NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Gezondheid en milieu
Inhoud blog
 • Magnesiumvormen
 • Astaxanthine
 • Suikervervangers
 • Alzheimer de baas
 • Walnoten tegen darmkanker

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
  Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
  30-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuurlijk middel tegen pijn

  Serrapeptase: een krachtig natuurlijk anti-ontstekingsmiddel.

  Er is een natuurlijk alternatief voor aspirine, paracetamol, ibuprofen (Advil), diclofenac (Voltaren), en andere anti-ontstekingsmiddelen. Het is een proteolytisch enzym (dat eiwitten knipt) dat serrapeptase noemt.

  Geproduceerd door bacteriën in de darmen van zijderupsen wordt serrapeptase gebruikt om de wand van de cocon te ontbinden zodat de zijderups kan ontsnappen.

  Meer in het algemeen bevrijdt serrapeptase het lichaam van al het dode weefsel zonder schade te berokkenen aan de omringende levende cellen. De werking is gerichter dan die van niet-steroïdale anti-onststekingsmiddelen die de werking van de enzymen, COX-1 en COX-2 remmen, wat tegelijkertijd leidt tot grote schadelijke effecten:

  - brandwonden in het spijsverteringskanaal;

  - zweren;

  - erosie van de darm;

  - bloeding of perforatie van het maagslijmvlies;

  - nierfalen [1];

  - hypertensie en andere cardiovasculaire aandoeningen;

  - medicijn-geïnduceerde hepatitis van de lever;

  - oedeem (zwelling) in de benen;

  - astma [2].

  Serrapeptase daarentegen is niet prikkelend voor de spijsvertering [3]. Bovendien werden geen bijwerkingen waargenomen tijdens de behandeling met serrapeptase.

  Echter, om pijn te verminderen, is serrapeptase niet zo effectief als de niet steroïdale anti-ontstekingsmiddelen. De werking is niet strikt identiek aan de gebruikelijke medicijnen.

  Het verhaal van een onwaarschijnlijke genezing.

  Dennis Gore, een apotheker uit Manchester gespecialiseerd in natuurlijke remedies, vertelt de volgende anekdote:

  In 2002 kwam een zeer zieke man mijn apotheek binnen in een rolstoel geduwd door zijn vrouw. Hij leed aan een chronische obstructieve longziekte (COPD) en emfyseem (een longziekte). De man moest flessen zuurstof inademen. Hij nam antibiotica en moest continu steroïde spuiten om zijn chronische ontsteking te kalmeren. Deze behandelingen verzwakten zijn immuunsysteem en dus werd hij erg kwetsbaar voor infecties en bijwerkingen. Een hopeloos geval.

  De man had Dennis Gore gezien op de BBC waar hij sprak over Europese studies naar de effectiviteit van serrapeptase op het operen van de luchtwegen en de bloedvaten.

  De ernstig zieke man stond erop serrapeptase te willen uitproberen. Dennis adviseerde hem te beginnen met 2 capsules van 20.000 IU vier keer per dag en de dosis te verminderen vanaf de waarneming van effecten.

  Drie weken later kwam een lange, knappe man van in de veertig met een stevige tred in de apotheek en vroeg of ik hem herinnerde. Ik was sprakeloos. Hij was de man in de rolstoel een paar weken geleden. Hij was gestopt met het nemen van antibiotica, anti-ontsteking sprays en had geen zuurstoffles meer nodig.

  Twee jaar later was hij nog even fit alhoewel hij was blijven roken! 

  Artsen gebruiken het al.

  Gelet op de doeltreffendheid van serrapeptase zijn veel artsen begonnen met het voorschrijven van de pijnstiller ter vervanging van de gebruikelijke anti-ontstekingsmiddelen. Dit is het geval in de chirurgie, ENT, orthopedie, gynaecologie en tandheelkunde. 

  Vandaag kunnen we serrapeptase in het aboratorium kweken wat het middel toegankelijker maakt.

  Driedubbelle werking.

  Aangenomen wordt dat de serrapeptase op drie manieren de ontstekingen te lijf gaat:

  Het vermindert pijn door het blokkeren van de secretie van bradykinine in het ontstoken weefsel wat pijn veroorzaakt.

