NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Gezondheid en milieu
Inhoud blog
 • Veilig zonnen
 • Eieren gezond?
 • Zonlicht noodzakelijk
 • CBD bij huidproblemen
 • Gezonde huid

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
  Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
  26-05-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marihuana tegen veroudering.
  Marihuana cannabinoïden vertragen hersenen degradatie en veroudering, en keren dementie.

  (NaturalNews) Het menselijk brein bevat een uitgebreid netwerk van speciale receptoren die de zenuwstelselfuncties moduleren wanneer ze geactiveerd worden door de geschikte cannabinoïde verbindingen waarvan er vele in overvloed aanwezig zijn in de marihuana plant. Uit nieuw onderzoek blijkt de unieke rol die deze cannabinoïden spelen in het beschermen van de hersenfunctie, die op zijn beurt het verouderingsproces vertraagt en zelfs de schadelijke effecten van de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie en cognitieve afwijkingen doet keren.

  Eén van de nieuwste ontdekkingen betreffende cannabinoïden betreft hun vermogen om als antioxidanten in de hersenen te fungeren. Onderzoekers uit Duitsland vonden dat het cannabinoïde systeem in hersenen volledig in staat is niet alleen tot herstellen van beschadigde hersencellen maar ook leidt tot de productie van nieuwe hersencellen, een concept dat jaren van conventionele denken over hoe de hersenen werken, tegenspreekt. Cannabinoïden versterken ook de mitochondria in de hersenen, die krachtige en karakteristieke energie dat de goede celfuncties handhaven.

  Gepubliceerd in het tijdschrift Philosophical Transactions van de Royal Society B, werpen deze ontdekkingen een nieuw inzicht over hoe natuurlijke marihuana cannabinoïden de mogelijkheid hebben om letterlijk ontstekingen van de hersenen die verantwoordelijk zijn voor het veroorzaken van cognitieve achteruitgang, neuraal falen en degeneratie van de hersenen, te onderdrukken. Door levering van deze receptoren met cannabinoïden, kunnen patiënten hun hersenaandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer, ziekte van Parkinson, ziekte van Huntington en vele andere dergelijke ziekten overwinnen; condities waarvoor de moderne wetenschap heeft gefaald om een oplossing te vinden.

  "Ik heb gedurende meer dan 25 jaar medicijnen uitgeprobeerd die hersenontsteking verminderen en de cognitieve functie bij ratten herstellen; cannabinoïden zijn de eerste en enige klasse van middelen die ooit effectief zijn geweest," zei Gary Wenk, een professor in de neurowetenschappen , immunologie en medische genetica aan de Ohio State University (OSU), die bij het onderzoek geholpen heeft. 

  "Ik denk dat de perceptie over dit middel aan het veranderen is en in de toekomst zullen de mensen minder bang hoeven te zijn," voegde hij eraan toe, verwijzend naar het feit dat marihuana nog steeds een negatief imago wordt toebedeeld.  (N.v.d.r. Dit komt natuurlijk door de invloed van de farmaceutische industrie (lobbying) die geen heil (geld) ziet in dit  middel uit de natuur aangezien zij erop geen patent kunnen nemen).

  Marihuana cannabinoïden helpen het vermogen van het lichaam zijn eigen natuurlijke cellen te herstellen.

  Sinds onderzoekers voor het eerst het bestaan van cannabinoïde receptor systemen in de hersenen van ratten in 1988 ontdekten, kregen onafhankelijke wetenschappers geleidelijk fragmentarisch inzicht in de werking van het systeem en hoe cannabinoïden kunnen helpen in het voorkomen van allerlei chronische aandoeningen die het gevolg zijn van een gebrek aan deze belangrijke verbindingen. Vandaag gaat het onderzoek op marihuana met rasse schreden vooruit en het taboe op deze plant verdwijnt geleidelijk om stilaan aanzien te worden als een medisch supermiddel.

  "Cannabis gaat stroomopwaarts, het biedt feedback van de postsynaptische zenuwen naar de presynaptische zenuwen wat ongehoord is in de neurale chemie," legt Dr William Courtne uit. Hij is oprichter van de Cannabis International Foundation (CIF) die actief werkt aan het consolideren van alle beschikbare en relevante wetenschappelijke kennis inzake medisch gebruik van marihuana met het doel tot het bevorderen van een reformatie in gezondheidsbehoud, herstel en welzijn over de hele wereld.

  "De fytocannabinoïden van deze plant vergroten de poging van het lichaam om een verhoogde functie te herstellen naar een normaal niveau. Op die manier bootsen [marihuana cannabinoïden] het regelend systeem van de cellulaire fysiologie na."
  U kunt meer lezen over het werk van CIF door het bekijken kijken vanreen 15-minuten durende inleidende video getiteld Leaf: http://www.cannabisinternational.org/

  Oorspronkelijk artikel: "Marijuana connabinoids slow brain degradation and aging, reverse dementia: here's how" Thursday, May 23, 2013 by: Ethan A. Huff, staff writer, Natural News".

  Bijlagen:
  http://healthland.time.com/2012/10/29/how-cannabinoids-may-slow-brain-aging/?iid=hl-main-belt   
  http://www.drugscience.org/Petition/C3D.html   

  26-05-2013, 18:24 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  Tags:hersenen, cannabioiden, marihuana
  25-05-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oogproblemen
  Verbeter uw zicht. 

  Macula degeneratie gerelateerd aan de leeftijd (AMD) is een verwoestende ziekte die progressief verlies van het gezichtsvermogen veroorzaakt. In 2007 leefden naar schatting 608.000 mensen met deze ziekte in Frankrijk. Chirurgie en conventionele geneeskunde hebben tot nu toe geen overtuigende resultaten opgeleverd, maar nutritherapie (natuurlijke voedingsgeneeskunde) biedt veelbelovende resultaten.

  Wat is AMD?

