Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    22-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nestle CEO bedreigt biologische landbouw
    Nestlé CEO zoekt controle op wereld's watervoorziening.

    (NaturalNews) Wapencontrole mag een hot topic zijn maar hoe zit het met de water controle? Als het van Nestle CEO Peter Brabeck afhangt moet de wereld watervoorziening snel onder de controle komen van bedrijven zoals het zijne. 

    Brabeck maakt de verbazingwekkende bewering dat water geen mensenrecht is maar door mensen uit het bedrijfsleven en de betreffende overheidsinstanties moet worden beheerd. Hij wil water gecontroleerd zien, geprivatiseerd en gedelegeerd op een manier die de planeet ondersteunt. Bekijk het verbazingwekkende interview op http://www.youtube.com/watch?v=7iGj4GpAbTM.

    Watercontrole raakt de Verenigde Staten.

    Dit alles betekent dat de toekomstige plannen van Brabeck onder meer toezicht en controle op de hoeveelheid water die mensen gebruiken inhoudt. Eens zullen steden en gemeenten door internationaal recht kunnen gedwongen worden aan elk huishouden een beperkte hoeveelheid water te leveren. Mensen zullen vergunningen moeten vragen om putten te graven of betalen voor het verzamelen van regenwater. Wetten zoals deze zijn al in de maak in de Verenigde Staten. Meer informatie op: http://www.naturalnews.com/029286_rainwater_collection_water.html 

    Nestle's  CEO denkt dat elk water een prijs moet hebben.

    In het interview wijst Brabeck erop dat zijn levensmiddelen bedrijf het grootste bedrijf is in de wereld met elk jaar meer dan 65000000000 dollar winst. Hij beweert met trots dat miljoenen mensen afhankelijk zijn van hem en zijn bedrijf. Denkt deze man dat hij een god is?

    Hij noemt water een "levensmiddel" dat een toegewezen waarde nodig heeft. Wie controleert de prijs van water? Brabeck baseert zijn duurzaamheidsproject op het feit dat een derde van de wereldbevolking binnen 15-20 jaar tekort zal hebben aan water. Door het beheersen van de waterprijs geloofd Brabeck de planeet te redden van de voedsel- en watertekorten in de komende jaren.

    Is het nodig om met de dreiging van een toekomstige watertekort alle mensen hun natuurlijke vrijheid op water te ontnemen zoals Brabeck suggereert?

    Wat zal er gebeuren als de waterbronnen internationaal gecontroleerd worden en een select aantal zakelijke dictators regeren over het water?

    Kan een vrij en welvarend volk betere mogelijkheden om water te besparen en te respecteren hebben dan met zijn eigen vrijheid in plaats van door corporaties te laten controleren?

    Nestle CEO juicht GGO's toe en bekritiseert biologische landbouwpraktijken.
    Het plaatsen van een persoon als Brabeck over de controle van het water zou een tirannieke monopolie zijn op iets dat altijd bedoeld was om vrij te zijn. Als invloedrijke bedrijven een slot mogen zetten op de waterkraan dan kunnen ze dicteren welke landbouwbedrijven water mogen ontvangen. Zo kan Nestle zijn GGO landbouw beschermen. In het interview zei Brabeck dat biologisch voedsel niet het beste is en ging verder met te zeggen dat genetisch gemodificeerd voedsel volkomen veilig is en geen ziekten veroorzaakt. Met deze filosofie, zou de Brabeck economie biologische landbouw af kunnen snijden van watertoevoer en genetisch gemodificeerd voedsel laten heersen over de wereld.

    Samenwerken om ons recht te behouden op water.

    Vrije mensen van overal moeten nu samenwerken om hun natuurlijk recht op water te behouden. Als iemand een eigen put wil graven voor grondwater moet dat kunnen. Zij zijn verantwoordelijk voor het onderhoud. Als men zijn eigen regenwater wil verzamelen voor het onderhouden van zijn  eigen tuin, moet dat zonder meer kunnen.  Als men zelf zijn water wil zuiveren langs koolfilters tot het bekomen van drinkbaar water, moet dat kunnen.  Het is nu tijd om de hersenspoeling door de flessenwaterindustrie te verwerpen tot onderwerpen van de mensen aan een  gecontroleerde waterprijs.   Mensen kunnen zelf samen werken om hun eigen water te beheren. Op geld beluste bedrijven CEO's zijn niet het antwoord. Niemand mag afhankelijk worden van hen. Water moet onvervalst beschikbaar blijven als een recht voor iedereen.

    Oorspronkelijk artikel: "Nestle CEO seeks to control the world's water supply" Monday, April 22, 2013 by: Lance Devon, Natural News.

    Bijlagen:
    http://americanlivewire.com/nestle-ceo-says-water-is-food-that-should-be-privatized-not-a-human-right/   
    http://kat5dotpostfix.wordpress.com/2013/02/26/nestle-ceo-says-water-isnt-a-human-right/   
    http://www.marketwatch.com/story/nestle-ceo-warns-water-scarcity-is-major-threat-to-food-industry-2013-02-25   
    http://www.sodahead.com/living/nestle-ceo-says-water-isnt-a-human-right/question-3560019/?link=ibaf&q=nestle%20ceo%20water%20control   

    22-04-2013, 21:33 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Tags:water
    21-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rode biet en bloeddruk
    Dagelijks sap van rode biet verlaagt de bloeddruk.

    (NaturalNews) Een nieuwe studie net gepubliceerd in het American Heart Association Journal Hypertension vond een stof die aanzienlijk hoge bloeddruk verlaagt. Het is geen nieuw medicijn van Big Pharma en het is vrij van bijwerkingen. In plaats van medicatie is het gewoon een kleine hoeveelheid bietensap.

    Onderzoekers ontdekten dat mensen met hoge bloeddruk die 25 cl bietensap per dag dronken een daling van de bloeddruk hadden van ongeveer 10 mm Hg. De wetenschappers legden uit dat de hoeveelheid sap van de verbruikte rode biet 0,2 g nitraat bevatte - dat is ongeveer dezelfde hoeveelheid nitraat die wordt gevonden in een grote kom sla of ongeveer twee bieten.

    Wat heeft nitraat te maken met de bloeddruk? Het blijkt dat na dat het is geconsumeerd, nitraat in het lichaam wordt omgezet in nitriet en vervolgens in het gas stikstofmonoxide. Eenmaal in de bloedbaan, verwijdt stikstofmonoxide de bloedvaten, helpt de bloedstroom en verlaagt de bloeddruk.

    "Onze hoop is dat het verhogen van iemands inname van groenten met een hoog nitraatgehalte, zoals groene bladgroenten of rode biet, een gewoonte mag worden om op een gemakkelijke manier de cardiovasculaire gezondheid te verbeteren," zei Amrita Ahluwalia, Ph.D., hoofdauteur van de studie en professor in de vasculaire farmacologie aan de The Barts and the London Medical School in Londen.

    Een beetje groentensap heeft een groot effect op de gezondheid.

    De bloeddruk wordt gemeten door twee getallen - de systolische bloeddruk (het hoogste getal) die de druk meet in de slagaders wanneer het hart pompt terwijl de diastolische bloeddruk (het laagste getal) de bloeddruk meet in de slagaders wanneer het hart in rust is.

    De studie gebeurde bij acht vrouwen en zeven mannen die een systolische bloeddruk tussen 140-159 millimeter kwik (mm Hg) hadden wat hoge bloeddruk betekent. Niemand had andere medische complicaties en ze namen geen medicatie. De proefpersonen dronken 250 ml bietensap of water met een lage hoeveelheid nitraat. Hun bloeddruk werd gevolgd gedurende de volgende 24 uur.

    Vergeleken met de groep die nitraatwater dronk noteerde men bij de proefpersonen die bietensap gedronken hadden een verminderde systolische en diastolische bloeddruk. Dit effect op de bloeddruk bleef ook nadat de nitrietwaarde in het bloed was teruggekeerd naar het niveau voordat het sap werd geconsumeerd. In feite manifesteerde het meest positieve effect zich drie tot zes uur na het drinken van sap en zelfs een dag later.

    In de Verenigde Staten lijden meer dan 77 miljoen volwassenen aan hypertensie wat een belangrijke risicofactor is voor hartaanvallen en beroertes. Het eten van groenten die rijk zijn aan voedingsvezels, nitraat en andere kritische voedingsstoffen is een gemakkelijke en goedkope manier om de bloeddruk te beheren, zei Dr Ahluwalia in een persmedeling.

    Dit is niet het enig onderzoek dat aantoont dat rode bieten gezondheids beschermende eigenschappen hebben.  Eerder werd al gewag gemaakt van een studie gepubliceerd in Nitric Oxide: Biology and Chemistry,  het tijdschrift van de stikstofoxide vereniging waarbij wetenschappers van het Wake Forest University's Translational Center gevonden hadden dat bieten zorgen voor een verhoogde doorbloeding en helpen zuurstof aan te voeren naar plaatsen in het lichaam waar zuurstof ontbreekt - inclusief de hersenen - en mensen kan helpen met dementie.

    Oorspronkelijk artikel: " Drinking beet juice daily lowers blood pressure" Sunday, April 21, 2013 by: Sherry Baker, Health Sciences Editor, Natural News.


    N.v.d.r.  Je kunt een lekker fris drankje maken met rode biet die je laat fermenteren zoals uitgelegd op de site aHealthylife.nl (zie bijlage).  Persoonlijk geef ik er een zoet tintje aan dat de scherpe smaak van rode biet verzacht door wat gember (hoeveelheid volgens smaak) mee te laten fermenteren.  Wat sap in een glas water en gezond drinken maar.  Niet alleen goed voor de bloeddruk maar ook voor de darmflora.

    Bijlagen:
    http://hyper.ahajournals.org/content/early/2013/04/15/HYPERTENSIONAHA.111.00933.abstract   
    http://newsroom.heart.org/news/drinking-cup-of-beetroot-juice-daily-may-help-lower-blood-pressure   
    http://www.ahealthylife.nl/gefermenteerde-voeding-gezond-bieten-kvass-recept/   

    21-04-2013, 22:44 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Tags:rode biet, hypertensie
    19-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloeddruk verlagen
    Negen voedingsmiddelen die de bloeddruk verlagen.

    (NaturalNews) Hoge bloeddruk of hypertensie wordt beschouwd als een grote risicofactor voor hartaanvallen, beroertes en nierfalen. Velen hebben hoge bloeddruk, maar de meeste weten het niet aangezien er geen kenmerkende symptomen zijn.

    Bij bloeddrukmetingen zijn er twee cijfers te beoordelen. Het bovenste getal, systolische druk, geeft de druk op de vaatwanden wanneer het hart klopt. Het lagere getal, diastolische druk, geeft de druk op de vaatwanden weer tussen de hartslagen.

    Een normale verhouding is 120/80. Boven die verhouding tot 140/90 wordt beschouwd als pre-hypertensie en boven de 140/90 als hypertensie. Mensen met een normale gezondheid lopen in de pre-hypertensie zone geen risico op beroertes, hart- of nierfalen.

    Deze met overgewicht of diabetes lopen meer risico met hogere cijfers dan normaal. Meer dan de helft van de bevolking met diabetes heeft hoge bloeddruk. Mannen hebben meer kans op hoge bloeddruk vooral als ze overmatig roken en alcohol drinken.

    Farmaceutische medicijnen met decongestiva, NSAID's (niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen): zoals ibuprofen, steroïden, anticonceptiepillen en antidepressiva zijn waarschijnlijk bloeddruk verhogers. De reguliere geneeskunde beschouwt zout/natrium gebruik als een belangrijke factor bij hoge bloeddruk.

    Echter kant-en-klare voeding en fastfood zijn verantwoordelijk voor meer dan 80 procent van de inname van natrium door het gebruik van giftig zout gemengd met andere additieven: zoals  schadelijke HFCS en transvet zure oliën die meer verantwoordelijk zijn voor hoge bloeddruk dan puur onbewerkt zeezout.

    Voedingsmiddelen die kunnen bijdragen tot het verminderen van hoge bloeddruk.

    (1) Cayenne uit chili pepers. Het gebruik ervan in de voeding is goed voor het verminderen van de bloeddruk alhoewel het zo niet aanvoelt.

    Kruidendeskundigen Dr Christopher en Dr Schulz raden twee keer per dag het innemen aan van een theelepel van minstens 40.000 hitte eenheden van cayennepeper poeder gemengd met water voor een gezond hart.

