NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Gezondheid en milieu
Inhoud blog
 • Eieren gezond?
 • Zonlicht noodzakelijk
 • CBD bij huidproblemen
 • Gezonde huid
 • Cacao gezond

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
  Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
  07-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kokosolie voor de hersenen.
  Slechts één dosis kokosolie kan de hersenfunctie en de cognitieve prestaties enorm verbeteren.

  (NaturalNews) Het is verbazingwekkend dat van kokosolie onlangs erkend als gezonde olie na decennia lang te zijn verguisd als een gevaar voor hartaanval nu al is ontdekt dat het de gezondheid van de hersenen ten goede komt.

  Het belasteren van kokosolie als gevaarlijk verzadigd vet was ontstaan in de jaren 1950 met de hype rond "geen vet voedsel, margarine en gehydrogeneerde transvetzuren" voor koken en in salades waarvan onlangs is bewezen dat die juist daadwerkelijk schadelijk zijn voor de algehele gezondheid.

  De verschillende types van triglyceriden in vetten.

  Hoog triglyceridegehalte in het bloed is een waarschuwing voor obesitas, diabetes en hartziektes. De meeste voedingsvetten bevatten langketen triglyceriden (LCT) die niet gemakkelijk worden gemetaboliseerd en als vetafzetting in het lichaam kunnen worden opgeslagen.

  Langketen triglyceriden bevatten 14 tot 18 koolstofatomen. Maar kokosnootolie heeft middellange keten triglyceriden (MCT) met kortere ketens met 5 tot 12 koolstofatomen, welke gemakkelijk worden gemetaboliseerd door de lever waar zij ketonlichamen produceren die glucose kunnen vervangen als metabolische brandstof.

  Naarmate we ouder worden neemt de het vermogen van de hersenen om glucose te metaboliseren voor energie af, vooral bij degenen die een stofwisselingsziekte of insulineresistentie hebben. Door MCT gemaakte ketonen echter kunnen worden gebruikt als cellulaire brandstof in de hersenen als glucose niet beschikbaar is.

  Studie: Kokosolie verbetert cognitieve vermogen.

  Reeds in 2004 vond een studie, gepubliceerd in het tijdschrift Neurobiology of Aging dat kokosolie MCT de cognitieve functie bij oudere mensen met geheugenproblemen en zelfs de ziekte van Alzheimer verbeterde.

  Ze namen 20 proefpersonen en gaven hen hen kokosolie of placebo's op verschillende dagen. Een deel van de groep met de ziekte van Alzheimer scoorde beter op een speciale Alzheimer cognitieve schaal en allen van hen toonden betere herinneringen kort na het nemen van elke dosis kokosolie.

  Dit was niet een lange termijn studie. Ze kregen onmiddelijk positievere cognitieve en geheugen resultaten na elke dosis kokosolie in vergelijking met de placebo groep.

  Waarom werd dit niet bekend gemaakt door de klassieke media (MSM) en gerapporteerd aan de artsen? Misschien omdat Big Pharma probeerde een ketonlichaam te synthetiseren en te patenteren voor het verhogen van hun afzet op de Alzheimer markt.

  Een waargebeurd verhaal bevestigt de werkzaamheid van cocosolie.

  Rond 2009-10 had MD Mary Newport's man Alzheimer.  Zijn toestand was zo erg dat hij geen  eenvoudige illustratie van een klok kon tekenen of dagelijkse taken uitvoeren.

  Omdat een medicijn ontwikkeld in 2004 tegen de ziekte van Alzheimer niet effectief was probeerde Dr Newport de patiënt te betrekken bij een proef voor een nieuw geneesmiddel. Maar zijn toestand was zo slecht dat hij niet in aanmerking kwam.

  Na de ontdekking dat dit nieuw geneesmiddel een synthetische versie was van MCT voor het creëren van ketonlichamen en het verbeteren van de hersenfunctie realiseerde zij zich dat palm -en kokosolie ook MCT bevatten.

  Na het geven van kokosolie aan de patiënt begon hij  opmerkelijk te verbeteren van bijna totale dementie tot het kunnen beginnen en eindigen van taken en herinneren van mensen en gebeurtenissen.

  Dr Newport ontdekte dat slechts twee doses verdeelde over acht uur voldoende waren terwijl de farmaceutische versie een dosering van elke drie uur voorschreef.

