NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Gezondheid en milieu
Inhoud blog
 • Eieren gezond?
 • Zonlicht noodzakelijk
 • CBD bij huidproblemen
 • Gezonde huid
 • Cacao gezond

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
  Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
  27-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krampen in de benen
  Krampen in de benen 's nachts

  Ben je ooit 's nachts wakker geworden met krampen in de benen, zelfs wanneer u geen lichamelijke inspanning had gedaan? Ben je ouder dan 40? Heeft u geprobeerd magnesium, calcium, kalium en misschien vitamine E te nemen waardoor uw krampen enigszins verlichtten ... zonder te verdwijnen?
  Als dit het geval is, lijdt u wellicht aan hypochlorhydria, een gezondheidsprobleem in verband met een te lage zuurtegraad van het maagsap.

  Maagzuur is goed voor u.
  De wanden van de maag scheiden liefst drie liter zuur per dag af. Dit gebeurt via de epitheelcellen van de maagwand die in staat zijn "de protonen op te pompen", dat wil zeggen waterstofionen uit het bloed op te pompen en ze in de maag te brengen. Maagzuur is dus een concentratie van waterstofionen (dit is cursus chemie, de lezers die hierover  meer willen weten over dit onderwerp verwijs ik
  naar Wikipedia: 
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Protonpomp.
  Het maagzuur is noodzakelijk om:
   - eiwit te verteren
   - de maag te steriliseren en de bacteriën en gisten te doden die binnenkomen langs de mond
   - de maag goed leeg te maken;
   - tenslotte is een zure omgeving nodig voor de absorptie van vele micronutriënten, zoals calcium, magnesium, zink, koper, ijzer, selenium, borium, enz. 

  Wanneer het zuur verdwijnt.

  Zuur heeft een natuurlijke neiging om de maag te verlaten naar het bloed. Dit wordt normaal geblokkeerd door de cellen van de darmwand die stevig geklemd zitten. Echter in geval van brandend zuur of om een andere reden (allergieën. ..), kan de wand van de maag poreus worden en begint de waterstof  te wijken. Dan heb je niet genoeg zuur meer.
  Het resultaat is dat je voedsel niet goed verteert. Je hebt een gevoel van een volle maag direct na de maaltijd, en zelfs als je weinig gegeten hebt. Volledige reeks van intestinale stoornissen (opgeblazen gevoel, diarree, constipatie, slechte adem ...). In de ontlasting zitten vaak onverteerde voedselresten.
  Maar het meest ernstige gevolg is dat je niet meer de voedingsstoffen dat al uw voedsel bevat kunt absorberen. Tekorten kunnen optreden, waardoor krampen en zware benen, maar niet alleen dat.

  Verander uw toekomst door dit probleem op te lossen.

  Nachtelijke krampen lijken goedaardig. Maar in feite kan het ontbreken van maagzuur leiden tot een gebrek aan absorptie van meer dan 20 essentiële voedingsstoffen, zoals essentiële aminozuren voor de celvernieuwing, alle mineralen behalve natrium, kalium en rubidium, alle vitamines behalve vitamine B12 en vitamine B9 (foliumzuur).
  Als je er geen zorgen over  maakt loop je het risico op ziektes in verband met ondervoeding met inbegrip van osteoporose (poreuze botten). Je riskeert ook een bacteriële Wildgroei in de maag wat kan leiden tot kanker.

  Hoe de zuurte graad van de maag verbeteren?

  Hypochlorhydria wordt vooral veroorzaakt door veroudering. Maar het kan ook worden gekoppeld aan een tekort aan zink, wat vaak voorkomt bij mensen die gestresst zijn, stress is een grote afnemer van zink. Het probleem wordt verergerd door het feit dat stress de vertering vermindert.
  Het eerste wat je moet doen is vechten tegen stress, met de middelen die in je bereik liggen: wandelingen in de frisse lucht, lichte oefeningen, muziek, ontspanning, gebed, yoga ...
  Vervolgens verzorg je uw manier van eten:
  Alles wat je kunt doen om uw spijsvertering te helpen verbetert de symptomen en de opname van voedingsstoffen.
  De eerste regel is om langzaam te eten en uw voedsel goed te kauwen omdat speeksel spijsverteringsenzymen bevat en de spijsvertering begint in de mond. Laat uw tanden regelmatig nazien.
  Niet veel drinken tijdens de maaltijd, omdat het de maagafscheidingen verdunt. Pas in het bijzonder op voor bevroren of te koude drankjes die de maag doen samentrekken maar ook voor koffie, thee, frisdranken en alcohol die irriteren.

  Wat eten?