    (2) Hibiscus of Jamaica (hu-mijn-ca) ijsthee is bekend als een verfrissende drank op de Caribische eilanden, Zuid-Amerika en Mexico. Het is klinisch bewezen dat het hoge bloeddruk verlaagt. U kunt na het nemen van cayennepeper je mond blussen met deze ijsthee en zo een dubbel voordeel halen.

    Gedroogde hibiscus bloemblaadjes worden gebruikt om de thee te maken. Sommige reformwinkels hebben de blaadjes. Winkels gespecialiseerd in Latijns-Amerikaanse voeding hebben die ook. Of u kunt ze online bestellen.

    Bereiding: Bedek de bodem van een grote pan met een dikke laag bloemblaadjes en giet er heet (niet kokend) water over heen. Dek af en laat staan voor een half uur. Daarna zeven en in een glas bewaren in de koelkast.

    (3) Een medisch centrum in Louisville vond in een studie dat driemaal daags knabbelen op rozijnen de bloeddruk verlaagde van een groep personen met prehypertensie.  In de studie werden zelfs snacks met rozijnen gebruikt. 

    (4) De American Heart Association heeft ontdekte dat het eten van drie kiwi's per dag de bloeddruk verlaagt. 

    (5) De American Chemical Society beweert dat paarse wortelgroenten zoals paarse aardappelen chemische eigenschappen hebben die de bloeddruk verlagen.

    (6) Uit een studie aan de Florida State University bleek dat watermeloen de bloeddruk verlaagt naast zijn bijdrage voor aanvoer van kalium. Ze vonden een specifiek aminozuur dat bijdraagt tot die verlaging. 

    (7)  Over kalium geproken ... vergeet niet om bananen te eten. Een studie van de  in Engeland gevestigde Harvard Medical School deelde mee dat voor het verlagen van de bloeddruik voedingsmiddelen die kalium bevatten beter zijn dan supplementen van natriumchloride. 

    (8) Van meidoorn (crataegus) bessen zeggen zowel reguliere medici als kruidendokters dat ze bloeddrukverlagend werken. De thee van de Chinese meidoorn (Crataegus pinnatifida) is in Chinese huishoudens al eeuwen gekend als een tonicum voor het hart. 

    (9) We mogen chocolade niet vergeten. Ze moet  biologisch en donker zijn of bitterzoet zonder melk en met zeer weinig suiker.  Er zijn verbindingen in cacao die de bloedvaten doen ontspannen en de bloeddruk verlagen.

    Oorspronkelijk artikel: " Nine foods that lower blood pressure" Friday, April 19, 2013 by: PF Louis, Natural News.


    Bijlagen:
    http://www.1in3people.com/facts/index.jsp?usertrack.filter_applied=true&NovaId=2935376947560548192   
    http://www.huffingtonpost.com/2012/03/28/raisins-and-7-other-foods-lower-blood-pressure_n_1382535.html   
    http://www.webmd.com/hypertension-high-blood-pressure/guide/dash-diet   

    19-04-2013, 11:57 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Tags:bloeddruk, meidoorn
    18-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamine B en kanker
    Vitamine B kan borstkanker helpen voorkomen.


    (NaturalNews) Nieuw onderzoek vindt dat de ingrediënten gevonden in vitamine B het risico op borstkanker kan helpen verminderen; vooral foliumzuur een wateroplosbare vitamine B die van nature in voedsel voorkomt.

    De studie van 1.412 vrouwen, door onderzoekers van de Universiteit van Hawaii Cancer Center in Honolulu, vond "dat prediagnostische plasmaconcentraties van pyridoxal-5'-fosfaat (PLP), een actieve vorm van vitamine B6, borstkanker kan voorkomen".

    In de samenvatting is te lezen dat "Uit de resultaten bleek dat proefpersonen met de hoogste concentraties aan plasma PLP een verminderd risico hadden op invasieve borstkanker in vergelijking met de vrouwen met de laagste PLP 'niveaus".

    Die resultaten bevestigen de ontdekkingen in eerdere studies die erop wijzen dat foliumzuur en andere B-vitamine ingrediënten effect hebben op het voorkomen van borstkanker, vooral bij vrouwen in de pre-menopauze.

    B vitamines gekoppeld aan afname van het risico op kanker.

    Volgens bevindingen gepubliceerd in het American Journal of Epidemiology vorig jaar, hadden vrouwen in de pre-menopauze met de hoogste gemiddelde inname van foliumzuur uit de voeding 40 procent minder kans op het ontwikkelen van borstkanker.

    De studie werd uitgevoerd op vrouwen in China, waar geen verplichte regel geldt voor de toevoeging van foliumzuur - de synthetische vorm van folaat - in meel. In de VS zijn graanproducten sinds 1998 verrijkt met foliumzuur. 

    De resultaten van een studie op Hawai werden gepubliceerd in het septembernummer van het tijdschrift Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention. Er werden 706 invasieve borstkanker patiënten geselecteerd op leeftijd, menopauzale hormoongebruik, etniciteit en andere kenmerken, met een gelijk aantal vrouwen die niet ziek waren.

    Lagere plasma PLP niveaus werden waargenomen bij vrouwen met overgewicht, obesitas en rokers. Vrouwen met plasma PLP niveaus  in de top 25 procent van de deelnemers bleken een 30 procent lager risico op invasieve borstkanker te hebben vergeleken met de vrouwen van wie de niveaus in het laagste kwart lagen.

    Studies toonden aan dat hoge doses vitamine B6 de groei van tumorcellen, waaronder borst tumorcellen verminderde. Van deze vitamine zijn ook anti-onststekings-  en anti-oxidant eigenschappen gevonden die ook kankerrisico verminderen.

    "Deze studie levert nieuw bewijs dat niveaus van vitamine B6 omgekeerd gerelateerd zijn aan het risico van invasieve borstkanker na de menopauze," zeiden de auteurs. "Hoewel het exacte mechanisme waarmee vitamine B6 het risico op borstkanker kan verminderen nog onbekend is, zijn deze laboratoriumbevindingen cruciaal in het bewandelen van nieuwe wegen in de strijd tegen borstkanker. 

    Kortom, deze resultaten, in combinatie met informatie van twee andere prospectieve studies, suggereren een rol van betekenis voor vitamine B6 in de preventie van postmenopauzale borstkanker."

    Eerdere studies kwamen tot vergelijkbare resultaten.

    Foliumzuur is te vinden in groene bladgroenten zoals spinazie en raapstelen, citrusvruchten en sappen en in gedroogde bonen en erwten.

    "Sinds granen en zaden op grote schaal worden geconsumeerd in het Westen hebben deze producten een zeer belangrijke bijdrage aan het westers dieet," zegt een woordvoerder van het National Institutes of Health.

    Andere studies hebben eveneens B-vitamines in verband gebracht met verminderd risico op kanker.

    In 2010 hebben onderzoekers van het Internationaal Agentschap voor Kankeronderzoek gevonden dat een hogere inname van vitamine B leidde tot een 50 procent daling van het risico op longkanker.

    "Onderzoekers volgden 400.000 mensen uit 10 Europese landen gedurende acht jaar," schrijft David Gutierrez voor Natural News. "Aan het eind van de onderzoeksperiode vonden ze dat ongeacht of de deelnemers rokers waren, niet-rokers of ex-rokers, die met de hoogste bloedspiegels aan vitamine B6 en het aminozuur methionine, 50 procent minder kans hadden om longkanker te ontwikkelen dan die met de laagste niveaus. 

    Oorspronkelijk artikel: " B vitamins can help prevent breast cancer" Thursday, April 18, 2013 by: J.D. Heyes, Natural News


    (N.v.d.r.  In België is het toevoegen van folaten in graan vooralsnog niet toegelaten.)


    Bijlagen:
    http://ods.od.nih.gov/factsheets/Folate-HealthProfessional/   
    http://www.lef.org/newsletter/2012/0921_Higher-Vitamin-B6-Levels-Associated-With-Lower-Risk-Of-Invasive-Breast-Cancer.htm   
    http://www.nutraingredients-usa.com/Research/Folate-may-reduce-pre-menopausal-breast-cancer-risk-Study   

    18-04-2013, 17:05 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Tags:borstkanker, vitamine B
    16-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoop bij melanoomkanker
    Melanoom doorbraak: substantie in groenten en fruit stopt huidkankercellen.

    (NaturalNews) Niet alle vormen van huidkanker zijn levensbedreigend, maar er is een vorm - melanoom - die moeilijk succesvol te behandelen is en dodelijk kan zijn. Een vorm van kanker die begint in melanocyten (cellen die het pigment melanine aanmaken), kan starten als een huidmelanoom, maar kan ook beginnen in andere gepigmenteerde weefsels, zoals in het oog of zelfs in de darmen. Volgens het National Cancer Institute zijn dit jaar bijna 77.000 nieuwe gevallen van melanoomkanker te verwachten.

    Momenteel is er geen enkel(e) therapeutisch middel of combinatietherapie die alle melanomen kan behandelen. Ongeveer 9480 Amerikanen zullen naar verwachting in 2013 sterven aan deze maligniteit die zich verspreidt over het hele lichaam. 

    Maar er is goed nieuws in het onderzoek over de ziekte. Voor het eerst hebben wetenschappers aangetoond dat een natuurlijke stof, gossypin, gevonden in groenten en fruit melanoomcellen een halt kunnen toeroepen - en ze beweren dat ze weten waarom.

    "We identificeerden gossypin als een nieuw middel met een dubbele remmende werking op twee veel voorkomende mutaties wat ideaal is voor melanoom behandeling," zegde Texas Biomed's Hareesh Nair, Ph.D., hoofd van het onderzoek in een persmedeling. "Onze resultaten geven aan dat gossypin een groot therapeutisch potentieel heeft als tweevoudig inhibitor van mutaties genoemd BRAFV600E kinase en CDK4, die voorkomen bij de meeste melanomen."

    Nair voegde eraan toe dat de bevindingen van zijn onderzoeksteam "... een nieuwe weg geopend hebben voor het genereren van een nieuwe klasse van middelen voor de behandeling van melanomkanker."

    Natuurlijke stof blokkeert de groei van melanoomcellen.

    Voor de nieuwe studie, net gepubliceerd in het tijdschrift Molecular Cancer Therapeutics, werkten Nair en zijn collega's met menselijke melanoomcellen in het labo. Zij vonden dat gossypin door directe binding humane melanoom celproliferatie remde in de melanoomcellijnen die de twee mutaties herbergen.
    Bovendien remde de uit groenten en fruit afgeleide stof de groei van verschillende menselijke melanoomcellen. Men vond ook bij dierexperimenten met muizen getransplanteerd met menselijke melanoom tumoren dat gossypin behandeling gedurende 10 dagen de tumorvolume verminderde en de overlevingkans verhoogde.

    Nair's team onderzoekt nu hoe het lichaam gossypin absorbeert en hoe het wordt gemetaboliseerd. In de persmededeling merkten de onderzoekers op dat er onderhandelingen aan de gang zijn met het Cancer Therapy & Research Center aan de Universiteit van Texas Health Science Center over het testen van gossypin bij melanoompatiënten.

    Oorspronkelijk artikel: "Melanoma breaktrhough: Natural fruit and vegetable substance stops skin cancer cells" Tuesday, April 16, 2013 by; Sherry Bakker, Health Sciences Editor.

    Over de auteur:Sherry Baker is een bekende auteur waarvan artikels zijn verschenen in Newsweek, Health, the Atlanta Journal and Constitution, Yoga Journal, Optometry, Atlanta, Arthritis Today, Natural Healing Newsletter, OMNI, UCLA's "Healthy Years" newsletter, Mount Sinai School of Medicine's "Focus on Health Aging" newsletter, the Cleveland Clinic's "Men's Health Advisor" newsletter en veel andere.

    Bijlagen:
    http://mct.aacrjournals.org/content/12/4/361.full?sid=5dcf306d-ee42-4a2c-ad03-99469abcb836   
    http://txbiomed.org/news-press/detail/news/2013/04/10/naturally-occurring-substance-proves-effective-against-deadly-skin-cancer-in-test-tube-and-mice-studies   
    http://www.cancer.gov/cancertopics/types/melanoma   

    16-04-2013, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Tags:kanker, melanomen
    12-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontginning voor palmolie nefast voor milieu.
    De gezondheidsrage rond palmolie bedreigt diersoorten met uitsterven door vernietiging van het milieu.

