Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    08-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamine C tegen beroerte.

    Vitamine C kan risico op beroerte verminderen.
    (NaturalNews) Reeds verschillende jaren wordt gewezen op de voordelen van vitamine C op het immuunsysteem. Vitamine C is essentieel voor de algehele gezondheid van het lichaam en een steun bij het vechten tegen infecties - zowel bacteriële als virale. Recent onderzoek heeft nog een voordeel ontdekt dat ons nog maar eens moet aanzetten om ervoor te zorgen dat ons niveau van vitamine C optimaal is.

     
    Beroertes en vitamine C. 

    Onlangs werd op de jaarlijkse vergadering van de Amerikaanse Academie voor Neurologie, een kleine Frans studie gepresenteerd met het bewijs dat mensen die een normaal niveau van vitamine C hebben een aanzienlijk verminderd risico op hemorragische beroerte hebben in vergelijking met degenen van wie de vitamine C niveaus laag zijn. Hemorragische beroerte, die minder vaak voorkomt dan een herseninfarct, is dodelijk. 


    Dr Stephane Vannier, van het Franse 'Pontchalilou University Hospital', wees met de resultaten van dit onderzoek op het gevaar van lage niveaus van vitamine C als een risicofactor voor beroertes van dit type.  Andere risicofactoren  die hij citeerde waren overgewicht, een hoge bloeddruk en het drinken van grote hoeveelheden alcohol.

     
    De details van de Franse studie zijn opzienbarend.


    Dr Vannier en zijn collega's bestudeerden 130 mensen. De helft van deze mensen hadden geen beroerte meegemaakt, de andere helft wel. Van alle 130 personen hadden 45 procent vitamine C niveaus die zeer laag waren. Nog eens 45 procent van de deelnemers aan de studie hadden een concentratie van vitamine C die normaal was. Van de 65 mensen in de studie die nog nooit een beroerte hadden gehad hadden allen een normaal niveau van vitamine C. 


    Verband bewezen tussen beroerte en vitamine C.


    Deze Franse studie is nog vrij recent aangezien ze nog niet door de 'peer review fase' is geweest.  Echter bevestigt ze wat al sommige vroegere studies aantoonden.  

    Uit een studie aan de universiteit van Cambridge, uitgevoerd in 2008, bleek dat de deelnemers met een hoog vitamine C gehalte in hun bloed een 42 procent minder risico haddenin het voorkomen van beroertes.


    Een andere studie, uitgevoerd in 1995 verschenen in het 'British Medical Journal', toonde aan dat onder ouderen de mensen met lage niveaus van vitamine C het grootste risico op een beroerte bleken te hebben.


    Onlangs werd een 20 jaar durend onderzoek in Japan afgerond.  Dr Tetsuji Yokoyama , een epidemioloog die de studie leidde verklaarde dat zijn onderzoek aantoonde dat voldoende niveaus van vitamine C  een positief effect hadden op types beroertes, inclusief het type dat het meeste voorkomt.  Van de meer dan 2.100 deelnemers aan de Japanse studie werden degenen met de laagste hoeveelheden vitamine C het meest geconfronteerd  met een beroerte.


    Gezien verschillende onderzoeken wijzen op de overvloed aan voordelen met de juiste niveaus aan vitamine C is het zinvol om een extra portie groenten en fruit te eten waar mogelijk. Mannen hebben 90 milligram per dag en vrouwen 75 mg per dag.


    Oorspronkelijk artikel: "Vitamin C could reduce risk of stroke", Saturday, March 1, 2014 by: Sandeep Godiyal, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.dailymail.co.uk/health/article-4614/Vitamin-C-cut-risk-strokes.html   
    http://www.huffingtonpost.ca/2014/02/18/vitamin-c-reduce-stroke-risk_n_4808634.html   
    http://www.nydailynews.com/life-style/health/vitamin-linked-reduced-stroke-risk-article-1.1618380   

    08-03-2014, 22:34 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Vitamine C, beroerte, immuun systeem
    04-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GGO boeren aan de klaagmuur

    10 jaar falen: Nieuwe film over de strijd van boeren misleid door de biotech industrie.

    (NaturalNews) Het is alweer 10 jaar geleden dat de Filippijnse regering de eerste genetisch gemodificeerde (GM) gewassen voor commerciële teelt goedkeurden maar de boeren zijn er sterk op achteruit gegaan.  In de nieuwe documentaire '10 Years of Failure , Farmers deceived by GM Corn' onthult de boervereniging 'Farmer-Scientist Partnership for Development' , of Masipag, het lot van GM-maïsboeren in de Filippijnen die werden misleid door de biotechnologie-industrie en nu opkijken tegen enorme schulden, slechte opbrengsten en zelfs hongersnood.


    De 25 minuten durende film die op YouTube te bekijken is werd uitgebracht op de zogenaamde Wereldvoedseldag, de dag waarop Monsanto en Syngenta prijzen kregen van de 'World Food Prize Foundation' voor hun afschuwelijke transgene creaties. Het vertelt een heel andere kant van het GGO-verhaal dat je waarschijnlijk nooit zult horen via de doorsnee media of de omgekochte en betaalde politici die gaan rondbazuinen dat genetisch gemanipuleerde voedingsmiddelen de redding zijn van de mensheid.