  Als Mary haar man zou hebben ingeschreven in dat 2009-10 Alzheimer medicijnonderzoek had ze hem waarschijnlijk niet meer.

  De medicijntest werd immers voortijdig stopgezet wegens negen sterfgevallen onder de proefpatiënten die hogere doses hadden gekregen. 

  Newport's succesremedie zonder bijwerkingen plaatst kokosolie op de eerste plaats als  antidementie voedsel ten nadele van het gevaarlijk farmaceutisch medicijn. 

  Omdat het succes op internet werd geplaatst zijn er sedertdien verschillende Alzheimer patiënten die geprofiteerd hebben van de werkzaamheid van kokosolie. 

  Hier is een video-interview van Dr Newport http://tv.greenmedinfo.com/coconut-oil-improves-alzheimers-patients-ithin-minutes/


  Oorspronkelijk artikel: "Just one dose of coconut oil can tremendously boost brain function and cognitive performance" Saturday, April 06, 2013 by: PF Louis, Natural News.  Bijlagen:
  http://www.greenmedinfo.com/blog/mct-fats-found-coconut-oil-boost-brain-function-only-one-dose   

  07-04-2013, 21:12 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  Tags:kokosolie, Alzheimer
  06-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zout ongezond?
  Moeten we de zoutoorlog stoppen?

  De  Franse overheid investeert jaarlijks miljoenen in het Plan National Nutrition Santé (PNNS) om ons te overtuigen minder zout te eten.
  10 miljoen euro per jaar tussen 2001 en 2005, de begroting voor de PNNS ambtenaren steeg tot 210 miljoen euro voor de periode 2011-2015 als je e ook de kosten van het "Plan Obésité" van Nicolas Sarkozy er weliswaar bijgerekend.

  Er is een probleem.
  Het kan goed zijn dat deze campagnes door hun eenvoud de volksgezondheid helemaal niet dienen. De stelling dat zout slecht is en zorgt voor hart- en vaatziekten is nog steeds niet bevestigd door de wetenschap.

  Fragiel dogma.
  Dat zout schadelijk is voor de gezondheid is één van de meest concrete dogma's van de westerse geneeskunde.

  De bewijzen zijn echter verrassend kwetsbaar:
  In 1904 constateerden Franse artsen dat zes van hun patiënten met hypertensie veel zout gebruikten. Ongerustheid rees in de jaren '70 toen de Amerikaanse onderzoeker, Lewis Dahl van het Brookhaven National Laboratory, beweerde ondubbelzinnig te hebben gevonden dat er een verband zou bestaan tussen zout en hoge bloeddruk. Hij veroorzaakte hypertensie bij ratten door ze de menselijke equivalent van een halve kilo natrium per dag te geven (gemiddeld verbruik van natrium is amper 3,4 gr per dag, of 8,5 gram zout).

  Een recente meta-analyse van het tijdschrift Cochrane van in totaal 6250 personen vond geen sterk bewijs dat het verminderen van zoutinname het risico op een hartaanval, cerebrovasculair accident (CVA) of overlijden vermindert. (1)

  Daarentegen bleek uit een studie gepubliceerd in het tijdschrift van de American Medical Association in 2011 dat lage zoutinname daadwerkelijk het risico op overlijden  door cardiovasculaire oorzaken kan verhogen. (2)

  En dit is niet nieuw. Al in 1988 was er een zeer grote studie, genaamd Intersalt, die de bloeddruk vergeleek van personen van 52 medische onderzoekscentra wereldwijd  met betrekking op hun zoutconsumptie.  Ondanks de massa van verzamelde gegevens waren de bevindingen van de onderzoekers niet duidelijk en hebben ze geresulteerd in meer dan een decennium van controverse. (3)

  In feite was van de personen die het meeste zout aten, ongeveer 14 gram per dag, de bloeddruk nog lager dan van degenen  die ongeveer 7,2 gram per dag consumeerden.

  Studies die hebben geprobeerd om een directe relatie tussen zout en hart-  en vaatziekten vast te stellen hebben geen resultaten gegeven. Telkens een studie suggereerde dat zout ongezond was werd dit weerlegd door een andere studie.