    (NaturalNews) Rode palmolie wordt geprezen als een wonder voedsel dat helpt bij de genezing van hart- en vaatziekten tot kanker en de ziekte van Alzheimer. Echter, daar het steeds populairder wordt over de hele wereld is een duister geheim aan het licht gekomen. Door zijn lucratieve waarde worden regenwouden in Maleisië en Indonesië verwoest en vervangen door Afrikaanse oliepalm plantages wat een ernstig gevaar betekent voor het leefgebied van veel zeldzame vogels, de orang-oetang, de pygmee olifanten en luipaarden. Aangezien deze ontbossing razendsnel vordert heeft palmolie een forse ecologische voetafdruk.

    Uitzonderlijke genezende eigenschappen.

    Lang populair in Aziatische landen, is palmolie uitgegroeid tot een gezonde vervanger voor transvet bevattende oliën over de hele wereld. En nu zijn extra vierge rassen (ook wel bekend als rode palmolie) gestegen tot superfood status. Onderzoek heeft aangetoond dat de olie immuniteit, een gezonde lever- en longfunctie ondersteunt, helpt bij vetverlies, het suiker metabolisme verbetert en versterking geeft aan botten en tanden. Hoog in beta-caroteengehalte, vitamine E en K, samen met CoQ10 heeft rode palmolie een indrukwekkend voedingsprofiel.
    Maar voordat je naar buiten rent om je eigen pot wonder te kopen moet je wel iets overwegen: De verwoestende gevolgen van de productie.

    Honger naar palmolie zorgt voor ernstige gevolgen.

    Indonesië binnen gekomen in de wereldeconomie sedert de late jaren 1980 is nu één van de twee grootste producenten van palmolie in de wereld. Als gevolg van ontbossing om land vrij te maken voor plantages is "ten minste de helft van 's werelds orang-oetans verdwenen in de laatste 20 jaar; biologisch levensvatbare populaties van orang-oetans zijn drastisch verkleind en 80 procent van het orang-oetang leefgebied is ofwel ontvolkt of volledig verwoest," zei Dr Birute Mary Galdikas, 's werelds belangrijkste orang-oetang autoriteit. Ze gelooft dat de dieren binnen 10 jaar kunnen uitgestorven zijn.

    Het milieu lijdt ook. In het regenwoud wordt gekapt en gebrand en kwetsbare ecosystemen worden vernietigd waarvan de planeet en haar bewoners de prijs betalen. Broeikasgassen schieten als een pijl omhoog wat een zware belasting is voor het milieu.

    De mythe van duurzame productie.


    Aangezien deze ernstige problemen meer en meer media aandacht krijgen, zijn de consumenten in de VS en Europa op zoek naar duurzame versies van de olie. Helaas hebben duurzaamheidsnormen bewezen ineffectief te zijn.  Een voorbeeld: De Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO) is een wereldwijde certificatie instelling die acht principes heeft vastgelegd met 39 specifieke criteria waaraan de producenten moeten voldoen om voor certificering in aanmerking te komen.

    Maar volgens Worldwatch:
    "Het in Jakarta gevestigd Center for Orangutan Protection is gevestigd tegenover het certificatieorganisme. De groep zei dat zij vorig jaar twee RSPO lidbedrijven ontdekte die bossen waar orang-oetans, beren en Borneo gibbons huizen aan het ontginnen waren." Het is al zes jaar dat het RSPO in voege is, maar bossen worden nog steeds gekapt en orang-oetans worden voortdurend gedood, "zei Novi Hardianto, habitat programmacoördinator van het Centrum, in een persbericht." Alle criteria voor duurzame palmolie en certificatieproces zijn louter publieke leugens."

    Oorspronkelijk artikel: "Palm oil health craze may push animals to extinction while destroying the environment" Friday, April 12, 2013 by: Carolanne Wright, Natural News.

    Over de auteur:

    Over de auteur:Carolanne gelooft enthousiast als we verandering in de wereld willen zien wijzelf moeten veranderen. Als voedingsdeskundige, natuurlijke voedingsmiddelen kok en gezondheids coach, moedigt Carolanne anderen aan tot een gezonde levensstijl op basisch van biologische voeding, tot dankbaarheid en vreugdevolle oriëntatie sedert meer dan 13 jaar. Via haar website www.Thrive-Living.net (zie bijlagen) kijkt ze uit naar contacten met andere gelijkgestemde mensen die een gelijkaardige visie delen.

    Bijlagen:
    http://piccadillybooks.com/palm-oil-miracle.htm   
    http://www.facebook.com/pages/Thrive-Living/499578863433146   
    http://www.makingitmagazine.net/?p=5467   
    http://www.mnn.com/featured-blogs/rshreeves   
    http://www.nytimes.com/2007/01/06/opinion/06galdikas.html?pagewanted=2&_r=1&   
    http://www.orangutan.org/dr-galdikas-bio   
    http://www.Thrive-Living.net/   
    http://www.time.com/time/world/article/0,8599,2115331,00.html   
    http://www.worldwatch.org/node/6082   
    https://twitter.com/Thrive_Living   

    12-04-2013, 13:23 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Tags:palmolie, milieu
    11-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bessen tegen kanker
    Bessen en granaatappels scoren het hoogst als anti-kanker voeding.

    (NaturalNews) Talrijke studies hebben bevestigd dat bessen de beste voedingsmiddelen zijn om de inname van ziekte bestrijdende antioxidanten te maximaliseren en hebben ook gewezen op de andere vruchten en groenten met het hoogste gehalte aan antioxidanten.

    Antioxidanten zijn in toenemende mate betrokken als de chemicaliën achter veel van de gezondheidsbevorderende voordelen van groenten en fruit.  Zij werken gedeeltelijk door reiniging van het lichaam van vrije radicalen die cellen en DNA kunnen schaden wat leidt tot veroudering en veel chronische ziekten zoals kanker, diabetes en hartziekten.

    Slechts één tas per dag.

    Een belangrijke studie gepubliceerd in het Journal of Agricultural and Food Chemistry uit 2004 analyseerde de antioxidant niveaus van meer dan honderd afzonderlijke voedingsmiddelen zoals fruit, groenten, brood, granen, noten en specerijen.

    De onderzoekers vonden bessen eten verreweg de meest kosteneffectieve manier om antioxidanten binnen te krijgen. Van alle  geanalyseerde vruchten staan veenbessen, bosbessen en bramen bovenaan de lijst voor het gehalte aan antioxidanten. Slechts één tas van deze bessen volstaat  als dagelijkse inname van anti-oxidanten voor het bekomen van de ziekte bestrijdende effecten.

    Bovenaan de lijst staan na de bessen: perziken, mango's en meloenen.

    Een soortgelijke studie werd gepubliceerd in hetzelfde tijdschrift in 2008 door onderzoekers van de Cornell University. In tegenstelling tot de studie van 2004 werd van meloenen ontdekt dat zij de laagste antioxidant activiteit hebben onder vruchten samen met bananen. Bessen (inclusief bramen, frambozen en bosbessen) scoorden terug aan de top, met wilde bosbessen als de krachtigste. Granaatappels scoorden even goed als bessen in gehalte aan antioxidanten.

    Rekening houdend met welke groenten en fruit het meest gegeten worden in het Westers dieet scoren appels en aardbeien het best als aanvoerders van antioxidanten.

    "Het verhogen van de fruitconsumptie is een logische strategie om anti-oxidant inname te verhogen en oxidatieve stress te verlagen en zo te leiden tot een verminderd risico op kanker," concludeerden de onderzoekers.

    Een uitgebreid overzicht.

    In 2010 werd het meest uitgebreide overzicht van gehalte aan antioxidanten in voedsel tot op heden gepubliceerd in Nutrition Journal. De analyse van meer dan 3100 voedingsmiddelen, dranken, kruiden, specerijen en voedingssupplementen werd uitgevoerd door onderzoekers van de Harvard School of Public Health, Virginia Polytechnic Institute en de State University, Universiteit van Minnesota, Noors Instituut voor Landbouw en Milieu Onderzoek, Universiteit van Oslo , Akershus University College in Noorwegen, en Akita University Graduate School of Medicine in Japan.

    De onderzoekers vonden dat de antioxidantengehaltes enorm verschilden tussen de verschillende geteste producten. De producten met de hoogste antioxidant concentraties zijn kruiden, specerijen en voedingssupplementen echter worden deze producten meestal in veel kleinere hoeveelheden gebruikt dan ander voedsel. Onder de gewone levensmiddelen en dranken werden de hoogste antioxidant concentraties gevonden in bessen, vruchten, noten, chocolade en fruit. Algemeen, vonden de onderzoekers dat plantaardige voedingsmiddelen significant hoger waren in antioxidanten dan dierlijke voedingsmiddelen.

    Het hoogste gehalte aan antioxidanten werd gevonden in bessen die echter niet vaak gegeten worden in het Westen, waaronder gedroogde amla (Indische kruisbes), hondsroos (Rosa canina), bosbessen (Vaccinum myrtillus), en zereshk (rode zure bessen). Deze werden gevolgd door verse crawberries, zwarte bessen, wilde aardbeien, bramen, goji bessen, duindoorn en veenbessen. Onder bessenbereidingen werden jams als laagste bevonden aan antioxidanteninhoud.

    Hoewel bessen vaak gegeten in het Westen laag scoren in vergelijking met uitheemse bessen behoren ze nog steeds tot de meest anti-oxidant rijke voedingsmiddelen.

    Onder andere vruchten en groenten waren de gehaltes aan antioxidanten het laagst in selder en watermeloen en het hoogst in granaatappel en de bladeren van de Afrikaanse baobab boom. Andere antioxidant-rijke vruchten en groenten (gedroogde inbegrepen) zijn appels, pruimen en abrikozen, artisjokken, boerenkool, pepers, pruimen, en okra bloem.

    Oorspronkelijk artikel: "Berries, pomegranates shown to have highest anti-cancer activity of any fruits" Thursday, April 11, 2013 by: David Gutierrez, staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.vitasearch.com/get-clp-summary/37770   

    11-04-2013, 21:32 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Tags:anti-oxidanten
    10-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leugens over prostaatkanker
    Medisch bulletin onthult: Bijna alles wat je werd verteld over prostaatkanker is verkeerd.

    (NaturalNews) Aan mannen over de leeftijd van 50 wordt aangeraden zich regelmatig te laten screenen op de gevreesde ziekte van prostaatkanker met een prostaat specifieke antigeen (PSA)-test. De reden? Als de kanker vroeg behandeld wordt kan dit de dood voorkomen. Als u denkt dat dit de werkelijke reden is, is het tijd om de echte waarheid te kennen.

    Niemand anders dan de grote medische groep, de American College of Physicians (ACP), heeft zojuist een verklaring afgelegd met veranderde aanbevelingen i.v.m. screening op prostaatkanker. En terwijl de officiële verklaring benadrukt dat het ACP zegt dat patiënten beter moeten geïnformeerd worden en samenwerken met de artsen om te beslissen over screening, laten we eens die recente verklaring van dichterbij bekijken.

    Waarom zegt het ACP dat mannen tussen de leeftijd van 50 en 69 de PSA-test moeten bespreken vooraleer die te laten uitvoeren? Omdat er een groot aantal problemen zijn met die dure en angst producerende testen. De ACP verklaring zegt dat de PSA-test  "beperkte voordelen en aanzienlijke schadepunten" heeft.

    De schade overtreft de voordelen.


    "Alleen mannen tussen de 50 en 69, die een duidelijke voorkeur hebben voor de screening moeten de PSA-test laten uitvoeren. Voor de meeste van deze mannen, zal de schade tegen de voordelen opwegen," zei ACP-president David L. Bronson, MD, in een persverklaring.

    Hoe specifiek is de PSA als het gaat om kanker te ontdekken? Niet erg.

    Uit de "Screening for Prostate Cancer" een begeleidende verklaring van de American College of Physicians net gepubliceerd in de Annals of Internal Medicine, blijkt dat er ernstige problemen zijn met de PSA-test. Bijvoorbeeld kunnen de PSA testresultaten laag zijn wanneer er kanker is. Maar, veel vaker, kunnen de PSA resultaten hoog zijn als gevolg van een vergrootte prostaat, maar niet vanwege een levensbedreigende kanker.