  Het verdunt de vloeistoffen die tijdens de ontsteking ontstaan. Dit versnelt de beweging van vloeistoffen en het weefselherstel. Een Japanse studie toonde aan dat serrapeptase meer liquide neusslijm aanmaakt. [4]

  Het lost fibrines op, bijproducten van bloedstolling, en ander dood of beschadigd weefsel zonder gezond weefsel te verstoren. Dit maakt de ontbinding van atherosclerotische plaque zonder beschadiging van de bloedvaten mogelijk. Onbehandeld, verhoogt plaque het risico op cardiovasculaire ziektes [5].

  Serrapeptase voorkomt dat ontstekingen en ontstoken weefsel zich opbouwen in het lichaam. Als deze schoonmaakklus niet gebeurt kan de geaccumuleerde ontsteking veel ziekten veroorzaken zoals: kanker, artritis (chronische ontsteking van de gewrichten), atherosclerose, hart- en vaatziekten, diabetes en de ziekte van Alzheimer.

  Meer studies nodig.

  Serrapeptase is niet voldoende bestudeerd. In 2013 beoordeelde de Cochrane Group alle klinische proeven met serrapeptase. Van de 16 studies voldeed geen enkele aan de methodologische kwaliteit om te kunnen worden beschouwd als betrouwbaar (populatie te klein, geen placebocontrole, geen dubbelblind, enz.). Deze synthese van bestaande klinische studies kan tot op heden niet de werkzaamheid van serrapeptase als een anti-ontstekings- of analgetisch middel bevestigen [6].

  Op deze synthese van Cochrane in 2011 volgde de beslissing van de Japanse farmaceutische gigant Takeda om te stoppen met de verkoop van haar geneesmiddel op basis van serrapeptase. Het probleem was dat het geneesmiddel veel te laag werd gedoseerd nl. 10.000 IU, waarbij het ​​minstens 120.000 IE per dag zou moeten zijn. Bovendien is serrapeptase een natuurlijk produkt en niet octrooieerbaar. Dit betekent dat er generieke concurrentie is en dat de winst voor het laboratorium laag is.

  Er zijn nog een aantal studies die positief effect van Serrapeptase rapporteren:

  Een studie werd uitgevoerd op 66 patiënten die een operatie ondergingen aan de ligamenten. Om de zwelling en postoperatieve pijn te behandelen, paste men op de patiënten serrapeptase of lokaal ijs toe. Na drie dagen was de zwelling en de pijn aanzienlijk afgnomen bij de personen behandeld met serrapeptase [7].

  In een ander onderzoek is serrapeptase getest op 70 patiënten met stuwing (abnormale en pijnlijke borstzwelling). Binnen enkele dagen nam men een signifikante verbetering waar bij de patiënten behandeld met serrapeptase in vergelijking met een placebo [8].

  Een grotere studie met 193 patiënten werd uitgevoerd door een team van Italiaanse onderzoekers. Ze testten de doeltreffendheid van serrapeptase dubbelblind met een placebo tegen acute of chronische infecties van de keel, neus en oren. De personen die behandeld werden met serrapeptase zagen hun symptomen veel sneller verbeteren. Bovendien was de tolerantie van patiënten op de behandeling zeer goed. Serrapeptase was effectief tegen ontsteking, zwelling en fibrines die de aders kunnen verstoppen. [9]

  Praktisch advies.

  Neem een ​​capsule op een lege maag, een half uur voor het eten of twee uur daarna. Ideaal is een capsule bij het ontwaken of voor het slapen gaan.

  Neem de capsule met een vol glas water. De behandeling is geschikt vanaf de leeftijd van 1 jaar. Om absorptie bij jonge kinderen te vergemakkelijken opent men de capsule en lost men de inhoud direct op in water.

  Er zijn geen interacties met andere behandelingen. Er zijn geen bijwerkingen waargenomen. Serrapeptase is geschikt voor langdurige behandeling.

  Als elke keer dat je een Ibuprofen, een Advil of wat dan ook moet nemen, denkt, "weeral chemie, arm lichaam! "

  als je bang bent voor mogelijke bijwerkingen,

  als je bang bent van interacties met andere behandelingen,

  als je liever een natuurlijk product neemt,

  als op de tanden bijten geen oplossing is voor de pijn op lange termijn,

  dan kan Serrapeptase misschien een alternatief zijn.

  Oorspronkelijk artikel: "Serrapeptase: un puissant anti-inflammatoire naturel", Eric Müller, Néo-nutrition.

  Bronnen

  [1] Site Passeport Santé consulté le 26 août 2014, Les anti-inflammatoires, dangereux pour le cœur et les reins ?

