Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    21-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antidepressiva levensbedreigend.
    Lijst van gevaarlijke antidepressiva die de dood veroorzaken stijgt angstwekkend.

    (NaturalNews) Volgens een nieuwe studie groeit de lijst van de antidepressiva die kunnen leiden tot plotselinge dood exponentieel, met citalopram - onder de merknamen Celexa en Cipramil - het nieuwste dergelijk geneesmiddel dat aan de lijst dient te worden toegevoegd.

    Uit het onderzoek, onlangs gepubliceerd in het British Medical Journal, is gebleken dat het geneesmiddel de neiging heeft tot een verlenging van het QT-interval, een deel van de cyclus van de hartslag gemeten door een elektrocardiogram beter bekend als een EKG of ECG. Van een aantal geneesmiddelen is bekend dat ze dit fenomeen creeëren; het meest opvallend onder hen is methadon dat een plotselinge dood bij sommige patiënten veroorzaakt vooral als men de doseringen te snel verhoogt.

    "Er zijn geen symptomen die duiden op een risico. Een volkomen normaal persoon kan letterlijk dood neervallen," schrijft Heidi Stevenson op GaiaHealth.com.

    Een sluipende moordenaar.

    De hartslag wordt geregeld door een reeks elektrische pulsen en de belangrijkste punten van het patroon gedrukt op een EKG zijn gelabeld P, Q, R, S, T. Als de tijd tussen de Q en T golven wordt verlengd, wordt het aangeduid als "QT verlenging," of een verlenging van het QT segment, de enige manier om te weten of het zich voordoet is met een EKG.

    "Er zijn over het algemeen geen externe aanwijzingen, dus buiten het testen, zou je niet weten dat je getroffen bent," schrijft Stevenson.

    In hun rapport waren onderzoekers specifiek over het risico van plotselinge dood in verband met Celexa, hoe groter de dosis, hoe groter het risico. Ook merkten zij op dat de Food and Drug Administration heeft gezegd, "Citalopram veroorzaakt dosisafhankelijke QT-interval. Citalopram mag niet meer in doses hoger dan 40 mg per dag worden voorgeschreven."

    Die bewering wordt ondersteund in Medscape's medicijn referentie voor citalopram: "Doses boven 40 mg/dag worden ontraden vanwege het risico voor QT-verlenging zonder extra voordeel voor de behandeling van depressie".

    Bij de uitvoering van hun studie onderzochten de onderzoekers 38.397 volwassenen die ofwel een antidepressivum of methadon namen tussen februari 1990 en augustus 2011, een periode van meer dan twee decennia. Antidepressiva die in die periode door de betrokken patiënten genomen werden zijn citalopram (Celexa), escitalopram (Lexapro), fluoxetine (Prozac), paroxetine (Seroxat), sertraline (Zoloft), amitriptyline, bupropion (Zyban), duloxetine (Cymbalta), mirtazapine (Remeron), nortriptyline en venlafaxine (Effexor).

    Elke deelnemer ontving een EKG 14-90 dagen nadat ze hun voorgeschreven medicatie hadden genomen. Onderzoekers ontdekten dat alle antidepressiva het AT-interval beïnvloedden op de één of andere manier, echter de beïnvloeding van methadon was aanzienlijk bij een grote hoeveelheid.

    Eén middel echter - bupropion (Zyban) - had het tegenovergestelde effect. Het Q-T interval werd verkort. Maar een korter QT-interval, ter vergelijking, kan ook leiden tot hartritmestoornissen en flauwvallen, aandoeningen die ook kunnenleiden tot een plotselinge dood.

    Eerder onderzoek vond soortgelijke verband.

    De ergste antidepressiva - die welke het meest het QT-interval verlengde - waren citalopram (Celexa), escitalopram (Lexapro) en amitriptyline, aldus de onderzoekers.  Eén op de vijf patiënten die deze middelen namen ervaarden abnormale EKGs en specifiek langere QT-intervallen. Onderzoekers zeiden de klinische betekenis van deze bevindingen nog niet bekend zijn.

    Stevenson schrijft:

    We weten dat een verlengd QT-interval kan leiden tot een plotselinge dood. In werkelijkheid gebeurt dit niet vaak - hoewel niemand de frequentie van de dood kan kwantificeren. Dus lijkt het erop dat de enige ethische benadering is om mensen over het potentiële risico van een plotselinge dood te informeren door het nemen van deze medicijnen.

    Mensen worden regelmatig verteld dat het risico minimaal is en de details worden niet vermeld. 

    Eerder onderzoek vond al dat antidepressiva een verlenging van het QT-interval veroorzaakten. In 2004 schrijft Dr Dan M. Roden, van de Vanderbilt University School of Medicine, in The New England Journal of Medicine in het vorige decennium, "de meest voorkomende oorzaak van de intrekking of beperking van het gebruik van geneesmiddelen die al op de markt zijn is de verlenging van het QT-interval".

    Oorspronkelijk artikel: "List of dangerous antidepresants that cause sudden death is rapidly expanding" Tuesday, May 21, 2013 by: J. D. Heyes, Naural News"

    Bijlagen:
    http://gaia-health.com/gaia-blog/2013-02-13/antidepressants-can-cause-sudden-death/   
    http://reference.medscape.com/drug/celexa-citalopram-342958   
    http://www.courses.ahc.umn.edu/pharmacy/5822/QT_prolongation_Roden_nejm_04.pdf   

    21-05-2013, 12:05 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Tags:antidepressiva
    20-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mango goed bij suikerziekte.
    Mango, de nieuwe diabetes en kanker buster.

    (NaturalNews) De meest populaire vrucht in de wereld, de mango, is veel meer dan alleen een heerlijke, verfrissende traktatie geproduceerd door de natuur. Zoals blijkt uit verschillend wetenschappelijk onderzoek zijn mango's ook een krachtige medicinale voeding omdat ze voedingsstoffen bezitten die de gezondheid van de huid en van het oog kunnen bevorderen, diabetes afwenden en zelfs kanker voorkomen. 

    Uit een onderzoek onlangs gepresenteerd op een bijeenkomst van de Federatie van de Amerikaanse Maatschappijen voor Experimentele Biologie (FASEB), bijvoorbeeld, bleek dat elke dag eten van mango's kan helpen de bloedsuikerspiegel te verlagen, ondanks hun natuurlijk suikergehalte. Dit is goed nieuws voor mensen met type 2 diabetes die kunnen profiteren van mango's als onderdeel van een suikerarm dieet.

    Voor hun studie testten onderzoekers de effecten van mango's op een groep van zwaarlijvige dieren, van wie sommigen elke dag 10 gram gevriesdroogde mango kregen gedurende 12 weken. Aan het einde van drie maanden, werd de bloedsuikerspiegel van deze dieren vergeleken met die van dieren die geen mango hadden gekregen. Op basis van de gegevens resulteerde de mango consumptie in een aanzienlijke daling van de bloedsuikerspiegel.

    "Hoewel het mechanisme waardoor mango zijn effecten uitoefent verder onderzoek vraagt, weten we dat mango's een complex mengsel van polyfenolverbindingen bevatten," zegt Dr Edralin Lucas, Ph.D., auteur van de studie.

    Soortgelijk onderzoek uit Australië vond in 2006 dat het eten van mango ook kan helpen ontstekingen en de daaruit voortvloeiende hoge cholesterol te verminderen, evenals het blokkeren van het ontstaan van verschillende gezondheidsproblemen van het metabool syndroom. In wezen is mango eigenlijk beter dan cholesterol medicijnen door het uitbalanceren en optimaliseren van de natuurlijk celfunctie door het hele lichaam.

    "We weten nog niet hoe de hele zaak in zijn werk gaat maar we weten dat sommige van de individuele componenten van mango deze receptoren activeren en zelfs  remmen", zei een arts van de Universiteit van Queensland over de effecten van mango verbruik op cellulaire processen. "Dat zou kunnen leiden tot  positieve nutritionele voordelen voor diabetes en cholesterol."

    En opnieuw in 2011 ontdekten onderzoekers van de Oklahoma State University dat mango helpt bij lagere insulineresistentie en het verbeteren van de glucosetolerantie in een test op muizen. In dezelfde studie vond men dat mango de lipide niveaus in het bloed helpt normaliseren, die op hun beurt de ontwikkeling van cardiovasculaire ziekten helpen voorkomen.

    Het eten van mango's kan ook helpen kanker voorkomen.


    Maar de voordelen voor de gezondheid van de mango stoppen hier niet. De wetenschap heeft meer dan 4000 verschillende antioxidante polyfenolen in het plantenrijk geïdentificeerd, en veel van deze polyfenolen zijn aanwezig in mango's. Het belangrijkste voordeel van deze polyfenolen is dat zij schadelijke vrije radicalen vernietigen en cellen beschermen tegen beschadiging wat beschermt tegen kanker.

    "Als je kijkt naar de mango vanuit fysiologische en nutritioneel oogpunt zou het een hooggeplaatste supervoeding zijn," zegt Dr Susanne Talcott, die samen met haar man in 2010 ontdekte dat mango verbindingen vooral werkzaam zijn op zowel darm- als borstkankercellen.

    "Wat wij vonden is dat niet alle cellijnen in dezelfde mate gevoelig zijn voor een antikanker middel. Maar de borst en darmkankerlijnen ondergingen apoptose of geprogrammeerde celdood. Daarnaast vonden we dat wanneer normale darmcellen testten naast darmkankercellen de mango polyfenolen niet schadelijk zijn voor de normale cellen. "

    Met andere woorden mango verbindingen richten zich effectief tot het elimineren van schadelijke kankercellen terwijl gezonde cellen met rust worden gelaten; een fenomeen dat uniek is voor de natuur en nergens te vinden is in de farmaceutische medicatie. Chemotherapie en bestraling, bijvoorbeeld, de twee meest populaire klassieke kankerbehandelingen, schaden gezonde cellen samen met kwaadaardige cellen, en daarom zijn deze behandelingen een mislukking als het lange-termijn overleving betreft.


    Oorspronkelijk artikel: "Mango, the new diabetes and cancer buster" Monday, May 20, 2013 by: Jonathan Benson, staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://agnews.tamu.edu/showstory.php?id=1686   
    http://www.diabetes.co.uk/news/2006/Nov/mango-good-for-diabetes-and-pre-diabetes.html   
    http://www.emaxhealth.com/1275/why-you-need-more-mango   

    20-05-2013, 15:59 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    Tags:mango, kanker, diabetes
    16-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koninginnebrij tegen kanker
    Studies tonen aan dat koninginnebrij kanker bestrijdt, de gezondheid van het bloed verbetert en nog meer.

    (NaturalNews) Koninginnebrij is een stof die wordt afgescheiden door de klieren van werkbijen om hun larven en koningin te voeden. Het is dik van textuur, melkachtig-wit van kleur en wordt al eeuwenlang door de mens gebruikt om zijn verjongende eigenschappen. Inderdaad, het is een feit dat de bijenkoninginnen - die hun hele leven gevoed worden met koninginnebrij - ongeveer 40 keer langer leven dan de andere bijen.

    Voordelen voor de gezondheid.


    Kankerbestrijdende eigenschappen - Volgens een studie gepubliceerd in een uitgave van 2009 van de BMC Complementary and Alternative Medicin, bestrijdt koninginnebrij kanker door het onderdrukken van de bloedtoevoer naar de tumoren. Toen de Japanse onderzoekers verschillende types van koninginnebrij testten op ader weefselculturen vonden ze dat allen de vorming van bloedvaten remden vooral deze met het meest  cafeïnezuur, een verbinding die verantwoordelijk is voor de grootste onderdrukkende niveaus. Aangezien de vette bestanddelen van koninginnebrij oestrogene effecten hebben - zoals blijkt uit een studie gepubliceerd in het december nummer van PLoS One 2010 - is het mogelijk dat men met koninginnebrij borst- en baarmoederhalskanker kan behandelen.

    Verbetering van de gezondheid van het bloed - Een studie gepubliceerd in het novembernummer van 2008 van het Biological and Pharmaceutical Bulletin bleek dat koninginnebrij de insulineresistentie en de bloeddruk kan verbeteren. De onderzoekers voerden de gelei aan ratten die leden aan hoge bloeddruk en insulineresistentie hadden als gevolg van een hoog fructose dieet. Na twee maanden vertoonden de ratten  opmerkelijk minder gevallen van bloedvatvernauwing, wat resulteerde in lagere triglyceriden- en insuline niveaus.

    Huidverzorging - Hoewel koninginnebrij het best bekend is als een aanvulling op de gezondheid wordt het vaak gebruikt in huidverzorgingsproducten omdat het DNA en gelatine bevat, twee ingrediënten die de collageen productie onderstuenen (anti-aging-effect). Om deze reden weten veel mensen koninginnebrij te gebruiken om hun huid te voeden en te stimuleren.

    Antibacteriële componenten - Volgens een studie gepubliceerd in de editie van juli 1990 van het Journal of Biological Chemistry heeft een eiwit dat voorkomt in koninginnebrij  - officieus royalisin genoemd - tal van antibacteriële en antimicrobiële eigenschappen en is het effectief bij de behandeling van bepaalde bacteriële culturen op lagere niveaus.

    Rijk aan voedingsstoffen - Zoals bij andere bijenproducten zoals stuifmeel en propolis is de grootste troef van koninginnebrij waarschijnlijk de indrukwekkende concentratie aan vitaminen en mineralen. Inderdaad, een gemiddelde portie bevat zeventien aminozuren (inclusief alle acht essentiële aminozuren, waardoor het een compleet eiwit is), de meeste van de B-vitamines (die worden gebruikt voor de productie en synthese van energie) en een respectabel gehalte aan ijzer en calcium, die essentieel zijn voor gezond bloed en de gezondheid van de botten. Koninginnebrij bevat ook vitamine A, C en E, belangrijke antioxidanten die vrije radicalen kunnen neutraliseren waardoor zij ons vrijwaren van degeneratieve ziekten.

    Behandeling van onvruchtbaarheid - Het is geen toeval dat de werkbijen onvruchtbaar zijn, terwijl de koningin tot 2000 eitjes per dag kan leggen gedurende haar uitgebreide levensduur van 4 tot 6 jaar. Dit komt omdat koninginnebrij oestrogeen stimuleert en daardoor een stabiliserende menstruele cyclus bij vrouwen, verbetering  van de spermamorfologie bij mannen en verhoging van de libido van beide geslachten ondersteunt.

    Houd er rekening mee dat koninginnebrij het best vers wordt aangeschaft, aangezien bewerkte vormen (zoals in capsules en extracten) vaak uitgebreide verwarming en productie moeten ondergaan - processen die de dood van de voedingsstoffen en enzymen veroorzaken die verantwoordelijk zijn voor het verstrekken van veel van de gezondheidsvoordelen hierboven vermeld.

    Oorspronkelijk artikel: "Studies show that royal jelly fights cancer, improves blood health, and more." Thursday, May 16, 2013 by: Michael Ravensthorpe, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.biomedcentral.com/1472-6882/9/45   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18981581   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2358464   
    http://www.plosone.org/article/info:doi/10.1371/journal.pone.0015594   

    16-05-2013, 20:58 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
    Tags:koninginnebrij, kanker
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijensterfte nefast voor voedselvoorziening.
    Een derde van de bijenvolken in VS overleden vorige winter: Ineenstorting voedselvoorziening naderbij.

