NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Gezondheid en milieu
Inhoud blog
 • Probiotica tegen griep.
 • Kurkuma tegen Alzheimer
 • Saffraan tegen kanker
 • Kurkumathee
 • Magnesium belangrijk voor hersenen

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
  Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
  25-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blauwe bessen tegen Alzheimer.

  Biologische blauwe bessen verbeteren de hersenfunctie en scherpen het geheugen aan terwijl zij het risico op dementie verminderen.

  Blueberries

  (NaturalNews) De blauwe bes is één van die "superfoods" waarmee de natuur ons heeft gezegend. Er zijn zoveel kwaliteiten en voordelen voor de gezondheid door het eten van blauwe bessen dat het bijna te veel is om ze op te noemen.

  Naast het feit dat de bessen vol vitamine C en antioxidanten zitten, blijkt uit onderzoek dat bosbessen uitstekend zijn tegen stress en een aanzienlijke bijdrage leveren aan de gezondheid van de hersenen. Zij helpen zelfs bij het afhouden van dementie en Alzheimer.

  Alhoewel de werking nog grotendeels een mysterie is voor wetenschappers, is één ding is zeker: Wie zoekt dementie en Alzheimer te dwarsbomen moet beroep doen op blauwe bessen.

  Om de drie seconden wordt een persoon gediagnosticeerd met de aandoening en aangezien dementie tussen de 30 tot 50 jaar zich in de hersenen manifesteert voordat de symptomen verschijnen, is het belangrijk om te leren hoe het ontstaan van dementie te voorkomen.

  Robert Krikorian, een onderzoeker aan de Universiteit van Cincinnati, voerde onlangs een studie uit op 47 mensen die 68 jaar en ouder waren en reeds gediagnosticeerd waren met een mild niveau van cognitieve stoornissen die al dan niet later ontwikkelen tot dementie.

  Gedurende de studie gaf Krikorian enkele deelnemers een poederconcentraat van blauwe bessen terwijl anderen een placebo kregen. De proefpersonen werden onderworpen aan mentale tests gericht op het denken en geheugenvaardigheden - twee van de hersenfuncties die het vaakst worden getroffen door dementie.

  De proefpersonen die het bosbessenpoeder hadden gekregen vertoonden een grote verbetering van de cognitieve vermogens in vergelijking met de placebogroep. Krikorian ondersteunde zijn bevindingen met hersenscans die meer activiteit detecteerden bij de groep die bosbessen had gekregen.

  De onderzoekers zeggen dat degenen van wie de cognitieve functies waren verbeterd, meer dan waarschijnlijk hadden geprofiteerd van anthocyanen in de bessen, de bestanddelen die de vrucht zijn diepe blauw-paarse kleur geven. De wetenschappers zijn van mening dat de verbinding invloed heeft op de hersenen door het verminderen van ontstekingen en het stimuleren van de bloedstroom waardoor de cellen beter met elkaar communiceren.

  Krikorian zei dat de bevindingen van de studie in lijn waren met eerdere studies bij zowel mensen als dieren. Hij plant in de toekomst studies waarbij hij zich wil concentreren op de mannen en vrouwen in de leeftijd van 50 en vroege jaren 60, die geacht worden een hoger risico te ontwikkelen op de ziekte van Alzheimer.

  De wetenschappers benadrukken hoe belangrijk het is voor de mensen om te beginnen met meer blauwe bessen te eten als ze de middelbare leeftijd naderen, omdat uit onderzoek blijkt dat in die periode de voorwaarden zich ontwikkelen voor de latere problemen in de hersenen. Terwijl de onderzoekers nog niet weten vanaf welke hoeveelheid de beschermende effecten van bosbessen beginnen, is Krikorian van mening dat het eten van de vruchten meerdere keren per week aan te raden is.

  Een team van onderzoekers van de Universiteit van Reading en de Peninsula Medical School in Engeland voerde een soortgelijk onderzoek uit. Ook zij zagen verbeterde prestaties in ruimtelijke werktaken na slechts drie weken van een drie maanden durend onderzoek met betrekking tot de aanvulling van een gewoon dieet met bosbessen.

  "Deze studie voegt niet alleen aan de wetenschap toe dat het eten van bosbessen goed zijn voor de gezondheid in ’t algemeen maar een ondersteuning zijn voor de toekomstige prestaties van ons geheugen” zegt hoofdonderzoeker van de studie, Dr . Matt Whiteman.

