Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    01-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pestiides en depressie.

    Landelijke studie koppelt pesticiden aan depressie.

    (NaturalNews) Wereldwijd sterft ongeveer elke 40 seconden één persoon door zelfdoding. Over heel de wereld plegen elk jaar meer dan één miljoen mensen zelfmoord - een stijging van 60 procent ten opzichte van de laatste vier en een half decennia. Ongelooflijk maar de boeren hebben één van de hoogste percentages van zelfdoding.

    Newsweek meldt dat in de VS zelfmoord bij de boeren ongeveer twee keer het gemiddelde is van de algemene bevolking. Dit is echter niet alleen een probleem in Amerika; het is een internationaal gegeven.

    "Sinds 1995 hebben in India meer dan 270.000 boeren zelfmoord gepleegd. In Frankrijk sterft om de twee dagen een boer door zelfdoding. In China beroven de boeren zich van het leven om te protesteren tegen het in beslag nemen van hun land voor verstedelijking. In Ierland maakte het aantal zelfmoorden een sprong na de ongewoon natte winter in 2012 die resulteerde in problemen voor de hooivoorraad als veevoer. In het Verenigd Koninkrijk steeg het aantal zelfmoorden bij boeren maal 10 bij de uitbraak van mond- en klauwzeer in 2001, toen de regering hen verplichtte tot het slachten van hun dieren. En in Australië is zelfdoding onder de boeren spectaculair gestegen in de twee jaren volgend op de recente droogte aldaar."

    Hoewel factoren zoals slechte opbrengst, financiële stress, grillig weer en dierziekten zeker bijdragen tot een hoog aantal zelfmoorden bij boeren, vermoeden de onderzoekers een andere oorzaak: blootstelling aan pesticiden.

    20-jaar durende studie legt een verband tussen depressie en de chemicaliën in de conventionele landbouw.

    Onderzoekers aan het National Institute of Health voltooide een historische studie eerder dit najaar die bevestigde dat zeven pesticiden - sommige worden op grote schaal gebruikt - een bijdrage leveren aan klinische depressie bij boeren. In de afgelopen twee decennia interviewde het team bijna 84.000 boeren en hun echtgenoten. De resultaten waren opzienbarend. Dr. Freya Kamel, hoofdonderzoeker van de studie, zei dat twee specifieke soorten pesticiden verantwoordelijk waren voor de enorme stijging van depressie - organochlorine insecticiden en ontsmettingsmiddelen. Elk verhoogde het risico van depressie met maar liefst 90 en 80 procent, respectievelijk. Eén van de meest voorkomende middelen is malathion en wordt gebruikt door ongeveer 67 procent van de ondervraagde boeren. Het is ondertussen verboden in Europa.

    Dit is niet de enige studie die pesticiden verbindt met depressie.

    Volgens Newsweek:

    "Een groep onderzoekers publiceerde studies over de neurologische effecten van blootstelling aan pesticiden in 2002 en 2008. Lorrann Stallones, één van die onderzoekers en hoogleraar psychologie aan de Colorado State University, zegt dat zij en haar collega's vonden dat boeren die aanzienlijk contact hadden met pesticiden af te rekenen hadden met vermoeidheid, gevoelloosheid, hoofdpijn en wazig zien, en psychologische symptomen zoals angst, prikkelbaarheid, concentratiestoornissen en depressie. Deze ziekten zijn bekend te worden veroorzaakt door pesticiden die interfereren met een enzym dat de neurotransmitter afbreekt die stemming en stress beïnvloedt. "

    Op het einde van beide studies stellen de onderzoekers de vraag: Als boeren die gebruik maken van conventionele pesticiden, als onderdeel van hun beroep, schadelijke gevolgen ervaren, wat is het effect dan op het algemeen publiek, dat de stoffen opnemen via zijn voedsel?

    Oorspronkelijk artikel:"Landmark study links pesticides to high depression rates", Friday, February 06, 2015 by: Carolanne Wright, Natural News.

    Bijlagen:
    http://ehp.niehs.nih.gov/1307450/#tab1   
    http://modernfarmer.com/2014/11/landmark-20-year-study-finds-pesticides-cause-depression-farmers/   
    http://npic.orst.edu/factsheets/malagen.html   
    http://npic.orst.edu/factsheets/malagen.html   
    http://science.naturalnews.com/pesticides.html   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10935946   
    http://www.newsweek.com/death-farm-248127   
    http://www.suicide.org/international-suicide-statistics.html   

    01-03-2015, 17:31 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Tags:bestrijdingsmiddelen, depressie, zelfmoord
    25-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slechte adem.

