Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    26-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijensterfte
    Officieel EU-onderzoek bevestigt dat de bijen holocaust veroorzaakt wordt door gevaarlijk synthetisch vergif, maar de Overheid doet niets.

    (NaturalNews) Een klasse van insecticiden die gewoonlijk ingezet wordt op koolzaad, suikerbieten, maïs en diverse andere gewassen doodt bijenvolken over de hele wereld en een vooraanstaande milieuwaakhond groep eist nu dat deze insecticiden onmiddellijk worden teruggetrokken uit de markt. Zoals gemeld door de Daily Mail in het Verenigd Koninkrijk, bevestigt een rapport van het Britse Environmental Audit Committee (EAC) dat neonicotinoide insecticiden de schuld zijn voor massale bijensterfte.

    De verklaring van deze prominente overheidsadviesgroep komt na de vrijgave van de gegevens uit de EU waaruit blijkt dat neonicotinoïden stoffen bevatten die interfereren met het centrale zenuwstelsel van de bijen en dus ervoor zorgen dat ze verward raken tijdens de vlucht. Uiteindelijk verliezen de bijen, getroffen door deze stoffen, hun vermogen om terug te navigeren naar de korf, vergeten waar ze zijn en hoe ze thuis geraken wat resulteert in uithongering en massale sterfte.

    In januari heeft de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) vastgesteld dat neonicotinoïden sinds de vroege jaren 1990 in gebruik zijn direct verantwoordelijk zijn voor het aansturen van een epidemie van Colony Collapse Disorder (CCD) over de hele wereld. Het bureau ging in verzet tegen het verdere gebruik van neonicotinoide insecticiden in het bijzonder met betrekking tot het gebruik op planten die aantrekkelijk zijn voor bijen. Maar de Europese Commissie wist uiteindelijk niet genoeg stemmen te winnen om het verbod voor twee jaar succesvol te implementeren.
     
    "Als boeren moesten groenten en fruit bestuiven zonder de hulp van insecten zou het honderden miljoenen euro kosten en zouden we allemaal worden "gestoken" door de stijgende voedselprijzen," zegt Joan Walley MP, voorzitter van het EAC, verwijzend naar de verwoestende verliezen bij afwezigheid van bestuivende bijen. "Defra (Department for the Environment Food and Rural Affairs) ministers hebben geweigerd om de EU-inspanningen om bestuivers te beschermen aan te nemen en kunnen niet eens met een overtuigend plan komen om bijenvriendelijke landbouw in het Verenigd Koninkrijk aan te moedigen".

    UK en Duitsland primair verantwoordelijk voor de voortdurende 'armageddon' op bijen.

    Volgens eerdere berichten is de Europese Commissie, in zijn poging om de bijenvolken te beschermen, tegengewerkt door zowel het Verenigd Koninkrijk als Duitsland die op het laatste moment niet wilden stemmen voor een tweejarig moratorium. De winnaars in de nederlaag van het voorstel zijn uiteraard de chemische bedrijven als Syngenta en Bayer CropScience, die beide belangen hebben in neonicotinoïden. De verliezers zijn niet alleen de bijen maar de globale bevolking in het algemeen die zal lijden onder misoogsten en eventueel de hongersdood.

    "Groot-Brittannië en Duitsland hebben toegegeven aan de lobby van de industrie en weigerden bijenmoord pesticiden te verbieden," zegt Ian Keith van de non-profit milieugroep Avaaz in de Britse Guardian. "[De] stemming was een slag in het gezicht van de wetenschap en de publieke opinie en onderhoudt het rampzalig chemische armageddon (slagveld voor de laatste strijd) op bijen die cruciaal zal zijn voor de toekomst van ons voedsel."

    Oorspronkelijk artikel: "Official EU research verifies bee holocaust caused by dangerous man-made poisons, Big Ag and Big Government do nothing" Friday, April 26, 2013 by: Jonathan Bernson, Staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.dailymail.co.uk/news/article-2304249/Ban-pesticides-killing-bees-Plummeting-numbers-blamed-ministers-complacency.html   
    http://www.guardian.co.uk/environment/2013/mar/15/bee-harming-pesticides-escape-european-ban   
    http://www.hetkanwel.net/2013/04/12/4-manieren-om-bijen-te-redden-van-massale-sterfte/   
    http://www.hetkanwel.net/2013/04/22/kijktip-radar-bijendodend-gif-is-gewoon-in-tuincentra-te-koop/   

    26-04-2013, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    Tags:bijensterfte
    25-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Druiven tegen ontstekingen
    Nieuw onderzoek: Eet druiven tegen ontstekingen en orgaanschade.

    (NaturalNews) Uit een recent onderzoek, deze week gepresenteerd op de Experimental Biology Conference in Boston, blijkt dat druiven krachtige gezondheidsbevorderende eigenschappen bevatten. Specifiek, natuurlijke bestanddelen, polyfenolen genoemd blijken te beschermen tegen orgaanschade geassocieerd met de progressie van het metabool syndroom - een groep van aandoeningen die samen optreden en hoge bloeddruk omvatten, darmvet en hoge cholesterolwaarden.

    De studie, onder leiding van wetenschapper E. Mitchell Seymour, Ph.D., van de Universiteit van Michigan afdeling Health System, onderzocht de effecten van een vetrijk, Amerikaans dieet zowel met en zonder druiven op het hart, de lever, de nieren, en vetweefsel bij obesitas gevoelig ratten. De druiven waren een mix van rode, groene en zwarte rassen gevriesdroogd tot een poeder en gemengd in het dieet van de dieren die hiermee drie maanden werden gevoed.

    De resultaten? Na drie maanden van één met druiven verrijkt dieet waren ontstekingssymptomen over het gehele lichaam van de dieren drastisch verminderd en vooral  in de lever en de darmen. Bovendien was er een vermindering van gewicht aan vet in de lever, nieren en darmen, vergeleken met de dieren die een dieet hadden zonder druiven. Het druivendieet verhoogde de antioxidanten vooral in de lever en nieren.

    Druiven helpen bij het bestrijden van ontstekingen en oxidatieve stress.

    "Onze studie suggereert dat een met druiven verrijkt dieet een cruciale rol kan spelen bij de bescherming tegen het metabool syndroom en de gevolgen op het lichaam en zijn organen," zie Dr Seymour in een persmededeling. "Zowel ontstekingen als oxidatieve stress spelen een rol bij hartziekteprogressie en orgaanfalen bij type 2 diabetes. Druiven beïnvloeden beide componenten in verschillende weefsels en dat is een veelbelovende bevinding."

    De nieuwe studie bouwt verder op eerdere resultaten van dr. Seymour's gepubliceerd onderzoek waaruit bleek dat een met druiven verrijkt dieet de risicofactoren voor hart- en vaatziekten en diabetes verlaagt bij overgewicht gevoelige ratten.

    In een onderzoek aan de Universiteit van Michigan op druiven vonden wetenschappers al eerder dat het eten van druiven het risico op hart- en vaatziekten drastisch vermindert door het verlagen van de bloeddruk en het helpt ook bij het helen van schade aan de hartspier en bij het verbeteren van de hartfunctie.

    Gepubliceerd in het Journal of Gerontology: Biological Sciences, concludeerde de studie dat het hoge niveau van natuurlijk voorkomende antioxidanten aanwezig in druiven potentieel celschadelijke vrije radicalen in het lichaam vermindert. Een baanbrekende pilot-studie, geleid door Robert Krikorian, PhD, van de Psychiatrie aan de Universiteit van Cincinnati College of Medicine, heeft gevonden dat het drinken van druivensap lijkt de achteruitgang van het geheugen bij oudere volwassenen af te remmen. 

    Oorspronkelijk artikel: "New research: Eat grapes to reduce body-wide inflammation and organ damage" Thursday, April 25, 2013 by: Sherry Baker, Health Sciences Editor, Natural News.

    N.v.d.r. Kies bij voorkeur voor biologische druiven want verschillende studies hebben uitgewezen dat druiven het meeste residu's bevatten van spuitmiddelen die gebruikt worden.

    Bijlagen:
    http://uofmhealth.org/news/archive/201304/grape-intake-may-protect-against-metabolic-syndrome-related   

    25-04-2013, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Tags:druiven, ontstekingen
    23-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MS behandeling
    MS-patiënten gebruik steeds meer alternatieve behandelingen om hun levenskwaliteit te verbeteren.

    (NaturalNews) Hoewel ze het aan hun huisdokter niet zeggen kiezen een groot aantal mensen met multiple sclerose (MS) voor alternatieve behandelingen zoals voedingssupplementen, acupunctuur en kruidengeneeskunde om hun leven te verbeteren. Dankzij onderzoekers aan de Universiteit van Kopenhagen is voor het eerst een groot onderzoeksproject ondernomen om het gebruik van deze alternatieve therapieën bij MS-patiënten in kaart te brengen. Het  onderwerp is van speciaal belang voor Denemarken waar de ziekte wereldwijd gezien het meeste voorkomt.

    De resultaten van een nieuwe studie werden net gepubliceerd in twee wetenschappelijke tijdschriften, de Scandinavian Journal of Public Health en Autoimmune Diseases.  De onderzoekers verzamelden gedurende drie jaar informatie van 3800 personen met MS in Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland en IJsland.

    "Er wordt veel gepraat over 'zelfzorg competentie', met andere woorden: patiënten helpen zichzelf om hun levenskwaliteit te verbeteren. Hier vinden veel mensen met een chronische ziekte baat bij alternatieve behandelingen, dus we mogen dit fenomeen niet negeren," zei hoofd onderzoeker Lasse Skovgaard in een persmedeling.

    Toenemend gebruik van alternatieve therapieën bij MS.

    Volgens de laatste informatie van het Deens Nationaal Instituut voor Volksgezondheid (NIPH) blijkt dat één op de vier Denen in het voorbije jaar één of meer vormen van alternatieve behandelingen heeft geprobeerd. Volgens een recente studie, als het gaat om MS-patiënten, is het gebruik van alternatieve geneeskunde gestaag toegenomen in de afgelopen 15 jaar.  Meer dan de helft van de gecontacteerden zegt dat ze ofwel conventionele en alternatieve geneeskunde combineren of resoluut kiezen voor alternatieve geneeskunde.

    De studie wees uit dat MS-patiënten die gebruik maken van alternatieve behandelingen een hoger opleidingsniveau hebben en meer verdienen dan degenen die geen alternatieve therapieën gebruiken. "Sommige critici zijn van oordeel dat alternatieve behandelingen zo populair zijn omdat ze naïeve mensen aanspreken op zoek naar een wonderbaarlijke genezing. Maar uit onze resultaten blijkt dat het vooral de goed opgeleide mensen zijn die kiezen voor alternatieve behandelingen. En nog meer, het gebruik van alternatieve behandelingen is een onderdeel van een leefwijze, "zei Skovgaard.

    Zijn onderzoeksteam verricht momenteel aanvullende analyses van de resultaten en voert aanvullende interviews uit met patiënten op basis van de resultaten van vragenlijsten. Zo bijvoorbeeld, willen de onderzoekers weten hoe patiënten de zogezegde risico's verbonden bij het gebruik van een alternatieve geneeskunde inschatten en waarom sommige mensen met MS de reguliere geneeskunde volledig de rug toekeren.

    "We kunnen niet voorbijgaan aan het feit dat mensen met een chronische ziekte voor een groot deel alternatieve behandelingen gebruiken en dat velen van hen er ook baat bij ondervinden. Het helpt niet om dit alleen te beoordelen vanuit een medisch oogpunt of alternatieve behandelingen als onzin af te doen - eerder moeten we proberen om het te begrijpen."  Skovgaard besluit dat hij hoopt dat de nieuwe kennis de communicatie zal verbeteren rond het gebruik van alternatieve behandelingen in combinatie met conventionele geneeskunde bij chronische ziekten.

    Oorspronkelijk artikel: "MS patients increasingly use alternative treatments to improve lives" Tuesday, April 23, 2013 by: Sherry Baker, Health Sciences Editor, Natural News.


    Bijlagen:
    http://news.ku.dk/all_news/2013/2013.4/alternative_medicine_use_by_ms_patients_now_mapped/   
    http://research.ku.dk/search/profil/?id=208125   
    http://sjp.sagepub.com/content/early/2013/04/02/1403494813481646.abstract   

    23-04-2013, 11:08 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:MS
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vaccineren voor ouders
    Vaccineren: wat elke ouder zou moeten weten.

    In een persbericht van maandagochtend  22 april kondigde de Europese Unie aan dat zij toelating heeft verleend tot het op de markt brengen van een nieuw vaccin "6-in-1" voor zuigelingen. Het vaccin Hexyo geproduceerd door Sanofi laboratorium omvat vaccins tegen difterie, tetanus, pertussis, hepatitis B, polio en tegen bepaalde infecties zoals meningitis.
    Dit nieuws werd door de media aangekondigd als "een echte stap vooruit voor vaccinatie op een moment dat gezondheidsautoriteiten proberen met verschillende middelen (...) het vertrouwen van de Fransen in deze preventieve methode te herstellen".
    In mijn geval echter verhoogt deze aankondiging alleen maar mijn bezorgdheid over vaccins. Het mengen van een groot aantal vaccins is een bekende werkwijze van farmaceutische bedrijven om het bewijs van bijwerkingen te bemoeilijken. Hoe meer vaccins in een injectie hoe moeilijker het wordt te bewijzen dat een bepaald negatief effect is gekoppeld aan één van de vaccins. Er zullen weer eens een aantal gevallen nodig zijn om een statistisch betrouwbaar bewijs van negatieve bijwerkingen te verkrijgen.
    Deze tactiek groeit precies nu het publiek meer en meer beseft dat de ongewenste effecten van vaccins allesbehalve verwaarloosbaar zijn.

    Verontrustende bijwerkingen.