  [2] Site E-santé consulté le 26 août 2014, Seniors, attention aux effets indésirables

  [3] Superfoods scientific research, Serratiopeptidase Dosage And Benefits

  [4] Mike Adams, Site Naturalnews consulté le 26 août 2014, Serrapeptase is an Inexepensive Natural Miracle Medication

  [5] Site Wikipédia consulté le 26 août 2014, La Serrapeptase

  [6] Y. Majima, et al., The effect of an orally administered proteolytic enzyme on the elasticity and viscosity of nasal mucus, Archives of Otorhinolaryngology, 1988, 244 (6), 355-9

  [7] Magazine de la Life Extension Foundation, All about supplements

  [8] Bhagat S., et al., Serratiopeptidase: a systematic review of the existing evidence, International Journal of Surgery 2013;11(3):209-17. doi: 10.1016/j.ijsu.2013.01.010. Epub 2013 Feb 1.

  [9] Kyodo News, '68 Takeda pain drug pulled, useless, 22 février 2011

  [10] Esch PM, et al., Reduction of postoperative swelling. Objective measurement of swelling of the upper ankle joint in treatment with serrapeptase-- a prospective study, [étude en allemand], Fortschr Med. 1989 Feb 10;107(4):67-8, 71-2.

  [11] Kee WH, et al., The treatment of breast engorgement with Serrapeptase (Danzen): a randomised double-blind controlled trial, Singapore Medical Journal. 1989 Feb;30(1):48-54

  [12] Mazzone A., et al., Evaluation of Serratia peptidase in acute or chronic inflammation of otorhinolaryngology pathology: a multicentre, double-blind, randomized trial versus placebo, J Int Med Res. 1990 Sep-Oct;18(5):379-88.

  Bijlagen:
  http://www.e-sante.fr/seniors-attention-effets-indesirables-anti-inflammatoires/actualite/1112   
  http://www.japantimes.co.jp/news/2011/02/22/business/68-takeda-pain-drug-pulled-useless/#.VAI_QkicNDR   
  http://www.lef.org/magazine/mag2003/sep2003_report_aas_01.htm   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2257960   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23380245   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2647603   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2688125   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/3279939   
  http://www.passeportsante.net/fr/Actualites/Nouvelles/Fiche.aspx?doc=ains-danger_20120224   
  http://www.superfoods-scientific-research.com/natural-remedies/serratiopeptidase-dosage.html   

  30-08-2014, 23:17 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (8 Stemmen)
  Tags:pijnstillers, onstekingen, serrapeptase
  28-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Probiotica bij regelen bloeddruk

  Yoghurt en probiotica-rijke voedingsmiddelen kunnen helpen de bloeddruk verlagen.

  (NaturalNews) Volgens de bevindingen van een nieuw wetenschappelijk onderzoek kan men eenvoudig de bloeddruk onder controle houden door veel probiotisch rijk voedsel te eten zoals yoghurt en kefir. Hoewel het geen geneesmiddel is voor mensen met hartproblemen, is uit talrijke klinische studies gebleken dat probiotica de bloeddruk verlagen en evenwicht brengen in de bloedsuikerspiegel, de cholesterol en de hormoonspiegels.

  Gepubliceerd in het tijdschrift Hypertension toont dit laatste onderzoek naar de wetenschap achter probiotica aan dat de gecombineerde resultaten van negen gerandomiseerde placebo-gecontroleerde studies voordelen vertonen voor het hart. Onder de 550 deelnemers die een probioticum namen of een probioticum-rijk voedsel aten, daalde de gemiddelde systolische bloeddruk met 3,56 millimeter kwik (mm Hg), terwijl de diastolische niveaus daalden met 2,38 mm Hg, gemiddeld.

  Dit is belangrijk, omdat veel van de geneesmiddelen tegen hoge bloeddruk gelijkaardige resultaten bekomen echter met vervelende bijwerkingen die niet opduiken na het nemen van probiotica. De sleutel, zeggen de onderzoekers, is de dagelijkse consumptie van ten minste 100 miljard kolonievormende eenheden van probiotica, die men ruwweg vindt in een kleine verpakking van hoge kwaliteit, authentieke yoghurt.

  "Ik denk niet dat het grote publiek begrijpt hoe probiotica kunnen bijdragen aan de gezondheid," zei Zon Jing van de Griffith University School of Medicine en Griffith Heart Institute in Queensland, Australië, hoofdauteur van de studie. "De uitdaging voor ons is om patiënten en artsen te overtuigen om het product in het dagelijks leven te introduceren.”