  Als eerste stap, kunt u de situatie verbeteren door het eten van voedingsmiddelen die de maag verzuren zoals zuring, spinazie, rabarber, pruimen, sinaasappelen, rauwe uien. Gekookte uien, in tegendeel, zijn alkalisch (antacidum). Opgelet, bepaalde voedingsmiddelen hebben een zure smaak maar zijn constitutioneel niet zuur: dit is het geval - ongelooflijk maar waar -  met citroen.
  Goede voeding bij hypochlorhydria is appelazijn. U kunt de test 's morgens uitvoeren op een nuchtere maag; als je  werkelijk een te lage zuurgraad hebt zullen een paar eetlepels appelazijn uw spijsvertering verbeteren, zonder nadelige gevolgen, in het ander geval zullen spijsverteringsproblemen opkomen maar zonder gevolgen en de symptomen verdwijnen onmiddelijk bij het stoppen met appelazijn.
  Het is ook mogelijk om hoge doses vitamine C (ascorbinezuur): 2 tot 5 gram. U kunt uw vitamine C nemen samen met een aanvulling van mineralen die reageren met de vitamine en zo zoutzuur vormen in je maag.
  De derde benadering is om betaïne HCL (hydrochloride) tabletten in te nemen in doses tussen 100 en 500 mg, afhankelijk van de grootte van de maaltijden (hoe meer je eet, hoe meer je moet nemen!), en natuurlijk volgens uw reactie op de behandeling.

  Voedingssupplementen.

  U kunt  de situatie verbeteren door het nemen van spijsverteringsenzymen onder de vorm van voedingssupplementen. Plantaardige  spijsverteringsenzymen zijn het best wanneer zij veel enzymen bevatten: lipase, amylase, sucrase, lactase, maltase, cellulase, protease.
  Schrik niet van de vreemde woorden: de naam van het enzym wordt gevormd door eenvoudigweg de naam van het voedsel dat ze kunnen verteren (in kleine stukjes gesneden), met het achtervoegsel-ase. De lipase verteert vetten, sucrase suiker, amylase zetmeel, enz.. 

  Planten voor de spijsvertering.

  Er zijn veel spijsverteringsplanten, te consumeren wanneer de planten eetbaar zijn of onder de vorm van capsules, thee of etherische oliën: venkel, dille, selderij, anijs, karwij, pepermunt, oregano, basilicum, gember, lavas (Levisticum officinale) ... Het is niet voor niets dat onze grootouders kruiden kweekten in hun tuin en ze gebruikten bij bijna al hun gerechten. Ze geven niet alleen betere smaak aan het voedsel ze zorgen ook voor een heel andere keuken.

  Pre-en Probiotica

  Als je eet voedt je uw eigenlichaam maar je moet ook twee gasten voeden waarvan je niet bewust bent: uw darmslijmvlies waarvan de cellen direct glutamine en butyraat consumeren en bacteriën in de darmflora.
  Deze bacteriën zijn essentieel voor uw goede gezondheid. Ze heten probiotica. Zij vullen de spijsvertering aan maar zij moeten zelf fit blijven door voedingsvezels te eten: http://nl.wikipedia.org/wiki/Voedingsvezels
  Hoe beter de gezondheid van uw darmflora, hoe beter de opname van de voedingsstoffen. Dit zal u verder helpen uw krampen in de benen te verminderen.

  Mogelijke verband met astma bij kinderen.
  Merk tenslotte op dat we al tientallen jaren weten dat astma bij kinderen wordt geassocieerd met hypochlorhydria. Astma bij kinderen wordt vaak veroorzaakt door voedselallergieën. Als deze voedingsmiddelen slecht verteren, worden ze nog slechter verdragen en kunnen ze leiden tot meer allergieën, en dus astma. Uit een studie uit 1930 bleek dat 80% van de kinderen met astma hypochlorhydria had. Wanneer de maag expandeert en de zuurproductie verhoogt, verdwijnt astma. Deze kinderen die niet gemakkelijk hun eten absorberen hebben ook de neiging om te mager te zijn. De behandeling is dan dezelfde als hierboven beschreven.
  De oorzaak van de allergie zijn de meestal melk en zuivelproducten.
  Jean-Marc Dupuis

  Oorspronkelijke titel: "Crampes dans les jambes la nuit" Jean-Marc Dupuis, SantéNature Innovation.

  Persoonlijke toets: Bovenstaande tekst op mijn blog geplaatst om mensen die de symptomen hebben (en in mijn omgeving zijn er heel wat die ik ken) aan te raden een arts te raadplegen die op de hoogte is van voeding en mineralen.  Ik denk dan aan orthomoleculaire dokters waarvan een lijst te raadplegen is onder: zie URL bijlage

  Bijlagen:
  http://www.fache-instituut.be/adressen/orthomoleculaire_artsen   

  27-01-2013, 17:09 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  Tags:krampen
  24-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinhoest
  Negentig procent van slachtoffers van kinkhoest waren al ingeënt!

  (NaturalNews) De totale mislukking van het kinkhoest (pertussis) vaccin tegen de ziekte is in de openbaarheid geraakt; een grote uitbraak van de ziekte heeft zich gemanifesteerd onder een gevaccineerde gemeenschap. Het blijkt dat 90 procent van de slachtoffers van de op 13 december 2012 officieel verklaarde kinkhoest epidemie, gevaccineerd was tegen de ziekte - zelfs twee of meerdere keren - in overeenstemming met de officiële aanbevelingen van de overheid. 

