Omega 3 of vis hebben dezelfde voordelen.
Of het nu gaat om voedingssupplementen of om de voeding, omega-3 vetzuren verminderen op dezelfde manier het risico op overlijden.
Een epidemiologische studie uitgevoerd in Washington beoordeelde het effect van omega-3 vetzuren bij 70.450 personen tussen 50 en 76 jaar.
De groep werd gedurende 4 jaar gevolgd en de mensen met de hoogste omega-3-inname hadden een duidelijk lager sterftecijfer, vooral bij kanker.
Maar de meest interessante ontdekking is dat dit voordeel hetzelfde is wanneer omega-3 vetzuren worden verkregen uit vis of uit voedingssupplementen.
Tegenwoordig is vis nog steeds goed voor de gezondheid ondanks de verontreinigende stoffen die hij bevat, maar de situatie zal niet lang meer duren.
Voedingssupplementen met omega-3-vetzuren hebben het voordeel dat ze worden gefilterd op zware metalen, dioxines en pcb's, dus staan ze meer dan ooit op de lijst van essentiële supplementen. Bijlagen: https://academic.oup.com/aje/article/179/6/710/109102
02-11-2020, 16:36 geschreven door opabio
|