  In 2006 is een studie gepubliceerd in het American Journal of Medicine die de gerapporteerde dagelijkse consumptie van natrium van 78 miljoen Amerikanen afwoog tegenover het risico op sterven aan hart- en vaatziekten.  De conclusie was ook hier een verhoogde sterfte van mensen met cardiovasculaire ziekten als gevolg van laag natriumdieet! (4)

  Franse autoriteiten weinig onder de indruk
  Maar deze informatie was niet voldoende om de technocraten van het ministerie van Volksgezondheid te imponeren. Vastgeroest in hun 70 jaar lange medische zekerheden, en ongeacht het echte probleem (dat is de onbalans natrium/kalium, zoals ik hieronder uiteen zal zetten) blijven zij  bij de letter van hun project tot het stimuleren van het verminderen van zoutinname langs eindeloos herhaalde slogans op radio en televisie, betaald door adverteerders en dus, uiteindelijk, de consument, maar ook tot het nemen autoritaire maatregelen ten aanzien van de producenten.
  PNNS heeft in 2002 besloten dat u en ik onze zoutinname zouden moeten verlagen met 20% in vijf jaar. Waarom 20% in plaats van 10 of 50? Mysterie. En geloof het of niet, we hebben dat doel nog altijd niet bereikt!  Verlaging van zoutinname was slechts 4 tot 10%!

  Het ministerie van Volksgezondheid heeft besloten om de industriëlen bijeen te roepen om bindende maatregelen af te spreken op straffe van boetes. Sancties ondersteund door het UFC-Que Choisir van Olivier Andrault, belast met voedsel en voeding, is van mening dat er slechts één oplossing is: "De vrijwillige verbintenissen werken niet. De overheid moet  duidelijke doelstellingen opleggen met numerieke en nauwkeurige regels voor het verlagen van de zoutgehaltes in de voeding.'

  Waarom zoveel commotie?
  Zout is essentieel voor het leven - je kunt niet leven zonder. Zout is altijd belangrijk geweest voor het menselijk lichaam. Het woord "salaris" komt van het Latijnse woord "sal", wat zout betekent, omdat de Romeinen soms betaald werden in zout. In Polen worden vandaag in de dorpen de pelgrims nog altijd verwelkomd met water en zout, de twee meest essentiële ingrediënten voor het leven.

  En inderdaad, onbewerkt natuurlijke zout is belangrijk voor vele biologische processen, waaronder:
  - binnendringen in de samenstelling van bloedplasma (de vloeistof waarin de cellen baden), de lymfe en het vruchtwater;
  - transporteren van voedingsstoffen in en uit je cellen;
  - onderhouden en regelen van de bloeddruk;
  - toename van het aantal gliacellen in de hersenen bevorderen waardoor creatief denken en lange termijn planning mogelijk zijn;
  - de hersenen helpen communiceren met de spieren zodat beweging naar believen mogelijk is via ion-uitwisseling tussen natrium en kalium.

  Zoals bij elke voeding is het belangrijk dat men zich niet volstopt met zout.
  Bovendien, voor degenen die al lijden aan hoge bloeddruk en zich moeten houden aan een een lage glycemische index dieet om de bloeddruk te verlagen, hebben studies aangetoond dat het verminderen van zoutinname het effect van hun dieet verbetert. (5)

  Kun je tekort hebben aan natrium?

  Jazeker!
  Weinig mensen zijn er zich van bewust, maar het risico op gezondheidsproblemen verhoogt als je natrium tekort hebt wat hyponatriemie kan veroorzaken. Deze ziekte wordt niet veroorzaakt door een gebrek aan natrium uit voeding met uitzondering van extreme gevallen (concentratiekampen), maar door medicijnen, overmatige absorptie van water, uitdroging, intensieve lichamelijke activiteit en door ziekten die de werking van de lever, de nieren en de schildklier beïnvloeden.

  Natrium is een elektrolyt verantwoordelijk voor tal van vitale fysiologische processen, zoals het reguleren van de hoeveelheid water in en rond de cellen. Als uw bloed te laag natriumgehalte heeft verhoogt het vochtgehalte in je lichaam en beginnen de cellen te zwellen. Deze zwelling kan leiden tot veel gezondheidsproblemen, soms ernstige.