  Zoals gerapporteerd door Burlington Free Press werden vorige maand minstens 522 gevallen van kinkhoest bevestigd door de Vermont autoriteiten, dat is ongeveer 10 keer zoveel als de vorige jaren. Ondertussen zijn er nog eens bijna 100 gevallen meer bevestigd, zodat het officiële totaal tot 15 januari 2013 oploopt tot 612 gevallen. De meerderheid van de betrokkenen zijn volgens Patsy Kelso, de epidemiologist van de staat Vermont, tussen de 10 en 14 jaar oud, en 90 procent ervan bevestigden al één of meerdere keren voor kinkhoest gevaccineerd geweest te zijn.

  Toch dringen Kelso en anderen nog steeds aan om zowel volwassenen als kinderen een ​​gratis kinkhoestvaccinatie te geven met de bewering dat  zowel het vaccin en de Tdap booster voor volwassenen voor "80 tot 90 procent effectief zijn.".  Dit is duidelijk niet het geval, zoals blijkt uit het feit dat de zwaarst getroffenen al waren ingeënt, maar de ambtenaren hopen blijkbaar dat de mensen zo naïef zijn dat zij het verband tussen wat momenteel gebeurt en wat er hen wordt aangeraden niet zullen leggen.

  Overgrote meerderheid van de slachtoffers van alle recente kinkhoest uitbraken werd reeds gevaccineerd.

  Een studie onlangs gepubliceerd in het New England Journal of Medicine (NEJM) vertelt een soortgelijk verhaal, waaruit blijkt dat tussen de verschillende kinkhoest uitbraken die in het hele land opgetreden zijn in de afgelopen paar jaar, maar liefst 80 procent van de betrokkenen reeds meerdere Tdap vaccinaties hadden gekregen, sommigen tot zes dosissen. Wat dit betekent, is natuurlijk dat niet alleen de Tdap vaccin medisch nutteloos is, maar het kan ook de drijvende kracht geweest achter de uitbraak zelf.

  Naast de mogelijkheid dat de vaccinaties de ziekte zelf helpt verspreiden, wordt het kinkhoestvaccin ook verdacht van ernstige bijwerkingen zoals hersenontsteking, stuipen en hersenvliesontsteking, volgens een uitgebreid rapport van Heidi Stevenson in "Gaia Health". Sedert 1933 wordt het kinkhoestvaccin zelfs in verband gebracht met wiegendood, een aandoening waarbij een kind plotseling sterft zonder duidelijke redenen.

  Om  nog maar eens de nutteloosheid van het vaccin te onderstrepen toont een andere recente studie, ook gepubliceerd in NEJM,  aan dat 97 procent van de kinderen die in 2009 in New York getroffen waren door bof ook al tegen deze ziekte gevaccineerd waren. Dit illustreert nog maar eens de schaamteloze fraude die heerst rond dit vaccin.

  Oorspronkelijke titel: "90 percent of whooping cough outbreak victims are already vaccinated against whooping cough" Wednesday, January 23, 2013 by Ethan A. Huff, staff writer Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa1200850   
  http://gaia-health.com/gaia-blog/2012-11-27/whooping-cough-outbreaks-in-vaccinated-children-become-more-and-more-frequent/   
  http://www.usatoday.com/story/news/2012/12/13/whooping-cough-epidemic-declared-in-vermont/1768527/   

  24-01-2013, 16:11 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Tags:vaccinatie, kinkhoest, bof
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chemotherapie fraude!
  Studie onthult per ongeluk chemotherapie als fraude - tumoren groeien sneller na chemo!

  (NaturalNews) Een team van onderzoekers in de staat Washington had onlangs een gigantisch "Oops!" ogenblik  toen het per ongeluk de dodelijke waarheid over chemotherapie ontdekte bij het zoeken naar "waarom prostaatkanker cellen zo moeilijk uit te roeien zijn met behulp van conventionele behandelingsmethoden".

  Zoals blijkt uit de studie  behandelt of geneest chemotherapie kanker helemaal niet maar wakkert ze de groei en verspreiding van kankercellen aan, waardoor ze veel moeilijker uit te roeien zijn eens de chemotherapie is opgestart.


  Je zou het de fatale stoot kunnen noemen voor de conventionele kankerindustrie. Niet alleen is chemotherapie, de standaardmethode tegen kanker vandaag een complete flop op basis van de bevindingen, maar ze is daarenboven nog schadelijk ook voor patiënten met kanker. Gepubliceerd in het tijdschrift Nature Medicine, worden de bevindingen, niet verrassend, genegeerd door de mainstream wetenschappelijke gemeenschap, hoogtepunt van de bevindingen is wel dat chemotherapie gezonde cellen aanzet tot het vrijgeven van een eiwit dat eigenlijk kankercellen voedt en ervoor zorgt dat ze gedijen en zich vermenigvuldigen.