    Een alarmerend aantal wetenschappelijke studies wijzen op de gevaren van vaccins.
    Het gaat niet meer over waarschuwingen van marginale associatieve bewegingen of sektarische neigingen. Nee, het is nu de internationale medische gemeenschap zelf die zijn twijfels en zorgen uitspreekt.
    Het British Medical Journal, een internationaal tijdschrift bekend en gerespecteerd om zijn wetenschappelijke strengheid, publiceerde op 30 januari 2013 een studie waaruit blijkt dat het vaccin tegen H1N1 Pandermix duizenden gevallen van narcolepsie bij kinderen had veroorzaakt, een ernstige en ongeneeslijke ziekte. (1) Een verband, hoewel zwakker, werd ook vastgesteld tussen het vaccin tegen influenza en de ziekte van Guillain-Barre-syndroom (verlamming). (2)
    Het vaccin Gardasil tegen HPV en baarmoederhalskanker is nu het middelpunt van een schandaal dat niet eindigt. Volgens de verklaring van de Sanevax Association, is het vaccin verbonden met 29.003 ernstige bijwerkingen en minstens 130 doden. (3)
    Het vaccin tegen hepatitis B wordt ook sterk bekritiseerd. Het wordt verantwoordelijk geacht voor het doden van levercellen terwijl het juist zou moeten beschermen tegen leverziekte. (4) Daarnaast heeft de Franse Raad van State op 21 november 2012 erkend dat aluminium in het vaccin tegen hepatitis B de oorzaak was van een verschrikkelijke slopende ziekte myofasciitis macrofagen, waaraan een medewerker van de stad Parijs lijdt sedert 1996 zodat de persoon moet worden vergoed. (5) Duizenden mensen die geen idee hebben van de klacht hadden in dezelfde situatie kunnen verkeren.
    Vaccins kunnen inderdaad verschillende giftige stoffen bevatten, zelfs in lage doses zoals formaldehyde (kankerverwekkend), kwik (zenuwgif), aluminium (zenuw) of fenoxyethanol. Jonge kinderen zijn bijzonder gevoelig voor deze stoffen die drastisch  hun zenuwstelsel en het immuunsysteem kunnen beïnvloeden.
    Deze moleculen worden gebruikt als toevoeging om vaccins effectiever te kunnen maken door het stimuleren van de immuunrespons. Mensen die genetisch voorbestemd zijn kunnen hun immuniteit zien ineen stuiken en als gevolg een auto-immuunziekte starten zoals de beruchte myofasciitis macrofagen, Guillain-Barre of antifosfolipidensyndroom met zeldzame maar ernstige bekende bijwerkingen. 
    Aluminium kan ook een belangrijke oorzaak zijn van de ziekte van Alzheimer en borstkanker wat de epidemische proporties van deze ziekten bij de naoorlogse generaties zou verklaren.

    Een twijfelachtig risico voordeel.

    Deze bijwerkingen zijn echter volgens de gezondheidsautoriteiten en de doorsnee pers mild in vergelijking met zogenaamde "enorme voordelen" van vaccins.
    De publieke opinie geeft hen inderdaad de verdienste ons te beschermen tegen vele infectieziekten en alle epidemieën die ooit onze gebieden teisterden: tyfus, difterie, kinkhoest, roodvonk, tuberculose, meningitis, tetanus, en natuurlijk de kinderziekten mazelen, bof, rode hond, etc..
    En toch, afgezien van het bijzondere geval van polio (dat een artikel op zich verdient), verplicht de wetenschappelijke en historische waarheid mij om zonder aarzeling te schrijven dat dit pure mythologie is.
    De bovengenoemde ziekten zijn gestopt met het veroorzaken van vele doden lang voordat het vaccineren werd geïntroduceerd. Het zijn de betere leefomstandigheden, de sanitaire voorzieningen, proper drinkwater, minder ondervoeding en pauperisme die de instorting verklaren van het aantal sterfgevallen tijdens de twintigste eeuw als gevolg van deze ziekten.

    Het emblematisch geval van difterie.

    Ik kan in deze eenvoudige brief niet alle ziekten behandelen en alleen enkele symbolische voorbeelden aanraken. Maar vergelijkbare cijfers van de hieronder genoemde gegevens bestaan voor andere ziekten waarvoor vaccinatie op industriële schaal gebeurt.  Lezers die hierover meer willen weten verwijs ik naar de grote studie "Survey on Vaccinations in Europe", waaruit de volgende cijfers komen. (6)
    In Spanje stierven in 1900 jaarlijks 5000 mensen aan difterie en slechts 81 in 1964, het jaar waarin routinematige vaccinatie werd geïntroduceerd.
    In Frankrijk, werd de verplichte vaccinatie tegen difterie opgelegd in 1938. Het volgende jaar waren er 15.000 gevallen van difterie en drie keer zoveel tijdens de oorlog!
    In Duitsland waren er 100.000 gevallen van difterie per jaar tijdens de Eerste Wereldoorlog. De nazi's verplichtten te vaccineren tegen difterie in 1939. In 1940, waren er 100.000 nieuwe gevallen en 250.000 in 1945. Na de oorlog, werd de verplichte vaccinatie ongedaan gemaakt en het aantal gevallen van difterie daalde gestaag tot 800 per jaar in 1972 (een daling van 99,2%).
    In Noorwegen overleden 555 mensen aan difterie in 1908, maar slechts 2 in 1939. Het land werd vervolgens binnengevallen door Duitsland dat het vaccin verplichtte: het aantal mensen dat aan difterie leed steeg tot 22.787 in 1942 met bijna 700 sterfgevallen.
    Deze cijfers geven aan dat difterie wordt verspreid wanneer levensomstandigheden verslechteren (oorlog) en vaccinatiecampagnes zijn helaas machteloos om het fenomeen te beteugelen.
    De terugkeer naar welvaart en een betere levensstijl gaan gepaard met een vermindering van de ziekte tot een bijna volledige verdwijning.
    Ze geven ook aan dat de overheid in staat is om een systematische vaccinatie van de bevolking te organiseren bij bijna onbestaande ziekten (geval van Spanje in 1964, Duitsland in 1939).

    Een algemeen verschijnsel.

    Dezelfde verschijnselen zijn waargenomen met andere belangrijke infectieziekten.
    Tyfus dat de legers van Napoleon decimeerde veroorzaakte 5000 tot 7000 sterfgevallen per jaar tijdens de Spaanse Burgeroorlog (vanaf 1937) en werd vrijwel uitgeroeid in de late jaren '50 alhoewel er geen belangrijke vaccinatiecampagne was geweest.
    Het vaccin tegen kinkhoest werd pas in de jaren 40 in de Verenigde Staten toegediend. In 1953 werd het toegelaten in Engeland. Op dat moment sprak men van 25 sterfgevallen per miljoen kinderen onder de 15 jaar, tegen 1500 in 1850. Een daling van 98,5% zonder dat het vaccin er voor iets tussen zat.
    In Spanje eiste de kinkhoest slechts 33 doden per jaar in 1965 toen de vaccinatiecampagnes  tegen DPT (difterie, kinkhoest, tetanus) werden gelanceerd.
    Roodvonk maakte vrijwel geen doden gedurende 60 jaar, hoewel er nooit een vaccin geweest is.
    In Frankrijk werden grootschalige campagnes van BMR (bof, mazelen, rodehond) gelanceerd in 1983, terwijl het aantal sterfgevallen als gevolg van mazelen is gedaald tot 20 per jaar, tegen 3756 in 1906, een daling in mortaliteit van 99,5% zonder één vaccin! In Spanje overleden 18.473 mensen aan mazelen in 1901 tegenover 19 in 1981. De nationale immunisatie campagnes begonnen in ... 1982.

    Tuberculose en BCG.

    Maar het meest emblematisch geval is dat van tuberculose. Verondersteld te worden voorkomen door de "BCG" vaccinis is de ziekte eigenlijk sneller afgenomen in België en Nederland waar niet werd gevaccineerd dan in Frankrijk waar alle schoolkinderen werden gevaccineerd. 
    Terwijl vandaag BCG niet langer nodig is in Duitsland, Engeland, België, Luxemburg, Nederland of Spanje, wordt het in Italie opgelegd aan 'sommige volwassenen met een risico (gezondheid, militair ...)'.  Frankrijk blijft rigoureus miljoenen schoolkinderen per jaar vaccineren.
    Studies van INSERM zijn nochtans duidelijk: het aantal sterfgevallen aan TB was gedaald met 80% sedert BCG op 5 januari 1950 als verplicht werd ingevoerd ondanks de zeer moeilijke omstandigheden van de naoorlogse jaren. Vaccinatiecampagnes hebben geen significant effect gehad op de ziektegrafieken. Het aantal gevallen bleef dalen in hetzelfde tempo als voorheen door verbeterde hygiëne en wijdverspreid proper water. Dit is niet verwonderlijk als je bedenkt dat vaccineren tegen BCG niet beschermt tegen besmetting of overdracht van de ziekte. Mensen die vandaag in Frankrijk sterven zijn geen mensen die niet zijn ingeënt, maar sociaal gemarginaliseerde en ondervoede mensen.
    Het probleem is dat BCG een aanzienlijk risico aan bijwerkingen heeft; dat is de reden waarom van verplichte vaccinatie werd afgestapt in de jaren '70 en '80 (behalve in Frankrijk, waar de eis in 2007 werd afgeschaft). Inderdaad, het is een levend vaccin dat risico's inhoudt en dodelijk is voor kinderen en personen met een verzwakt immuunsysteem. Een studie in Barcelona stelde een significante verlaging van meningitis van jonge kinderen vast na het stoppen van BCG vaccinatie.
    Vaccinatie heeft niet geleid tot het stoppen van grote epidemieën maar wel de economische welvaart daarentegen. Dit heeft geresulteerd in een betere gezondheid, voeding en huisvesting. Indien deze omstandigheden aanzienlijk zouden verslechteren, is het duidelijk dat, ondanks al onze vaccins er een heropleving zou zijn van deze ziekten, net zoals dit het geval was tijdens de Tweede Wereldoorlog.

    De waarheid zorgvuldig verborgen.

    Momenteel heeft zich helaas een enorme industrie ontwikkeld rond massale vaccinatie van de bevolking over de hele wereld. Deze industrie is lucratief en wordt volledig gefinancierd door overheden en de bedrijven die de markt delen worden beschermd door patenten (die worden afgedwongen bij de overheid) en door een regelgeving die slechts door een paar grote groepen gewapend met bataljons aan advocaten kunnen begrepen en gerespecteerd worden.
    Miljarden vaccins worden elk jaar toegediend en tientallen miljarden euro's worden geïnd door multinationale farmaceutische bedrijven.
    Alleen al voor het vaccin tegen influenza A, had de Franse regering 1500000000 euro betaald voor 94 miljoen doses, dat is bijna twee doses per burger.
    Daarbij moeten nog de extra kosten gerekend worden van:
    - vaccinatiecampagne voor een bedrag van EUR 35,8 miljoen,
    - de overname van ademhalingstoestellen voor 5,8 miljoen euro
    - de aanschaf van antivirale middelen voor 20.000.000,
    - 150.600.000 aan maskers,
    - 41,6 miljoen logistieke kosten,
    - 290 miljoen voor de gezondheid van de werknemers die compensatie opeisen
    - 59,6 miljoen voor de kosten van informatie-en communicatiecampagne
    - 100 miljoen "kosten van de territoriale organisatie van de vaccinatiecampagne,"
    en nog 375 tot 752.000.000 euro kosten aan doktersbezoeken en  geneesmiddelen op recept.
    Ten slotte zijn slechts 4,5 miljoen doses gebruikt, dat is een goede zaak maar het betekent wel dat van de 94 miljoen doses er 89500000 in de prullenbak zijn beland omdat de vervaldatum was bereikt. (7)
    Deze schandalige verspilling werd aangeklaagd door professor Bernard Debre en de volksvertegenwoordiger en arts Jean-Marie Le Guen. Maar de pers heeft de zaak behandeld als een geïsoleerd schandaal los van de systematische verbruik van andere vaccins in Frankrijk en over de hele wereld.

    Geen opvolging vaccin-gerelateerde ongevallen.

    Niemand is bezorgd om het reëel risico dat men zijn kinderen doet lopen door vaccinatie. En als ze ziek worden direct na de vaccinatie, kunt u er zeker van zijn dat ze u uitleggen dat dit toeval is, zelfs als de dood er mee gemoeid is.
    Het overkomt elk jaar duizenden ouders. Hun kind wordt ingeënt en na een paar uur krijgen ze ernstige reacties variërend van hoofdpijn tot braken, tot eczeem, hyperactiviteit, slaapstoornissen en later een ongeneeslijke auto-immuun ziekte of erger, de dood.
    In de meeste gevallen zullen de  professionals in de gezondheidszorg niet alleen het verband met het vaccin ontkennen maar ze zullen het ongeval niet eens melden bij de instanties van geneesmiddelenbewaking (instanties die verantwoordelijk zijn voor het toezicht op bijwerkingen van geneesmiddelen), omdat zij van mening zijn dat er geen verband is.
    Dit is wat er gebeurde met de kleine Christina Richelle die stierf na de Gardasil vaccinatie tegen HPV (humaan papillomavirus), en vele anderen die gevonden kunnen worden op talloze websites over vaccineren. (8)
    Een getuigenis tussen andere opgenomen door het  EFVV (Europees forum voor vaccin waakzaamheid)
    "Ik kan je mijn naam niet vertellen ook niet deze van mijn baby omdat ik bang ben er het slachtoffer van te worden, maar ik wilde u contacteren na over uw project gehoord te hebben en omdat ik zo blij ben dat iemand iets onderneemt. Mijn baby stierf binnen 24 uur na ontvangst van zijn eerste DPT (difterie, kinkhoest, tetanus), twee maanden geleden. Ik voel me zo vreselijk slecht en niemand beseft wat dat betekent als je dat overkomt. Het was perfect. Na de injectie huilde ze gedurende minstens een uur op een vreemde manier. Toen leek ze erg moe, sliep diep en is niet meer wakker geworden. Ik begon mij zorgen te maken omdat ze langer dan normaal sliep en toen ik haar controleerde merkte ik dat ze een beetje had gebraakt en niet meer ademde.  Ze moest een autopsie ondergaan maar men kon de doodsoorzaak niet vaststellen. Ik weet echter dat het vaccin haar doodde. Ze was eerder nooit ziek geweest. Hoe meer ik mijn standpunt tegenover de medische staf uitlegde hoe vijandiger ze werden. Vandaag ben ik bang dat zij mijn ander kind wegnemen en ik wil niet dat ze me beschuldigen van het doden van mijn baby. Ik zou niet kunnen leven als ze mij dit zouden aandoen, het idee al is verschrikkelijk. Ik ben bijna te bang om goed te kunnen rouwen. Ze was zo mooi."

