NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Gezondheid en milieu
Inhoud blog
 • Eieren gezond?
 • Zonlicht noodzakelijk
 • CBD bij huidproblemen
 • Gezonde huid
 • Cacao gezond

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
  Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
  26-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijensterfte
  Officieel EU-onderzoek bevestigt dat de bijen holocaust veroorzaakt wordt door gevaarlijk synthetisch vergif, maar de Overheid doet niets.

  (NaturalNews) Een klasse van insecticiden die gewoonlijk ingezet wordt op koolzaad, suikerbieten, maïs en diverse andere gewassen doodt bijenvolken over de hele wereld en een vooraanstaande milieuwaakhond groep eist nu dat deze insecticiden onmiddellijk worden teruggetrokken uit de markt. Zoals gemeld door de Daily Mail in het Verenigd Koninkrijk, bevestigt een rapport van het Britse Environmental Audit Committee (EAC) dat neonicotinoide insecticiden de schuld zijn voor massale bijensterfte.

  De verklaring van deze prominente overheidsadviesgroep komt na de vrijgave van de gegevens uit de EU waaruit blijkt dat neonicotinoïden stoffen bevatten die interfereren met het centrale zenuwstelsel van de bijen en dus ervoor zorgen dat ze verward raken tijdens de vlucht. Uiteindelijk verliezen de bijen, getroffen door deze stoffen, hun vermogen om terug te navigeren naar de korf, vergeten waar ze zijn en hoe ze thuis geraken wat resulteert in uithongering en massale sterfte.

  In januari heeft de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) vastgesteld dat neonicotinoïden sinds de vroege jaren 1990 in gebruik zijn direct verantwoordelijk zijn voor het aansturen van een epidemie van Colony Collapse Disorder (CCD) over de hele wereld. Het bureau ging in verzet tegen het verdere gebruik van neonicotinoide insecticiden in het bijzonder met betrekking tot het gebruik op planten die aantrekkelijk zijn voor bijen. Maar de Europese Commissie wist uiteindelijk niet genoeg stemmen te winnen om het verbod voor twee jaar succesvol te implementeren.
   
  "Als boeren moesten groenten en fruit bestuiven zonder de hulp van insecten zou het honderden miljoenen euro kosten en zouden we allemaal worden "gestoken" door de stijgende voedselprijzen," zegt Joan Walley MP, voorzitter van het EAC, verwijzend naar de verwoestende verliezen bij afwezigheid van bestuivende bijen. "Defra (Department for the Environment Food and Rural Affairs) ministers hebben geweigerd om de EU-inspanningen om bestuivers te beschermen aan te nemen en kunnen niet eens met een overtuigend plan komen om bijenvriendelijke landbouw in het Verenigd Koninkrijk aan te moedigen".

  UK en Duitsland primair verantwoordelijk voor de voortdurende 'armageddon' op bijen.

  Volgens eerdere berichten is de Europese Commissie, in zijn poging om de bijenvolken te beschermen, tegengewerkt door zowel het Verenigd Koninkrijk als Duitsland die op het laatste moment niet wilden stemmen voor een tweejarig moratorium. De winnaars in de nederlaag van het voorstel zijn uiteraard de chemische bedrijven als Syngenta en Bayer CropScience, die beide belangen hebben in neonicotinoïden. De verliezers zijn niet alleen de bijen maar de globale bevolking in het algemeen die zal lijden onder misoogsten en eventueel de hongersdood.

  "Groot-Brittannië en Duitsland hebben toegegeven aan de lobby van de industrie en weigerden bijenmoord pesticiden te verbieden," zegt Ian Keith van de non-profit milieugroep Avaaz in de Britse Guardian. "[De] stemming was een slag in het gezicht van de wetenschap en de publieke opinie en onderhoudt het rampzalig chemische armageddon (slagveld voor de laatste strijd) op bijen die cruciaal zal zijn voor de toekomst van ons voedsel."

  Oorspronkelijk artikel: "Official EU research verifies bee holocaust caused by dangerous man-made poisons, Big Ag and Big Government do nothing" Friday, April 26, 2013 by: Jonathan Bernson, Staff writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2304249/Ban-pesticides-killing-bees-Plummeting-numbers-blamed-ministers-complacency.html   
  http://www.guardian.co.uk/environment/2013/mar/15/bee-harming-pesticides-escape-european-ban   
  http://www.hetkanwel.net/2013/04/12/4-manieren-om-bijen-te-redden-van-massale-sterfte/   
  http://www.hetkanwel.net/2013/04/22/kijktip-radar-bijendodend-gif-is-gewoon-in-tuincentra-te-koop/   

  26-04-2013, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
  Tags:bijensterfte
  25-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Druiven tegen ontstekingen
  Nieuw onderzoek: Eet druiven tegen ontstekingen en orgaanschade.