  Volgens de studie stimuleert chemotherapie gezonde cellen tot het afgeven van WNT16B, een eiwit dat de kankercel helpt te overleven en te groeien. Chemotherapie beschadigt ook definitief het DNA van gezonde cellen, een lange termijn schade die blijft bestaan lang nadat de chemotherapie behandeling is gestopt. Deze gecombineerde actie van gezonde-cel vernietiging en kankercel promotie maakt technisch chemotherapie meer een kankerverwekkend protocol dan een kanker-behandelingsprotocol, een feit dat iedereen zou moeten weten die te maken krijgt met kanker in zijn omgeving.


  "WNT16B, eens uitgescheiden, zou interageren met tumorcellen in de nabijheid en stimmuleert hen om te groeien en belangrijker nog helpt ze weerstand bieden aan de daaropvolgende therapie", aldus co-auteur Peter Nelson van het Fred Hutchinson Cancer Research Center in Seattle, Washington, over de bevindingen , die hij als  'geheel onverwacht' bestempelt." "Onze resultaten geven aan dat schade aangebracht in goedaardige cellen direct kan bijdragen tot een grotere tumorenuitzaai," voegde het hele team er aan toe over wat ze hadden waargenomen.

  Vermijden van chemo verbetert de gezondheid, suggereert het onderzoek.

  Dit betekent dat het hele proces van chemotherapie volledig waardeloos is, en eigenlijk zeer schadelijk is voor kankerpatiënten. Iedereen die naar een echte genezing wil moet chemotherapie voorkomen, met andere woorden, een alternatieve route volgen. Dit kan onder meer door onderzoek naar alternatieve behandelingen, zoals de Gerson Therapy (http://www.naturalnews.com/Gerson.html), of het evalueren van anti-kanker voedingsmiddelen en voedingsstoffen, zoals natriumbicarbonaat, kurkuma, hoge dosissen vitamine C en vitamine D.

  "Het manipuleren van tumoren kan per ongeluk veroorzaken dat deze zich meer gaan uitzaaien en dat is wat  de patiënten aan het einde van de race doodt," zegt Dr Raghu Kalluri, auteur van een soortgelijk onderzoek vorig jaar gepubliceerd in het tijdschrift Cancer Cell. Deze bijzondere studie wees uit dat geneesmiddelen tegen kanker die meestal worden gegeven naast chemo, tumoren doen uitzaaien.

  Oorspronkelijke titel: "Study accidentally exposes chemotherapy as fraud - tumors grow faster after chemo!" Thursday, January 24, 2013 by Jonathan Benson, staff writer Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.nydailynews.com/life-style/health/shock-study-chemotherapy-backfire-cancer-worse-triggering-tumor-growth-article-1.1129897   
  http://www.wanttoknow.nl/nieuws/chemotherapie-maakt-kanker-heftiger/   

  24-01-2013, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:kanker
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamine D tegen borstkanker
  Vitamine D tegen dodelijkste vorm van borstkanker

  (NaturalNews) Zopas gepubliceerd onderzoek in The Journal of Cell Biology onthult twee belangrijke ontdekkingen om één van de meest agressieve en moeilijk te behandelen vormen van borstkanker te behandelen. Onderzoekers onder leiding van Susana Gonzalo, Ph.D., assistent-professor in de biochemie en moleculaire biologie aan Saint Louis University, hebben een moleculaire route ontdekt die bijdraagt tot de zogenaamde  triple-negatieve borstkanker. Deze vaak dodelijke vorm van borstkanker heeft neiging toe te slaan bij jongere vrouwen en is bestand tegen bestaande behandelingen - maar Gonzalo en collega geloven nu dat vitamine D een behandeling zou kunnen zijn voor veel vrouwen met deze dodelijke vorm van borstkanker. 

  Gonzalo's onderzoeksteam identificeerde een moleculaire route bij vrouwen die geboren zijn met BRCA1 gen mutaties, wat hen een verhoogd risico voor het ontwikkelen van borst- en eierstokkanker geeft, vaak van het triple-negatieve type. Wanneer deze route wordt geactiveerd, groeien de tumoren ongecontroleerd en meestal zijn ze niet gevoelig voor standaard behandelingen van kanker. Chemotherapie, nu gebruikt voor de behandeling van dit soort kanker, is zelden effectief en geeft ernstige bijwerkingen.

  Maar er is nieuw en hoopvol nieuws.  

  Experimenten uitgevoerd in het laboratorium van Gonzalo, in samenwerking met de laboratoria van Xavier Matias-Guiu en Adriana Duso aan het Institute of Biomedical Research in Lleida, Spanje, toonden aan dat de activering van deze nieuwe route de tumoren  ongecontroleerd doet groeien. Er werd ontdekt dat vitamine D de kracht heeft om deze route uit te schakelen.

  Het resultaat? Volgens de onderzoekers, zou vitamine D een "veilige en kosteneffectieve strategie zijn om dit soort tumoren te bestrijden."