    In feite, volgens het National Institute of Diabetes and Digestive Kidney Diseases (NIDDK), is het gebruikelijk dat de prostaat vergroot als een man ouder wordt, een aandoening die bekend staat als benigne prostaathyperplasie (BPH), of goedaardige prostaathypertrofie. Dus wat in wezen een veel voorkomende verandering is in het lichaam van oudere mannen kan een alarmbel veroorzaken door verhoogde PSA niveaus tengevolge van een vergrootte prostaat waardoor die mannen dan verder worden gestuurd voor meer en mogelijk onnodige maar schadelijke testen.

    De meeste prostaatkankers zijn niet ernstig en niet dodelijk.

    Naar aanleiding van een verhoogde PSA-test wordt vaak een prostaat biopsie aangeraden die geen eenvoudige, risicovrije procedure is wat veel mensen veronderstellen van wel. De nieuwe verklaring zegt dit: "De biopsie bestaat uit meerdere naalden die worden ingebracht in de prostaat onder plaatselijke verdoving, en er is een kleine kans op infectie of significante bloedingen, alsmede het risico van ziekenhuisopname."

    Maar is het niet het risico waard als kanker wordt ontdekt? In de meeste gevallen niet. Volgens Amir Qaseem, MD, PhD, directeur van het klinische beleid voor de ACS-landen zijn slechts een klein aantal van de prostaatkankers ernstig en dodelijk.

    "De meeste prostaatkankers groeien langzaam en zijn niet dodelijk. Het is belangrijk om de kleine voordelen van screening af te wegen tegenover de nadelen zoals de mogelijkheid van incontinentie, erectiestoornissen en andere bijwerkingen als gevolg van bepaalde vormen van de agressieve behandeling," zei Dr Qaseem in een persmededeling.

    Specifiek, indien kanker wordt gediagnosticeerd (ongeacht of de kanker al of niet dodelijk is), zal die vaak behandeld worden met chirurgie of bestraling. De ACP-verklaring wijst erop dat deze behandelingen een risico op overlijden door chirurgie, verlies van seksuele functie (ongeveer 37 procent hoger risico), en verlies van controle over het urineren (ongeveer 11 procent hoger risico) inhouden in vergelijking met geen operatie.

    De nieuwe ACP-richtlijn adviseert tegen PSA-test voor alle mannen jonger dan 50 en bij mannen ouder dan 69 of bij mannen die een levensverwachting van minder dan 10 tot 15 jaar hebben waarbij de nadelen van screening op prostaatkanker  de baten overtreffen.

    Zoals wij al eerder hebben gemeld is er nog een mogelijk nadeel aan prostaatkanker behandelingen die wetenschappers bestuderen. Volgens de bevindingen van Chawnshang Chang, PhD, directeur van het George Whipple Laboratorium voor Kankeronderzoek van de Universiteit van Rochester Medical Center, kan een veel voorkomende vorm van hormoontherapie bij prostaatkanker eigenlijk kankercellen aansporen te groeien en zich te verspreiden.

    Oorspronkelijk artikel: "Medical announcement reveals: Almost everything you've been told about prostate cancer is wrong" Wednesday, April 10, 2013 by: Sherry Baker, Health Sciences Editor, Natural News.

    Over de auteur:

    Sherry Baker is een wijd verspreid schrijver wiens artikelen verschijnen in Newsweek, Health, the Atlanta Journal and Constitution, Yoga Journal, Optometry, Atlanta, Arthritis Today, Natural Healing Newsletter, OMNI, UCLA's "Healthy Years" newsletter, Mount Sinai School of Medicine's "Focus on Health Aging" newsletter, the Cleveland Clinic's "Men's Health Advisor" newsletter en verschillende andere.

    Bijlagen:
    http://kidney.niddk.nih.gov/kudiseases/pubs/prostateenlargement/#common   
    http://www.acponline.org/pressroom/?hp   

    10-04-2013, 22:05 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Tags:prostaatkanker
    09-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Windmolen zonder wieken
    Hij bestaat al en werkt aan de Universiteit van Delft.  Waarschijnlijk een revoluitie op gebied van windenergie.  Het is nu de zaak om de financiering rond te krijgen en geen tegenwind te krijgen uit bepaalde windhoeken.  Zie het artikel op volgende URL: http://odenow.nl/tu-delft-installeert-windmolen-zonder-bladen/

    09-04-2013, 19:50 geschreven door

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piramides nog altijd boeiend.

    Met piramides groeien planten beter..!


    De piramides zijn terug van weg geweest.  Ik herinner mij nog een voordracht zo'n 30 jaar geleden in de Abdij van Tongerlo door een zeer enthousiast spreker over de kracht van pirmamidevormen op plantengroei en andere.  Enthousiast zoals ik was bouwde ik een piramide uit hout waaronder ik scheermesjes legde en inderdaad deze bleven veel langer scherp dan de mesjes die ik ernaast had gelegd.  Het enthousiasme zal wellicht niet groot genoeg geweest zijn en ik ben met mijn experimenten gestopt.  Nu duikt de belangstelling voor de piramides terug op langs een zeker Ir. Yannick van Doorne, een Belg die in Frankrijk woont, die hiermee experimenteert en zijn resultaten meedeelt langs voordrachten.  Volgend artikel te lezen op http://www.wanttoknow.nl/wetenschap/energie/met-piramides-groeien-planten-beter/ laat ons kennis maken met het fenomeen en de spreker.

    Komaan biologische tuinmannen ... experimenteren maar en natuurlijk ben ik benieuwd naar jullie resultaten.

    09-04-2013, 18:04 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Tags:piramides
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandelen gezonder dan lopen!
    Wandelen zeker zo gezond als lopen.

    (NaturalNews) Wat is jouw excuus om niet te sporten? Je kan je geen lidmaatschap van een sportschool veroorloven? Denk je dat je te oud bent of te zwaar om te beginnen met lopen? Onderzoekers zijn verrast over nieuwe bevindingen van wandelen. Het blijkt dat gewoon wandelen in een vlot tempo uw risico op hoge bloeddruk, hoge cholesterol en diabetes zoveel kan verminderen als bij lopen.

    Voor de nieuwe studie, gerapporteerd in het American Heart Association tijdschrift Arteriosclerosis, Thrombosis and Vascular Biology analyseerden wetenschappers 33.060 lopers in de National Runners' Health Study en 15.045 wandelaars in de National Walkers' Health Study. De deelnemers aan de studie waren 18 tot 80 jaar oud, en de meesten waren veertigers en vijftigers.

    De resultaten toonden aan dat de energie gebruikt bij gewoon wandelen aan een matig tempo en deze bij krachtig, intens lopen tot vergelijkbare reducties van het risico kwam voor hoge bloeddruk, hoge cholesterol, diabetes, en mogelijk hart- en vaatziekten gezien over zes jaar. In tegenstelling tot andere studies, maten de wetenschappers het wandelen en lopen in functie van de afgelegde afstand, niet in functie van de tijd die nodig was om een bepaalde afstand te wandelen of te lopen.

    Waarom wandelen even goed is als - of beter dan - lopen.

    "Wandelen en lopen hebben dezelfde  gezondheidsvoordelen omdat zij dezelfde spiergroepen aanspreken weliswaar met verschillende intensiteit," zegt Paul T. Williams, Ph.D., de belangrijkste auteur van de studie en wetenschappelijk medewerker aan het Lawrence Berkeley National Laboratory, Life Science Division in Berkeley, Californië, in een persmededeling.

    In feite scoorde wandelen beter dan lopen als het gaat om het verbeteren van hypertensie, hypercholesterolemie (hoge cholesterol), diabetes en hart-en vaatziekten. Bijvoorbeeld, tijdens het lopen verminderde coronaire hartziekte met 4,5 procent en bij wandelen met bijna 10 procent. Lopen verminderde het risico voor de eerste keer hoge bloeddruk met 4,2 procent terwijl het wandelen een vermindering liet registreren van 7,2 procent. En wandelen verminderde het eerste hoog cholesterolgehalte met 7 procent terwijl het lopen slechts 4,3 procent bereikte.

    "Wandelen kan een duurzamere activiteit zijn voor sommige personen dan lopen, echter degenen die voor lopen kiezen oefenen uiteindelijk twee keer zoveel als degenen die wandelen. Dit komt waarschijnlijk omdat ze twee keer zoveel kunnen doen in een uur," zei Williams. "Mensen zijn altijd op zoek naar een excuus om niet te sporten, maar nu hebben ze een duidelijke keuze uit lopen of wandelen en te investeren in hun toekomstige gezondheid."

    Het nieuw onderzoek voegt zich bij een groeiend aantal studies die gewoon aantonen dat eenvoudig wandelen  enorme voordelen biedt voor de gezondheid. 

    Zoals NaturalNews al eerder heeft gemeld, vond een studie gepubliceerd in het tijdschrift Arthritis Care and Research dat wandelen helpt bij artritis symptomen. 
    Harvard onderzoekers hebben ook ontdekt dat vrouwen drastisch hun risico kunnen verminderen op zowel beroerte   veroorzaakt door stolsels (ischemische) als bloedingpieken (hemorrhagie) door simpelweg regelmatig te wandelen.

    Oorspronkelijk artikel: "Free, natural way to lower heart, diebetes risk as much as runnint" Tuesday, April 09, 2013 by: Sherry Baker, Health Sciences Editor, Natural News.


    Bijlagen:
    http://www.eurekalert.org/pub_releases/2013-04/aha-wcl040113.php   

    09-04-2013, 12:10 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Wandelen
    08-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dodelijke stralingniveaus
    Dodelijke niveaus van straling gevonden in voedsel geproduceerd op 360 km van Fukushima: Onverschilligheid van Media t.o.z. van nucleaire fallout blijft aanhouden.

    (NaturalNews) Nieuwe gegevens vrijgegeven door het Japanse Ministerie van Gezondheid, Arbeid en Welzijn (MHLW) tonen eens te meer aan dat de Fukushima Daiichi nucleaire ramp verre van voorbij is. Ondanks een complete media stilte over de huidige situatie is het niveau van Cesium-137 (Cs-137) en Cesium-134 (Cs-134) aangetroffen in producten en rijstcrackers op ongeveer 360 kmafstand van Fukushima  hoog genoeg om de limiet van jaarlijkse blootstelling aan straling in slechts een paar maanden of zelfs weken te overschrijden.

    Volgens de Fukushima-Diary.com, die up-to-date informatie geven over de ramp in Fukushima, testen rijstcrackers en mandarijnen geproduceerd in de prefectuur Shizuoka hoog voor zowel Cs-137 als Cs-134. Rijstcrackers, volgens de productbeschrijving, hadden 3,7 becquerel per kilogram (Bq/kg) van Cs-137 en mandarijnen 1,46 Bq/kg van Cs-134 en 3,14 Bq / kg van Cs-137.

    De Shizuoka prefectuur ligt ongeveer 130 km ten zuidwesten van Tokio,wat zorgelijk is want verder van Fukushima dan Tokio. Dit suggereert dat potentieel dodelijke niveaus van straling nog steeds grote bevolkingscentra in Japan beïnvloeden, ook die welke niet dicht bij Fukushima liggen.

    Algemeen wordt aangenomen dat de straling waaraan volwassen werknemers mogen worden blootgesteld niet hoger mag zijn dan 50 millisievert (mSv) per jaar om ernstige gevolgen voor de gezondheid te voorkomen. Voor kinderen is dit veel lager, waarschijnlijk ergens rond de 10 mSv. Maar de gemiddelde volwassene of kind die dat bedorven voedsel eet zal niet alleen het maximale niveau bereiken maar het zelfs in slechts een paar weken overschrijden.

    Stralingsniveaus blijven toenemen in meren en rivieren ten noorden van Tokio.
    Maar voedsel is natuurlijk niet de enige belangrijke bron van blootstelling aan straling in Japan. Uit andere gegevens ook vrijgegeven door Fukushima-Diary.com blijkt dat stralingsniveaus in rivieren, meren en kusten rondom Kashiwa City in Chiba, gelegen op ongeveer 30 km ten noordoosten van Tokio, gevaarlijk hoog zijn en zelfs nog altijd verhogen.

    Sinds de vorige meting in de Otsu rivier in september zijn nu stralingniveaus gedetecteerd van bijna het drievoudige nl., van 5700 Bq / kg tot 14.200 Bq / kg. Soortgelijke sprongen zijn waargenomen in meren en  bodems van 7.600 Bq/kg tot 8200 Bq/kg en voor bodems van 440 Bq / kg tot 780 Bq / kg straling.