    (NaturalNews) De Bee Informed Partnership (BIP) publiceerde onlangs voorlopige gegevens van de jaarlijkse evaluatie van de daling van de bijenkolonie in de VS en de bevindingen uit dit rapport zijn verbijsterend. Volgens de meest recente resultaten van het onderzoek zijn een verbazingwekkende 31,3 procent, of ongeveer een derde, van alle beheerde bijenkolonies in de VS verdwenen tijdens het laatste winterseizoen, een 42 procent stijging ten opzichte van het vorig winterseizoen 2011/2012.

    Volgens BIP dat samen werkt met zowel de Bijenstal Inspecteurs van Amerika (AIA) als het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA), verloren Amerikaanse imkers gemiddeld meer dan 45 procent van hun kolonies tijdens het winterseizoen 2012/2013 een 78.2 procent meer verliezen tegenover het vorig seizoen. En in het algemeen berschouwen, meer dan 70 procent van de respondenten, van wie de meesten achtertuin imkers zijn, verliezen van meer dan  15 procent als een aanvaardbare drempel; ter illustratie van een monumentaal probleem niet alleen voor de bijen maar ook voor de voedselvoorziening.

    Sinds 2006 schommelden de verliezen rond de 30 procent. Men geloofde dat de situatie verbeterde daar tijdens het winterseizoen 2011/2012  de verliezen met bijna 10 procent waren gedaald. Maar nu dat het dodental een sprong heeft gemaakt van meer dan 30 procent, zijn velen bang dat deze jaar-na-jaar verergerende stijging zeer binnenkort het onmogelijk zal maken om genoeg voedsel te creëren.

    "We komen dichter en dichter bij het ​​punt waarop we niet genoeg bijen zullen hebben om aan de bestuivingsnoden te voldoen", zegt Dennis vanEngelstorp, een entomoloog aan de universiteit van Maryland, die het onderzoek leidde. "Als we fruit, noten en bessen willen kweken is dit belangrijk. Éen op de drie happen van ons voedsel is direct of indirect bestoven door bijen."

    Ontwrichting van de zwerm niet langer een primaire oorzaak van bijen verliezen - bijen sterven gewoon.

    In voorgaande jaren werd aangenomen dat een fenomeen bekend als Colony Collapse Disorder, of CCD de primaire oorzaak was van het verlies van bijen. De algemene consensus is dat bijen getroffen door CCD gewoon verdwijnen uit hun korven zonder duidelijke reden. Volgens de USDA, hebben door CCD geteisterde volken meestal nog een koningin maar is er een verlies van een 30 tot 90 procent volgroeide werkbijen van wie de lichamen nooit gevonden worden.

    CCD is vandaag zonder twijfel nog steeds zeer problematisch. Maar experts zeggen steeds meer dat CCD niet langer de primaire oorzaak van bijen verlies is. In West-Europa bijvoorbeeld zijn er zeer weinig gedocumenteerde gevallen van echte CCD en toch ondervindt men hoog verlies aan honingbijen zoals in veel andere delen van de wereld wat wijst op andere oorzaken.

    "Zelfs als CCD zou verdwijnen zouden we nog steeds enorme verliezen noteren," zegt entomoloog Diana Cox-Foster uit Pennsylvania State University (PSU) die wordt geciteerd door Wired.com over de epidemie. "CCD verliezen zijn als de druppel die de emmer doet overlopen. Het probleem heeft veel andere oorzaken."

    Neonicotinoïden zijn zeer problematisch maar zo zijn er nog de honderden andere bestrijdingsmiddelen die worden aangetroffen in bijenkasten.

    Wat is er dan nog dat bijensterfte veroorzaakt? Zoals velen onlangs hebben gemeld is het wijdverbreide gebruik van neonicotinoid pesticiden op commerciële voedingsgewassen ook een boosdoener. Neonicotinoids zijn zo gevaarlijk dat de Europese Unie onlangs een verbod op het gebruik ervan heeft opgelegd in ieder geval voor twee jaar, in afwachting van verder onderzoek op veiligheid. EU-ambtenaren hadden al eerder dit jaar deze specifieke klasse van chemische gifstoffen in het vizier als één van de oorzaken van de bijensterfte. 

    Maar tegelijkertijd zijn er honderden andere chemische stoffen uit de traditionele landbouw die ook verantwoordelijk zijn voor vergiftiging van bijen erkennen deskundigen. Een studie gepubliceerd in het  tijdschrift PLoS ONE in 2010 vond meer dan 120 verschillende soorten chemicaliën in de was en het stuifmeel van monsters genomen uit honderden verschillende bijenkorven. Allen hadden hoge niveaus van allerlei pesticiden, herbiciden en fungiciden.

    "Ik maak me zorgen dat de neonicotinoiden de aandacht afleiden van de andere bestrijdingsmiddelen die duidelijke gevolgen hebben, en misschien zelfs sterker effect hebben," zegt vanEngelstorp. "Middelen zoals fungiciden werken volledig ontregelend voor bijen. Ik denk dat we dringend een onderzoek moeten starten op een breder spectrum van bestrijdingsmiddelen."

    Een andere belangrijke factor van invloed op bijen is de monocultuur die bijen de diversiteit van planten ontneemt die ze nodig hebben voor een gezonde overleving en vruchtbaar foerageergebied. Veel van deze monoculturen worden ook beplant met genetisch gemodificeerde organismen (GGO's) waarvan is aangetoond dat ze het maagdarmkanaal van bijen beschadigen en ze vatbaarder maken voor virussen en ziekten.

    Oorspronkelijk artikel: "One-third of honeybee colonies in US died last winter: The food collapse appoaches" Wednesday, May 15, 2013 by: Ethan A. Huff, staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://beeinformed.org/2013/05/winter-loss-survey-2012-2013/   
    http://www.globalresearch.ca/death-of-the-bees-genetically-modified-crops-and-the-decline-of-bee-colonies-in-north-america/25950   
    http://www.wired.com/wiredscience/2013/05/winter-honeybee-losses/   

    16-05-2013, 12:55 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Tags:bijensterfte
    14-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mammografie onbetrouwbaar en gevaarlijk.
    1,3 miljoen vrouwen ten onrechte behandeld na valse positieve uitslagen van mammografie.

    (NaturalNews) De Susan G. Komen vereniging voor borstkanker bewustzijn rapporteert op haar site dat borstkanker meer dan 1,3 miljoen vrouwen per jaar zal treffen in de komende 20 jaar. Ze zijn er trots op te kunnen melden dat 70 procent van de vrouwen van 40 jaar en ouder zich nu regelmatig onderwerpen aan mammografie. Wat ze het publiek niet vertellen is dat hun door de farmaceutische-  en stralingsindustrie gefinancierd bewustzijnsproject aan miljoenen vrouwen valse diagnoses geeft langs de mammografie technologie die zij promoten.  De New England Journal of Medicine heeft ongeveer 1,3 miljoen gevallen van een verkeerde diagnose van borstkanker geïdentificeerd met de conclusie dat mammogrammen miljoenen vrouwen misleiden en hen doen geloven  dat ze kanker hebben wanneer dit helemaal niet het geval is.

    Dit betekent dat de geprezen mammogrammen miljoenen valse kanker aanwijzen en miljoenen nietsvermoedende vrouwen doorsturen voor verdere onnodige tests procedures, medicijnen en straling.

    Waar gaat het borstkanker bewustzijn geld naar toe?


    In plaats van "einde borstkanker voor altijd", zoals de Susan G. Komen organisatie voorop stelt, financiert ze eigenlijk eeuwigdurende mammografie en de daaropvolgende medicijnen en straling die alleen ten goede komt aan de medische industrie en de kanker zelf.  De "Komen Race for the Cure" alleen al heeft haar subsidie zien verhogen tot 2 miljard USD dollar. Wat doet men met dat geld? Zeker niet besteden aan onderzoek om een behandeling te vinden maar eerder om miljoenen vrouwen voor de gek te houden en te laten geloven dat ze kanker hebben..

    Het is allemaal één zakelijke oplichterij. De Susan G. Komenvereniging is echt een bedrijf met een lange lijst van hoog betaalde medewerkers, marketeers en managers. Negenendertig procent van hun $ 390.000.000 euro aan activa gaat in de richting van het volksgezondheidsonderwijs, niet om een gezonde voeding aan te leren; maar in plaats daarvan leert men jonge vrouwen zich te onderwerpen aan routine screening en het slikken van hun pil. Het geld dat ze verzamelen gaat vrijwel rechtstreeks naar het kopen van mammografie testmachines. Volgens hen is de meest effectieve screeningsmethode voor borstkanker de heilige mammografiemachine. De rest van hun geld gaat rechtstreeks naar de fondsenwerving en radio-advertenties om hun bedrieglijke werkwijze te promoten.

    Borstkanker reality check.

    De meeste mammogrammen detecteren kanker op 'fase nul.' Deze niet-invasieve kanker veroorzaakt, zelfs onbehandeld, geen verdere schade. Hij verdwijnt zonder medicatie en zonder straling. Helaas echter worden miljoenen vrouwen naar het systeem gedreven en voorgelogen zelfs al is er het bewijs dat al deze fase nul borstkanker detecties misleidend zijn. Het hele screening systeem is gebaseerd op een opgeblazen voorstelling van statistieken van borstkanker in de VS om nieuwe patiënten in het systeem te duwen.

    Komen onthult met trots dat de grootste groep van overlevenden van kanker in de VS in de borstkanker voorkomen (3 miljoen). Dit feit is alleen waar omdat de meeste overlevenden van borstkanker een niet-invasieve versie hadden. Meer nog, volgens het tijdschrift Lancet Oncology, ontdekte een cohort studie dat zelfs de meeste "invasieve" kankers er lijken op achteruit gaan met de tijd, indien onbehandeld.

    De wetenschappelijke studie wijst er ook op dat "De introductie van screening door mammografie in de Verenigde Staten in verband wordt gebracht met een verdubbeling van het aantal gevallen van vroeg stadium van borstkanker dat elk jaar worden gedetecteerd." En toch, merkten zij op: "Van slechts 6,5 procent van deze vroege stadium borstkanker gevallen werd verwacht dat ze zouden doorstromen naar een gevorderde ziekte."

    En het wordt nog erger.

    Mammogrammen werken met lage energie x-ray 30kVp straling, dat 300 procent meer kankerverwekkende is dan hoogenergetische straling die afkomstig is van een atoombom ontploffing! Dit feit blijft onopgemerkt want de huidige risicomodellen werden ontwikkeld voordat DNA werd ontdekt.

    Wat wetenschappers zouden moeten ontwikkelen is een echte scanning technologie die verder gaat dan de mammografie die met zijn lage energie straling de menselijke cellen aanvalt!

    Als DNA wordt blootgesteld aan lage energie straling uitgestuurd door mammogrammen interfereren de genen die gevoelig zijn voor borstkanker, BRCA1 en BRCA2, eigenlijk met het zelfherstellend DNA-mechanisme van het lichaam. Aangezien het lichaam probeert de carcinogenen te verminderen die worden ontvangen door de straling wordt het gevoelig voor het ontwikkelen van kanker.
    De medische gemeenschap moet begrijpen dat de op x-stralen gebaseerde mammografie niet voorkomt maar eigenlijk toekomstige borstkankers inluidt door het 'martelen' van  DNA.

    Vrouwen moeten zich vooral niet verplicht voelen zich te onderwerpen aan de straling van mammografie die leidt tot verkeerde diagnoses en eigenlijk kanker veroorzaakt en de Susan G. Komen vereniging voor "borstkanker bewustzijn" moet vrouwen de waarheid vertellen. De roze parade is voorbij.

    Oorspronkelijk artikel: " 1,3 million wrongly treated after false positivess from mammograms" Tuesday, May 14, 2013 by: Lance Devon, Natural News.


    Bijlagen:
    http://butterbeliever.com/i-will-not-be-pinkwashed-why-i-do-not-support-susan-g-komen-for-the-cure/   
    http://ww5.komen.org/AboutUs/AboutUs.html   
    http://www.activistpost.com/2012/11/30-years-of-breast-screening-13-million.html   
    http://www.greenmedinfo.com/blog/30-years-breast-screening-13-million-wrongly-treated   

    14-05-2013, 20:44 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Tags:kanker, borstkanker, mammografie
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lippenstift ongezond
    Alarmerend hoge niveaus van aluminium, cadmium en lood in lippenstift.

    NaturalNews) Als een populair cosmetisch product sinds mensenheugenis wordt lippenstift sinds lange tijd gebruikt door vrouwen in vele verschillende culturen om hun vrouwelijkheid te accentueren en hun eigen unieke uitingen van elegantie en stijl uit te stralen naar de buitenwereld. Maar een nieuwe studie uitgebracht door de Universiteit van Californië, Berkeley (UCB) School van Volksgezondheid, uit zijn bezorgdheid over de veiligheid van conventionele lipspenstift producten daar velen te gevaarlijke hoge niveaus van aluminium, cadmium, lood en andere toxines blijken te bevatten.

    UCB onderzoekers testten 32 gewone lippenstift en lipgloss producten die op grote schaal verkocht worden en vonden dat vele zijn belast met cadmium, chroom, aluminium en minstens vijf andere metalen. Gepubliceerd in het  tijdschrift Environmental Health Perspectives, bleek uit de bevindingen dat vrouwen die gebruik maken van dergelijke producten, zelfs op een bescheiden niveau, sterk hun risico zien verhogen op het ontwikkelen van een scala aan mogelijke gezondheidsproblemen, waaronder gastro-intestinale klachten, schade aan de zenuwen, en kanker.

    "Lippenstift en lipgloss worden beetje bij beetje ingenomen of geabsorbeerd door de huid," zegt het UCB persbericht over de studie. "Zelfs een aanvaardbare dagelijkse inname afgeleid uit deze studie zou voor sommige lippenstift en lipgloss resulteren in een overmatige blootstelling aan chroom, een kankerverwekkende stof gekoppeld aan maagzweren."

    De meeste conventionele schoonheidsproducten bevatten een veelheid aan giftige stoffen op verschillende niveaus.

    Van de 32 geteste producten vonden onderzoekers dat 24 daarvan, of 75 procent, ook lood bevatten waarvan bekend is dat het hersenen, cellen en DNA beschadigt. Aangezien geen enkele mate van blootstelling aan lood veilig is voor jonge kinderen heeft deze ontdekking vooral betrekking op jongere meisjes die lippenstift gebruiken als spel. 

    "Ik meen dat de FDA (Food and Drug Administration) hier aandacht moet aan besteden," zegt Sa Liu, auteur van de studie en onderzoeker op milieu en gezondheidswetenschappen aan UCB. "Onze studie was beperkt met lippenstift producten die vooral worden gebruikt door jonge Aziatische vrouwen in Oakland, Californië maar zijn toch van algemene merken die te koop zijn in alle winkels. Op basis van onze bevindingen is een grotere meer diepgaande studie van lippenstift producten en cosmetica in het algemeen  gerechtvaardigd ".

    Het FDA voerde een eigen onderzoek uit op lood in lippenstift einde 2011 en vond bij een steekproef dat alle 400 producten lood bevatten. Een schokkend aantal 380, of 95 procent, van de geteste monsters bevatten een gehalte van meer dan 0,1 delen per miljoen (ppm), wat hoger is dan het maximumgehalte toegestaan in snoep. Maar op de typische FDA wijze verzachtte het agentschap grotendeels zijn eigen bevindingen en verklaarde dat de niveaus zeer laag waren en geen veiligheidsproblemen opleverden."