  In een persverklaring, hebben de onderzoekers meegedeeld dat ze goede hoop hebben dat in de toekomst vrouwen met triple negatieve borstkanker baat kunnen hebben bij een behandeling met vitamine D. "Zoals bij alle laboratoriumonderzoeken, zal de inzet van vitamine D-preparaten moeten worden bestudeerd in een klinische studie vooraleer artsen weten hoe veilig of effectief het is ", verklaarden zij.

  Dit nieuw onderzoek draagt bij tot andere bevindingen dat vitamine D een rol speelt bij het voorkomen en behandelen van borstkanker. Bijvoorbeeld, een studie uitgevoerd door wetenschappers van het German Cancer Research Center in samenwerking met onderzoekers van de Universitaire Ziekenhuizen in Hamburg-Eppendorf en gepubliceerd in het medische tijdschrift Carcinogenesis, heeft het bewijs aangetoond dat vrouwen met een lage bloedspiegel van vitamine D duidelijk een aanzienlijke stijging in risico op borstkanker hebben.

  Uit een andere studie, eerder gemeld door Natural News, van de University of Rochester Medical Center blijkt dat de overgrote meerderheid van de vrouwen die een behandeling voor borstkanker kregen, zeer lage niveaus van vitamine D in hun bloed hadden. Wat meer is, vrouwen bij wie de ziekte zich had ontwikkeld tot een laat stadium (dat wil zeggen terminaal) kanker hadden de laagste niveaus van allen.

  Oorspronkelijke titel: "Vitamine D treatment for deadliest form of breast cancer" Wednesday, January 23, 2013 by Sherry Baker, Health Sciences Editor Natural News.


  Bijlagen:
  http://jcb.rupress.org/content/200/2/187.abstract   
  http://www.naturalnews.com/038867_vitamin_D_breast_cancer_treatment.html   
  http://www.slu.edu/x71202.xml   

  24-01-2013, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  Tags:borstkanker, vitamine D
  23-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderen verlamd na vaccinatie
  ☹ FOEI! Bill Gates

  Ten minste 50 Afrikaanse kinderen verlamd na het ontvangen van het door Bill Gates gepromootte meningitis vaccin.


  (NaturalNews) Bill en Melinda Gates zijn  gedurende de afgelopen tien jaar op kruistocht geweest om te promoten van elk kind op onze planeet te laten vaccineren. Eén van hun primaire geografische doelen is Afrika, waar slecht sanitair en gebrek aan schoon water de voorwaarden hebben geschapen waarin ziekten, zoals meningitis en malaria zich ongebreideld kunnen manifesteren.  In plaats van te proberen aan deze basisbehoeften te voldoen, hebben de multi-miljardairs en hun vele bondgenoten de stuwkracht van vaccins op de inheemse bevolking losgelaten, wat dan heeft geleid tot een golf van verlammingsverschijnselen bij de jongere bevolking van Afrika.

  Onderzoeksjournaliste Christina Engeland ontdekte in het kleine dorpje Gouro in het noorden van Tsjaad onlangs de donkere kant van deze vaccinagenda: ten minste 50 jongeren in de omgeving werden verlamd na vaccinatie met "MenAfriVac," een nieuw meningitis vaccin speciaal ontwikkeld voor Afrika. Aangeprezen als een preventieve behandeling voor meningitis, veroorzaakte MenAfriVac naar verluidt bij elk van de getroffen kinderen, van wie sommigen niet ouder waren dan zeven jaar, hallucinaties, stuipen en uiteindelijk verlamming.

  Volgens een neef van twee van de slachtoffertjes, verschenen de verschrikkelijke bijwerkingen van MenAfriVac binnen de 24 uur na toediening. Veel van de kinderen die getroffen zijn kregen hoofdpijn en begonnen te braken wat verder ontwikkelde tot "oncontroleerbare stuiptrekkingen terwijl het speeksel hen uit de mond liep."    De ouders en lokale autoriteiten hebben hogere overheidsfunctionarissen gevraagd iets te ondernemen om de getroffen kinderen te helpen maar zij werden genegeerd.

  Regering van Chaad zet ouders onder druk om te zwijgen.


  Dezelfde neef, die door Engeland als "de heer M.,"  wordt genoemd voegde eraan toe dat wanneer de Minister van Volksgezondheid en de Minister van Sociale Zekerheid van Tsjaad eindelijk kwamen opdagen in Gouro, bijna een week na de eerste reeks van verlammingen, ze besloten om de 50 verlamde kinderen naar een ziekenhuis te evacuëren op meer dan 300 mijl afstand, omdat er slechts één beschikbare dokter is in de hele regio van Gouro.

  Maar in plaats van te proberen de echte oorzaak te zoeken waarom MenAfriVac zo'n ernstige reactie veroorzaakte, en inentingen en distributie van het vaccin onmiddellijk stop te zetten, hebben dezelfde ambtenaren geprobeerd de lijdende ouders om te kopen en hen met geld het  zwijgen op te leggen. Volgens de heer M., waren deze ambtenaren meer bezig met het verdoezelen van de gevaren van ManAfriVac dan met het beschermen van hun dorpelingen.

