Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    11-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gardasil gevaarlijk

    Gardasil vernietigt de eierstokken en de voortplantingsorganen van jonge meisjes

    Gardasil

     

    (NaturalNews) Een nieuwe studie heeft uitgewezen dat Merck & Co., de maker van het humaan papillomavirus (HPV) vaccin Gardasil, verzuimd heeft om het effect van het middel op het voortplantingsstelsel van de vrouw te onderzoeken.

    Door die verwaarlozing, alsmede de gevaren die inherent zijn aan het vaccin lijdt een Australisch meisje aan de slopende gevolgen van de vernietiging van haar eierstokken, rapporteert de website ‘Elite Insight’. De ‘British Medical Journal’, die bekend is met de zaak van het 16-jarig meisje, meldt dat de schade zich heeft voorgedaan drie jaar na de vaccinatie.

    Het BMJ samengevat:

    “Dit geval roept belangrijke vragen op over de oorzaak van de schade die andere systemische problemen kunnen signaleren. Deze patiënt vertoonde amenorroe na het identificeren van een verandering van haar regelmatige cyclus in onregelmatig met schaarse periodes na inenting tegen het menselijk papillomavirus. Ze weigerde de orale anticonceptiva oorspronkelijk voorgeschreven voor amenorroe. De diagnostische taken waren nodig voor het bepalen van haar secundaire amenorroe en vervolgens voor het zoeken naar de mogelijke oorzaken van het prematuur ovarieel falen. Hoewel de oorzaak onbekend is in 90% van de gevallen zijn de resterende voornaamste aantoonbare oorzaken van deze aandoening uitgesloten. Premature ovariale mislukking werd dan toegeschreven als mogelijke bijwerking van de vaccinatie. De jonge vrouw werd geadviseerd tot een relevante opvolging met betrekking op het behoud van haar botdichtheid. Dit evenement kan potentiële gevolgen hebben voor de gezondheid van de bevolking en vraagt verder onderzoek. "

    Geen voorafgaande testen?
    “Na dit voorval dienen ouders te worden gewaarschuwd om geen gebruik te maken van Garadsil bij hun dochters," meldt Elite Insight.

    De recente studie wijst erop dat het vaccin de functie van de eierstokken ernstig kan beschadigen en in het geval van het Australische 16-jarig meisje volledig vernietigen.

    Zoals gemeld door ‘Life Site News’ leverde Dr Deirdre Little, de Australische arts die het meisje behandelde en mede-auteur van het rapport BMJ, de onderzoekers het solide bewijs dat Gardasil de vernietiging van de vruchtbaarheid van het meisje heeft veroorzaakt.

    Daarnaast wees zij erop dat Merck geen informatie kan geven over de effecten van het vaccin op de eierstokken, wat uiteraard suggereert dat Merck ofwel geen testen uitvoerde op de veiligheid van het vaccin met betrekking tot het vrouwelijke voortplantingssysteem of de gegevens verborgen houdt.

    Wat meer is: de fabrikant was in staat om Gardasil, ondanks onvolledige vruchtbaarheidstesten, te laten goedkeuren door ‘de Food and Drug Administration (FDA)’.

    Little rapporteert dat het meisje een normale menstruatiecyclus had voordat het vaccin Gardasil werd toegediend. Zij werd grondig onderzocht en getest en had geen familiale of persoonlijke medische geschiedenis die de vroegtijdige menopauze zou kunnen verklaren.

    Het meisje dat werd gevaccineerd in het najaar van 2008 zag pas in januari 2009 haar cyclus onregelmatig geworden. In de loop van twee jaren werd haar periodes steeds lichter en onregelmatiger. In 2011 waren de cycli volledig opgehouden.

    Life Site News meldde verder:

    "Dr Little voerde talrijke tests uit op het meisje, met inbegrip van toetsing van hormoonspiegels en interne orgaanfunctie en diagnoseerde 'prematuur ovariaal falen.' Zij vond ook dat het meisje geen levende eicellen had.

    "Na onderzoek van andere mogelijke oorzaken van prematuur ovarieel falen, bleef Dr. Little achter met de Gardasil vaccinatie als de enige overgebleven verklaring."

    ‘Grondrecht miskend’


    In het rapport, getiteld “Premature ovaria failure 3 years after menarche in a 16-year-old girl following human papillomavirus vaccination” schreef Little dat Merck Gardasil alleen had getest op de testes van ratten.

