Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
06-05-2013
GGO's ... bedenkelijke kwaliteit
Vergelijking tussen GGO- en niet-GGO-maïs - de echte statistieken zullen u verbazen!
(NaturalNews) Alhoewel Monsanto paradeert met zijn genetisch gemodificeerde zaden en ze uitstrooit als snoep over de velden zien de toekomstige generaties aan tegen verlies van belangrijke voedingswaarde en ziekte veroorzakend voedsel. Aangezien de overheid de GGO-industrie beschermt met zijn recente ondertekening van de "Monsanto Protection Act", zijn gezondheidsbelangen te grabbel gegooid.
Een rapport "The Corn Comparison Report" uit 2012 werd onlangs uitgebracht door Profit Pro en gepubliceerd in maart ll. op de website voor Moms Across America ,een groep die werkt rond de bewustwording van de gevaren van genetisch gemodificeerde organismen, met het doel de GGO's te laten labelen.
Het rapport wijst gedetailleerd op de voedingstekorten van GGO-maïs in vergelijking met reguliere biologische maïs. Het rapport onthult de verbluffende niveaus van glyfosaat in de GGO-maïs en de hoeveelheid essentiële voedingsstoffen die ontbreken.
GGO-maïs: bedenkelijke voedingswaarde.
De voeding statistieken voor GGO maïs zijn hard. Hier is wat het rapport aangeeft:
Biologische maïs heeft 14 ppm mangaan. GGO-maïs heeft slechts 2 ppm. Ongemanipuleerde maïs heeft 7 keer meer mangaan! Biologische maïs heeft 6130 ppm calcium. GGO bereikt slechts 14 ppm. Ongemanipuleerde maïs heeft 437 keer meer calcium! Biologische maïs heeft 113 ppm magnesium. GGO-maïs bevat slechts 2 ppm. Ongemanipuleerde maïs heeft 56 keer meer magnesium!
GGO-maïs bevat alarmerende niveaus glyfosaat.
De hoeveelheid formaldehyde en glyfosaat in GGO-maïs is ongelooflijk. Om het af te breken laten de Amerikaanse EPA-normen glyfosaat in water toe tot maximaal 0,7 ppm. Uit Europese tests blijkt dat de dieren beginnen met het ervaren van leverschade bij 0,0001 ppm glyfosaat in water. Neem deze twee statistieken samen: Amerikaans water bevat 7000 keer meer glyfosfaat dan het gekende niveau voor leverschade bij dieren!
GGO-maïs scheert nog een andere top. GGO-maïs bevat 13 ppm glyfosaat of het equivalent van 130.000 maal de toxiciteit van EPA water normen!
Het formaldehyde gehalte van GGO-maïs is ongelooflijk.
In een soortgelijke studie over GGO-maïs ontdekte Dr Huber dat dieren GGO maïs weigeren ten koste van alles. Wanneer zij de keuze hebben tussen beide GGO en niet-GGO variëteiten van maïs gaan de dieren altijd voor de echte biologische. Huber ontdekte ook dat 0,97 ppm formaldehyde giftig is voor dieren. De GGO-maïs die hij probeerde te voeren aan de dieren bevatte 200 keer deze hoeveelheid!
Dit roept de vragen op:
Waarom wordt zoiets giftig aangeboden aan mensen? Waarom zou de mens zulke voding gebruiken? Zijn de mensen laks? Is hun instinct stilgelegd? Is hun intuïtie gevoelloos? Zijn ze afgeleid door mooie labels en de beloften van veiligheid?
Mars tegen GGO's.
Genetisch gemodificeerde organismen zijn een open uitnodiging voor vaatziekten, kanker en onvruchtbaarheid. Het eten van lege voedingswaarde zoals met formaldehyde beladen GGO maïs vormt een met ziekten geteisterde bevolking. Er is genoeg bewijs over de gruwel van genetisch gemodificeerd voedsel. Elk bedrijf dat dit genetisch gemodificeerd systeem de mensen aanprijst moet worden berecht voor misdaden tegen de menselijkheid.
Helaas, Monsanto en andere biotech zijn hun misdaden tegen de menselijkheid net vergeven. Door recent lobbyen bij de federale overheid was Monsanto in staat om hun GGO-industrie te beschermen en krijgen ze van het Congres en president Obama een bepaling die hen vrijstelt van GGO aansprakelijkheid. Deze wet werd op 26 maart ondertekend en geeft aan biotechbedrijven zoals Monsanto de mogelijkheid om federale goedkeuringstesten te omzeilen en hun GGO-gewassen te laten kweken ondanks de bekende gezondheidsrisico's. Deze bepaling bevrijdt biotechbedrijven van hun aansprakelijkheid voor de mensen en van justitiële verantwoordelijkheid.
Oorspronkelijk artikel: "Comparison of GMO and non-GMO corn - the real statistics will astound you!" Sunday, May 05, 2013 by: Lance Devon, Natural News.
Volgens een laatste systematisch review verminderen citrusvruchten aanzienlijk het risico op borstkanker.
(NaturalNews) Volgens een nieuw systematisch review van vroegere studies verlaagt een hoge inname van citrusvruchten het risico op borstkanker bij vrouwen met 10 procent. Maar belangrijker, onder hoge opname verstaat men in één van de studies slechts 17-33 gram per dag en daar spreekt men van een 32 procent risicovermindering op borstkanker.
De anti-kanker effecten van citrusvruchten zijn een uitstekende bron van verschillende fytochemicaliën zoals beta-cryptoxanthine limonoids en quercetine waarvan in laboratoriumstudies is gebleken dat zij een krachtige activiteit hebben tegen kanker. In studies met mensen heeft citrusvruchten gebruik aangetoond bescherming te bieden tegen alvleesklier-, maag-, keel-, colorectale- en borstkanker. In sommige studies is er slechts minimale invloed geconstateerd of zijn er zelfs tegenstrijdige resultaten. Dit is vaak te wijten aan de lage hoeveelheid geconsumeerde citrusvruchten en de moeilijkheid in het scheiden van de beschermende effecten tussen citrus en andere vruchten of groenten.
Citrus verkleint risico op borstkanker met ten minste 10 procent
Om bovengenoemde redenen hebben onderzoekers uit Korea een nieuw systematisch review geopend die eerdere studies combineert uit China, de VS en Australië, in een poging om de rol van citrusvruchten in de preventie van borstkanker te verduidelijken. Het omvat een totaal van 8393 deelnemers in de leeftijd van 20 tot 98. Wanneer alle gegevens bij elkaar werden gecombineerd werd een totale risicoreductie van 10 procent waargenomen voor de gebruikers met het hoogste opname van citrusvruchten in vergelijking met de laagste. Echter, als men enkele studies van 20 jaar geleden weglaat uit de analyse zien de resultaten er veel beter uit met een gemiddelde totale risicoreductie van ongeveer 20 procent. Interessant is dat de grootste studie van allen uit de analyse (met 3015 deelnemers), en de enige die een statistische significantie van p = 0.002 (grote nauwkeurigheid) bereikte, toevallig ook het hoogste beschermend effect van citrus verbruik laat zien nl. 32 procent . Deze studie, uit China, toonde ook aan dat citrusfruit het meest beschermende is van alle waargenomen voeding (met inbegrip van druiven, perziken, peren, bananen, appelen) en op gelijke voet staat met de beschermende effecten van bepaalde groenten. Het meest opvallend is dat een dergelijke bescherming werd bereikt met een citrus inname van slechts 17-33 gram per dag, wat ongeveer gelijk is aan één achtste tas sinaasappelsap.
Het China voordeel: Synergie met groene thee?
Het lijkt erop dat Chinese vrouwen aanzienlijk minder citrus nodig hebben als bescherming tegen borstkanker dan Westerlingen. Bijvoorbeeld, een eerdere studie toonde aan dat Amerikaanse vrouwen bij het dagelijks nuttigen van een halve portie (125 gram) een risicoreductie van slechts 20 procent bereikten voor postmenopauzale en 17 procent voor premenopauzale borstkanker. Waarom zouden Chinese vrouwen minder nodig hebben om zich te beschermen?
Het antwoord zou kunnen komen uit de groene thee die ze drinken. Een recente en zeer verrassende studie uit Japan toonde aan dat wanneer groene thee drinkers dagelijks citrusvruchten eten, zij (vrouwen) een statistisch significante 18 procent reductie van het totale risico van kanker berikten met inbegrip van een niet-statistisch significante 26 procent vermindering van borstkanker. Belangrijk is dat deze risico reducties boven de beschermende effecten van groene thee liggen. Omdat groene thee niet verwerkt werd in de Chinese studie is het mogelijk dat een synergisch effect meespeelt. Het nieuw systematisch review bevestigt dat citrusvruchten een duidelijke een rol spelen in de preventie tegen borstkanker. Terwijl zelfs kleine hoeveelheden citrusvruchten zinvolle bescherming kunnen bieden moeten vrouwen die op zoek zijn om hun risicoreductie te maximaliseren overwegen van minstens dagelijks een halve tas citrusvruchten te eten en met inbegrip van groene thee voor het (synergisch) versterkend effect.
Oorspronkelijk artikel: "Citrus fruit significantly reduces breast cancer risk in latest systematic review" Saturday, May 04, 2013 by: Ethan Evers, Natural News.
Over de auteur:
Ethan Evers is auteur van de bekroonde medische thriller "The Eden Prescription'. Het boek is gebaseerd op de nieuwste wetenschap en geïnspireerd op echte historische gebeurtenissen die teruggaan tot het begin van de "War on Cancer." Ethan heeft een doctoraat in de Toegepaste Wetenschappen.
Volgens de meest recente statistieken lijdt ongeveer één derde van de gehele Amerikaanse bevolking, of meer dan 100 miljoen Amerikanen, aan diabetes of pre-diabetes, een bloedsuiker aandoening die uiteindelijk kan leiden tot meer ernstige gezondheidsproblemen en zelfs tot de dood. Op basis van het Amerikaanse Centers for Disease Control en Prevention (CDC) voorspellingen wordt dit aantal naar verwachting verdubbeld tegen 2050 als trends doorzetten aan de huidige snelheid. Maar u en uw gezin moeten niet het slachtoffer worden van deze ingrijpende diabetes-epidemie - hier zijn enkele tips over hoe u uw dieet en levensstijl kuntveranderen om diabetes te voorkomen en mogelijk te bezwijken aan voegtijdige dood:
1) Eet meer voedingsmiddelen rijk aan quercetine. Behorende tot de flavonoïden familie van antioxidanten is van quercetine aangetoond mee te helpen aan een lagere bloedsuikerspiegel en het verbeteren van de plasma insuline niveaus, twee factoren die geassocieerd worden met diabetes (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19496084).
Voedingsmiddelen die rijk zijn aan quercetine zijn onder meer appelen, citrusvruchten, uien, peterselie, salie, groene thee en rode wijn. Olijfolie, druiven, donkere kersen en donkere bessen zijn ook rijk aan quercetine en andere flavonoïden, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center (UMMC). En als voedingsbronnen niet voldoende zijn is quercetine ook beschikbaar als supplement.
2) Een theelepel kaneel per dag om diabetes weg te houden. Cinnamon bevat krachtige bloedsuiker stabiliserende verbindingen die niet alleen het glucosemetabolisme stimuleren maar ook de activiteit nabootsen van insuline in het lichaam. Kaneel kan ook de snelheid verminderen waarmee voedsel uit de maag komt en zo de bloedsuiker rush remt die vaak voorkomt na een maaltijd met veel geraffineerde suiker en eenvoudige koolhydraten (http://www.huffingtonpost.com). De meeste kaneel die verkocht wordt in supermarkten komt van de "kassie" familie van kaneel, wat niet noodzakelijk de meest geneeskrachtige variëteit is. Zogenaamde "echte" cinnamon, die over het algemeen niet zo lekker is en moeilijker te vinden dan cassia kaneel, komt uit de "Ceylon" familie en heeft een veel lagere inhoud aan cumarine, een bloedverdunnende verbinding, alsmede een hoger totaal gehalte aan voedingsstoffen. Echter, alle belangrijke rassen van kaneel bezitten aantoonbare diabetes-bestrijdende eigenschappen (http://www.naturalnews.com/035642_cinnamon_blood_sugar_regulating.html).
3) Eet meer broccoli en andere kruisbloemige groenten. Rijk aan de kankerbestrijdende verbinding sulforafaan zijn broccoli en andere kruisbloemigen een belangrijk onderdeel van een anti-diabetes dieet omdat ze de bloedvaten beschermen tegen cellulaire schade. Vitamine C, chroom, vezels, beta-caroteen, en vele andere voedingsstoffen in broccoli beschermen tegen vrije radicalen, hoge bloedsuikerspiegel, en hoge niveaus van low-density lipoprotein of LDL, cholesterol, die allemaal zijn gekoppeld aan diabetes (http://www.nhs.uk/news/2008/08August/Pages/Broccolianddiabetes.aspx).