  (NaturalNews) Uit een recent onderzoek, deze week gepresenteerd op de Experimental Biology Conference in Boston, blijkt dat druiven krachtige gezondheidsbevorderende eigenschappen bevatten. Specifiek, natuurlijke bestanddelen, polyfenolen genoemd blijken te beschermen tegen orgaanschade geassocieerd met de progressie van het metabool syndroom - een groep van aandoeningen die samen optreden en hoge bloeddruk omvatten, darmvet en hoge cholesterolwaarden.

  De studie, onder leiding van wetenschapper E. Mitchell Seymour, Ph.D., van de Universiteit van Michigan afdeling Health System, onderzocht de effecten van een vetrijk, Amerikaans dieet zowel met en zonder druiven op het hart, de lever, de nieren, en vetweefsel bij obesitas gevoelig ratten. De druiven waren een mix van rode, groene en zwarte rassen gevriesdroogd tot een poeder en gemengd in het dieet van de dieren die hiermee drie maanden werden gevoed.

  De resultaten? Na drie maanden van één met druiven verrijkt dieet waren ontstekingssymptomen over het gehele lichaam van de dieren drastisch verminderd en vooral  in de lever en de darmen. Bovendien was er een vermindering van gewicht aan vet in de lever, nieren en darmen, vergeleken met de dieren die een dieet hadden zonder druiven. Het druivendieet verhoogde de antioxidanten vooral in de lever en nieren.

  Druiven helpen bij het bestrijden van ontstekingen en oxidatieve stress.

  "Onze studie suggereert dat een met druiven verrijkt dieet een cruciale rol kan spelen bij de bescherming tegen het metabool syndroom en de gevolgen op het lichaam en zijn organen," zie Dr Seymour in een persmededeling. "Zowel ontstekingen als oxidatieve stress spelen een rol bij hartziekteprogressie en orgaanfalen bij type 2 diabetes. Druiven beïnvloeden beide componenten in verschillende weefsels en dat is een veelbelovende bevinding."

  De nieuwe studie bouwt verder op eerdere resultaten van dr. Seymour's gepubliceerd onderzoek waaruit bleek dat een met druiven verrijkt dieet de risicofactoren voor hart- en vaatziekten en diabetes verlaagt bij overgewicht gevoelige ratten.

  In een onderzoek aan de Universiteit van Michigan op druiven vonden wetenschappers al eerder dat het eten van druiven het risico op hart- en vaatziekten drastisch vermindert door het verlagen van de bloeddruk en het helpt ook bij het helen van schade aan de hartspier en bij het verbeteren van de hartfunctie.

  Gepubliceerd in het Journal of Gerontology: Biological Sciences, concludeerde de studie dat het hoge niveau van natuurlijk voorkomende antioxidanten aanwezig in druiven potentieel celschadelijke vrije radicalen in het lichaam vermindert. Een baanbrekende pilot-studie, geleid door Robert Krikorian, PhD, van de Psychiatrie aan de Universiteit van Cincinnati College of Medicine, heeft gevonden dat het drinken van druivensap lijkt de achteruitgang van het geheugen bij oudere volwassenen af te remmen. 

  Oorspronkelijk artikel: "New research: Eat grapes to reduce body-wide inflammation and organ damage" Thursday, April 25, 2013 by: Sherry Baker, Health Sciences Editor, Natural News.

  N.v.d.r. Kies bij voorkeur voor biologische druiven want verschillende studies hebben uitgewezen dat druiven het meeste residu's bevatten van spuitmiddelen die gebruikt worden.

  Bijlagen:
  http://uofmhealth.org/news/archive/201304/grape-intake-may-protect-against-metabolic-syndrome-related   

  25-04-2013, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Tags:druiven, ontstekingen
  23-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MS behandeling
  MS-patiënten gebruik steeds meer alternatieve behandelingen om hun levenskwaliteit te verbeteren.

  (NaturalNews) Hoewel ze het aan hun huisdokter niet zeggen kiezen een groot aantal mensen met multiple sclerose (MS) voor alternatieve behandelingen zoals voedingssupplementen, acupunctuur en kruidengeneeskunde om hun leven te verbeteren. Dankzij onderzoekers aan de Universiteit van Kopenhagen is voor het eerst een groot onderzoeksproject ondernomen om het gebruik van deze alternatieve therapieën bij MS-patiënten in kaart te brengen. Het  onderwerp is van speciaal belang voor Denemarken waar de ziekte wereldwijd gezien het meeste voorkomt.

  De resultaten van een nieuwe studie werden net gepubliceerd in twee wetenschappelijke tijdschriften, de Scandinavian Journal of Public Health en Autoimmune Diseases.  De onderzoekers verzamelden gedurende drie jaar informatie van 3800 personen met MS in Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland en IJsland.

  "Er wordt veel gepraat over 'zelfzorg competentie', met andere woorden: patiënten helpen zichzelf om hun levenskwaliteit te verbeteren. Hier vinden veel mensen met een chronische ziekte baat bij alternatieve behandelingen, dus we mogen dit fenomeen niet negeren," zei hoofd onderzoeker Lasse Skovgaard in een persmedeling.

  Toenemend gebruik van alternatieve therapieën bij MS.