    In het gesprek met de ‘Therapeutic Goods Administration (TGA)’ van Australië - het equivalent van de FDA in de Verenigde Staten - voor meer informatie over het testen van de veiligheid van Gardasil op de eierstokken, vond Little dat de TGA alleen verbaal de proeven op testes van ratten kon bevestigen maar niet op eierstokken.

    "Gardasil is omstreden vanaf het begin," merkte Steven Mosher van het ‘Population Research Institute’ op.

    "Tientallen miljoenen jonge meisjes hebben het vaccin Gardasil toegediend gekregen sinds de goedkeuring door het FDA zes jaar geleden. Als zelfs een fractie van hen onvruchtbaar zijn geworden door de inentingen dan wordt hen hier een zeer fundamenteel recht ontzegd: het recht van een vrouw om te beslissen hoeveel kinderen ze wil hebben, " stelde Mosher in ‘Life Site News’.

    Oorspronkelijk artikel:"Gardasil is destroying young girls' ovaries and reproductive systems", Wednesday, March 23, 2016 by: J. D. Heyes, Natural News.

    Bijlagen:
    http://casereports.bmj.com/content/2012/bcr-2012-006879.abstract   
    http://science.naturalnews.com/Gardasil.html   
    http://www.elite-insight.com/2016/03/mothers-be-aware-this-vaccine-is-destroying-your-daughters-ovaries-and-reproductive-system/   
    https://www.lifesitenews.com/news/16-year-old-girl-became-infertile-from-gardasil-vaccine-british-medical-jou   

    11-04-2016, 20:24 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Gardasil, ovariele schade, premature menopauze
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pesticiden werkzaam over drie generaties

    Pesticides veroorzaken transgenerationele psychische stoornissen en obesitas ... Schadelijke eigenschappen worden overgeërfd over drie generaties.

    Pesticides

    (NaturalNews) Van jongs af aan zijn we overtuigd dat onze genen zo stabiel zijn als een rots - een vaste code - een lot dat we niet kunnen controleren. De studie van epigenetica maakt echter korte metten met deze mythische mentaliteit en onthult hoe externe factoren onze genexpressie kunnen veranderen.

    De epigenetica onderzoekt de relatie tussen onze genen en onze omgeving, hoe de door de mens gemaakte chemische stoffen onze cellulaire processen beïnvloeden en uiteindelijk de expressie van onze genen veranderen. Sommige chemicaliën kunnen genen, die normaal actief zijn, inactiveren. Andere chemicaliën kunnen genen activeren die normaal sluimeren. Deze chemisch geïduceerde veranderingen in het gengedrag kan tot gezondheidsproblemen leiden, vooral in de baarmoeder en tijdens de verdere ontwikkeling in de kindertijd en de pubertijd.

    Pesticiden uit het verleden veranderen de genexpressie van de ene generatie naar de volgende.

    De epigenetica ontdekt nu een verontrustende nieuwe trend. Kunstmatige chemische pesticiden (zoals de persistente verontreinigende DDT) veranderen de genexpressie over meerdere generaties met de vernietiging van de ziekteweerbaarheid over de hele bloedlijn. Dit betekent dat pesticiden stilletjes generatie op generatie de expressie van de genen veranderen met als gevolg het beperken van het vermogen van toekomstige generaties om in harmonie te leven met hun omgeving. De pesticiden bemoeien zich met de natuurlijke relatie tussen de mens en zijn omgeving. De schade van vroegere pesticiden (zoals DDT) manifesteert zich in de genen van de nieuwe generaties van mensen die zich niet eens kunnen verdedigen tegen de verontreiniging.

    Wanneer de genexpressie van een ouder is beïnvloed door pesticiden kunnen de wijzigingen worden overgenomen door de volgende generatie. Het bestrijdingsmiddelvergif uit de vorige eeuw herschrijft letterlijk de genexpressie van de toekomstige generaties die slachtoffer zijn vanaf hun geboorte. De transgene schade is nu erkend over drie generaties. De schade manifesteert zich door kinderkanker als direct gevolg van de ouderlijke blootstelling aan pesticiden. Het risico op lymfoom verdubbelt voor kinderen van wie de ouders met pesticides omgingen. Mensen die bestrijdingsmiddelen toepassen zonder de juiste bescherming kunnen het leven schenken aan kinderen die een groter risico lopen op het ontwikkelen van kinderkanker.