  AMD is een aandoening van het netvlies, het membraan dat achteraan in het oog ligt en de zichtreceptoren bevat. Deze ziekte veroorzaakt onscherp zien. Naast aanvankelijk onscherp zicht veroorzaakt door AMD wordt men snel belemmerd in zijndagelijkse activiteiten, zoals het lezen van kleine letters of handleidingen, vooral na de leeftijd van 65. Het kan auto ongelukken veroorzaken wanneer een verkeersteken niet duidelijk is of men kan vallen wanneer men de stoeprand mist. Men kan ook een fatale fout begaan wanneer men bijvoorbeeld niet meer in staat is om de bijsluiter van een geneesmiddel duidelijk te lezen. 
  Maar er zijn ook de grote genoegens van ons leven die vervliegen met een slecht zicht: bij het lezen van een boek, tuinieren, het bewonderen van  het schouwspel natuur, een tentoonstelling biedt niet meer dezelfde vreugde als men de gegevens niet kan lezen, zelfs de gezichten van onze dierbaren of de glimlach van een kind die voor ons verschijnen in een waas, alle taken die het manipuleren van kleine voorwerpen vereisen of het uitvoeren van specifieke taken; men realiseert zich dat de levende bron van het bestaan ontglipt!

  Om het risico te verminderen kan men zijn ogen "voeden": het effect is preventief, en vertraagt het ontstaan van AMD als men de vijftig nadert. Als men ouder is dan 60 jaar en het gezichtsvermogen is achteruit gegaan, kan een intensieve voedingstherapie het gezichtsvermogen verbeteren.

  Deze voedingsstoffen die men in de ogen brengt zijn om ze te beschermen en de bloedcirculatie te activeren om zo een functioneel zicht te herstellen.

  Het oog: het meest belaagd orgaan.

  De ogen zijn een van de meest belaagde organen van ons  lichaam, vooral nu met het wijdverbreid gebruik van lichtschermen (computer of smartphone) en met de vervuiling.

  Sterker nog, onze ogen zijn een machine dat het licht concentreert dankzij de focus naar een ingenieus geheel van hoornvlies, iris, lens, netvlies en macula.
  Dit mechanisme stelt ons in staat om een ongelooflijke rijkdom aan details uit onze nabije en verre omgeving te verzamelen: er wordt geschat dat 80% van onze zintuiglijke waarnemingen komen van het zicht!  Maar realiseer dat deze enorme hoeveelheden licht slechts een paar vierkante centimeters aan de onderkant van ons oog raken, nl. het netvlies, en meer specifiek een klein gebied genaamd de "macula" die verantwoordelijk is voor het centrale zicht. Het is de macula die ons toelaat om vormen, kleuren en details helder en scherp te zien.

  Ons netvlies en macula zijn bekleed met cellen. Deze cellen hebben de vorm van kegels en staafjes, de staafjes laten ons toe zwart en wit te onderscheiden, met de kegels onderscheiden wij de kleuren. 

  Deze cellen worden de gehele dag gebombardeerd met hoog energetische lichtdeeltjes, fotonen, en door al de oxidanten in ons lichaam als gevolg van stress, vervuiling of gewoon veroudering. Zij worden dan uiteindelijk  beschadigd. Staafjes en kegeltjes kunnen afsterven zodat ons zicht wazig wordt.

  Maar je hoeft niet met gekruiste armen wachten tot het lot je treft.

  Maculaire degeneratie kan worden vertraagd.

  De natuur produceert plantaardige en dierlijke stoffen die u kunnen helpen ons zicht te behouden. Ik zeg niet dat je gegarandeerd voor meer dan 90 jaar zult zien als een havik, maar:

  - als je nog geen zicht probleem hebt;
  - als je meer dan 55 jaar bent en vooral als je een vrouw bent;
  - of als je het begin van maculaire degeneratie hebt;

  dan kunt u nu een aantal dingen doen die veel problemen in de toekomst zullen voorkomen:

  Zes strategieën om onze ogen op natuurlijke wijze beschermen.
  Wat uw arts je ook vertelt, er zijn wel degelijk manieren om uw ogen te beschermen:

  - stoppen met roken: de rook die ons lichaam binnenkomt ook van uitlaten voert triljoenen vrije radicalen aan, agressieve moleculen die in staat zijn onze cellen te beschadigen of te vernietigen. De cellen in ons netvlies en de macula zijn bijzonder gevoelig voor vrije radicalen omdat hun hoge blootstelling aan licht al een permanente aanval betekent. Vererger dat niet met sigarettenrook.

  - bloedcontrole: ons oog is bekleed met microscopisch kleine bloedvaten, de haarvaatjes die de cellen van het zicht voeden. Als de bloeddruk te hoog is (en vergeet niet dat er geen andere manier is het om te weten dan door te meten), worden de haarvaatjes beschadigd;

  - aandacht aan uw bloedsuikerspiegel: een overmatige hoeveelheid glucose in het bloed beschadigt zwaar de haarvaatjes. Dit is de reden waarom mensen met diabetes blind kunnen worden of zelfs amputaties moeten ondergaan wanneer hun bloedvaten zijn vernietigd en hun ledematen niet worden geïrrigeerd;

  - eet veel groene groenten, vooral groene boerenkool, spinazie en broccoli: Studies hebben aangetoond dat zo'n regime het gezichtsvermogen verbetert doordat deze groenten rijk zijn aan carotenoïden, in het bijzonder luteïne;

  -  verhoog uw inname aan omega-3 door het eten van meer vette vis of het nemen van omega-3 supplementen. Uit een studie gepubliceerd in augustus 2001 in het tijdschrift Archives of Ophthalmology bleek dat een goed uitgebalanceerd dieet met omega-3 het gezichtsvermogen verbetert.

  - eet zwarte bessen: zwarte bessen, bosbessen, bramen. Ze zijn rijk aan anthocyanen, pigmenten die fungeren als een "zonnescherm" voor cellen en hen beschermen tegen schade door het absorberen van blauw-groene en ultraviolette stralen.

  - eet elke dag eigeel: eigeel is de belangrijkste voedingsbron van zeaxanthine, een antioxidant pigment dat de macula tegen externe agressies beschermt.