  Volgens de laatste informatie van het Deens Nationaal Instituut voor Volksgezondheid (NIPH) blijkt dat één op de vier Denen in het voorbije jaar één of meer vormen van alternatieve behandelingen heeft geprobeerd. Volgens een recente studie, als het gaat om MS-patiënten, is het gebruik van alternatieve geneeskunde gestaag toegenomen in de afgelopen 15 jaar.  Meer dan de helft van de gecontacteerden zegt dat ze ofwel conventionele en alternatieve geneeskunde combineren of resoluut kiezen voor alternatieve geneeskunde.

  De studie wees uit dat MS-patiënten die gebruik maken van alternatieve behandelingen een hoger opleidingsniveau hebben en meer verdienen dan degenen die geen alternatieve therapieën gebruiken. "Sommige critici zijn van oordeel dat alternatieve behandelingen zo populair zijn omdat ze naïeve mensen aanspreken op zoek naar een wonderbaarlijke genezing. Maar uit onze resultaten blijkt dat het vooral de goed opgeleide mensen zijn die kiezen voor alternatieve behandelingen. En nog meer, het gebruik van alternatieve behandelingen is een onderdeel van een leefwijze, "zei Skovgaard.

  Zijn onderzoeksteam verricht momenteel aanvullende analyses van de resultaten en voert aanvullende interviews uit met patiënten op basis van de resultaten van vragenlijsten. Zo bijvoorbeeld, willen de onderzoekers weten hoe patiënten de zogezegde risico's verbonden bij het gebruik van een alternatieve geneeskunde inschatten en waarom sommige mensen met MS de reguliere geneeskunde volledig de rug toekeren.

  "We kunnen niet voorbijgaan aan het feit dat mensen met een chronische ziekte voor een groot deel alternatieve behandelingen gebruiken en dat velen van hen er ook baat bij ondervinden. Het helpt niet om dit alleen te beoordelen vanuit een medisch oogpunt of alternatieve behandelingen als onzin af te doen - eerder moeten we proberen om het te begrijpen."  Skovgaard besluit dat hij hoopt dat de nieuwe kennis de communicatie zal verbeteren rond het gebruik van alternatieve behandelingen in combinatie met conventionele geneeskunde bij chronische ziekten.

  Oorspronkelijk artikel: "MS patients increasingly use alternative treatments to improve lives" Tuesday, April 23, 2013 by: Sherry Baker, Health Sciences Editor, Natural News.


  Bijlagen:
  http://news.ku.dk/all_news/2013/2013.4/alternative_medicine_use_by_ms_patients_now_mapped/   
  http://research.ku.dk/search/profil/?id=208125   
  http://sjp.sagepub.com/content/early/2013/04/02/1403494813481646.abstract   

  23-04-2013, 11:08 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:MS
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vaccineren voor ouders
  Vaccineren: wat elke ouder zou moeten weten.

  In een persbericht van maandagochtend  22 april kondigde de Europese Unie aan dat zij toelating heeft verleend tot het op de markt brengen van een nieuw vaccin "6-in-1" voor zuigelingen. Het vaccin Hexyo geproduceerd door Sanofi laboratorium omvat vaccins tegen difterie, tetanus, pertussis, hepatitis B, polio en tegen bepaalde infecties zoals meningitis.
  Dit nieuws werd door de media aangekondigd als "een echte stap vooruit voor vaccinatie op een moment dat gezondheidsautoriteiten proberen met verschillende middelen (...) het vertrouwen van de Fransen in deze preventieve methode te herstellen".
  In mijn geval echter verhoogt deze aankondiging alleen maar mijn bezorgdheid over vaccins. Het mengen van een groot aantal vaccins is een bekende werkwijze van farmaceutische bedrijven om het bewijs van bijwerkingen te bemoeilijken. Hoe meer vaccins in een injectie hoe moeilijker het wordt te bewijzen dat een bepaald negatief effect is gekoppeld aan één van de vaccins. Er zullen weer eens een aantal gevallen nodig zijn om een statistisch betrouwbaar bewijs van negatieve bijwerkingen te verkrijgen.
  Deze tactiek groeit precies nu het publiek meer en meer beseft dat de ongewenste effecten van vaccins allesbehalve verwaarloosbaar zijn.

  Verontrustende bijwerkingen.