  "De regering en de media zwijgen in alle talen over de tragedie, terwijl er nog steeds feiten zijn die moet worden verduidelijkt," verklaarde de heer M. in een e-mail naar Engeland over het incident. Op dit moment heeft geen enkel media dit belangrijk verhaal opgepikt om het als  nieuws  aan de wereld te brengen. "Dit alles stoort ons en doet ons het ergste vrezen  voor de toekomst. Het is heel triest te moeten toezien hoe de volledige stad verlamd is door deze tragedie."

  Gates Foundation en WHO liegen over de veiligheid van MenAfriVac.

  Het ergste is dat de "Bill & Melinda Gates Foundation" en de "World Health Organization (WHO)" en "The Meningitis Vaccin Project (MVP)", die MenAfriVac zwaar gepromoot hebben, openlijk gelogen hebben over de veiligheid van het vaccin door herhaaldelijk te beweren dat het kon worden vervoerd zonder koeling. In de vaccin bijsluiter staat nochtans duidelijk dat het moet worden gekoeld opgeslagen en beschermd tegen licht.

  "Waarom hebben deze machtige organisaties 571 miljoen dollar besteed aan een vaccinatie project, wanneer putten voor proper drinkwater gebouwd kunnen voor minder dan $ 3.000 door het Internationale Comite van het Rode Kruis? " vraagt ​​Engeland zich af met betrekking tot deze rampzalige situatie. "Waarom is dit vaccinatieprogramma niet geschorst en wat gaan deze organisaties doen met de gruweldaad die gebeurd is  in Gouro?"

  Oorspronkelijke titel: " At least 50 African children paralyzed after receiving Bil Gates-backed miningitis vaccine" Natural News Wednesday, January 23, 2013 by Ethan A. Huff, staff writer.

  Bijlagen:
  http://makaila.over-blog.com/article-campagne-de-vaccination-contre-la-meningite-tourne-au-drame-a-gouro-113690954.html   
  http://vactruth.com/2013/01/06/paralyzed-after-meningitis-vaccine/   

  23-01-2013, 18:29 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Tags:vaccinatie, meningitis
  22-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pompelmoes soms gevaarlijk!
  De gevaren van pompelmoes.

  Veel lezers schrijven mij om te vragen of een vrucht zo gezond als pompelmoes gevaarlijk kan zijn voor de gezondheid.  Mijn antwoord is een grote JA!

  Sinds enkele maanden waarschuwt de media de mensen tegen de interactie van pompelmoes met bepaalde medicijnen.

  De risico's van pompelmoes met sommige medicijnen zijn heel groot. De bijwerkingen van deze geneesmiddelen kunnen worden verhoogd met een factor 20 per glas pompelmoessap, met mogelijk fatale gevolgen.

  Pompelmoes blokkeert het metabolisme van bepaalde geneesmiddelen.

  Als je een medicijn slikt gaat het in je bloed en wordt het gebruikt door je lichaam: enzymen "verteren" het medicijn en zetten het om in bruikbare stoffen voor de cellen die ze "consumeren" en absorberen en de afval verwijderen langs de urine.
  Het probleem is dat pompelmoes de actieve bestanddelen furaancoumarines bevat dat irreversibel één van onze enzymen blokkeert nl. CYP3A4.
  Dit enzym CYP3A4 hebben wij juist nodig om geneesmiddelen tegen kanker, hypertensie, cardiovasculaire problemen, urine problemen, immunosuppressiva (die het immuunsysteem verzwakken) en anti-infectiva, pijnstillende (pijnstiller) en kalmeringsmiddelen (lijst van deze geneesmiddelen aan het einde van het bericht) te assimileren.

  Wat gebeurt er als we pompelmoes nemen samen met deze geneesmiddelen?

  De geneesmiddelen worden uitgescheiden in het bloed en worden niet "verbruikt" zoals het zou moeten zijn (in het medisch spraakgebruik zeggen we "gemetaboliseerd"), omdat dit enzym wordt geblokkeerd. De concentratie van het geneesmiddel in het bloed stijgt naar het bereiken van een overdosis, met alle ernstige gevolgen vandien met inbegrip van "plotselinge dood, acuut nierfalen, longfalen, gastro-intestinale bloeding, de vernietiging van het beenmerg bij mensen met verzwakt immuunsysteem. "(1)
  "Het innemen van één pil met een glas pompelmoessap komt overeen met 20 tabletten in een glas water", zegt David Bailey, de Canadese farmacoloog die dit fenomeen 20 jaar geleden ontdekte en zich gespecialiseerd heeft in de studie van de interacties tussen geneesmiddelen en pompelmoes. "Dit noemt men een toevallige overdosis. "(2) Studies hebben inderdaad al uitgewezen dat het drinken van een glas van 200 ml pompelmoes per dag gedurende drie opeenvolgende dagen een toename geeft van 330%  van simvastatine in het bloed, een geneesmiddel dat op grote schaal voorgeschreven wordt tegen cholesterol.

  Het betreft verschillende geneesmiddelen.