4) Beweeg meer en ban junk food. Dit ligt misschien een beetje voor de hand, gewoon het regelmatig verrichten van lichamelijke activiteit kan een enorme impact hebben op feit of je lichaam al dan niet bezwijkt onder een diabetische aandoening. Omdat overgewicht en een slechte lichamelijke gezondheid belangrijke factoren zijn bij diabetes is het logisch dat bewegen en gezond eten belangrijke factoren zijn om fit te blijven en een gezonde bloedsuikerspiegel te behouden. Het is het beste om te beginnen met kortere, hogere intensiteit trainingen om je stofwisseling op gang te brengen en uw insuline en leptine weerstand te verlagen en geleidelijk de juiste cardiotraining in te voeren. Wat voeding betreft, het beste is tarwe en gluten bevattende voedingsmiddelen te vermijden daar van deze is aangetoond te interfereren met het glucosemetabolisme. Voedingsmiddelen die ingrediënten zoals high-fructose corn syrup (HFCS), verrijkte bloem, gehydrogeneerde oliën, kunstmatige smaakstoffen, conserveringsmiddelen, kleurstoffen, en genetisch gemodificeerde organismen (GGO's) bevatten moeten ook worden vermeden als je ernstig wil werken aan het voorkomen van diabetes. Beperk de consumptie van granen, zelfs volle granen en verbruik gezonde vetten, inclusief verzadigde vetten uit ongeraffineerde kokosolie en boter en vlees afkomstig van met gras gevoede dieren voor het bekomen van een optimale gezondheid (http://www.charlespoliquin.com).
5) Zorg voor voldoende magnesium en probiotica. Meer dan 75 procent van de Amerikaanse bevolking heeft een tekort aan magnesium, een mineraal dat in het lichaam meer dan 300 unieke en noodzakelijk biochemische reacties moet activeren. Je botten, cellen, organen en weefsels zijn allemaal afhankelijk van magnesium om goed te functioneren. Zonder voldoende magnesium zijn je immuniteit, skelet, hart en bloedsomloop allemaal ernstig in gevaar. Zorg ervoor dat u grote hoeveelheden magnesium consumeert wat essentieel is voor de bescherming tegen hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten en diabetes (http://ods.od.nih.gov/factsheets/Magnesium-HealthProfessional/). Ook probiotica bacteriën die de darm bevolken en het immuunsysteem regelen, zijn essentieel voor het voorkomen van diabetes. Uit een studie gepubliceerd eerder dit jaar bleek dat het veranderen van het microbioële saldo van obesitas patiënten met een hoog risico op diabetes kan helpen om de metabole effecten gekoppeld aan diabetes te doen keren (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22798958).
Oorspronkelijk artikel: "How to prevent diabetes with everyday foods" Friday, May 03, 2013 by: Ethan A. Huff, staff writer, Natural News.
Volgens een nieuwe studie vermindert lijnzaad het risico op borstkanker met 28 procent.
(NaturalNews Voor het eerst hebben Canadese onderzoekers aangetoond dat lijnzaad het risico op borstkanker met 28 procent vermindert bij vrouwen in de postmenopauze en dat vlasbrood het risico vermindert met 26 procent in zowel de pre- als postmenopauze. Deze resultaten geven aan dat lijnzaad en vlas bevattend brood een eenvoudig maar effectief middel kunnen zijn voor het verminderen van het risico op borstkanker.
Lijnzaad: de rijkste voedingsbron van anti-kanker lignanen.
Lignanen zijn een klasse van polyfenolen met krachtige antioxidante en anti-oestrogene ergenschappen en om die reden worden zij vermeld als een mogelijke preventieve maatregel tegen borstkanker. Inderdaad is er reeds aangetoond dat lignanen de groei remmen en geprogrammeerde celdood (apoptose) induceren van zowel ER- en ER + borstkankercellen zowel in vitro als in dierstudies. Belangrijker, lignanen remmen ook het vermogen van zowel ER + en ER-borstkankercellen om uit te zaaien door krachtig metallo MMP2, MMP9 en MMP14 te onderdrukken.
Helaas, lignanen zijn niet makkelijk te krijgen uit ons dagelijks voedsel. De beste bronnen zijn volle granen, zemelen, zaden, noten en peulvruchten. Maar deze bevatten slechts ongeveer 0,25-1,0 milligram lignanen per 100 gram voedsel. Uitzonderingen hierop zijn lijnzaad, sesamzaad, en kikkererwten met lignaan respectievelijk 335 mg, 132 mg en 35 mg per 100 gram.
Lijnzaad en sesamzaad zijn duidelijk superfoods als het gaat om lignanen, met meer dan 100 maal de lignanen inhoud van vrijwel elk ander levensmiddel. (Merk op dat de normale lijnzaadolie geen lignanen bevat.)
Tot 28 procent vermindering van het risico op borstkanker volgens de allereerste studie over lijnzaad.
Vanwege de groeïende interesse voor lijnzaad voor de preventie van kanker organiseerden Canadese onderzoekers onlangs de eerste studie ooit die specifiek het risico van borstkanker versus lijnzaad onderzocht. Zij analyseerden de diëten van 2999 vrouwen met borstkanker en 3370 gezonde vrouwen (alle tussen 25 en 74 jaar) op lijnzaad gebruik.
Postmenopauzale vrouwen ervaarden 28 procent minder borstkanker als zij minstens een kwart kopje lijnzaad consumeerden over één maand, en 26 procent minder kanker als zij minstens wekelijks een sneetje vlasbrood aten. Premenopauzale vrouwen zagen tot 26 procent vermindering van het risico door het eten van vlasbrood maar werden niet beschermd (met statistische significantie) door lijnzaad.
Vlas lignanen tegen borstkanker: Hoeveel is er nodig?
Postmenopauzale vrouwen werden goed beschermd door de consumptie van een kwart kopje lijnzaad over één maand. Dit levert ongeveer 163 mg van vlas lignanen per maand, of ongeveer 5,35 mg per dag. Toevallig komt dit bijna exact overeenkomt met de 5,4 mg dagelijkse minimum inname die werd gezien als nodig voor de bescherming tegen borstkanker. Het bereiken van deze hoeveelheid is niet waarschijnlijk in een normaal dieet. Een recent onderzoek toonde aan dat vrouwen in westerse landen slechts ongeveer één mg per dag aan lignanen consumeren. Daarom moeten vrouwen in de postmenopauze overwegen hun dieet aan te vullen met lijnzaad voor optimale bescherming (ongeveer een halve theelepel dagelijks is voldoende). Evenzo kunnen deze vrouwen vlasbrood inlassen in hun dieet dat hen betere bescherming geeft dan rauwe zaden.
Met deze nieuwste studie uit Canada is de overtuiging van de werking van lijnzaad als preventieve maatregel tegen borstkanker sterker dan ooit. En meer data is op komst. Er zijn momenteel drie lopende klinische studies die vlas testen (zaden of lignanen) tegen borstkanker. Tot die resultaten naar buiten komen is het goed om te weten dat het regelmatig consumeren van zelfs kleine hoeveelheden lijnzaad (of brood) een significante bescherming tegen borstkanker kan bieden.
Oorspronkelijk artikel: "Flax seed consumtion reduces breast cancer risk by 28 percent in new study" Thursday, May 02, 2013 by: Ethan Evers, Natural News.
Over de auteur:
Ethan Evers , doctor in de Toegepaste Wetenschappen, is auteur van de bekroonde medische thriller "The Eden Prescription ' gebaseerd op de nieuwste wetenschap en geïnspireerd op echte gebeurtenissen die terug gaan tot het begin van de "oorlog om kanker".
Mangosteen om ziekten en ontstekingen te bestrijden: Onderzoek.
(NaturalNews) Onderzoek heeft aangetoond dat de tropische vrucht mangosteen een krachtige immuun booster en anti-sontstekingsmiddel is die ook belangrijke kankerbestrijdende eigenschappen blijkt te hebben.
Mangosteen is een kleine, langzaam groeiende tropische groen blijvende boom afkomstig uit Zuidoost-Azië. De vrucht wordt al lang in de streek gebruikt in de traditionele geneeskunde voor de behandeling van diarree, huidinfecties en wonden.
Talrijke studies hebben in mangosteen krachtige anti-inflammatoire eigenschappen ontdekt. Uit een gerandomiseerde, dubbelblinde, placebo gecontroleerde studie, gepubliceerd in Nutrition Journal in 2009 bleek dat acht weken gebruik van mangosteen sap mix XanGo-sap heeft geleid tot een significante daling van ontstekingsmarkers bij de deelnemers met overgewicht en obesitas. Deze dalingen werden alleen gezien bij de deelnemers die 18 gram sap per dag dronken echter niet bij de deelnemers die lagere doses namen.
Uit een andere studie, door onderzoekers van de Tohoku University in Japan, bleek dat het chemische gamma-mangostin in mangosteen ontstekingen reduceert in de structurele cellen van de hersenen, wat suggereert dat het sap therapeutisch potentieel kan hebben bij het voorkomen of behandelen van inflammatoire hersenaandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer. Onderzoekers hebben ook ontdekt dat gamma-mangostin de activiteit remt van het ontstekingsbevorderend enzym COX-2.
De kracht van xanthonen.
Veel van de krachtige helende eigenschappen van mangosteen worden toegeschreven aan de hoge concentraties van een natuurlijk voorkomende groep van stoffen bekend als xanthonen. Xanthonen zijn te vinden in een verscheidenheid van donkerrode vruchten en regenwoud planten en zitten vooral overvloedig in de schil van de mangosteenvrucht. Het is waarschijnlijk geen toeval dat dit gedeelte van de vrucht het meest regelmatig gebruikt wordt in de traditionele Zuid-Aziatische geneeskunde om infecties te behandelen.
Volgens onderzoek gepubliceerd in Free Radical Research, de Journal of Pharmacology, en de Indiase Journal of Experimental Biology, zijn xanthonen krachtige natuurlijke antibiotica, antivirale middelen, anti-inflammatoire en anti-oxidanten. Eén studie suggereerde dat deze antioxiderende werking het hart beschermt tegen oxidatieve schade waardoor het risico van een cardiovasculaire ziekte vermindert.
Mangosteen voor je gezondheid.
Misschien voor een deel door hun hoge concentraties aan xanthonen zijn mangosteen en zijn extracten zeer effectief gebleken bij het remmen van de groei van de besmettelijke bacteriën Mycobacterium tuberculosis en Staphylococcus aureus met inbegrip van de medicijn resistente vorm van de zogenaamde Methicilline resistente Staphylococcus aureus ( MRSA). Mangosteen lijkt vooral effectief te zijn tegen bacteriën die de huid infecteren en is aldus veelbelovend voor de behandeling van acne.
Mangosteen lijkt ook het verzwakt immuunsysteem te versterken. Misschien te danken aan zijn immuun regulerende eigenschappen lijkt het ook te werken als een tegen allergie vechtend antihistamine. Mangosteen heeft zelfs voorzichtig resultaat getoond bij het remmen van de activiteit van HIV-1 protease dat een cruciale rol speelt bij HIV-infectie.
Het bestrijdt ook kanker.
Een bijzonder interessant gebied van mangosteen onderzoek toont duidelijk kankerbestrijdende capaciteiten aan. Studies hebben gesuggereerd dat mangosteen niet alleen de proliferatie van kankercellen remt maar ook geprogrammeerde celdood (apoptose) induceert. De sterkte van deze effecten neemt toe met de gebruikte dosering.
Specifiek vonden Taiwanese onderzoekers dat garcinone E, een mangosteen xanthonen derivaat, lever-, long- en maag-kankercellen doodt. Uit een andere Taiwanese studie bleek dat mangosteen xanthonen fungeren als krachtige anti tumor agentia.
Een Japanse studie naar de xanthonen alfa-mangostin concludeerde dat xanthonen eveneens veelbelovend zijn bij kankerpreventie en behandeling, deels door zijn vermogen om de groei van menselijke leukemiecellen te remmen. Een andere Japanse studie, uitgevoerd door onderzoekers aan de Universiteit van de Ryukyus in Okinawa, vond dat langdurige blootstelling aan alfa-mangostin de ontwikkeling van tumoren lijkt te onderdrukken.
Deze bevindingen werden ook ondersteund door onderzoek uit Thailand, dat kankerbestrijdende voordelen gevonden heeft in extracten afgeleid van de schil van mangosteen.
Oorspronkelijk artikel: "Use mangosteen to fight disease and inflammation: Research" Wednesday, May 01, 2013 by: Daviid Gutierrez, staf writer, Natural News.
Synthetische vitamine C of ascorbinezuur doodt goede probiotische bacteriën in de darmen en geeft geen vitamine activiteit in het lichaam.
(NaturalNews) De meeste mensen zijn tegenwoordig goed geïnformeerd over de vele voordelen voor de gezondheid van vitamine C en over de wijze om deze te integreren in hun dieet, hetzij door het nemen van supplementen of het eten van meer voedingsmiddelen die de vitamine bevatten. Hoewel de vele voordelen van vitamine C goed zijn gedocumenteerd, zoals zijn vermogen om het immuunsysteem te ondersteunen, zijn er minder bekende feiten over de synthetische versie van vitamine C of ascorbinezuur. Van ascorbinezuur, de gesynthetiseerde versie van vitamine C, is bewezen dat het effectief bacteriën doodt, waardoor het ook werkt tegen parasieten en infecties. Helaas maakt het geen onderscheid tussen de goede en slechte bacteriën in de darm en valt het ook de goede darmbacteriën aan die onontbeerlijk zijn voor een goede gezondheid.