    Olie trekken kan een slechte adem behandelen.

    oil

    (NaturalNews) Olie trekken is een oude Ayurvedische praktijk die inhoudt dat olie in de mond rond wordt gestuurd gedurende 15 tot 20 minuten om schadelijke orale bacteriën te doden. Naast het feit dat het een populaire volkse remedie is in zijn geboorteland India, is olietrekken ook bekend geworden in het Westen toen de Oekraïense oncoloog F. Karach het in de vroege jaren 1990 begon aan te bevelen.

    Nu zijn al meerdere boeken geschreven over olie trekken en de online gezondheidswereld staat in vuur en vlam met getuigenissen over de voordelen voor de gezondheid. Echter, als je gelooft wat er op sommige websites en forums verkondigd wordt kan olie trekken elk medisch probleem oplossen.

    Hoewel olie te trekken zijn voordelen heeft blijft het grotendeels anekdotisch alhoewel een klein maar groeiend aantal studies het nut ervan bloot leggen. De meest recente van deze studies werd gepubliceerd in het Journal of Clinical and Diagnostic Research van november 2014. Daaruit bleek dat olie te trekken net zo effectief is in het verminderen van halitose (slechte adem) als het populair antimicrobiële medicijn chloorhexidine.

    Olie trekken vs. chloorhexidine.

    Voor de studie verdeelden de Indiase onderzoekers 60 vrouwelijke studenten in 3 groepen: een olie trekkende groep (die sesamolie gebruikte), een chloorhexidine groep en een controlegroep. Tijdens een 3 weken durende proefperiode volgden de onderzoekers de studenten op hun 'plaque-index, gingivale index, objectieve en subjectieve organoleptische (zintuig) scores, en anaërobe bacteriën kiemgetal.

    De resultaten toonden een "aanzienlijke vermindering" van de gemiddelde scores van alle parameters binnen de sesam en chloorhexidine groep, met name onder de organoleptische scores. Bovendien werden geen significante verschillen aangetoond tussen de sesamolie en chloorhexidine groep. Uit de studie bleek dat olie trekken een goedkoper en natuurlijk alternatief is voor de mondverzorging.

    "Olie trekken met sesamolie is even effectief als het gebruik van chloorhexidine in het verminderen van slechte adem," concludeerden de auteurs. "Het moet worden aangeprezen als een preventieve thuiszorg therapie."

    Hoe olie trekken?

    Als u geïnteresseerd bent in het gebruik van olie trekken om halitose (of een andere aandoening) te behandelen bent, volgt u deze stappen:

    1.) Bij het ontwaken, en voor het eten of drinken neemt u een soeplepel van uw favoriete olie (sesam, zonnebloem en kokosolie zijn de meest populaire keuzes) in de mond gedurende 15 tot 20 minuten. Het komt erop aan de olie te kauwen en langs de tanden te persen maar vooral niet te gorgelen.

    2.) Daarna dient de olie uitgespuwd te worden en wordt de mond gespoeld met water vermengd met zeeout. Deze oplossing zal helpen de eventueel resterende microben in de mond weg te spoelen.

    3.) Tot slotte poets je de tanden met een tandenborstel. Drink veel water achteraf.

    Voor het beste resultaat dient men dit dagelijks te herhalen. Zoals vaak het geval is met natuurlijke remedies ondervindt je niet direct het gewenste resultaat. De meeste mensen zijn geneigd om verbeterde lichaamsgeur en schonere en wittere tanden melden na enkele weken olietrekken. Echter, de meest indrukwekkende voordelen, zoals een vermindering van pijn in de gewrichten en vermindering van depressie, uiten zich pas na maanden van regelmatig toepassen.

    Oorspronkelijk artikel:"Oil pulling can treat bad breath, study finds", Sunday, February 22, 2015 by: Michael Ravensthorpe, Natural News.

    Bijlagen:
    http://wellnessmama.com/7866/oil-pulling-for-oral-health/   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25584309   
    http://www.thehealthyhomeeconomist.com/best-oil-for-oil-pulling-therapy/   

    25-02-2015, 11:12 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Tags:olie trekken, slechte adem, Ayurvedische geneeskunst
    24-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar vitamine B vinden?

    B vitaminetekort kan je gek maken - hieronder vind je de beste voedselbronnen.

    food

    (NaturalNews) Een tienerjongen wordt opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. Hij schreeuwt zijn angst uit, smeekt om gered te worden van de duizenden spinnen op de muur - spinnen die niemand anders ziet.

    Een vrouw van middelbare leeftijd heeft bloedarmoede.

    Een oudere man is depressief.

    Een jonge vrouw is bang voor haar maandelijkse cyclus, in de wetenschap dat ze humeurig of boos zal worden - zij heeft stemmingswisselingen die zo ernstig zijn dat ze haar relatie en baan in gevaar brengen.

    Wat hebben al deze mensen gemeen hebben? Ze lijden allemaal aan vitamine B gebrek.