    Het is heel vaak hetzelfde scenario: officieel kan er geen verband zijn tussen het vaccin en het daaropvolgende ongeval. De meeste artsen ontkennen heftig. Niets zou gemakkelijker zijn aan elke persoon die gevaccineerd is een korte vragenlijst te laten invullen en deze op te sturen naar het Nationaal Agentschap voor Geneesmiddelen, waarop elk abnormale effect zouden kunnen melden tijdens bijvoorbeeld acht dagen na vaccinatie.
    Dit zou al snel statistieken kunnen geven over de werkelijke schadelijke effecten van vaccins. In beide bovengenoemde gevallen is het te gemakkelijk om te zeggen dat het kind stierf door een "onverklaarbare oorzaak 'of dat het" wiegedood was. Een vaccin injecteren is in het lichaam niet alleen potentieel gevaarlijke virussen aanvoeren (ook kunstmatig verzwakte) maar ook additieven die het jonge immuunsysteem niet noodzakelijkerwijs kan afvoeren.
    Maar om redenen die niets te maken hebben met uw gezondheid of het algemeen welzijn maar alles met bankrekeningen en industrieel beleid worden dergelijke eenvoudige maatregelen vandaag door de gezondheidsautoriteiten absoluut niet in overweging genomen.

    Wat dan wel doen?
    Betekent dit dat we moeten stoppen met het vaccineren van alle kinderen?
    Neen. Want zelfs als we de voordelen van vaccins op de volksgezondheid overdrijven en zelfs als de gevaren van vaccinatie worden geminimaliseerd, zijn er waarschijnlijk veel gevallen waarin het redelijk is om te vaccineren.
    Het probleem is dat het ontbreken van serieuze studies over de reëele risico's en voordelen van vaccins het debat sterk verduistert. Geen enkel staatsburger noch gezondheidswerker van goede wil beschikt momenteel over betrouwbare informatie om weloverwogen beslissingen te nemen.
    Dus zijn we gedwongen om Russische roulette te spelen met vaccins.
    Het lijkt redelijk om a priori alle niet verplichte vaccins  te mijden in geval van goede gezondheid. Te ijverig zijn is duur maar waarschijnlijk nog gevaarlijker.
    Voor alle ziekten zijn er personen "in gevaar" en anderen minder. Kinderen blindelings vaccineren met alle vaccins uit  de vaccinatieschema's is in de meeste gevallen schadelijk.
    Daarnaast moeten we niet vergeten dat zelfs de verplichte vaccins (DTP en BCG in Frankrijk) niet langer moeten toegediend worden als uw arts tegenindicaties vaststelt. Dit is geen theorie omdat veel mensen daadwerkelijk bezwaar kunnen indienen met name deze met een allergie, een auto-immune ziekten of andere problemen met het immuunsysteem. Een medisch onderzoek wordt aanbevolen voor vaccinatie zelfs al wordt dit niet voorzien door het systeem.

    Een onmisbare en dringende hervorming nodig.

    Het is noodzakelijk en dringend dat overheden maatregelen nemen om de kennis van vaccins en informatie voor artsen en het grote publiek te verbeteren.
    Duidelijke informatie moet worden gegeven over de gevaren van elk vaccin. Als er doden waren, ernstig gehandicapt of zieken door een vaccin moeten personen die op het punt staan om te worden gevaccineerd geïnformeerd worden.
    Voor veel vaccins is de voordeel/risico verhouding twijfelachtig. Een leesbare en begrijpelijke informatie moet worden vermeld op de verpakking van vaccins met duidelijke vermelding van degenen die essentieel zijn, die in sommige gevallen nodig zijn en dewelke onnodig zijn in de meeste gevallen.
    Maar zelfs als het aan de artsen is om ervoor te zorgen dat ze hun patiënten geen onnodig risico opleggen (eed van Hippocrates), bedenk dan dat wij niet in Utopia leven en wijzelf uiteindelijk verantwoordelijk zijn voor onze gezondheid.

    Oorspronkelijk artikel: "Vaccin: ce que tout parent doit savoir" par Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation, le 23 Avril 2013.

    1. Risk of narcolpesy in children and young people receiving AS03 - BMJ 2013;346:f794 

    2. Guillain-Barré Syndrome After Influenza Vaccination in Adults, David N. Juurlink, Therese A. Stukel, Jeffrey Kwong, Alexander Kopp, Allison McGeer, Ross E. Upshur, Douglas G. Manuel, Rahim Moineddin, Kumanan Wilson, Arch Intern Med. 2006;166:2217-2221.

    3. Décompte effectué par Sanevax : http://sanevax.org/breaking-news-gardasil-fingerprints-found-in-post-mortem-samples/

    4. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22249285

    5. http://www.quechoisir.org/sante-bien-etre/maladie-medecine/maladie/actualite-aluminium-dans-les-vaccins-lien-de-cause-a-effet-etabli

    6. Rapport « Survey on Vaccinations in Europe », EFVV, téléchargeable gratuitement sur www.efvv.org

    7. http://www.lemonde.fr/epidemie-grippe-a/article/2010/01/04/une-grippe-a-deux-milliards-d-euros_1287422_1225408.html

    8. http://www.gardasilandunexplaineddeaths.com/




    23-04-2013, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    Tags:vaccineren
    22-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nestle CEO bedreigt biologische landbouw
    Nestlé CEO zoekt controle op wereld's watervoorziening.

    (NaturalNews) Wapencontrole mag een hot topic zijn maar hoe zit het met de water controle? Als het van Nestle CEO Peter Brabeck afhangt moet de wereld watervoorziening snel onder de controle komen van bedrijven zoals het zijne. 

    Brabeck maakt de verbazingwekkende bewering dat water geen mensenrecht is maar door mensen uit het bedrijfsleven en de betreffende overheidsinstanties moet worden beheerd. Hij wil water gecontroleerd zien, geprivatiseerd en gedelegeerd op een manier die de planeet ondersteunt. Bekijk het verbazingwekkende interview op http://www.youtube.com/watch?v=7iGj4GpAbTM.

    Watercontrole raakt de Verenigde Staten.

    Dit alles betekent dat de toekomstige plannen van Brabeck onder meer toezicht en controle op de hoeveelheid water die mensen gebruiken inhoudt. Eens zullen steden en gemeenten door internationaal recht kunnen gedwongen worden aan elk huishouden een beperkte hoeveelheid water te leveren. Mensen zullen vergunningen moeten vragen om putten te graven of betalen voor het verzamelen van regenwater. Wetten zoals deze zijn al in de maak in de Verenigde Staten. Meer informatie op: http://www.naturalnews.com/029286_rainwater_collection_water.html 

    Nestle's  CEO denkt dat elk water een prijs moet hebben.

    In het interview wijst Brabeck erop dat zijn levensmiddelen bedrijf het grootste bedrijf is in de wereld met elk jaar meer dan 65000000000 dollar winst. Hij beweert met trots dat miljoenen mensen afhankelijk zijn van hem en zijn bedrijf. Denkt deze man dat hij een god is?

    Hij noemt water een "levensmiddel" dat een toegewezen waarde nodig heeft. Wie controleert de prijs van water? Brabeck baseert zijn duurzaamheidsproject op het feit dat een derde van de wereldbevolking binnen 15-20 jaar tekort zal hebben aan water. Door het beheersen van de waterprijs geloofd Brabeck de planeet te redden van de voedsel- en watertekorten in de komende jaren.

    Is het nodig om met de dreiging van een toekomstige watertekort alle mensen hun natuurlijke vrijheid op water te ontnemen zoals Brabeck suggereert?

    Wat zal er gebeuren als de waterbronnen internationaal gecontroleerd worden en een select aantal zakelijke dictators regeren over het water?

    Kan een vrij en welvarend volk betere mogelijkheden om water te besparen en te respecteren hebben dan met zijn eigen vrijheid in plaats van door corporaties te laten controleren?

    Nestle CEO juicht GGO's toe en bekritiseert biologische landbouwpraktijken.
    Het plaatsen van een persoon als Brabeck over de controle van het water zou een tirannieke monopolie zijn op iets dat altijd bedoeld was om vrij te zijn. Als invloedrijke bedrijven een slot mogen zetten op de waterkraan dan kunnen ze dicteren welke landbouwbedrijven water mogen ontvangen. Zo kan Nestle zijn GGO landbouw beschermen. In het interview zei Brabeck dat biologisch voedsel niet het beste is en ging verder met te zeggen dat genetisch gemodificeerd voedsel volkomen veilig is en geen ziekten veroorzaakt. Met deze filosofie, zou de Brabeck economie biologische landbouw af kunnen snijden van watertoevoer en genetisch gemodificeerd voedsel laten heersen over de wereld.

    Samenwerken om ons recht te behouden op water.

    Vrije mensen van overal moeten nu samenwerken om hun natuurlijk recht op water te behouden. Als iemand een eigen put wil graven voor grondwater moet dat kunnen. Zij zijn verantwoordelijk voor het onderhoud. Als men zijn eigen regenwater wil verzamelen voor het onderhouden van zijn  eigen tuin, moet dat zonder meer kunnen.  Als men zelf zijn water wil zuiveren langs koolfilters tot het bekomen van drinkbaar water, moet dat kunnen.  Het is nu tijd om de hersenspoeling door de flessenwaterindustrie te verwerpen tot onderwerpen van de mensen aan een  gecontroleerde waterprijs.   Mensen kunnen zelf samen werken om hun eigen water te beheren. Op geld beluste bedrijven CEO's zijn niet het antwoord. Niemand mag afhankelijk worden van hen. Water moet onvervalst beschikbaar blijven als een recht voor iedereen.

    Oorspronkelijk artikel: "Nestle CEO seeks to control the world's water supply" Monday, April 22, 2013 by: Lance Devon, Natural News.

    Bijlagen:
    http://americanlivewire.com/nestle-ceo-says-water-is-food-that-should-be-privatized-not-a-human-right/   
    http://kat5dotpostfix.wordpress.com/2013/02/26/nestle-ceo-says-water-isnt-a-human-right/   
    http://www.marketwatch.com/story/nestle-ceo-warns-water-scarcity-is-major-threat-to-food-industry-2013-02-25   
    http://www.sodahead.com/living/nestle-ceo-says-water-isnt-a-human-right/question-3560019/?link=ibaf&q=nestle%20ceo%20water%20control   

    22-04-2013, 21:33 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Tags:water
    21-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rode biet en bloeddruk
    Dagelijks sap van rode biet verlaagt de bloeddruk.

    (NaturalNews) Een nieuwe studie net gepubliceerd in het American Heart Association Journal Hypertension vond een stof die aanzienlijk hoge bloeddruk verlaagt. Het is geen nieuw medicijn van Big Pharma en het is vrij van bijwerkingen. In plaats van medicatie is het gewoon een kleine hoeveelheid bietensap.

    Onderzoekers ontdekten dat mensen met hoge bloeddruk die 25 cl bietensap per dag dronken een daling van de bloeddruk hadden van ongeveer 10 mm Hg. De wetenschappers legden uit dat de hoeveelheid sap van de verbruikte rode biet 0,2 g nitraat bevatte - dat is ongeveer dezelfde hoeveelheid nitraat die wordt gevonden in een grote kom sla of ongeveer twee bieten.

    Wat heeft nitraat te maken met de bloeddruk? Het blijkt dat na dat het is geconsumeerd, nitraat in het lichaam wordt omgezet in nitriet en vervolgens in het gas stikstofmonoxide. Eenmaal in de bloedbaan, verwijdt stikstofmonoxide de bloedvaten, helpt de bloedstroom en verlaagt de bloeddruk.

    "Onze hoop is dat het verhogen van iemands inname van groenten met een hoog nitraatgehalte, zoals groene bladgroenten of rode biet, een gewoonte mag worden om op een gemakkelijke manier de cardiovasculaire gezondheid te verbeteren," zei Amrita Ahluwalia, Ph.D., hoofdauteur van de studie en professor in de vasculaire farmacologie aan de The Barts and the London Medical School in Londen.

    Een beetje groentensap heeft een groot effect op de gezondheid.

    De bloeddruk wordt gemeten door twee getallen - de systolische bloeddruk (het hoogste getal) die de druk meet in de slagaders wanneer het hart pompt terwijl de diastolische bloeddruk (het laagste getal) de bloeddruk meet in de slagaders wanneer het hart in rust is.

    De studie gebeurde bij acht vrouwen en zeven mannen die een systolische bloeddruk tussen 140-159 millimeter kwik (mm Hg) hadden wat hoge bloeddruk betekent. Niemand had andere medische complicaties en ze namen geen medicatie. De proefpersonen dronken 250 ml bietensap of water met een lage hoeveelheid nitraat. Hun bloeddruk werd gevolgd gedurende de volgende 24 uur.

    Vergeleken met de groep die nitraatwater dronk noteerde men bij de proefpersonen die bietensap gedronken hadden een verminderde systolische en diastolische bloeddruk. Dit effect op de bloeddruk bleef ook nadat de nitrietwaarde in het bloed was teruggekeerd naar het niveau voordat het sap werd geconsumeerd. In feite manifesteerde het meest positieve effect zich drie tot zes uur na het drinken van sap en zelfs een dag later.