  In het slechtste geval kan hyponatriemie fataal zijn in geval van zwelling van de hersenen wat coma en dood kan veroorzaken. Vrouwen in de pre-menopauze lijken een hoger risico van hersenbeschadiging door hyponatriemie te hebben want vrouwelijke hormonen hebben invloed op de regulering van natrium. Matige of lage hyponatremie kan de gezondheid beïnvloeden zonder dat uw arts de band kan leggen met een elektrolytprobleem. Hyponatremie kan leiden tot de volgende tekenen en symptomen:
  - misselijkheid, braken, veranderingen in eetlust;
  - verlies van energie;
  - spierzwakte, krampen of krampen;
  - hoofdpijn;
  - vermoeidheid;
  - verwarring;
  - incontinentie;
  - hallucinaties;
  - nervositeit, prikkelbaarheid en stemmingswisselingen;
  - flauwvallen, coma.

  Veranderingen in stemming en eetlust behoren tot de eerste tekenen van een gebrek aan natrium, maar de oorzaak wordt vaak genegeerd. En toch om hart- en vaatziekten te voorkomen zullen de adviezen die u krijgt waarschijnlijk zijn: "veel water drinken, heel veel sporten en uw zoutconsumptie verminderen." Dit recept is een ramp voor de elektrolyten niveaus in het lichaam. Er zijn aanwijzingen dat een laag niveau aan natrium uw gezondheid nog kan beïnvloeden op andere manieren.

  Een studie uit 2009 op belangrijke breuken bij ouderen wees uit dat de incidentie van hyponatremie bij patiënten met fracturen twee keer zo hoog was als bij patiënten zonder fracturen. De onderzoekers veronderstelden dat de oorzaak van natrium deficiëntie verband had met het gebruik van selectieve remmers zoals de serotonine-heropnameremmers (SSRIs), een type antidepressiva (6)

  Uit een andere studie uit 1995 uitgevoerd door de American Medical Association, gepubliceerd in het tijdschrift Hypertension, bleek dat een laag urine-natrium verband heeft met een hoger risico op een hartaanval (7)

  Het belang van het evenwicht natrium/kalium

  Hoewel natuurlijke ongeraffineerd zout essentieel is voor het leven betekent dit niet dat je het straffeloos kunt consumeren. Een belangrijke factor is de natrium/kalium verhouding in uw voeding. Een onbalans van deze verhouding kan niet alleen leiden tot hoge bloeddruk maar ook bijdragen aan tal van andere ziekten, waaronder:
  - infarct en beroerte
  - problemen met het geheugen
  - osteoporose
  - staar
  - nierkolieken (nierstenen)
  - maagzweren en -kanker
  - reumatoïde artritis
  - impotentie

  De gemakkelijkste manier om een onevenwicht te creëren is het eten van voedingsmiddelen die arm zijn aan kalium en rijk aan natrium ... Volgens een artikel gepubliceerd in 1985 in het tijdschrift The New England Journal of Medicine, getiteld "Paleolithicum Voeding", gebruikten onze jager-verzamelaar voorouders 11 g kalium per dag en 0,7 g natrium. Dit percentage is nu omgekeerd: het moderne dieet bestaat uit 2,5 g kalium per dag en 4 g natrium. Als je veel bereide maaltijden eet, die bijna altijd veel natrium en weinig kalium bevatten ben je bijna zeker van een slechte verhouding van kalium/natrium.

  Dit zou ook kunnen verklaren waarom hoge consumptie van keukenzout sommige personen treft en andere niet. Volgens een recente studie over het gebruik van natrium en kalium hadden personen die veel natrium en weinig kalium consumeerden meer dan twee keer zoveel kans om te sterven aan een hartaanval dan anderen. De studie, gepubliceerd in de Archives of Internal Medicine in juli 2011, was één van de grootste uitgevoerd op het onderwerp. (8)

  Hoe kan je ervoor zorgen dat je de juiste verhouding neemt?
  Zie af van bereide de gerechten en industrieel verwerkte levensmiddelen in het voordeel van verse ingrediënten.  Gebruik zoveel mogelijk verse biologisch geteelde levensmddelen die een goede mineraal verhouding garanderen en wijs bereide en industrieel verwerkte voedingsmiddelen af. De verse producten hebben van nature een hogere dosis aan kalium dan natrium.

