Beter laat dan nooit: De waarheid over boter.
(NaturalNews) Tenzij u geïnformeerd bent over de geschiedenis van de voedingswetenschap is het waarschijnlijk dat je gelooft dat boter gewoon verschrikkelijk slecht is - dat het hart- en vaatziekten, obesitas, en allerlei andere verschrikkelijke kwalen veroorzaakt.
(Artikel door Jake Van Der Borne, heruitgegeven uit www.jakeshealthsolutions.com)
Misschien geloof je, net als vele anderen, dat het conventioneel advies uit invloedrijke publicaties, zoals de Dietary Guidelines for Americans - te vertrouwen is.
Hier is de waarheid: Ondanks wat de federale regering en 'voedingsautoriteiten' ons al tientallen jaren wijsmaken is boter niet slecht.
Sterker nog boter is eigenlijk gezond.
Verrast?
Een combinatie van gebrekkige studies, politieke vooringenomenheid, verborgen gegevens en slimme marketing door de voedingsindustrie heeft geleid tot de demonisering van vet in de voeding en de geboorte van de lage vetrage - een trend die al veel jaren stand houdt.
Wat te denken over de mensen die al tientallen jaren de verrukkingen van echte boter ontberen op basis van onjuiste informatie, nou ja, een beetje hartverscheurend.
Een grote nieuwe studie gepubliceerd in het tijdschrift PLoS ONE (een analyse van 9 studies waar meer dan 600.000 mensen bij betrokken waren) heeft geconcludeerd dat de consumptie van boter geen hoger risico op hart- en vaatziekten geeft en zelfs beschermend werkt tegen diabetes type 2. Dit druist in tegen het langdurig advies om boter te mijden omdat het verzadigd vet bevat.
In vier van de negen studies vond men dat mensen die dagelijks boter aten, 4 procent lager risico hadden op het ontwikkelen van diabetes type 2. De onderzoekers weten momenteel niet waarom, maar het kan deels het gevolg zijn van het feit dat melkvet eveneens enkelvoudig onverzadigde vetten bevat die de bloedsuikerspiegel en insulinegevoeligheid kunnen verbeteren.
In feite is er een groeiende hoeveelheid onderzoek dat bewijst dat verzadigd vet beter is dan bewerkte koolhydraten zoals suiker en wit brood die diabetes, obesitas en hart- en vaatziekten kunnen veroorzaken.
Als je nog altijd bang bent voor echte boter, ziehier wat je mist ...
Boter is rijk aan vitaminen: Eén van de vele heilzame vitaminen die we krijgen van boter is vitamine A, die nodig is om een goed zicht te behouden en ons endocrien systeem te ondersteunen. Naast vitamine A bevat boter ook in vet oplosbare vitaminen D, E en K2. Vitamine A, D en K2 zijn essentieel voor een goede opname van calcium en fosfor, die nodig zijn voor sterke botten en tanden. Boter is ook een goede bron van vitamine B12.
Boter bevat waardevolle mineralen: Rijk aan mangaan, chroom, zink, koper, jodium en selenium (een krachtig antioxidant). Jodium - en vitamine A - zijn belangrijk voor de gezondheid van de schildklier.
Boter bevat gunstige vetzuren: Het bevat korte- en middellangeketen vetzuren, die het immuunsysteem, stimuleren, de stofwisseling ondersteunen en antimicrobiële eigenschappen hebben - ze vechten tegen pathogene micro-organismen in het darmkanaal. Echte boter biedt de perfecte balans tussen omega-3 en omega-6 vetten. Arachidonzuur in de boter is belangrijk voor het functioneren van de hersenen, de gezondheid van de huid, en de prostaglandine balans.
Andere positieve factoren in de boter zijn: rijk aan geconjugeerd linolzuur (CLA), glycospingolipids, een goede bron van cholesterol, verzadigde vetten, butyraat en nog veel meer ...
De beste boter is rauwe boter van met gras gevoede koeien, bij voorkeur uit de biologisch landbouw (n.v.d.r. waar gezond grasland een basis is in de veeteelt om zoveel mogelijk krachtvoer te mijden).
Oorspronkelijk artikel:"Better Late Than Never: Finally, the Truth About Butter Is Revealed", Friday, July 29, 2016 by: Natural News Editors, Natural News.
Bijlagen: http://journals.plos.org/plosone/article?id=info%3Adoi%2F10.1371%2Fjournal.pone.0158118 http://www.jakeshealthsolutions.com/diabetes-what-you-need-to-know-about-this-killer-disease-3991
28-10-2016, 00:00 geschreven door opabio
|