  Van de top 10 doodsoorzaken in Amerika is Alzheimer de enige ziekte die niet kan worden genezen of vertraagd door de traditionele geneeskunde, zodat deze alternatieve behandelingen bijzonder veelbelovend zijn. Naar schatting leven momenteel 5,4 miljoen Amerikanen op dit moment met de ziekte.

  Oorspronkelijk artikel:”Organic blueberries improve brain function and sharpen memory, while lowering risk of dementia”, Friday, June 24, 2016 by: J. D. Heyes, Natural News.

  Bijlagen:
  http://mindbodyscience.news/2016-06-17-these-10-superfoods-will-help-reduce-your-stress-levels.html   
  http://www.dailymail.co.uk/health/article-3490334/Blueberries-stop-dementia-developing-decades-later.html   

  25-06-2016, 22:38 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  Tags:blauwe bessen, Alzheimer, dementie
  21-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorkom hartinfarct

  Infarct: het drama van de gepensioneerden.

  Infarctus : le drame de la retraite

  Elk jaar sterven mensen aan een hartinfarct wanneer ze pas op pensioen zijn.

  Na heel hun leven hard te hebben gewerkt verdwijnen deze mensen (evenveel mannen als vrouwen) plotseling zonder de mogelijkheid om van de vruchten van hun arbeid te genieten. Ze laten hun partner, hun kinderen en hun kleinkinderen verbijsterd achter door een plotselinge tragische en onrechtvaardige dood.

  Deze plaag zou (moeten) vermeden worden

  Oneerlijk, ja, want dit probleem kan vermeden worden.

  Cardiologen in de voorhoede van het onderzoek zijn van mening dat het mogelijk is om het risico op hart- en vaatziekten te verminderen tot praktisch nul door middel van natuurlijke oplossingen voor iedereen toegankelijk.

  Bijna nul, het lijkt ongelooflijk. Toch zijn het onbetwistbare wetenschappelijke gegevens gevalideerd door vooraanstaande onderzoekers, gepubliceerd in de afgelopen jaren in tijdschriften zoals de British Medical Journal en The Lancet, de wereld referentie op het gebied van de geneeskunde.

  Honderdduizenden levens kunnen gered worden.

  Het is een kwestie van zijn tijd buiten doorbrengen in de zon, lichamelijke oefeningen en in het bijzonder een kwestie van gezonde voeding.

  Het ideale dieet tegen hart- en vaatziekten is een mediterrane voeding met groenten, vis, olijven, olijfolie, peulvruchten (bonen, linzen), volle granen, geitenkaas, noten en gedroogde vruchten, kruiden en knoflook. Het bevat een aantal geraffineerde graanproducten, weinig suiker, geen zuivel. De drankjes zijn koffie en thee (in de Arabische landen) en rode wijn in Griekenland, Sicilië, Italië en Spanje.

  Het dieet is rijk aan antioxidanten uit de dranken (rode wijn, thee, koffie) en kleurrijke groenten. Het is rijk aan omega-3 vetzuren uit ansjovis en sardines, en enkelvoudig onverzadigde vetzuren (omega-9) uit olijfolie. Het is ten slotte sober, wat zeer belangrijk is. De maaltijden zijn niet gigantisch.

  Spectaculaire resultaten.

  De effecten van het mediterraan dieet zijn spectaculair. Als men al een cardiovasculair probleem heeft meegemaakt (hartinfarct of beroerte) vermindert zo’n dieet het risico van herhaling met 50 tot 70%, zoals blijkt uit de resultaten van een grondige studie.

  Volgens de wetenschappers van de studie kan dit resultaat worden verbeterd tot bijna nul procent door een verbeterde levensstijl.

  In de bovengenoemde studie moesten de deelnemers een slechts relatief geringe inspanning doen om hun voeding aan te passen en praktisch geen inspanning voor beweging en blootstelling aan zonlicht.

  Als ze ook zouden hebben gesport en meer in de zon hadden gezeten om hun vitamine D-spiegel te verhogen zouden hun risico’s nog verminderd zijn.

  Verhoog de effectiviteit van het mediterraan dieet met voedingssupplementen.

  Wetenschappelijke studies tonen ook aan dat natuurlijke rijkdommen helpen om het risico op hart- en vaatziekten verder te beperken en het aantal gezonde levensjaren te verhogen.

