een totaal aan 16100000000000 becquerel van enkel en alleen cesium-137 lozing in het zeewater.

  "TEPCO lost het slechte nieuws druppelsgewijs ," schreef een commentator in een ENENews.com verslag over de kwestie. "Deze vernietigde kernreactoren gaan knallen en sputteren over duizenden jaren. Wijzigingen in de configuratie van de resterende gesmolten resterende brandstof in en rond de plants zullen blivend problemen geven met wegstromend koel- en grondwater."

  Oorspronkelijk artikel: "Fukushima: Racioactive cesium levels jump 9,000 percent in just three days, nobody knows why", Wednesday, July 24, 2013 by: Jonathan Benson, staff writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://ajw.asahi.com/article/0311disaster/fukushima/AJ201307090059   
  http://blogs.wsj.com/japanrealtime/2013/07/09/fukushima-watch-cesium-levels-also-spiking/   
  http://enenews.com/officials-report-troubling-discovery-at-fukushima-daiichi-cesium-levels-surging-up-9000-over-3-days-in-groundwater-tepco-cant-explain-it-video   
  http://www.foxnews.com/world/2013/07/09/fukushima-radioactive-groundwater-readings-rocket/   

  28-07-2013, 18:20 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:Fukushima, radioactief cesium, stralingslekken
  27-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamine D bij borstkanker.
  Vitamine D kan de sleutel zijn tot preventie en behandeling van agressieve borstkanker.

  (NaturalNews) Borstkanker treft in de VS elk jaar meer dan een kwart miljoen vrouwen waarbij 40.000 vrouwen overlijden. Terwijl leeftijd, levensstijl, voeding en lichaamsbeweging een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling van de ziekte is naar schatting 15 procent van de vrouwen het slachtoffer van genetische aanleg. Huidige behandelingsopties omvatten chirurgie, chemotherapie, radiotherapie, immunotherapie en vaccintherapie, maar uitgebreid onderzoek toont duidelijk aan dat natuurlijke stoffen, waaronder vitamine D een effectieve rol kunnen spelen bij het ​​voorkomen en zelfs de behandeling van borstkanker.

  Onderzoekers aan de  Saint Louis University hebben een moleculaire weg ontdekt die bijdraagt ​​tot triple-negatieve borstkanker, een vaak dodelijke en therapieresistente vorm van kanker die de neiging heeft jongere vrouwen te treffen. In The Journal of Cell Biology publiceerden wetenschappers dat zij vitamine D en sommige proteaseremmers als mogelijke nieuwe therapieën beschouwen. Daarnaast ontdekte het studieteam een set van drie biomarkers die kan helpen om patiënten te identificeren die zouden kunnen profiteren van de behandeling.

  Wetenschappers weten dat vrouwen die geboren zijn met een BRCA1 genmutatie een verhoogd risico hebben voor het ontwikkelen van borst- en eierstokkanker en de tumoren die ontstaan ​​zijn vaak van het  triple-negatieve type. Genetische expressie is geïdentificeerd als de belangrijkste route waarmee tumorcellen ongecontroleerd groeien. Het studieteam identificeerde hoe vitamine D een rol speelt bij het ​​uitschakelen van deze route en een veilige en effectieve strategie biedt om dit soort tumoren te bestrijden.

  Vitamine D verandert de genexpressie om dodelijke mutaties te voorkomen en een lager risico op borstkanker te bereiken.

  De onderzoekers zochten naar specifieke genen die de productie van eiwitten onderdrukken die uiteindelijk de ontwikkeling en bescherming van kankercellen veroorzaken. Elke cel bevat een uitgebreid scala aan mechanismen om DNA-integriteit te beschermen en het doorgeven van potentieel schadelijke mutaties aan de volgende generatie van de dochtercellen te voorkomen. BRCA1 is een bekend tumor suppressor gen, omdat het helpt DNA dubbelstrengige breuken te repareren, waardoor de beginfase van borstkanker kan voorkomen worden. Verlies van de herstelfunctie van het BRCA1 gen verhoogt het risico op kanker

  Het studieteam identificeerde een kritische factor DNA repair, 53BP1 genoemd, dat gelijk loopt met BRCA1 gen afbraak en stelde vast dat behandeling van BRCA1-deficiënte tumorcellen met vitamine D hoge hoeveelheden 53BP1 hertelt, wat resulteert in een verhoogde genomische instabiliteit en verminderde proliferatie. Het team stelde vast dat behandeling met een combinatie van vitamine D en PARP remmers eennieuwe therapeutische strategie voor borstkanker met slechte prognoses kan zijn. 

  Uitgebreid onderzoek in de afgelopen tien jaar heeft duidelijk aangetoond dat te lage niveaus van vitamine D aanzienlijk het risico op vele vormen van kanker verhoogt. Deze belangrijke studie is één van de eerste om vitamine D te identificeren als een sleutel tot de preventie en de behandeling van zelfs de meest resistente gevallen van triple-negatieve borstkanker. De meeste vrouwen moeten ervoor zorgen dat ze een optimale vitamine D bloedspiegel behouden tussen 50 en 70 ng / mL (hoger voor de bestrijding van de ziekte) als bescherming tegen deze dodelijke vorm van borstkanker.

  Oorspronkelijk artikel: "Vitamin D may hold the key to aggressive breast cancer prevention and treatment" Wednesday, July 24, 2013 by: John Philip, Natural News.

