Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    16-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eieren zijn gezond

    Negen redenen om eieren te eten (de derde is mijn favoriet)


    Een ei bevat alle voedingsstoffen die nodig zijn om een enkele cel te veranderen in een kuiken. Een volledig levend kuiken, met  skelet, ingewanden, ogen, bloed en zelfs veren en bek! Zonder één enkele externe aanvoer behalve wat zuurstof die door de schaal passeert.

    Is het niet bewonderenswaardig? Hoe krijgt de natuur dit voor mekaar?

    Alleen met het wit en de dooier van een ei kan men een smakelijk geheel in de pan maken! Persoonlijk kan ik er niet bij hoe dit kan; maar als je een voedingsdeskundige bevraagt zal hij uitleggen dat het niet zo verwonderlijk is want een ei is echt het meest complete eten dat er is..

    Alle eiwitten.

    Het ei wordt beschouwd als het perfect voedsel door de WHO (World Health Organization) en de FAO (Food and Agriculture Organization) in termen van eiwitgehalte.

    Alle essentiële aminozuren zijn in ideale verhouding aanwezig. Dat betekent dat je perfect kan in leven blijven door het eten van eieren als de enige bron van eiwitten. En je zou geen risico op tekorten hebben.

    Een goede eiwitinname zal u helpen spiermassa te winnen, vetmassa te verliezen, de bloeddruk te verlagen en de gezondheid van uw botten te verbeteren.

    Een regen aan vitamines.

    Een ei bevat vitamine A, B2, B5, B6, B9, B12, D, E en K. Dit is één van de meest complete voedingsmiddelen op gebied van vitamines.

    Veel choline.

    Een eigeel bevat 100 mg choline.

    Choline wordt meestal genegeerd maar is essentieel. Het speelt een belangrijke rol als biologische donor van de methylgroepen, en dient als de voorloper van S-adenosylmethionine (een stof die vaak gebruikt wordt voor de behandeling van artrose).

    De overgrote meerderheid van de bevolking consumeert niet genoeg choline.

    Specialist Steven Zeisel verklaarde: "Uit een recente analyse van de gegevens NHANES 2003-2004 bleek dat bij kinderen (met uitzondering van de jongere) mannen, vrouwen (inclusief zwangere vrouwen), de gemiddelde inname van choline ver onder het adequaat niveau ligt."  Het eten van eieren vangt dit tekort op.

    Goede vetten.

    Een groot ei bevat 5 gram goede vetten.

    In wezen is de kwaliteit van deze vetten vooral afhankelijk van hoe de dieren worden gehuisvest en gevoed. Vandaag denken de mensen dat een goede kip moet gevoed zijn met veel granen en vooral mais. Dit is totaal onjuist.

    De kip is omnivoor: hoewel het geen tanden heeft is het bekend dat ze houdt van vlees, wormen, insecten van alle soorten die ze in de grond vind tenminste als ze buiten kan. Zij eet ook gras en bladeren. Deze levensstijl en voeding dragen bij tot de vorming van goede vetten in het ei, omega-3 vetzuren, en zelfs meer als de boer ook nog lijnzaad of visolie bijvoert. In dit geval zal het ei nog rijker zijn aan omega-3.

    Studies tonen aan dat het eten van eieren rijk aan omega-3 een zeer effectieve manier is voor het verminderen van het niveau van triglyceriden in het bloed.  Triglyceriden zijn een bekende factor voor hart-en vaatziekten.

    Luteïne en zeaxanthine voor de ogen.

    Een gevolg van het ouder worden is dat het zicht verslechtert. Er zijn verschillende voedingsstoffen die helpen tegen dit proces van degeneratie.

    Onder hen zijn de meest opmerkelijke luteïne en zeaxanthine, krachtige antioxidanten die de neiging hebben te accumuleren in de retina van het oog. 

    Studies tonen aan dat een adequate inname van deze voedingsstoffen aanzienlijk het risico op cataract en maculadegeneratie kan verminderen. 