  Onderzoekers adviseren het eten van 2 eieren per dag om onze ogen (1, 2) beschermen. Ik zei het vroeger al, eierdooiers zijn goed voor onze gezondheid!

  Voor personen boven de leeftijd van 55 en die vrezen voor problemen met hun zichtsvermogen kan het nemen van voedingssupplementen worden overwogen:

  Twee troeven voor de gezondheid van onze ogen.


  Luteïne en zeaxanthine zijn xanthofylen verbindingen in de natuur gebruikt om overmatig licht dat schade aan planten zou veroorzaken op te slorpen, in het bijzonder hoog-energetische straling van zonne-blauw licht. 

  Bij de mens concentreren luteïne en zeaxanthine zich precies in de macula van het oog.

  Ze lijken een krachtige antioxidant functie te hebben om de oogcellen te beschermen tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen, vooral tegen maculaire degeneratie:

  - onderzoek gepubliceerd in Nutrition & Metabolism vond dat luteïne en zeaxanthine de optische dichtheid van het pigment in de macula verhogen. Deze macula pigmenten beschermen tegen maculaire degeneratie;
  - studies gepubliceerd in wetenschappelijke tijdschriften American Journal of Epidemiology, Oogheelkunde en Archives of Ophthalmology vonden dat hogere niveaus van luteïne en zeaxanthine in de voeding wordt geassocieerd met een lagere incidentie van macula degeneratie;
  - twee studies gepubliceerd in het tijdschrift Investigative Ophthalmology en Visual Science vonden dat ogen met het hoogste niveau aan macula pigment minder kans hadden tot het ontwikkelen van macula degeneratie;
  - in een wetenschappelijk artikel gepubliceerd in het tijdschrift Archives of Biochemie and Biofysica in augustus 2010, condludeerden de auteurs van de studie dat luteïne en zeaxanthine licht met korte golflengte filteren en zo de vorming van vrije radicalen in het retinale pigmentepitheel en het vaatvlies (het vasculaire laag van het oog) verminderen of voorkomen.  Ze suggereren ook dat een mengsel van xanthofylen effectiever is dan één bij dezelfde concentratie.

  Werkt ook tegen cataract.

  Naast de bescherming van de retina, kunnen luteïne en zeaxanthine ook het risico van cataract verminderen.

  Recente studies gepubliceerd in het tijdschrift Archives of Ophthalmology besluiten dat een dieet rijk aan deze twee verbindingen alsmede andere carotenoïden wordt geassocieerd met een lager risico van cataract bij vrouwen.

  Astaxanthine: Het geheim van het valkenoog.

  Maar uw ogen te beschermen tegen vrije radicalen is niet genoeg om opnieuw een goed gezichtsvermogen te krijgen. Men moet ook het aanpassingsvermogen van de ogen herstellen.

  Een ander micronutriënt, astaxanthine, kan dit effect hebben. Acht recente klinische studies hebben aangetoond dat astaxanthine een positief effect heeft op het gezichtsvermogen. Deze verbinding, die voornamelijk wordt gevonden in een kleine garnaal genaamd "Antarctische krill" en in micro-algen uit Zweden, vermindert kans op oogontstekingen en verhoogt het aanpassingsvermogen aanzienlijk waardoor betere afstemming van het zicht en verlichting van vermoeidheid van de ogen, voornamelijk veroorzaakt door te werken op het computerscherm of door het verhogen van de bloedstroom naar de ogen. (3)

  Naar deze voedingsstof is nu grote vraag in de Verenigde Staten en het is moeilijk om ze in Europa te krijgen, maar het voedingssupplement voor ogen Macula Plus bevat ook luteïne, zeaxanthine en mesozeaxanthine, een andere nog onbekende verbinding die ook veelbelovend lijkt en te nemen is in een goede dosis voor snelle efficiëntie (respectievelijk 10 mg, 1,5 mg en 2,5 mg).

  Macula lijkt me ook interessant omdat het cyanidine-3-glucoside (C3G) bevat, een onbekende paarse anthocyanine die fotoreceptorcellen van het oog beschermt en het nachtzicht kan verbeteren.

  Het nadeel van dit product is de hoge prijs, die de kwaliteit van de geselecteerde ingrediënten weerspiegelt en het is niet realistisch om een blijvend effect te verwachten met één enkele doos ( 3 lijkt het minste,  goed voor 6 maanden behandeling).

  Voor mensen die zich echt niet kunnen veroorloven om dit product te kopen raad ik aan om naar luteïne te vragen bij hun apotheker, bijvoorbeeld Ocuvite, zelfs al is het te verwachten effect uiteraard, veel lager. 

  En tot slot, zie wat je eet niet over het hoofd, eet regelmatig een goede biologische omelet met spinazie!

  Op uw gezondheid.
  Jean-Marc Dupuis.

  Bronnen:
  1.Vishwanathan R, Goodrow-Kotyla EF, Wooten BR, Wilson TA, Nicolosi RJ. Consumption of 2 and 4 egg yolks/d for 5 wk increases macular pigment concentrations in older adults with low macular pigment taking cholesterol-lowering statins. Am J Clin Nutr. 2009 Nov;90(5):1272-9.

  2.
  Goodrow EF, Wilson TA, Houde SC, Vishwanathan R, Scollin PA, Handelman G, Nicolosi RJ. Consumption of one egg per day increases serum lutein and zeaxanthin concentrations in older adults without altering serum lipid and lipoprotein cholesterol concentrations. Nutr. 2006 Oct;136(10):2519-24.

  3.zie bijlage 1

  Bijlagen:
  http://www.bioreal.se/index.php?page=1&id=9   

  25-05-2013, 23:11 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  24-05-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roundup terug in opspraak.
  Nieuwe studie laat zien hoe glyfosaat in Monsanto's Roundup de natuurlijke ontgifting in menselijke cellen remt.