  Een alarmerend aantal wetenschappelijke studies wijzen op de gevaren van vaccins.
  Het gaat niet meer over waarschuwingen van marginale associatieve bewegingen of sektarische neigingen. Nee, het is nu de internationale medische gemeenschap zelf die zijn twijfels en zorgen uitspreekt.
  Het British Medical Journal, een internationaal tijdschrift bekend en gerespecteerd om zijn wetenschappelijke strengheid, publiceerde op 30 januari 2013 een studie waaruit blijkt dat het vaccin tegen H1N1 Pandermix duizenden gevallen van narcolepsie bij kinderen had veroorzaakt, een ernstige en ongeneeslijke ziekte. (1) Een verband, hoewel zwakker, werd ook vastgesteld tussen het vaccin tegen influenza en de ziekte van Guillain-Barre-syndroom (verlamming). (2)
  Het vaccin Gardasil tegen HPV en baarmoederhalskanker is nu het middelpunt van een schandaal dat niet eindigt. Volgens de verklaring van de Sanevax Association, is het vaccin verbonden met 29.003 ernstige bijwerkingen en minstens 130 doden. (3)
  Het vaccin tegen hepatitis B wordt ook sterk bekritiseerd. Het wordt verantwoordelijk geacht voor het doden van levercellen terwijl het juist zou moeten beschermen tegen leverziekte. (4) Daarnaast heeft de Franse Raad van State op 21 november 2012 erkend dat aluminium in het vaccin tegen hepatitis B de oorzaak was van een verschrikkelijke slopende ziekte myofasciitis macrofagen, waaraan een medewerker van de stad Parijs lijdt sedert 1996 zodat de persoon moet worden vergoed. (5) Duizenden mensen die geen idee hebben van de klacht hadden in dezelfde situatie kunnen verkeren.
  Vaccins kunnen inderdaad verschillende giftige stoffen bevatten, zelfs in lage doses zoals formaldehyde (kankerverwekkend), kwik (zenuwgif), aluminium (zenuw) of fenoxyethanol. Jonge kinderen zijn bijzonder gevoelig voor deze stoffen die drastisch  hun zenuwstelsel en het immuunsysteem kunnen beïnvloeden.
  Deze moleculen worden gebruikt als toevoeging om vaccins effectiever te kunnen maken door het stimuleren van de immuunrespons. Mensen die genetisch voorbestemd zijn kunnen hun immuniteit zien ineen stuiken en als gevolg een auto-immuunziekte starten zoals de beruchte myofasciitis macrofagen, Guillain-Barre of antifosfolipidensyndroom met zeldzame maar ernstige bekende bijwerkingen. 
  Aluminium kan ook een belangrijke oorzaak zijn van de ziekte van Alzheimer en borstkanker wat de epidemische proporties van deze ziekten bij de naoorlogse generaties zou verklaren.

  Een twijfelachtig risico voordeel.

  Deze bijwerkingen zijn echter volgens de gezondheidsautoriteiten en de doorsnee pers mild in vergelijking met zogenaamde "enorme voordelen" van vaccins.
  De publieke opinie geeft hen inderdaad de verdienste ons te beschermen tegen vele infectieziekten en alle epidemieën die ooit onze gebieden teisterden: tyfus, difterie, kinkhoest, roodvonk, tuberculose, meningitis, tetanus, en natuurlijk de kinderziekten mazelen, bof, rode hond, etc..
  En toch, afgezien van het bijzondere geval van polio (dat een artikel op zich verdient), verplicht de wetenschappelijke en historische waarheid mij om zonder aarzeling te schrijven dat dit pure mythologie is.
  De bovengenoemde ziekten zijn gestopt met het veroorzaken van vele doden lang voordat het vaccineren werd geïntroduceerd. Het zijn de betere leefomstandigheden, de sanitaire voorzieningen, proper drinkwater, minder ondervoeding en pauperisme die de instorting verklaren van het aantal sterfgevallen tijdens de twintigste eeuw als gevolg van deze ziekten.

  Het emblematisch geval van difterie.

  Ik kan in deze eenvoudige brief niet alle ziekten behandelen en alleen enkele symbolische voorbeelden aanraken. Maar vergelijkbare cijfers van de hieronder genoemde gegevens bestaan voor andere ziekten waarvoor vaccinatie op industriële schaal gebeurt.  Lezers die hierover meer willen weten verwijs ik naar de grote studie "Survey on Vaccinations in Europe", waaruit de volgende cijfers komen. (6)
  In Spanje stierven in 1900 jaarlijks 5000 mensen aan difterie en slechts 81 in 1964, het jaar waarin routinematige vaccinatie werd geïntroduceerd.
  In Frankrijk, werd de verplichte vaccinatie tegen difterie opgelegd in 1938. Het volgende jaar waren er 15.000 gevallen van difterie en drie keer zoveel tijdens de oorlog!
  In Duitsland waren er 100.000 gevallen van difterie per jaar tijdens de Eerste Wereldoorlog. De nazi's verplichtten te vaccineren tegen difterie in 1939. In 1940, waren er 100.000 nieuwe gevallen en 250.000 in 1945. Na de oorlog, werd de verplichte vaccinatie ongedaan gemaakt en het aantal gevallen van difterie daalde gestaag tot 800 per jaar in 1972 (een daling van 99,2%).
  In Noorwegen overleden 555 mensen aan difterie in 1908, maar slechts 2 in 1939. Het land werd vervolgens binnengevallen door Duitsland dat het vaccin verplichtte: het aantal mensen dat aan difterie leed steeg tot 22.787 in 1942 met bijna 700 sterfgevallen.
  Deze cijfers geven aan dat difterie wordt verspreid wanneer levensomstandigheden verslechteren (oorlog) en vaccinatiecampagnes zijn helaas machteloos om het fenomeen te beteugelen.
  De terugkeer naar welvaart en een betere levensstijl gaan gepaard met een vermindering van de ziekte tot een bijna volledige verdwijning.
  Ze geven ook aan dat de overheid in staat is om een systematische vaccinatie van de bevolking te organiseren bij bijna onbestaande ziekten (geval van Spanje in 1964, Duitsland in 1939).