  Op basis van de gegevens, kan het dagelijks nemen van optimale of hogere hoeveelheden probiotica gedurende ten minste twee maanden uitgesproken voordelen hebben, vooral in combinatie met andere maatregelen, zoals gezond eten en regelmatig bewegen. Met andere woorden, het eten van yoghurt kan echt helpen maar het is wel belangrijk dit te combineren met andere gezonde leefgewoonten.

  Probiotica zijn een 'functionele voeding’ die voordelen bijbrengen voor de gezondheid. Volgens Lori Hoolihan, een onderzoeker aan het Dairy Council of California in Irvine zijn probiotica heel nuttig voor het voorkomen van chronische ziekten.


  "Gerandomiseerde klinische studies zijn de gouden standaard in onderzoek en hebben strikte criteria voor het kiezen van de studies. Zij beoordelen proeven op mensen die vertrouwelijker zijn dan proeven op dieren,” zegt Fox News.

  "Amerikanen hebben het niet voor bacteriën, dus is het voor hen moeilijk om die eventueel te gebruiken maar er zijn goede en slechte bacteriën en er is geen enkel reden om die te mijden. Onze darmen zijn de thuisbasis van veel bacteriën en door het opdrijven van de hoeveelheid goede bacteriën kan men zijn gezondheid optimaliseren en chronische ziekten voorkomen," voegde Hoolihan eran toe.

  Andere handige manieren om de bloeddruk te verlagen op natuurlijke wijze via de voeding is het verminderen van de infame van koolhydraten en suiker. Beide dragen bij tot insulineresistentie en metabole stoornissen. Toenemende inname van nuttige mineralen zoals kalium, magnesium en calcium, en het consumeren van gezonde vetten zoals boter, palmolie en kokosolie, is ook een goede hulp.

  Het is ook belangrijk de inname van omega-3 vetzuren te verhogen, zowel door middel van vette vis consumptie en  suppletie met omega-3-rijke oliën zoals vlas, hennep en levertraan. In verschillende studies is aangetoond dat omega-3 vetzuren de systolische en diastolische bloeddruk verlagen, maar ook de risico's verminderen op hart- en vaatziekten.

  Ten aanzien van probiotica voegt Sun eraan toe:

  "Wij geloven dat probiotica kunnen helpen de bloeddruk te verlagen naast andere positieve effecten op de gezondheid, waaronder het verbeteren van de totale cholesterol en lage densiteit lipoproteine of LDL; reduceren van bloedglucose en insuline weerstand, en door te helpen bij het ​​regelen van het hormonaal systeem dat bloeddruk en de vochtbalans regelt."

  Oorspronkelijk artikel: "Yogurt and probiotic-rich foods can help lower blood pressure.", Thursday, July 31, 2014 by: Jonathan Benson, staff writer, Natural News.

  blood

  Bijlagen:
  http://chriskresser.com/6-ways-to-lower-blood-pressure-by-changing-your-diet   
  http://science.naturalnews.com/probiotics.html   
  http://www.foxnews.com/health/2014/07/22/probiotics-may-help-control-blood-pressure/   
  http://www.mayoclinic.org/healthy-living/nutrition-and-healthy-eating/expert-answers/functional-foods/faq-20057816   
  http://www.techtimes.com/articles/10936/20140722/probiotics-lower-blood-pressure-with-a-little-culture.htm   

  28-08-2014, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  Tags:probiotica, bloeddruk
  26-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonlicht geneest

  Wat ze ons niet vertellen: De zon is een full-spectrum medicijn dat kanker kan genezen.

  (NaturalNews) "Degenen die hebben geprobeerd om de wereld ervan te overtuigen dat de zon, de primaire bron van energie en leven, kanker veroorzaakt, hadden kwade bedoelingen om de mensen te misleiden en te onttrekken aan goedkope zonnetherapie," zegt Dave Mihalovic, natuurarts en schrijver.

  De waarheid is dat men ons systematisch belogen heeft. Hoeveel mensen weten dat er geen enkel wetenschappelijk bewijs is dat de zon alleen huidkanker veroorzaakt?

  Kan de zon kan kanker genezen?

  In het boek 'The Healing Sun', verwijst auteur Dr Richard Hobday naar een brede waaier van studies die aantonen dat de zon beschermt tegen kanker van de borst, dikke darm, eierstokken en prostaat. Zonnen kan ook diabetes, multiple sclerose, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, osteoporose, psoriasis en seizoensgebonden affectieve stoornissen (SAD) voorkomen.