  Bijlagen:
  http://jcb.rupress.org/content/200/2/187   
  http://www.eurekalert.org/pub_releases/2013-01/slu-vdh012213.php   
  http://www.sciencedaily.com/releases/2013/01/130122142911.htm   

  27-07-2013, 20:40 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:vitamine D, borstkanker, preventie
  22-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GGO en pesticides instant doders?
  Tweeentwintig kinderen dood na soyalunch in India: Zijn GGO's en pesticiden instant moordenaars geworden?

  (NaturalNews) Minstens 22 kinderen zijn in India in de staat Bihar overleden na het eten van een soja schoolmaaltijd. De lunches met genetisch gemodificeerde (GM) soja en en blijkbaar gecontamineerd met pesticiden residuën werden aan de leerlingen gegeven als onderdeel van een maaltijd programma van de Britse regering, vergelijkbaar met degene die momenteel in de VS wordt gegeven door Michelle Obama aan Amerikaanse schoolkinderen.

  De Britse Independent meldt dat de maaltijden een mengeling bevatten van rijst, sojabonen en aardappelen overgoten met een onbekende nieuwe bakolie waarvan later werd gevonden besmet te zijn met giftige insecticiden. De schoolkok waarschuwde haar meerderen dat de nieuwe olie er "verkleurd en dodgy," uitzag maar haar bezwaren werden genegeerd en de schooldirectie zei dat de olie veilig was.

  Kort na de maaltijd begonnen de studenten hevig over te geven en kregen ze diarree.  Een aantal moest meteen met spoed naar het ziekenhuis waarna de directrice in de heuvels vluchtte. 

  "We hebben het gevoel dat er een soort van insecticide per ongeluk of opzettelijk gemengd was in het eten, maar dat zal duidelijk worden na onderzoek," zei RK Singh, de geneesheer-directeur van het ​​ziekenhuis in Patna. "We bereidden tegengif en behandelden de kinderen voor organische fosforvergiftiging," voegde hij eraan toe, en merkte op dat vroege testen wezen op de aanwezigheid van giftige organofosfaten in het voedsel.

  De school zelf heeft gefaald in het helpen van de zieke kinderen onmiddellijk na de vergiftiging. Rapporten geven aan dat het ongeveer 15 uur duurde nadat het eerste kind ziek werd om de rest te evacueren. Het was pas nadat 17 kinderen waren gestorven dat de schoolambtenaren de situatie serieus namen door te proberen om daadwerkelijk de kinderen te helpen.

  Nadat de ouders hadden gehoord over de slechte behandeling van hun kinderen ontstonden rellen in de straten en eisten ze antwoord op hun vragen. Protesterende dorpelingen hebben naar verluid in hun woede vier politiewagens in brand gestoken;  de politie s van elders versterkingen laten aanrukken om de onrust te onderdrukken. In de nasleep van de ramp, heeft Bihar aangeboden op een vergoeding van 200.000 roepies, of ongeveer $ 3500, per gestorven kind.

  Alle overheid voedselprogramma's zijn een bedreiging voor kinderen.

  Hoewel dit incident plaats vond in één van de armste regio's van India, waar corruptie welig tiert, is de moraal van het verhaal dat dit soort situaties overal kunnen gebeuren. In de VS, bijvoorbeeld, waar de federale overheid momenteel de bedeling van schoollunches onder haar controle neemt, worden kinderen lunches voorgezet met dezelfde soja- en chemisch beladen rotzooi.

  Vorig jaar nog hebben gevangenen in Illinois een rechtszaak aangespannen tegen de staat voor het serveren van te veel soja waarvan ze ernstig ziek werden. Een rechter heeft de grond van de zaak erkend met het besef dat een hoge hoeveelheid soja, en vooral GGO soja, kan leiden tot ernstige gastro-intestinale problemen, hypothyreoïdie, infecties en zelfs de dood.

  "In de VS, laten we toe dat Big Agra met insecticide bedeelde GGO's aan onze kinderen voorzet" schreef een betrokken en inzichtelijke commentator in een artikel gepubliceerd in The New York Times (NYT). "We hebben geen idee hoeveel schade dit spul doet aan onze kinderen en de rest van de bevolking die langzaam vergiftigd wordt omwille van van hoge winsten en obsceen betaalde Staatssteun."

  "De Indiase regering is van plan om de daders te vervolgen. Wij (in de VS) zetten zulke mensen aan het hoofd van de FDA en geven ze volledige immuniteit door een speciale opgestelde wetgeving. Dit is onze schaamte en onze tragedie."

  Oorspronkelijk artikel: "Soy-based lunch kills 22 children in India: Have GMOs and pesticides become instant killers?" Saturday, July 20, 2013 by: Ethan A. Huff, staff writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://india.blogs.nytimes.com/2013/07/17/21-children-die-from-poisoned-lunches-at-indian-school/   
  http://www.independent.co.uk/news/world/asia/protests-erupt-after-contaminated-school-meals-kill-22-children-in-india-8713093.html   
  http://www.naturalnews.com/034800_prisoners_lawsuit_soy.html   

  22-07-2013, 10:14 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Tags:schoollunch, dodelijk vergif, dode kinderen
  Archief per week
 • 10/06-16/06 2019
 • 03/06-09/06 2019
 • 13/05-19/05 2019
 • 22/04-28/04 2019
 • 08/04-14/04 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!