  Het gaat om allicine, een organische zwavelverbinding aanwezig in knoflook en planten van dezelfde familie (ui, bieslook, prei, sjalot), carnitine, een aminozuur dat de hartspier versterkt (myocard), en CoQ10, een "super antioxidant 'dat de bloedvaten beschermt.

  Knoflook vermindert de 6 meest gevaarlijke cardiovasculaire risicofactoren.

  Knoflook wordt sedert de oudheid gebruikt om zijn helende eigenschappen. Studies tonen aan dat het een enig middel is om de zes belangrijke risicofactoren voor hart- en vaatziekten te verminderen.

  Knoflook is rijk aan allicine, een zeer actieve natuurlijke verbinding. Het bevat ook glycosiden, lectinen, prostaglandinen, vitamine B en E, flavonoïden en anthocyanen die ook gunstige gevolgen hebben voor de gezondheid.

  Knoflook is momenteel één van de meest bestudeerde planten. Uit bijna 5000 wetenschappelijke artikelen blijkt zijn bescherming tegen kanker en infecties. Maar de effecten ervan tegen hart- en vaatziekten zijn bijzonder opmerkelijk:

  Knoflook vermindert dyslipidemie, een belangrijke factor in de ontwikkeling van atherosclerose en trombosevorming. Twee meta-analyses uit 2009 en 2012 concludeerden  meta-analyses dat knoflook effectief is in het verminderen van zowel de totale cholesterol als de triglyceriden. Uit een studie gepubliceerd in 2016 blijkt dat het gebruik van knoflookextract de grootte van de atherosclerotische plaques bij patiënten met metabool syndroom duidelijk vermindert. Studies hebben aangetoond dat actieve moleculen van knoflook de enzymen, betrokken bij de synthese van cholesterol, remmen en het fenomeen van oxidatie van LDL's, belangrijk in de ontwikkeling van atherosclerose, afremmen.

  Het verlaagt de bloedsuikerspiegel: verlaging van bloedsuikerspiegel vermindert het sterfterisico ten gevolge van cardiovasculaire complicaties. Een meta-analyse van 7 klinische studies met placebo op 390 diabetespatiënten werd gepubliceerd in 2015. De auteurs hebben aangetoond dat knoflook de glucoseniveaus verlaagt omdat het de gevoeligheid van de cellen voor insuline verhoogt, de insulinesecretie stimuleert, de opname van glucose op intestinaal niveau vermindert en de groei van pancreatische beta-cellen die insuline afscheiden stimuleert.

  Knoflook vecht tegen calciumafzetting op de vaatwanden: deze verkalking versnelt de ontwikkeling van atherosclerotische plaques. In 2004 toonde een klinische studie op 19 patiënten aan dat de consumptie van een knoflookextract na een jaar de verkalking van de kransslagaders verminderde.

  Het regelt de functie van de bloedplaatjes: bloedplaatjes zijn essentieel voor de bloedstolling maar kunnen ook deelnemen aan de vorming van trombose. Verschillende studies hebben aangetoond dat een suppletie met knoflookextract de bloedplaatjesaggregatie bij mensen vermindert.

  Het heeft een anti-ontstekingswerking: C-reactief proteïne (CRP) is een inflammatoire marker betrokken bij de ontwikkeling van hart- en vaatziekten. In 2012 toonde een klinische studie aan dat knoflookextract gekoppeld aan het coënzym Q10 de CRP in het bloed verlaagt. 

  Het verlaagt de bloeddruk: ongeveer 50% van cardiovasculaire ongevallen zijn het gevolg van een hoge bloeddruk. Een meta-analyse gepubliceerd in 2016 op basis van 20 klinische onderzoeken bij meer dan 900 patiënten mat een significante drukdaling bij patiënten met hypertensie die een basisbehandeling hadden gevolgd met knoflook.

  Hart- en bloedvatenziekten zijn gebaseerd op meervoudige en complexe mechanismen. Allicine in knoflook heeft de unieke mogelijkheid om gelijktijdig te vechten tegen deze mechanismen waardoor het een zeer interessant cardioprotectieve voedingsstof is.

  Om de effecten van allicine te vervolledigen zijn er twee wonderen uit de natuur, waarvan de prestaties op de cardiovasculaire gezondheid wetenschappelijk zijn bewezen: carnitine versterkt de hartspier en co-enzym Q10 beschermt tegen oxidatie van de bloedvaten.

  Het aminozuur dat je hartspier versterkt.