    "Sommige van de giftige metalen hebben echter niveaus die mogelijk een effect op lange termijn zouden kunnen hebben," zegt UCB professor S. Katharine Hammond, die hielp bij de nieuwe studie. "Het is een niveau kwestie."

    Oorspronkelijk artikel: "Lipstick found to contain alarmingly high levels of aluminium, cadmium and lead" Friday, May 10, 2013 by: Eth an A. Huff, staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://newscenter.berkeley.edu/2013/05/02/toxic-metals-in-lipstick/   
    http://www.usatoday.com/story/news/nation/2013/05/02/toxic-chemicals-lipstick/2125325/   

    14-05-2013, 13:04 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Tags:lippenstift
    09-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Melatonine erkend als slaapmiddel
    Melatonine: een natuurlijke steun voor de slaap.

    Melatonine: de Europese Unie heeft eindelijk een natuurlijk product dat helpt om beter te slapen erkend.

    Als je het mij vraagt, hebben degenen die deze natuurlijke stof gedurende zovele jaren hebben verboden, zonder enig wetenschappelijk argument, terwijl 25 tot 40% van de bevolking last heeft van slaapstoornissen, een ernstig misdrijf begaan tegen hun medeburgers.

    Uiteindelijk zou een slimme advocaat hen kunnen aanklagen voor:
    - het vergiftigen van miljoenen mensen door hen te dwingen chemische slaappillen, benzodiazepines, gewoon vergif, te gebruiken terwijl melatonine natuurlijk en veilig is;
    - het ledigen van de kassa van de ziekenfondsen die zich domweg laten doen (corruptie): melatonine is erg goedkoop en wordt niet gedekt door enig octrooi, in tegenstelling tot industriële slaapmiddelen, dus veel lagere uitgaven;
    - het ontzeggen aan de mensen van een veilige en natuurlijke stof die veel andere positieve effecten op de gezondheid heeft.

    Maar laten we positief zijn, en terugkeren naar de voordelen van melatonine:

    Effectief tegen slapeloosheid.

    Zodra het daglicht verdwijnt begint de pijnappelklier, die gelegen is in de hersenen, melatonine af te scheiden. Deze stof is een natuurlijk hormoon dat je lichaam voorbereidt op slaap en rust. (1)

    Inderdaad, is de pijnappelklier direct verbonden met de optische zenuwen in harmonie met het licht. Dit is de reden waarom melatonine bekend is als het hormoon dat je lichaamsklok stuurt, ook wel bekend als slaap-waakritme of circadiane ritme. Dit is de reden waarom blinde mensen vaak moeite hebben om te slapen.

    Alle levende organismen hebben zonder uitzondering melatonine: dieren, planten, algen, bacteriën, enz.. Dit stelt hen in staat zich aan te passen aan dag en nacht, maar ook aan de seizoenen.

    Volgens de onderzoekers, is melatonine gekoppeld aan het ontstaan van leven op aarde, en één van de oudste moleculen die ongewijzigd is gebleven sinds het ontstaan van de mensheid.

    Echter, veel factoren uit het moderne leven vertragen of blokkeren de productie van melatonine: elektrisch licht, medicijnen, elektromagnetische golven.

    Een beetje melatonine 's avonds voor het slapen kan mensen helpen om hun slaapkwaliteit te herwinnen. Maar voordat ik u vertel hoe, laten we eerst de anti melatonine factoren onderzoeken, want het is vooral door je daartegen te beschermen dat je uw slaap kunt verbeteren:

    Geneesmiddelen.

    Van alle elementen die berucht zijn voor het vernietigen van de natuurlijke reserves aan melatonine, als we tabak en alcohol uitsluiten, is zonder twijfel de regelmatige consumptie van bepaalde geneesmiddelen waarvan de meest geduchte slaappillen en anxiolytische middelen zijn die vaak worden voorgeschreven door artsen om de slaap te verbeteren!

    Dit is vooral schokkend als je bedenkt dat, hoewel het niet wordt aangeraden om deze medicijnen te gebruiken voor meer dan een maand, één op de vijf (22% van de Franse bevolking) het toch doet.

    Nog zorgwekkender is dat deze medicijnen steeds vaker worden geconsumeerd door jongeren: 6% onder de 25 zeggen dat ze deze medicijnen te nemen.
    Tenslotte verklaren bijna de helft (49%) van de ouderen van meer dan 75 jaar regelmatig die medicijnen te gebruiken en juist deze familie van geneesmiddelen wordt verdacht voor het begunstigen van bepaalde ziekten van het zenuwstelsel, zoals de ziekte van Alzheimer!

    Op zijn kop gezet.

    Helaas, slaapmiddelen en anti-angst medicijnen zijn niet de enige om melatonine te vernietigen. Dit is ook het geval met aspirine, ibuprofen, beta-blokkers, calcium-antagonisten, niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen met een totaal van 75 met meer dan 120 verschillende stoffen die regelmatig worden gebruikt door miljoenen mensen in de wereld.

    Bèta-blokkers met name zijn zo effectief tegen melatonine dat onderzoekers ze gebruiken bij laboratoriumexperimenten om de productie van melatonine te annuleren voor proefnemingen. Dit zijn zeer vaak voorgeschreven medicaties voor de bloeddruk en bepaalde hartritmestoornissen (Propranolol). Patiënten die deze middelen nemen moeten niet verbaasd zijn om slapeloosheid te hebben. 
    Een dosis lager dan de helft van de gebruikelijke is voldoende om de secretie van melatonine bij mensen te soppen zoals aangetoond in 1992 door Dr GMBraun. (2)

    Elektromagnetische velden vormen ook druk op melatonine.

    Het toepassen van magnetische velden op het hoofd van knaagdieren doet  niet alleen hun melatonine niveaus dalen met bijna 50% maar leidt ook tot het verstoren van de pijnappelklier die melatonine afscheidt.
    Als je in een moderne stad leeft  wordt je lichaam  waarschijnlijk omringd door elektromagnetische golven van verschillende bronnen: mobiele telefoons, radio's, antennes, elektrische apparaten. Ons lichaam kent het verschil niet tussen natuurlijke en kunstmatige energievelden. Deze onzichtbare vervuiling heeft direct invloed op melatonine wat zou kunnen verklaren waarom slaapstoornis een epidemie is die gestaag toeneemt in de geïndustrialiseerde landen.
    Eén op de vijf mensen in Frankrijk heeft chronische slapeloosheid gepaard met vermoeidheid of overmatige slaperigheid overdag.
    De zorgen van het leven, stress, levensstijl, een ongezonde levensstijl, werk, etc.. zouden de enige verklaring zijn.

    Wie kan melatonine innemen en wanneer?

    Melatonine kan helpen, vooral als je:
    - laat gaat slapen en te vroeg wakker wordt;
    - je vaak 's nachts wakker wordt en dutjes neemt of wegdoezelt overdag;
    - moeite hebt om in slaap te vallen.
    - onregelmatig werkt  (verpleegsters, piloten, enz.).

    Het innemen van melatonine heeft geen invloed op de natuurlijke afscheiding door de pijnappelklier, noch op korte of middellange of lange termijn. Dit betekent dat er geen gewenning is.
    Een belangrijk voordeel van melatonine is dat het geen invloed heeft  op het geheugen of cognitieve functies dit in tegenstelling tot medicijnen in de klasse van slaapmiddelen en anxiolytische functies.
    Melatonine is een effectieve stof voor mensen ouder dan 45 jaar die slecht slapen en meerdere malen wakker worden.

    Tijdsverschil.

    Verschillende studies tonen aan dat melatonine de symptomen vermindert veroorzaakt door jetlag. Het helpt niet alleen om sneller in slaap te vallen zodra men ter plaatse is maar het past ook de biologische ritmes aan, aan de lokale tijd. Een aanpassing van de interne klok vermindert met de helft de tijd van jetlag.
    Dat is de reden waarom melatonine nu veel wordt gebruikt door piloten en stewardessen.

    Hoeveel innemen?

    Voor het slapen is een kleine dosis melatonine effectiever dan een grote. Het effect treedt op bij 0,3 mg / dag, een half uur voor het slapen gaan. (3)
    Als men meer dan 2 mg/dag neemt is het effect minder effectief op de slaap en kan de volgende dag slaperigheid optreden.

    Toxiciteit

    Melatonine wordt door de autoriteiten beschouwd als een zeer veilig product. Sinds 16 mei 2012, is het zelfs toegestaan om op de verpakking te vermelden dat melatonine "bijdraagt tot het verminderen van de effecten van jetlag," en "vermindering van de tijd om in slaap te vallen. "(Verordening (EU) nr. 432/2012 van de Commissie).
    Wanneer men weet hoe moeilijk Brussel het heeft gemaakt voor het vermelden van dergelijke therapeutische aanspraken op natuurlijke producten is dit een zeer sterke waardering van melatonine.
    Maar neem nooit melatonine zonder medisch toezicht in gevallen van kanker of epilepsie. Als u wilt profiteren van de effecten van melatonine om chemotherapie te begeleiden doe dit dan alleen in overleg met uw arts.

    Waar te verkrijgen?

    Melatonine is vrij te verkrijgen in Europa; je kunt overal vinden op het internet, apotheek, en zelfs in sommige supermarkten. Er is geen melatonine van dierlijke oorsprong dit in tegenstelling met wat op Internet soms wordt beweerd is de melatonine meestal van plantaardige oorsprong.

    Jean-Marc Dupuis

    Bronnen:

    (1) http://www.upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6d/Pineal_gland.gif 

    (2) Long J.W. et Rybacki J.J..The essential guide to prescription drugs-1995, New York: Harperperrenial, 1995, p.863 

    (3) Selon le Dr Richard Wurtman, du Massachusetts Institute of Technology, cité sur laNutrition.fr 



    Oorspronkelijk artikel: "Mélatonine: un somnifère naturel" door Jean-Marc Dupuis "Santé Nature Innovation".




    09-05-2013, 18:04 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Tags:melatonine, slapeloosheid
    06-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GGO's ... bedenkelijke kwaliteit
    Vergelijking tussen GGO- en niet-GGO-maïs - de echte statistieken zullen u verbazen!

    (NaturalNews) Alhoewel Monsanto paradeert met zijn genetisch gemodificeerde zaden en ze uitstrooit als snoep over de velden zien de toekomstige generaties aan tegen verlies van belangrijke voedingswaarde en ziekte veroorzakend voedsel. Aangezien de overheid de GGO-industrie beschermt met zijn recente ondertekening van de "Monsanto Protection Act", zijn gezondheidsbelangen te grabbel gegooid.

    Een rapport "The Corn Comparison Report" uit 2012  werd onlangs uitgebracht door Profit Pro en gepubliceerd in maart ll. op de website voor Moms Across America ,een groep die werkt rond de bewustwording van de gevaren van genetisch gemodificeerde organismen, met het doel de GGO's te laten labelen. 

    Het rapport wijst gedetailleerd op de voedingstekorten van GGO-maïs in vergelijking met reguliere biologische maïs. Het rapport onthult de verbluffende niveaus van glyfosaat in de GGO-maïs en de hoeveelheid essentiële voedingsstoffen die ontbreken.

    GGO-maïs: bedenkelijke voedingswaarde.

    De voeding statistieken voor GGO maïs zijn hard. Hier is wat het rapport aangeeft:

    • Biologische maïs heeft 14 ppm mangaan. GGO-maïs heeft slechts 2 ppm.
    • Ongemanipuleerde maïs heeft 7 keer meer mangaan!
    • Biologische maïs heeft 6130 ppm calcium. GGO bereikt slechts 14 ppm.
    • Ongemanipuleerde maïs heeft 437 keer meer calcium!
    • Biologische maïs heeft 113 ppm magnesium. GGO-maïs bevat slechts 2 ppm.
    • Ongemanipuleerde maïs heeft 56 keer meer magnesium!

    GGO-maïs bevat alarmerende niveaus glyfosaat.

    De hoeveelheid formaldehyde en glyfosaat in GGO-maïs is ongelooflijk. Om het af te breken laten de Amerikaanse EPA-normen glyfosaat in water toe tot maximaal 0,7 ppm. Uit Europese tests blijkt dat de dieren beginnen met het ervaren van leverschade bij 0,0001 ppm glyfosaat in water. Neem deze twee statistieken samen: Amerikaans water bevat 7000 keer meer glyfosfaat dan het gekende niveau voor leverschade bij dieren!

    GGO-maïs scheert nog een andere top. GGO-maïs bevat 13 ppm glyfosaat of het equivalent van 130.000 maal de toxiciteit van EPA water normen!

    Het formaldehyde gehalte van GGO-maïs is ongelooflijk.

    In een soortgelijke studie over GGO-maïs ontdekte Dr Huber dat dieren GGO maïs weigeren ten koste van alles. Wanneer zij de keuze hebben tussen beide GGO en niet-GGO variëteiten van maïs gaan de dieren altijd voor de echte biologische. Huber ontdekte ook dat 0,97 ppm formaldehyde giftig is voor dieren. De GGO-maïs die hij probeerde te voeren aan de dieren bevatte 200 keer deze hoeveelheid!

    Dit roept de vragen op:

    • Waarom wordt zoiets giftig aangeboden aan mensen?
    • Waarom zou de mens zulke voding gebruiken?
    • Zijn de mensen laks?
    • Is hun instinct stilgelegd?
    • Is hun intuïtie gevoelloos?
    • Zijn ze afgeleid door mooie labels en de beloften van veiligheid?

    Mars tegen GGO's.

    Genetisch gemodificeerde organismen zijn een open uitnodiging voor vaatziekten, kanker en onvruchtbaarheid. Het eten van lege voedingswaarde zoals met formaldehyde beladen GGO maïs vormt een met ziekten geteisterde bevolking. Er is genoeg bewijs over de gruwel van genetisch gemodificeerd voedsel. Elk bedrijf dat dit genetisch gemodificeerd systeem de mensen aanprijst moet worden berecht voor misdaden tegen de menselijkheid.

    Helaas, Monsanto en andere biotech zijn hun misdaden tegen de menselijkheid net vergeven. Door recent lobbyen bij de federale overheid was Monsanto in staat om hun GGO-industrie te beschermen en krijgen ze van het Congres en president Obama een bepaling die hen vrijstelt van GGO aansprakelijkheid. Deze wet werd op 26 maart ondertekend en geeft aan biotechbedrijven zoals Monsanto de mogelijkheid om federale goedkeuringstesten te omzeilen en hun GGO-gewassen te laten kweken ondanks de bekende gezondheidsrisico's. Deze bepaling bevrijdt biotechbedrijven van hun aansprakelijkheid voor de mensen en van justitiële verantwoordelijkheid.

    Een wereldwijde mars tegen Monsanto is gepland voor 25 mei 2013 http://occupy-monsanto.com/march-against-monsanto-may-25-2013/

    Oorspronkelijk artikel: "Comparison of GMO and non-GMO corn - the real statistics will astound you!" Sunday, May 05, 2013 by: Lance Devon, Natural News.