    Eidooiers bevatten grote hoeveelheden luteïne en zeaxanthine.

    Uit een gecontroleerde test blijkt dat de loutere consumptie van 1,3 eidooiers per dag gemiddeld 4 1/2 weken resulteerde in een verhoging van het niveau van luteïne met 28 tot 50% en van zeaxanthine met 114 tot 142%. [10]

    Bovendien zijn eieren rijk aan vitamine A die ook een belangrijke rol speelt in het zichtvermogen.

    Eieren doen het cholesterolgehalte niet verhogen.

    Eieren zijn het slachtoffer van een onrechtvaardige idiote laster.

    Ze worden ervan beschuldigd cholesterol aan te voeren, en dit is de belangrijkste reden waarom men zegt dat men niet meer  dan 3 tot 4 eieren per week mag eten. 

    En ik zeg je: eet er zoveel als je wil, tot 3 per dag, tenzij je diabetes hebt of een genetische familiaire hypercholesterolemie.

    Weliswaar bevat een ei 212 mg cholesterol, waarvan meer dan de helft van de aanbevolen dagelijkse inname van cholesterol (300 mg), maar wees ervan bewust dat deze cholesterol weinig effect heeft op de cholesterol in het bloed; 80% van de cholesterol in het bloed wordt geleverd door de lever. Bovendien varieert de reactie op cholesterol sterk van de ene persoon tot  de andere; bij 70% van de mensen hebben de eieren helemaal geen invloed op de cholesterol; bij sommigen doen ze het HDL cholesterolgehalte lichtjes toenemen.

    Dit klinkt misschien alarmerend als men tot die 30% behoort, maar in feite, is dit helemaal niet onrustwekkend: de mensen met hoge niveaus aan HDL-cholesterol hebben minder risico op hart-en vaatziekten, beroertes en andere gezondheidsproblemen [13].

    Bij mensen met het metaboolsyndroom (diabetes, obesitas) verbetert het dagelijks eten van eieren het lipiedenprofiel van het bloed en de gevoeligheid voor insuline [14].


    Eieren zijn goedkoop.

    Eieren zijn niet duur. De prijs per kilo is lager dan die van vis en vlees.

    Ze geven een gevoel van verzadiging.

    Eieren geven een sterk gevoel van verzadiging. In een studie op  30 vrouwen met overgewicht kon het eten van eieren voor het ontbijt hun eetlust remmen.  Zonder enige inspanning konden ze automatisch hun voedselinname in de 36 opvolgende uren verminderen in vergelijking met degenen brood aten. 

    Eieren zijn lekker!

    Eieren zijn heerlijk om op zich eten en in meerdere preparaten.

    Hun gehalte aan goede vetten maakt dat ze gemakkelijk alle smaken openmen van de ingrediënten waarmee ze gebruikt worden zoals champignons, gebakken uien, spek, gegrilde paprika, peper.

    Het belangrijkste is om te genieten van eirecepten. En je weet nu dat je het kunt doen zonder na te denken.

    Oorspronkelijk artikel:"Neuf raisons de manger des oeufs (la 3ème est ma préférée)", Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation, Juin 18, 2015.

    Bijlagen:
    http://amelioretasante.com/combien-doeufs-pouvons-nous-manger-dans-la-semaine/   
    http://europepmc.org/abstract/MED/11374850   
    http://iovs.arvojournals.org/article.aspx?articleid=2125160   
    http://www.e-sante.fr/peut-on-manger-oeufs/actualite/1645   
    http://www.jissn.com/content/9/1/42/abstract   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16373948   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18448177   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23021013   

    16-08-2015, 22:47 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Tags:eieren, cholesterol
    11-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Magnesiumtekorten

    77% van de vrouwen hebben tekort aan magnesium!

    Magnesium komt oorspronkelijk uit de aarde maar de intensieve vormen van de moderne landbouw putten die aarde uit. Het voedsel dat je eet bevat minder magnesium dan 20 jaar geleden.