  Ons hart is de grootste spier in ons lichaam. Elke dag slaat het 100.000 keer (gemiddeld drie miljard keer in een mensenleven) en pompt het 7000 liter bloed naar het vaatstelsel van 1,5 kilometer. Het bloed transporteert zuurstof naar de cellen. Als die niet genoeg zuurstof krijgen stikken ze en sterven ze af waardoor de vergrijzing versnelt en ziekten gerelateerd aan het ouder worden zich manifesteren.

  Om deze gigantische taak uit te voeren heeft onze hartspier, genaamd myocard, veel energie nodig. Deze energie wordt gedeeltelijke toegevoerd dank zij L-carnitine, een aminozuur dat de transport van vetzuren (brandstoffen) in de mitochondria ondersteunt, de energiefabrieken in elke van onze cellen.

  Een meta-analyse van 13 klinische studies uitgevoerd tussen 1984 en 2007 onder 3629 patiënten werd gepubliceerd in 2013. De auteurs hebben aangetoond dat carnitine bij patiënten na een eerste hartaanval de totale sterfte wordt verminderd met 27% (door cardiovasculaire of andere ongelukken). Meer specifiek wordt carnitine geassocieerd met een daling van 65% ventriculaire aritmieën en 40% hartaanvallen.

  Uit twee klinische studies gepubliceerd in 2014 en 2015 bleek dat orale carnitine bij een dosering van 1000 mg/dag gedurende 12 weken bij patiënten met cardiaam risico, de markers van oxidatieve stress en ontsteking, aanzienlijk verminderde. Deze resultaten tonen de positieve rol aan van carnitine bij het voorkomen van een hartaanval of verergering van cardiovasculaire ziekten.

  Naast het verminderen van de zes belangrijke cardiovasculaire risicofactoren door knoflook en het versterken van de hartspier met carnitine, raden cardiologen het beschermen aan van onze slagaders tegen het ontstaan van arteriële plaque. Nogmaals biedt de natuur de oplossing door een derde speciale voedingsstof: co-enzym Q10, een krachtig anti-oxidant en natuurlijk anti-ontstekingsmiddel.

  Dit super antioxidant voorkomt dat vrije radicalen gaten graven in de bloedvaten.

  Volgens sommige onderzoekers is het optreden van arteriële plaque een zelfverdediging van het lichaam tegen schade in de bloedvaten door oxiderende en inflammatoire stoffen. De binnenwand van onze bloedvaten is gewoonlijk beschermd door een dunne film waardoor bloed zonder hinder kan stromen, net als water op de bladeren: de druppeltjes op het oppervlak zonder enig spoor achter te laten.

  Het probleem doet zich voor wanneer het bloed vrije radicalen bevat, moleculen carnivoren die de wanden van de bloedvaten aanwreten zoals roest een ijzeren staaf beschadigt.

  We zijn allemaal blootgesteld aan vrije radicalen vanuit milieu (uitlaat, sigarettenrook, vervuiling), slechte voeding en natuurlijke afval door de productie van energie door de cellen.

  Gelukkig zijn er natuurlijke stoffen die deze antioxidanten vernietigen. Zodra ze in contact komen met vrije radicalen transformeren deze carnivoren in onschadelijke lichaampjes in de bloedstroom zonder schade aan te richten.

  Co-enzym Q10 of 'CoQ10 "is één van de meest krachtige antioxidanten. Alle vitale organen, vooral het hart, hebben behoefte aan een continue aanvoer van CoQ10. Als men jong, gezond en vol leven is maakt de lever genoeg CoQ10 aan om energie te leveren aan het hart en om vrije radicalen te bestrijden.

  Het probleem is dat vanaf ons 50ste de productie van de CoQ10 daalt met 25% in minder dan 20 jaar (bij 80 kan de daling 65% bedragen), wat verklaart waarom het zo belangrijk is om CoQ10 aan te vullen.

  Dit geldt des te meer voor mensen die statines (cholesterolverlagende geneesmiddelen) nemen. Inderdaad blokkeren statines de productie van CoQ10 op hetzelfde moment dat ze de productie van cholesterol blokkeren. Dit resulteert in een verminderd niveau van CoQ10 in de mitochondria en maakt ons aldus kwetsbaarder voor vrije radicalen. Het nemen van CoQ10 is cruciaal voor mensen die statines nemen. De artsen in de Verenigde Staten voeren reeds 10 jaar campagne voor het nemen van CoQ10 in geval van statines!