    Bijlagen:
    http://rt.com/usa/toxic-study-gmo-corn-900/   
    http://www.atlantaprogressivenews.com/interspire/news/2013/04/30/%28ips%29-us-activists-outraged-over-so-called-monsanto-protection-act.html   
    http://www.momsacrossamerica.com/stunning_corn_comparison_gmo_versus_non_gmo   

    06-05-2013, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Tags:GGO's, Monsanto
    05-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Citrusvruchten tegen kanker
    Volgens een laatste systematisch review verminderen citrusvruchten aanzienlijk het risico op borstkanker. 

    (NaturalNews) Volgens een nieuw systematisch review van vroegere studies verlaagt een hoge inname van citrusvruchten het risico op borstkanker bij vrouwen met 10 procent. Maar belangrijker, onder hoge opname verstaat men in één van de studies slechts 17-33 gram per dag en daar spreekt men van een 32 procent risicovermindering op borstkanker.

    De anti-kanker effecten van citrusvruchten zijn een uitstekende bron van verschillende fytochemicaliën zoals beta-cryptoxanthine limonoids en quercetine waarvan in laboratoriumstudies is gebleken dat zij een krachtige activiteit hebben tegen kanker. In studies met mensen heeft citrusvruchten gebruik  aangetoond bescherming te bieden tegen alvleesklier-, maag-, keel-, colorectale- en borstkanker. In sommige studies is er slechts minimale invloed geconstateerd of zijn er zelfs tegenstrijdige resultaten. Dit is vaak te wijten aan de lage hoeveelheid geconsumeerde citrusvruchten en de moeilijkheid in het scheiden van de beschermende effecten tussen citrus en andere vruchten of groenten.

    Citrus verkleint risico op borstkanker met ten minste 10 procent

    Om bovengenoemde redenen hebben onderzoekers uit Korea een nieuw systematisch review geopend die eerdere studies combineert uit China, de VS en Australië, in een poging om de rol van citrusvruchten in de preventie van borstkanker te verduidelijken. Het omvat een totaal van 8393 deelnemers in de leeftijd van 20 tot 98. Wanneer alle gegevens bij elkaar werden gecombineerd werd een totale risicoreductie van 10 procent waargenomen voor de gebruikers met het hoogste opname van citrusvruchten in vergelijking met de laagste. Echter, als men enkele studies van 20 jaar geleden weglaat uit de analyse zien de resultaten er veel beter uit met een gemiddelde totale risicoreductie van ongeveer 20 procent.
    Interessant is dat de grootste studie van allen uit de analyse (met 3015 deelnemers), en de enige die een statistische significantie van p = 0.002 (grote nauwkeurigheid) bereikte, toevallig ook het hoogste beschermend effect van citrus verbruik laat zien nl. 32 procent . Deze studie, uit China, toonde ook aan dat citrusfruit het meest beschermende is van alle waargenomen voeding (met inbegrip van druiven, perziken, peren, bananen, appelen) en op gelijke voet staat met de beschermende effecten van bepaalde groenten. Het meest opvallend is dat een dergelijke bescherming werd bereikt met een citrus inname van slechts 17-33 gram per dag, wat ongeveer gelijk is aan één achtste tas sinaasappelsap.

    Het China voordeel: Synergie met groene thee?

    Het lijkt erop dat Chinese vrouwen aanzienlijk minder citrus nodig hebben als bescherming tegen borstkanker dan Westerlingen. Bijvoorbeeld, een eerdere studie toonde aan dat Amerikaanse vrouwen bij het dagelijks nuttigen van een halve portie (125 gram) een risicoreductie van slechts 20 procent bereikten voor postmenopauzale en 17 procent voor premenopauzale borstkanker. Waarom zouden Chinese vrouwen minder nodig hebben om zich te beschermen? 

    Het antwoord zou kunnen komen uit de groene thee die ze drinken. Een recente en zeer verrassende studie uit Japan toonde aan dat wanneer groene thee drinkers dagelijks citrusvruchten eten, zij (vrouwen) een statistisch significante 18 procent reductie van het totale risico van kanker berikten met inbegrip van een niet-statistisch significante 26 procent vermindering van borstkanker. Belangrijk is dat deze risico reducties boven de beschermende effecten van groene thee liggen. Omdat groene thee niet verwerkt werd in de Chinese studie is het mogelijk dat een synergisch effect meespeelt.
    Het nieuw systematisch review bevestigt dat citrusvruchten een duidelijke een rol spelen in de preventie tegen borstkanker. Terwijl zelfs kleine hoeveelheden citrusvruchten zinvolle bescherming kunnen bieden moeten vrouwen die op zoek zijn om hun risicoreductie te maximaliseren overwegen van minstens dagelijks een halve tas citrusvruchten te eten en met inbegrip van groene thee voor het (synergisch) versterkend effect.

    Oorspronkelijk artikel: "Citrus fruit significantly reduces breast cancer risk in latest systematic review" Saturday, May 04, 2013 by: Ethan Evers, Natural News.

    Over de auteur:
    Ethan Evers is auteur van de bekroonde medische thriller "The Eden Prescription'. Het boek is gebaseerd op de nieuwste wetenschap en geïnspireerd op echte historische gebeurtenissen die teruggaan tot het begin van de "War on Cancer." Ethan heeft een doctoraat in de Toegepaste Wetenschappen.


    Bijlagen:
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12704679   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15342450   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20104526   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23593085   

    05-05-2013, 12:47 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Tags:borstkanker, citrus
    04-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diabetes voorkomen
    Hoe diabetes voorkomen met alledaagse voeding?

    Volgens de meest recente statistieken lijdt ongeveer één derde van de gehele Amerikaanse bevolking, of meer dan 100 miljoen Amerikanen, aan diabetes of pre-diabetes, een bloedsuiker aandoening die uiteindelijk kan leiden tot meer ernstige gezondheidsproblemen en zelfs tot de dood. Op basis van het Amerikaanse Centers for Disease Control en Prevention (CDC) voorspellingen wordt dit aantal naar verwachting verdubbeld tegen 2050 als trends doorzetten aan de huidige snelheid. Maar u en uw gezin moeten niet het slachtoffer worden van deze ingrijpende diabetes-epidemie - hier zijn enkele tips over hoe u uw dieet en levensstijl kuntveranderen om diabetes te voorkomen en mogelijk te bezwijken aan voegtijdige dood:

    1) Eet meer voedingsmiddelen rijk aan quercetine. Behorende tot de flavonoïden familie van antioxidanten is van quercetine aangetoond mee te helpen aan een lagere bloedsuikerspiegel en het verbeteren van de plasma insuline niveaus, twee factoren die geassocieerd worden met
    diabetes (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19496084). 

    Quercetine helpt ook schadelijke vrije radicalen te neutraliseren en zo ontstekingen te remmen, niet om de bloeddruk te verlagen bij mensen met ontstekingen (http://www.umm.edu/altmed/articles/quercetin-000322.htm)

    Voedingsmiddelen die rijk zijn aan quercetine zijn onder meer appelen, citrusvruchten, uien, peterselie, salie, groene thee en rode wijn. Olijfolie, druiven, donkere kersen en donkere bessen zijn ook rijk aan quercetine en andere flavonoïden, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center (UMMC). En als voedingsbronnen niet voldoende zijn is quercetine ook beschikbaar als supplement. 

    2) Een theelepel kaneel per dag om diabetes weg te houden. Cinnamon bevat krachtige bloedsuiker stabiliserende verbindingen die niet alleen het glucosemetabolisme stimuleren maar ook de activiteit nabootsen van insuline in het lichaam.  Kaneel kan ook  de snelheid verminderen waarmee voedsel uit de maag komt en zo de bloedsuiker rush remt die vaak voorkomt na een maaltijd met veel geraffineerde suiker en eenvoudige koolhydraten (http://www.huffingtonpost.com).
    De meeste kaneel die verkocht wordt in supermarkten komt van de "kassie" familie van kaneel, wat niet noodzakelijk de meest geneeskrachtige variëteit is. Zogenaamde "echte" cinnamon, die over het algemeen niet zo lekker is en moeilijker te vinden dan cassia kaneel, komt uit de "Ceylon" familie en heeft een veel lagere inhoud aan cumarine, een bloedverdunnende verbinding, alsmede een hoger totaal gehalte aan voedingsstoffen. Echter, alle belangrijke rassen van kaneel bezitten aantoonbare diabetes-bestrijdende eigenschappen (http://www.naturalnews.com/035642_cinnamon_blood_sugar_regulating.html).

    3) Eet meer broccoli en andere kruisbloemige groenten. Rijk aan de kankerbestrijdende verbinding sulforafaan zijn broccoli en andere kruisbloemigen een belangrijk onderdeel van een anti-diabetes dieet omdat ze de bloedvaten beschermen tegen cellulaire schade. Vitamine C, chroom, vezels, beta-caroteen, en vele andere voedingsstoffen in broccoli beschermen tegen vrije radicalen, hoge bloedsuikerspiegel, en hoge niveaus van low-density lipoprotein of LDL, cholesterol, die allemaal zijn gekoppeld aan diabetes (http://www.nhs.uk/news/2008/08August/Pages/Broccolianddiabetes.aspx).

    4) Beweeg meer en ban junk food. Dit ligt misschien een beetje voor de hand, gewoon het regelmatig verrichten van lichamelijke activiteit  kan een enorme impact hebben op feit of je lichaam al dan niet bezwijkt onder een diabetische aandoening. Omdat overgewicht en een slechte lichamelijke gezondheid belangrijke factoren zijn bij diabetes is het logisch dat bewegen en gezond eten belangrijke factoren zijn om fit te blijven en een gezonde bloedsuikerspiegel te behouden. Het is het beste om te beginnen met kortere, hogere intensiteit trainingen om je stofwisseling op gang te brengen en uw insuline en leptine weerstand te verlagen en geleidelijk de juiste cardiotraining in te voeren.
    Wat voeding betreft, het beste is tarwe en gluten bevattende voedingsmiddelen te vermijden daar van deze is aangetoond te interfereren met het glucosemetabolisme. Voedingsmiddelen die ingrediënten zoals high-fructose corn syrup (HFCS), verrijkte bloem, gehydrogeneerde oliën, kunstmatige smaakstoffen, conserveringsmiddelen, kleurstoffen, en genetisch gemodificeerde organismen (GGO's) bevatten moeten ook worden vermeden als je ernstig wil werken aan het voorkomen van diabetes. Beperk de consumptie van granen, zelfs volle granen en verbruik gezonde vetten, inclusief verzadigde vetten uit ongeraffineerde kokosolie en boter en vlees afkomstig van met gras gevoede dieren voor het bekomen van een optimale gezondheid (http://www.charlespoliquin.com).

    5) Zorg voor voldoende magnesium en probiotica.  Meer dan 75 procent van de Amerikaanse bevolking heeft een tekort aan magnesium, een mineraal dat in het lichaam meer dan 300 unieke en noodzakelijk biochemische reacties moet activeren. Je botten, cellen, organen en weefsels zijn allemaal afhankelijk van magnesium om goed te functioneren. Zonder voldoende magnesium zijn je immuniteit, skelet, hart en bloedsomloop allemaal ernstig in gevaar. Zorg ervoor dat u grote hoeveelheden magnesium consumeert wat essentieel is voor de bescherming tegen hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten en diabetes (http://ods.od.nih.gov/factsheets/Magnesium-HealthProfessional/).
    Ook probiotica bacteriën die de darm bevolken en het immuunsysteem regelen, zijn essentieel voor het voorkomen van diabetes. Uit een studie gepubliceerd eerder dit jaar bleek dat het veranderen van het microbioële saldo van obesitas patiënten met een hoog risico op diabetes kan helpen om de metabole effecten gekoppeld aan diabetes te doen keren (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22798958).

    Oorspronkelijk artikel: "How to prevent diabetes with everyday foods" Friday, May 03, 2013 by: Ethan A. Huff, staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://ndep.nih.gov/diabetes-facts/index.aspx   
    http://www.deathtodiabetes.com/Super_Foods_for_Diabetes.html#.UYVirYKz54Y   
    http://www.diabetesincontrol.com/issues/Issue_306/cinnamondiabcare.pdf   
    http://www.menshealth.com/spotlight/diabetes/12-powerfoods.php   
    http://www.ranker.com/list/the-dirty-dozen-12-foods-to-beat-diabetes/sandramiller   

    04-05-2013, 21:37 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Tags:diabetes, light
    02-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lijnzaad voorkomt borstkanker
    Volgens een nieuwe studie vermindert lijnzaad het risico op borstkanker met 28 procent. 

    (NaturalNews Voor het eerst hebben Canadese onderzoekers aangetoond dat lijnzaad het risico op borstkanker met 28 procent vermindert bij vrouwen in de postmenopauze en dat vlasbrood het risico vermindert met 26 procent in zowel de pre- als postmenopauze. Deze resultaten geven aan dat lijnzaad en vlas bevattend brood een eenvoudig maar effectief middel kunnen zijn voor het verminderen van het risico op borstkanker.

    Lijnzaad: de rijkste voedingsbron van anti-kanker lignanen.

    Lignanen zijn een klasse van polyfenolen met krachtige antioxidante en anti-oestrogene ergenschappen en om die reden worden zij vermeld als een mogelijke preventieve maatregel tegen borstkanker. Inderdaad is er reeds aangetoond dat lignanen de groei remmen en geprogrammeerde celdood (apoptose) induceren van zowel ER- en ER + borstkankercellen zowel in vitro als in dierstudies. Belangrijker, lignanen remmen ook het vermogen van zowel ER + en ER-borstkankercellen om uit te zaaien door krachtig metallo MMP2, MMP9 en MMP14 te onderdrukken.

    Helaas, lignanen zijn niet makkelijk te krijgen uit ons dagelijks voedsel. De beste bronnen zijn volle granen, zemelen, zaden, noten en peulvruchten. Maar deze bevatten slechts ongeveer 0,25-1,0 milligram lignanen per 100 gram voedsel. Uitzonderingen hierop zijn lijnzaad, sesamzaad, en kikkererwten met lignaan respectievelijk 335 mg, 132 mg en 35 mg per 100 gram.

    Lijnzaad en sesamzaad zijn duidelijk superfoods als het gaat om lignanen, met meer dan 100 maal de lignanen inhoud van vrijwel elk ander levensmiddel. (Merk op dat de normale lijnzaadolie geen lignanen bevat.)


    Tot 28 procent vermindering van het risico op borstkanker volgens de allereerste studie over lijnzaad.

    Vanwege de groeïende interesse voor lijnzaad voor de preventie van kanker organiseerden Canadese onderzoekers onlangs de eerste studie ooit die specifiek het risico van borstkanker versus lijnzaad onderzocht. Zij analyseerden de diëten van 2999 ​​vrouwen met borstkanker en 3370 gezonde vrouwen (alle tussen 25 en 74 jaar) op lijnzaad gebruik.
      
    Postmenopauzale vrouwen ervaarden 28 procent minder borstkanker als zij minstens een kwart kopje lijnzaad consumeerden over één maand, en 26 procent minder kanker als zij minstens wekelijks een sneetje vlasbrood aten. Premenopauzale vrouwen zagen tot 26 procent vermindering van het risico door het eten van vlasbrood maar werden niet beschermd (met statistische significantie) door lijnzaad.


    Vlas lignanen tegen borstkanker: Hoeveel is er nodig?