  (NaturalNews) Het moderne tijdperk van de industriële landbouw en de industrie heeft in een alarmerend tempo zware metalen, carcinogenen, plastics en pesticiden gedumpt in het milieu. Deze toxines worden terug gevonden in de meeste menselijke weefselcellen. Verschillende van deze chemische toxinen zettten zich vast in menselijke cellen waardoor de capaciteit van het menselijk lichaam om zijn eigen cellen te ontgiften wordt ontnomen. In een nieuw onderzoek heeft het sinistere chemische glyfosaat bewezen het vermogen van het ontgiften van de menselijke helemaal te kunnen afremmen. Glyfosaat, gevonden in Monsanto's Roundup, wordt door de onderzoekers ingeschat als "één van de meest gevaarlijke chemische stoffen" die in het milieu worden losgelaten.

  Hoe glyfosaat menselijke cellen vernietigt.

  Glyfosaat, het meest gevonden in conventionele suiker, maïs, soja en tarwe producten vernietigt de cytochroom P450-gen route waardoor de productie van enzymen in het lichaam wordt afgeremd. CYP-enzymen spelen een cruciale rol in de ontgiftende xenobiotica, welke geneesmiddelen omvatten, kankerverwekkende stoffen en pesticiden. Door het remmen van dit natuurlijk ontgiftingsproces maakt glyfosaat systematisch de weg vrij voor schadelijke effecten van andere milieu-toxines die in het lichaam komen. Dit op zijn beurt, verstoort de homeostase, verhoogt ontsteking, en leidt tot een langzame afbraak van het cellulaire systeem. Toxines die zich opbouwen in de darm en door de darmwand breken infiltreren het bloed en passeren uiteindelijk de hersenen/bloed barrière en beschadigen zo neurologische functies.

  Belangrijke CYP-enzymen zijn betrokken o.a. aromatase, het enzym dat androgeen omzet in oestrogeen, 21-hydroxylase dat het stresshormoon cortisol creëert en aldosteron dat de bloeddruk regelt.

  Vervoer in de darmen.

  Alhoewel de tegenbewijzen zich opstapelen, blijft Monsanto beweren dat glyfosaat niet schadelijk is voor de mens, onder vermelding dat het werkingsmechanisme in planten (de verstoring van de "shikimaat pathway"),  niet aanwezig is bij de mens. Dit is een leugen.

  De shikimaat route die betrokken is bij de synthese van de essentiële aromatische aminozuren fenylalanine, tyrosine en tryptofaan, is aanwezig in menselijke darmbacteriën die rechtstreeks contact heeft met het menselijk lichaam, een hulp is, bij de spijsvertering, vitaminen synthetiseert, carcinogenen ontgift en deelneemt aan het immuunsysteem.

  Door het verhinderen dat de darmflora zijn wezenlijke functie in het menselijk lichaam uitvoert, veroorzaakt glyfosaat vele gezondheidsproblemen waarmee de westerse wereld vandaag kampt. 

  Deze aandoeningen omvatten inflammatoire darmziekten, de ziekte van Crohn, obesitas, en zelfs dementie en depressie. Ook door het beperken van de absorbtie van voedingsstoffen door de darmbacteriën ontneemt glyfosaat het lichaam essentiële levengevende vitamines.

  De uitputting van het serum tryptofaan en het verband met obesitas.


  Schadelijke effecten van glyfosaat op darmbacteriën leidt tot verarming van sulfaat in de darmen waardoor darmontstekingen ontstaan. Naarmate meer chemische stoffen worden opgenomen uit de omgeving veroorzaken chemische veranderingen in het lichaam gewichtstoename door de opname van voedingsstoffen te blokkeren. Door het beïnvloeden van CYP-enzymen in de lever worden obesitas verergerd en de mogelijkheden van het lichaam om synthetische chemicaliën te ontgiften beperkt. Daar serotonine wordt verkregen uit tryptofaan en werkt als een eetlustremmer moedigt de vermindering van tryptofaan het te veel eten aan wat leidt tot zwaarlijvigheid.

  Wij moeten dringend wakker worden.


  Auteurs van de nieuwe studie wijzen erop dat "glyfosaat waarschijnlijk alomtegenwoordig is in onze voedselvoorziening en het kan als één van de meest biologisch verstorende chemicaliën in onze omgeving aanzien worden."Monsanto is zich al aan het wapenen tegen deze uitspraken en spreekt over "slechte wetenschap" en "nep studie." Wat Monsanto niet vermeldt is dat het merendeel van de studies over de "veiligheid" van glyfosaat door henzelf worden uitgevoerd.

  De auteurs van deze nieuwe studie vragen dat meer onafhankelijk onderzoek wordt gedaan om hun bevindingen te valideren met betrekking tot de remming van glyfosaat op cytochroom P450 (CYP) enzymen in het lichaam wat het natuurlijk ontgiftingsvermogen belemmerd.

  Er is zeker een behoefte aan meer voorlichting in het onderwijs op chemische stoffen zoals glyfosaat. Er moet een soort van openbare massaal ontwaken komen dat Monsanto's Roundup correleert met een doodshoofd en gekruiste botten. Als er iets is waar wij recht op hebben is te weten hoe ons voedsel wordt geproduceerd, ontworpen en vergiftigd, en iedereen moet op de hoogte worden gebracht en ten koste van alles stoppen met het verspreiden van het giftige glyfosaat uit Roundup.

  Oorspronkelijk artikel: "New study reveals how glyphosate in Monsanto's Roundup inhibits natural detoxification in human cells" Friday, May 24, 2013 by: Lance Devon, Natural News.


  Bijlagen:
  http://www.enewspf.com/latest-news/science/science-a-environmental/42941-review-highlights-dangerous-health-effects-of-glyphosate.html   
  http://www.foodandwaterwatch.org/blogs/new-review-points-to-glyphosates-dangerous-health-effects/   
  http://www.mdpi.com/1099-4300/15/4/1416   

  24-05-2013, 15:42 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
  Tags:Glyfosaat, Roundup, Monsanto
  23-05-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Essentiële oliën.
  Top vijf essentiële oliën tegen stress en hoe ze te gebruiken.