  Het nemen van CoQ10 kan een verschil maken voor mensen die statines nemen, maar ook voor al diegenen die bezorgd zijn over de veroudering van hun hart en hun slagaders.

  Interessante voedingssupplementen.

  Kleine hoeveelheden allicine, carnitine en co-enzym Q10 kan men uit de voeding halen maar volgens wetenschappelijke studies voldoen deze hoeveelheden niet en naargelang leeftijd en gezondheid zal men minder of meer absorberen.

  Dit is de reden waarom meer en meer voedingsdeskundigen adviseren om onze voeding aan te vullen met voedingssupplementen en te controleren of de voorgestelde doseringen voldoende zijn.

  In Duitsland heeft de Duitse Commissie E, die de effectiviteit van medicinale planten valideert, een dagelijkse inname van 4 g verse knoflook aanbevolen om zo elke dag ten minste 10 mg allicine binnen te krijgen; de vereiste minimale dosis om te profiteren van de cardioprotectieve effecten van knoflook.

  Als men niet elke dag 4 g verse knoflook eet (en zeer weinigen doen dat) moet men minstens 10 mg allicine per dag innemen onder de vorm van een voedingssupplement  zoals aanbevolen door de American Heart Association.

  Consumptie van rood vlees levert een kleine hoeveelheid carnitine. Een normaal dieet levert naar schatting tussen 20 en 200 mg per dag. Er is echter aangetoond dat het nemen van ten minste 1000 mg carnitine (1 g) positieve effecten heeft op de gezondheid van mensen die al een hartinfarct hebben gehad. Het helpt ook het eten van rood vlees, onlangs geïmpliceerd als potentieel kankerverwekkend (vooral industriële vleesproductie),te  verminderen.

  Co-enzym Q10 verkrijgt men uit rood vlees en vis maar ook uit sommige plantaardige oliën en noten. Het probleem is dat vanaf ongeveer 40 jaar we geleidelijk het vermogen verliezen (tot 65% ) coenzyme Q10 te absorberen en te synthetiseren. Het doel van de suppletie met co-enzym Q10 is om deze kloof te overbruggen en de gevolgen daarvan te voorkomen op de gezondheid van ons hart. Het is raadzaam om dagelijks 100 tot 150 mg CoQ10 in te nemen samen met een maaltijd die vet of olie bevat.

  Drie veilige natuurlijke rijkdommen.

  Genomen in de vorm van voedingssupplementen hebben knoflook, carnitine en co-enzym Q10 geen bijwerkingen, zelfs bij hoge doses. Er is bijgevolg geen risico aan verbonden.

  Knoflook is een veelgebruikt levensmiddel met vrijwel geen risico op allergie of intolerantie.

  Carnitine wordt reeds jarenlang gebruikt door mensen zonder één enkele klinische studie die gevaarlijke bijwerkingen rapporteert, zelfs bij hoge doses.

  CoQ10 heeft geen nadelige effecten: Dr. Peter Langsjoen heeft 34 placebo-gecontroleerde studies geanaliseerd, van  2.152 patiënten met cardiovasculaire problemen. Hij stelt dat er geen toxiciteit is vastgesteld en geen interacties met andere geneesmiddelen. Hij zegt ook dat CoQ10 "volledig veilig is zonder enige toxiciteit wat beaamd wordt door meer dan 1.000 gepubliceerde studies."

  Als je echter in behandeling bent voor hart- en vaatziekten, adviseer ik u advies in te winnen van uw arts voordat u uw huidige therapie zoudt afbreken.

  Knoflook, carnitine en co-enzym Q10, genomen in doses aanbevolen door de wetenschappelijke studies, zijn geen placebo's! Ze hebben een concrete en snelle actie op de cardiovasculaire gezondheid.

  Beter tesamen.

  Deze drie cardioprotectieve bestanddelen kunnen afzonderlijk genomen worden maar zij hebben een groter rendement samen. Elk voert specifieke en aanvullende voordelen aan voor hart en bloedvaten:

  Knoflook vermindert de belangrijkste risicofactoren voor hart- en vaatziekten: dyslipidemie, bloedsuiker, bloeddruk en aderverkalking, ontsteking, regulering van de functie van de bloedplaatjes.

  Carnitine versterkt de hartspier (myocard) door deze te voorzien van de energie die het nodig heeft (vetzuren).