    Postmenopauzale vrouwen werden goed beschermd door de consumptie van een kwart kopje lijnzaad over één maand. Dit levert ongeveer 163 mg van vlas lignanen per maand, of ongeveer 5,35 mg per dag. Toevallig komt dit bijna exact overeenkomt met de 5,4 mg dagelijkse minimum inname die werd gezien als nodig  voor de bescherming tegen borstkanker. Het bereiken van deze hoeveelheid is niet waarschijnlijk in een normaal dieet. Een recent onderzoek toonde aan dat vrouwen in westerse landen slechts ongeveer één mg per dag aan lignanen consumeren. Daarom moeten vrouwen in de postmenopauze  overwegen hun dieet aan te vullen met lijnzaad voor optimale bescherming (ongeveer een halve theelepel dagelijks is voldoende). Evenzo kunnen deze vrouwen vlasbrood inlassen in hun dieet dat hen betere bescherming geeft dan rauwe zaden.

    Met deze nieuwste studie uit Canada is de overtuiging van de werking van lijnzaad als preventieve maatregel tegen borstkanker sterker dan ooit. En meer data is op komst. Er zijn momenteel drie lopende klinische studies die vlas testen (zaden of lignanen) tegen borstkanker. Tot die resultaten naar buiten komen is het goed om te weten dat het regelmatig consumeren van zelfs kleine hoeveelheden lijnzaad (of brood) een significante bescherming tegen borstkanker kan bieden.

    Oorspronkelijk artikel: "Flax seed consumtion reduces breast cancer risk by 28 percent in new study" Thursday, May 02, 2013 by: Ethan Evers, Natural News.


    Over de auteur:
    Ethan Evers , doctor in de Toegepaste Wetenschappen, is auteur van de bekroonde medische thriller "The Eden Prescription ' gebaseerd op de nieuwste wetenschap en geïnspireerd op echte gebeurtenissen die terug gaan tot het begin van de "oorlog om kanker".

    Bijlagen:
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17992574   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22438134   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22842186   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23354422   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23572295   

    02-05-2013, 19:40 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Tags:lijnzaad, borstkanker
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mangosteen
    Mangosteen om ziekten en ontstekingen te bestrijden: Onderzoek.

    (NaturalNews) Onderzoek heeft aangetoond dat de tropische vrucht mangosteen een krachtige immuun booster en anti-sontstekingsmiddel is die ook belangrijke kankerbestrijdende eigenschappen blijkt te hebben.

    Mangosteen is een kleine, langzaam groeiende tropische groen blijvende boom afkomstig uit Zuidoost-Azië. De vrucht wordt al lang in de streek gebruikt in de traditionele geneeskunde voor de behandeling van diarree, huidinfecties en wonden.

    Talrijke studies hebben in mangosteen krachtige anti-inflammatoire eigenschappen ontdekt. Uit een gerandomiseerde, dubbelblinde, placebo gecontroleerde studie, gepubliceerd in Nutrition Journal in 2009 bleek dat acht weken gebruik  van mangosteen sap mix XanGo-sap heeft geleid tot een significante daling van ontstekingsmarkers bij de deelnemers met overgewicht en obesitas. Deze dalingen werden alleen gezien bij de deelnemers die 18 gram sap per dag dronken echter niet bij de deelnemers die lagere doses namen.

    Uit een andere studie, door onderzoekers van de Tohoku University in Japan, bleek dat het chemische gamma-mangostin in mangosteen ontstekingen reduceert in de structurele cellen van de hersenen, wat suggereert dat het sap therapeutisch potentieel kan hebben bij het voorkomen of behandelen van inflammatoire hersenaandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer. Onderzoekers hebben ook ontdekt dat gamma-mangostin de activiteit remt van het ontstekingsbevorderend enzym COX-2.

    De kracht van xanthonen.

    Veel van de krachtige helende eigenschappen van mangosteen worden toegeschreven aan de hoge concentraties van een natuurlijk voorkomende groep van stoffen bekend als xanthonen. Xanthonen zijn te vinden in een verscheidenheid van donkerrode vruchten en regenwoud planten en zitten vooral overvloedig in de schil van de mangosteenvrucht. Het is waarschijnlijk geen toeval dat dit gedeelte van de vrucht het meest regelmatig gebruikt wordt in de traditionele Zuid-Aziatische geneeskunde om infecties te behandelen.

    Volgens onderzoek gepubliceerd in Free Radical Research, de Journal of Pharmacology, en de Indiase Journal of Experimental Biology,  zijn xanthonen krachtige natuurlijke antibiotica, antivirale middelen, anti-inflammatoire en anti-oxidanten.  Eén studie suggereerde dat deze antioxiderende werking het hart beschermt tegen oxidatieve schade waardoor het risico van een cardiovasculaire ziekte vermindert.

    Mangosteen voor je gezondheid.

    Misschien voor een deel door hun hoge concentraties aan xanthonen zijn mangosteen en zijn extracten zeer effectief gebleken bij het remmen van de groei van de besmettelijke bacteriën Mycobacterium tuberculosis en Staphylococcus aureus met inbegrip van de medicijn resistente vorm van de zogenaamde Methicilline resistente Staphylococcus aureus ( MRSA). Mangosteen lijkt vooral effectief te zijn tegen bacteriën die de huid infecteren en is aldus veelbelovend voor de behandeling van acne.

    Mangosteen lijkt ook het verzwakt immuunsysteem te versterken. Misschien te danken aan zijn immuun regulerende eigenschappen lijkt het  ook te werken als een tegen allergie vechtend antihistamine. Mangosteen heeft zelfs voorzichtig resultaat getoond bij het remmen van de activiteit van HIV-1 protease dat een cruciale rol speelt bij HIV-infectie.

    Het bestrijdt ook kanker.

    Een bijzonder interessant gebied van mangosteen onderzoek toont duidelijk kankerbestrijdende capaciteiten aan. Studies hebben gesuggereerd dat mangosteen niet alleen de proliferatie van kankercellen remt maar ook geprogrammeerde celdood (apoptose) induceert. De sterkte van deze effecten neemt toe met de gebruikte dosering.

    Specifiek vonden Taiwanese onderzoekers  dat garcinone E, een mangosteen xanthonen derivaat,  lever-, long- en maag-kankercellen doodt. Uit een andere Taiwanese studie bleek dat mangosteen xanthonen fungeren als krachtige anti tumor agentia.

    Een Japanse studie naar de xanthonen alfa-mangostin concludeerde dat xanthonen eveneens veelbelovend zijn bij kankerpreventie en behandeling, deels door zijn vermogen om de groei van menselijke leukemiecellen te remmen. Een andere Japanse studie, uitgevoerd door onderzoekers aan de Universiteit van de Ryukyus in Okinawa, vond dat langdurige blootstelling aan alfa-mangostin de ontwikkeling van tumoren lijkt te onderdrukken.

    Deze bevindingen werden ook ondersteund door onderzoek uit Thailand, dat kankerbestrijdende voordelen gevonden heeft in extracten afgeleid van de schil van mangosteen.

    Oorspronkelijk artikel: "Use mangosteen to fight disease and inflammation: Research" Wednesday, May 01, 2013 by: Daviid Gutierrez, staf writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.mangosteen-juice-online.com/mangosteen-research.html   
    http://www.vitasearch.com/get-clp-summary/38638   

    02-05-2013, 13:36 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Tags:mangosteen, kanker
    01-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ascorbinezuur vs vitamine C
    Synthetische vitamine C of ascorbinezuur doodt goede probiotische bacteriën in de darmen en geeft geen vitamine activiteit  in het lichaam.

    (NaturalNews) De meeste mensen zijn tegenwoordig goed geïnformeerd over de vele voordelen voor de gezondheid van vitamine C en over de wijze om deze te integreren in hun dieet, hetzij door het nemen van supplementen of het eten van meer voedingsmiddelen die de vitamine bevatten. Hoewel de vele voordelen van vitamine C goed zijn gedocumenteerd, zoals zijn vermogen om het immuunsysteem te ondersteunen, zijn er minder bekende feiten over de synthetische versie van vitamine C of ascorbinezuur. Van ascorbinezuur, de gesynthetiseerde versie van vitamine C, is bewezen dat het effectief bacteriën doodt, waardoor het ook werkt tegen parasieten en infecties. Helaas maakt het geen onderscheid tussen de goede en slechte bacteriën in de darm en valt het ook de goede darmbacteriën aan die onontbeerlijk zijn voor een goede gezondheid.

    Ascorbinezuur gedefinieerd.

    Synthetische vitamine C of ascorbinezuur komt niet voor in de natuur. Het groeit niet van nature in planten of bomen en kan niet worden geteeld op een boerderij. Het kan alleen worden gemaakt in een laboratorium. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht is ascorbinezuur en vitamine C niet hetzelfde. Ascorbinezuur is geen complete vitamine maar eigenlijk alleen de buitenste laag van het volledige complex bekend als vitamine C. Het volledig complex van vitamine C uit natuurlijke voedselbronnen bestaat uit deze elementen:

    - Rutinbiofavonoids (vitamine P) factor K
    - Factor Jfactor P Tyrosinase
    - Ascorbinogen ascorbinezuur

    Alle bovengenoemde elementen moeten aanwezig zijn opdat het lichaam het zou kunnen absorberen en ervan profiteren. Aangezien synthetisch ascorbinezuur niet het volledige complex bevat moet lichaam ofwel de ontbrekende componenten uit het lichaam zelf halen of eenvoudig weg het ascorbinezuur verwijderen via de urine zonder enig voordeel voor het lichaam.

    Men vindt ascorbinezuur in allerlei producten van vitamine C supplementen tot gebottelde thee en vruchtensappen zoals appelsap. De eenvoudigste weg om te weten of het complex aanwezig is, is het ingrediënt label te lezen. 

    Als oprichter van AGM voeding in Brisbane Australië, wijst Alan Meyer erop dat ascorbinezuur aanwezig is in voedingsproducten ook al is het niet op het etiket vermeld als ingrediënt.


    De microbe neutraliserende eigenschappen van ascorbinezuur en de bron van herkomst.

    De heer Meyer volgde een recept om een ​​gefermenteerde appeldrankje te maken. Het recept specifieerde puur appelsap, dus kocht hij een fles biologisch appelsap. Na het uitvoeren van een aantal tests op zijn brouwsel vond hij dat het appelsap de darmvriendelijke microben had gedood, hoewel volgens het ingrediënten etiket op de fles zaten er in het sap niets anders dan biologische appels. Hij herhaalde de testen om te zien of het geen toevalstreffer was maar terug vond hij dat de goede bacteriën waren gedood. Na contact met het bedrijf dat het appelsap bottelde kwam hij erachter dat zij inderdaad ascorbinezuur hadden toegevoegd als conserveermiddel. Helaas, ascorbinezuur doodt niet alleen schadelijke bacteriën maar ook de nuttige. Ascorbinezuur heeft hetzelfde effect in ons lichaam als in sap.

    Ascorbinezuur wordt gesynthetiseerd uit maissiroop. We moeten dus niet alleen bezorgd zijn over de impact ervan op de darmflora, maar ook over zijn herkomst (GGO als het geen biologisch appelsap is). Als je niet weet of het op maïs gebaseerde voedsel dat je eet biologisch gecertificeerd is, loopt u het risico van GGO maïs te consumeren waarvan de gezondheidsrisico's nog niet gekend zijn.

    De echte vitamine C-oplossing.

    Natuurlijke vitamine C wordt gevonden in veel groenten en fruit. Vitamine C heeft de merkwaardige gewoonte af te breken bij verhitting. Dit betekent dat wanneer voedsel wordt verwarmd de vitamine afbreekt en onbruikbaar is. Omdat pasteurisatie een vorm is van verwarming (koken om bacteriën te doden) is dus elke gepasteuriseerde drank beroofd van het vitamine C complex. Ascorbinezuur werd daarom bedacht als synthetische vervanging van de natuurlijke vorm van vitamine C. Helaas kan ascorbinezuur gewoon niet de plaats innemen van het echte natuurlijk vitamine complex. Voeg eraan toe het bacterie neutraliserend gedrag van ascorbinezuur dat de gunstige microben vernietigt en je hebt een stof die we beter als gezondheidsminnende mensen moeten mijden. 

    Dus wat is de oplossing voor dit alles? Laten staan die vitamine C-supplementen, gepasteuriseerde producten, en voorgebottelde thee's en sappen die ascorbinezuur bevatten.  Zoek je vitamine C in natuurlijke, biologische, ongekookte groenten en fruit. Sommige voedingsmiddelen die de hoogste hoeveelheden vitamine C bevatten zijn:

    Aardbeien - Citrusvruchten - Acerola kers (vers of poedervorm) - Zwarte bes - Papaya - Kiwi fruit - Paprika - Guave - Meloenen - Spruitjes - Boerekool - Snijbiet - Spinazie - Broccoli - Bloemkool - Tomaten - Zuurkool - Peterselie - Waterkers

    Nogmaals, vergeet niet om de voedingsmiddelen te consumeren in hun rauwe vorm indien mogelijk. Immers bij (te lange) verhitting wordt het natuurlijk vitamine C complex verwoest.


    Oorspronkelijk artikel: "Synthetic vitamin C, or ascorbic acid, kills beneficial probiotic bacteria in the gu and cannot confer vitamin activity in the body" Wednesday, May 01, 2013 by: Zach Calantini-Miller, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.globalhealingcenter.com/natural-health/foods-high-in-vitamin-c/   
    http://www.realvitaminc.com/ascorbic-acid.html   
    http://www.shanti.com.au/body/probiotics.htm   
    http://www.thedoctorwithin.com/vitaminc/ascorbic-acid-is-not-vitamin-c/   

    01-05-2013, 22:27 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Tags:ascorbinezuur, vitamine C
    30-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloeddruk verlagen op natuurlijke wijze
    Verlaag uw bloeddruk met tomaten en CoQ10.

    (NaturalNews) Wist je dat er natuurlijke manieren zijn om de bloeddruk veilig en effectief te verlagen? Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat zowel gewone tomaten en de van nature voorkomende stof CoQ10 voordelen bieden bij mensen met een hoge bloeddruk.

    Tomaten en lycopeen.

    Een studie over de werking van tomaten op de bloeddruk werd uitgevoerd door onderzoekers van de Universiteit van Iran Medische Wetenschappen en gepubliceerd in het International Journal of Food Sciences and Nutrition in 2010. De onderzoekers vonden dat 32 mensen met type 2 diabetes  na slechts acht weken eten van 200 g rauwe tomaten per dag zowel de systolische als de diastolische bloeddruk konden verminderen. De onderzoekers concludeerden dat het eten van tomaten  "nuttig is voor het verminderen van cardiovasculair risico geassocieerd met type 2 diabetes."

    Inderdaad hebben talrijke studies gewezen op de goede werking op de bloeddruk van de regelmatige consumptie van tomaten en tomaten extract. Onderzoekers zijn niet precies zeker hoe dit komt maar een deel van het antwoord kan liggen in hun hoge concentratie aan het anti-oxidant lycopeen. Uit een systematisch review van vier afzonderlijke studies naar het effect van lycopeen op de bloeddruk bleek dat lycopeen consequent de systolische bloeddruk reduceert en ook het cholesterolgehalte verbeterde bij doses boven 25 mg per dag.

    Behandeling van hoge bloeddruk met lichaamseigen enzymen.