    Een verhoging van ziekte of dood als gevolg van deze stralingspieken zal meer dan waarschijnlijk toegeschreven worden aan andere oorzaken dan straling om de ernst van de situatie te verbloemen. De door de straling veroorzaakte hart- en vaatziekten, orgaanfalen en kanker bijvoorbeeld, zullen gewoon genegeerd worden en elke stijging in sterfte, vooral onder de ouderen, als normaal verklaard.

    Ondertussen bleek uit een recent Rasmussen Report dat meer dan een derde van alle Amerikanen gelooft dat de straling van Fukushima ook "aanzienlijke schade" veroorzaakt in de VS.  Dit is waarschijnlijk het gevolg van de kennis dat hoge niveaus van straling gemeten werden in de bodem, water en ook voedsel in heel Amerika in de nasleep van de ramp.

    Oorspronkelijk artikel:"Deadly levels of radiation found in food 225 miles from Fukushima: Media blackout on nuclear fallout continues" Monday, April 08, 2013 by: Ethan A. Huff, staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://fukushima-diary.com/2013/03/3-7-and-4-6-bqkg-from-rice-cracker-and-tangerine-produced-in-shizuoka-360km-from-fukushima-plant/   
    http://www.rasmussenreports.com/public_content/politics/current_events/japan/36_think_radiation_from_japanese_nuclear_disaster_hurt_the_u_s   

    08-04-2013, 22:01 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:straling, Fukushima
    07-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kokosolie voor de hersenen.
    Slechts één dosis kokosolie kan de hersenfunctie en de cognitieve prestaties enorm verbeteren.

    (NaturalNews) Het is verbazingwekkend dat van kokosolie onlangs erkend als gezonde olie na decennia lang te zijn verguisd als een gevaar voor hartaanval nu al is ontdekt dat het de gezondheid van de hersenen ten goede komt.

    Het belasteren van kokosolie als gevaarlijk verzadigd vet was ontstaan in de jaren 1950 met de hype rond "geen vet voedsel, margarine en gehydrogeneerde transvetzuren" voor koken en in salades waarvan onlangs is bewezen dat die juist daadwerkelijk schadelijk zijn voor de algehele gezondheid.

    De verschillende types van triglyceriden in vetten.

    Hoog triglyceridegehalte in het bloed is een waarschuwing voor obesitas, diabetes en hartziektes. De meeste voedingsvetten bevatten langketen triglyceriden (LCT) die niet gemakkelijk worden gemetaboliseerd en als vetafzetting in het lichaam kunnen worden opgeslagen.

    Langketen triglyceriden bevatten 14 tot 18 koolstofatomen. Maar kokosnootolie heeft middellange keten triglyceriden (MCT) met kortere ketens met 5 tot 12 koolstofatomen, welke gemakkelijk worden gemetaboliseerd door de lever waar zij ketonlichamen produceren die glucose kunnen vervangen als metabolische brandstof.

    Naarmate we ouder worden neemt de het vermogen van de hersenen om glucose te metaboliseren voor energie af, vooral bij degenen die een stofwisselingsziekte of insulineresistentie hebben. Door MCT gemaakte ketonen echter kunnen worden gebruikt als cellulaire brandstof in de hersenen als glucose niet beschikbaar is.

    Studie: Kokosolie verbetert cognitieve vermogen.

    Reeds in 2004 vond een studie, gepubliceerd in het tijdschrift Neurobiology of Aging dat kokosolie MCT de cognitieve functie bij oudere mensen met geheugenproblemen en zelfs de ziekte van Alzheimer verbeterde.

    Ze namen 20 proefpersonen en gaven hen hen kokosolie of placebo's op verschillende dagen. Een deel van de groep met de ziekte van Alzheimer scoorde beter op een speciale Alzheimer cognitieve schaal en allen van hen toonden betere herinneringen kort na het nemen van elke dosis kokosolie.

    Dit was niet een lange termijn studie. Ze kregen onmiddelijk positievere cognitieve en geheugen resultaten na elke dosis kokosolie in vergelijking met de placebo groep.

    Waarom werd dit niet bekend gemaakt door de klassieke media (MSM) en gerapporteerd aan de artsen? Misschien omdat Big Pharma probeerde een ketonlichaam te synthetiseren en te patenteren voor het verhogen van hun afzet op de Alzheimer markt.

    Een waargebeurd verhaal bevestigt de werkzaamheid van cocosolie.

    Rond 2009-10 had MD Mary Newport's man Alzheimer.  Zijn toestand was zo erg dat hij geen  eenvoudige illustratie van een klok kon tekenen of dagelijkse taken uitvoeren.

    Omdat een medicijn ontwikkeld in 2004 tegen de ziekte van Alzheimer niet effectief was probeerde Dr Newport de patiënt te betrekken bij een proef voor een nieuw geneesmiddel. Maar zijn toestand was zo slecht dat hij niet in aanmerking kwam.

    Na de ontdekking dat dit nieuw geneesmiddel een synthetische versie was van MCT voor het creëren van ketonlichamen en het verbeteren van de hersenfunctie realiseerde zij zich dat palm -en kokosolie ook MCT bevatten.

    Na het geven van kokosolie aan de patiënt begon hij  opmerkelijk te verbeteren van bijna totale dementie tot het kunnen beginnen en eindigen van taken en herinneren van mensen en gebeurtenissen.

    Dr Newport ontdekte dat slechts twee doses verdeelde over acht uur voldoende waren terwijl de farmaceutische versie een dosering van elke drie uur voorschreef.

    Als Mary haar man zou hebben ingeschreven in dat 2009-10 Alzheimer medicijnonderzoek had ze hem waarschijnlijk niet meer.

    De medicijntest werd immers voortijdig stopgezet wegens negen sterfgevallen onder de proefpatiënten die hogere doses hadden gekregen. 

    Newport's succesremedie zonder bijwerkingen plaatst kokosolie op de eerste plaats als  antidementie voedsel ten nadele van het gevaarlijk farmaceutisch medicijn. 

    Omdat het succes op internet werd geplaatst zijn er sedertdien verschillende Alzheimer patiënten die geprofiteerd hebben van de werkzaamheid van kokosolie. 

    Hier is een video-interview van Dr Newport http://tv.greenmedinfo.com/coconut-oil-improves-alzheimers-patients-ithin-minutes/


    Oorspronkelijk artikel: "Just one dose of coconut oil can tremendously boost brain function and cognitive performance" Saturday, April 06, 2013 by: PF Louis, Natural News.



    Bijlagen:
    http://www.greenmedinfo.com/blog/mct-fats-found-coconut-oil-boost-brain-function-only-one-dose   

    07-04-2013, 21:12 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Tags:kokosolie, Alzheimer
    06-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zout ongezond?
    Moeten we de zoutoorlog stoppen?

    De  Franse overheid investeert jaarlijks miljoenen in het Plan National Nutrition Santé (PNNS) om ons te overtuigen minder zout te eten.
    10 miljoen euro per jaar tussen 2001 en 2005, de begroting voor de PNNS ambtenaren steeg tot 210 miljoen euro voor de periode 2011-2015 als je e ook de kosten van het "Plan Obésité" van Nicolas Sarkozy er weliswaar bijgerekend.

    Er is een probleem.
    Het kan goed zijn dat deze campagnes door hun eenvoud de volksgezondheid helemaal niet dienen. De stelling dat zout slecht is en zorgt voor hart- en vaatziekten is nog steeds niet bevestigd door de wetenschap.

    Fragiel dogma.
    Dat zout schadelijk is voor de gezondheid is één van de meest concrete dogma's van de westerse geneeskunde.

    De bewijzen zijn echter verrassend kwetsbaar:
    In 1904 constateerden Franse artsen dat zes van hun patiënten met hypertensie veel zout gebruikten. Ongerustheid rees in de jaren '70 toen de Amerikaanse onderzoeker, Lewis Dahl van het Brookhaven National Laboratory, beweerde ondubbelzinnig te hebben gevonden dat er een verband zou bestaan tussen zout en hoge bloeddruk. Hij veroorzaakte hypertensie bij ratten door ze de menselijke equivalent van een halve kilo natrium per dag te geven (gemiddeld verbruik van natrium is amper 3,4 gr per dag, of 8,5 gram zout).

    Een recente meta-analyse van het tijdschrift Cochrane van in totaal 6250 personen vond geen sterk bewijs dat het verminderen van zoutinname het risico op een hartaanval, cerebrovasculair accident (CVA) of overlijden vermindert. (1)

    Daarentegen bleek uit een studie gepubliceerd in het tijdschrift van de American Medical Association in 2011 dat lage zoutinname daadwerkelijk het risico op overlijden  door cardiovasculaire oorzaken kan verhogen. (2)

    En dit is niet nieuw. Al in 1988 was er een zeer grote studie, genaamd Intersalt, die de bloeddruk vergeleek van personen van 52 medische onderzoekscentra wereldwijd  met betrekking op hun zoutconsumptie.  Ondanks de massa van verzamelde gegevens waren de bevindingen van de onderzoekers niet duidelijk en hebben ze geresulteerd in meer dan een decennium van controverse. (3)

    In feite was van de personen die het meeste zout aten, ongeveer 14 gram per dag, de bloeddruk nog lager dan van degenen  die ongeveer 7,2 gram per dag consumeerden.

    Studies die hebben geprobeerd om een directe relatie tussen zout en hart-  en vaatziekten vast te stellen hebben geen resultaten gegeven. Telkens een studie suggereerde dat zout ongezond was werd dit weerlegd door een andere studie.

    In 2006 is een studie gepubliceerd in het American Journal of Medicine die de gerapporteerde dagelijkse consumptie van natrium van 78 miljoen Amerikanen afwoog tegenover het risico op sterven aan hart- en vaatziekten.  De conclusie was ook hier een verhoogde sterfte van mensen met cardiovasculaire ziekten als gevolg van laag natriumdieet! (4)

    Franse autoriteiten weinig onder de indruk
    Maar deze informatie was niet voldoende om de technocraten van het ministerie van Volksgezondheid te imponeren. Vastgeroest in hun 70 jaar lange medische zekerheden, en ongeacht het echte probleem (dat is de onbalans natrium/kalium, zoals ik hieronder uiteen zal zetten) blijven zij  bij de letter van hun project tot het stimuleren van het verminderen van zoutinname langs eindeloos herhaalde slogans op radio en televisie, betaald door adverteerders en dus, uiteindelijk, de consument, maar ook tot het nemen autoritaire maatregelen ten aanzien van de producenten.
    PNNS heeft in 2002 besloten dat u en ik onze zoutinname zouden moeten verlagen met 20% in vijf jaar. Waarom 20% in plaats van 10 of 50? Mysterie. En geloof het of niet, we hebben dat doel nog altijd niet bereikt!  Verlaging van zoutinname was slechts 4 tot 10%!

    Het ministerie van Volksgezondheid heeft besloten om de industriëlen bijeen te roepen om bindende maatregelen af te spreken op straffe van boetes. Sancties ondersteund door het UFC-Que Choisir van Olivier Andrault, belast met voedsel en voeding, is van mening dat er slechts één oplossing is: "De vrijwillige verbintenissen werken niet. De overheid moet  duidelijke doelstellingen opleggen met numerieke en nauwkeurige regels voor het verlagen van de zoutgehaltes in de voeding.'

    Waarom zoveel commotie?
    Zout is essentieel voor het leven - je kunt niet leven zonder. Zout is altijd belangrijk geweest voor het menselijk lichaam. Het woord "salaris" komt van het Latijnse woord "sal", wat zout betekent, omdat de Romeinen soms betaald werden in zout. In Polen worden vandaag in de dorpen de pelgrims nog altijd verwelkomd met water en zout, de twee meest essentiële ingrediënten voor het leven.

    En inderdaad, onbewerkt natuurlijke zout is belangrijk voor vele biologische processen, waaronder:
    - binnendringen in de samenstelling van bloedplasma (de vloeistof waarin de cellen baden), de lymfe en het vruchtwater;
    - transporteren van voedingsstoffen in en uit je cellen;
    - onderhouden en regelen van de bloeddruk;
    - toename van het aantal gliacellen in de hersenen bevorderen waardoor creatief denken en lange termijn planning mogelijk zijn;
    - de hersenen helpen communiceren met de spieren zodat beweging naar believen mogelijk is via ion-uitwisseling tussen natrium en kalium.