  Co-enzym Q10 strijd tegen vrije radicalen die het membraan van de slagaders beschadigen en de weg vrijmaken voor arteriële plaque.

  De gezamenlijke bijdrage van carnitine en CoQ10 helpt  tegen hartfalen.

  In 2007 werd gedurende 12 weken een studie uitgevoerd op 64 patiënten met hartproblemen om het gecombineerde effect van CoQ10 en carnitine te onderzoeken. De auteurs hebben aangetoond dat deze behandeling een anti-inflammatoire en antioxiderende werking heeft. Zij toonde ook aan dat de behandeling de kwaliteit van het leven (vermoeidheid, hartkloppingen, fysieke vermogen) en hartslag verbetert.

  In 2012 voerde men een klinische studie uit op 65 personen (gemiddelde leeftijd 55) met een suppletie van knoflookextract (1200 mg/dag) en CoQ10 (120 mg/dag) gedurende één jaar. Men zag vermindering van de markers van inflammatie en een vertraging van de progressie van atherosclerose.

  Wanneer men deze drie activa combineert tot een gezonde levensstijl beschermt men zich tegen een nutteloze fatale bedreiging. Ter herinnering: vandaag sterft in Frankrijk één op de vier plotseling aan hart- en vaatziekten en problemen met de bloedvaten, terwijl studies aantonen dat al deze levens zouden kunnen gered worden. Zelfs bij hart- en vaatziekten of na een hartaanval of beroerte daalt het risico op verslechtering en herhaling drastisch.

  Maar de voordelen van een gezonder hart stopt daar niet. Ze laten zich voelen in elk aspect van ons dagelijks leven.

  Een nieuw leven.

  Ons hart bevloeit het hele lichaam, het transporteert zuurstof en voedingsstoffen naar elke cel en elk orgaan die dat nodig heeft.

  Onze fysieke energie neemt toe met een sterker hart: meer adem, meer uithoudingsvermogen en meer kracht. Men voelt zich minder moe. Wat voordien lichamelijke inspanning vereiste verloopt nu makkelijker: men kan weer trappen lopen zonder hijgen, men blijft niet verder achterop bij een wandeling met familie of vrienden. Men vindt geleidelijk aan meer plezier in het bewegen en het uitvoeren van activiteiten die fysieke inspanning vereisen, alsof men zich lichter en jonger voelt. Men heeft ook meer energie om ziekten te weerstaan. Als men atletisch is verbeteren de prestaties omdat het hart beter de inspanningen van spieren en luchtwegen ondersteunt. Men herstelt gemakkelijker.

  Hetzelfde fenomeen doet zich voor in de hersenen die goed gedraineerd moeten worden om op volle capaciteit te kunnen werken. Aandacht en concentratie verbeteren. Men is in staat om sneller en nauwkeuriger problemen op te lossen die moeten worden geanalyseerd. De gedachten zijn duidelijker, de moreel is beter, de stress vermindert.

  Supplementen nemen zonder overdrijven

  Veel laboratoria bieden deze natuurlijke rijkdommen op het internet of bij de apotheek. Echter weinig samenstellingen respecteren de doses aanbevolen door de studies waarop zij zich baseren. Het is nochtans van fundamenteel belang om resultaten te behalen en ons geld niet te verspillen.

  Kies producten in goede balans met betrekking tot de aanbevelingen van de baseline studies. Laat u adviseren door de gespecialiseerde mensen in de materie.

  Laatste belangrijke informatie: de werking van deze voedingsstoffen tegen ontstekingen, oxidatie en de stofwisseling verbeteren ook onze cardiovasculaire gezondheid en energie maar hebben ook een grote invloed op andere vitale functies van ons lichaam. Deze activa hebben indirect andere voordelen tegen ziekten die verband houden met ontstekingen en oxidatie: artrose, de ziekte van Alzheimer, kanker en diabetes.

  Jean-Marc Dupuis

  Oorspronkelijk artikel:”Infarctus: le drame de la retraite”, Santé Nature Innovation, Juin 8, 2016.

  Bijlagen:
  http://jn.nutrition.org/content/131/3/955S.full   
  http://www.cholesterol-statine.fr/lyon.html   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3425023/   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11238801   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15475033   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19555517   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22923934   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9263259   

  21-06-2016, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  Tags:hartdalen, supplementen
  Archief per week
 • 10/12-16/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!