    Volgens de SUVIMAX studie over de Franse bevolking zitten 77% van de vrouwen en 75% van de mannen onder de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van magnesium!

    Zelfs door op hun voeding te letten ontbreekt het veel mensen aan voldoende magnesium als gevolg van:

    - ongezonde nieren die overmatig verlies van magnesium in de urine veroorzaken.

    - diabetes, vooral bij slechte controle, dat tot verlies aan magnesium in de urine leidt.

    - leeftijd: ouderen hebben meer kans op magnesiumtekort omdat de intestinale absorptie afneemt.

    - medicatie: diuretica, antibiotica en bepaalde medicijnen tegen kanker veroorzaken een tekort

    - stress, spasmofilie gebied: om stress hormonen (cortisol, adrenaline ...) in het bloed te verwijderen na een opstoot van stress onttrekt het lichaam mineralen uit de weefsels (spieren, botten) die geëlimineerd worden in de urine. Magnesium is echter essentieel om nerveuze spanning te controleren en de spieren te ontspannen, verminderde magnesium niveaus leiden tot verhoging van nerveuze spanning. De vicieuze cirkel wordt gestart en kan leiden tot depressie.

    - overdreven intense sport.

    Magnesium nemen is altijd goed.

    De symptomen van een tekort aan magnesium zijn: ochtendvermoeidheid, frequente beroertes, zenuwachtigheid, bezorgdheid, trillende oogleden, krampen, hartkloppingen, slaapstoornissen, gevoeligheid voor infecties.

    In het (onwaarschijnlijke) geval van genoeg of te veel magnesium wordt het overtollige uitgescheiden via de urine.

    Er is geen risico om te starten met een magnesiumkuur als u één van deze symptomen hebt.

    Magnesium, zoals vitamine D, is één van de weinige voedingsstoffen waarvan men zeker is dat ze meehelpen aan een goede gezondheid en waarvan het risico op overdosering vrijwel onbestaande is.

    De enige tegenndicatie voor magnesium geldt voor personen met een ernstige nierinsufficiëntie (omdat de nieren het filtrerend werk doen in geval van overvloed).

    Een eenvoudige bloedtest om uw magnesium status te kennen.

    Wij moeten er wel op wijzen dat er geen enkele bloedanalyse bestaat die het werkelijk magnesiumniveau in onze weefsels kan bepalen.

    Slechts ongeveer 1% van het magnesium in ons lichaam zit in het bloed. Het bloed is rijk of arm aan magnesium in vergelijking met het gemiddelde; in geen geval geeft dit aan of onze weefsels en cellen arm of rijk zijn aan magnesium.

    We zouden gedurende 24 uur meerdere urinetestsmoeten uitvoeren en de resultaten beoordelen in relatie tot de mogelijke symptomen van magnesiumtekort: krampen, trillende oogleden, hartritmestoornissen, epilepsie, verlies van eetlust, hoofdpijn, misselijkheid en vermoeidheid.

    Soms laten artsen een bloedonderzoek uitvoeren om het magnesiumniveau te meten. Het doel is dan om te weten of het lichaam wordt getroffen door een ernstige ziekte die het beheer van magnesium verstoort, niet of men een tekort heeft aan magnesium.

    Snel compenseren.

    Onze eetgewoonte is het eerste waar dient aan gesleuteld te worden om een tekort aan magnesium aan te pakken. Eet meer groene groenten, avocado's, amandelen, donkere chocolade, walnoten, spirulina (blauwalgen) en boekweit.

    Veel mensen met constipatie krijgen het advies om mineraalwater te drinken rijk aan magnesium.  Maar het drinken van magnesiumrijk mineraalwater is niet ideaal. Het is waar dat sommige waters een hoog magnesiumgehalte hebben, vooral Badoit, Quézac, Hépar (110 mg per liter) of Rozana (160 mg), maar magnesium in de vorm van magnesiumsulfaat (anorganisch magnesium) wordt zeer slecht opogenomen met  gasvorming, opgezwollen gevoel of diarree tot gevolg.