Ascorbinezuur gedefinieerd.
Synthetische vitamine C of ascorbinezuur komt niet voor in de natuur. Het groeit niet van nature in planten of bomen en kan niet worden geteeld op een boerderij. Het kan alleen worden gemaakt in een laboratorium. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht is ascorbinezuur en vitamine C niet hetzelfde. Ascorbinezuur is geen complete vitamine maar eigenlijk alleen de buitenste laag van het volledige complex bekend als vitamine C. Het volledig complex van vitamine C uit natuurlijke voedselbronnen bestaat uit deze elementen:
- Rutinbiofavonoids (vitamine P) factor K - Factor Jfactor P Tyrosinase - Ascorbinogen ascorbinezuur
Alle bovengenoemde elementen moeten aanwezig zijn opdat het lichaam het zou kunnen absorberen en ervan profiteren. Aangezien synthetisch ascorbinezuur niet het volledige complex bevat moet lichaam ofwel de ontbrekende componenten uit het lichaam zelf halen of eenvoudig weg het ascorbinezuur verwijderen via de urine zonder enig voordeel voor het lichaam.
Men vindt ascorbinezuur in allerlei producten van vitamine C supplementen tot gebottelde thee en vruchtensappen zoals appelsap. De eenvoudigste weg om te weten of het complex aanwezig is, is het ingrediënt label te lezen.
Als oprichter van AGM voeding in Brisbane Australië, wijst Alan Meyer erop dat ascorbinezuur aanwezig is in voedingsproducten ook al is het niet op het etiket vermeld als ingrediënt.
De microbe neutraliserende eigenschappen van ascorbinezuur en de bron van herkomst.
De heer Meyer volgde een recept om een gefermenteerde appeldrankje te maken. Het recept specifieerde puur appelsap, dus kocht hij een fles biologisch appelsap. Na het uitvoeren van een aantal tests op zijn brouwsel vond hij dat het appelsap de darmvriendelijke microben had gedood, hoewel volgens het ingrediënten etiket op de fles zaten er in het sap niets anders dan biologische appels. Hij herhaalde de testen om te zien of het geen toevalstreffer was maar terug vond hij dat de goede bacteriën waren gedood. Na contact met het bedrijf dat het appelsap bottelde kwam hij erachter dat zij inderdaad ascorbinezuur hadden toegevoegd als conserveermiddel. Helaas, ascorbinezuur doodt niet alleen schadelijke bacteriën maar ook de nuttige. Ascorbinezuur heeft hetzelfde effect in ons lichaam als in sap.
Ascorbinezuur wordt gesynthetiseerd uit maissiroop. We moeten dus niet alleen bezorgd zijn over de impact ervan op de darmflora, maar ook over zijn herkomst (GGO als het geen biologisch appelsap is). Als je niet weet of het op maïs gebaseerde voedsel dat je eet biologisch gecertificeerd is, loopt u het risico van GGO maïs te consumeren waarvan de gezondheidsrisico's nog niet gekend zijn.
De echte vitamine C-oplossing.
Natuurlijke vitamine C wordt gevonden in veel groenten en fruit. Vitamine C heeft de merkwaardige gewoonte af te breken bij verhitting. Dit betekent dat wanneer voedsel wordt verwarmd de vitamine afbreekt en onbruikbaar is. Omdat pasteurisatie een vorm is van verwarming (koken om bacteriën te doden) is dus elke gepasteuriseerde drank beroofd van het vitamine C complex. Ascorbinezuur werd daarom bedacht als synthetische vervanging van de natuurlijke vorm van vitamine C. Helaas kan ascorbinezuur gewoon niet de plaats innemen van het echte natuurlijk vitamine complex. Voeg eraan toe het bacterie neutraliserend gedrag van ascorbinezuur dat de gunstige microben vernietigt en je hebt een stof die we beter als gezondheidsminnende mensen moeten mijden.
Dus wat is de oplossing voor dit alles? Laten staan die vitamine C-supplementen, gepasteuriseerde producten, en voorgebottelde thee's en sappen die ascorbinezuur bevatten. Zoek je vitamine C in natuurlijke, biologische, ongekookte groenten en fruit. Sommige voedingsmiddelen die de hoogste hoeveelheden vitamine C bevatten zijn:
Nogmaals, vergeet niet om de voedingsmiddelen te consumeren in hun rauwe vorm indien mogelijk. Immers bij (te lange) verhitting wordt het natuurlijk vitamine C complex verwoest.
Oorspronkelijk artikel: "Synthetic vitamin C, or ascorbic acid, kills beneficial probiotic bacteria in the gu and cannot confer vitamin activity in the body" Wednesday, May 01, 2013 by: Zach Calantini-Miller, Natural News.
(NaturalNews) Wist je dat er natuurlijke manieren zijn om de bloeddruk veilig en effectief te verlagen? Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat zowel gewone tomaten en de van nature voorkomende stof CoQ10 voordelen bieden bij mensen met een hoge bloeddruk.
Tomaten en lycopeen.
Een studie over de werking van tomaten op de bloeddruk werd uitgevoerd door onderzoekers van de Universiteit van Iran Medische Wetenschappen en gepubliceerd in het International Journal of Food Sciences and Nutrition in 2010. De onderzoekers vonden dat 32 mensen met type 2 diabetes na slechts acht weken eten van 200 g rauwe tomaten per dag zowel de systolische als de diastolische bloeddruk konden verminderen. De onderzoekers concludeerden dat het eten van tomaten "nuttig is voor het verminderen van cardiovasculair risico geassocieerd met type 2 diabetes."
Inderdaad hebben talrijke studies gewezen op de goede werking op de bloeddruk van de regelmatige consumptie van tomaten en tomaten extract. Onderzoekers zijn niet precies zeker hoe dit komt maar een deel van het antwoord kan liggen in hun hoge concentratie aan het anti-oxidant lycopeen. Uit een systematisch review van vier afzonderlijke studies naar het effect van lycopeen op de bloeddruk bleek dat lycopeen consequent de systolische bloeddruk reduceert en ook het cholesterolgehalte verbeterde bij doses boven 25 mg per dag.
Behandeling van hoge bloeddruk met lichaamseigen enzymen.
Een andere klinisch ondersteunde alternatieve behandeling voor hoge bloeddruk is met co-enzym Q10 (CoQ10), een antioxidant dat van nature wordt geproduceerd door het lichaam en te vinden is in elke cel. Co-enzymen zijn stoffen die de lichaamseigen enzymen helpen bij het uitvoeren van processen zoals digestie en bescherming van de spieren en het hart.
Extra CoQ10 kan in significante niveaus worden verkregen uit voedsel zoals orgaanvlees, pinda's, soja-olie, rundvlees, sardines en makreel. Het wordt ook verkocht in de Verenigde Staten als een voedingssupplement onder de naam Q10, vitamine Q10, ubiquinone of ubidecarenone.
In een meta-analyse gepubliceerd in het Journal of Human Hypertension in 2007, beoordeelden onderzoekers 12 afzonderlijke klinische studies die de effecten van CoQ10 hadden getest op de bloeddruk van een totaal van 362 patiënten. Drie van deze studies werden gerandomiseerd en gecontroleerd. In elke studie werd gevonden dat CoQ10 de bloeddruk verlaagde met tussen de 11 en 17 punten (mm Hg) voor de systolische bloeddruk en met 8 tot 10 punten voor de diastolische bloeddruk. Deze daling is gelijk aan die van vele bloeddrukmedicijnen.
De in het onderzoek gebruikte doses varieerden van 34 tot 225 mg per dag. Volgens de grootste studie verschilde de dosering die nodig is om de bloeddruk significant te verlagen tussen verschillende patiënten. CoQ10 was het meest effectief bij bloedniveaus van meer dan 2 mcg per milliliter dat een dosis tussen 75 en 360 mg per dag afhankelijk van de patiënt vereist. De bloeddruk daalde geleidelijk in de tijd.
Hoewel het onduidelijk is waarom precies CoQ10 helpt de bloeddruk te verlagen geloven de onderzoekers dat als een antioxidant het co-enzym vrije radicalen helpt verwijderen die anders leiden tot vernauwing van de bloedvaten.
In alle studies werden geen bijwerkingen waargenomen.
"Het zou aanvaardbaar lijken CoQ10 toe te voegen aan conventionele anti-hypertensieve therapie, met name bij patiënten die kampen met onaanvaardbare bijwerkingen van conventionele anti-hypertensieve therapie," schreven de onderzoekers.
Niettemin, zoals alle voedingssupplementen, kan CoQ10 negatieve reacties veroorzaken bij sommige mensen, vooral bij hoge doseringen. Het kan ook een negatieve wisselwerking hebben met bepaalde farmaceutische geneesmiddelen. Om deze redenen, en omdat individueel maatwerk noodzakelijk is om een optimale bloedspiegel te bereiken moet het toedienen van CoQ10 gebeuren onder toezicht van een bevoegd huisarts.
Oorspronkelijk artikel: "Lower your blood pressure naturally with tomatoes and CoQ10" Tuesday, April 30, 2013 by: David Gutierrez, staff writer, Natural News.
Boemerang effect bij GGO gewassen door steeds meer resistente insecten.
(NaturalNews) Beweringen van de biotechnologie-industrie over de vermeende robuustheid van zijn genetisch gemodificeerde (GGO) gewassen blijken vals te zijn. Een onderzoek aan de Universiteit van Arizona (UA) onthult een groeiende weerstand van plagen zelfs bij gewassen waarop de meest geavanceerde chemische technologieën gebruikt zijn. Gepubliceerd in het tijdschrift Proceedings van de National Academy of Sciences, verklaart de nieuwe studie hoe multi-toxine GGO-gewassen snel hun vermogen verliezen om plagen te weren die kunnen leiden tot een volledige GGO mislukking in de zeer nabije toekomst als alternatieve tussenkomsten uitblijven.
De studie evalueerde bepaald GGO-gewassen zoals maïs en katoen die doordrenkt waren met een genetische mutatie waarbij de bacterie Bacillus thuringiensis (Bt), evenals verscheidene andere toxinen in de plant groeien tegen de plagen. Van deze zogenaamde "piramide"-strategie gebaseerd op meerdere GGO gifstoffen voor dezelfde plaag wordt gezegd te zijn ontworpen om het verzet van de plagen tegen pesticiden en insecticiden teniet te doen.
Maar volgens het verslag zijn insecten en ander ongedierte deze aanpak te slim af. Na evaluatie van een reeks laboratoriumexperimenten, verschillende computersimulaties en andere gepubliceerde gegevens over het onderwerp concludeerde het team dat multi-toxine GGO gewassen niet noodzakelijkerwijs de oplossing zijn tegen een plaag - als een plaag resistent is tegen een giftige GGO eigenschap zal ze niet per se automatisch reageren op de andere giftige GGO trekken. In feite is de plaag reactie op multi-toxine GGO's zo complex en onvoorspelbaar dat de vormgeving alleen al leidt tot een complete mislukking.
"Uit de analyse van de door het team gepubliceerde gegevens van acht soorten van ongedierte blijkt dat enige mate van kruisresistentie tussen Cry1 en Cry2 gifstoffen zich voordeed in negentien van de eenentwintig experimenten", schrijft Homeland Security News Wire over de bevindingen van de studie. Cry1 en Cry2 zijn twee soorten GGO toxine gebruikt in combinatie met elkaar in een aantal multi-toxine genetisch gemodificeerde gewassen. " Kruisresistentie weerstand betekent dat selectie met een toxine de weerstand verhoogt tegen de andere toxine."
GGO-technologie zal nooit het probleem van ongedierte of onkruid overwinnen, maar zal het alleen nog erger maken in de tijd.
Uit dit alles blijkt dat de praktijk van het combineren van meerdere giftige stoffen in een ggo-gewas de plaagresistentie eerder slechter dan beter heeft gemaakt. Dit geldt met name in het licht van het feit dat het Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA), bij het nemen van voorzorgen uit de biotechnologie-industrie, laks is geweest in de eis dat plaag "toevluchtsoorden" in akkers worden opgericht om de verspreiding van resistentie te beperken.
"De simulaties vertellen ons dat met 10 procent van het areaal gereserveerd voor toevluchtsoorden, de weerstand heel snel evolueert, maar als men 30 of 40 procent voorbehoudt, kan men het proces aanzienlijk vertragen," zegt Yves Carriere, een hoogleraar entomologie aan het UA College of Agriculture and Life Sciences en hoofdauteur van de studie. "Onze belangrijkste boodschap is om voorzichtiger om te springen vooral met een plaag zoals de katoenkever," voegt hij eraan toe, verwijzend naar een gemeenschappelijke gewasplaag die al resistent is geworden tegen zowel Cry1 als Cry2.
Eerder onderzoek, dat werd gepubliceerd in het Journal of Economic Ecology waarschuwde al dat de maïswortelboorder kevers steeds meer weerstand bieden tegen multi-toxine GGO's. Net als de nieuwe studie had dit eerder onderzoek reeds aangedrongen op grotere arealen van toevluchtsoorden voor ongedierte om het weerstandsprobleem te helpen vertragen hoewel deze interventie weliswaar niet het probleem voor altijd zal oplossen.