    In de Verenigde Staten lijden meer dan 77 miljoen volwassenen aan hypertensie wat een belangrijke risicofactor is voor hartaanvallen en beroertes. Het eten van groenten die rijk zijn aan voedingsvezels, nitraat en andere kritische voedingsstoffen is een gemakkelijke en goedkope manier om de bloeddruk te beheren, zei Dr Ahluwalia in een persmedeling.

    Dit is niet het enig onderzoek dat aantoont dat rode bieten gezondheids beschermende eigenschappen hebben.  Eerder werd al gewag gemaakt van een studie gepubliceerd in Nitric Oxide: Biology and Chemistry,  het tijdschrift van de stikstofoxide vereniging waarbij wetenschappers van het Wake Forest University's Translational Center gevonden hadden dat bieten zorgen voor een verhoogde doorbloeding en helpen zuurstof aan te voeren naar plaatsen in het lichaam waar zuurstof ontbreekt - inclusief de hersenen - en mensen kan helpen met dementie.

    Oorspronkelijk artikel: " Drinking beet juice daily lowers blood pressure" Sunday, April 21, 2013 by: Sherry Baker, Health Sciences Editor, Natural News.


    N.v.d.r.  Je kunt een lekker fris drankje maken met rode biet die je laat fermenteren zoals uitgelegd op de site aHealthylife.nl (zie bijlage).  Persoonlijk geef ik er een zoet tintje aan dat de scherpe smaak van rode biet verzacht door wat gember (hoeveelheid volgens smaak) mee te laten fermenteren.  Wat sap in een glas water en gezond drinken maar.  Niet alleen goed voor de bloeddruk maar ook voor de darmflora.

    Bijlagen:
    http://hyper.ahajournals.org/content/early/2013/04/15/HYPERTENSIONAHA.111.00933.abstract   
    http://newsroom.heart.org/news/drinking-cup-of-beetroot-juice-daily-may-help-lower-blood-pressure   
    http://www.ahealthylife.nl/gefermenteerde-voeding-gezond-bieten-kvass-recept/   

    21-04-2013, 22:44 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Tags:rode biet, hypertensie
    19-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloeddruk verlagen
    Negen voedingsmiddelen die de bloeddruk verlagen.

    (NaturalNews) Hoge bloeddruk of hypertensie wordt beschouwd als een grote risicofactor voor hartaanvallen, beroertes en nierfalen. Velen hebben hoge bloeddruk, maar de meeste weten het niet aangezien er geen kenmerkende symptomen zijn.

    Bij bloeddrukmetingen zijn er twee cijfers te beoordelen. Het bovenste getal, systolische druk, geeft de druk op de vaatwanden wanneer het hart klopt. Het lagere getal, diastolische druk, geeft de druk op de vaatwanden weer tussen de hartslagen.

    Een normale verhouding is 120/80. Boven die verhouding tot 140/90 wordt beschouwd als pre-hypertensie en boven de 140/90 als hypertensie. Mensen met een normale gezondheid lopen in de pre-hypertensie zone geen risico op beroertes, hart- of nierfalen.

    Deze met overgewicht of diabetes lopen meer risico met hogere cijfers dan normaal. Meer dan de helft van de bevolking met diabetes heeft hoge bloeddruk. Mannen hebben meer kans op hoge bloeddruk vooral als ze overmatig roken en alcohol drinken.

    Farmaceutische medicijnen met decongestiva, NSAID's (niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen): zoals ibuprofen, steroïden, anticonceptiepillen en antidepressiva zijn waarschijnlijk bloeddruk verhogers. De reguliere geneeskunde beschouwt zout/natrium gebruik als een belangrijke factor bij hoge bloeddruk.

    Echter kant-en-klare voeding en fastfood zijn verantwoordelijk voor meer dan 80 procent van de inname van natrium door het gebruik van giftig zout gemengd met andere additieven: zoals  schadelijke HFCS en transvet zure oliën die meer verantwoordelijk zijn voor hoge bloeddruk dan puur onbewerkt zeezout.

    Voedingsmiddelen die kunnen bijdragen tot het verminderen van hoge bloeddruk.

    (1) Cayenne uit chili pepers. Het gebruik ervan in de voeding is goed voor het verminderen van de bloeddruk alhoewel het zo niet aanvoelt.

    Kruidendeskundigen Dr Christopher en Dr Schulz raden twee keer per dag het innemen aan van een theelepel van minstens 40.000 hitte eenheden van cayennepeper poeder gemengd met water voor een gezond hart.

    (2) Hibiscus of Jamaica (hu-mijn-ca) ijsthee is bekend als een verfrissende drank op de Caribische eilanden, Zuid-Amerika en Mexico. Het is klinisch bewezen dat het hoge bloeddruk verlaagt. U kunt na het nemen van cayennepeper je mond blussen met deze ijsthee en zo een dubbel voordeel halen.

    Gedroogde hibiscus bloemblaadjes worden gebruikt om de thee te maken. Sommige reformwinkels hebben de blaadjes. Winkels gespecialiseerd in Latijns-Amerikaanse voeding hebben die ook. Of u kunt ze online bestellen.

    Bereiding: Bedek de bodem van een grote pan met een dikke laag bloemblaadjes en giet er heet (niet kokend) water over heen. Dek af en laat staan voor een half uur. Daarna zeven en in een glas bewaren in de koelkast.

    (3) Een medisch centrum in Louisville vond in een studie dat driemaal daags knabbelen op rozijnen de bloeddruk verlaagde van een groep personen met prehypertensie.  In de studie werden zelfs snacks met rozijnen gebruikt. 

    (4) De American Heart Association heeft ontdekte dat het eten van drie kiwi's per dag de bloeddruk verlaagt. 

    (5) De American Chemical Society beweert dat paarse wortelgroenten zoals paarse aardappelen chemische eigenschappen hebben die de bloeddruk verlagen.

    (6) Uit een studie aan de Florida State University bleek dat watermeloen de bloeddruk verlaagt naast zijn bijdrage voor aanvoer van kalium. Ze vonden een specifiek aminozuur dat bijdraagt tot die verlaging. 

    (7)  Over kalium geproken ... vergeet niet om bananen te eten. Een studie van de  in Engeland gevestigde Harvard Medical School deelde mee dat voor het verlagen van de bloeddruik voedingsmiddelen die kalium bevatten beter zijn dan supplementen van natriumchloride. 

    (8) Van meidoorn (crataegus) bessen zeggen zowel reguliere medici als kruidendokters dat ze bloeddrukverlagend werken. De thee van de Chinese meidoorn (Crataegus pinnatifida) is in Chinese huishoudens al eeuwen gekend als een tonicum voor het hart. 

    (9) We mogen chocolade niet vergeten. Ze moet  biologisch en donker zijn of bitterzoet zonder melk en met zeer weinig suiker.  Er zijn verbindingen in cacao die de bloedvaten doen ontspannen en de bloeddruk verlagen.

    Oorspronkelijk artikel: " Nine foods that lower blood pressure" Friday, April 19, 2013 by: PF Louis, Natural News.


    Bijlagen:
    http://www.1in3people.com/facts/index.jsp?usertrack.filter_applied=true&NovaId=2935376947560548192   
    http://www.huffingtonpost.com/2012/03/28/raisins-and-7-other-foods-lower-blood-pressure_n_1382535.html   
    http://www.webmd.com/hypertension-high-blood-pressure/guide/dash-diet   

    19-04-2013, 11:57 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Tags:bloeddruk, meidoorn
    18-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamine B en kanker
    Vitamine B kan borstkanker helpen voorkomen.


    (NaturalNews) Nieuw onderzoek vindt dat de ingrediënten gevonden in vitamine B het risico op borstkanker kan helpen verminderen; vooral foliumzuur een wateroplosbare vitamine B die van nature in voedsel voorkomt.

    De studie van 1.412 vrouwen, door onderzoekers van de Universiteit van Hawaii Cancer Center in Honolulu, vond "dat prediagnostische plasmaconcentraties van pyridoxal-5'-fosfaat (PLP), een actieve vorm van vitamine B6, borstkanker kan voorkomen".

    In de samenvatting is te lezen dat "Uit de resultaten bleek dat proefpersonen met de hoogste concentraties aan plasma PLP een verminderd risico hadden op invasieve borstkanker in vergelijking met de vrouwen met de laagste PLP 'niveaus".

    Die resultaten bevestigen de ontdekkingen in eerdere studies die erop wijzen dat foliumzuur en andere B-vitamine ingrediënten effect hebben op het voorkomen van borstkanker, vooral bij vrouwen in de pre-menopauze.

    B vitamines gekoppeld aan afname van het risico op kanker.

    Volgens bevindingen gepubliceerd in het American Journal of Epidemiology vorig jaar, hadden vrouwen in de pre-menopauze met de hoogste gemiddelde inname van foliumzuur uit de voeding 40 procent minder kans op het ontwikkelen van borstkanker.

    De studie werd uitgevoerd op vrouwen in China, waar geen verplichte regel geldt voor de toevoeging van foliumzuur - de synthetische vorm van folaat - in meel. In de VS zijn graanproducten sinds 1998 verrijkt met foliumzuur. 

    De resultaten van een studie op Hawai werden gepubliceerd in het septembernummer van het tijdschrift Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention. Er werden 706 invasieve borstkanker patiënten geselecteerd op leeftijd, menopauzale hormoongebruik, etniciteit en andere kenmerken, met een gelijk aantal vrouwen die niet ziek waren.

    Lagere plasma PLP niveaus werden waargenomen bij vrouwen met overgewicht, obesitas en rokers. Vrouwen met plasma PLP niveaus  in de top 25 procent van de deelnemers bleken een 30 procent lager risico op invasieve borstkanker te hebben vergeleken met de vrouwen van wie de niveaus in het laagste kwart lagen.

    Studies toonden aan dat hoge doses vitamine B6 de groei van tumorcellen, waaronder borst tumorcellen verminderde. Van deze vitamine zijn ook anti-onststekings-  en anti-oxidant eigenschappen gevonden die ook kankerrisico verminderen.

    "Deze studie levert nieuw bewijs dat niveaus van vitamine B6 omgekeerd gerelateerd zijn aan het risico van invasieve borstkanker na de menopauze," zeiden de auteurs. "Hoewel het exacte mechanisme waarmee vitamine B6 het risico op borstkanker kan verminderen nog onbekend is, zijn deze laboratoriumbevindingen cruciaal in het bewandelen van nieuwe wegen in de strijd tegen borstkanker. 

    Kortom, deze resultaten, in combinatie met informatie van twee andere prospectieve studies, suggereren een rol van betekenis voor vitamine B6 in de preventie van postmenopauzale borstkanker."

    Eerdere studies kwamen tot vergelijkbare resultaten.

    Foliumzuur is te vinden in groene bladgroenten zoals spinazie en raapstelen, citrusvruchten en sappen en in gedroogde bonen en erwten.

    "Sinds granen en zaden op grote schaal worden geconsumeerd in het Westen hebben deze producten een zeer belangrijke bijdrage aan het westers dieet," zegt een woordvoerder van het National Institutes of Health.

    Andere studies hebben eveneens B-vitamines in verband gebracht met verminderd risico op kanker.

    In 2010 hebben onderzoekers van het Internationaal Agentschap voor Kankeronderzoek gevonden dat een hogere inname van vitamine B leidde tot een 50 procent daling van het risico op longkanker.

    "Onderzoekers volgden 400.000 mensen uit 10 Europese landen gedurende acht jaar," schrijft David Gutierrez voor Natural News. "Aan het eind van de onderzoeksperiode vonden ze dat ongeacht of de deelnemers rokers waren, niet-rokers of ex-rokers, die met de hoogste bloedspiegels aan vitamine B6 en het aminozuur methionine, 50 procent minder kans hadden om longkanker te ontwikkelen dan die met de laagste niveaus. 

    Oorspronkelijk artikel: " B vitamins can help prevent breast cancer" Thursday, April 18, 2013 by: J.D. Heyes, Natural News


    (N.v.d.r.  In België is het toevoegen van folaten in graan vooralsnog niet toegelaten.)


    Bijlagen:
    http://ods.od.nih.gov/factsheets/Folate-HealthProfessional/   
    http://www.lef.org/newsletter/2012/0921_Higher-Vitamin-B6-Levels-Associated-With-Lower-Risk-Of-Invasive-Breast-Cancer.htm   
    http://www.nutraingredients-usa.com/Research/Folate-may-reduce-pre-menopausal-breast-cancer-risk-Study   

    18-04-2013, 17:05 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Tags:borstkanker, vitamine B
    16-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoop bij melanoomkanker
    Melanoom doorbraak: substantie in groenten en fruit stopt huidkankercellen.

    (NaturalNews) Niet alle vormen van huidkanker zijn levensbedreigend, maar er is een vorm - melanoom - die moeilijk succesvol te behandelen is en dodelijk kan zijn. Een vorm van kanker die begint in melanocyten (cellen die het pigment melanine aanmaken), kan starten als een huidmelanoom, maar kan ook beginnen in andere gepigmenteerde weefsels, zoals in het oog of zelfs in de darmen. Volgens het National Cancer Institute zijn dit jaar bijna 77.000 nieuwe gevallen van melanoomkanker te verwachten.

    Momenteel is er geen enkel(e) therapeutisch middel of combinatietherapie die alle melanomen kan behandelen. Ongeveer 9480 Amerikanen zullen naar verwachting in 2013 sterven aan deze maligniteit die zich verspreidt over het hele lichaam. 

    Maar er is goed nieuws in het onderzoek over de ziekte. Voor het eerst hebben wetenschappers aangetoond dat een natuurlijke stof, gossypin, gevonden in groenten en fruit melanoomcellen een halt kunnen toeroepen - en ze beweren dat ze weten waarom.

    "We identificeerden gossypin als een nieuw middel met een dubbele remmende werking op twee veel voorkomende mutaties wat ideaal is voor melanoom behandeling," zegde Texas Biomed's Hareesh Nair, Ph.D., hoofd van het onderzoek in een persmedeling. "Onze resultaten geven aan dat gossypin een groot therapeutisch potentieel heeft als tweevoudig inhibitor van mutaties genoemd BRAFV600E kinase en CDK4, die voorkomen bij de meeste melanomen."