    In 2012 experimenteerden biologen met pesticiden op muizen. De genetische veranderingen die zich hebben voorgedaan werden doorgegeven over drie generaties met psychische stoornissen en obesitas bij de nakomelingen. Door dezelfde genetische mechanismen worden deze effecten waargenomen bij mensen.

    2,4-D herbicide initiëert wijzigingen in de celcyclus, de menselijke stressrespons en het DNA herstel.


    De algemeen gebruikte herbicide 2,4-D veroorzaakt cellulaire DNA schade. Medische onderzoekers ontdekten in 2004 genotoxische effecten van herbicides die er voor zorgen dat de chromosomen uit elkaar vallen in de menselijke bloedcellen. In 2005 vond men dat "realistische milieuomstandigheden niveaus," van 2,4-D bleken de genexpressie te veranderen van belangrijke functies in het lichaam, waaronder de immunologie, de stressrespons, de celcyclus en het herstel van DNA.

    Egyptische genetici vonden dat de beenmergcellen van muizen ontbonden in aanwezigheid van 2,4-D door het afbreken van de chromosomen.

    Onderzoekers aan de Universiteit van Minnesota konden het feit niet ontkennen dat 2,4-D ernstige veranderingen veroorzaakte bij mannen die met het herbicide gewerkt hadden en die hoge niveaus aan metabolieten van de chemische stof in hun urine hadden. De onderzoekers vonden dat de mannen blijvend af te rekenen hadden met chromosoomafwijkingen en hormonale schommelingen die uiteindelijk hun mentale toestand, het metabolisme, de homeostase en de sex-drive beïnvloeden.

    Glyfosaat is een katalysator voor ziekteprocessen.

    De herbicide glyfosaat (n.v.d.r. in Roundup) verandert de genetische expressie van de mens door het microbioom van de blootgestelde personen te vernietigen. MIT onderzoekers ontdekten de rol van glyfosaat in de beschadiging vanhet maagdarmkanaal bij mensen en in de uitputting van goede soorten bacteriën die het lichaam nodig heeft om te ontgiften en de immuunrespons te stimuleren. Glyfosaat is een katalysator voor de ziekte van processen en wordt in verband gebracht met de wijdverbreide epidemieën van hart- en vaatziekten, diabetes, obesitas, autisme, onvruchtbaarheid en kanker.

    Hoe meer we de chemische bestrijdingsmiddelen uit ons leven verwijderen, hoe sneller onze cellulaire processen zich zullen normaliseren en zichzelf regelen waardoor onze genen onze gezondheid en vitaliteit kunnen ondersteunen.


    Oorspronkelijk artikel :"Pesticides found to cause trans-generational mental disorders and obesity ... Harmful traits are inherited for THREE generations", Thursday, March 17, 20126 by: L.J. Devon , Staff Writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://midwestpesticideaction.org/wp-content/uploads/2015/12/MPAC_WhitePaper-final-12.11.15.pdf   
    http://science.naturalnews.com/epigenetics.html   

    11-04-2016, 20:05 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:pesticiden, genetische expressie, trangenerationele effecten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bosbessen voorkomen Alzheimer.

    Mirakelstof gevonden in blauwe bessen voorkomt dementie en Alzheimer.

    Blueberries

    (NaturalNews) Hoewel veel aspecten van dementie en de ziekte van Alzheimer grotendeels mysterieus blijven voor de wetenschappers is één ding duidelijk: mensen die dementie willen voorkomen kunnen een verrassende bondgenoot vinden in biologische bosbessen.

    Robert Krikorian, onderzoeker aan de Universiteit van Cincinnati voerde een studie uit op 47 mensen van 68 jaar en ouder die waren gediagnosticeerd met een mild niveau van cognitieve stoornissen. (Dit kan licht geheugenverlies inhouden met al dan niet uiteindelijke ontwikkeling tot dementie.)

    Sommige deelnemers kregen een glas water met een poeder gemaakt van een kleine hoeveelheid bosbessen, terwijl anderen een placebo kregen. Zij ondergingen aan het begin en het einde van het onderzoek mentale testen  gericht op het denken en geheugenvaardigheden die heel gevoelig zijn voor dementie.