  (NaturalNews) Bij juist gebruik ligt de kracht van etherische oliën in hun vermogen om de heilzame helende eigenschappen van bepaalde planten te leveren in een directe en zeer geconcentreerde vorm.  Lang geleden erkend voor hun therapeutische eigenschappen maakten de oude Egyptenaren essentiële oliën door het weken van de bloemen, bladeren, twijgen of schors in olie en vervolgens te filtreren door linnen om de olie te isoleren.

  De genezende toepassingen van essentiële oliën zijn veelzijdig, van antibacteriële verdediging tot pijn en emotionele therapie, afhankelijk van het type olie. Vanuit een wetenschappelijk perspectief zijn de oliën effectief door de 50 miljoen geurreceptoren in de neusholte en het limbisch systeem van de hersenen  - een gebied dat verantwoordelijk is voor emoties, geheugen en seksuele opwinding. Vanuit een menselijk perspectief ruiken ze gewoon lekker en doen ze ons beter voelen.

  Of het verbeteren is van onze stemming of onze algemene gezondheid, een winnende strategie begint met het verminderen van stress. En voor het fysieke lichaam dat stress interpreteert als pijn weten deze vijf essentiële oliën precies waar het pijn doet:

  Lavendel.

  Als de meest populaire van alle essentiële oliën is lavendel bekend als de "universele olie." Met zijn kalmerende, aardse, licht zoete en verse bloemengeur is zij alom geliefd om haar ontspannende en balancerende effecten op zowel het fysieke als het emotionele van het lichaam. Zij kan ook worden gebruikt als pijnstiller voor spieren en gewrichten of antiseptisch op kleine snijwonden, brandwonden, insectenbeten en -steken.

  Wierook.

  Met zijn geruststellend warme exotisch aroma wordt wierook meestal gebruikt bij stress, maar het kan ook topisch aangebracht worden op de huid om cellen te verjongen en littekenweefsel te herstellen of  om bepaalde ademhalingsaandoeningen zoals astma, hoesten en bronchitis te kalmeren.

  Roos.

  Een andere zeer veelzijdige essentiële olie, duurder dan de meeste andere vanwege het arbeidsintensief extractieproces waarbij 60.000 rozen voor 30 cl rozenolie vereist is. Naast het verlichten van zowel stress als depressie omvatten de vele toepassingen van rozenolie de behandeling van eczeem en menopauzale symptomen.

  Kamille.

  Hoewel zowel de Romeinse als de Duitse soorten essentiële oliën van kamille zeer geschikt zijn voor het kalmeren van de zenuwen en het ondersteunen van een gezonde spijsvertering, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen de twee. Waar de Romeinse variëteit superieur is in de aanpak van psychische angst, paranoia en vijandigheid past de Duitse variëteit meer in de behandeling van geïrriteerde huid.

  Vanille.


  Daar de pure geur van warme vanille u meteen een thuisgevoel geeft zeggen sommige aromatherapeuten dat het is omdat vanille het dichtst in geur en smaak bij moedermelk ligt.  Met de mogelijkheid om zowel te kalmeren in een rustige ontspanning en het stimuleren van mentale helderheid kan deze rijke aroma variëren in zijn therapeutische effecten. Vanille essentiële olie heeft ook bewezen effectief te zijn in het verlichten van maagpijn en het verminderen van hunkeren naar snoepjes.

  Gebruik etherische oliën adequaat en met de nodige voorzichtigheid.


  De meest geschikte toepassingen van etherische oliën variëre, afhankelijk van welke van de extra therapeutische voordelen men wil benutten. Omdat ze uiterst krachtig zijn in hun zuivere vorm moeten essentiële oliën altijd gemengd worden met een drager olie, zoals amandelolie of jojoba-olie.  Zij kunnen dan direct worden aangebracht op de huid, zoals bij een massage of op een warme kompres, zakdoek of het hoofdkussen. Een paar druppels kunnen ook worden verwarmd in een diffuser of toegevoegd aan badzout voor een huid verzachtend, spier ontspannend bad ervaring. Sommigen merken dat het aanbrengen van een kleine hoeveelheid aan de zolen van de voeten of de achterkant van de nek ook zeer effectief is.

  Zoals altijd moet u uw eigen bevindingen toetsen over de soort olie die u gebruikt; sommigen kunnen negatief reageren bij blootstelling aan de zon, op bepaalde medicijnen, medische aandoeningen of zwangerschap. Vergeet niet dat 100 procent pure, biologische essentiële oliën zijn gemaakt van plantaardige materialen en dus een heel ander produkt zijn dan goedkopere, kunstmatige geuroliën. Hoewel ze een aangename geur kunnen hebben bevatten geuroliën vaak synthetische chemicaliën, en in plaats van te helpen om u te genezen kan het  inademen van die synthetische chemicaliën je eigenlijk schaden. En dat zou niet erg aromatherapeutisch zijn.

  Oorspronkelijk artikel: "Top five essential oils for sress relief and how to properly use them" Thursday, May 23, 2013 by: Angela Doss, Natural News.

  Bijlagen:
  http://oxford-consultants.tripod.com/OilsInformation.htm   
  http://spryliving.com/articles/essential-oils-how-to-use/   
  http://www.floracopeia.com/articles/256-how-to-use-essential-oils-effectively   
  http://www.mindbodygreen.com/0-3497/5-Aromatherapy-Oils-Everyone-Should-Have-at-Home.html   
  http://www.quinessence.com/methods_of_use.htm   

  23-05-2013, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:aromatherapie
  22-05-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinees kruid tegen kanker.
  Chinees kruid verdrijft kanker in 40 dagen, aldus nieuw onderzoek.

  (NaturalNews) De sleutel tot het genezen van het type alvleesklierkanker die de Apple visionair Steve Jobs trof is misschien wel te vinden in een oud Chinese kruid dat al lang een cruciale rol in de traditionele Chinese geneeskunde heeft gespeeld. Een nieuwe studie gepubliceerd in het tijdschrift Science Translational Medicine heeft uitgewezen dat "lei gong teng", ook wel bekend als 'dondergod wijnstok, " ten minste één unieke verbinding bezit die binnen de 40 dagen alle kankertumoren uitroeit wat een serieuze stap inluidt naar de behandeling van kanker langs alternatieve weg.