    Nair voegde eraan toe dat de bevindingen van zijn onderzoeksteam "... een nieuwe weg geopend hebben voor het genereren van een nieuwe klasse van middelen voor de behandeling van melanomkanker."

    Natuurlijke stof blokkeert de groei van melanoomcellen.

    Voor de nieuwe studie, net gepubliceerd in het tijdschrift Molecular Cancer Therapeutics, werkten Nair en zijn collega's met menselijke melanoomcellen in het labo. Zij vonden dat gossypin door directe binding humane melanoom celproliferatie remde in de melanoomcellijnen die de twee mutaties herbergen.
    Bovendien remde de uit groenten en fruit afgeleide stof de groei van verschillende menselijke melanoomcellen. Men vond ook bij dierexperimenten met muizen getransplanteerd met menselijke melanoom tumoren dat gossypin behandeling gedurende 10 dagen de tumorvolume verminderde en de overlevingkans verhoogde.

    Nair's team onderzoekt nu hoe het lichaam gossypin absorbeert en hoe het wordt gemetaboliseerd. In de persmededeling merkten de onderzoekers op dat er onderhandelingen aan de gang zijn met het Cancer Therapy & Research Center aan de Universiteit van Texas Health Science Center over het testen van gossypin bij melanoompatiënten.

    Oorspronkelijk artikel: "Melanoma breaktrhough: Natural fruit and vegetable substance stops skin cancer cells" Tuesday, April 16, 2013 by; Sherry Bakker, Health Sciences Editor.

    Over de auteur:Sherry Baker is een bekende auteur waarvan artikels zijn verschenen in Newsweek, Health, the Atlanta Journal and Constitution, Yoga Journal, Optometry, Atlanta, Arthritis Today, Natural Healing Newsletter, OMNI, UCLA's "Healthy Years" newsletter, Mount Sinai School of Medicine's "Focus on Health Aging" newsletter, the Cleveland Clinic's "Men's Health Advisor" newsletter en veel andere.

    Bijlagen:
    http://mct.aacrjournals.org/content/12/4/361.full?sid=5dcf306d-ee42-4a2c-ad03-99469abcb836   
    http://txbiomed.org/news-press/detail/news/2013/04/10/naturally-occurring-substance-proves-effective-against-deadly-skin-cancer-in-test-tube-and-mice-studies   
    http://www.cancer.gov/cancertopics/types/melanoma   

    16-04-2013, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Tags:kanker, melanomen
    12-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontginning voor palmolie nefast voor milieu.
    De gezondheidsrage rond palmolie bedreigt diersoorten met uitsterven door vernietiging van het milieu.

    (NaturalNews) Rode palmolie wordt geprezen als een wonder voedsel dat helpt bij de genezing van hart- en vaatziekten tot kanker en de ziekte van Alzheimer. Echter, daar het steeds populairder wordt over de hele wereld is een duister geheim aan het licht gekomen. Door zijn lucratieve waarde worden regenwouden in Maleisië en Indonesië verwoest en vervangen door Afrikaanse oliepalm plantages wat een ernstig gevaar betekent voor het leefgebied van veel zeldzame vogels, de orang-oetang, de pygmee olifanten en luipaarden. Aangezien deze ontbossing razendsnel vordert heeft palmolie een forse ecologische voetafdruk.

    Uitzonderlijke genezende eigenschappen.

    Lang populair in Aziatische landen, is palmolie uitgegroeid tot een gezonde vervanger voor transvet bevattende oliën over de hele wereld. En nu zijn extra vierge rassen (ook wel bekend als rode palmolie) gestegen tot superfood status. Onderzoek heeft aangetoond dat de olie immuniteit, een gezonde lever- en longfunctie ondersteunt, helpt bij vetverlies, het suiker metabolisme verbetert en versterking geeft aan botten en tanden. Hoog in beta-caroteengehalte, vitamine E en K, samen met CoQ10 heeft rode palmolie een indrukwekkend voedingsprofiel.
    Maar voordat je naar buiten rent om je eigen pot wonder te kopen moet je wel iets overwegen: De verwoestende gevolgen van de productie.

    Honger naar palmolie zorgt voor ernstige gevolgen.

    Indonesië binnen gekomen in de wereldeconomie sedert de late jaren 1980 is nu één van de twee grootste producenten van palmolie in de wereld. Als gevolg van ontbossing om land vrij te maken voor plantages is "ten minste de helft van 's werelds orang-oetans verdwenen in de laatste 20 jaar; biologisch levensvatbare populaties van orang-oetans zijn drastisch verkleind en 80 procent van het orang-oetang leefgebied is ofwel ontvolkt of volledig verwoest," zei Dr Birute Mary Galdikas, 's werelds belangrijkste orang-oetang autoriteit. Ze gelooft dat de dieren binnen 10 jaar kunnen uitgestorven zijn.

    Het milieu lijdt ook. In het regenwoud wordt gekapt en gebrand en kwetsbare ecosystemen worden vernietigd waarvan de planeet en haar bewoners de prijs betalen. Broeikasgassen schieten als een pijl omhoog wat een zware belasting is voor het milieu.

    De mythe van duurzame productie.


    Aangezien deze ernstige problemen meer en meer media aandacht krijgen, zijn de consumenten in de VS en Europa op zoek naar duurzame versies van de olie. Helaas hebben duurzaamheidsnormen bewezen ineffectief te zijn.  Een voorbeeld: De Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO) is een wereldwijde certificatie instelling die acht principes heeft vastgelegd met 39 specifieke criteria waaraan de producenten moeten voldoen om voor certificering in aanmerking te komen.

    Maar volgens Worldwatch:
    "Het in Jakarta gevestigd Center for Orangutan Protection is gevestigd tegenover het certificatieorganisme. De groep zei dat zij vorig jaar twee RSPO lidbedrijven ontdekte die bossen waar orang-oetans, beren en Borneo gibbons huizen aan het ontginnen waren." Het is al zes jaar dat het RSPO in voege is, maar bossen worden nog steeds gekapt en orang-oetans worden voortdurend gedood, "zei Novi Hardianto, habitat programmacoördinator van het Centrum, in een persbericht." Alle criteria voor duurzame palmolie en certificatieproces zijn louter publieke leugens."

    Oorspronkelijk artikel: "Palm oil health craze may push animals to extinction while destroying the environment" Friday, April 12, 2013 by: Carolanne Wright, Natural News.

    Over de auteur:

    Over de auteur:Carolanne gelooft enthousiast als we verandering in de wereld willen zien wijzelf moeten veranderen. Als voedingsdeskundige, natuurlijke voedingsmiddelen kok en gezondheids coach, moedigt Carolanne anderen aan tot een gezonde levensstijl op basisch van biologische voeding, tot dankbaarheid en vreugdevolle oriëntatie sedert meer dan 13 jaar. Via haar website www.Thrive-Living.net (zie bijlagen) kijkt ze uit naar contacten met andere gelijkgestemde mensen die een gelijkaardige visie delen.

    Bijlagen:
    http://piccadillybooks.com/palm-oil-miracle.htm   
    http://www.facebook.com/pages/Thrive-Living/499578863433146   
    http://www.makingitmagazine.net/?p=5467   
    http://www.mnn.com/featured-blogs/rshreeves   
    http://www.nytimes.com/2007/01/06/opinion/06galdikas.html?pagewanted=2&_r=1&   
    http://www.orangutan.org/dr-galdikas-bio   
    http://www.Thrive-Living.net/   
    http://www.time.com/time/world/article/0,8599,2115331,00.html   
    http://www.worldwatch.org/node/6082   
    https://twitter.com/Thrive_Living   

    12-04-2013, 13:23 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Tags:palmolie, milieu
    11-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bessen tegen kanker
    Bessen en granaatappels scoren het hoogst als anti-kanker voeding.

    (NaturalNews) Talrijke studies hebben bevestigd dat bessen de beste voedingsmiddelen zijn om de inname van ziekte bestrijdende antioxidanten te maximaliseren en hebben ook gewezen op de andere vruchten en groenten met het hoogste gehalte aan antioxidanten.

    Antioxidanten zijn in toenemende mate betrokken als de chemicaliën achter veel van de gezondheidsbevorderende voordelen van groenten en fruit.  Zij werken gedeeltelijk door reiniging van het lichaam van vrije radicalen die cellen en DNA kunnen schaden wat leidt tot veroudering en veel chronische ziekten zoals kanker, diabetes en hartziekten.

    Slechts één tas per dag.

    Een belangrijke studie gepubliceerd in het Journal of Agricultural and Food Chemistry uit 2004 analyseerde de antioxidant niveaus van meer dan honderd afzonderlijke voedingsmiddelen zoals fruit, groenten, brood, granen, noten en specerijen.

    De onderzoekers vonden bessen eten verreweg de meest kosteneffectieve manier om antioxidanten binnen te krijgen. Van alle  geanalyseerde vruchten staan veenbessen, bosbessen en bramen bovenaan de lijst voor het gehalte aan antioxidanten. Slechts één tas van deze bessen volstaat  als dagelijkse inname van anti-oxidanten voor het bekomen van de ziekte bestrijdende effecten.

    Bovenaan de lijst staan na de bessen: perziken, mango's en meloenen.

    Een soortgelijke studie werd gepubliceerd in hetzelfde tijdschrift in 2008 door onderzoekers van de Cornell University. In tegenstelling tot de studie van 2004 werd van meloenen ontdekt dat zij de laagste antioxidant activiteit hebben onder vruchten samen met bananen. Bessen (inclusief bramen, frambozen en bosbessen) scoorden terug aan de top, met wilde bosbessen als de krachtigste. Granaatappels scoorden even goed als bessen in gehalte aan antioxidanten.

    Rekening houdend met welke groenten en fruit het meest gegeten worden in het Westers dieet scoren appels en aardbeien het best als aanvoerders van antioxidanten.

    "Het verhogen van de fruitconsumptie is een logische strategie om anti-oxidant inname te verhogen en oxidatieve stress te verlagen en zo te leiden tot een verminderd risico op kanker," concludeerden de onderzoekers.

    Een uitgebreid overzicht.

    In 2010 werd het meest uitgebreide overzicht van gehalte aan antioxidanten in voedsel tot op heden gepubliceerd in Nutrition Journal. De analyse van meer dan 3100 voedingsmiddelen, dranken, kruiden, specerijen en voedingssupplementen werd uitgevoerd door onderzoekers van de Harvard School of Public Health, Virginia Polytechnic Institute en de State University, Universiteit van Minnesota, Noors Instituut voor Landbouw en Milieu Onderzoek, Universiteit van Oslo , Akershus University College in Noorwegen, en Akita University Graduate School of Medicine in Japan.

    De onderzoekers vonden dat de antioxidantengehaltes enorm verschilden tussen de verschillende geteste producten. De producten met de hoogste antioxidant concentraties zijn kruiden, specerijen en voedingssupplementen echter worden deze producten meestal in veel kleinere hoeveelheden gebruikt dan ander voedsel. Onder de gewone levensmiddelen en dranken werden de hoogste antioxidant concentraties gevonden in bessen, vruchten, noten, chocolade en fruit. Algemeen, vonden de onderzoekers dat plantaardige voedingsmiddelen significant hoger waren in antioxidanten dan dierlijke voedingsmiddelen.

    Het hoogste gehalte aan antioxidanten werd gevonden in bessen die echter niet vaak gegeten worden in het Westen, waaronder gedroogde amla (Indische kruisbes), hondsroos (Rosa canina), bosbessen (Vaccinum myrtillus), en zereshk (rode zure bessen). Deze werden gevolgd door verse crawberries, zwarte bessen, wilde aardbeien, bramen, goji bessen, duindoorn en veenbessen. Onder bessenbereidingen werden jams als laagste bevonden aan antioxidanteninhoud.

    Hoewel bessen vaak gegeten in het Westen laag scoren in vergelijking met uitheemse bessen behoren ze nog steeds tot de meest anti-oxidant rijke voedingsmiddelen.

    Onder andere vruchten en groenten waren de gehaltes aan antioxidanten het laagst in selder en watermeloen en het hoogst in granaatappel en de bladeren van de Afrikaanse baobab boom. Andere antioxidant-rijke vruchten en groenten (gedroogde inbegrepen) zijn appels, pruimen en abrikozen, artisjokken, boerenkool, pepers, pruimen, en okra bloem.

    Oorspronkelijk artikel: "Berries, pomegranates shown to have highest anti-cancer activity of any fruits" Thursday, April 11, 2013 by: David Gutierrez, staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.vitasearch.com/get-clp-summary/37770   

    11-04-2013, 21:32 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Tags:anti-oxidanten
    10-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leugens over prostaatkanker
    Medisch bulletin onthult: Bijna alles wat je werd verteld over prostaatkanker is verkeerd.

    (NaturalNews) Aan mannen over de leeftijd van 50 wordt aangeraden zich regelmatig te laten screenen op de gevreesde ziekte van prostaatkanker met een prostaat specifieke antigeen (PSA)-test. De reden? Als de kanker vroeg behandeld wordt kan dit de dood voorkomen. Als u denkt dat dit de werkelijke reden is, is het tijd om de echte waarheid te kennen.

    Niemand anders dan de grote medische groep, de American College of Physicians (ACP), heeft zojuist een verklaring afgelegd met veranderde aanbevelingen i.v.m. screening op prostaatkanker. En terwijl de officiële verklaring benadrukt dat het ACP zegt dat patiënten beter moeten geïnformeerd worden en samenwerken met de artsen om te beslissen over screening, laten we eens die recente verklaring van dichterbij bekijken.

    Waarom zegt het ACP dat mannen tussen de leeftijd van 50 en 69 de PSA-test moeten bespreken vooraleer die te laten uitvoeren? Omdat er een groot aantal problemen zijn met die dure en angst producerende testen. De ACP verklaring zegt dat de PSA-test  "beperkte voordelen en aanzienlijke schadepunten" heeft.