Oorspronkelijk artikel: "GMO multi-toxin crops continue to backfire as more insects become resistant to crop chemicals" Monday, April 29, 2013 by: Ethan A. Huff, staff writer, Natural News.
Gesuikerde frisdrank verhoogt het risico op diabetes met 22 procent.
(NaturalNews) Het drinken van een blikje gesuikerde frisdrank verhoogt het risico op het ontwikkelen van diabetes met 22 procent! Volgens een nieuwe studie kan slechts één 33cl portie van gezoete drank het risico op het ontwikkelen van diabetes type 2 aanzienlijk verhogen.
Interessant is dat aangezien het meeste onderzoek naar de gevolgen van frisdrank uitgevoerd is op mensen in de VS, vorsers van het Imperial College in Londen nu ook een onderzoek hebben uitgevoerd naar het verband tussen frisdrank consumptie en type 2 diabetes bij de Europeanen.
De Britse onderzoekers gebruikten gegevens verzameld gedurende 15 jaar van meer dan 27.000 personen uit zeven Europese landen. In die periode van 15 jaar hebben meer dan 40 procent van die personen diabetes type 2 ontwikkeld en degenen die zeiden dat ze minstens één frisdrank of een soortgelijke zoete drank per dag hadden gedronken toonden een 18 procent hoger risico op het ontwikkelen van de ziekte! Toen factoren zoals gewicht en body mass index werden meegerekend was het risico zelfs gestegen tot 22 procent!
Toevallig liggen deze bevindingen in lijn met de Amerikaanse studies waaruit een 25 procent procent verhoogd risico op diabetes type 2 resulteerde bij het consumeren van één blikje gezoete frisdrank per dag.
Toen de onderzoekers keken naar de light frisdrank drinkers in de groep, zagen ze iets heel opvallend. Na in achtname van lichaamsgewicht en lichaamsbeweging vonden ze dat de personen met een gezond gewicht in de groep die light frisdrank dronken niet meer kans hadden om diabetes type 2 te ontwikkelen dan niet-frisdrank drinkers. Dit bewijst in feite dat men ten minste 22 procent meer kans heeft om diabetes te ontwikkelen bij één blikje gesuikerde frisdrank per dag.
Hoe kan slechts één klein blikje frisdrank zoveel schade aanrichten?
Gezoete dranken zijn de grootste bijdrage aan lege calorieën en verwerkte suiker in zowel de Amerikaanse als Europese diëten volgens het Center for Science in the Public Interest. De zoetstoffen in deze drankjes samen met kunstmatige kleur- en geurstoffen en fosforzuur hebben allen negatieve effecten op het menselijk lichaam.
Hoe zit het met andere zoete dranken zoals fruitsap?
Bij vruchtensap gebruik heeft men geen verband gevonden met diabetes incidentie. Natuurlijke dranken met suikers en aroma's uit de natuur zoals biologische vruchtensappen tonen geen bewijs van een verhoogd risico op diabetes bij verder gezonde mensen. Patrick Wolfe, een statistiek deskundige van het University College London, die niet betrokken was bij het onderzoek zei dat de boodschap van de resultaten duidelijk was.
"De rode draad is dat suikerhoudende frisdranken niet goed zijn voor ons - ze hebben geen voedingswaarde en er zijn aanwijzingen dat het dagelijks drinken ervan een relatief risico is op type 2 diabetes ," zei hij in een gemaild commentaar.
Dit duidelijk bewijs op de negatieve effecten van frisdrank moet genoeg zijn om iedereen bang te maken en goed te denken vooraleer nog een slok van de dit potentieel dodelijke vergif te drinken.
Oorspronkelijk artikel: "Sugar-laced soda increase diabetes risk by 22 percent" Saturday, April 27, 2013 by: Chris Sumbs, Natural News.
Over de auteur: Chris Sumbs is een natuurgezonheids activist en schrijft graag over gezonde levenswijze en de gezonde voordelen van holistische remedies.
Officieel EU-onderzoek bevestigt dat de bijen holocaust veroorzaakt wordt door gevaarlijk synthetisch vergif, maar de Overheid doet niets.
(NaturalNews) Een klasse van insecticiden die gewoonlijk ingezet wordt op koolzaad, suikerbieten, maïs en diverse andere gewassen doodt bijenvolken over de hele wereld en een vooraanstaande milieuwaakhond groep eist nu dat deze insecticiden onmiddellijk worden teruggetrokken uit de markt. Zoals gemeld door de Daily Mail in het Verenigd Koninkrijk, bevestigt een rapport van het Britse Environmental Audit Committee (EAC) dat neonicotinoide insecticiden de schuld zijn voor massale bijensterfte.
De verklaring van deze prominente overheidsadviesgroep komt na de vrijgave van de gegevens uit de EU waaruit blijkt dat neonicotinoïden stoffen bevatten die interfereren met het centrale zenuwstelsel van de bijen en dus ervoor zorgen dat ze verward raken tijdens de vlucht. Uiteindelijk verliezen de bijen, getroffen door deze stoffen, hun vermogen om terug te navigeren naar de korf, vergeten waar ze zijn en hoe ze thuis geraken wat resulteert in uithongering en massale sterfte.
In januari heeft de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) vastgesteld dat neonicotinoïden sinds de vroege jaren 1990 in gebruik zijn direct verantwoordelijk zijn voor het aansturen van een epidemie van Colony Collapse Disorder (CCD) over de hele wereld. Het bureau ging in verzet tegen het verdere gebruik van neonicotinoide insecticiden in het bijzonder met betrekking tot het gebruik op planten die aantrekkelijk zijn voor bijen. Maar de Europese Commissie wist uiteindelijk niet genoeg stemmen te winnen om het verbod voor twee jaar succesvol te implementeren.
"Als boeren moesten groenten en fruit bestuiven zonder de hulp van insecten zou het honderden miljoenen euro kosten en zouden we allemaal worden "gestoken" door de stijgende voedselprijzen," zegt Joan Walley MP, voorzitter van het EAC, verwijzend naar de verwoestende verliezen bij afwezigheid van bestuivende bijen. "Defra (Department for the Environment Food and Rural Affairs) ministers hebben geweigerd om de EU-inspanningen om bestuivers te beschermen aan te nemen en kunnen niet eens met een overtuigend plan komen om bijenvriendelijke landbouw in het Verenigd Koninkrijk aan te moedigen".
UK en Duitsland primair verantwoordelijk voor de voortdurende 'armageddon' op bijen.
Volgens eerdere berichten is de Europese Commissie, in zijn poging om de bijenvolken te beschermen, tegengewerkt door zowel het Verenigd Koninkrijk als Duitsland die op het laatste moment niet wilden stemmen voor een tweejarig moratorium. De winnaars in de nederlaag van het voorstel zijn uiteraard de chemische bedrijven als Syngenta en Bayer CropScience, die beide belangen hebben in neonicotinoïden. De verliezers zijn niet alleen de bijen maar de globale bevolking in het algemeen die zal lijden onder misoogsten en eventueel de hongersdood.
"Groot-Brittannië en Duitsland hebben toegegeven aan de lobby van de industrie en weigerden bijenmoord pesticiden te verbieden," zegt Ian Keith van de non-profit milieugroep Avaaz in de Britse Guardian. "[De] stemming was een slag in het gezicht van de wetenschap en de publieke opinie en onderhoudt het rampzalig chemische armageddon (slagveld voor de laatste strijd) op bijen die cruciaal zal zijn voor de toekomst van ons voedsel."
Oorspronkelijk artikel: "Official EU research verifies bee holocaust caused by dangerous man-made poisons, Big Ag and Big Government do nothing" Friday, April 26, 2013 by: Jonathan Bernson, Staff writer, Natural News.
Nieuw onderzoek: Eet druiven tegen ontstekingen en orgaanschade.
(NaturalNews) Uit een recent onderzoek, deze week gepresenteerd op de Experimental Biology Conference in Boston, blijkt dat druiven krachtige gezondheidsbevorderende eigenschappen bevatten. Specifiek, natuurlijke bestanddelen, polyfenolen genoemd blijken te beschermen tegen orgaanschade geassocieerd met de progressie van het metabool syndroom - een groep van aandoeningen die samen optreden en hoge bloeddruk omvatten, darmvet en hoge cholesterolwaarden.
De studie, onder leiding van wetenschapper E. Mitchell Seymour, Ph.D., van de Universiteit van Michigan afdeling Health System, onderzocht de effecten van een vetrijk, Amerikaans dieet zowel met en zonder druiven op het hart, de lever, de nieren, en vetweefsel bij obesitas gevoelig ratten. De druiven waren een mix van rode, groene en zwarte rassen gevriesdroogd tot een poeder en gemengd in het dieet van de dieren die hiermee drie maanden werden gevoed.
De resultaten? Na drie maanden van één met druiven verrijkt dieet waren ontstekingssymptomen over het gehele lichaam van de dieren drastisch verminderd en vooral in de lever en de darmen. Bovendien was er een vermindering van gewicht aan vet in de lever, nieren en darmen, vergeleken met de dieren die een dieet hadden zonder druiven. Het druivendieet verhoogde de antioxidanten vooral in de lever en nieren.
Druiven helpen bij het bestrijden van ontstekingen en oxidatieve stress.
"Onze studie suggereert dat een met druiven verrijkt dieet een cruciale rol kan spelen bij de bescherming tegen het metabool syndroom en de gevolgen op het lichaam en zijn organen," zie Dr Seymour in een persmededeling. "Zowel ontstekingen als oxidatieve stress spelen een rol bij hartziekteprogressie en orgaanfalen bij type 2 diabetes. Druiven beïnvloeden beide componenten in verschillende weefsels en dat is een veelbelovende bevinding."
De nieuwe studie bouwt verder op eerdere resultaten van dr. Seymour's gepubliceerd onderzoek waaruit bleek dat een met druiven verrijkt dieet de risicofactoren voor hart- en vaatziekten en diabetes verlaagt bij overgewicht gevoelige ratten.
In een onderzoek aan de Universiteit van Michigan op druiven vonden wetenschappers al eerder dat het eten van druiven het risico op hart- en vaatziekten drastisch vermindert door het verlagen van de bloeddruk en het helpt ook bij het helen van schade aan de hartspier en bij het verbeteren van de hartfunctie.
Gepubliceerd in het Journal of Gerontology: Biological Sciences, concludeerde de studie dat het hoge niveau van natuurlijk voorkomende antioxidanten aanwezig in druiven potentieel celschadelijke vrije radicalen in het lichaam vermindert. Een baanbrekende pilot-studie, geleid door Robert Krikorian, PhD, van de Psychiatrie aan de Universiteit van Cincinnati College of Medicine, heeft gevonden dat het drinken van druivensap lijkt de achteruitgang van het geheugen bij oudere volwassenen af te remmen.
Oorspronkelijk artikel: "New research: Eat grapes to reduce body-wide inflammation and organ damage" Thursday, April 25, 2013 by: Sherry Baker, Health Sciences Editor, Natural News.
N.v.d.r. Kies bij voorkeur voor biologische druiven want verschillende studies hebben uitgewezen dat druiven het meeste residu's bevatten van spuitmiddelen die gebruikt worden.
MS-patiënten gebruik steeds meer alternatieve behandelingen om hun levenskwaliteit te verbeteren.
(NaturalNews) Hoewel ze het aan hun huisdokter niet zeggen kiezen een groot aantal mensen met multiple sclerose (MS) voor alternatieve behandelingen zoals voedingssupplementen, acupunctuur en kruidengeneeskunde om hun leven te verbeteren. Dankzij onderzoekers aan de Universiteit van Kopenhagen is voor het eerst een groot onderzoeksproject ondernomen om het gebruik van deze alternatieve therapieën bij MS-patiënten in kaart te brengen. Het onderwerp is van speciaal belang voor Denemarken waar de ziekte wereldwijd gezien het meeste voorkomt.
De resultaten van een nieuwe studie werden net gepubliceerd in twee wetenschappelijke tijdschriften, de Scandinavian Journal of Public Health en Autoimmune Diseases. De onderzoekers verzamelden gedurende drie jaar informatie van 3800 personen met MS in Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland en IJsland.
"Er wordt veel gepraat over 'zelfzorg competentie', met andere woorden: patiënten helpen zichzelf om hun levenskwaliteit te verbeteren. Hier vinden veel mensen met een chronische ziekte baat bij alternatieve behandelingen, dus we mogen dit fenomeen niet negeren," zei hoofd onderzoeker Lasse Skovgaard in een persmedeling.
Toenemend gebruik van alternatieve therapieën bij MS.
Volgens de laatste informatie van het Deens Nationaal Instituut voor Volksgezondheid (NIPH) blijkt dat één op de vier Denen in het voorbije jaar één of meer vormen van alternatieve behandelingen heeft geprobeerd. Volgens een recente studie, als het gaat om MS-patiënten, is het gebruik van alternatieve geneeskunde gestaag toegenomen in de afgelopen 15 jaar. Meer dan de helft van de gecontacteerden zegt dat ze ofwel conventionele en alternatieve geneeskunde combineren of resoluut kiezen voor alternatieve geneeskunde.