  Een algemeen verschijnsel.

  Dezelfde verschijnselen zijn waargenomen met andere belangrijke infectieziekten.
  Tyfus dat de legers van Napoleon decimeerde veroorzaakte 5000 tot 7000 sterfgevallen per jaar tijdens de Spaanse Burgeroorlog (vanaf 1937) en werd vrijwel uitgeroeid in de late jaren '50 alhoewel er geen belangrijke vaccinatiecampagne was geweest.
  Het vaccin tegen kinkhoest werd pas in de jaren 40 in de Verenigde Staten toegediend. In 1953 werd het toegelaten in Engeland. Op dat moment sprak men van 25 sterfgevallen per miljoen kinderen onder de 15 jaar, tegen 1500 in 1850. Een daling van 98,5% zonder dat het vaccin er voor iets tussen zat.
  In Spanje eiste de kinkhoest slechts 33 doden per jaar in 1965 toen de vaccinatiecampagnes  tegen DPT (difterie, kinkhoest, tetanus) werden gelanceerd.
  Roodvonk maakte vrijwel geen doden gedurende 60 jaar, hoewel er nooit een vaccin geweest is.
  In Frankrijk werden grootschalige campagnes van BMR (bof, mazelen, rodehond) gelanceerd in 1983, terwijl het aantal sterfgevallen als gevolg van mazelen is gedaald tot 20 per jaar, tegen 3756 in 1906, een daling in mortaliteit van 99,5% zonder één vaccin! In Spanje overleden 18.473 mensen aan mazelen in 1901 tegenover 19 in 1981. De nationale immunisatie campagnes begonnen in ... 1982.

  Tuberculose en BCG.

  Maar het meest emblematisch geval is dat van tuberculose. Verondersteld te worden voorkomen door de "BCG" vaccinis is de ziekte eigenlijk sneller afgenomen in België en Nederland waar niet werd gevaccineerd dan in Frankrijk waar alle schoolkinderen werden gevaccineerd. 
  Terwijl vandaag BCG niet langer nodig is in Duitsland, Engeland, België, Luxemburg, Nederland of Spanje, wordt het in Italie opgelegd aan 'sommige volwassenen met een risico (gezondheid, militair ...)'.  Frankrijk blijft rigoureus miljoenen schoolkinderen per jaar vaccineren.
  Studies van INSERM zijn nochtans duidelijk: het aantal sterfgevallen aan TB was gedaald met 80% sedert BCG op 5 januari 1950 als verplicht werd ingevoerd ondanks de zeer moeilijke omstandigheden van de naoorlogse jaren. Vaccinatiecampagnes hebben geen significant effect gehad op de ziektegrafieken. Het aantal gevallen bleef dalen in hetzelfde tempo als voorheen door verbeterde hygiëne en wijdverspreid proper water. Dit is niet verwonderlijk als je bedenkt dat vaccineren tegen BCG niet beschermt tegen besmetting of overdracht van de ziekte. Mensen die vandaag in Frankrijk sterven zijn geen mensen die niet zijn ingeënt, maar sociaal gemarginaliseerde en ondervoede mensen.
  Het probleem is dat BCG een aanzienlijk risico aan bijwerkingen heeft; dat is de reden waarom van verplichte vaccinatie werd afgestapt in de jaren '70 en '80 (behalve in Frankrijk, waar de eis in 2007 werd afgeschaft). Inderdaad, het is een levend vaccin dat risico's inhoudt en dodelijk is voor kinderen en personen met een verzwakt immuunsysteem. Een studie in Barcelona stelde een significante verlaging van meningitis van jonge kinderen vast na het stoppen van BCG vaccinatie.
  Vaccinatie heeft niet geleid tot het stoppen van grote epidemieën maar wel de economische welvaart daarentegen. Dit heeft geresulteerd in een betere gezondheid, voeding en huisvesting. Indien deze omstandigheden aanzienlijk zouden verslechteren, is het duidelijk dat, ondanks al onze vaccins er een heropleving zou zijn van deze ziekten, net zoals dit het geval was tijdens de Tweede Wereldoorlog.

  De waarheid zorgvuldig verborgen.