    De schade overtreft de voordelen.


    "Alleen mannen tussen de 50 en 69, die een duidelijke voorkeur hebben voor de screening moeten de PSA-test laten uitvoeren. Voor de meeste van deze mannen, zal de schade tegen de voordelen opwegen," zei ACP-president David L. Bronson, MD, in een persverklaring.

    Hoe specifiek is de PSA als het gaat om kanker te ontdekken? Niet erg.

    Uit de "Screening for Prostate Cancer" een begeleidende verklaring van de American College of Physicians net gepubliceerd in de Annals of Internal Medicine, blijkt dat er ernstige problemen zijn met de PSA-test. Bijvoorbeeld kunnen de PSA testresultaten laag zijn wanneer er kanker is. Maar, veel vaker, kunnen de PSA resultaten hoog zijn als gevolg van een vergrootte prostaat, maar niet vanwege een levensbedreigende kanker.

    In feite, volgens het National Institute of Diabetes and Digestive Kidney Diseases (NIDDK), is het gebruikelijk dat de prostaat vergroot als een man ouder wordt, een aandoening die bekend staat als benigne prostaathyperplasie (BPH), of goedaardige prostaathypertrofie. Dus wat in wezen een veel voorkomende verandering is in het lichaam van oudere mannen kan een alarmbel veroorzaken door verhoogde PSA niveaus tengevolge van een vergrootte prostaat waardoor die mannen dan verder worden gestuurd voor meer en mogelijk onnodige maar schadelijke testen.

    De meeste prostaatkankers zijn niet ernstig en niet dodelijk.

    Naar aanleiding van een verhoogde PSA-test wordt vaak een prostaat biopsie aangeraden die geen eenvoudige, risicovrije procedure is wat veel mensen veronderstellen van wel. De nieuwe verklaring zegt dit: "De biopsie bestaat uit meerdere naalden die worden ingebracht in de prostaat onder plaatselijke verdoving, en er is een kleine kans op infectie of significante bloedingen, alsmede het risico van ziekenhuisopname."

    Maar is het niet het risico waard als kanker wordt ontdekt? In de meeste gevallen niet. Volgens Amir Qaseem, MD, PhD, directeur van het klinische beleid voor de ACS-landen zijn slechts een klein aantal van de prostaatkankers ernstig en dodelijk.

    "De meeste prostaatkankers groeien langzaam en zijn niet dodelijk. Het is belangrijk om de kleine voordelen van screening af te wegen tegenover de nadelen zoals de mogelijkheid van incontinentie, erectiestoornissen en andere bijwerkingen als gevolg van bepaalde vormen van de agressieve behandeling," zei Dr Qaseem in een persmededeling.

    Specifiek, indien kanker wordt gediagnosticeerd (ongeacht of de kanker al of niet dodelijk is), zal die vaak behandeld worden met chirurgie of bestraling. De ACP-verklaring wijst erop dat deze behandelingen een risico op overlijden door chirurgie, verlies van seksuele functie (ongeveer 37 procent hoger risico), en verlies van controle over het urineren (ongeveer 11 procent hoger risico) inhouden in vergelijking met geen operatie.

    De nieuwe ACP-richtlijn adviseert tegen PSA-test voor alle mannen jonger dan 50 en bij mannen ouder dan 69 of bij mannen die een levensverwachting van minder dan 10 tot 15 jaar hebben waarbij de nadelen van screening op prostaatkanker  de baten overtreffen.

    Zoals wij al eerder hebben gemeld is er nog een mogelijk nadeel aan prostaatkanker behandelingen die wetenschappers bestuderen. Volgens de bevindingen van Chawnshang Chang, PhD, directeur van het George Whipple Laboratorium voor Kankeronderzoek van de Universiteit van Rochester Medical Center, kan een veel voorkomende vorm van hormoontherapie bij prostaatkanker eigenlijk kankercellen aansporen te groeien en zich te verspreiden.

    Oorspronkelijk artikel: "Medical announcement reveals: Almost everything you've been told about prostate cancer is wrong" Wednesday, April 10, 2013 by: Sherry Baker, Health Sciences Editor, Natural News.

    Over de auteur:

    Sherry Baker is een wijd verspreid schrijver wiens artikelen verschijnen in Newsweek, Health, the Atlanta Journal and Constitution, Yoga Journal, Optometry, Atlanta, Arthritis Today, Natural Healing Newsletter, OMNI, UCLA's "Healthy Years" newsletter, Mount Sinai School of Medicine's "Focus on Health Aging" newsletter, the Cleveland Clinic's "Men's Health Advisor" newsletter en verschillende andere.

    Bijlagen:
    http://kidney.niddk.nih.gov/kudiseases/pubs/prostateenlargement/#common   
    http://www.acponline.org/pressroom/?hp   

    10-04-2013, 22:05 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Tags:prostaatkanker
    09-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Windmolen zonder wieken
    Hij bestaat al en werkt aan de Universiteit van Delft.  Waarschijnlijk een revoluitie op gebied van windenergie.  Het is nu de zaak om de financiering rond te krijgen en geen tegenwind te krijgen uit bepaalde windhoeken.  Zie het artikel op volgende URL: http://odenow.nl/tu-delft-installeert-windmolen-zonder-bladen/

    09-04-2013, 19:50 geschreven door

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piramides nog altijd boeiend.

    Met piramides groeien planten beter..!


    De piramides zijn terug van weg geweest.  Ik herinner mij nog een voordracht zo'n 30 jaar geleden in de Abdij van Tongerlo door een zeer enthousiast spreker over de kracht van pirmamidevormen op plantengroei en andere.  Enthousiast zoals ik was bouwde ik een piramide uit hout waaronder ik scheermesjes legde en inderdaad deze bleven veel langer scherp dan de mesjes die ik ernaast had gelegd.  Het enthousiasme zal wellicht niet groot genoeg geweest zijn en ik ben met mijn experimenten gestopt.  Nu duikt de belangstelling voor de piramides terug op langs een zeker Ir. Yannick van Doorne, een Belg die in Frankrijk woont, die hiermee experimenteert en zijn resultaten meedeelt langs voordrachten.  Volgend artikel te lezen op http://www.wanttoknow.nl/wetenschap/energie/met-piramides-groeien-planten-beter/ laat ons kennis maken met het fenomeen en de spreker.

    Komaan biologische tuinmannen ... experimenteren maar en natuurlijk ben ik benieuwd naar jullie resultaten.

    09-04-2013, 18:04 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Tags:piramides
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandelen gezonder dan lopen!
    Wandelen zeker zo gezond als lopen.

    (NaturalNews) Wat is jouw excuus om niet te sporten? Je kan je geen lidmaatschap van een sportschool veroorloven? Denk je dat je te oud bent of te zwaar om te beginnen met lopen? Onderzoekers zijn verrast over nieuwe bevindingen van wandelen. Het blijkt dat gewoon wandelen in een vlot tempo uw risico op hoge bloeddruk, hoge cholesterol en diabetes zoveel kan verminderen als bij lopen.

    Voor de nieuwe studie, gerapporteerd in het American Heart Association tijdschrift Arteriosclerosis, Thrombosis and Vascular Biology analyseerden wetenschappers 33.060 lopers in de National Runners' Health Study en 15.045 wandelaars in de National Walkers' Health Study. De deelnemers aan de studie waren 18 tot 80 jaar oud, en de meesten waren veertigers en vijftigers.

    De resultaten toonden aan dat de energie gebruikt bij gewoon wandelen aan een matig tempo en deze bij krachtig, intens lopen tot vergelijkbare reducties van het risico kwam voor hoge bloeddruk, hoge cholesterol, diabetes, en mogelijk hart- en vaatziekten gezien over zes jaar. In tegenstelling tot andere studies, maten de wetenschappers het wandelen en lopen in functie van de afgelegde afstand, niet in functie van de tijd die nodig was om een bepaalde afstand te wandelen of te lopen.

    Waarom wandelen even goed is als - of beter dan - lopen.

    "Wandelen en lopen hebben dezelfde  gezondheidsvoordelen omdat zij dezelfde spiergroepen aanspreken weliswaar met verschillende intensiteit," zegt Paul T. Williams, Ph.D., de belangrijkste auteur van de studie en wetenschappelijk medewerker aan het Lawrence Berkeley National Laboratory, Life Science Division in Berkeley, Californië, in een persmededeling.

    In feite scoorde wandelen beter dan lopen als het gaat om het verbeteren van hypertensie, hypercholesterolemie (hoge cholesterol), diabetes en hart-en vaatziekten. Bijvoorbeeld, tijdens het lopen verminderde coronaire hartziekte met 4,5 procent en bij wandelen met bijna 10 procent. Lopen verminderde het risico voor de eerste keer hoge bloeddruk met 4,2 procent terwijl het wandelen een vermindering liet registreren van 7,2 procent. En wandelen verminderde het eerste hoog cholesterolgehalte met 7 procent terwijl het lopen slechts 4,3 procent bereikte.

    "Wandelen kan een duurzamere activiteit zijn voor sommige personen dan lopen, echter degenen die voor lopen kiezen oefenen uiteindelijk twee keer zoveel als degenen die wandelen. Dit komt waarschijnlijk omdat ze twee keer zoveel kunnen doen in een uur," zei Williams. "Mensen zijn altijd op zoek naar een excuus om niet te sporten, maar nu hebben ze een duidelijke keuze uit lopen of wandelen en te investeren in hun toekomstige gezondheid."

    Het nieuw onderzoek voegt zich bij een groeiend aantal studies die gewoon aantonen dat eenvoudig wandelen  enorme voordelen biedt voor de gezondheid. 

    Zoals NaturalNews al eerder heeft gemeld, vond een studie gepubliceerd in het tijdschrift Arthritis Care and Research dat wandelen helpt bij artritis symptomen. 
    Harvard onderzoekers hebben ook ontdekt dat vrouwen drastisch hun risico kunnen verminderen op zowel beroerte   veroorzaakt door stolsels (ischemische) als bloedingpieken (hemorrhagie) door simpelweg regelmatig te wandelen.

    Oorspronkelijk artikel: "Free, natural way to lower heart, diebetes risk as much as runnint" Tuesday, April 09, 2013 by: Sherry Baker, Health Sciences Editor, Natural News.


    Bijlagen:
    http://www.eurekalert.org/pub_releases/2013-04/aha-wcl040113.php   

    09-04-2013, 12:10 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Wandelen
    08-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dodelijke stralingniveaus
    Dodelijke niveaus van straling gevonden in voedsel geproduceerd op 360 km van Fukushima: Onverschilligheid van Media t.o.z. van nucleaire fallout blijft aanhouden.

    (NaturalNews) Nieuwe gegevens vrijgegeven door het Japanse Ministerie van Gezondheid, Arbeid en Welzijn (MHLW) tonen eens te meer aan dat de Fukushima Daiichi nucleaire ramp verre van voorbij is. Ondanks een complete media stilte over de huidige situatie is het niveau van Cesium-137 (Cs-137) en Cesium-134 (Cs-134) aangetroffen in producten en rijstcrackers op ongeveer 360 kmafstand van Fukushima  hoog genoeg om de limiet van jaarlijkse blootstelling aan straling in slechts een paar maanden of zelfs weken te overschrijden.

    Volgens de Fukushima-Diary.com, die up-to-date informatie geven over de ramp in Fukushima, testen rijstcrackers en mandarijnen geproduceerd in de prefectuur Shizuoka hoog voor zowel Cs-137 als Cs-134. Rijstcrackers, volgens de productbeschrijving, hadden 3,7 becquerel per kilogram (Bq/kg) van Cs-137 en mandarijnen 1,46 Bq/kg van Cs-134 en 3,14 Bq / kg van Cs-137.

    De Shizuoka prefectuur ligt ongeveer 130 km ten zuidwesten van Tokio,wat zorgelijk is want verder van Fukushima dan Tokio. Dit suggereert dat potentieel dodelijke niveaus van straling nog steeds grote bevolkingscentra in Japan beïnvloeden, ook die welke niet dicht bij Fukushima liggen.

    Algemeen wordt aangenomen dat de straling waaraan volwassen werknemers mogen worden blootgesteld niet hoger mag zijn dan 50 millisievert (mSv) per jaar om ernstige gevolgen voor de gezondheid te voorkomen. Voor kinderen is dit veel lager, waarschijnlijk ergens rond de 10 mSv. Maar de gemiddelde volwassene of kind die dat bedorven voedsel eet zal niet alleen het maximale niveau bereiken maar het zelfs in slechts een paar weken overschrijden.

    Stralingsniveaus blijven toenemen in meren en rivieren ten noorden van Tokio.
    Maar voedsel is natuurlijk niet de enige belangrijke bron van blootstelling aan straling in Japan. Uit andere gegevens ook vrijgegeven door Fukushima-Diary.com blijkt dat stralingsniveaus in rivieren, meren en kusten rondom Kashiwa City in Chiba, gelegen op ongeveer 30 km ten noordoosten van Tokio, gevaarlijk hoog zijn en zelfs nog altijd verhogen.

    Sinds de vorige meting in de Otsu rivier in september zijn nu stralingniveaus gedetecteerd van bijna het drievoudige nl., van 5700 Bq / kg tot 14.200 Bq / kg. Soortgelijke sprongen zijn waargenomen in meren en  bodems van 7.600 Bq/kg tot 8200 Bq/kg en voor bodems van 440 Bq / kg tot 780 Bq / kg straling.

    Een verhoging van ziekte of dood als gevolg van deze stralingspieken zal meer dan waarschijnlijk toegeschreven worden aan andere oorzaken dan straling om de ernst van de situatie te verbloemen. De door de straling veroorzaakte hart- en vaatziekten, orgaanfalen en kanker bijvoorbeeld, zullen gewoon genegeerd worden en elke stijging in sterfte, vooral onder de ouderen, als normaal verklaard.