    Vitamines B zijn een groep van in water oplosbare vitaminen en van cruciaal belang voor velel metabolische processen in het lichaam. Alle acht B-vitamines, of een aantal van hen, worden vaak samen aangetroffen in voeding wat zeer nuttig is omdat veel van de B-vitamines samenwerken (synergie).

    De vitamines B zijn: B1 (thiamine), B2 (riboflavine), B3 (niacine), B5 (pantotheenzuur), B6 (pyridoxine), B7 (biotine), B9 (folaat of foliumzuur) en B12 (cyanocobalamine).

    Deze vitaminen helpen bij het afbreken van koolhydraten tot glucose en bij de afbraak van vetten en eiwitten. Zonder hen zou er geen brandstof zijn voor weefsels in het lichaam. Ze zijn absoluut essentieel voor de neurotransmitters en het zenuwweefsel. Ze helpen ons lichaam bij het vormen van rode bloedcellen. B9 en B12 zijn vereist voor de normale ontwikkeling van de foetus tijdens de zwangerschap.

    Tekorten zijn de oorzaak van verminderde energie tot acute psychose of de dood. Elke lichamelijke functie vereist vitamine B of de glucose die het helpt vormen.

    De beste bron van elke vitamine is voeding. B-vitamines vindt men in de volgende levensmiddelen.

    Voedingsmiddelen met veel B1.

    Asperges, spruitjes, groene erwten, bieten greens, spinazie, zoete aardappelen, witte bonen, zwarte bonen, pinto bonen, lima bonen, bruine bonen, linzen, pinda's, zilvervliesrijst, gerst, haver, zonnebloempitten, sesamzaad, lijnzaad , watermeloen, sinaasappelen, lever.

    Voedingsmiddelen met veel B2.

    Bieten, spinazie, asperges, kanstanjechampignons, boerenkool, zoete aardappelen, groene erwten, eieren, kalkoen, tempeh, sardines, tonijn.

    Voedingsmiddelen met veel B3.

    Asperges, kastanjechampignons, aardappelen, zoete aardappelen, groene erwten, tonijn, kip, kalkoen, zalm, lam, rund, sardines, garnalen, pinda's, zonnebloempitten, bruine rijst, gerst.

    Voedingsmiddelen met veel B5.

    Avocado, kastanjechampignons, shiitake champignons, zoete aardappelen, groene erwten.

    Voedingsmiddelen met veel B6.

    Zoete aardappelen, aardappelen, spinazie, kool, raapstelen, knoflook, pompoenen, paksoi, paprika, avocado, groene erwten, tonijn, kip, kalkoen, rundvlees, zalm, linzen, lima bonen, pinto bonen, bananen, zonnebloem zaden.

    Voedingsmiddelen met veel B7.

    Zoete aardappelen, uien, tomaten, wortelen, haver, pinda's, amandelen, walnoten, eieren, zalm, bananen.

    Voedingsmiddelen met veel B9.

    Asperges, spinazie, raapstelen, broccoli, Romeinse sla, paksoi, bloemkool, groene erwten, avocado, prei, venkel, pompoen, spruitjes, linzen, pinto bonen, kikkererwten, zwarte- blauwe en bruine bonen, papaya, quinoa.

    Voedingsmiddelen met veel B12.

    Sardines, zalm, tonijn, kabeljauw, lam, garnalen, coquilles, rundvlees, yoghurt, melk.

    Als vegetariër of veganist is het moeilijk om aan de dagelijkse behoefte van B12 te voldoen ook als men op leeftijd is. Ook voor mensen met spijsverteringsproblemen zoals coeliakie is het moeilijk.

    Conclusie

    Als u kiest voor een aanvulling met vitamine B, is het belangrijk om een volledige complex te nemen. Inname van één of meer uit de reeks gedurende langere tijd kan tekorten van andere B-vitamines veroorzaken.

    Vergeet niet dat een gezond dieet bestaat uit 80% rauwe, verse, biologische producten - meer groenten dan fruit, samen met gezonde omega-3 vetten. Om vitamines B goed te absorberen en te assimileren, moet men beschikken over een evenwichtige gezonde vettenbalans en een gezond darmstelsel dat niet overspoeld is met Candida.

    Oorspronkelijk artikel: "B vitamin deficiency will drive you insane - here's the best food sources", Wednesday, February 04, 2015 by: Kali Sinclair, Natural News.

    Bijlagen:
    http://truthwiki.org/B_vitamins   
    http://www.organiclifestylemagazine.com/mental-health-physical-health-b-vitamins-natures-valium/   
    http://www.organiclifestylemagazine.com/the-fascinating-bacteria-in-our-gut-and-how-it-affects-our-whole-lives/   
    http://www.organiclifestylemagazine.com/vitamin-b-deficiency-and-developmental-disorders/   

    24-02-2015, 17:01 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Tags:Vitamine B, Alzheimer, dementie, voedselbronnen, geestelijke gezondheid
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!