  Een onderzoeksteam van de University of Minnesota's Masonic Cancer Center ontdekte dat wanneer muizen met alvleesklier tumoren ingespoten werden met een injecteerbaar uittreksel van "Tripterygium wilfordii", ze volledig herstelden in minder dan vijf weken. Ook na het stoppen van de behandeling behielden de genezen muizen voor onbepaalde tijd hun gezondheid en bleven ze kankervrij zonder enige heropleving  van tumoren of terugval.

  Men veronderstelt dat de "lei gong teng" verbinding triptolide primair verantwoordelijk is voor het doden van de tumoren.  Triptolide is een actieve diterpenoïde waarvan in een aantal eerdere studies is aangetoond dat het een brede anti-kanker activiteit heeft. Het team was in staat om effectief deze triptolide te isoleren en om te zetten in een water oplosbare vorm waarmee de onderzoekers de muizen regelmatig konden injecteren gedurende een maand wat voldoende bleek om de dieren te genezen.

  "Dit kruid is ongelooflijk krachtig in het doden van tumorcellen," zei Ashok Saluja, vice-voorzitter van het onderzoek in het centrum, aan Bloomberg over de bevindingen. "Je kon zien dat elke dag de tumoren bij de muizen afnamen om dan voorgoed te verdwijnen".

  Reeds in 2007 vonden onderzoekers van zowel de Yale University als de Columbia University dat triptolide effectief kankercellen apoptosis triggert ook wel bekend als geprogrammeerde celdood. Tal van andere studies in de loop van de jaren hebben ook vastgesteld dat triptolide een krachtige tumor vechter is in algemene zin en een geducht wapen tegen agressieve prostaatkanker.

  "Triptolide, een diterpenoïde geïsoleerd uit het Chinese kruid "Tripterygium wilfordii Hook.f" heeft aangetoond antitumor activiteiten te bezitten in een breed scala van solide tumoren," schreven de onderzoekers van de Universiteit van Texas MD Anderson Cancer Center in een studie uit 2006 over dit krachtig kruid. Deze bijzondere studie vond dat triptolide zich richt op verschillende leukemische cellijnen en de effectiviteit verhoogt van andere antikankermiddelen.

  Oorspronkelijk artikel: "Chinese herb eradicates cancer in 40 days, says new research" Wednesday, May 22, 2013by: Jonathan Benson, staff writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://stm.sciencemag.org/content/4/156/156ps21.abstract?sid=5ef09ed9-25ab-4c0d-9899-7e43d4c9b398   
  http://www.bloomberg.com/news/2012-10-17/drug-from-chinese-thunder-god-vine-slays-tumors-in-mice.html   
  http://www.theregister.co.uk/2012/10/18/boffins_cure_pancreatic_cancer_chinese_medicine_thunder_god/   
  http://www.wakingtimes.com/2012/10/18/chinese-plant-compound-wipes-out-cancer-in-40-days-says-new-research/   

  22-05-2013, 19:26 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
  Tags:Chinees, kruiden, kanker
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CO2 niet de schuldige!
  Opwarming van de aarde ontmaskerd: NASA rapporteert dat kooldioxide eigenlijk de atmosfeer afkoelt.

  (NaturalNews)  Volgens nieuwe gegevens van het NASA's Langley Research Center blijkt dat alles wat de wetenschappelijke gemeenschap en de media ons verteld hebben over de vermeende nadelen van broeikasgassen, met name kooldioxide, vals zijn. Zo blijkt uit de laatste gegevens dat al die broeikasgassen in de atmosfeer, die door Al Gore en andere grappenmakers verantwoordelijk werden gesteld voor de opwarming van de aarde, eigenlijk de aarde afkoelen.

  Volgens het rapport van het Principia Scientific International (PSI), hebben Martin Mlynczak en zijn collega's bij NASA de infrarood uitstoot gevolgd in de bovenste atmosfeer van de aarde tijdens en na een recente zonnestorm die plaats vond tussen 8 en 10 maart ll. Ze vonden dat het overgrote deel van de energie die vrijkomt uit de zon tijdens deze immense coronale massa ejectie (CME) terug werd gestuurd in de ruimte in plaats van door te stoten naar de lagere atmosfeer van de aarde.

  Het resultaat was een algemeen afkoelend effect dat volledig in tegenspraak is met de beweringen van NASA's eigen afdeling klimatologie die broeikasgassen ziet als de oorzaak van de opwarming van de aarde.  Zoals blijkt uit gegevens die zijn verzameld met behulp van Sounding of the Atmosphere using Broadband Emission Radiometry (SABER), zouden zowel kooldioxide (CO2) als stikstofoxide (NO) die overvloedig in de bovenste atmosfeer van de aarde aanwezig zijn, warmteenergie eerder reflecteren dan absorberen.

  "Kooldioxide en stikstofmonoxide zijn natuurlijke thermostaten," zegt James Russell van de Hampton University, die één van de leidende onderzoekers was voor de baanbrekende SABER studie. "Wanneer de bovenste atmosfeer (of 'thermosfeer') opwarmt proberen deze moleculen zo goed als ze kunnen die warmte te reflecteren naar de ruimte."

  Bijna alle verwarmingsstraling van de zon naar de lagere atmosfeer wordt geblokkeerd door CO2.

  Volgens de nieuwste gegevens, wordt tot 95 procent van de warmte zonnestraling letterlijk terug gekaatst in de ruimte naar de bovenste atmosfeer door zowel CO2 als NO. Zonder deze noodzakelijke elementen zou de aarde potentieel verwoestende hoeveelheden zonne-energie opnemen die de poolkappen zouden doen smelten en onze planeet vernietigen.

  "Deze openbaring is in schril contrast met de zogenaamde broeikasgassen theorie die beweert dat meer CO2 meer opwarming van onze planeet betekent," schrijft H. Schreuder en J. O'Sullivan voor PSI. "Deze onthullende nieuwe NASA-gegevens weerleggen dat begrip en brengt de NASA hoofd klimatoloog, dr. James Hansen en zijn team in grote verlegenheid."