    De beste manier om snel een tekort aan magnesium te compenseren is een goed voedingssupplement met een dagelijkse dosis van 400 mg magnesium.

    De best opneembare vormen van magnesium.

    Magnesium bestaat nooit alleen omdat het een onstabiel positief geladen ion is. Het is altijd verbonden met een negatief ion om tot een neutrale elektrische lading (stabiele) te komen. Vandaar dat we spreken over ”magnesiumcitraat", "magnesiummalaat," "magnesiumchloride", enz. Men noemt ze magnesiumzouten.

    Magnesiummalaat en magnesiumcitraat zijn de best assimileerbare magnesiumzouten die zelden diarree veroorzaken. Ze zijn niet duur en aldus erg populair om tekortkomingen aan te pakken.

    Andere vormen zijn ook interessant zoals glycinaat of glycerofosfaat, maar 2 of 3 of 5 keer de prijs voor een vergelijkbaar resultaat.

    Magnesium: vergeten door de geneeskunde.

    Alheowel men de voordelen van magnesium erkent is het verbazingwekkend dat men er in medische kringen zo weinig aandacht aan besteedt.

    Men geeft het wel aan mensen die last hebben van krampen en tintelingen.

    Het is zoals vitamine C dat men ook maar aanraadt voor mensen die scheurbuik hebben, of water voor mensen die gaan sterven van de dorst.

    Meer brandstof met magnesium.

    Cellen met voldoende magnesium zijn in staat een maximum aan brandstof (ATP = adenosyl trifosfaat) te genereren.

    Het zijn dus cellen die:

    - zich beter op- en ontspannen (spiercellen)

    - meer natuurlijke afweer produceren (immuuncellen)

    - beter communiceren (zenuwcellen, bijvoorbeeld hersencellen)

    - de schade veroorzaakt door veroudering, vervuiling, oxidatie, enz. beter herstellen

    Maar magnesium doet nog meer.

    Magnesium beschermt onze cellen.

    Magnesium speelt een belangrijke rol bij talrijke metabolische functies (functies die de levensduur van het organisme garanderen).

    Het wordt gevonden in 300 verschillende enzymen in het lichaam. Enzymen zijn moleculen die chemische reacties veroorzaken. Eiwitten zijn de "bouwstenen" die deel uitmaken van onze spieren, huid en organen.

    Magnesium speelt een belangrijke rol in de ontgifting en beschermt aldus onze cellen tegen schade veroorzaakt door chemicaliën in het milieu, zware metalen en andere toxinen.

    Het krachtigste antioxidant in ons lichaam, glutathion, dat een belangrijke rol speelt bij de leverontgifting, heeft magnesium nodig voor zijn opbouw.

    Magnesium speelt ook een rol in de regulering van de suikerniveaus in het bloed. Het vermindert het risico op diabetes type 2 (toename van het glucosegehalte in het bloed veroorzaakt door een afname in de gevoeligheid van de cellen voor insuline of een depletie van cellen in de pancreas die verantwoordelijk zijn voor de productie van insuline). Een slechte glucosecontrole en diabetes beschadigen sterk de cellen van het lichaam en bevorderen kankergezwellen.

    Magnesium vermindert het risico op darmkanker.

    Het is dus niet verwonderlijk te constateren dat door het beschermend effect, menen die goed voorzien zijn van magnesium ook minder risico lopen op kanker.

    Uit een studie gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition blijkt dat een verhoging van 100 mg magnesium resulteert in een afname van 12% van het risico op darmkanker.

    Het is dus een voedingssupplement dat zeer serieus moet  genomen worden. Samen met vitamine D3 en omega-3, zijn dat voor mij de beste fundamenten voor een goede gezondheid.

    Oorspronkelijk artikel: “77% des femmes manquent de magnésium!”, Jean-Marc Dupuis, Néo-nutrition, Juin 26, 2015.

    11-08-2015, 21:39 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Tags:magnesium, voeding, diabetes, kanker
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!