    Ondertussen bleek uit een recent Rasmussen Report dat meer dan een derde van alle Amerikanen gelooft dat de straling van Fukushima ook "aanzienlijke schade" veroorzaakt in de VS.  Dit is waarschijnlijk het gevolg van de kennis dat hoge niveaus van straling gemeten werden in de bodem, water en ook voedsel in heel Amerika in de nasleep van de ramp.

    Oorspronkelijk artikel:"Deadly levels of radiation found in food 225 miles from Fukushima: Media blackout on nuclear fallout continues" Monday, April 08, 2013 by: Ethan A. Huff, staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://fukushima-diary.com/2013/03/3-7-and-4-6-bqkg-from-rice-cracker-and-tangerine-produced-in-shizuoka-360km-from-fukushima-plant/   
    http://www.rasmussenreports.com/public_content/politics/current_events/japan/36_think_radiation_from_japanese_nuclear_disaster_hurt_the_u_s   

    08-04-2013, 22:01 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:straling, Fukushima
    07-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kokosolie voor de hersenen.
    Slechts één dosis kokosolie kan de hersenfunctie en de cognitieve prestaties enorm verbeteren.

    (NaturalNews) Het is verbazingwekkend dat van kokosolie onlangs erkend als gezonde olie na decennia lang te zijn verguisd als een gevaar voor hartaanval nu al is ontdekt dat het de gezondheid van de hersenen ten goede komt.

    Het belasteren van kokosolie als gevaarlijk verzadigd vet was ontstaan in de jaren 1950 met de hype rond "geen vet voedsel, margarine en gehydrogeneerde transvetzuren" voor koken en in salades waarvan onlangs is bewezen dat die juist daadwerkelijk schadelijk zijn voor de algehele gezondheid.

    De verschillende types van triglyceriden in vetten.

    Hoog triglyceridegehalte in het bloed is een waarschuwing voor obesitas, diabetes en hartziektes. De meeste voedingsvetten bevatten langketen triglyceriden (LCT) die niet gemakkelijk worden gemetaboliseerd en als vetafzetting in het lichaam kunnen worden opgeslagen.

    Langketen triglyceriden bevatten 14 tot 18 koolstofatomen. Maar kokosnootolie heeft middellange keten triglyceriden (MCT) met kortere ketens met 5 tot 12 koolstofatomen, welke gemakkelijk worden gemetaboliseerd door de lever waar zij ketonlichamen produceren die glucose kunnen vervangen als metabolische brandstof.

    Naarmate we ouder worden neemt de het vermogen van de hersenen om glucose te metaboliseren voor energie af, vooral bij degenen die een stofwisselingsziekte of insulineresistentie hebben. Door MCT gemaakte ketonen echter kunnen worden gebruikt als cellulaire brandstof in de hersenen als glucose niet beschikbaar is.

    Studie: Kokosolie verbetert cognitieve vermogen.

    Reeds in 2004 vond een studie, gepubliceerd in het tijdschrift Neurobiology of Aging dat kokosolie MCT de cognitieve functie bij oudere mensen met geheugenproblemen en zelfs de ziekte van Alzheimer verbeterde.

    Ze namen 20 proefpersonen en gaven hen hen kokosolie of placebo's op verschillende dagen. Een deel van de groep met de ziekte van Alzheimer scoorde beter op een speciale Alzheimer cognitieve schaal en allen van hen toonden betere herinneringen kort na het nemen van elke dosis kokosolie.

    Dit was niet een lange termijn studie. Ze kregen onmiddelijk positievere cognitieve en geheugen resultaten na elke dosis kokosolie in vergelijking met de placebo groep.

    Waarom werd dit niet bekend gemaakt door de klassieke media (MSM) en gerapporteerd aan de artsen? Misschien omdat Big Pharma probeerde een ketonlichaam te synthetiseren en te patenteren voor het verhogen van hun afzet op de Alzheimer markt.

    Een waargebeurd verhaal bevestigt de werkzaamheid van cocosolie.

    Rond 2009-10 had MD Mary Newport's man Alzheimer.  Zijn toestand was zo erg dat hij geen  eenvoudige illustratie van een klok kon tekenen of dagelijkse taken uitvoeren.

    Omdat een medicijn ontwikkeld in 2004 tegen de ziekte van Alzheimer niet effectief was probeerde Dr Newport de patiënt te betrekken bij een proef voor een nieuw geneesmiddel. Maar zijn toestand was zo slecht dat hij niet in aanmerking kwam.

    Na de ontdekking dat dit nieuw geneesmiddel een synthetische versie was van MCT voor het creëren van ketonlichamen en het verbeteren van de hersenfunctie realiseerde zij zich dat palm -en kokosolie ook MCT bevatten.

    Na het geven van kokosolie aan de patiënt begon hij  opmerkelijk te verbeteren van bijna totale dementie tot het kunnen beginnen en eindigen van taken en herinneren van mensen en gebeurtenissen.

    Dr Newport ontdekte dat slechts twee doses verdeelde over acht uur voldoende waren terwijl de farmaceutische versie een dosering van elke drie uur voorschreef.

    Als Mary haar man zou hebben ingeschreven in dat 2009-10 Alzheimer medicijnonderzoek had ze hem waarschijnlijk niet meer.

    De medicijntest werd immers voortijdig stopgezet wegens negen sterfgevallen onder de proefpatiënten die hogere doses hadden gekregen. 

    Newport's succesremedie zonder bijwerkingen plaatst kokosolie op de eerste plaats als  antidementie voedsel ten nadele van het gevaarlijk farmaceutisch medicijn. 

    Omdat het succes op internet werd geplaatst zijn er sedertdien verschillende Alzheimer patiënten die geprofiteerd hebben van de werkzaamheid van kokosolie. 

    Hier is een video-interview van Dr Newport http://tv.greenmedinfo.com/coconut-oil-improves-alzheimers-patients-ithin-minutes/


    Oorspronkelijk artikel: "Just one dose of coconut oil can tremendously boost brain function and cognitive performance" Saturday, April 06, 2013 by: PF Louis, Natural News.



    Bijlagen:
    http://www.greenmedinfo.com/blog/mct-fats-found-coconut-oil-boost-brain-function-only-one-dose   

    07-04-2013, 21:12 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Tags:kokosolie, Alzheimer
    06-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zout ongezond?
    Moeten we de zoutoorlog stoppen?

    De  Franse overheid investeert jaarlijks miljoenen in het Plan National Nutrition Santé (PNNS) om ons te overtuigen minder zout te eten.
    10 miljoen euro per jaar tussen 2001 en 2005, de begroting voor de PNNS ambtenaren steeg tot 210 miljoen euro voor de periode 2011-2015 als je e ook de kosten van het "Plan Obésité" van Nicolas Sarkozy er weliswaar bijgerekend.

    Er is een probleem.
    Het kan goed zijn dat deze campagnes door hun eenvoud de volksgezondheid helemaal niet dienen. De stelling dat zout slecht is en zorgt voor hart- en vaatziekten is nog steeds niet bevestigd door de wetenschap.

    Fragiel dogma.
    Dat zout schadelijk is voor de gezondheid is één van de meest concrete dogma's van de westerse geneeskunde.

    De bewijzen zijn echter verrassend kwetsbaar:
    In 1904 constateerden Franse artsen dat zes van hun patiënten met hypertensie veel zout gebruikten. Ongerustheid rees in de jaren '70 toen de Amerikaanse onderzoeker, Lewis Dahl van het Brookhaven National Laboratory, beweerde ondubbelzinnig te hebben gevonden dat er een verband zou bestaan tussen zout en hoge bloeddruk. Hij veroorzaakte hypertensie bij ratten door ze de menselijke equivalent van een halve kilo natrium per dag te geven (gemiddeld verbruik van natrium is amper 3,4 gr per dag, of 8,5 gram zout).

    Een recente meta-analyse van het tijdschrift Cochrane van in totaal 6250 personen vond geen sterk bewijs dat het verminderen van zoutinname het risico op een hartaanval, cerebrovasculair accident (CVA) of overlijden vermindert. (1)

    Daarentegen bleek uit een studie gepubliceerd in het tijdschrift van de American Medical Association in 2011 dat lage zoutinname daadwerkelijk het risico op overlijden  door cardiovasculaire oorzaken kan verhogen. (2)

    En dit is niet nieuw. Al in 1988 was er een zeer grote studie, genaamd Intersalt, die de bloeddruk vergeleek van personen van 52 medische onderzoekscentra wereldwijd  met betrekking op hun zoutconsumptie.  Ondanks de massa van verzamelde gegevens waren de bevindingen van de onderzoekers niet duidelijk en hebben ze geresulteerd in meer dan een decennium van controverse. (3)

    In feite was van de personen die het meeste zout aten, ongeveer 14 gram per dag, de bloeddruk nog lager dan van degenen  die ongeveer 7,2 gram per dag consumeerden.

    Studies die hebben geprobeerd om een directe relatie tussen zout en hart-  en vaatziekten vast te stellen hebben geen resultaten gegeven. Telkens een studie suggereerde dat zout ongezond was werd dit weerlegd door een andere studie.

    In 2006 is een studie gepubliceerd in het American Journal of Medicine die de gerapporteerde dagelijkse consumptie van natrium van 78 miljoen Amerikanen afwoog tegenover het risico op sterven aan hart- en vaatziekten.  De conclusie was ook hier een verhoogde sterfte van mensen met cardiovasculaire ziekten als gevolg van laag natriumdieet! (4)

    Franse autoriteiten weinig onder de indruk
    Maar deze informatie was niet voldoende om de technocraten van het ministerie van Volksgezondheid te imponeren. Vastgeroest in hun 70 jaar lange medische zekerheden, en ongeacht het echte probleem (dat is de onbalans natrium/kalium, zoals ik hieronder uiteen zal zetten) blijven zij  bij de letter van hun project tot het stimuleren van het verminderen van zoutinname langs eindeloos herhaalde slogans op radio en televisie, betaald door adverteerders en dus, uiteindelijk, de consument, maar ook tot het nemen autoritaire maatregelen ten aanzien van de producenten.
    PNNS heeft in 2002 besloten dat u en ik onze zoutinname zouden moeten verlagen met 20% in vijf jaar. Waarom 20% in plaats van 10 of 50? Mysterie. En geloof het of niet, we hebben dat doel nog altijd niet bereikt!  Verlaging van zoutinname was slechts 4 tot 10%!

    Het ministerie van Volksgezondheid heeft besloten om de industriëlen bijeen te roepen om bindende maatregelen af te spreken op straffe van boetes. Sancties ondersteund door het UFC-Que Choisir van Olivier Andrault, belast met voedsel en voeding, is van mening dat er slechts één oplossing is: "De vrijwillige verbintenissen werken niet. De overheid moet  duidelijke doelstellingen opleggen met numerieke en nauwkeurige regels voor het verlagen van de zoutgehaltes in de voeding.'

    Waarom zoveel commotie?
    Zout is essentieel voor het leven - je kunt niet leven zonder. Zout is altijd belangrijk geweest voor het menselijk lichaam. Het woord "salaris" komt van het Latijnse woord "sal", wat zout betekent, omdat de Romeinen soms betaald werden in zout. In Polen worden vandaag in de dorpen de pelgrims nog altijd verwelkomd met water en zout, de twee meest essentiële ingrediënten voor het leven.

    En inderdaad, onbewerkt natuurlijke zout is belangrijk voor vele biologische processen, waaronder:
    - binnendringen in de samenstelling van bloedplasma (de vloeistof waarin de cellen baden), de lymfe en het vruchtwater;
    - transporteren van voedingsstoffen in en uit je cellen;
    - onderhouden en regelen van de bloeddruk;
    - toename van het aantal gliacellen in de hersenen bevorderen waardoor creatief denken en lange termijn planning mogelijk zijn;
    - de hersenen helpen communiceren met de spieren zodat beweging naar believen mogelijk is via ion-uitwisseling tussen natrium en kalium.

    Zoals bij elke voeding is het belangrijk dat men zich niet volstopt met zout.
    Bovendien, voor degenen die al lijden aan hoge bloeddruk en zich moeten houden aan een een lage glycemische index dieet om de bloeddruk te verlagen, hebben studies aangetoond dat het verminderen van zoutinname het effect van hun dieet verbetert. (5)

    Kun je tekort hebben aan natrium?

    Jazeker!
    Weinig mensen zijn er zich van bewust, maar het risico op gezondheidsproblemen verhoogt als je natrium tekort hebt wat hyponatriemie kan veroorzaken. Deze ziekte wordt niet veroorzaakt door een gebrek aan natrium uit voeding met uitzondering van extreme gevallen (concentratiekampen), maar door medicijnen, overmatige absorptie van water, uitdroging, intensieve lichamelijke activiteit en door ziekten die de werking van de lever, de nieren en de schildklier beïnvloeden.

    Natrium is een elektrolyt verantwoordelijk voor tal van vitale fysiologische processen, zoals het reguleren van de hoeveelheid water in en rond de cellen. Als uw bloed te laag natriumgehalte heeft verhoogt het vochtgehalte in je lichaam en beginnen de cellen te zwellen. Deze zwelling kan leiden tot veel gezondheidsproblemen, soms ernstige.

    In het slechtste geval kan hyponatriemie fataal zijn in geval van zwelling van de hersenen wat coma en dood kan veroorzaken. Vrouwen in de pre-menopauze lijken een hoger risico van hersenbeschadiging door hyponatriemie te hebben want vrouwelijke hormonen hebben invloed op de regulering van natrium. Matige of lage hyponatremie kan de gezondheid beïnvloeden zonder dat uw arts de band kan leggen met een elektrolytprobleem. Hyponatremie kan leiden tot de volgende tekenen en symptomen:
    - misselijkheid, braken, veranderingen in eetlust;
    - verlies van energie;
    - spierzwakte, krampen of krampen;
    - hoofdpijn;
    - vermoeidheid;
    - verwarring;
    - incontinentie;
    - hallucinaties;
    - nervositeit, prikkelbaarheid en stemmingswisselingen;
    - flauwvallen, coma.