  Dan is er het geval van Dr Harland G. Bel bij wie huidkanker werd vastgesteld en het advies kreeg dit door een chirurg te laten verwijderen. In plaats daarvan besloot hij de kankerplekken aan de zon bloot te stellen.

  Na een korte periode van ononderbroken zonnebaden was de huidkanker volledig verdwenen. Hij keerde terug naar zijn oncoloog die bevestigde dat het huidkanker verdwenen was en er geen operatie nodig was.

  Dr. Zane R. Kime schrijft "Kanker wordt verholpen door zonnebaden, degenen die zich meer blootstellen aan het zonlicht hebben minder kans op kanker. Zonnebaden geneest kanker door de opbouw van het immuunsysteem en het verhogen van het zuurstofgehalte in de weefsels ".

  Toch worden we bijna dagelijks gebombardeerd met "waarschuwingen" door gerenommeerde "autoriteiten" die ons aanraden de zon ten koste van alles te vermijden.

  Epidemische niveaus van zonnefobie.

  Zo adviseert bijvoorbeeld Dr Robin Ashinoff, hoofd van dermatologische en cosmetische chirurgie in Hackensack University Medical Center: "Zich insmeren met zonnebrandcrème en dan bewust in de zon gaan liggen is bijna zo [slecht] als onbeschermd in de zon gaan liggen.

  Ze vervolgde: "Je hoeft niet te verbranden opdat de UV-stralen in de huid zouden dringen. Zonnebrandcrème is belangrijk maar je moet nog altijd de juiste kleding dragen en jezelf zoveel mogelijk beschermen tegen rechtstreekse blootstelling aan de zon."

  Is Dr Ashinoff een vampier in levensstijl? De realiteit is dat de overgrote meerderheid van mensen, waaronder artsen, geloven in de de mythe dat de zon giftig, kankerverwekkend en dodelijk is.

  Dat is de reden waarom de meeste mensen slaafs en rijkelijk veel uitgeven aan giftige zonnefilters op hun huid. De meeste conventionele zonnefilters echter zijn kankerverwekkend.

  Intussen verdienen de multi-miljard-dollar-kanker-industrie en de biljoen-dollar-giftige zonnebrandcrème-industrie grof geld aan deze hoax. Niettegenstaande het gebruik van die middelen blijkt uit statistieken dat maligne melanoom, de gevreesde huidkanker, een stijgende trend heeft.

  De zonnedokter.

  Dr. Auguste Rollier opende de eerste Europese "Sun Clinic" in 1903 bij Leysin in Zwitserland. Hij schreef ook een zeer invloedrijk boek: heliotherapie. Hij werd als de beroemdste heliotherapist beschouwd in de wereld.

  Op zijn hoogtepunt beheerde hij 36 klinieken. Dr. Rollier beschouwde de zon als een onovertroffen breed-spectrum geneezer. Hij genas zijn patiënten met behulp van een gezond dieet in combinatie met de kracht van de zon.

  Tegen 1933 waren er 165 verschillende ziekten succesvol behandeld met heliotherapie waaronder tuberculose, wonden, rachitis en nog veel meer. Het overlijkden van dr. Rollier in 1954 betekende het einde van de zonnetherapie niet omdat ze niet effectief was maar omdat Big Pharma zich ermee bemoeide en haar "wondergeneesmiddelen" inzette."

  Oorspronkelijk artikel: "What they won't tell you: The sun is a full-spectrum medicine that can heal cancer", Monday, July 28, 2014 by: Paul Fassa, Natural News.

  health

  Bijlagen:
  http://curezone.org/forums/am.asp?i=706036   
  http://institutefornaturalhealing.com/2012/07/sunscreen-snake-oil-of-the-21st-century/   
  http://online.wsj.com/ww1/sun-lamps   
  http://preventdisease.com/news/14/070714_Ignore-Cancer-Sunscreen-Industry-Make-Your-Own-Protection.shtml   
  http://www.faim.org/bookreviews/sunscreen-biohazard.html   
  http://www.northjersey.com/news/sunscreen-labels-to-get-stricter-but-not-this-summer-1.459537   
  https://www.youtube.com/watch?v=TcKAo18TktU   

  26-08-2014, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (6 Stemmen)
  Tags:zonnetherapie, kanker
  Archief per week
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!