    Een andere klinisch ondersteunde alternatieve behandeling voor hoge bloeddruk is met co-enzym Q10 (CoQ10), een antioxidant dat van nature wordt geproduceerd door het lichaam en te vinden is in elke cel. Co-enzymen zijn stoffen die de lichaamseigen enzymen helpen bij het uitvoeren van processen zoals digestie en bescherming van de spieren en het hart.

    Extra CoQ10 kan in significante niveaus worden verkregen uit voedsel zoals orgaanvlees, pinda's, soja-olie, rundvlees, sardines en makreel. Het wordt ook verkocht in de Verenigde Staten als een voedingssupplement onder de naam Q10, vitamine Q10, ubiquinone of ubidecarenone.

    In een meta-analyse gepubliceerd in het Journal of Human Hypertension in 2007, beoordeelden onderzoekers 12 afzonderlijke klinische studies die de effecten van CoQ10 hadden getest op de bloeddruk van een totaal van 362 patiënten. Drie van deze studies  werden gerandomiseerd en gecontroleerd. In elke studie werd gevonden dat CoQ10 de bloeddruk verlaagde met tussen de 11 en 17 punten (mm Hg) voor de systolische bloeddruk en met 8 tot 10 punten voor de diastolische bloeddruk. Deze daling is gelijk aan die van vele bloeddrukmedicijnen.

    De in het onderzoek gebruikte doses varieerden van 34 tot 225 mg per dag. Volgens de grootste studie verschilde de dosering die nodig is om de bloeddruk significant te verlagen tussen verschillende patiënten. CoQ10 was het meest effectief bij bloedniveaus van meer dan 2 mcg per milliliter dat een dosis tussen 75 en 360 mg per dag afhankelijk van de patiënt vereist. De bloeddruk daalde geleidelijk in de tijd.

    Hoewel het onduidelijk is waarom precies CoQ10 helpt de bloeddruk te verlagen geloven de onderzoekers  dat als een antioxidant het co-enzym vrije radicalen helpt verwijderen die anders leiden tot vernauwing van de bloedvaten.

    In alle studies werden geen bijwerkingen waargenomen.

    "Het zou aanvaardbaar lijken CoQ10 toe te voegen aan conventionele anti-hypertensieve therapie, met name bij patiënten die kampen met onaanvaardbare bijwerkingen van conventionele anti-hypertensieve therapie," schreven de onderzoekers.

    Niettemin, zoals alle voedingssupplementen, kan CoQ10 negatieve reacties veroorzaken bij sommige mensen, vooral bij hoge doseringen. Het kan ook een negatieve wisselwerking hebben met bepaalde farmaceutische geneesmiddelen. Om deze redenen, en omdat individueel maatwerk noodzakelijk is om een optimale bloedspiegel te bereiken moet het toedienen van CoQ10 gebeuren onder toezicht van een bevoegd huisarts.

    Oorspronkelijk artikel: "Lower your blood pressure naturally with tomatoes and CoQ10" Tuesday, April 30, 2013 by: David Gutierrez, staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.nhs.uk/news/2011/05May/Pages/tomato-lycopene-blood-pressure-cholesterol.aspx   
    http://www.vitasearch.com/get-clp-summary/36243   
    http://www.vitasearch.com/get-clp-summary/39448   

    30-04-2013, 11:24 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Tags:bloeddruk
    29-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GGO boemerang
    Boemerang effect bij GGO gewassen door steeds meer resistente insecten.

    (NaturalNews) Beweringen van de biotechnologie-industrie over de vermeende robuustheid van zijn genetisch gemodificeerde (GGO) gewassen blijken vals te zijn.  Een onderzoek aan de Universiteit van Arizona (UA) onthult een groeiende weerstand van plagen zelfs bij gewassen waarop de meest geavanceerde chemische technologieën gebruikt zijn. Gepubliceerd in het tijdschrift Proceedings van de National Academy of Sciences,  verklaart de nieuwe studie hoe multi-toxine GGO-gewassen snel hun vermogen verliezen om plagen te weren die kunnen leiden tot een volledige GGO mislukking in de zeer nabije toekomst als alternatieve tussenkomsten uitblijven.

    De studie evalueerde bepaald GGO-gewassen zoals maïs en katoen die  doordrenkt waren met een genetische mutatie waarbij de bacterie Bacillus thuringiensis (Bt), evenals verscheidene andere toxinen in de plant groeien tegen de plagen. Van deze zogenaamde "piramide"-strategie gebaseerd op meerdere GGO gifstoffen voor dezelfde plaag wordt gezegd te zijn ontworpen om het verzet van de plagen tegen pesticiden en insecticiden teniet te doen.

    Maar volgens het verslag zijn insecten en ander ongedierte deze aanpak te slim af. Na evaluatie van een reeks laboratoriumexperimenten, verschillende computersimulaties en andere gepubliceerde gegevens over het onderwerp concludeerde het team dat multi-toxine GGO gewassen niet noodzakelijkerwijs de oplossing zijn tegen een plaag - als een plaag resistent is tegen een giftige GGO eigenschap zal ze niet per se automatisch reageren op de andere giftige GGO trekken. In feite is de plaag reactie op multi-toxine GGO's zo complex en onvoorspelbaar dat de vormgeving alleen al leidt tot een complete mislukking. 

    "Uit de analyse van de door het team gepubliceerde gegevens van acht soorten van ongedierte blijkt dat enige mate van kruisresistentie tussen Cry1 en Cry2 gifstoffen zich voordeed in negentien van de eenentwintig experimenten", schrijft Homeland Security News Wire over de bevindingen van de studie. Cry1 en Cry2 zijn twee soorten GGO toxine gebruikt in combinatie met elkaar in een aantal multi-toxine genetisch gemodificeerde gewassen. " Kruisresistentie weerstand betekent dat selectie met een toxine de weerstand verhoogt tegen de andere toxine."

    GGO-technologie zal nooit het probleem van ongedierte of onkruid overwinnen, maar zal het alleen nog erger maken in de tijd.

    Uit dit alles blijkt dat de praktijk van het combineren van meerdere giftige stoffen in een ggo-gewas de plaagresistentie eerder slechter dan beter heeft gemaakt. Dit geldt met name in het licht van het feit dat het Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA), bij het nemen van  voorzorgen uit de biotechnologie-industrie, laks is geweest in de eis dat plaag "toevluchtsoorden" in akkers worden opgericht om de verspreiding van resistentie te beperken.

    "De simulaties vertellen ons dat met 10 procent van het areaal gereserveerd voor toevluchtsoorden, de weerstand heel snel evolueert, maar als men 30 of 40 procent voorbehoudt, kan men het proces aanzienlijk vertragen," zegt Yves Carriere, een hoogleraar entomologie aan het  UA College of Agriculture and Life Sciences en hoofdauteur van de studie. "Onze belangrijkste boodschap is om voorzichtiger om te springen vooral met een plaag zoals de katoenkever," voegt hij eraan toe, verwijzend naar een gemeenschappelijke gewasplaag die al resistent is geworden tegen zowel Cry1 als Cry2.

    Eerder onderzoek, dat werd gepubliceerd in het Journal of Economic Ecology waarschuwde al dat de maïswortelboorder kevers steeds meer weerstand bieden tegen multi-toxine GGO's. Net als de nieuwe studie had dit eerder onderzoek reeds aangedrongen op grotere arealen van toevluchtsoorden voor ongedierte om het weerstandsprobleem te helpen vertragen hoewel deze interventie weliswaar niet het probleem voor altijd zal oplossen.

    Oorspronkelijk artikel: "GMO multi-toxin crops continue to backfire as more insects become resistant to crop chemicals" Monday, April 29, 2013 by: Ethan A. Huff, staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://uanews.org/story/bigger-refuges-needed-delay-pest-resistance-biotech-corn   
    http://www.homelandsecuritynewswire.com/dr20130331-genetically-engineered-multitoxin-crops-make-insects-insecticideresistant   
    http://www.reuters.com/article/2012/10/02/us-usa-study-pesticides-idUSBRE89100X20121002   

    29-04-2013, 17:34 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Tags:GGO's, resistentie
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frisdranken en diabetes
    Gesuikerde frisdrank verhoogt het risico op diabetes met 22 procent.

    (NaturalNews) Het drinken van een blikje gesuikerde frisdrank verhoogt het risico op het ontwikkelen van diabetes met 22 procent!  Volgens een nieuwe studie kan slechts één 33cl portie van gezoete drank het risico op het ontwikkelen van diabetes type 2 aanzienlijk verhogen.

    Interessant is dat aangezien het meeste onderzoek naar de gevolgen van frisdrank uitgevoerd is op mensen in de VS, vorsers van het Imperial College in Londen nu ook een onderzoek hebben uitgevoerd naar het verband tussen frisdrank consumptie en type 2 diabetes bij de Europeanen.
     
    De Britse onderzoekers gebruikten gegevens verzameld gedurende 15 jaar van meer dan 27.000 personen uit zeven Europese landen. In die periode van 15 jaar hebben meer dan 40 procent van die personen diabetes type 2 ontwikkeld en degenen die zeiden dat ze minstens één frisdrank of een soortgelijke zoete drank per dag hadden gedronken toonden een 18 procent hoger risico op het ontwikkelen van de ziekte! Toen factoren zoals gewicht en body mass index werden meegerekend was het risico zelfs gestegen tot 22 procent!

    Toevallig liggen deze bevindingen in lijn met de Amerikaanse studies waaruit een 25 procent procent verhoogd risico op diabetes type 2 resulteerde bij het consumeren van één blikje gezoete frisdrank per dag. 

    Toen de onderzoekers keken naar de light frisdrank drinkers in de groep, zagen ze iets heel opvallend. Na in achtname van lichaamsgewicht en lichaamsbeweging vonden ze dat de personen met een gezond gewicht in de groep die light frisdrank dronken niet meer kans hadden om diabetes type 2 te ontwikkelen dan niet-frisdrank drinkers. Dit bewijst in feite dat men ten minste 22 procent meer kans heeft om diabetes te ontwikkelen bij één blikje
    gesuikerde frisdrank per dag. 

    Hoe kan slechts één klein blikje frisdrank zoveel schade aanrichten?

    Gezoete dranken zijn de grootste bijdrage aan lege calorieën en verwerkte suiker in zowel de Amerikaanse als Europese diëten volgens het Center for Science in the Public Interest. De zoetstoffen in deze drankjes samen met kunstmatige kleur- en geurstoffen en fosforzuur hebben allen negatieve effecten op het menselijk lichaam.

    Hoe zit het met andere zoete dranken zoals fruitsap?

    Bij vruchtensap gebruik heeft men geen verband gevonden met diabetes incidentie. Natuurlijke dranken met suikers en aroma's uit de natuur zoals biologische vruchtensappen tonen geen bewijs van een verhoogd risico op diabetes bij verder gezonde mensen. Patrick Wolfe, een statistiek deskundige van het University College London, die niet betrokken was bij het onderzoek zei dat de boodschap van de resultaten duidelijk was.

    "De rode draad is dat suikerhoudende frisdranken niet goed zijn voor ons - ze hebben geen voedingswaarde en er zijn aanwijzingen dat het dagelijks drinken ervan een relatief risico is op type 2 diabetes ," zei hij in een gemaild commentaar.

    Dit duidelijk bewijs op de negatieve effecten van frisdrank moet genoeg zijn om iedereen bang te maken en goed te denken vooraleer nog een slok van de dit potentieel dodelijke vergif te drinken.

    Oorspronkelijk artikel: "Sugar-laced soda increase diabetes risk by 22 percent" Saturday, April 27, 2013 by: Chris Sumbs, Natural News.

    Over de auteur:
    Chris Sumbs is een natuurgezonheids activist en schrijft graag over gezonde levenswijze en de gezonde voordelen van holistische remedies.  

    Bijlagen:
    http://abcnews.go.com/blogs/health/2013/04/25/one-soda-per-day-raises-diabetes-risk-study-suggests/   
    http://www.foxnews.com/health/2013/04/25/just-one-soda-increases-your-risk-diabetes-by-22-percent/#ixzz2RUgEyyle   
    http://www.medicalnewstoday.com/articles/259604.php   

    29-04-2013, 16:41 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Tags:frisdrank, diabetes
    26-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijensterfte
    Officieel EU-onderzoek bevestigt dat de bijen holocaust veroorzaakt wordt door gevaarlijk synthetisch vergif, maar de Overheid doet niets.

    (NaturalNews) Een klasse van insecticiden die gewoonlijk ingezet wordt op koolzaad, suikerbieten, maïs en diverse andere gewassen doodt bijenvolken over de hele wereld en een vooraanstaande milieuwaakhond groep eist nu dat deze insecticiden onmiddellijk worden teruggetrokken uit de markt. Zoals gemeld door de Daily Mail in het Verenigd Koninkrijk, bevestigt een rapport van het Britse Environmental Audit Committee (EAC) dat neonicotinoide insecticiden de schuld zijn voor massale bijensterfte.

    De verklaring van deze prominente overheidsadviesgroep komt na de vrijgave van de gegevens uit de EU waaruit blijkt dat neonicotinoïden stoffen bevatten die interfereren met het centrale zenuwstelsel van de bijen en dus ervoor zorgen dat ze verward raken tijdens de vlucht. Uiteindelijk verliezen de bijen, getroffen door deze stoffen, hun vermogen om terug te navigeren naar de korf, vergeten waar ze zijn en hoe ze thuis geraken wat resulteert in uithongering en massale sterfte.

    In januari heeft de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) vastgesteld dat neonicotinoïden sinds de vroege jaren 1990 in gebruik zijn direct verantwoordelijk zijn voor het aansturen van een epidemie van Colony Collapse Disorder (CCD) over de hele wereld. Het bureau ging in verzet tegen het verdere gebruik van neonicotinoide insecticiden in het bijzonder met betrekking tot het gebruik op planten die aantrekkelijk zijn voor bijen. Maar de Europese Commissie wist uiteindelijk niet genoeg stemmen te winnen om het verbod voor twee jaar succesvol te implementeren.
     
    "Als boeren moesten groenten en fruit bestuiven zonder de hulp van insecten zou het honderden miljoenen euro kosten en zouden we allemaal worden "gestoken" door de stijgende voedselprijzen," zegt Joan Walley MP, voorzitter van het EAC, verwijzend naar de verwoestende verliezen bij afwezigheid van bestuivende bijen. "Defra (Department for the Environment Food and Rural Affairs) ministers hebben geweigerd om de EU-inspanningen om bestuivers te beschermen aan te nemen en kunnen niet eens met een overtuigend plan komen om bijenvriendelijke landbouw in het Verenigd Koninkrijk aan te moedigen".

    UK en Duitsland primair verantwoordelijk voor de voortdurende 'armageddon' op bijen.

    Volgens eerdere berichten is de Europese Commissie, in zijn poging om de bijenvolken te beschermen, tegengewerkt door zowel het Verenigd Koninkrijk als Duitsland die op het laatste moment niet wilden stemmen voor een tweejarig moratorium. De winnaars in de nederlaag van het voorstel zijn uiteraard de chemische bedrijven als Syngenta en Bayer CropScience, die beide belangen hebben in neonicotinoïden. De verliezers zijn niet alleen de bijen maar de globale bevolking in het algemeen die zal lijden onder misoogsten en eventueel de hongersdood.