    Zoals bij elke voeding is het belangrijk dat men zich niet volstopt met zout.
    Bovendien, voor degenen die al lijden aan hoge bloeddruk en zich moeten houden aan een een lage glycemische index dieet om de bloeddruk te verlagen, hebben studies aangetoond dat het verminderen van zoutinname het effect van hun dieet verbetert. (5)

    Kun je tekort hebben aan natrium?

    Jazeker!
    Weinig mensen zijn er zich van bewust, maar het risico op gezondheidsproblemen verhoogt als je natrium tekort hebt wat hyponatriemie kan veroorzaken. Deze ziekte wordt niet veroorzaakt door een gebrek aan natrium uit voeding met uitzondering van extreme gevallen (concentratiekampen), maar door medicijnen, overmatige absorptie van water, uitdroging, intensieve lichamelijke activiteit en door ziekten die de werking van de lever, de nieren en de schildklier beïnvloeden.

    Natrium is een elektrolyt verantwoordelijk voor tal van vitale fysiologische processen, zoals het reguleren van de hoeveelheid water in en rond de cellen. Als uw bloed te laag natriumgehalte heeft verhoogt het vochtgehalte in je lichaam en beginnen de cellen te zwellen. Deze zwelling kan leiden tot veel gezondheidsproblemen, soms ernstige.

    In het slechtste geval kan hyponatriemie fataal zijn in geval van zwelling van de hersenen wat coma en dood kan veroorzaken. Vrouwen in de pre-menopauze lijken een hoger risico van hersenbeschadiging door hyponatriemie te hebben want vrouwelijke hormonen hebben invloed op de regulering van natrium. Matige of lage hyponatremie kan de gezondheid beïnvloeden zonder dat uw arts de band kan leggen met een elektrolytprobleem. Hyponatremie kan leiden tot de volgende tekenen en symptomen:
    - misselijkheid, braken, veranderingen in eetlust;
    - verlies van energie;
    - spierzwakte, krampen of krampen;
    - hoofdpijn;
    - vermoeidheid;
    - verwarring;
    - incontinentie;
    - hallucinaties;
    - nervositeit, prikkelbaarheid en stemmingswisselingen;
    - flauwvallen, coma.

    Veranderingen in stemming en eetlust behoren tot de eerste tekenen van een gebrek aan natrium, maar de oorzaak wordt vaak genegeerd. En toch om hart- en vaatziekten te voorkomen zullen de adviezen die u krijgt waarschijnlijk zijn: "veel water drinken, heel veel sporten en uw zoutconsumptie verminderen." Dit recept is een ramp voor de elektrolyten niveaus in het lichaam. Er zijn aanwijzingen dat een laag niveau aan natrium uw gezondheid nog kan beïnvloeden op andere manieren.

    Een studie uit 2009 op belangrijke breuken bij ouderen wees uit dat de incidentie van hyponatremie bij patiënten met fracturen twee keer zo hoog was als bij patiënten zonder fracturen. De onderzoekers veronderstelden dat de oorzaak van natrium deficiëntie verband had met het gebruik van selectieve remmers zoals de serotonine-heropnameremmers (SSRIs), een type antidepressiva (6)

    Uit een andere studie uit 1995 uitgevoerd door de American Medical Association, gepubliceerd in het tijdschrift Hypertension, bleek dat een laag urine-natrium verband heeft met een hoger risico op een hartaanval (7)

    Het belang van het evenwicht natrium/kalium

    Hoewel natuurlijke ongeraffineerd zout essentieel is voor het leven betekent dit niet dat je het straffeloos kunt consumeren. Een belangrijke factor is de natrium/kalium verhouding in uw voeding. Een onbalans van deze verhouding kan niet alleen leiden tot hoge bloeddruk maar ook bijdragen aan tal van andere ziekten, waaronder:
    - infarct en beroerte
    - problemen met het geheugen
    - osteoporose
    - staar
    - nierkolieken (nierstenen)
    - maagzweren en -kanker
    - reumatoïde artritis
    - impotentie

    De gemakkelijkste manier om een onevenwicht te creëren is het eten van voedingsmiddelen die arm zijn aan kalium en rijk aan natrium ... Volgens een artikel gepubliceerd in 1985 in het tijdschrift The New England Journal of Medicine, getiteld "Paleolithicum Voeding", gebruikten onze jager-verzamelaar voorouders 11 g kalium per dag en 0,7 g natrium. Dit percentage is nu omgekeerd: het moderne dieet bestaat uit 2,5 g kalium per dag en 4 g natrium. Als je veel bereide maaltijden eet, die bijna altijd veel natrium en weinig kalium bevatten ben je bijna zeker van een slechte verhouding van kalium/natrium.

    Dit zou ook kunnen verklaren waarom hoge consumptie van keukenzout sommige personen treft en andere niet. Volgens een recente studie over het gebruik van natrium en kalium hadden personen die veel natrium en weinig kalium consumeerden meer dan twee keer zoveel kans om te sterven aan een hartaanval dan anderen. De studie, gepubliceerd in de Archives of Internal Medicine in juli 2011, was één van de grootste uitgevoerd op het onderwerp. (8)

    Hoe kan je ervoor zorgen dat je de juiste verhouding neemt?
    Zie af van bereide de gerechten en industrieel verwerkte levensmiddelen in het voordeel van verse ingrediënten.  Gebruik zoveel mogelijk verse biologisch geteelde levensmddelen die een goede mineraal verhouding garanderen en wijs bereide en industrieel verwerkte voedingsmiddelen af. De verse producten hebben van nature een hogere dosis aan kalium dan natrium.

    Ongeveer 80% van de zoutinname (natrium) van de Franse bevolking bestaat uit kant en klaar maaltijden en junk food: brood, noedels, diepvriespizza's, kant en klaar, koekjes en ontbijtgranen. Zelfs het UFC-Que Choisir is erin geslaagd om nieuwe normen en taxen op te leggen voor zulke voeding. Mijn mening is echter dat deze voedingsmiddelen hoe dan ook best worden vermeden.

    En dit geldt ook voor fast food dat het zakencijfer van de traditionele restaurants overtreft. De Fransen besteden minder tijd dan ooit om te koken en ondanks de crisis verhoogt het gebruik van de maaltijden buiten de woning (snacks, sandwiches, pizza's, kebabs, hamburgers, Amerikaans fast-food).  De algehele kwaliteit van de gebruikte ingrediënten is veelal betreurenswaardig en vooral het totale gebrek aan controle over wat je eigenlijk in je mond krijgt ontbreekt.

    Wie weet precies van wat het "vlees" van de kebab en de saus en "wit of spicy" zijn gemaakt? Hoe wordt het vlees in Aziatische restaurants geproduceerd om nog niet te spreken over de kleverige vloeistof waarin het vlees meestal baadt? 
     
    Terug naar een voeding op basis van herkenbare producten, vers en biologisch indien mogelijk is de meest effectieve manier om de gezondheid te herwinnen en het gebruiken van minder natrium en meer kalium.

    Waarom hebben wij kalium nodig?
    Uw lichaam heeft kalium nodig om de bloeddruk te regelen. Het heeft invloed op je botten, je zenuwstelsel, je spieren, je bijnieren (die hormonen produceren), uw hart en nieren. Het is meestal verbonden aan een basisch anion wat het mogelijk maakt om de juiste pH (goede zuurgraad) van de lichaamsvloeistoffen te bekomen: bloed, lymfe, vruchtwater ...

    Kalium tekort kan leiden tot verstoring van de elektrolytenbalans en kan hypokalemie veroorzaken die wordt gekenmerkt door:
    - het vasthouden van water
    - hogere bloeddruk (hypertensie)
    - hartritmestoornissen (hart klopt onregelmatig)
    - spierzwakte en krampen
    - voortdurende dorst
    - constipatie

    Voedingsmiddelen die rijk zijn aan kalium
    Tenzij voorgeschreven door iemand uit de gezondheidszorg, zou ik het niet aanbevelen kaliumsupplementen te nemen om een onbalans te corrigeren. Het wordt soms gebruikt voor de doodstraf in de Verenigde Staten, omdat een hoge opname van kalium de dood kan veroorzaken door hartstilstand.

    Het beste is om uw dieet te veranderen en meer voedingsmiddelen te kiezen die rijk zijn aan kalium.

    Alle groenten en fruit zijn goede bronnen van kalium, maar sommige zijn uiteraard nog beter dan anderen: droge gist spant de kroon met 2000mg/100g verhouding.

    Gevolgd door:
    - aardappelen in de oven, gekookt in de schil; met mate vanwege het hoge zetmeelgehalte dat de weerstand tegenover insuline en leptine doet toenemen;
    - witte bonen, die ook rijk zijn met 1061 mg kalium per kopje van 250 ml.
    - tomaten bevatten ook veel kalium;
    - corugettes
    - gekookte spinazie
    - gedroogde vruchten zoals vijgen zijn ook zeer interessant.
    - fruit: papaya, pruimen, meloen, bananen (aandacht voor bananen die rijk zijn aan suiker en maar de helft kalium hebben van groene groenten.  Het is een mythe dat de banaan bijzonder rijk is aan kalium.)
    - groenten: broccoli, spruitjes, zoete aardappelen, avocado's, asperges en pompoen.

    Welk soort zout kiezen?
    In de keuken kies je voor zout op basis van kaliumchloride. Het enige "probleem" is dat het een lichte bittere nasmaak heeft, maar de meeste mensen proeven het niet ... als ze het niet weten.
    Maar let op: er kunnen contra-indicaties zijn voor kalium. Dit is vooral het geval als u problemen hebt bij het afscheiden van overtollige mineralen of als u medicijnen neemt die de hoeveelheid kalium in het bloed verhogen. Dit geldt ook voor mensen met diabetes, mensen met een nierziekte, urinewegen blokkades en degenen die ACE-remmers moeten nemen.

    Maar als je niet in deze situatie bent zal uw arts waarschijnlijk geen bezwaar hebben tegen het gebruik van zout met kaliumchloride in plaats van natriumchloride.

    Eén studie legt een verband tussen zout en hoge bloeddruk

    Om eerlijk te zijn moet ik verwijzen naar een grote studie over natrium, DASH genaamd, die werd uitgevoerd in 1997 om te bepalen of een zoutarm dieet hypertensie vermindert. Men gaf de patiënten een "DASH dieet" dwz. veel groenten en vers fruit, magere eiwitten, volle granen, magere zuivelproducten en zeer weinig zout.

    De proefpersonen DASH ervaarden een daling van hun bloeddruk. En de resultaten waren beter in de lage-zout groep dan in de rijke-zout groep. (9) Maar het belangrijkste effect van het dieet bleek eerder een een lage glycemische index te zijn. In feite is dit dieet ook erg laag in suiker en fructose.

    Maar ten aanzien van de algemene bevolking zonder hypertensie probleem lijkt het overhaast een aanzienlijke vermindering van zout aan te bevelen. Volgens wetenschapsjournalist Gary Taubes:
    "Terwijl de regering reeds tientallen jaren de gevaren van zout aan de kaak stelt, is er geen enkel wetenschappelijk onderzoek erin geslaagd om de vermoedens dat dit gevaar niet bestaat te doen verdwijnen. En in feite, de controverse over de voordelen van het verminderen van de consumptie van zout, als die bestaan, is één van de oudste argumenten, de meest agressieve en meest surrealistische van heel de geneeskunde ...

    Gegevens voor een algemene vermindering van de zoutinname waren nooit overtuigend, en het is nooit aangetoond dat een dergelijk programma geen onbedoelde negatieve effecten heeft ... Na tientallen jaren van intensief onderzoek zijn de schijnbare voordelen van het vermijden van zout alleen verminderd. Dit suggereert ofwel dat de echte voordelen beperkte waren of niet bestaan en onderzoekers die geloofden dat ze voordelen hadden ontdekt misleid zijn door de invloed van andere elementen. "(10)

    In 2011 publiceerde het tijdschrift Journal of the American Medical Association (JAMA), één van de meest prestigieuze medische tijdschriften van de wereld volgende nogal onthutsende resultaten:

    3681 gezonde Europeanen van middelbare leeftijd werden gedurende acht jaar gevolgd. De deelnemers werden verdeeld in drie groepen: laag-, matige  en hoog zoutgebruik.

    De onderzoekers volgden de sterftecijfers van de drie groepen, en publiceerden de volgende resultaten:
    - groep met zoutarm dieet: 50 doden
    - groep met  beperkt zout: 24 doden
    - groep met hoge zoutconsumptie: 10 doden.