    Integendeel, genetisch gemodificeerde gewassen en specifiek GM-maïs op de Filippijnen heeft de traditionele maïsindustrie in dit Zuidoost-Aziatische land vernietigd. In plaats van de beloofde massale opbrengsten, mindere kosten en gewasstabilisatie heeft GM-maïs in de Filippijnen volledig verwoest wat vroeger een industrie was in handen van en beheerd door individuele boeren in plaats van machtige multinationals. De boeren die nu beseffen dat ze zijn voorgelogen hebben het moeilijk om te ontsnappen aan de klauwen van Big Biotech.


    "In de film vertellen GM maïs boeren hoe ze in schulden kwamen vanwege de stijgende kosten van genetisch gemodificeerde maïszaden en de stijgende bijhorende kosten", luidt een persbericht over de film. De film geeft verder informatie over de effecten van de GM-maïs landbouw zoals de opkomst van nieuwe plagen, bodemerosie, maïsbesmetting en gevolgen voor de gezondheid van mens en dier ... en de moeilijkheid om terug te gaan op traditionele of biologische maïslandbouw vanwege het verlies van traditionele zaden en praktijken vervangen door GM mais landbouw en de effecten van naburige GM-maïs plantages."


    GM-maïs heeft Filippijnse boeren veranderd in biotech-industrie slaven.


    Volgens de laatste beschikbare gegevens zijn er momenteel acht erkende rassen van GM-maïs die worden geteeld in de Filippijnen op 685.317 hectare landbouwgrond.  Maar in plaats van welvaart en voedsel onafhankelijkheid te creeëren, heeft deze overname door de chemische industrie een natie tot slaven gemaakt die vroeger zorgde voor zijn eigen voedselbehoeften zonder afhankelijk te zijn van op winst gerichte bedrijven.


    "Het is heel tragisch dat op Wereldvoedseldag grote agrochemische bedrijven die zich de rechten van boeren op zaden toeeigenen, het milieu aantasten en onze waardevolle genetische hulpbronnen pollueren in hoog aanzien staan, terwijl kleine en arme boeren die het zaad kweekten en de bevolking voedden, worden achtergelaten als landloze en hongerige sukkels, "zegt Dr Chito Medina, nationale coördinator van MASIPAG.


    U mag deze krachtige film niet missen die plichtsgetrouw de mythe dat ggo's nodig zijn voor de menselijke voeding keldert. Door het blootleggen van deze gemeenschappelijke GGO leugen hoopt MASIPAG de discussie te openen en de beleidsmakers te overtuigen om een  route te kiezen die echt duurzaam is: gedecentraliseerde landbouw met biodiversiteit gecontroleerd door het volk en voor het volk.


    "Bekijk deze video en spreek erover met iedereen die je kent om de gevaren voor de gezondheid GGO/Glyfosaat kenbaar te maken. "Als we de GGO produkten niet kopen, kunnen ze niet verkopen en zal het aantal GGO-boeren niet groeien. 


    Oorspronkelijk artikel: "10 Years of Failure: New film documents struggle of farmers deceived by biotech industry", Wednesday, February 26, 2014 by: Jonathan Benson, staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://masipag.org/2013/10/masipag-releases-film-about-the-plight-of-gm-corn-farmers-on-world-foodless-day/   
    http://science.naturalnews.com/gmo.html   
    http://www.gmwatch.org/index.php/news/archive/2014/15304-massive-gmo-crop-failure-in-philippines   
    http://www.youtube.com/watch?v=hCuWs8K9-kI&feature=youtu.be   

    04-03-2014, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:biotech industrie, GGO's, Filippijnen
    03-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Melatonine tegen borstkanker

    Melatonine kan helpen de groei van borstkanker tumoren voorkomen. 


    ( NaturalNews ) Nieuw onderzoek aan het 'Henry Ford Hospital' in Detroit suggereert dat  borstkanker steeds meer voorkomt als gevolg van een gebrek aan melatonine. 


    Melatonine, geproduceerd in de pijnappelklier in de hersenen, is een hormoon dat een harmonische rol speelt in het lichaam bij het moduleren van slaappatronen, bij circadiaanse ritmes en seizoensgebonden functies.  Melatonine productie wordt gestimuleerd door de duisternis en geremd door licht.  Met alle gadgets, schermen en knipperende lichten rondom ons kan de melatonineproductie worden tegen gewerkt. Verder heeft de pijnappelklier af te rekenen met verkalking door giftige stoffen zoals fluorideafval afkomstig van de fluor die in sommige regio's toegevoegd wordt aan het drinkwater.