  Dr Hansen, is een uitgesproken activist als het gaat over de opwarming van de aarde, die meegeholpen heeft aan de kunstmatige hysterie in 1988 rond klimaatverandering. Juist na het verschijnen van de nieuwe SABER studie, heeft Dr Hansen afscheid genomen van zijn carriëre als klimatoloog bij de NASA en is hij nu van plan om zijn tijd door te brengen "met de wetenschap," en met "de aandacht vestigen op de implicaties van de wetenschap op jonge mensen. "

  Oorspronkelijk artikel: "Global warming debunked: NASA report verifies carbon dioxide actually cools atmosphere" Wednesday, May 22, 2013 by; Ethan A. Huff, staff writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://principia-scientific.org/supportnews/latest-news/163-new-discovery-nasa-study-proves-carbon-dioxide-cools-atmosphere.html   
  http://science.nasa.gov/science-news/science-at-nasa/2012/22mar_saber/   
  http://www.youtube.com/watch?v=EEFQHDSYP1I&feature=youtu.be   

  22-05-2013, 12:19 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:NASA, broeikasteffect, koolstofdioxide
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CO2 niet de schuldige!

  22-05-2013, 11:43 geschreven door

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  21-05-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antidepressiva levensbedreigend.
  Lijst van gevaarlijke antidepressiva die de dood veroorzaken stijgt angstwekkend.

  (NaturalNews) Volgens een nieuwe studie groeit de lijst van de antidepressiva die kunnen leiden tot plotselinge dood exponentieel, met citalopram - onder de merknamen Celexa en Cipramil - het nieuwste dergelijk geneesmiddel dat aan de lijst dient te worden toegevoegd.

  Uit het onderzoek, onlangs gepubliceerd in het British Medical Journal, is gebleken dat het geneesmiddel de neiging heeft tot een verlenging van het QT-interval, een deel van de cyclus van de hartslag gemeten door een elektrocardiogram beter bekend als een EKG of ECG. Van een aantal geneesmiddelen is bekend dat ze dit fenomeen creeëren; het meest opvallend onder hen is methadon dat een plotselinge dood bij sommige patiënten veroorzaakt vooral als men de doseringen te snel verhoogt.

  "Er zijn geen symptomen die duiden op een risico. Een volkomen normaal persoon kan letterlijk dood neervallen," schrijft Heidi Stevenson op GaiaHealth.com.

  Een sluipende moordenaar.

  De hartslag wordt geregeld door een reeks elektrische pulsen en de belangrijkste punten van het patroon gedrukt op een EKG zijn gelabeld P, Q, R, S, T. Als de tijd tussen de Q en T golven wordt verlengd, wordt het aangeduid als "QT verlenging," of een verlenging van het QT segment, de enige manier om te weten of het zich voordoet is met een EKG.

  "Er zijn over het algemeen geen externe aanwijzingen, dus buiten het testen, zou je niet weten dat je getroffen bent," schrijft Stevenson.

  In hun rapport waren onderzoekers specifiek over het risico van plotselinge dood in verband met Celexa, hoe groter de dosis, hoe groter het risico. Ook merkten zij op dat de Food and Drug Administration heeft gezegd, "Citalopram veroorzaakt dosisafhankelijke QT-interval. Citalopram mag niet meer in doses hoger dan 40 mg per dag worden voorgeschreven."

  Die bewering wordt ondersteund in Medscape's medicijn referentie voor citalopram: "Doses boven 40 mg/dag worden ontraden vanwege het risico voor QT-verlenging zonder extra voordeel voor de behandeling van depressie".

  Bij de uitvoering van hun studie onderzochten de onderzoekers 38.397 volwassenen die ofwel een antidepressivum of methadon namen tussen februari 1990 en augustus 2011, een periode van meer dan twee decennia. Antidepressiva die in die periode door de betrokken patiënten genomen werden zijn citalopram (Celexa), escitalopram (Lexapro), fluoxetine (Prozac), paroxetine (Seroxat), sertraline (Zoloft), amitriptyline, bupropion (Zyban), duloxetine (Cymbalta), mirtazapine (Remeron), nortriptyline en venlafaxine (Effexor).

  Elke deelnemer ontving een EKG 14-90 dagen nadat ze hun voorgeschreven medicatie hadden genomen. Onderzoekers ontdekten dat alle antidepressiva het AT-interval beïnvloedden op de één of andere manier, echter de beïnvloeding van methadon was aanzienlijk bij een grote hoeveelheid.

  Eén middel echter - bupropion (Zyban) - had het tegenovergestelde effect. Het Q-T interval werd verkort. Maar een korter QT-interval, ter vergelijking, kan ook leiden tot hartritmestoornissen en flauwvallen, aandoeningen die ook kunnenleiden tot een plotselinge dood.

  Eerder onderzoek vond soortgelijke verband.

  De ergste antidepressiva - die welke het meest het QT-interval verlengde - waren citalopram (Celexa), escitalopram (Lexapro) en amitriptyline, aldus de onderzoekers.  Eén op de vijf patiënten die deze middelen namen ervaarden abnormale EKGs en specifiek langere QT-intervallen. Onderzoekers zeiden de klinische betekenis van deze bevindingen nog niet bekend zijn.

  Stevenson schrijft:

  We weten dat een verlengd QT-interval kan leiden tot een plotselinge dood. In werkelijkheid gebeurt dit niet vaak - hoewel niemand de frequentie van de dood kan kwantificeren. Dus lijkt het erop dat de enige ethische benadering is om mensen over het potentiële risico van een plotselinge dood te informeren door het nemen van deze medicijnen.

  Mensen worden regelmatig verteld dat het risico minimaal is en de details worden niet vermeld. 

  Eerder onderzoek vond al dat antidepressiva een verlenging van het QT-interval veroorzaakten. In 2004 schrijft Dr Dan M. Roden, van de Vanderbilt University School of Medicine, in The New England Journal of Medicine in het vorige decennium, "de meest voorkomende oorzaak van de intrekking of beperking van het gebruik van geneesmiddelen die al op de markt zijn is de verlenging van het QT-interval".