De studie wees uit dat MS-patiënten die gebruik maken van alternatieve behandelingen een hoger opleidingsniveau hebben en meer verdienen dan degenen die geen alternatieve therapieën gebruiken. "Sommige critici zijn van oordeel dat alternatieve behandelingen zo populair zijn omdat ze naïeve mensen aanspreken op zoek naar een wonderbaarlijke genezing. Maar uit onze resultaten blijkt dat het vooral de goed opgeleide mensen zijn die kiezen voor alternatieve behandelingen. En nog meer, het gebruik van alternatieve behandelingen is een onderdeel van een leefwijze, "zei Skovgaard.
Zijn onderzoeksteam verricht momenteel aanvullende analyses van de resultaten en voert aanvullende interviews uit met patiënten op basis van de resultaten van vragenlijsten. Zo bijvoorbeeld, willen de onderzoekers weten hoe patiënten de zogezegde risico's verbonden bij het gebruik van een alternatieve geneeskunde inschatten en waarom sommige mensen met MS de reguliere geneeskunde volledig de rug toekeren.
"We kunnen niet voorbijgaan aan het feit dat mensen met een chronische ziekte voor een groot deel alternatieve behandelingen gebruiken en dat velen van hen er ook baat bij ondervinden. Het helpt niet om dit alleen te beoordelen vanuit een medisch oogpunt of alternatieve behandelingen als onzin af te doen - eerder moeten we proberen om het te begrijpen." Skovgaard besluit dat hij hoopt dat de nieuwe kennis de communicatie zal verbeteren rond het gebruik van alternatieve behandelingen in combinatie met conventionele geneeskunde bij chronische ziekten.
Oorspronkelijk artikel: "MS patients increasingly use alternative treatments to improve lives" Tuesday, April 23, 2013 by: Sherry Baker, Health Sciences Editor, Natural News.
In een persbericht van maandagochtend 22 april kondigde de Europese Unie aan dat zij toelating heeft verleend tot het op de markt brengen van een nieuw vaccin "6-in-1" voor zuigelingen. Het vaccin Hexyo geproduceerd door Sanofi laboratorium omvat vaccins tegen difterie, tetanus, pertussis, hepatitis B, polio en tegen bepaalde infecties zoals meningitis. Dit nieuws werd door de media aangekondigd als "een echte stap vooruit voor vaccinatie op een moment dat gezondheidsautoriteiten proberen met verschillende middelen (...) het vertrouwen van de Fransen in deze preventieve methode te herstellen". In mijn geval echter verhoogt deze aankondiging alleen maar mijn bezorgdheid over vaccins. Het mengen van een groot aantal vaccins is een bekende werkwijze van farmaceutische bedrijven om het bewijs van bijwerkingen te bemoeilijken. Hoe meer vaccins in een injectie hoe moeilijker het wordt te bewijzen dat een bepaald negatief effect is gekoppeld aan één van de vaccins. Er zullen weer eens een aantal gevallen nodig zijn om een statistisch betrouwbaar bewijs van negatieve bijwerkingen te verkrijgen. Deze tactiek groeit precies nu het publiek meer en meer beseft dat de ongewenste effecten van vaccins allesbehalve verwaarloosbaar zijn.
Verontrustende bijwerkingen.
Een alarmerend aantal wetenschappelijke studies wijzen op de gevaren van vaccins. Het gaat niet meer over waarschuwingen van marginale associatieve bewegingen of sektarische neigingen. Nee, het is nu de internationale medische gemeenschap zelf die zijn twijfels en zorgen uitspreekt. Het British Medical Journal, een internationaal tijdschrift bekend en gerespecteerd om zijn wetenschappelijke strengheid, publiceerde op 30 januari 2013 een studie waaruit blijkt dat het vaccin tegen H1N1 Pandermix duizenden gevallen van narcolepsie bij kinderen had veroorzaakt, een ernstige en ongeneeslijke ziekte. (1) Een verband, hoewel zwakker, werd ook vastgesteld tussen het vaccin tegen influenza en de ziekte van Guillain-Barre-syndroom (verlamming). (2) Het vaccin Gardasil tegen HPV en baarmoederhalskanker is nu het middelpunt van een schandaal dat niet eindigt. Volgens de verklaring van de Sanevax Association, is het vaccin verbonden met 29.003 ernstige bijwerkingen en minstens 130 doden. (3) Het vaccin tegen hepatitis B wordt ook sterk bekritiseerd. Het wordt verantwoordelijk geacht voor het doden van levercellen terwijl het juist zou moeten beschermen tegen leverziekte. (4) Daarnaast heeft de Franse Raad van State op 21 november 2012 erkend dat aluminium in het vaccin tegen hepatitis B de oorzaak was van een verschrikkelijke slopende ziekte myofasciitis macrofagen, waaraan een medewerker van de stad Parijs lijdt sedert 1996 zodat de persoon moet worden vergoed. (5) Duizenden mensen die geen idee hebben van de klacht hadden in dezelfde situatie kunnen verkeren. Vaccins kunnen inderdaad verschillende giftige stoffen bevatten, zelfs in lage doses zoals formaldehyde (kankerverwekkend), kwik (zenuwgif), aluminium (zenuw) of fenoxyethanol. Jonge kinderen zijn bijzonder gevoelig voor deze stoffen die drastisch hun zenuwstelsel en het immuunsysteem kunnen beïnvloeden. Deze moleculen worden gebruikt als toevoeging om vaccins effectiever te kunnen maken door het stimuleren van de immuunrespons. Mensen die genetisch voorbestemd zijn kunnen hun immuniteit zien ineen stuiken en als gevolg een auto-immuunziekte starten zoals de beruchte myofasciitis macrofagen, Guillain-Barre of antifosfolipidensyndroom met zeldzame maar ernstige bekende bijwerkingen. Aluminium kan ook een belangrijke oorzaak zijn van de ziekte van Alzheimer en borstkanker wat de epidemische proporties van deze ziekten bij de naoorlogse generaties zou verklaren.
Een twijfelachtig risico voordeel.
Deze bijwerkingen zijn echter volgens de gezondheidsautoriteiten en de doorsnee pers mild in vergelijking met zogenaamde "enorme voordelen" van vaccins. De publieke opinie geeft hen inderdaad de verdienste ons te beschermen tegen vele infectieziekten en alle epidemieën die ooit onze gebieden teisterden: tyfus, difterie, kinkhoest, roodvonk, tuberculose, meningitis, tetanus, en natuurlijk de kinderziekten mazelen, bof, rode hond, etc.. En toch, afgezien van het bijzondere geval van polio (dat een artikel op zich verdient), verplicht de wetenschappelijke en historische waarheid mij om zonder aarzeling te schrijven dat dit pure mythologie is. De bovengenoemde ziekten zijn gestopt met het veroorzaken van vele doden lang voordat het vaccineren werd geïntroduceerd. Het zijn de betere leefomstandigheden, de sanitaire voorzieningen, proper drinkwater, minder ondervoeding en pauperisme die de instorting verklaren van het aantal sterfgevallen tijdens de twintigste eeuw als gevolg van deze ziekten.
Het emblematisch geval van difterie.
Ik kan in deze eenvoudige brief niet alle ziekten behandelen en alleen enkele symbolische voorbeelden aanraken. Maar vergelijkbare cijfers van de hieronder genoemde gegevens bestaan voor andere ziekten waarvoor vaccinatie op industriële schaal gebeurt. Lezers die hierover meer willen weten verwijs ik naar de grote studie "Survey on Vaccinations in Europe", waaruit de volgende cijfers komen. (6) In Spanje stierven in 1900 jaarlijks 5000 mensen aan difterie en slechts 81 in 1964, het jaar waarin routinematige vaccinatie werd geïntroduceerd. In Frankrijk, werd de verplichte vaccinatie tegen difterie opgelegd in 1938. Het volgende jaar waren er 15.000 gevallen van difterie en drie keer zoveel tijdens de oorlog! In Duitsland waren er 100.000 gevallen van difterie per jaar tijdens de Eerste Wereldoorlog. De nazi's verplichtten te vaccineren tegen difterie in 1939. In 1940, waren er 100.000 nieuwe gevallen en 250.000 in 1945. Na de oorlog, werd de verplichte vaccinatie ongedaan gemaakt en het aantal gevallen van difterie daalde gestaag tot 800 per jaar in 1972 (een daling van 99,2%). In Noorwegen overleden 555 mensen aan difterie in 1908, maar slechts 2 in 1939. Het land werd vervolgens binnengevallen door Duitsland dat het vaccin verplichtte: het aantal mensen dat aan difterie leed steeg tot 22.787 in 1942 met bijna 700 sterfgevallen. Deze cijfers geven aan dat difterie wordt verspreid wanneer levensomstandigheden verslechteren (oorlog) en vaccinatiecampagnes zijn helaas machteloos om het fenomeen te beteugelen. De terugkeer naar welvaart en een betere levensstijl gaan gepaard met een vermindering van de ziekte tot een bijna volledige verdwijning. Ze geven ook aan dat de overheid in staat is om een systematische vaccinatie van de bevolking te organiseren bij bijna onbestaande ziekten (geval van Spanje in 1964, Duitsland in 1939).
Een algemeen verschijnsel.
Dezelfde verschijnselen zijn waargenomen met andere belangrijke infectieziekten. Tyfus dat de legers van Napoleon decimeerde veroorzaakte 5000 tot 7000 sterfgevallen per jaar tijdens de Spaanse Burgeroorlog (vanaf 1937) en werd vrijwel uitgeroeid in de late jaren '50 alhoewel er geen belangrijke vaccinatiecampagne was geweest. Het vaccin tegen kinkhoest werd pas in de jaren 40 in de Verenigde Staten toegediend. In 1953 werd het toegelaten in Engeland. Op dat moment sprak men van 25 sterfgevallen per miljoen kinderen onder de 15 jaar, tegen 1500 in 1850. Een daling van 98,5% zonder dat het vaccin er voor iets tussen zat. In Spanje eiste de kinkhoest slechts 33 doden per jaar in 1965 toen de vaccinatiecampagnes tegen DPT (difterie, kinkhoest, tetanus) werden gelanceerd. Roodvonk maakte vrijwel geen doden gedurende 60 jaar, hoewel er nooit een vaccin geweest is. In Frankrijk werden grootschalige campagnes van BMR (bof, mazelen, rodehond) gelanceerd in 1983, terwijl het aantal sterfgevallen als gevolg van mazelen is gedaald tot 20 per jaar, tegen 3756 in 1906, een daling in mortaliteit van 99,5% zonder één vaccin! In Spanje overleden 18.473 mensen aan mazelen in 1901 tegenover 19 in 1981. De nationale immunisatie campagnes begonnen in ... 1982.
Tuberculose en BCG.
Maar het meest emblematisch geval is dat van tuberculose. Verondersteld te worden voorkomen door de "BCG" vaccinis is de ziekte eigenlijk sneller afgenomen in België en Nederland waar niet werd gevaccineerd dan in Frankrijk waar alle schoolkinderen werden gevaccineerd. Terwijl vandaag BCG niet langer nodig is in Duitsland, Engeland, België, Luxemburg, Nederland of Spanje, wordt het in Italie opgelegd aan 'sommige volwassenen met een risico (gezondheid, militair ...)'. Frankrijk blijft rigoureus miljoenen schoolkinderen per jaar vaccineren. Studies van INSERM zijn nochtans duidelijk: het aantal sterfgevallen aan TB was gedaald met 80% sedert BCG op 5 januari 1950 als verplicht werd ingevoerd ondanks de zeer moeilijke omstandigheden van de naoorlogse jaren. Vaccinatiecampagnes hebben geen significant effect gehad op de ziektegrafieken. Het aantal gevallen bleef dalen in hetzelfde tempo als voorheen door verbeterde hygiëne en wijdverspreid proper water. Dit is niet verwonderlijk als je bedenkt dat vaccineren tegen BCG niet beschermt tegen besmetting of overdracht van de ziekte. Mensen die vandaag in Frankrijk sterven zijn geen mensen die niet zijn ingeënt, maar sociaal gemarginaliseerde en ondervoede mensen. Het probleem is dat BCG een aanzienlijk risico aan bijwerkingen heeft; dat is de reden waarom van verplichte vaccinatie werd afgestapt in de jaren '70 en '80 (behalve in Frankrijk, waar de eis in 2007 werd afgeschaft). Inderdaad, het is een levend vaccin dat risico's inhoudt en dodelijk is voor kinderen en personen met een verzwakt immuunsysteem. Een studie in Barcelona stelde een significante verlaging van meningitis van jonge kinderen vast na het stoppen van BCG vaccinatie. Vaccinatie heeft niet geleid tot het stoppen van grote epidemieën maar wel de economische welvaart daarentegen. Dit heeft geresulteerd in een betere gezondheid, voeding en huisvesting. Indien deze omstandigheden aanzienlijk zouden verslechteren, is het duidelijk dat, ondanks al onze vaccins er een heropleving zou zijn van deze ziekten, net zoals dit het geval was tijdens de Tweede Wereldoorlog.
De waarheid zorgvuldig verborgen.