    "Groot-Brittannië en Duitsland hebben toegegeven aan de lobby van de industrie en weigerden bijenmoord pesticiden te verbieden," zegt Ian Keith van de non-profit milieugroep Avaaz in de Britse Guardian. "[De] stemming was een slag in het gezicht van de wetenschap en de publieke opinie en onderhoudt het rampzalig chemische armageddon (slagveld voor de laatste strijd) op bijen die cruciaal zal zijn voor de toekomst van ons voedsel."

    Oorspronkelijk artikel: "Official EU research verifies bee holocaust caused by dangerous man-made poisons, Big Ag and Big Government do nothing" Friday, April 26, 2013 by: Jonathan Bernson, Staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.dailymail.co.uk/news/article-2304249/Ban-pesticides-killing-bees-Plummeting-numbers-blamed-ministers-complacency.html   
    http://www.guardian.co.uk/environment/2013/mar/15/bee-harming-pesticides-escape-european-ban   
    http://www.hetkanwel.net/2013/04/12/4-manieren-om-bijen-te-redden-van-massale-sterfte/   
    http://www.hetkanwel.net/2013/04/22/kijktip-radar-bijendodend-gif-is-gewoon-in-tuincentra-te-koop/   

    26-04-2013, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    Tags:bijensterfte
    25-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Druiven tegen ontstekingen
    Nieuw onderzoek: Eet druiven tegen ontstekingen en orgaanschade.

    (NaturalNews) Uit een recent onderzoek, deze week gepresenteerd op de Experimental Biology Conference in Boston, blijkt dat druiven krachtige gezondheidsbevorderende eigenschappen bevatten. Specifiek, natuurlijke bestanddelen, polyfenolen genoemd blijken te beschermen tegen orgaanschade geassocieerd met de progressie van het metabool syndroom - een groep van aandoeningen die samen optreden en hoge bloeddruk omvatten, darmvet en hoge cholesterolwaarden.

    De studie, onder leiding van wetenschapper E. Mitchell Seymour, Ph.D., van de Universiteit van Michigan afdeling Health System, onderzocht de effecten van een vetrijk, Amerikaans dieet zowel met en zonder druiven op het hart, de lever, de nieren, en vetweefsel bij obesitas gevoelig ratten. De druiven waren een mix van rode, groene en zwarte rassen gevriesdroogd tot een poeder en gemengd in het dieet van de dieren die hiermee drie maanden werden gevoed.

    De resultaten? Na drie maanden van één met druiven verrijkt dieet waren ontstekingssymptomen over het gehele lichaam van de dieren drastisch verminderd en vooral  in de lever en de darmen. Bovendien was er een vermindering van gewicht aan vet in de lever, nieren en darmen, vergeleken met de dieren die een dieet hadden zonder druiven. Het druivendieet verhoogde de antioxidanten vooral in de lever en nieren.

    Druiven helpen bij het bestrijden van ontstekingen en oxidatieve stress.

    "Onze studie suggereert dat een met druiven verrijkt dieet een cruciale rol kan spelen bij de bescherming tegen het metabool syndroom en de gevolgen op het lichaam en zijn organen," zie Dr Seymour in een persmededeling. "Zowel ontstekingen als oxidatieve stress spelen een rol bij hartziekteprogressie en orgaanfalen bij type 2 diabetes. Druiven beïnvloeden beide componenten in verschillende weefsels en dat is een veelbelovende bevinding."

    De nieuwe studie bouwt verder op eerdere resultaten van dr. Seymour's gepubliceerd onderzoek waaruit bleek dat een met druiven verrijkt dieet de risicofactoren voor hart- en vaatziekten en diabetes verlaagt bij overgewicht gevoelige ratten.

    In een onderzoek aan de Universiteit van Michigan op druiven vonden wetenschappers al eerder dat het eten van druiven het risico op hart- en vaatziekten drastisch vermindert door het verlagen van de bloeddruk en het helpt ook bij het helen van schade aan de hartspier en bij het verbeteren van de hartfunctie.

    Gepubliceerd in het Journal of Gerontology: Biological Sciences, concludeerde de studie dat het hoge niveau van natuurlijk voorkomende antioxidanten aanwezig in druiven potentieel celschadelijke vrije radicalen in het lichaam vermindert. Een baanbrekende pilot-studie, geleid door Robert Krikorian, PhD, van de Psychiatrie aan de Universiteit van Cincinnati College of Medicine, heeft gevonden dat het drinken van druivensap lijkt de achteruitgang van het geheugen bij oudere volwassenen af te remmen. 

    Oorspronkelijk artikel: "New research: Eat grapes to reduce body-wide inflammation and organ damage" Thursday, April 25, 2013 by: Sherry Baker, Health Sciences Editor, Natural News.

    N.v.d.r. Kies bij voorkeur voor biologische druiven want verschillende studies hebben uitgewezen dat druiven het meeste residu's bevatten van spuitmiddelen die gebruikt worden.

    Bijlagen:
    http://uofmhealth.org/news/archive/201304/grape-intake-may-protect-against-metabolic-syndrome-related   

    25-04-2013, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Tags:druiven, ontstekingen
    23-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MS behandeling
    MS-patiënten gebruik steeds meer alternatieve behandelingen om hun levenskwaliteit te verbeteren.

    (NaturalNews) Hoewel ze het aan hun huisdokter niet zeggen kiezen een groot aantal mensen met multiple sclerose (MS) voor alternatieve behandelingen zoals voedingssupplementen, acupunctuur en kruidengeneeskunde om hun leven te verbeteren. Dankzij onderzoekers aan de Universiteit van Kopenhagen is voor het eerst een groot onderzoeksproject ondernomen om het gebruik van deze alternatieve therapieën bij MS-patiënten in kaart te brengen. Het  onderwerp is van speciaal belang voor Denemarken waar de ziekte wereldwijd gezien het meeste voorkomt.

    De resultaten van een nieuwe studie werden net gepubliceerd in twee wetenschappelijke tijdschriften, de Scandinavian Journal of Public Health en Autoimmune Diseases.  De onderzoekers verzamelden gedurende drie jaar informatie van 3800 personen met MS in Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland en IJsland.

    "Er wordt veel gepraat over 'zelfzorg competentie', met andere woorden: patiënten helpen zichzelf om hun levenskwaliteit te verbeteren. Hier vinden veel mensen met een chronische ziekte baat bij alternatieve behandelingen, dus we mogen dit fenomeen niet negeren," zei hoofd onderzoeker Lasse Skovgaard in een persmedeling.

    Toenemend gebruik van alternatieve therapieën bij MS.

    Volgens de laatste informatie van het Deens Nationaal Instituut voor Volksgezondheid (NIPH) blijkt dat één op de vier Denen in het voorbije jaar één of meer vormen van alternatieve behandelingen heeft geprobeerd. Volgens een recente studie, als het gaat om MS-patiënten, is het gebruik van alternatieve geneeskunde gestaag toegenomen in de afgelopen 15 jaar.  Meer dan de helft van de gecontacteerden zegt dat ze ofwel conventionele en alternatieve geneeskunde combineren of resoluut kiezen voor alternatieve geneeskunde.

    De studie wees uit dat MS-patiënten die gebruik maken van alternatieve behandelingen een hoger opleidingsniveau hebben en meer verdienen dan degenen die geen alternatieve therapieën gebruiken. "Sommige critici zijn van oordeel dat alternatieve behandelingen zo populair zijn omdat ze naïeve mensen aanspreken op zoek naar een wonderbaarlijke genezing. Maar uit onze resultaten blijkt dat het vooral de goed opgeleide mensen zijn die kiezen voor alternatieve behandelingen. En nog meer, het gebruik van alternatieve behandelingen is een onderdeel van een leefwijze, "zei Skovgaard.

    Zijn onderzoeksteam verricht momenteel aanvullende analyses van de resultaten en voert aanvullende interviews uit met patiënten op basis van de resultaten van vragenlijsten. Zo bijvoorbeeld, willen de onderzoekers weten hoe patiënten de zogezegde risico's verbonden bij het gebruik van een alternatieve geneeskunde inschatten en waarom sommige mensen met MS de reguliere geneeskunde volledig de rug toekeren.

    "We kunnen niet voorbijgaan aan het feit dat mensen met een chronische ziekte voor een groot deel alternatieve behandelingen gebruiken en dat velen van hen er ook baat bij ondervinden. Het helpt niet om dit alleen te beoordelen vanuit een medisch oogpunt of alternatieve behandelingen als onzin af te doen - eerder moeten we proberen om het te begrijpen."  Skovgaard besluit dat hij hoopt dat de nieuwe kennis de communicatie zal verbeteren rond het gebruik van alternatieve behandelingen in combinatie met conventionele geneeskunde bij chronische ziekten.

    Oorspronkelijk artikel: "MS patients increasingly use alternative treatments to improve lives" Tuesday, April 23, 2013 by: Sherry Baker, Health Sciences Editor, Natural News.


    Bijlagen:
    http://news.ku.dk/all_news/2013/2013.4/alternative_medicine_use_by_ms_patients_now_mapped/   
    http://research.ku.dk/search/profil/?id=208125   
    http://sjp.sagepub.com/content/early/2013/04/02/1403494813481646.abstract   

    23-04-2013, 11:08 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:MS
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vaccineren voor ouders
    Vaccineren: wat elke ouder zou moeten weten.

    In een persbericht van maandagochtend  22 april kondigde de Europese Unie aan dat zij toelating heeft verleend tot het op de markt brengen van een nieuw vaccin "6-in-1" voor zuigelingen. Het vaccin Hexyo geproduceerd door Sanofi laboratorium omvat vaccins tegen difterie, tetanus, pertussis, hepatitis B, polio en tegen bepaalde infecties zoals meningitis.
    Dit nieuws werd door de media aangekondigd als "een echte stap vooruit voor vaccinatie op een moment dat gezondheidsautoriteiten proberen met verschillende middelen (...) het vertrouwen van de Fransen in deze preventieve methode te herstellen".
    In mijn geval echter verhoogt deze aankondiging alleen maar mijn bezorgdheid over vaccins. Het mengen van een groot aantal vaccins is een bekende werkwijze van farmaceutische bedrijven om het bewijs van bijwerkingen te bemoeilijken. Hoe meer vaccins in een injectie hoe moeilijker het wordt te bewijzen dat een bepaald negatief effect is gekoppeld aan één van de vaccins. Er zullen weer eens een aantal gevallen nodig zijn om een statistisch betrouwbaar bewijs van negatieve bijwerkingen te verkrijgen.
    Deze tactiek groeit precies nu het publiek meer en meer beseft dat de ongewenste effecten van vaccins allesbehalve verwaarloosbaar zijn.

    Verontrustende bijwerkingen.

    Een alarmerend aantal wetenschappelijke studies wijzen op de gevaren van vaccins.
    Het gaat niet meer over waarschuwingen van marginale associatieve bewegingen of sektarische neigingen. Nee, het is nu de internationale medische gemeenschap zelf die zijn twijfels en zorgen uitspreekt.
    Het British Medical Journal, een internationaal tijdschrift bekend en gerespecteerd om zijn wetenschappelijke strengheid, publiceerde op 30 januari 2013 een studie waaruit blijkt dat het vaccin tegen H1N1 Pandermix duizenden gevallen van narcolepsie bij kinderen had veroorzaakt, een ernstige en ongeneeslijke ziekte. (1) Een verband, hoewel zwakker, werd ook vastgesteld tussen het vaccin tegen influenza en de ziekte van Guillain-Barre-syndroom (verlamming). (2)
    Het vaccin Gardasil tegen HPV en baarmoederhalskanker is nu het middelpunt van een schandaal dat niet eindigt. Volgens de verklaring van de Sanevax Association, is het vaccin verbonden met 29.003 ernstige bijwerkingen en minstens 130 doden. (3)
    Het vaccin tegen hepatitis B wordt ook sterk bekritiseerd. Het wordt verantwoordelijk geacht voor het doden van levercellen terwijl het juist zou moeten beschermen tegen leverziekte. (4) Daarnaast heeft de Franse Raad van State op 21 november 2012 erkend dat aluminium in het vaccin tegen hepatitis B de oorzaak was van een verschrikkelijke slopende ziekte myofasciitis macrofagen, waaraan een medewerker van de stad Parijs lijdt sedert 1996 zodat de persoon moet worden vergoed. (5) Duizenden mensen die geen idee hebben van de klacht hadden in dezelfde situatie kunnen verkeren.
    Vaccins kunnen inderdaad verschillende giftige stoffen bevatten, zelfs in lage doses zoals formaldehyde (kankerverwekkend), kwik (zenuwgif), aluminium (zenuw) of fenoxyethanol. Jonge kinderen zijn bijzonder gevoelig voor deze stoffen die drastisch  hun zenuwstelsel en het immuunsysteem kunnen beïnvloeden.
    Deze moleculen worden gebruikt als toevoeging om vaccins effectiever te kunnen maken door het stimuleren van de immuunrespons. Mensen die genetisch voorbestemd zijn kunnen hun immuniteit zien ineen stuiken en als gevolg een auto-immuunziekte starten zoals de beruchte myofasciitis macrofagen, Guillain-Barre of antifosfolipidensyndroom met zeldzame maar ernstige bekende bijwerkingen. 
    Aluminium kan ook een belangrijke oorzaak zijn van de ziekte van Alzheimer en borstkanker wat de epidemische proporties van deze ziekten bij de naoorlogse generaties zou verklaren.

    Een twijfelachtig risico voordeel.

    Deze bijwerkingen zijn echter volgens de gezondheidsautoriteiten en de doorsnee pers mild in vergelijking met zogenaamde "enorme voordelen" van vaccins.
    De publieke opinie geeft hen inderdaad de verdienste ons te beschermen tegen vele infectieziekten en alle epidemieën die ooit onze gebieden teisterden: tyfus, difterie, kinkhoest, roodvonk, tuberculose, meningitis, tetanus, en natuurlijk de kinderziekten mazelen, bof, rode hond, etc..
    En toch, afgezien van het bijzondere geval van polio (dat een artikel op zich verdient), verplicht de wetenschappelijke en historische waarheid mij om zonder aarzeling te schrijven dat dit pure mythologie is.
    De bovengenoemde ziekten zijn gestopt met het veroorzaken van vele doden lang voordat het vaccineren werd geïntroduceerd. Het zijn de betere leefomstandigheden, de sanitaire voorzieningen, proper drinkwater, minder ondervoeding en pauperisme die de instorting verklaren van het aantal sterfgevallen tijdens de twintigste eeuw als gevolg van deze ziekten.

    Het emblematisch geval van difterie.