    Veranderingen in stemming en eetlust behoren tot de eerste tekenen van een gebrek aan natrium, maar de oorzaak wordt vaak genegeerd. En toch om hart- en vaatziekten te voorkomen zullen de adviezen die u krijgt waarschijnlijk zijn: "veel water drinken, heel veel sporten en uw zoutconsumptie verminderen." Dit recept is een ramp voor de elektrolyten niveaus in het lichaam. Er zijn aanwijzingen dat een laag niveau aan natrium uw gezondheid nog kan beïnvloeden op andere manieren.

    Een studie uit 2009 op belangrijke breuken bij ouderen wees uit dat de incidentie van hyponatremie bij patiënten met fracturen twee keer zo hoog was als bij patiënten zonder fracturen. De onderzoekers veronderstelden dat de oorzaak van natrium deficiëntie verband had met het gebruik van selectieve remmers zoals de serotonine-heropnameremmers (SSRIs), een type antidepressiva (6)

    Uit een andere studie uit 1995 uitgevoerd door de American Medical Association, gepubliceerd in het tijdschrift Hypertension, bleek dat een laag urine-natrium verband heeft met een hoger risico op een hartaanval (7)

    Het belang van het evenwicht natrium/kalium

    Hoewel natuurlijke ongeraffineerd zout essentieel is voor het leven betekent dit niet dat je het straffeloos kunt consumeren. Een belangrijke factor is de natrium/kalium verhouding in uw voeding. Een onbalans van deze verhouding kan niet alleen leiden tot hoge bloeddruk maar ook bijdragen aan tal van andere ziekten, waaronder:
    - infarct en beroerte
    - problemen met het geheugen
    - osteoporose
    - staar
    - nierkolieken (nierstenen)
    - maagzweren en -kanker
    - reumatoïde artritis
    - impotentie

    De gemakkelijkste manier om een onevenwicht te creëren is het eten van voedingsmiddelen die arm zijn aan kalium en rijk aan natrium ... Volgens een artikel gepubliceerd in 1985 in het tijdschrift The New England Journal of Medicine, getiteld "Paleolithicum Voeding", gebruikten onze jager-verzamelaar voorouders 11 g kalium per dag en 0,7 g natrium. Dit percentage is nu omgekeerd: het moderne dieet bestaat uit 2,5 g kalium per dag en 4 g natrium. Als je veel bereide maaltijden eet, die bijna altijd veel natrium en weinig kalium bevatten ben je bijna zeker van een slechte verhouding van kalium/natrium.

    Dit zou ook kunnen verklaren waarom hoge consumptie van keukenzout sommige personen treft en andere niet. Volgens een recente studie over het gebruik van natrium en kalium hadden personen die veel natrium en weinig kalium consumeerden meer dan twee keer zoveel kans om te sterven aan een hartaanval dan anderen. De studie, gepubliceerd in de Archives of Internal Medicine in juli 2011, was één van de grootste uitgevoerd op het onderwerp. (8)

    Hoe kan je ervoor zorgen dat je de juiste verhouding neemt?
    Zie af van bereide de gerechten en industrieel verwerkte levensmiddelen in het voordeel van verse ingrediënten.  Gebruik zoveel mogelijk verse biologisch geteelde levensmddelen die een goede mineraal verhouding garanderen en wijs bereide en industrieel verwerkte voedingsmiddelen af. De verse producten hebben van nature een hogere dosis aan kalium dan natrium.

    Ongeveer 80% van de zoutinname (natrium) van de Franse bevolking bestaat uit kant en klaar maaltijden en junk food: brood, noedels, diepvriespizza's, kant en klaar, koekjes en ontbijtgranen. Zelfs het UFC-Que Choisir is erin geslaagd om nieuwe normen en taxen op te leggen voor zulke voeding. Mijn mening is echter dat deze voedingsmiddelen hoe dan ook best worden vermeden.

    En dit geldt ook voor fast food dat het zakencijfer van de traditionele restaurants overtreft. De Fransen besteden minder tijd dan ooit om te koken en ondanks de crisis verhoogt het gebruik van de maaltijden buiten de woning (snacks, sandwiches, pizza's, kebabs, hamburgers, Amerikaans fast-food).  De algehele kwaliteit van de gebruikte ingrediënten is veelal betreurenswaardig en vooral het totale gebrek aan controle over wat je eigenlijk in je mond krijgt ontbreekt.

    Wie weet precies van wat het "vlees" van de kebab en de saus en "wit of spicy" zijn gemaakt? Hoe wordt het vlees in Aziatische restaurants geproduceerd om nog niet te spreken over de kleverige vloeistof waarin het vlees meestal baadt? 
     
    Terug naar een voeding op basis van herkenbare producten, vers en biologisch indien mogelijk is de meest effectieve manier om de gezondheid te herwinnen en het gebruiken van minder natrium en meer kalium.

    Waarom hebben wij kalium nodig?
    Uw lichaam heeft kalium nodig om de bloeddruk te regelen. Het heeft invloed op je botten, je zenuwstelsel, je spieren, je bijnieren (die hormonen produceren), uw hart en nieren. Het is meestal verbonden aan een basisch anion wat het mogelijk maakt om de juiste pH (goede zuurgraad) van de lichaamsvloeistoffen te bekomen: bloed, lymfe, vruchtwater ...

    Kalium tekort kan leiden tot verstoring van de elektrolytenbalans en kan hypokalemie veroorzaken die wordt gekenmerkt door:
    - het vasthouden van water
    - hogere bloeddruk (hypertensie)
    - hartritmestoornissen (hart klopt onregelmatig)
    - spierzwakte en krampen
    - voortdurende dorst
    - constipatie

    Voedingsmiddelen die rijk zijn aan kalium
    Tenzij voorgeschreven door iemand uit de gezondheidszorg, zou ik het niet aanbevelen kaliumsupplementen te nemen om een onbalans te corrigeren. Het wordt soms gebruikt voor de doodstraf in de Verenigde Staten, omdat een hoge opname van kalium de dood kan veroorzaken door hartstilstand.

    Het beste is om uw dieet te veranderen en meer voedingsmiddelen te kiezen die rijk zijn aan kalium.

    Alle groenten en fruit zijn goede bronnen van kalium, maar sommige zijn uiteraard nog beter dan anderen: droge gist spant de kroon met 2000mg/100g verhouding.

    Gevolgd door:
    - aardappelen in de oven, gekookt in de schil; met mate vanwege het hoge zetmeelgehalte dat de weerstand tegenover insuline en leptine doet toenemen;
    - witte bonen, die ook rijk zijn met 1061 mg kalium per kopje van 250 ml.
    - tomaten bevatten ook veel kalium;
    - corugettes
    - gekookte spinazie
    - gedroogde vruchten zoals vijgen zijn ook zeer interessant.
    - fruit: papaya, pruimen, meloen, bananen (aandacht voor bananen die rijk zijn aan suiker en maar de helft kalium hebben van groene groenten.  Het is een mythe dat de banaan bijzonder rijk is aan kalium.)
    - groenten: broccoli, spruitjes, zoete aardappelen, avocado's, asperges en pompoen.

    Welk soort zout kiezen?
    In de keuken kies je voor zout op basis van kaliumchloride. Het enige "probleem" is dat het een lichte bittere nasmaak heeft, maar de meeste mensen proeven het niet ... als ze het niet weten.
    Maar let op: er kunnen contra-indicaties zijn voor kalium. Dit is vooral het geval als u problemen hebt bij het afscheiden van overtollige mineralen of als u medicijnen neemt die de hoeveelheid kalium in het bloed verhogen. Dit geldt ook voor mensen met diabetes, mensen met een nierziekte, urinewegen blokkades en degenen die ACE-remmers moeten nemen.

    Maar als je niet in deze situatie bent zal uw arts waarschijnlijk geen bezwaar hebben tegen het gebruik van zout met kaliumchloride in plaats van natriumchloride.

    Eén studie legt een verband tussen zout en hoge bloeddruk

    Om eerlijk te zijn moet ik verwijzen naar een grote studie over natrium, DASH genaamd, die werd uitgevoerd in 1997 om te bepalen of een zoutarm dieet hypertensie vermindert. Men gaf de patiënten een "DASH dieet" dwz. veel groenten en vers fruit, magere eiwitten, volle granen, magere zuivelproducten en zeer weinig zout.

    De proefpersonen DASH ervaarden een daling van hun bloeddruk. En de resultaten waren beter in de lage-zout groep dan in de rijke-zout groep. (9) Maar het belangrijkste effect van het dieet bleek eerder een een lage glycemische index te zijn. In feite is dit dieet ook erg laag in suiker en fructose.

    Maar ten aanzien van de algemene bevolking zonder hypertensie probleem lijkt het overhaast een aanzienlijke vermindering van zout aan te bevelen. Volgens wetenschapsjournalist Gary Taubes:
    "Terwijl de regering reeds tientallen jaren de gevaren van zout aan de kaak stelt, is er geen enkel wetenschappelijk onderzoek erin geslaagd om de vermoedens dat dit gevaar niet bestaat te doen verdwijnen. En in feite, de controverse over de voordelen van het verminderen van de consumptie van zout, als die bestaan, is één van de oudste argumenten, de meest agressieve en meest surrealistische van heel de geneeskunde ...

    Gegevens voor een algemene vermindering van de zoutinname waren nooit overtuigend, en het is nooit aangetoond dat een dergelijk programma geen onbedoelde negatieve effecten heeft ... Na tientallen jaren van intensief onderzoek zijn de schijnbare voordelen van het vermijden van zout alleen verminderd. Dit suggereert ofwel dat de echte voordelen beperkte waren of niet bestaan en onderzoekers die geloofden dat ze voordelen hadden ontdekt misleid zijn door de invloed van andere elementen. "(10)

    In 2011 publiceerde het tijdschrift Journal of the American Medical Association (JAMA), één van de meest prestigieuze medische tijdschriften van de wereld volgende nogal onthutsende resultaten:

    3681 gezonde Europeanen van middelbare leeftijd werden gedurende acht jaar gevolgd. De deelnemers werden verdeeld in drie groepen: laag-, matige  en hoog zoutgebruik.

    De onderzoekers volgden de sterftecijfers van de drie groepen, en publiceerden de volgende resultaten:
    - groep met zoutarm dieet: 50 doden
    - groep met  beperkt zout: 24 doden
    - groep met hoge zoutconsumptie: 10 doden.

    In feite was het risico op hart- en vaatziekten 56% hoger bij de personen die weinig zout consumeerden tegenover degenen met veel zout in hun dieet.  De enige redelijke conclusie van de onderzoekers was dat  "hoe minder zout je eet, hoe meer kans je hebt te sterven aan een hart- of vaatziekte."(11)

    Dit zou paniek hebben moeten zaaien bij het Ministerie van Volksgezondheid, in het bijzonder in de kantoren van het Plan National Nutrition Santé. Maar daar gaat het leven verder alsof er niets is gebeurd.

    Bronnen

    Oorspronkelijk artikel: "Faut-il arrêter la guerre du sel?" 4 Avril 2013 par Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation.

    06-04-2013, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:zout, hypertensie
    05-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw hoopvol kankermedicijn
    Eén medicijn voor alle kankers: Onderzoekers vinden een behandeling die elke vorm van kanker doodt.

    Onderzoekers hebben de Heilige Graal gevonden in de oorlog tegen kanker, een wondermiddel dat iedere vorm van kanker heeft gedood waarmee het in contact kwam.

    Het medicijn werkt door het blokkeren van het eiwit CD47 dat in wezen een "niet eten" signaal is voor het immuunsysteem van het lichaam, volgens Science Magazine.

    Dit eiwit wordt geproduceerd in gezonde bloedcellen maar onderzoekers van Stanford University vonden dat kankercellen een buitensporige hoeveelheid van het eiwit produceren en aldus het immuunsysteem aansturen tot het met rust laten van schadelijke cellen.

    Met deze kennis in het achterhoofd bouwden de onderzoekers een antilichaam dat het kanker CD47 blokkeert zodat het immuunsysteem van het lichaam de gevaarlijke cellen wel aanvallen.

    Tot dusver hebben onderzoekers het antilichaam in muizen met menselijke borst-, eierstok-, darm-, blaas-, hersen, lever- en prostaattumoren getransplanteerd. In elk van de gevallen dwong het antilichaam het immuunsysteem van de muizen om de kankercellen te doden.

    "We hebben laten zien dat zelfs nadat de tumorgroei was gestopt, het antilichaam de tumor geneest of vertraagt in zijn groei en metastase voorkomt", zegt bioloog Irving Weissman van de Stanford University School of Medicine in Palo Alto, Californië.

    Een neveneffect van de behandeling was dat gezonde cellen werden blootgesteld aan korte aanvallen van het muizenimmuunsysteem maar het resultaat was niets in vergelijking met de schade aan de kankercellen

    De Weissman groep kreeg onlangs 20 miljoen dollar subsidie om de veiligheidstesten op de mens uit te voeren.

    Oorspronkelijke titel: "One drug to rule them all: Researchers find treatment that kills every kind of cancer tumor" by Michael Blaustein, March 27, 2013


    Ref. zie bijlage

    Bijlagen:
    http://www.nypost.com/p/news/international/every_cancer_kills_tumor_them_kind_L9lppJmy9gCoS848cSzqbP   

    05-04-2013, 21:59 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Tags:kanker
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je hebt zeezout en zeezout
    Wil je het verschil weten tussen Keltisch- en Himalayzeezout?  Kijk dan eens op volgende site: http://www.ahealthylife.nl/keltisch-zeezout-en-himalayazout-wat-is-het-verschil/ en maak dan je keuze.  Toch wat anders dan het dood keukenzout waar je tevergeefs zoekt naar mineralen en andere goede elementen voor onze gezondheid.
    Wil je volop genieten van de mineralen uit zeezout maak dan een "sol" waar je elke dag een beetje kunt van nemen: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=GuNxLIqqUz4 (klik op de URL onder de "Bijlagen"

    Bijlagen:
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=GuNxLIqqUz4   

    05-04-2013, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:zeezout
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!