    In feite was het risico op hart- en vaatziekten 56% hoger bij de personen die weinig zout consumeerden tegenover degenen met veel zout in hun dieet.  De enige redelijke conclusie van de onderzoekers was dat  "hoe minder zout je eet, hoe meer kans je hebt te sterven aan een hart- of vaatziekte."(11)

    Dit zou paniek hebben moeten zaaien bij het Ministerie van Volksgezondheid, in het bijzonder in de kantoren van het Plan National Nutrition Santé. Maar daar gaat het leven verder alsof er niets is gebeurd.

    Bronnen

    Oorspronkelijk artikel: "Faut-il arrêter la guerre du sel?" 4 Avril 2013 par Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation.

    06-04-2013, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:zout, hypertensie
    05-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw hoopvol kankermedicijn
    Eén medicijn voor alle kankers: Onderzoekers vinden een behandeling die elke vorm van kanker doodt.

    Onderzoekers hebben de Heilige Graal gevonden in de oorlog tegen kanker, een wondermiddel dat iedere vorm van kanker heeft gedood waarmee het in contact kwam.

    Het medicijn werkt door het blokkeren van het eiwit CD47 dat in wezen een "niet eten" signaal is voor het immuunsysteem van het lichaam, volgens Science Magazine.

    Dit eiwit wordt geproduceerd in gezonde bloedcellen maar onderzoekers van Stanford University vonden dat kankercellen een buitensporige hoeveelheid van het eiwit produceren en aldus het immuunsysteem aansturen tot het met rust laten van schadelijke cellen.

    Met deze kennis in het achterhoofd bouwden de onderzoekers een antilichaam dat het kanker CD47 blokkeert zodat het immuunsysteem van het lichaam de gevaarlijke cellen wel aanvallen.

    Tot dusver hebben onderzoekers het antilichaam in muizen met menselijke borst-, eierstok-, darm-, blaas-, hersen, lever- en prostaattumoren getransplanteerd. In elk van de gevallen dwong het antilichaam het immuunsysteem van de muizen om de kankercellen te doden.

    "We hebben laten zien dat zelfs nadat de tumorgroei was gestopt, het antilichaam de tumor geneest of vertraagt in zijn groei en metastase voorkomt", zegt bioloog Irving Weissman van de Stanford University School of Medicine in Palo Alto, Californië.

    Een neveneffect van de behandeling was dat gezonde cellen werden blootgesteld aan korte aanvallen van het muizenimmuunsysteem maar het resultaat was niets in vergelijking met de schade aan de kankercellen

    De Weissman groep kreeg onlangs 20 miljoen dollar subsidie om de veiligheidstesten op de mens uit te voeren.

    Oorspronkelijke titel: "One drug to rule them all: Researchers find treatment that kills every kind of cancer tumor" by Michael Blaustein, March 27, 2013


    Ref. zie bijlage

    Bijlagen:
    http://www.nypost.com/p/news/international/every_cancer_kills_tumor_them_kind_L9lppJmy9gCoS848cSzqbP   

    05-04-2013, 21:59 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Tags:kanker
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je hebt zeezout en zeezout
    Wil je het verschil weten tussen Keltisch- en Himalayzeezout?  Kijk dan eens op volgende site: http://www.ahealthylife.nl/keltisch-zeezout-en-himalayazout-wat-is-het-verschil/ en maak dan je keuze.  Toch wat anders dan het dood keukenzout waar je tevergeefs zoekt naar mineralen en andere goede elementen voor onze gezondheid.
    Wil je volop genieten van de mineralen uit zeezout maak dan een "sol" waar je elke dag een beetje kunt van nemen: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=GuNxLIqqUz4 (klik op de URL onder de "Bijlagen"

    Bijlagen:
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=GuNxLIqqUz4   

    05-04-2013, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:zeezout
    03-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De wereld voeden zonder GGO's.
    Biologische boer in India slaagt erin meer dan 22 ton gewas op slechts twee hectare te oogsten.  Een kaakslag voor de GGO industrie en Big Ag. 

    (NaturalNews) Ondanks alle beweringen van de door de industrie gefinancierde media dat genetisch gemodificeerde organismen (GGO's) en andere industriële landbouw nodig zijn voor de toekomst van de mensheid zijn het de traditionele teeltmethoden die bewijzen de mensheid te kunnen blijven voeden. Zoals gerapporteerd door Gaia Health bereiken Indiase rijstboeren met behulp van traditionele biologische teeltmethoden opbrengsten die veel hoger zijn dan bij gebruik van meer moderne methoden.

    In het geval van Sumant Kumar heeft de rijstopbrengst het nationale gemiddelde per hectare (ongeveer 2,5 hectare) met een factor tien overtroffen. Volgens rapporten oogst Kumar momenteel ongeveer 22,4 ton rijst per hectare, een veel hogere opbrengst dan die van de andere rijstlandbouwbedrijven die het momenteel moeten stellen met ongeveer 2,3 ton per hectare. Zijn geheim? Een traditioneel gewasbeheer protocol bekend onder de naam System of Root Intensification of SRI.

    Boeren die zich houden aan de SRI technieken hebben ongeveer de helft van het aantal zaden nodig van boeren die meer moderne methoden gebruiken en zetten de planten zo'n 10 centimeter uit elkaar. Ze gebruiken jongere plantjes, houden de bodem droger en besteden veel meer aandacht aan onkruid dat ze met de hand verwijderen. SRI boeren zijn in staat om meer water en voedingsstoffen aan hun rijstplanten te geven met significant hogere opbrengsten als resultaat.

    The Observer :"De boeren gebruiken minder zaden, minder water en minder chemicaliën en krijgen meer terug zonder meer te investeren," zegt Dr Surendra Chaurassa, minister van Landbouw van de regio waar Kumar's boerderij is gelegen. "Dat is revolutionair. Ik geloofde er eerst niet in maar nu denk ik dat dit voorbeeld de manier van boeren potentieel kan veranderen. Ik zou dit in elke staat willen promoten. Als we 30 tot 40 procent stijging van de opbrengsten kunnen bekomen is er meer dan reden genoeg om deze landbouwmethode aan te bevelen."

    System of Root Intensification methoden kunnen meer dan genoeg opbrengen om de mensheid te voeden.

    Volgens Gaia Health, heeft de SRI methode zijn oorsprong in het oude Madagaskar waar die onder de dorpelingen werd doorgegeven van generatie op generatie. De agronoom Henri de Laulanie observeerde de methode in de jaren 1980 en bracht ze terug in gebruik door andere boeren te leren hoe ze toe te passen met beperkte middelen. En misschien wel het mooiste aspect van SRI is dat het niet gebonden is aan de biotechnologie-industrie of Big Ag.

    "SRI biedt aan miljoenen kansarme gezinnen nieuwe hoop," zegt Norman Uphoff, directeur van het Internationaal Instituut voor Voeding, Landbouw en Ontwikkeling aan de Cornell University. "Niemand profiteert van deze methode behalve de boer zelf; er zijn geen patenten, royalty's of licentiekosten."

    Dit is goed nieuws want Monsanto en anderen in de landbouwsector zijn agressief in het opdringen van GGO methodes in ontwikkelingslanden als India. Als de waarheid over de voordelen van SRI op grote schaal kunnen worden verspreid zullen arme boeren over de hele wereld goed uitgerust zijn om te weerstaan aan de leugenachtige beloften van Big Ag en de GGO-industrie.

    "De boeren weten hoe SRI werkt maar hulp is nodig om hen de methode te leren toepassen", zegt Anil Verma, een agronoom van de kleine Indiase niet-gouvernementele organisatie (NGO) Pran (Preservation and Proliferatieon of Rural Resources and Nature) die de afgelopen drie jaar instaat voor de herinvoering van SRI methoden in dorpen over de hele derde wereld. "We weten dat het werkt in verschillende bodemtypes, maar de principes zijn solide. Het grootste probleem is dat er genoeg kandidaten zijn om de methode toe te passen maar dat het ons ontbreekt aan opleidingspersoneel."

    SRI methoden kunnen ook worden gebruikt bij andere gewassen zoals tarwe, suikerriet en teff. , Voor meer informatie over SRI zie bijlage 2 http://sri.ciifad.cornell.edu

    Oorspronkelijk artikel: "Organic rice farmer in India yields over 22 tons of crop on only two acres, proving the fraud of GMOs and Big Ag" Wednesday, April 03, 20132 by: Jonathan Benson, staff writer, Natural News".

    N.v.d.r.:  Aangezien in de tekst staat " ... minder chemicalien ..." gaat het hier wellicht niet om biologische landbouw zoals de titel suggereert want in die methode zijn helemaal geen chemicaliën toegelaten.  Het kan ook een lapsus zijn van de schrijver want in het filmpje dat te zien is in het artikel van The Guardian (zie bijlage 3 http://www.guardian.co.uk) zegt de boer dat hij geen chemische meststoffen of pesticides nodig heeft en dan is hij wel biologisch bezig. Dat neemt niet weg dat het een fantastisch initiatief is dat bewijst dat wij geen GGO's nodig hebben om de wereld te voeden.  In ieder geval hoop voor de arme boeren die belaagd worden door de GGO-lobby en wellicht toch nog een mooie onafhankelijke toekomst in het vooruitzicht hebben.


    Bijlagen:
    http://gaia-health.com/gaia-blog/2013-02-17/organic-rice-farmers-output-puts-conventional-ag-gm-to-shame/   
    http://sri.ciifad.cornell.edu/   
    http://www.guardian.co.uk/global-development/2013/feb/16/india-rice-farmers-revolution   

    03-04-2013, 17:28 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Tags:SRI, GGO's
    02-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antibioticagevaar.
    Resistentie tegen antibiotica vormt 'catastrofische bedreiging' voor de mensheid in de komende 20 jaar: Baanbrekend rapport.

    (NaturalNews) De groeiende weerstand tegen het wereldwijd gebruik van antibiotica wordt steeds meer een "catastrofische bedreiging" die zich zal manifesteren in de komende 20 jaar, volgens een nieuw rapport van de Britse regering.

    Sally Davies, Chief Medical Officer van Groot-Brittannië, riep op tot wereldwijde actie in haar eerste jaarverslag over de bestrijding van de antimicrobiële resistentie, die, zei ze, ertoe kan leiden dat tientallen miljoenen patiënten binnen twee decennia zullen sterven na zelfs kleine chirurgische ingrepen.

    Davies zei dat het probleem zo groot en ernstig wordt dat de Britse regering het moet rangschikken naast terrorisme en klimaatverandering als één van de grootste bedreigingen voor de bevolking en het land.

    Medische behandeling 200 jaar terug schroeven.

    Jarenlang gebruik van antibiotica heeft geleid tot minder effectiviteit tegen de belangrijkste bacteriële stammen, een fenomeen dat verslechtert bij het inzetten van nieuwe sterkere antibiotica, zei ze. In haar verslag roept Davies op tot een groot aantal acties om de dreiging het hoofd te bieden met strengere beperkingen op hoe artsen antibiotica voorschrijven voor hun patiënten, meldt The Independent.

    "Dit is een groeiend probleem en als we het niet goed aanpakken zullen we ons verplaatst zien in een stelsel van gezondheidszorg uit de vroege 19e eeuw," zei ze.

    Davies zelf erkent dat het probleem al een lange tijd in de maak is maar ze zei dat ze besloten heeft om het aan de kaak te stellen gezien de rampzalige gevolgen van een onderschatting ervan.

    "Ik wist van antimicrobiële resistentie als arts maar ik had me tot nu toe nog niet gerealiseerd hoe erg het probleem was en hoe snel het groeit", zegt Davies.

    In haar rapport zegt ze:
    Er is behoefte aan politici in het Verenigd Koninkrijk om aan antimicrobiële resistentie prioriteit te geven als een belangrijk punt van bezorgdheid en een item van het nationale risicoregister en die pleiten voor internationale en lokale akties van volksgezondheid.
    Antimicrobiële resistentie is een tikkende tijdbom, niet alleen voor het Verenigd Koninkrijk, maar ook voor de wereld. We moeten samenwerken om ervoor te zorgen dat het apocalyptisch scenario van een brede antimicrobiële resistentie geen werkelijkheid wordt. Deze bedreiging is misschien wel net zo belangrijk als de klimaatverandering.


    Elk jaar zijn er al duizenden sterfgevallen.

    Keith Ridge, de Britse chief farmaceutische officer, zei hoewel het controlemechanisme voor uitdelen voorschriften van antibiotica verstrengd is in ziekenhuizen er strakker en meer doordachte controle moet komen op antibioticavoorschriften door huisartsen.