    Ik kan in deze eenvoudige brief niet alle ziekten behandelen en alleen enkele symbolische voorbeelden aanraken. Maar vergelijkbare cijfers van de hieronder genoemde gegevens bestaan voor andere ziekten waarvoor vaccinatie op industriële schaal gebeurt.  Lezers die hierover meer willen weten verwijs ik naar de grote studie "Survey on Vaccinations in Europe", waaruit de volgende cijfers komen. (6)
    In Spanje stierven in 1900 jaarlijks 5000 mensen aan difterie en slechts 81 in 1964, het jaar waarin routinematige vaccinatie werd geïntroduceerd.
    In Frankrijk, werd de verplichte vaccinatie tegen difterie opgelegd in 1938. Het volgende jaar waren er 15.000 gevallen van difterie en drie keer zoveel tijdens de oorlog!
    In Duitsland waren er 100.000 gevallen van difterie per jaar tijdens de Eerste Wereldoorlog. De nazi's verplichtten te vaccineren tegen difterie in 1939. In 1940, waren er 100.000 nieuwe gevallen en 250.000 in 1945. Na de oorlog, werd de verplichte vaccinatie ongedaan gemaakt en het aantal gevallen van difterie daalde gestaag tot 800 per jaar in 1972 (een daling van 99,2%).
    In Noorwegen overleden 555 mensen aan difterie in 1908, maar slechts 2 in 1939. Het land werd vervolgens binnengevallen door Duitsland dat het vaccin verplichtte: het aantal mensen dat aan difterie leed steeg tot 22.787 in 1942 met bijna 700 sterfgevallen.
    Deze cijfers geven aan dat difterie wordt verspreid wanneer levensomstandigheden verslechteren (oorlog) en vaccinatiecampagnes zijn helaas machteloos om het fenomeen te beteugelen.
    De terugkeer naar welvaart en een betere levensstijl gaan gepaard met een vermindering van de ziekte tot een bijna volledige verdwijning.
    Ze geven ook aan dat de overheid in staat is om een systematische vaccinatie van de bevolking te organiseren bij bijna onbestaande ziekten (geval van Spanje in 1964, Duitsland in 1939).

    Een algemeen verschijnsel.

    Dezelfde verschijnselen zijn waargenomen met andere belangrijke infectieziekten.
    Tyfus dat de legers van Napoleon decimeerde veroorzaakte 5000 tot 7000 sterfgevallen per jaar tijdens de Spaanse Burgeroorlog (vanaf 1937) en werd vrijwel uitgeroeid in de late jaren '50 alhoewel er geen belangrijke vaccinatiecampagne was geweest.
    Het vaccin tegen kinkhoest werd pas in de jaren 40 in de Verenigde Staten toegediend. In 1953 werd het toegelaten in Engeland. Op dat moment sprak men van 25 sterfgevallen per miljoen kinderen onder de 15 jaar, tegen 1500 in 1850. Een daling van 98,5% zonder dat het vaccin er voor iets tussen zat.
    In Spanje eiste de kinkhoest slechts 33 doden per jaar in 1965 toen de vaccinatiecampagnes  tegen DPT (difterie, kinkhoest, tetanus) werden gelanceerd.
    Roodvonk maakte vrijwel geen doden gedurende 60 jaar, hoewel er nooit een vaccin geweest is.
    In Frankrijk werden grootschalige campagnes van BMR (bof, mazelen, rodehond) gelanceerd in 1983, terwijl het aantal sterfgevallen als gevolg van mazelen is gedaald tot 20 per jaar, tegen 3756 in 1906, een daling in mortaliteit van 99,5% zonder één vaccin! In Spanje overleden 18.473 mensen aan mazelen in 1901 tegenover 19 in 1981. De nationale immunisatie campagnes begonnen in ... 1982.

    Tuberculose en BCG.

    Maar het meest emblematisch geval is dat van tuberculose. Verondersteld te worden voorkomen door de "BCG" vaccinis is de ziekte eigenlijk sneller afgenomen in België en Nederland waar niet werd gevaccineerd dan in Frankrijk waar alle schoolkinderen werden gevaccineerd. 
    Terwijl vandaag BCG niet langer nodig is in Duitsland, Engeland, België, Luxemburg, Nederland of Spanje, wordt het in Italie opgelegd aan 'sommige volwassenen met een risico (gezondheid, militair ...)'.  Frankrijk blijft rigoureus miljoenen schoolkinderen per jaar vaccineren.
    Studies van INSERM zijn nochtans duidelijk: het aantal sterfgevallen aan TB was gedaald met 80% sedert BCG op 5 januari 1950 als verplicht werd ingevoerd ondanks de zeer moeilijke omstandigheden van de naoorlogse jaren. Vaccinatiecampagnes hebben geen significant effect gehad op de ziektegrafieken. Het aantal gevallen bleef dalen in hetzelfde tempo als voorheen door verbeterde hygiëne en wijdverspreid proper water. Dit is niet verwonderlijk als je bedenkt dat vaccineren tegen BCG niet beschermt tegen besmetting of overdracht van de ziekte. Mensen die vandaag in Frankrijk sterven zijn geen mensen die niet zijn ingeënt, maar sociaal gemarginaliseerde en ondervoede mensen.
    Het probleem is dat BCG een aanzienlijk risico aan bijwerkingen heeft; dat is de reden waarom van verplichte vaccinatie werd afgestapt in de jaren '70 en '80 (behalve in Frankrijk, waar de eis in 2007 werd afgeschaft). Inderdaad, het is een levend vaccin dat risico's inhoudt en dodelijk is voor kinderen en personen met een verzwakt immuunsysteem. Een studie in Barcelona stelde een significante verlaging van meningitis van jonge kinderen vast na het stoppen van BCG vaccinatie.
    Vaccinatie heeft niet geleid tot het stoppen van grote epidemieën maar wel de economische welvaart daarentegen. Dit heeft geresulteerd in een betere gezondheid, voeding en huisvesting. Indien deze omstandigheden aanzienlijk zouden verslechteren, is het duidelijk dat, ondanks al onze vaccins er een heropleving zou zijn van deze ziekten, net zoals dit het geval was tijdens de Tweede Wereldoorlog.

    De waarheid zorgvuldig verborgen.

    Momenteel heeft zich helaas een enorme industrie ontwikkeld rond massale vaccinatie van de bevolking over de hele wereld. Deze industrie is lucratief en wordt volledig gefinancierd door overheden en de bedrijven die de markt delen worden beschermd door patenten (die worden afgedwongen bij de overheid) en door een regelgeving die slechts door een paar grote groepen gewapend met bataljons aan advocaten kunnen begrepen en gerespecteerd worden.
    Miljarden vaccins worden elk jaar toegediend en tientallen miljarden euro's worden geïnd door multinationale farmaceutische bedrijven.
    Alleen al voor het vaccin tegen influenza A, had de Franse regering 1500000000 euro betaald voor 94 miljoen doses, dat is bijna twee doses per burger.
    Daarbij moeten nog de extra kosten gerekend worden van:
    - vaccinatiecampagne voor een bedrag van EUR 35,8 miljoen,
    - de overname van ademhalingstoestellen voor 5,8 miljoen euro
    - de aanschaf van antivirale middelen voor 20.000.000,
    - 150.600.000 aan maskers,
    - 41,6 miljoen logistieke kosten,
    - 290 miljoen voor de gezondheid van de werknemers die compensatie opeisen
    - 59,6 miljoen voor de kosten van informatie-en communicatiecampagne
    - 100 miljoen "kosten van de territoriale organisatie van de vaccinatiecampagne,"
    en nog 375 tot 752.000.000 euro kosten aan doktersbezoeken en  geneesmiddelen op recept.
    Ten slotte zijn slechts 4,5 miljoen doses gebruikt, dat is een goede zaak maar het betekent wel dat van de 94 miljoen doses er 89500000 in de prullenbak zijn beland omdat de vervaldatum was bereikt. (7)
    Deze schandalige verspilling werd aangeklaagd door professor Bernard Debre en de volksvertegenwoordiger en arts Jean-Marie Le Guen. Maar de pers heeft de zaak behandeld als een geïsoleerd schandaal los van de systematische verbruik van andere vaccins in Frankrijk en over de hele wereld.

    Geen opvolging vaccin-gerelateerde ongevallen.

    Niemand is bezorgd om het reëel risico dat men zijn kinderen doet lopen door vaccinatie. En als ze ziek worden direct na de vaccinatie, kunt u er zeker van zijn dat ze u uitleggen dat dit toeval is, zelfs als de dood er mee gemoeid is.
    Het overkomt elk jaar duizenden ouders. Hun kind wordt ingeënt en na een paar uur krijgen ze ernstige reacties variërend van hoofdpijn tot braken, tot eczeem, hyperactiviteit, slaapstoornissen en later een ongeneeslijke auto-immuun ziekte of erger, de dood.
    In de meeste gevallen zullen de  professionals in de gezondheidszorg niet alleen het verband met het vaccin ontkennen maar ze zullen het ongeval niet eens melden bij de instanties van geneesmiddelenbewaking (instanties die verantwoordelijk zijn voor het toezicht op bijwerkingen van geneesmiddelen), omdat zij van mening zijn dat er geen verband is.
    Dit is wat er gebeurde met de kleine Christina Richelle die stierf na de Gardasil vaccinatie tegen HPV (humaan papillomavirus), en vele anderen die gevonden kunnen worden op talloze websites over vaccineren. (8)
    Een getuigenis tussen andere opgenomen door het  EFVV (Europees forum voor vaccin waakzaamheid)
    "Ik kan je mijn naam niet vertellen ook niet deze van mijn baby omdat ik bang ben er het slachtoffer van te worden, maar ik wilde u contacteren na over uw project gehoord te hebben en omdat ik zo blij ben dat iemand iets onderneemt. Mijn baby stierf binnen 24 uur na ontvangst van zijn eerste DPT (difterie, kinkhoest, tetanus), twee maanden geleden. Ik voel me zo vreselijk slecht en niemand beseft wat dat betekent als je dat overkomt. Het was perfect. Na de injectie huilde ze gedurende minstens een uur op een vreemde manier. Toen leek ze erg moe, sliep diep en is niet meer wakker geworden. Ik begon mij zorgen te maken omdat ze langer dan normaal sliep en toen ik haar controleerde merkte ik dat ze een beetje had gebraakt en niet meer ademde.  Ze moest een autopsie ondergaan maar men kon de doodsoorzaak niet vaststellen. Ik weet echter dat het vaccin haar doodde. Ze was eerder nooit ziek geweest. Hoe meer ik mijn standpunt tegenover de medische staf uitlegde hoe vijandiger ze werden. Vandaag ben ik bang dat zij mijn ander kind wegnemen en ik wil niet dat ze me beschuldigen van het doden van mijn baby. Ik zou niet kunnen leven als ze mij dit zouden aandoen, het idee al is verschrikkelijk. Ik ben bijna te bang om goed te kunnen rouwen. Ze was zo mooi."

    Het is heel vaak hetzelfde scenario: officieel kan er geen verband zijn tussen het vaccin en het daaropvolgende ongeval. De meeste artsen ontkennen heftig. Niets zou gemakkelijker zijn aan elke persoon die gevaccineerd is een korte vragenlijst te laten invullen en deze op te sturen naar het Nationaal Agentschap voor Geneesmiddelen, waarop elk abnormale effect zouden kunnen melden tijdens bijvoorbeeld acht dagen na vaccinatie.
    Dit zou al snel statistieken kunnen geven over de werkelijke schadelijke effecten van vaccins. In beide bovengenoemde gevallen is het te gemakkelijk om te zeggen dat het kind stierf door een "onverklaarbare oorzaak 'of dat het" wiegedood was. Een vaccin injecteren is in het lichaam niet alleen potentieel gevaarlijke virussen aanvoeren (ook kunstmatig verzwakte) maar ook additieven die het jonge immuunsysteem niet noodzakelijkerwijs kan afvoeren.
    Maar om redenen die niets te maken hebben met uw gezondheid of het algemeen welzijn maar alles met bankrekeningen en industrieel beleid worden dergelijke eenvoudige maatregelen vandaag door de gezondheidsautoriteiten absoluut niet in overweging genomen.

    Wat dan wel doen?
    Betekent dit dat we moeten stoppen met het vaccineren van alle kinderen?
    Neen. Want zelfs als we de voordelen van vaccins op de volksgezondheid overdrijven en zelfs als de gevaren van vaccinatie worden geminimaliseerd, zijn er waarschijnlijk veel gevallen waarin het redelijk is om te vaccineren.
    Het probleem is dat het ontbreken van serieuze studies over de reëele risico's en voordelen van vaccins het debat sterk verduistert. Geen enkel staatsburger noch gezondheidswerker van goede wil beschikt momenteel over betrouwbare informatie om weloverwogen beslissingen te nemen.
    Dus zijn we gedwongen om Russische roulette te spelen met vaccins.
    Het lijkt redelijk om a priori alle niet verplichte vaccins  te mijden in geval van goede gezondheid. Te ijverig zijn is duur maar waarschijnlijk nog gevaarlijker.
    Voor alle ziekten zijn er personen "in gevaar" en anderen minder. Kinderen blindelings vaccineren met alle vaccins uit  de vaccinatieschema's is in de meeste gevallen schadelijk.
    Daarnaast moeten we niet vergeten dat zelfs de verplichte vaccins (DTP en BCG in Frankrijk) niet langer moeten toegediend worden als uw arts tegenindicaties vaststelt. Dit is geen theorie omdat veel mensen daadwerkelijk bezwaar kunnen indienen met name deze met een allergie, een auto-immune ziekten of andere problemen met het immuunsysteem. Een medisch onderzoek wordt aanbevolen voor vaccinatie zelfs al wordt dit niet voorzien door het systeem.

    Een onmisbare en dringende hervorming nodig.

    Het is noodzakelijk en dringend dat overheden maatregelen nemen om de kennis van vaccins en informatie voor artsen en het grote publiek te verbeteren.
    Duidelijke informatie moet worden gegeven over de gevaren van elk vaccin. Als er doden waren, ernstig gehandicapt of zieken door een vaccin moeten personen die op het punt staan om te worden gevaccineerd geïnformeerd worden.
    Voor veel vaccins is de voordeel/risico verhouding twijfelachtig. Een leesbare en begrijpelijke informatie moet worden vermeld op de verpakking van vaccins met duidelijke vermelding van degenen die essentieel zijn, die in sommige gevallen nodig zijn en dewelke onnodig zijn in de meeste gevallen.
    Maar zelfs als het aan de artsen is om ervoor te zorgen dat ze hun patiënten geen onnodig risico opleggen (eed van Hippocrates), bedenk dan dat wij niet in Utopia leven en wijzelf uiteindelijk verantwoordelijk zijn voor onze gezondheid.

    Oorspronkelijk artikel: "Vaccin: ce que tout parent doit savoir" par Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation, le 23 Avril 2013.

    1. Risk of narcolpesy in children and young people receiving AS03 - BMJ 2013;346:f794 

    2. Guillain-Barré Syndrome After Influenza Vaccination in Adults, David N. Juurlink, Therese A. Stukel, Jeffrey Kwong, Alexander Kopp, Allison McGeer, Ross E. Upshur, Douglas G. Manuel, Rahim Moineddin, Kumanan Wilson, Arch Intern Med. 2006;166:2217-2221.

    3. Décompte effectué par Sanevax : http://sanevax.org/breaking-news-gardasil-fingerprints-found-in-post-mortem-samples/

    4. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22249285

    5. http://www.quechoisir.org/sante-bien-etre/maladie-medecine/maladie/actualite-aluminium-dans-les-vaccins-lien-de-cause-a-effet-etabli

    6. Rapport « Survey on Vaccinations in Europe », EFVV, téléchargeable gratuitement sur www.efvv.org

    7. http://www.lemonde.fr/epidemie-grippe-a/article/2010/01/04/une-grippe-a-deux-milliards-d-euros_1287422_1225408.html

    8. http://www.gardasilandunexplaineddeaths.com/




    23-04-2013, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    Tags:vaccineren
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!