  Helaas, er zijn meer en meer geneesmiddelen die worden gemetaboliseerd door CYP3A4 - en waarvan het metabolisme wordt geblokkeerd door de consumptie van pompelmoes.
  De lijst is gestegen van 17 in 2008 tot 43 in 2012!
  De kans op ongevallen is dus aanzienlijk verhoogd en rechtvaardigt de zorg om pompelmoes te weren bij gebruik van medicijnen.
  Het effect treedt zelfs op bij kleine dosissen van pompelmoesvlees en -sap.
  Mensen boven de 45 jaar hebben minder verweer tegen hoge concentraties van geneesmiddelen in het bloed en zijn daardoor bijzonder kwetsbaar, vooral omdat zij het zijn die het meeste pompelmoes gebruiken.

  Hoe jezelf beschermen?

  Als je medicijnen neemt hoef je niet altijd pompelmoes te weren.  Je moet weten dat het risico alleen geldt voor:
  - geneesmiddelen die oraal genomen worden (via de mond);
  - geneesmiddelen die slechts zwak tot matig geabsorbeerd worden door het lichaam;
  - medicijnen die worden gemetaboliseerd door CYP3A4, of cytochroom P450 3A4. Waar nodig zullen de bijsluiters van de betrokken geneesmiddelen de waarschuwing "NIET gelijktijdig nemen met  pompelmoes" vermelden. Dus altijd de instructies lezen!  U vindt hieronder de lijst van de medicijnen die het meest betrokken zijn: Ik geef u de namen van de moleculen (generiek), en voor sommige de handelsnaam. Lijst van contra-geïndiceerde geneesmiddelen met pompelmoes (let op, deze lijst is niet noodzakelijk volledig: controleer altijd de bijsluiter van uw medicatie en bevraag uw arts of apotheker.

  Jean-Marc Dupuis

  Oorspronkelijke titel: "Les dangers du pamplemousse" Santé Nature Innovation

  Bronnen:
  1. Studie geleid door de Western University London en Ontaria gepubliceerd in "Journal de l'Association médicale canadienne"
  2. David Bailey, farmacoloog aan het "Lawson Health Research Institute London (Canada) gemeld door "CBSnews Health"


  Lijst geneesmiddelen beïnvloed door pompelmoes.

  1. Sommige statines (geneesmiddelen om cholesterol te verlagen)
  Naam molecule: Simvastatine. Commerciële naam: Zocor en generische.
  Naam molecule: Atorvastatine. Commerciële naam molecule: Tahor en generische.
  Naam molecule: Lovastatine.

  2. Sommige medicijnen tegen hoge bloeddruk
  Naam molecule: Felodipine. Commerciële naam: Logimax, Flodine en generische.
  Naam molecule: Nicardipine. Commerciële naam: Loxen

  3. Sommige immunosuppressiva (tegen de afstoting van getransplanteerde organen)
  Naam molecule: Ciclosporine. Commerciële naam: Neoral
  Naam molecule: tacrolimus. Commerciële naam: Tacrolimus
  Naam molecule: Sirolimus. Commerciële naam: Rapamune
  Naam molecule: Everolimus. Commerciële naam: Afinitor

  4. Sommige medicijnen tegen kanker
  Naam molecule: crizotinib.
  Naam molecule: Dasatinib.
  Naam molecule: Erlotinib.
  Naam molecule: Everolimus.
  Naam molecule: Lapatinib.
  Naam molecule: Nilotinib.
  Naam molecule: pazopanib.
  Naam molecule: Sunitinib.
  Naam molecule: Vandetanib.
  Naam molecule: Venurafenib.

  5. Sommige geneesmiddelen tegen infecties
  Naam molecule: Erythromycine.
  Naam molecule: Halofantrine.
  Naam molecule: Maraviroc.
  Naam molecule: primaquine.
  Naam molecule: kinine.
  Naam molecule: Rilpivirine.

  6. Sommige medicijnen tegen hart-en vaatziekten
  Naam molecule: Amiodaron.
  Naam molecule: apixaban.
  Naam molecule: Clopidogrel.
  Naam molecule: dronedarone.
  Naam molecule: eplerenon.
  Naam molecule: Felodipine.
  Naam molecule: Nifedipine.
  Naam molecule: Kinidine.
  Naam molecule: Rivaroxaban.
  Naam molecule: ticagrelor.

  7. Sommige medicijnen bij zenuw- en psychische problemen
  Naam molecule: Alfentanil (oraal).
  Naam molecule: Buspiron.
  Naam molecule: Dextromethorfan.
  Naam moleclel: Fentanyl (oraal).
  Naam molecule: Ketamine (oraal).
  Naam molecule: lurasidone.
  Naam molecule: Oxycodon.
  Naam molecule: Pimozide.
  Naam molecule: Quetiapine.
  Naam molecule: Triazolam.
  Naam molecule: Ziprasidone.

  8. Medicijn bij gastro-intestinale problemen
  Naam molecule Domperidon.

  9. Sommige medicijnen bij urine-problemen
  Naam molecule: darifenacine.
  Naam molecule: Fesoterodine.
  Naam molecule: solifenacine.
  Naam molecule: silodosin.
  Naam molecule: Tamsulosin.