  Oorspronkelijk artikel: "List of dangerous antidepresants that cause sudden death is rapidly expanding" Tuesday, May 21, 2013 by: J. D. Heyes, Naural News"

  Bijlagen:
  http://gaia-health.com/gaia-blog/2013-02-13/antidepressants-can-cause-sudden-death/   
  http://reference.medscape.com/drug/celexa-citalopram-342958   
  http://www.courses.ahc.umn.edu/pharmacy/5822/QT_prolongation_Roden_nejm_04.pdf   

  21-05-2013, 12:05 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
  Tags:antidepressiva
  20-05-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mango goed bij suikerziekte.
  Mango, de nieuwe diabetes en kanker buster.

  (NaturalNews) De meest populaire vrucht in de wereld, de mango, is veel meer dan alleen een heerlijke, verfrissende traktatie geproduceerd door de natuur. Zoals blijkt uit verschillend wetenschappelijk onderzoek zijn mango's ook een krachtige medicinale voeding omdat ze voedingsstoffen bezitten die de gezondheid van de huid en van het oog kunnen bevorderen, diabetes afwenden en zelfs kanker voorkomen. 

  Uit een onderzoek onlangs gepresenteerd op een bijeenkomst van de Federatie van de Amerikaanse Maatschappijen voor Experimentele Biologie (FASEB), bijvoorbeeld, bleek dat elke dag eten van mango's kan helpen de bloedsuikerspiegel te verlagen, ondanks hun natuurlijk suikergehalte. Dit is goed nieuws voor mensen met type 2 diabetes die kunnen profiteren van mango's als onderdeel van een suikerarm dieet.

  Voor hun studie testten onderzoekers de effecten van mango's op een groep van zwaarlijvige dieren, van wie sommigen elke dag 10 gram gevriesdroogde mango kregen gedurende 12 weken. Aan het einde van drie maanden, werd de bloedsuikerspiegel van deze dieren vergeleken met die van dieren die geen mango hadden gekregen. Op basis van de gegevens resulteerde de mango consumptie in een aanzienlijke daling van de bloedsuikerspiegel.

  "Hoewel het mechanisme waardoor mango zijn effecten uitoefent verder onderzoek vraagt, weten we dat mango's een complex mengsel van polyfenolverbindingen bevatten," zegt Dr Edralin Lucas, Ph.D., auteur van de studie.

  Soortgelijk onderzoek uit Australië vond in 2006 dat het eten van mango ook kan helpen ontstekingen en de daaruit voortvloeiende hoge cholesterol te verminderen, evenals het blokkeren van het ontstaan van verschillende gezondheidsproblemen van het metabool syndroom. In wezen is mango eigenlijk beter dan cholesterol medicijnen door het uitbalanceren en optimaliseren van de natuurlijk celfunctie door het hele lichaam.

  "We weten nog niet hoe de hele zaak in zijn werk gaat maar we weten dat sommige van de individuele componenten van mango deze receptoren activeren en zelfs  remmen", zei een arts van de Universiteit van Queensland over de effecten van mango verbruik op cellulaire processen. "Dat zou kunnen leiden tot  positieve nutritionele voordelen voor diabetes en cholesterol."

  En opnieuw in 2011 ontdekten onderzoekers van de Oklahoma State University dat mango helpt bij lagere insulineresistentie en het verbeteren van de glucosetolerantie in een test op muizen. In dezelfde studie vond men dat mango de lipide niveaus in het bloed helpt normaliseren, die op hun beurt de ontwikkeling van cardiovasculaire ziekten helpen voorkomen.

  Het eten van mango's kan ook helpen kanker voorkomen.


  Maar de voordelen voor de gezondheid van de mango stoppen hier niet. De wetenschap heeft meer dan 4000 verschillende antioxidante polyfenolen in het plantenrijk geïdentificeerd, en veel van deze polyfenolen zijn aanwezig in mango's. Het belangrijkste voordeel van deze polyfenolen is dat zij schadelijke vrije radicalen vernietigen en cellen beschermen tegen beschadiging wat beschermt tegen kanker.

  "Als je kijkt naar de mango vanuit fysiologische en nutritioneel oogpunt zou het een hooggeplaatste supervoeding zijn," zegt Dr Susanne Talcott, die samen met haar man in 2010 ontdekte dat mango verbindingen vooral werkzaam zijn op zowel darm- als borstkankercellen.

  "Wat wij vonden is dat niet alle cellijnen in dezelfde mate gevoelig zijn voor een antikanker middel. Maar de borst en darmkankerlijnen ondergingen apoptose of geprogrammeerde celdood. Daarnaast vonden we dat wanneer normale darmcellen testten naast darmkankercellen de mango polyfenolen niet schadelijk zijn voor de normale cellen. "

  Met andere woorden mango verbindingen richten zich effectief tot het elimineren van schadelijke kankercellen terwijl gezonde cellen met rust worden gelaten; een fenomeen dat uniek is voor de natuur en nergens te vinden is in de farmaceutische medicatie. Chemotherapie en bestraling, bijvoorbeeld, de twee meest populaire klassieke kankerbehandelingen, schaden gezonde cellen samen met kwaadaardige cellen, en daarom zijn deze behandelingen een mislukking als het lange-termijn overleving betreft.


  Oorspronkelijk artikel: "Mango, the new diabetes and cancer buster" Monday, May 20, 2013 by: Jonathan Benson, staff writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://agnews.tamu.edu/showstory.php?id=1686   
  http://www.diabetes.co.uk/news/2006/Nov/mango-good-for-diabetes-and-pre-diabetes.html   
  http://www.emaxhealth.com/1275/why-you-need-more-mango   

  20-05-2013, 15:59 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
  Tags:mango, kanker, diabetes
  Archief per week
 • 24/06-30/06 2019
 • 10/06-16/06 2019
 • 03/06-09/06 2019
 • 13/05-19/05 2019
 • 22/04-28/04 2019
 • 08/04-14/04 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!