    Bekend als het derde oog, is de pijnappelklier ongeveer zo groot als een rijstkorrel en is gelegen in de epithalamus, verscholen in een groef tussen de twee hersenhelften nabij het centrum van de hersenen.  Als een endocriene klier is dit derde oog verantwoordelijk voor de productie van melatonine.  Dit proces wordt gemakkelijk belemmerd door het verkalken van de klier door fluoride. Televisie- en computerschermen en andere moderne gadgets zenden een gestage stroom van kunstlicht naar onze ogen wat de productie van melatonine onderdrukt.  Een lange lijst van farmaceutische antidepressiva, bëtablokkers en bloeddrukmedicijnen halen eveneens de melatonineniveaus naar beneden.


    Uit onderzoek blijkt dat het belangrijk is voor mensen om hun derde oog open te houden.


    Volgens onderzoekers van Detroit kan melatonine de groei van borstkanker tumoren helpen voorkomen met de nadruk op het belang van het hebben van een gezonde goed functionerende pijnappelklier. Online gepubliceerd in 'PLoS One', blijkt uit de studie dat melatonine de groei van tumoren kan stoppen en de vorming van nieuwe bloedvaten kan verhinderen in ER-negatieve borstkanker modellen.


    Mede-auteur Adarsh Shankar was verbaasd door de studie, "Deze vroege fase onderzoeksresultaten met melatonine bij triple negatieve borstkanker diermodellen behaald in ons lab is nog nooit gezien. Hij vervolgt: "De belangrijkste bevinding van de studie is dat we nu weten dat we dit element en het effect op tumorgroei kunnen traceren wat de deur opent voor meer onderzoek."


    Dit onderzoek kan leiden tot de ontdekking dat constante lichtstimulatie van computers en andere apparaten de hersenen belemmeren bij de productie van melatonine met het risico van bepaalde vormen van kanker als gevolg.


    Mensen die hun derde oog willen openen moeten trachten zo weinig mogelijk onder invloed te komen van licht producerende apparaten waardoor melatonineproductie op gang kan komen en manieren zoeken om hun pijnappelklier te ontgiften door o.a. filtratie van fluoride uit drinkwater.


    Productie van melatonine remt borstkankergroei, besluit de studie.


    De Detroit onderzoekers testten de kapaciteit van melatonine tegen ERnegatieve borstkanker in vitro en evalueerden het hormonaaml effect op angiogenese, de vorming van nieuwe bloedvaten.


    Gedurende 21 nachten werd melatonine toegediend aan een groep muizen geïmplanteerd met humane borstkankercellen. De farmacologische melatonine werd geleverd een uur voor donker als de weefsels gevoeliger zijn voor effecten van het hormoon.
    Met 'single photon emission computed tomography', evalueerden de onderzoekers elke week de omvang van het menselijke borstkankerweefsel bij de muizen. De analyse werd afgerond na eenentwintig nachten.


    De met melatonine behandelde muizen hadden geen gewicht verloren en beschikten over overmatige energie en beweging zonder tekenen van prikkelbaarheid of agressief gedrag in tegenstelling met de controlegroep.


    In de controlegroep zonder melatonine was het tumorvolume aanzienlijk verhoogd en de vorming van nieuwe bloedvaten hadden de kanker laten aangroeien. De melatoninegroep toonde geen angiogenese.


    De resultaten werden gerepliceerd in menselijke cellen in vitro waaruit bleek dat melatonine ER-negatieve borstkanker kan reduceren.


    Antidepressiva verlagen het niveau van melatonine in het lichaam en belagen zo iemands slaappatroon, het circadiane ritme en kankerpreventie.


    Eén van de bijwerkingen van selectieve serotonineremmers is dat deze medicijnen lage niveaus van melatonine bij mensen kunnen veroorzaken.  In feite vecht melatonine tegen antidepressiva.  Studies tonen aan dat melatonine in conflict ligt met antidepressiva zoals desipramine en fluoxetine (Prozac) waaruit blijkt hoe deze geneesmiddlen het menselijk circadiane ritme, zijn slaappatroon en het natuurlijk genezingsevenwicht ontwrichten.  Ook bëtablokkers en bloeddruk medicatie zoals methoxamine (Vasoxyl) en clonidine (Catopres) zijn in conflict met melatonine.  Van deze en volgende calcium blokkerende geneesmiddelen is gevonden dat zij de pijnappelklier kwetsen waardoor de natuurlijke productie van melatonine wordt afgeremd: Nifedipine (Procardia), amlodipine (Norvasc), Verapamil (Calan, Isoptin), Diltiazem (Cardizem), felodipine (Plendil), Nisoldipine (Sular) en Bepridil (Vascor).


    Dit onderzoek toont het belang aan van de pijnappelklier voor de productie van melatonine, van proper niet gefluorideerd drinkwater en de onafhankelijkheid van schermen, antidepressiva en andere melatonine blokkerende geneesmiddelen.


    Oorspronkelijk artikel: "Melatonin could help prevent growth of breast cancer tumors", Tuesday, February 25, 2014 by: L. J. Devon, staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://umm.edu/health/medical/altmed/supplement/melatonin   
    http://www.newswise.com/articles/study-melatonin-shows-potential-to-slow-tumor-growth-in-certain-breast-cancers   

    03-03-2014, 21:37 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Tags:melatonine, borstkanker, preventie
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!