    In Engeland zijn ziekenhuisinfecties veroorzaakt door MRSA en C. diff verminderd met ongeveer 80 procent in de afgelopen 10 jaar, maar deze zijn vervangen door andere moeilijk te doden bacteriën, zoals E. coli en Klebsiella; de laatste twee zijn nu de meest voorkomende oorzaken van ziekenhuis overgedragen infecties, meldt The Independent.

    In de VS komt de carbapenem-resistente Enterobacteriaceae, of CRE, steeds vaker voor in het afgelopen decennium, volgens de Centers for Disease Control and Prevention. Besmettelijke ziekte specialist dr. Brad Spellberg, van de Los Angeles Biomedical Research Institute aan het Harbor-UCLA Medical Center, vergeleek de verslechtering probleem met het lot van de Titanic.

    "We hebben al mensen die niet sterven van CRE, maar van onbehandelbare CRE," zei hij in een interview op National Public Radio.

    In het Verenigd Koninkrijk sterven jaarlijks ongeveer 5.000 mensen aan infecties in het bloed - de helft van hen veroorzaakt door medicijn resistente organismen. In de VS schat men het aantal sterfgevallen op ongeveer 20.000.

    Met de toename van het gebruik van antibiotica is de weerstand evenredig gegroeid.

    Met de toename van het gebruik van antibiotica in de afgelopen jaren is de resistentie evenredig gegroeid, zeggen de deskundigen. Dat komt omdat de pijplijn van nieuwe antibiotica opdroogt, er was geen ontwikkeling van een nieuwe generatie van antibiotica sinds 1987 en er zitten geen nieuwe generaties  op dit moment in de wereldwijde pijplijn, meldde The Independent. Een klein aantal individuële geneesmiddelen worden ontwikkeld door een aantal Britse bedrijven, aldus de krant, maar dat is het zowat.

    Davies wijt een deel van dit ontwikkelingshiaat aan Big Pharma - er is weinig te verdienen aan antibiotica omdat ze duur zijn om te ontwikkelen en maar gebruikt worden voor korte periodes in tegenstelling tot bijvoorbeeld de bloeddruk medicijnen die voor een langere tijd moeten genomen worden. 

    "Misschien moeten we samenwerken met de farmaceutische bedrijven in publiek-private partnerships en een zekere ontwikkeling van antibiotica organiseren op openbare basis om de ontwikkelingsleegte op te vullen", zei ze.

    Davies wees naar het Innovative Medicines Initiative, dat is een gemeenschappelijke organisatie tussen de EU en de farmaceutische industrie, die een gezamenlijke inspanning in de richting van farmaceutische innovatie bevordert, in het bijzonder als het gaat om nieuwe generaties van antibiotica.

    "We moeten ons onderwijs aanpassen zodat de artsen en verpleegkundigen en dierenartsen die antibiotica voorschrijven de risico's en voordelen kennen en nadenken over het evenwicht en leren tijd te besteden aan het uitleggen aan patiënten waarom ze geen antibiotica voorschrijven , " zegde Davies.

    Oorspronkelijk artikel: "Antibiotic resistance pose 'catastrophic threat' to mankind over next 20 years: Breaking report" Tuesday, April 02, 2013 by: J. D. Heyes, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.greenmedinfo.com/blog/cdcs-nightmare-bacteria-reveals-need-natural-medicine   
    http://www.homelandsecuritynewswire.com/dr20130312-antimicrobial-resistance-poses-catastrophic-threat-to-mankind   
    http://www.independent.co.uk/news/science/chief-medical-officer-dame-sally-davies-resistance-to-antibiotics-risks-health-catastrophe-to-rank-with-terrorism-and-climate-change-8528442.html   
    http://www.npr.org/blogs/health/2013/03/05/173526084/infections-with-nightmare-bacteria-are-on-the-rise-in-u-s-hospitals   

    02-04-2013, 17:44 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Tags:antibiotica
    31-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herbicide doodt menselijke cellen.
    Meest verkochte herbicide doodt menselijke cellen.

    (NaturalNews) Volgens onafhankelijke studies is aangetoond dat de best verkochte herbicide menselijke cellen doodt. Deze specifieke herbicide met als hoofdbestanddeel glyfosaat wordt als veilig voorgesteld maar alleen op basis van het hoofdingrediënt zonder rekening te houden met de componenten die de verbinding mogelijk maken.

    Op het label staan het actieve ingrediënt, in dit geval glyfosaat, en de inerte bestanddelen - de hulpstoffen die het onkruid niet vernietigen. Sommige van die inerte ingrediënten moeten niet specifiek vermeld worden maar worden aangeduid als "andere bestanddelen" om het fabrieksgeheim te beschermen. De inerte ingrediënten baren enkele wetenschappers zorgen omdat laboratorium studies hebben aangetoond dat van een inert ingrediënt - poly tallowamine (POEA) gewoonlijk gemengd met glyfosaat, is aangetoond dat het embryonale-, placenta- en navelstrengcellen doodt. In feite is het schadelijker voor deze menselijke cellen dan het glyfosaat zelf en zelfs bij grotere verdunningen dan deze die worden gebruikt op de gemiddelde boerderij of in de moestuin.

    Dit is zorgwekkend omdat dit product zeer royaal wordt gebruikt. Om precies te zijn worden per jaar ongeveer 100 miljoen pond van het herbicide toegepast op Amerikaanse boerderijen en grasvelden. Misschien is de reden voor zijn populariteit het idee dat het veilig is. Zowel het EPA als het ministerie van Landbouw herkennen POEA als inert ingrediënt en beweren dat er geen sterke aanwijzingen zijn dat het kanker veroorzaakt en vinden geen risicofactoren. In feite kan dit bestanddeel, dat is afgeleid van dierlijk vet, in de USDA doorgaan als een biologisch product.

    Bovenstaande bevindingen zijn sterk in tegenspraak met wat een Franse studie ons vertelt.


    Volgens de Franse studie tonen testen van glyfosaat en POEA, samen en apart gebruikt, aan dat navelstreng-, placenta- en embryonale cellen gedood worden. De wetenschappers nemen als hypothese aan dat dit problemen kan veroorzaken tijdens de zwangerschap niet alleen vanwege de celschade maar het kan ook interfereren met de hormoonproductie.  Dit is in schril contrast met wat wordt beschouwd als zo veilig en niet giftig zodat het  in de USDA kan geklasseerd worden bij de biologisch gecertificeerde ingrediënten.

    In 2009 was er in Argentinië een petitie voor het verbod op glyfosaat nadat een onderzoek naar buiten was gekomen van ernstige gezondheids- en milieueffecten in gebieden besproeid met glyfosaat. Aangeboren afwijkingen, doodgeborenen, miskramen, onvruchtbaarheid en kanker waren allemaal problemen die de kop opstaken in de bespoten gebieden; laboratorium studies bevestigden deze problemen met misvormingen bij kikker- en kippenembryo's. Bovendien constateerde men acute gevolgen voor het milieu door dode gewassen en dito vee, alsmede door waterwegen vervuild met dode vissen.

    Een Zweedse studie, uitgevoerd in 1999, toonde een sterk verband aan tussen de blootstelling aan lymfoom-a glyfosaat en de non-Hodgkin vorm van kanker.

    Ofwel verschilt de FDA definitie van veiligheid sterk van de andere of de FDA kiest de kant van de grote ondernemingen en laten oogluikend toe dat giftige stoffen op de markt komen en in ons milieu.

    Oorspronkelijk artikel: "Top selling herbicide has been shown to kill human cells" Sunday, March 31, 2013 by: Mariel Chance, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.i-sis.org.uk/argentinasRoundupHumanTragedy.php   
    http://www.naturescountrystore.com/roundup/page8.html   

    31-03-2013, 13:51 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:herbicide, glyfosaat
    29-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reumatoïde artritis
    Behandel uw reumatoïde artritis met anti-oxidanten en visolie.

    (NaturalNews) Uit een recent onderzoek blijkt dat antioxidanten effectief kunnen zijn in het verlichten van de symptomen van reumatoïde artritis (RA).

    RA is een auto-immuunziekte, wat betekent dat om onbekende redenen het immuunsysteem van het lichaam zijn eigen weefsels begint aan te vallen en te vernietigen. Bij RA komt de meeste beschadiging voor aan het kraakbeen van de gewrichten, doorgaans in dezelfde gewrichten aan beide zijden van het lichaam. Deze gewrichten zien rood en voelen warm en gezwollen aan wat resulteert in moeilijk bewegen en ernstige pijn. Andere symptomen van RA kunnen ook knobbeltjes of bulten onder de huid zijn, ontsteking van de ogen en algemene malaise. De ziekte manifesteert zich meestal tussen de leeftijd van 35 en 60 en komt vaker voor bij vrouwen.

    Typische farmaceutische behandelingen voor RA bestaan uit twee verschillende klassen van medicijnen: niet-steroïde anti ontstekingsmiddelen (NSAID's), ontworpen om pijn te bestrijden, en "disease-modifying antirheumatic" medicijnen (DMARDs), de meeste zijn immuun onderdrukkers om de progressie van de ziekte te vertragen of zelfs sturen in remissie.

    Er is geen remedie voor RA, en zowel NSAID's en DMARD's kunnen ernstige bijwerkingen geven in het bijzonder bij gebruik op lange termijn. Daarom richten veel RA patiënten zich tot alternatieve oplossingen voor het verzachten van de symptomen.

    Antioxidanten.

    Tal van alternatieve geneeskundigen pleiten voor het nemen van anti-oxidanten als behandeling van RA symptomen. In wetenschappelijke studies is aangetoond dat vitamine E de pijn verzacht maar niet deontsteking wegneemt.

    Een andere studie, uitgevoerd door onderzoekers van VU Medisch Universitair Centrum in Amsterdam en gepubliceerd in het tijdschrift Clinical Rheumatology in 2008, volgde acht RA patiënten die 20 gram van een antioxidantrijke smeersel namen gespreid over 10 weken. Alle deelnemers waren nietrokende vrouwen die ofwel NSAID's of "tweede lijn" RA geneesmiddelen kregen gedurende ten minste drie maanden voor de studie begon.

    Het antioxidantrijk voedsel bevatte 400 mg alfa-tocoferol (vitamine E), 10 mg lycopeen, 10 mg luteïne en vijf milligram palmolie carotenoïden waaronder alfa caroteen (vitamine A). De deelnemers kregen ook een 200 mg dagelijkse dosis vitamine C.

    De onderzoekers vonden dat aan het einde van de studie de deelnemers significant minder gezwollen en pijnlijke gewrichten hadden dan in het begin van de studie en dat hun algemene gezondheid was verbeterd. Binnen vier weken na het einde van de proef keerden de symptomen terug en begon hun gezondheid te verslechteren. Doorlopende antioxidant behandeling is dus nodig voor langdurige verlichting van de symptomen.

    Visolie.

    Verreweg de meest beproefde natuurlijke RA symptoom behandeling bestaat uit visolie en omega-3 vetzuren. Ten minste 13 afzonderlijke dubbelblinde, placebo-gecontroleerde studies bij 500 deelnemers hebben aangetoond dat omega-3 supplementen aanzienlijk de RA symptomen verminderen en eigenlijk patiënten in staat stellen hun NSAID gebruik te verlagen.

    Sommige onderzoeken suggereren dat visolie nog effectiever werkt wanneer die wordt genomen als onderdeel van een dieet dat laag is aan omega-6 vetzuren, zoals een vegetarisch dieet, of wanneer olijfolie wordt gebruikt.

    Omdat ernstige gewrichtsschade vroeg komt bij RA en omdat er nog geen natuurlijke remedies bekend zijn die effectief de progressie van de ziekte vertragen, is het belangrijk dat RA patiënten blijven te rade gaan bij gezondheidsdeskundigen zelfs als zij antioxidanten, visolie of andere alternatieve middelen nemen.


    Oorspronkelijk artikel: "Treat your rhuematoid artrhitis with antioxidants and fish oil" Thursday, March 28, 20132 by: David Gutierrez, staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.antioxidants-make-you-healthy.com/rheumatoid-arthritis-treatment.html   
    http://www.harthosp.org/healthlibrary/naturalalternativetreatments/default.aspx?chunkiid=21511   
    http://www.vitasearch.com/get-clp-summary/37131   

    29-03-2013, 14:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:arthritis
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!