  Momenteel heeft zich helaas een enorme industrie ontwikkeld rond massale vaccinatie van de bevolking over de hele wereld. Deze industrie is lucratief en wordt volledig gefinancierd door overheden en de bedrijven die de markt delen worden beschermd door patenten (die worden afgedwongen bij de overheid) en door een regelgeving die slechts door een paar grote groepen gewapend met bataljons aan advocaten kunnen begrepen en gerespecteerd worden.
  Miljarden vaccins worden elk jaar toegediend en tientallen miljarden euro's worden geïnd door multinationale farmaceutische bedrijven.
  Alleen al voor het vaccin tegen influenza A, had de Franse regering 1500000000 euro betaald voor 94 miljoen doses, dat is bijna twee doses per burger.
  Daarbij moeten nog de extra kosten gerekend worden van:
  - vaccinatiecampagne voor een bedrag van EUR 35,8 miljoen,
  - de overname van ademhalingstoestellen voor 5,8 miljoen euro
  - de aanschaf van antivirale middelen voor 20.000.000,
  - 150.600.000 aan maskers,
  - 41,6 miljoen logistieke kosten,
  - 290 miljoen voor de gezondheid van de werknemers die compensatie opeisen
  - 59,6 miljoen voor de kosten van informatie-en communicatiecampagne
  - 100 miljoen "kosten van de territoriale organisatie van de vaccinatiecampagne,"
  en nog 375 tot 752.000.000 euro kosten aan doktersbezoeken en  geneesmiddelen op recept.
  Ten slotte zijn slechts 4,5 miljoen doses gebruikt, dat is een goede zaak maar het betekent wel dat van de 94 miljoen doses er 89500000 in de prullenbak zijn beland omdat de vervaldatum was bereikt. (7)
  Deze schandalige verspilling werd aangeklaagd door professor Bernard Debre en de volksvertegenwoordiger en arts Jean-Marie Le Guen. Maar de pers heeft de zaak behandeld als een geïsoleerd schandaal los van de systematische verbruik van andere vaccins in Frankrijk en over de hele wereld.

  Geen opvolging vaccin-gerelateerde ongevallen.

  Niemand is bezorgd om het reëel risico dat men zijn kinderen doet lopen door vaccinatie. En als ze ziek worden direct na de vaccinatie, kunt u er zeker van zijn dat ze u uitleggen dat dit toeval is, zelfs als de dood er mee gemoeid is.
  Het overkomt elk jaar duizenden ouders. Hun kind wordt ingeënt en na een paar uur krijgen ze ernstige reacties variërend van hoofdpijn tot braken, tot eczeem, hyperactiviteit, slaapstoornissen en later een ongeneeslijke auto-immuun ziekte of erger, de dood.
  In de meeste gevallen zullen de  professionals in de gezondheidszorg niet alleen het verband met het vaccin ontkennen maar ze zullen het ongeval niet eens melden bij de instanties van geneesmiddelenbewaking (instanties die verantwoordelijk zijn voor het toezicht op bijwerkingen van geneesmiddelen), omdat zij van mening zijn dat er geen verband is.
  Dit is wat er gebeurde met de kleine Christina Richelle die stierf na de Gardasil vaccinatie tegen HPV (humaan papillomavirus), en vele anderen die gevonden kunnen worden op talloze websites over vaccineren. (8)
  Een getuigenis tussen andere opgenomen door het  EFVV (Europees forum voor vaccin waakzaamheid)
  "Ik kan je mijn naam niet vertellen ook niet deze van mijn baby omdat ik bang ben er het slachtoffer van te worden, maar ik wilde u contacteren na over uw project gehoord te hebben en omdat ik zo blij ben dat iemand iets onderneemt. Mijn baby stierf binnen 24 uur na ontvangst van zijn eerste DPT (difterie, kinkhoest, tetanus), twee maanden geleden. Ik voel me zo vreselijk slecht en niemand beseft wat dat betekent als je dat overkomt. Het was perfect. Na de injectie huilde ze gedurende minstens een uur op een vreemde manier. Toen leek ze erg moe, sliep diep en is niet meer wakker geworden. Ik begon mij zorgen te maken omdat ze langer dan normaal sliep en toen ik haar controleerde merkte ik dat ze een beetje had gebraakt en niet meer ademde.  Ze moest een autopsie ondergaan maar men kon de doodsoorzaak niet vaststellen. Ik weet echter dat het vaccin haar doodde. Ze was eerder nooit ziek geweest. Hoe meer ik mijn standpunt tegenover de medische staf uitlegde hoe vijandiger ze werden. Vandaag ben ik bang dat zij mijn ander kind wegnemen en ik wil niet dat ze me beschuldigen van het doden van mijn baby. Ik zou niet kunnen leven als ze mij dit zouden aandoen, het idee al is verschrikkelijk. Ik ben bijna te bang om goed te kunnen rouwen. Ze was zo mooi."

  Het is heel vaak hetzelfde scenario: officieel kan er geen verband zijn tussen het vaccin en het daaropvolgende ongeval. De meeste artsen ontkennen heftig. Niets zou gemakkelijker zijn aan elke persoon die gevaccineerd is een korte vragenlijst te laten invullen en deze op te sturen naar het Nationaal Agentschap voor Geneesmiddelen, waarop elk abnormale effect zouden kunnen melden tijdens bijvoorbeeld acht dagen na vaccinatie.
  Dit zou al snel statistieken kunnen geven over de werkelijke schadelijke effecten van vaccins. In beide bovengenoemde gevallen is het te gemakkelijk om te zeggen dat het kind stierf door een "onverklaarbare oorzaak 'of dat het" wiegedood was. Een vaccin injecteren is in het lichaam niet alleen potentieel gevaarlijke virussen aanvoeren (ook kunstmatig verzwakte) maar ook additieven die het jonge immuunsysteem niet noodzakelijkerwijs kan afvoeren.
  Maar om redenen die niets te maken hebben met uw gezondheid of het algemeen welzijn maar alles met bankrekeningen en industrieel beleid worden dergelijke eenvoudige maatregelen vandaag door de gezondheidsautoriteiten absoluut niet in overweging genomen.