    Degenen die het bessenpoeder hadden genomen vertoonden een significante verbetering van de cognitieve functies in vergelijking met de placebogroep en deze bevinding werd bevestigd door hersenenaftasten waarbij de bessengroep meer activiteit tentoon spreidde. Dit voordeel is waarschijnlijk te danken aan de anthocyanines in bosbessen, de stoffen die de vrucht de diepblauwe kleur geven. Men gelooft dat deze de hersenen kunnen beïnvloeden door het verminderen van ontstekingen en het verbeteren van de bloeddoorstroming wat het voor de cellen gemakkelijker maakt om te communiceren.

    Slechts één van de vele studies die aantonen dat bosbessen het geheugen helpen.

    Dr. Krikorian zei dat deze bevindingen eerdere studies bij zowel mensen als dieren bevestigen. Hij wil nu mensen bestuderen die in hun vijftigste en zestigste levensjaren een hoger risico vertonen op het ontwikkelen van de ziekte van Alzheimer.

    Hij benadrukt ook het belang van het starten met het eten van de bessen op middelbare leeftijd omdat uit onderzoek blijkt dat de ziekte daadwerkelijk iemands hersenen aantast decennia voordat de eerste symptomen verschijnen. Het is nog niet bekend hoeveel bessen men moet eten maar hij denkt dat een paar keer per week voldoende moet zijn.

    Een soortgelijk onderzoek door een team van onderzoekers aan de Universiteit van Reading en de Peninsula Medical School in Engeland, toonde betere prestaties in de ruimtelijke werktaken door het eten van bosbessen gedurende slechts drie weken in een opvolgperiode van drie maanden.

    Hoofdonderzoeker Dr. Matt Whiteman zei: "Deze studie versterkt niet alleen de wetenschap dat het eten van bosbessen goed is maar biedt ook ondersteuning voor een dieetaanpak die mogelijk kan worden gebruikt om de geheugencapaciteit en de prestaties in de toekomst te verhogen. "

    Een echt ‘superfood.’

    Blauwe bessen zijn rijk aan fenolen met heel veel  antioxidanten. Een aantal klinische studies hebben gesuggereerd dat deze bessen kunnen dienen als effectief anti-kankermiddel in zowel hun natuurlijke vorm als in de vorm van voedingssupplement. Er werd ook aangetoond dat zij het risico op darmkanker verminderen in een studie uitgevoerd door het ‘Department of Food Science and Technology’ aan de Universiteit van Georgia.

    Hun anti-kanker eigenschappen komen uit het vermogen om ontstekingen en oxidatieve stress te verminderen en de proliferatie van kankercellen af te remmen. Veel van de voordelen van bosbessen komen voort uit de grote hoeveelheid flavonoïden die de bloed/hersenbarrière passeren evenals uit een aantal andere antioxidante en biochemische voordelen.

    Biologische bosbessen kunnen worden beschouwd als een superfood op basis van talloze onderzoeken. Een studie uit 2009 gepubliceerd in ‘Experimental Biology’ ontdekte dat ze de wijze kunnen veranderen hoe het lichaam suiker opslaat en gebruikt voor energie. De onderzoekers vonden bij ratten op een bosbesrijk dieet een afname in buikvet, triglyceriden en cholesterol, terwijl hun glucosecontrole een boost kreeg.

    Andere studies hebben aangetoond dat bosbessen goed zijn voor de urinewegen door het ondersteunen van de bacteriën die zich hechten aan de wanden van de urinewegen. Men gelooft dat ze ook nuttig zijn bij het voorkomen van osteoporose.

    De ziekte van Alzheimer is de enige van de top tien doodsoorzaken in het Westen die niet kan worden genezen of zelfs vertraagd en naar schatting 5,3 miljoen Amerikanen leven met de ziekte. De behoefte aan een veilige en effectieve methode van preventie is groter dan ooit. Hoewel wetenschappers geloven dat er meer studies nodig zijn, zijn deze bessen beloftevol voor de toekomst.

    Oorspronkelijk artikel:"Miracle compound found in blueberries prevents dementia and Alzheimer's", Friday, April 08, 2016 by Isabelle Z., Natural News.

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/pubmed/16131149.html   
    http://science.naturalnews.com/pubmed/23387969.html   
    http://www.alz.org/facts/overview.asp   
    http://www.dailymail.co.uk/health/article-3490334/Blueberries-stop-dementia-developing-decades-later.html   
    http://www.eurekalert.org/pub_releases/2008-04/tpco-gft041008.php   

    11-04-2016, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Tags:bosbessen, antioxidanten, blauwe bes, dementie, Alzheimer, superfood
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!