Momenteel heeft zich helaas een enorme industrie ontwikkeld rond massale vaccinatie van de bevolking over de hele wereld. Deze industrie is lucratief en wordt volledig gefinancierd door overheden en de bedrijven die de markt delen worden beschermd door patenten (die worden afgedwongen bij de overheid) en door een regelgeving die slechts door een paar grote groepen gewapend met bataljons aan advocaten kunnen begrepen en gerespecteerd worden. Miljarden vaccins worden elk jaar toegediend en tientallen miljarden euro's worden geïnd door multinationale farmaceutische bedrijven. Alleen al voor het vaccin tegen influenza A, had de Franse regering 1500000000 euro betaald voor 94 miljoen doses, dat is bijna twee doses per burger. Daarbij moeten nog de extra kosten gerekend worden van: - vaccinatiecampagne voor een bedrag van EUR 35,8 miljoen, - de overname van ademhalingstoestellen voor 5,8 miljoen euro - de aanschaf van antivirale middelen voor 20.000.000, - 150.600.000 aan maskers, - 41,6 miljoen logistieke kosten, - 290 miljoen voor de gezondheid van de werknemers die compensatie opeisen - 59,6 miljoen voor de kosten van informatie-en communicatiecampagne - 100 miljoen "kosten van de territoriale organisatie van de vaccinatiecampagne," en nog 375 tot 752.000.000 euro kosten aan doktersbezoeken en geneesmiddelen op recept. Ten slotte zijn slechts 4,5 miljoen doses gebruikt, dat is een goede zaak maar het betekent wel dat van de 94 miljoen doses er 89500000 in de prullenbak zijn beland omdat de vervaldatum was bereikt. (7) Deze schandalige verspilling werd aangeklaagd door professor Bernard Debre en de volksvertegenwoordiger en arts Jean-Marie Le Guen. Maar de pers heeft de zaak behandeld als een geïsoleerd schandaal los van de systematische verbruik van andere vaccins in Frankrijk en over de hele wereld.
Geen opvolging vaccin-gerelateerde ongevallen.
Niemand is bezorgd om het reëel risico dat men zijn kinderen doet lopen door vaccinatie. En als ze ziek worden direct na de vaccinatie, kunt u er zeker van zijn dat ze u uitleggen dat dit toeval is, zelfs als de dood er mee gemoeid is. Het overkomt elk jaar duizenden ouders. Hun kind wordt ingeënt en na een paar uur krijgen ze ernstige reacties variërend van hoofdpijn tot braken, tot eczeem, hyperactiviteit, slaapstoornissen en later een ongeneeslijke auto-immuun ziekte of erger, de dood. In de meeste gevallen zullen de professionals in de gezondheidszorg niet alleen het verband met het vaccin ontkennen maar ze zullen het ongeval niet eens melden bij de instanties van geneesmiddelenbewaking (instanties die verantwoordelijk zijn voor het toezicht op bijwerkingen van geneesmiddelen), omdat zij van mening zijn dat er geen verband is. Dit is wat er gebeurde met de kleine Christina Richelle die stierf na de Gardasil vaccinatie tegen HPV (humaan papillomavirus), en vele anderen die gevonden kunnen worden op talloze websites over vaccineren. (8) Een getuigenis tussen andere opgenomen door het EFVV (Europees forum voor vaccin waakzaamheid) "Ik kan je mijn naam niet vertellen ook niet deze van mijn baby omdat ik bang ben er het slachtoffer van te worden, maar ik wilde u contacteren na over uw project gehoord te hebben en omdat ik zo blij ben dat iemand iets onderneemt. Mijn baby stierf binnen 24 uur na ontvangst van zijn eerste DPT (difterie, kinkhoest, tetanus), twee maanden geleden. Ik voel me zo vreselijk slecht en niemand beseft wat dat betekent als je dat overkomt. Het was perfect. Na de injectie huilde ze gedurende minstens een uur op een vreemde manier. Toen leek ze erg moe, sliep diep en is niet meer wakker geworden. Ik begon mij zorgen te maken omdat ze langer dan normaal sliep en toen ik haar controleerde merkte ik dat ze een beetje had gebraakt en niet meer ademde. Ze moest een autopsie ondergaan maar men kon de doodsoorzaak niet vaststellen. Ik weet echter dat het vaccin haar doodde. Ze was eerder nooit ziek geweest. Hoe meer ik mijn standpunt tegenover de medische staf uitlegde hoe vijandiger ze werden. Vandaag ben ik bang dat zij mijn ander kind wegnemen en ik wil niet dat ze me beschuldigen van het doden van mijn baby. Ik zou niet kunnen leven als ze mij dit zouden aandoen, het idee al is verschrikkelijk. Ik ben bijna te bang om goed te kunnen rouwen. Ze was zo mooi."
Het is heel vaak hetzelfde scenario: officieel kan er geen verband zijn tussen het vaccin en het daaropvolgende ongeval. De meeste artsen ontkennen heftig. Niets zou gemakkelijker zijn aan elke persoon die gevaccineerd is een korte vragenlijst te laten invullen en deze op te sturen naar het Nationaal Agentschap voor Geneesmiddelen, waarop elk abnormale effect zouden kunnen melden tijdens bijvoorbeeld acht dagen na vaccinatie. Dit zou al snel statistieken kunnen geven over de werkelijke schadelijke effecten van vaccins. In beide bovengenoemde gevallen is het te gemakkelijk om te zeggen dat het kind stierf door een "onverklaarbare oorzaak 'of dat het" wiegedood was. Een vaccin injecteren is in het lichaam niet alleen potentieel gevaarlijke virussen aanvoeren (ook kunstmatig verzwakte) maar ook additieven die het jonge immuunsysteem niet noodzakelijkerwijs kan afvoeren. Maar om redenen die niets te maken hebben met uw gezondheid of het algemeen welzijn maar alles met bankrekeningen en industrieel beleid worden dergelijke eenvoudige maatregelen vandaag door de gezondheidsautoriteiten absoluut niet in overweging genomen.
Wat dan wel doen? Betekent dit dat we moeten stoppen met het vaccineren van alle kinderen? Neen. Want zelfs als we de voordelen van vaccins op de volksgezondheid overdrijven en zelfs als de gevaren van vaccinatie worden geminimaliseerd, zijn er waarschijnlijk veel gevallen waarin het redelijk is om te vaccineren. Het probleem is dat het ontbreken van serieuze studies over de reëele risico's en voordelen van vaccins het debat sterk verduistert. Geen enkel staatsburger noch gezondheidswerker van goede wil beschikt momenteel over betrouwbare informatie om weloverwogen beslissingen te nemen. Dus zijn we gedwongen om Russische roulette te spelen met vaccins. Het lijkt redelijk om a priori alle niet verplichte vaccins te mijden in geval van goede gezondheid. Te ijverig zijn is duur maar waarschijnlijk nog gevaarlijker. Voor alle ziekten zijn er personen "in gevaar" en anderen minder. Kinderen blindelings vaccineren met alle vaccins uit de vaccinatieschema's is in de meeste gevallen schadelijk. Daarnaast moeten we niet vergeten dat zelfs de verplichte vaccins (DTP en BCG in Frankrijk) niet langer moeten toegediend worden als uw arts tegenindicaties vaststelt. Dit is geen theorie omdat veel mensen daadwerkelijk bezwaar kunnen indienen met name deze met een allergie, een auto-immune ziekten of andere problemen met het immuunsysteem. Een medisch onderzoek wordt aanbevolen voor vaccinatie zelfs al wordt dit niet voorzien door het systeem.
Een onmisbare en dringende hervorming nodig.
Het is noodzakelijk en dringend dat overheden maatregelen nemen om de kennis van vaccins en informatie voor artsen en het grote publiek te verbeteren. Duidelijke informatie moet worden gegeven over de gevaren van elk vaccin. Als er doden waren, ernstig gehandicapt of zieken door een vaccin moeten personen die op het punt staan om te worden gevaccineerd geïnformeerd worden. Voor veel vaccins is de voordeel/risico verhouding twijfelachtig. Een leesbare en begrijpelijke informatie moet worden vermeld op de verpakking van vaccins met duidelijke vermelding van degenen die essentieel zijn, die in sommige gevallen nodig zijn en dewelke onnodig zijn in de meeste gevallen. Maar zelfs als het aan de artsen is om ervoor te zorgen dat ze hun patiënten geen onnodig risico opleggen (eed van Hippocrates), bedenk dan dat wij niet in Utopia leven en wijzelf uiteindelijk verantwoordelijk zijn voor onze gezondheid.
Oorspronkelijk artikel: "Vaccin: ce que tout parent doit savoir" par Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation, le 23 Avril 2013.
Guillain-Barré Syndrome After Influenza Vaccination in Adults, David N. Juurlink, Therese A. Stukel, Jeffrey Kwong, Alexander Kopp, Allison McGeer, Ross E. Upshur, Douglas G. Manuel, Rahim Moineddin, Kumanan Wilson, Arch Intern Med. 2006;166:2217-2221.
Nestlé CEO zoekt controle op wereld's watervoorziening.
(NaturalNews) Wapencontrole mag een hot topic zijn maar hoe zit het met de water controle? Als het van Nestle CEO Peter Brabeck afhangt moet de wereld watervoorziening snel onder de controle komen van bedrijven zoals het zijne.
Brabeck maakt de verbazingwekkende bewering dat water geen mensenrecht is maar door mensen uit het bedrijfsleven en de betreffende overheidsinstanties moet worden beheerd. Hij wil water gecontroleerd zien, geprivatiseerd en gedelegeerd op een manier die de planeet ondersteunt. Bekijk het verbazingwekkende interview op http://www.youtube.com/watch?v=7iGj4GpAbTM.
Watercontrole raakt de Verenigde Staten.
Dit alles betekent dat de toekomstige plannen van Brabeck onder meer toezicht en controle op de hoeveelheid water die mensen gebruiken inhoudt. Eens zullen steden en gemeenten door internationaal recht kunnen gedwongen worden aan elk huishouden een beperkte hoeveelheid water te leveren. Mensen zullen vergunningen moeten vragen om putten te graven of betalen voor het verzamelen van regenwater. Wetten zoals deze zijn al in de maak in de Verenigde Staten. Meer informatie op: http://www.naturalnews.com/029286_rainwater_collection_water.html
Nestle's CEO denkt dat elk water een prijs moet hebben.
In het interview wijst Brabeck erop dat zijn levensmiddelen bedrijf het grootste bedrijf is in de wereld met elk jaar meer dan 65000000000 dollar winst. Hij beweert met trots dat miljoenen mensen afhankelijk zijn van hem en zijn bedrijf. Denkt deze man dat hij een god is?
Hij noemt water een "levensmiddel" dat een toegewezen waarde nodig heeft. Wie controleert de prijs van water? Brabeck baseert zijn duurzaamheidsproject op het feit dat een derde van de wereldbevolking binnen 15-20 jaar tekort zal hebben aan water. Door het beheersen van de waterprijs geloofd Brabeck de planeet te redden van de voedsel- en watertekorten in de komende jaren.
Is het nodig om met de dreiging van een toekomstige watertekort alle mensen hun natuurlijke vrijheid op water te ontnemen zoals Brabeck suggereert?
Wat zal er gebeuren als de waterbronnen internationaal gecontroleerd worden en een select aantal zakelijke dictators regeren over het water?
Kan een vrij en welvarend volk betere mogelijkheden om water te besparen en te respecteren hebben dan met zijn eigen vrijheid in plaats van door corporaties te laten controleren?
Nestle CEO juicht GGO's toe en bekritiseert biologische landbouwpraktijken. Het plaatsen van een persoon als Brabeck over de controle van het water zou een tirannieke monopolie zijn op iets dat altijd bedoeld was om vrij te zijn. Als invloedrijke bedrijven een slot mogen zetten op de waterkraan dan kunnen ze dicteren welke landbouwbedrijven water mogen ontvangen. Zo kan Nestle zijn GGO landbouw beschermen. In het interview zei Brabeck dat biologisch voedsel niet het beste is en ging verder met te zeggen dat genetisch gemodificeerd voedsel volkomen veilig is en geen ziekten veroorzaakt. Met deze filosofie, zou de Brabeck economie biologische landbouw af kunnen snijden van watertoevoer en genetisch gemodificeerd voedsel laten heersen over de wereld.
Samenwerken om ons recht te behouden op water.
Vrije mensen van overal moeten nu samenwerken om hun natuurlijk recht op water te behouden. Als iemand een eigen put wil graven voor grondwater moet dat kunnen. Zij zijn verantwoordelijk voor het onderhoud. Als men zijn eigen regenwater wil verzamelen voor het onderhouden van zijn eigen tuin, moet dat zonder meer kunnen. Als men zelf zijn water wil zuiveren langs koolfilters tot het bekomen van drinkbaar water, moet dat kunnen. Het is nu tijd om de hersenspoeling door de flessenwaterindustrie te verwerpen tot onderwerpen van de mensen aan een gecontroleerde waterprijs. Mensen kunnen zelf samen werken om hun eigen water te beheren. Op geld beluste bedrijven CEO's zijn niet het antwoord. Niemand mag afhankelijk worden van hen. Water moet onvervalst beschikbaar blijven als een recht voor iedereen.
Oorspronkelijk artikel: "Nestle CEO seeks to control the world's water supply" Monday, April 22, 2013 by: Lance Devon, Natural News.