  Wat dan wel doen?
  Betekent dit dat we moeten stoppen met het vaccineren van alle kinderen?
  Neen. Want zelfs als we de voordelen van vaccins op de volksgezondheid overdrijven en zelfs als de gevaren van vaccinatie worden geminimaliseerd, zijn er waarschijnlijk veel gevallen waarin het redelijk is om te vaccineren.
  Het probleem is dat het ontbreken van serieuze studies over de reëele risico's en voordelen van vaccins het debat sterk verduistert. Geen enkel staatsburger noch gezondheidswerker van goede wil beschikt momenteel over betrouwbare informatie om weloverwogen beslissingen te nemen.
  Dus zijn we gedwongen om Russische roulette te spelen met vaccins.
  Het lijkt redelijk om a priori alle niet verplichte vaccins  te mijden in geval van goede gezondheid. Te ijverig zijn is duur maar waarschijnlijk nog gevaarlijker.
  Voor alle ziekten zijn er personen "in gevaar" en anderen minder. Kinderen blindelings vaccineren met alle vaccins uit  de vaccinatieschema's is in de meeste gevallen schadelijk.
  Daarnaast moeten we niet vergeten dat zelfs de verplichte vaccins (DTP en BCG in Frankrijk) niet langer moeten toegediend worden als uw arts tegenindicaties vaststelt. Dit is geen theorie omdat veel mensen daadwerkelijk bezwaar kunnen indienen met name deze met een allergie, een auto-immune ziekten of andere problemen met het immuunsysteem. Een medisch onderzoek wordt aanbevolen voor vaccinatie zelfs al wordt dit niet voorzien door het systeem.

  Een onmisbare en dringende hervorming nodig.

  Het is noodzakelijk en dringend dat overheden maatregelen nemen om de kennis van vaccins en informatie voor artsen en het grote publiek te verbeteren.
  Duidelijke informatie moet worden gegeven over de gevaren van elk vaccin. Als er doden waren, ernstig gehandicapt of zieken door een vaccin moeten personen die op het punt staan om te worden gevaccineerd geïnformeerd worden.
  Voor veel vaccins is de voordeel/risico verhouding twijfelachtig. Een leesbare en begrijpelijke informatie moet worden vermeld op de verpakking van vaccins met duidelijke vermelding van degenen die essentieel zijn, die in sommige gevallen nodig zijn en dewelke onnodig zijn in de meeste gevallen.
  Maar zelfs als het aan de artsen is om ervoor te zorgen dat ze hun patiënten geen onnodig risico opleggen (eed van Hippocrates), bedenk dan dat wij niet in Utopia leven en wijzelf uiteindelijk verantwoordelijk zijn voor onze gezondheid.

  Oorspronkelijk artikel: "Vaccin: ce que tout parent doit savoir" par Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation, le 23 Avril 2013.

  1. Risk of narcolpesy in children and young people receiving AS03 - BMJ 2013;346:f794 

  2. Guillain-Barré Syndrome After Influenza Vaccination in Adults, David N. Juurlink, Therese A. Stukel, Jeffrey Kwong, Alexander Kopp, Allison McGeer, Ross E. Upshur, Douglas G. Manuel, Rahim Moineddin, Kumanan Wilson, Arch Intern Med. 2006;166:2217-2221.

  3. Décompte effectué par Sanevax : http://sanevax.org/breaking-news-gardasil-fingerprints-found-in-post-mortem-samples/

  4. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22249285

  5. http://www.quechoisir.org/sante-bien-etre/maladie-medecine/maladie/actualite-aluminium-dans-les-vaccins-lien-de-cause-a-effet-etabli

  6. Rapport « Survey on Vaccinations in Europe », EFVV, téléchargeable gratuitement sur www.efvv.org

  7. http://www.lemonde.fr/epidemie-grippe-a/article/2010/01/04/une-grippe-a-deux-milliards-d-euros_1287422_1225408.html

  8. http://www.gardasilandunexplaineddeaths.com/
  23-04-2013, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
  Tags:vaccineren
  22-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nestle CEO bedreigt biologische landbouw
  Nestlé CEO zoekt controle op wereld's watervoorziening.

  (NaturalNews) Wapencontrole mag een hot topic zijn maar hoe zit het met de water controle? Als het van Nestle CEO Peter Brabeck afhangt moet de wereld watervoorziening snel onder de controle komen van bedrijven zoals het zijne. 