  Bijlagen:
  http://www.cbc.ca/news/health/story/2012/11/26/grapefruit-juice-drug-interactions.html   

  22-01-2013, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  21-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bessen eten ... minder kans op hartaanval.
  Bessen verlagen drastisch kans op een hartaanval.

  (NaturalNews) Stel je voor hoe opgewonden leidinggevenden van Big Pharma zouden zijn als ze voor de dag zouden kunnen komen met een medicijn dat hartaanvallen bij vrouwen met een derde zou kunnen doen verminderen. En wat als dit recept gemakkelijk in te nemen is drie keer per week en - als een extra bonus - wat als het geneesmiddel goed smaakt en geen bijwerkingen heeft? Medicijnmakers zouden artsen de pillen als een "wondermiddel" voorleggen en ze zouden miljoenen euros binnen rijven.

  Echter, er is geen medicijn dat aan al het bovenstaande kan beantwoorden - maar er is wel een natuurlijk product dat daar wel aan voldoet. Volgens onderzoek net gemeld in Circulation: Journal of de American Heart Association, kan het eten van drie of meer porties blauwe bessen en aardbeien de kans op een hartaanval bij vrouwen met één derde verminderen.

  "We hebben aangetoond dat zelfs op jonge leeftijd, het eten van meer van deze vruchten het risico op een hartaanval ook later in het leven kan verminderen" aldus Aedin Cassidy, Ph.D., hoofdauteur en hoofd van de afdeling Voeding bij Norwich Medical School aan de Universiteit van East Anglia.

  De wetenschappers achter de studie, die aan de Harvard School of Public Health en de Universiteit van East Anglia in het Verenigd Koninkrijk werken, ontdekten hoge niveaus van natuurlijk voorkomende verbindingen flavonoïden in bosbessen en aardbeien. Deze flavonoïden zijn ook gevonden in druiven en wijn, bramen, aubergine, en andere vruchten. Volgens het nieuwe onderzoek, bevatten bessen een specifieke onderklasse van flavonoïden, de zogenaamde anthocyanen, die de slagaders helpen open houden en andere cardiovasculaire voordelen hebben - met inbegrip van het voorkomen van de opbouw van hartaanval veroorzakende plaque.

  De onderzoekers kwamen tot de resultaten door het bestuderen van 93.600 vrouwen in de leeftijd 25 tot 42 die werden geregistreerd bij de Nurses 'Health Study II. De vrouwen vulden over een periode van 18 jaar, om de vier jaar, vragenlijsten in over hun dieet en gedurende deze tijd hadden zich 405 hartaanvallen voorgedaan. Het blijkt dat de vrouwen die het meest bosbessen en aardbeien aten een groot verminderd risico van ongeveer 32 procent hadden op een hartaanval in vergelijking met vrouwen die de bessen één keer per maand of minder frekwent aten. De bevindingen bleven geldig zelfs wanneer het onderzoeksteam rekening hield met mogelijke risicofactoren voor een hartaanval - zoals leeftijd, hoge bloeddruk, familiegeschiedenis, lichaamsmassa, bewegen, roken, cafeïne of alcohol inname.

  "Blauwe bessen en aardbeien kunnen gemakkelijk worden opgenomen in het wekelijks dieet,"  zegt Eric Rimm D.Sc., senior auteur en hoogleraar Voeding en epidemiologie aan de Harvard School of Public Health, in een persverklaring. "Deze eenvoudige dieetaanpassing kan een aanzienlijke impact hebben op de preventie van hartaanval bij vrouwen."

  Oorspronkelijke titel: "Berries dramatically slash heart attack risk" Monday, January 21, 2013 by: Sherry Baker, Health Sciences Editor Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.eurekalert.org/pub_releases/2013-01/aha-sbm011013.php   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23319811   

  21-01-2013, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Tags:hartaanval, bessen
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebruiken i.p.v. verbruiken
  Vergeet eigendom ... huur de prestatie.

  In tijden van schaarser wordende grondstoffen is het in het belang van producenten om eigenaar te blijven van deze grondstoffen. Hun producten, van klein tot groot, zijn daarmee voortaan grondstofbanken geworden, waarin dus waardevolle grondstoffen tijdelijk zijn opgeslagen…!  Door bijvoorbeeld een product volgens de Cradle to Cradle principes te ontwikkelen, kunnen de verwerkte grondstoffen makkelijk hergebruikt worden voor een nieuwe generatie producten. De producent is minder afhankelijk van de grondstoffenmarkt en wint aan economische zekerheid in de toekomst.  Bekijk het filmpje en luister naar de uitleg van deze architect visionair waarvoor veel te zeggen valt:
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=BT0_an0o90E#!

  Bijlagen:
  http://turntoo.com/   

  21-01-2013, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Archief per week
 • 10/06-16/06 2019
 • 03/06-09/06 2019
 • 13/05-19/05 2019
 • 22/04-28/04 2019
 • 08/04-14/04 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!