Dagelijks sap van rode biet verlaagt de bloeddruk.
(NaturalNews) Een nieuwe studie net gepubliceerd in het American Heart Association Journal Hypertension vond een stof die aanzienlijk hoge bloeddruk verlaagt. Het is geen nieuw medicijn van Big Pharma en het is vrij van bijwerkingen. In plaats van medicatie is het gewoon een kleine hoeveelheid bietensap.
Onderzoekers ontdekten dat mensen met hoge bloeddruk die 25 cl bietensap per dag dronken een daling van de bloeddruk hadden van ongeveer 10 mm Hg. De wetenschappers legden uit dat de hoeveelheid sap van de verbruikte rode biet 0,2 g nitraat bevatte - dat is ongeveer dezelfde hoeveelheid nitraat die wordt gevonden in een grote kom sla of ongeveer twee bieten.
Wat heeft nitraat te maken met de bloeddruk? Het blijkt dat na dat het is geconsumeerd, nitraat in het lichaam wordt omgezet in nitriet en vervolgens in het gas stikstofmonoxide. Eenmaal in de bloedbaan, verwijdt stikstofmonoxide de bloedvaten, helpt de bloedstroom en verlaagt de bloeddruk.
"Onze hoop is dat het verhogen van iemands inname van groenten met een hoog nitraatgehalte, zoals groene bladgroenten of rode biet, een gewoonte mag worden om op een gemakkelijke manier de cardiovasculaire gezondheid te verbeteren," zei Amrita Ahluwalia, Ph.D., hoofdauteur van de studie en professor in de vasculaire farmacologie aan de The Barts and the London Medical School in Londen.
Een beetje groentensap heeft een groot effect op de gezondheid.
De bloeddruk wordt gemeten door twee getallen - de systolische bloeddruk (het hoogste getal) die de druk meet in de slagaders wanneer het hart pompt terwijl de diastolische bloeddruk (het laagste getal) de bloeddruk meet in de slagaders wanneer het hart in rust is.
De studie gebeurde bij acht vrouwen en zeven mannen die een systolische bloeddruk tussen 140-159 millimeter kwik (mm Hg) hadden wat hoge bloeddruk betekent. Niemand had andere medische complicaties en ze namen geen medicatie. De proefpersonen dronken 250 ml bietensap of water met een lage hoeveelheid nitraat. Hun bloeddruk werd gevolgd gedurende de volgende 24 uur.
Vergeleken met de groep die nitraatwater dronk noteerde men bij de proefpersonen die bietensap gedronken hadden een verminderde systolische en diastolische bloeddruk. Dit effect op de bloeddruk bleef ook nadat de nitrietwaarde in het bloed was teruggekeerd naar het niveau voordat het sap werd geconsumeerd. In feite manifesteerde het meest positieve effect zich drie tot zes uur na het drinken van sap en zelfs een dag later.
In de Verenigde Staten lijden meer dan 77 miljoen volwassenen aan hypertensie wat een belangrijke risicofactor is voor hartaanvallen en beroertes. Het eten van groenten die rijk zijn aan voedingsvezels, nitraat en andere kritische voedingsstoffen is een gemakkelijke en goedkope manier om de bloeddruk te beheren, zei Dr Ahluwalia in een persmedeling.
Dit is niet het enig onderzoek dat aantoont dat rode bieten gezondheids beschermende eigenschappen hebben. Eerder werd al gewag gemaakt van een studie gepubliceerd in Nitric Oxide: Biology and Chemistry, het tijdschrift van de stikstofoxide vereniging waarbij wetenschappers van het Wake Forest University's Translational Center gevonden hadden dat bieten zorgen voor een verhoogde doorbloeding en helpen zuurstof aan te voeren naar plaatsen in het lichaam waar zuurstof ontbreekt - inclusief de hersenen - en mensen kan helpen met dementie.
Oorspronkelijk artikel: " Drinking beet juice daily lowers blood pressure" Sunday, April 21, 2013 by: Sherry Baker, Health Sciences Editor, Natural News.
N.v.d.r. Je kunt een lekker fris drankje maken met rode biet die je laat fermenteren zoals uitgelegd op de site aHealthylife.nl (zie bijlage). Persoonlijk geef ik er een zoet tintje aan dat de scherpe smaak van rode biet verzacht door wat gember (hoeveelheid volgens smaak) mee te laten fermenteren. Wat sap in een glas water en gezond drinken maar. Niet alleen goed voor de bloeddruk maar ook voor de darmflora.
(NaturalNews) Hoge bloeddruk of hypertensie wordt beschouwd als een grote risicofactor voor hartaanvallen, beroertes en nierfalen. Velen hebben hoge bloeddruk, maar de meeste weten het niet aangezien er geen kenmerkende symptomen zijn.
Bij bloeddrukmetingen zijn er twee cijfers te beoordelen. Het bovenste getal, systolische druk, geeft de druk op de vaatwanden wanneer het hart klopt. Het lagere getal, diastolische druk, geeft de druk op de vaatwanden weer tussen de hartslagen.
Een normale verhouding is 120/80. Boven die verhouding tot 140/90 wordt beschouwd als pre-hypertensie en boven de 140/90 als hypertensie. Mensen met een normale gezondheid lopen in de pre-hypertensie zone geen risico op beroertes, hart- of nierfalen.
Deze met overgewicht of diabetes lopen meer risico met hogere cijfers dan normaal. Meer dan de helft van de bevolking met diabetes heeft hoge bloeddruk. Mannen hebben meer kans op hoge bloeddruk vooral als ze overmatig roken en alcohol drinken.
Farmaceutische medicijnen met decongestiva, NSAID's (niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen): zoals ibuprofen, steroïden, anticonceptiepillen en antidepressiva zijn waarschijnlijk bloeddruk verhogers. De reguliere geneeskunde beschouwt zout/natrium gebruik als een belangrijke factor bij hoge bloeddruk.
Echter kant-en-klare voeding en fastfood zijn verantwoordelijk voor meer dan 80 procent van de inname van natrium door het gebruik van giftig zout gemengd met andere additieven: zoals schadelijke HFCS en transvet zure oliën die meer verantwoordelijk zijn voor hoge bloeddruk dan puur onbewerkt zeezout.
Voedingsmiddelen die kunnen bijdragen tot het verminderen van hoge bloeddruk.
(1) Cayenne uit chili pepers. Het gebruik ervan in de voeding is goed voor het verminderen van de bloeddruk alhoewel het zo niet aanvoelt.
Kruidendeskundigen Dr Christopher en Dr Schulz raden twee keer per dag het innemen aan van een theelepel van minstens 40.000 hitte eenheden van cayennepeper poeder gemengd met water voor een gezond hart.
(2) Hibiscus of Jamaica (hu-mijn-ca) ijsthee is bekend als een verfrissende drank op de Caribische eilanden, Zuid-Amerika en Mexico. Het is klinisch bewezen dat het hoge bloeddruk verlaagt. U kunt na het nemen van cayennepeper je mond blussen met deze ijsthee en zo een dubbel voordeel halen.
Gedroogde hibiscus bloemblaadjes worden gebruikt om de thee te maken. Sommige reformwinkels hebben de blaadjes. Winkels gespecialiseerd in Latijns-Amerikaanse voeding hebben die ook. Of u kunt ze online bestellen.
Bereiding: Bedek de bodem van een grote pan met een dikke laag bloemblaadjes en giet er heet (niet kokend) water over heen. Dek af en laat staan voor een half uur. Daarna zeven en in een glas bewaren in de koelkast.
(3) Een medisch centrum in Louisville vond in een studie dat driemaal daags knabbelen op rozijnen de bloeddruk verlaagde van een groep personen met prehypertensie. In de studie werden zelfs snacks met rozijnen gebruikt.
(4) De American Heart Association heeft ontdekte dat het eten van drie kiwi's per dag de bloeddruk verlaagt.
(5) De American Chemical Society beweert dat paarse wortelgroenten zoals paarse aardappelen chemische eigenschappen hebben die de bloeddruk verlagen.
(6) Uit een studie aan de Florida State University bleek dat watermeloen de bloeddruk verlaagt naast zijn bijdrage voor aanvoer van kalium. Ze vonden een specifiek aminozuur dat bijdraagt tot die verlaging.
(7) Over kalium geproken ... vergeet niet om bananen te eten. Een studie van de in Engeland gevestigde Harvard Medical School deelde mee dat voor het verlagen van de bloeddruik voedingsmiddelen die kalium bevatten beter zijn dan supplementen van natriumchloride.
(8) Van meidoorn (crataegus) bessen zeggen zowel reguliere medici als kruidendokters dat ze bloeddrukverlagend werken. De thee van de Chinese meidoorn (Crataegus pinnatifida) is in Chinese huishoudens al eeuwen gekend als een tonicum voor het hart.
(9) We mogen chocolade niet vergeten. Ze moet biologisch en donker zijn of bitterzoet zonder melk en met zeer weinig suiker. Er zijn verbindingen in cacao die de bloedvaten doen ontspannen en de bloeddruk verlagen.
Oorspronkelijk artikel: " Nine foods that lower blood pressure" Friday, April 19, 2013 by: PF Louis, Natural News.
(NaturalNews) Nieuw onderzoek vindt dat de ingrediënten gevonden in vitamine B het risico op borstkanker kan helpen verminderen; vooral foliumzuur een wateroplosbare vitamine B die van nature in voedsel voorkomt.
De studie van 1.412 vrouwen, door onderzoekers van de Universiteit van Hawaii Cancer Center in Honolulu, vond "dat prediagnostische plasmaconcentraties van pyridoxal-5'-fosfaat (PLP), een actieve vorm van vitamine B6, borstkanker kan voorkomen".
In de samenvatting is te lezen dat "Uit de resultaten bleek dat proefpersonen met de hoogste concentraties aan plasma PLP een verminderd risico hadden op invasieve borstkanker in vergelijking met de vrouwen met de laagste PLP 'niveaus".
Die resultaten bevestigen de ontdekkingen in eerdere studies die erop wijzen dat foliumzuur en andere B-vitamine ingrediënten effect hebben op het voorkomen van borstkanker, vooral bij vrouwen in de pre-menopauze.
B vitamines gekoppeld aan afname van het risico op kanker.
Volgens bevindingen gepubliceerd in het American Journal of Epidemiology vorig jaar, hadden vrouwen in de pre-menopauze met de hoogste gemiddelde inname van foliumzuur uit de voeding 40 procent minder kans op het ontwikkelen van borstkanker.
De studie werd uitgevoerd op vrouwen in China, waar geen verplichte regel geldt voor de toevoeging van foliumzuur - de synthetische vorm van folaat - in meel. In de VS zijn graanproducten sinds 1998 verrijkt met foliumzuur.
De resultaten van een studie op Hawai werden gepubliceerd in het septembernummer van het tijdschrift Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention. Er werden 706 invasieve borstkanker patiënten geselecteerd op leeftijd, menopauzale hormoongebruik, etniciteit en andere kenmerken, met een gelijk aantal vrouwen die niet ziek waren.
Lagere plasma PLP niveaus werden waargenomen bij vrouwen met overgewicht, obesitas en rokers. Vrouwen met plasma PLP niveaus in de top 25 procent van de deelnemers bleken een 30 procent lager risico op invasieve borstkanker te hebben vergeleken met de vrouwen van wie de niveaus in het laagste kwart lagen.
Studies toonden aan dat hoge doses vitamine B6 de groei van tumorcellen, waaronder borst tumorcellen verminderde. Van deze vitamine zijn ook anti-onststekings- en anti-oxidant eigenschappen gevonden die ook kankerrisico verminderen.
"Deze studie levert nieuw bewijs dat niveaus van vitamine B6 omgekeerd gerelateerd zijn aan het risico van invasieve borstkanker na de menopauze," zeiden de auteurs. "Hoewel het exacte mechanisme waarmee vitamine B6 het risico op borstkanker kan verminderen nog onbekend is, zijn deze laboratoriumbevindingen cruciaal in het bewandelen van nieuwe wegen in de strijd tegen borstkanker.
Kortom, deze resultaten, in combinatie met informatie van twee andere prospectieve studies, suggereren een rol van betekenis voor vitamine B6 in de preventie van postmenopauzale borstkanker."
Eerdere studies kwamen tot vergelijkbare resultaten.
Foliumzuur is te vinden in groene bladgroenten zoals spinazie en raapstelen, citrusvruchten en sappen en in gedroogde bonen en erwten.
"Sinds granen en zaden op grote schaal worden geconsumeerd in het Westen hebben deze producten een zeer belangrijke bijdrage aan het westers dieet," zegt een woordvoerder van het National Institutes of Health.
Andere studies hebben eveneens B-vitamines in verband gebracht met verminderd risico op kanker.
In 2010 hebben onderzoekers van het Internationaal Agentschap voor Kankeronderzoek gevonden dat een hogere inname van vitamine B leidde tot een 50 procent daling van het risico op longkanker.
"Onderzoekers volgden 400.000 mensen uit 10 Europese landen gedurende acht jaar," schrijft David Gutierrez voor Natural News. "Aan het eind van de onderzoeksperiode vonden ze dat ongeacht of de deelnemers rokers waren, niet-rokers of ex-rokers, die met de hoogste bloedspiegels aan vitamine B6 en het aminozuur methionine, 50 procent minder kans hadden om longkanker te ontwikkelen dan die met de laagste niveaus.