  Brabeck maakt de verbazingwekkende bewering dat water geen mensenrecht is maar door mensen uit het bedrijfsleven en de betreffende overheidsinstanties moet worden beheerd. Hij wil water gecontroleerd zien, geprivatiseerd en gedelegeerd op een manier die de planeet ondersteunt. Bekijk het verbazingwekkende interview op http://www.youtube.com/watch?v=7iGj4GpAbTM.

  Watercontrole raakt de Verenigde Staten.

  Dit alles betekent dat de toekomstige plannen van Brabeck onder meer toezicht en controle op de hoeveelheid water die mensen gebruiken inhoudt. Eens zullen steden en gemeenten door internationaal recht kunnen gedwongen worden aan elk huishouden een beperkte hoeveelheid water te leveren. Mensen zullen vergunningen moeten vragen om putten te graven of betalen voor het verzamelen van regenwater. Wetten zoals deze zijn al in de maak in de Verenigde Staten. Meer informatie op: http://www.naturalnews.com/029286_rainwater_collection_water.html 

  Nestle's  CEO denkt dat elk water een prijs moet hebben.

  In het interview wijst Brabeck erop dat zijn levensmiddelen bedrijf het grootste bedrijf is in de wereld met elk jaar meer dan 65000000000 dollar winst. Hij beweert met trots dat miljoenen mensen afhankelijk zijn van hem en zijn bedrijf. Denkt deze man dat hij een god is?

  Hij noemt water een "levensmiddel" dat een toegewezen waarde nodig heeft. Wie controleert de prijs van water? Brabeck baseert zijn duurzaamheidsproject op het feit dat een derde van de wereldbevolking binnen 15-20 jaar tekort zal hebben aan water. Door het beheersen van de waterprijs geloofd Brabeck de planeet te redden van de voedsel- en watertekorten in de komende jaren.

  Is het nodig om met de dreiging van een toekomstige watertekort alle mensen hun natuurlijke vrijheid op water te ontnemen zoals Brabeck suggereert?

  Wat zal er gebeuren als de waterbronnen internationaal gecontroleerd worden en een select aantal zakelijke dictators regeren over het water?

  Kan een vrij en welvarend volk betere mogelijkheden om water te besparen en te respecteren hebben dan met zijn eigen vrijheid in plaats van door corporaties te laten controleren?

  Nestle CEO juicht GGO's toe en bekritiseert biologische landbouwpraktijken.
  Het plaatsen van een persoon als Brabeck over de controle van het water zou een tirannieke monopolie zijn op iets dat altijd bedoeld was om vrij te zijn. Als invloedrijke bedrijven een slot mogen zetten op de waterkraan dan kunnen ze dicteren welke landbouwbedrijven water mogen ontvangen. Zo kan Nestle zijn GGO landbouw beschermen. In het interview zei Brabeck dat biologisch voedsel niet het beste is en ging verder met te zeggen dat genetisch gemodificeerd voedsel volkomen veilig is en geen ziekten veroorzaakt. Met deze filosofie, zou de Brabeck economie biologische landbouw af kunnen snijden van watertoevoer en genetisch gemodificeerd voedsel laten heersen over de wereld.

  Samenwerken om ons recht te behouden op water.

  Vrije mensen van overal moeten nu samenwerken om hun natuurlijk recht op water te behouden. Als iemand een eigen put wil graven voor grondwater moet dat kunnen. Zij zijn verantwoordelijk voor het onderhoud. Als men zijn eigen regenwater wil verzamelen voor het onderhouden van zijn  eigen tuin, moet dat zonder meer kunnen.  Als men zelf zijn water wil zuiveren langs koolfilters tot het bekomen van drinkbaar water, moet dat kunnen.  Het is nu tijd om de hersenspoeling door de flessenwaterindustrie te verwerpen tot onderwerpen van de mensen aan een  gecontroleerde waterprijs.   Mensen kunnen zelf samen werken om hun eigen water te beheren. Op geld beluste bedrijven CEO's zijn niet het antwoord. Niemand mag afhankelijk worden van hen. Water moet onvervalst beschikbaar blijven als een recht voor iedereen.

  Oorspronkelijk artikel: "Nestle CEO seeks to control the world's water supply" Monday, April 22, 2013 by: Lance Devon, Natural News.

  Bijlagen:
  http://americanlivewire.com/nestle-ceo-says-water-is-food-that-should-be-privatized-not-a-human-right/   
  http://kat5dotpostfix.wordpress.com/2013/02/26/nestle-ceo-says-water-isnt-a-human-right/   
  http://www.marketwatch.com/story/nestle-ceo-warns-water-scarcity-is-major-threat-to-food-industry-2013-02-25   
  http://www.sodahead.com/living/nestle-ceo-says-water-isnt-a-human-right/question-3560019/?link=ibaf&q=nestle%20ceo%20water%20control   

  22-04-2013, 21:33 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
  Tags:water
  Archief per week
 • 10/06-16/06 2019
 • 03/06-09/06 2019
 • 13/05-19/05 2019
 • 22/04-28/04 2019
 • 08/04-14/04 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!