Oorspronkelijk artikel: " B vitamins can help prevent breast cancer" Thursday, April 18, 2013 by: J.D. Heyes, Natural News
(N.v.d.r. In België is het toevoegen van folaten in graan vooralsnog niet toegelaten.)
Melanoom doorbraak: substantie in groenten en fruit stopt huidkankercellen.
(NaturalNews) Niet alle vormen van huidkanker zijn levensbedreigend, maar er is een vorm - melanoom - die moeilijk succesvol te behandelen is en dodelijk kan zijn. Een vorm van kanker die begint in melanocyten (cellen die het pigment melanine aanmaken), kan starten als een huidmelanoom, maar kan ook beginnen in andere gepigmenteerde weefsels, zoals in het oog of zelfs in de darmen. Volgens het National Cancer Institute zijn dit jaar bijna 77.000 nieuwe gevallen van melanoomkanker te verwachten.
Momenteel is er geen enkel(e) therapeutisch middel of combinatietherapie die alle melanomen kan behandelen. Ongeveer 9480 Amerikanen zullen naar verwachting in 2013 sterven aan deze maligniteit die zich verspreidt over het hele lichaam.
Maar er is goed nieuws in het onderzoek over de ziekte. Voor het eerst hebben wetenschappers aangetoond dat een natuurlijke stof, gossypin, gevonden in groenten en fruit melanoomcellen een halt kunnen toeroepen - en ze beweren dat ze weten waarom.
"We identificeerden gossypin als een nieuw middel met een dubbele remmende werking op twee veel voorkomende mutaties wat ideaal is voor melanoom behandeling," zegde Texas Biomed's Hareesh Nair, Ph.D., hoofd van het onderzoek in een persmedeling. "Onze resultaten geven aan dat gossypin een groot therapeutisch potentieel heeft als tweevoudig inhibitor van mutaties genoemd BRAFV600E kinase en CDK4, die voorkomen bij de meeste melanomen."
Nair voegde eraan toe dat de bevindingen van zijn onderzoeksteam "... een nieuwe weg geopend hebben voor het genereren van een nieuwe klasse van middelen voor de behandeling van melanomkanker."
Natuurlijke stof blokkeert de groei van melanoomcellen.
Voor de nieuwe studie, net gepubliceerd in het tijdschrift Molecular Cancer Therapeutics, werkten Nair en zijn collega's met menselijke melanoomcellen in het labo. Zij vonden dat gossypin door directe binding humane melanoom celproliferatie remde in de melanoomcellijnen die de twee mutaties herbergen. Bovendien remde de uit groenten en fruit afgeleide stof de groei van verschillende menselijke melanoomcellen. Men vond ook bij dierexperimenten met muizen getransplanteerd met menselijke melanoom tumoren dat gossypin behandeling gedurende 10 dagen de tumorvolume verminderde en de overlevingkans verhoogde.
Nair's team onderzoekt nu hoe het lichaam gossypin absorbeert en hoe het wordt gemetaboliseerd. In de persmededeling merkten de onderzoekers op dat er onderhandelingen aan de gang zijn met het Cancer Therapy & Research Center aan de Universiteit van Texas Health Science Center over het testen van gossypin bij melanoompatiënten.
Oorspronkelijk artikel: "Melanoma breaktrhough: Natural fruit and vegetable substance stops skin cancer cells" Tuesday, April 16, 2013 by; Sherry Bakker, Health Sciences Editor.
Over de auteur:Sherry Baker is een bekende auteur waarvan artikels zijn verschenen inNewsweek, Health, the Atlanta Journal and Constitution, Yoga Journal,
Optometry, Atlanta, Arthritis Today, Natural Healing Newsletter, OMNI,
UCLA's "Healthy Years" newsletter, Mount Sinai School of Medicine's
"Focus on Health Aging" newsletter, the Cleveland Clinic's "Men's Health
Advisor" newsletter en veel andere.
De gezondheidsrage rond palmolie bedreigt diersoorten met uitsterven door vernietiging van het milieu.
(NaturalNews) Rode palmolie wordt geprezen als een wonder voedsel dat helpt bij de genezing van hart- en vaatziekten tot kanker en de ziekte van Alzheimer. Echter, daar het steeds populairder wordt over de hele wereld is een duister geheim aan het licht gekomen. Door zijn lucratieve waarde worden regenwouden in Maleisië en Indonesië verwoest en vervangen door Afrikaanse oliepalm plantages wat een ernstig gevaar betekent voor het leefgebied van veel zeldzame vogels, de orang-oetang, de pygmee olifanten en luipaarden. Aangezien deze ontbossing razendsnel vordert heeft palmolie een forse ecologische voetafdruk.
Uitzonderlijke genezende eigenschappen.
Lang populair in Aziatische landen, is palmolie uitgegroeid tot een gezonde vervanger voor transvet bevattende oliën over de hele wereld. En nu zijn extra vierge rassen (ook wel bekend als rode palmolie) gestegen tot superfood status. Onderzoek heeft aangetoond dat de olie immuniteit, een gezonde lever- en longfunctie ondersteunt, helpt bij vetverlies, het suiker metabolisme verbetert en versterking geeft aan botten en tanden. Hoog in beta-caroteengehalte, vitamine E en K, samen met CoQ10 heeft rode palmolie een indrukwekkend voedingsprofiel. Maar voordat je naar buiten rent om je eigen pot wonder te kopen moet je wel iets overwegen: De verwoestende gevolgen van de productie.
Honger naar palmolie zorgt voor ernstige gevolgen.
Indonesië binnen gekomen in de wereldeconomie sedert de late jaren 1980 is nu één van de twee grootste producenten van palmolie in de wereld. Als gevolg van ontbossing om land vrij te maken voor plantages is "ten minste de helft van 's werelds orang-oetans verdwenen in de laatste 20 jaar; biologisch levensvatbare populaties van orang-oetans zijn drastisch verkleind en 80 procent van het orang-oetang leefgebied is ofwel ontvolkt of volledig verwoest," zei Dr Birute Mary Galdikas, 's werelds belangrijkste orang-oetang autoriteit. Ze gelooft dat de dieren binnen 10 jaar kunnen uitgestorven zijn.
Het milieu lijdt ook. In het regenwoud wordt gekapt en gebrand en kwetsbare ecosystemen worden vernietigd waarvan de planeet en haar bewoners de prijs betalen. Broeikasgassen schieten als een pijl omhoog wat een zware belasting is voor het milieu. De mythe van duurzame productie.
Aangezien deze ernstige problemen meer en meer media aandacht krijgen, zijn de consumenten in de VS en Europa op zoek naar duurzame versies van de olie. Helaas hebben duurzaamheidsnormen bewezen ineffectief te zijn. Een voorbeeld: De Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO) is een wereldwijde certificatie instelling die acht principes heeft vastgelegd met 39 specifieke criteria waaraan de producenten moeten voldoen om voor certificering in aanmerking te komen.
Maar volgens Worldwatch: "Het in Jakarta gevestigd Center for Orangutan Protection is gevestigd tegenover het certificatieorganisme. De groep zei dat zij vorig jaar twee RSPO lidbedrijven ontdekte die bossen waar orang-oetans, beren en Borneo gibbons huizen aan het ontginnen waren." Het is al zes jaar dat het RSPO in voege is, maar bossen worden nog steeds gekapt en orang-oetans worden voortdurend gedood, "zei Novi Hardianto, habitat programmacoördinator van het Centrum, in een persbericht." Alle criteria voor duurzame palmolie en certificatieproces zijn louter publieke leugens."
Oorspronkelijk artikel: "Palm oil health craze may push animals to extinction while destroying the environment" Friday, April 12, 2013 by: Carolanne Wright, Natural News.
Over de auteur:
Over de auteur:Carolanne gelooft enthousiast als we verandering in de wereld willen zien wijzelf moeten veranderen. Als voedingsdeskundige, natuurlijke voedingsmiddelen kok en gezondheids coach, moedigt Carolanne anderen aan tot een gezonde levensstijl op basisch van biologische voeding, tot dankbaarheid en vreugdevolle oriëntatie sedert meer dan 13 jaar. Via haar website www.Thrive-Living.net (zie bijlagen) kijkt ze uit naar contacten met andere gelijkgestemde mensen die een gelijkaardige visie delen.
Bessen en granaatappels scoren het hoogst als anti-kanker voeding.
(NaturalNews) Talrijke studies hebben bevestigd dat bessen de beste voedingsmiddelen zijn om de inname van ziekte bestrijdende antioxidanten te maximaliseren en hebben ook gewezen op de andere vruchten en groenten met het hoogste gehalte aan antioxidanten.
Antioxidanten zijn in toenemende mate betrokken als de chemicaliën achter veel van de gezondheidsbevorderende voordelen van groenten en fruit. Zij werken gedeeltelijk door reiniging van het lichaam van vrije radicalen die cellen en DNA kunnen schaden wat leidt tot veroudering en veel chronische ziekten zoals kanker, diabetes en hartziekten.
Slechts één tas per dag.
Een belangrijke studie gepubliceerd in het Journal of Agricultural and Food Chemistry uit 2004 analyseerde de antioxidant niveaus van meer dan honderd afzonderlijke voedingsmiddelen zoals fruit, groenten, brood, granen, noten en specerijen.
De onderzoekers vonden bessen eten verreweg de meest kosteneffectieve manier om antioxidanten binnen te krijgen. Van alle geanalyseerde vruchten staan veenbessen, bosbessen en bramen bovenaan de lijst voor het gehalte aan antioxidanten. Slechts één tas van deze bessen volstaat als dagelijkse inname van anti-oxidanten voor het bekomen van de ziekte bestrijdende effecten.
Bovenaan de lijst staan na de bessen: perziken, mango's en meloenen.
Een soortgelijke studie werd gepubliceerd in hetzelfde tijdschrift in 2008 door onderzoekers van de Cornell University. In tegenstelling tot de studie van 2004 werd van meloenen ontdekt dat zij de laagste antioxidant activiteit hebben onder vruchten samen met bananen. Bessen (inclusief bramen, frambozen en bosbessen) scoorden terug aan de top, met wilde bosbessen als de krachtigste. Granaatappels scoorden even goed als bessen in gehalte aan antioxidanten.
Rekening houdend met welke groenten en fruit het meest gegeten worden in het Westers dieet scoren appels en aardbeien het best als aanvoerders van antioxidanten.
"Het verhogen van de fruitconsumptie is een logische strategie om anti-oxidant inname te verhogen en oxidatieve stress te verlagen en zo te leiden tot een verminderd risico op kanker," concludeerden de onderzoekers.
Een uitgebreid overzicht.
In 2010 werd het meest uitgebreide overzicht van gehalte aan antioxidanten in voedsel tot op heden gepubliceerd in Nutrition Journal. De analyse van meer dan 3100 voedingsmiddelen, dranken, kruiden, specerijen en voedingssupplementen werd uitgevoerd door onderzoekers van de Harvard School of Public Health, Virginia Polytechnic Institute en de State University, Universiteit van Minnesota, Noors Instituut voor Landbouw en Milieu Onderzoek, Universiteit van Oslo , Akershus University College in Noorwegen, en Akita University Graduate School of Medicine in Japan.
De onderzoekers vonden dat de antioxidantengehaltes enorm verschilden tussen de verschillende geteste producten. De producten met de hoogste antioxidant concentraties zijn kruiden, specerijen en voedingssupplementen echter worden deze producten meestal in veel kleinere hoeveelheden gebruikt dan ander voedsel. Onder de gewone levensmiddelen en dranken werden de hoogste antioxidant concentraties gevonden in bessen, vruchten, noten, chocolade en fruit. Algemeen, vonden de onderzoekers dat plantaardige voedingsmiddelen significant hoger waren in antioxidanten dan dierlijke voedingsmiddelen.
Het hoogste gehalte aan antioxidanten werd gevonden in bessen die echter niet vaak gegeten worden in het Westen, waaronder gedroogde amla (Indische kruisbes), hondsroos (Rosa canina), bosbessen (Vaccinum myrtillus), en zereshk (rode zure bessen). Deze werden gevolgd door verse crawberries, zwarte bessen, wilde aardbeien, bramen, goji bessen, duindoorn en veenbessen. Onder bessenbereidingen werden jams als laagste bevonden aan antioxidanteninhoud.
Hoewel bessen vaak gegeten in het Westen laag scoren in vergelijking met uitheemse bessen behoren ze nog steeds tot de meest anti-oxidant rijke voedingsmiddelen.
Onder andere vruchten en groenten waren de gehaltes aan antioxidanten het laagst in selder en watermeloen en het hoogst in granaatappel en de bladeren van de Afrikaanse baobab boom. Andere antioxidant-rijke vruchten en groenten (gedroogde inbegrepen) zijn appels, pruimen en abrikozen, artisjokken, boerenkool, pepers, pruimen, en okra bloem.
Oorspronkelijk artikel: "Berries, pomegranates shown to have highest anti-cancer activity of any fruits" Thursday, April 11, 2013 by: David Gutierrez, staff writer, Natural News.