  Ongeveer 80% van de zoutinname (natrium) van de Franse bevolking bestaat uit kant en klaar maaltijden en junk food: brood, noedels, diepvriespizza's, kant en klaar, koekjes en ontbijtgranen. Zelfs het UFC-Que Choisir is erin geslaagd om nieuwe normen en taxen op te leggen voor zulke voeding. Mijn mening is echter dat deze voedingsmiddelen hoe dan ook best worden vermeden.

  En dit geldt ook voor fast food dat het zakencijfer van de traditionele restaurants overtreft. De Fransen besteden minder tijd dan ooit om te koken en ondanks de crisis verhoogt het gebruik van de maaltijden buiten de woning (snacks, sandwiches, pizza's, kebabs, hamburgers, Amerikaans fast-food).  De algehele kwaliteit van de gebruikte ingrediënten is veelal betreurenswaardig en vooral het totale gebrek aan controle over wat je eigenlijk in je mond krijgt ontbreekt.

  Wie weet precies van wat het "vlees" van de kebab en de saus en "wit of spicy" zijn gemaakt? Hoe wordt het vlees in Aziatische restaurants geproduceerd om nog niet te spreken over de kleverige vloeistof waarin het vlees meestal baadt? 
   
  Terug naar een voeding op basis van herkenbare producten, vers en biologisch indien mogelijk is de meest effectieve manier om de gezondheid te herwinnen en het gebruiken van minder natrium en meer kalium.

  Waarom hebben wij kalium nodig?
  Uw lichaam heeft kalium nodig om de bloeddruk te regelen. Het heeft invloed op je botten, je zenuwstelsel, je spieren, je bijnieren (die hormonen produceren), uw hart en nieren. Het is meestal verbonden aan een basisch anion wat het mogelijk maakt om de juiste pH (goede zuurgraad) van de lichaamsvloeistoffen te bekomen: bloed, lymfe, vruchtwater ...

  Kalium tekort kan leiden tot verstoring van de elektrolytenbalans en kan hypokalemie veroorzaken die wordt gekenmerkt door:
  - het vasthouden van water
  - hogere bloeddruk (hypertensie)
  - hartritmestoornissen (hart klopt onregelmatig)
  - spierzwakte en krampen
  - voortdurende dorst
  - constipatie

  Voedingsmiddelen die rijk zijn aan kalium
  Tenzij voorgeschreven door iemand uit de gezondheidszorg, zou ik het niet aanbevelen kaliumsupplementen te nemen om een onbalans te corrigeren. Het wordt soms gebruikt voor de doodstraf in de Verenigde Staten, omdat een hoge opname van kalium de dood kan veroorzaken door hartstilstand.

  Het beste is om uw dieet te veranderen en meer voedingsmiddelen te kiezen die rijk zijn aan kalium.

  Alle groenten en fruit zijn goede bronnen van kalium, maar sommige zijn uiteraard nog beter dan anderen: droge gist spant de kroon met 2000mg/100g verhouding.

  Gevolgd door:
  - aardappelen in de oven, gekookt in de schil; met mate vanwege het hoge zetmeelgehalte dat de weerstand tegenover insuline en leptine doet toenemen;
  - witte bonen, die ook rijk zijn met 1061 mg kalium per kopje van 250 ml.
  - tomaten bevatten ook veel kalium;
  - corugettes
  - gekookte spinazie
  - gedroogde vruchten zoals vijgen zijn ook zeer interessant.
  - fruit: papaya, pruimen, meloen, bananen (aandacht voor bananen die rijk zijn aan suiker en maar de helft kalium hebben van groene groenten.  Het is een mythe dat de banaan bijzonder rijk is aan kalium.)
  - groenten: broccoli, spruitjes, zoete aardappelen, avocado's, asperges en pompoen.

  Welk soort zout kiezen?
  In de keuken kies je voor zout op basis van kaliumchloride. Het enige "probleem" is dat het een lichte bittere nasmaak heeft, maar de meeste mensen proeven het niet ... als ze het niet weten.
  Maar let op: er kunnen contra-indicaties zijn voor kalium. Dit is vooral het geval als u problemen hebt bij het afscheiden van overtollige mineralen of als u medicijnen neemt die de hoeveelheid kalium in het bloed verhogen. Dit geldt ook voor mensen met diabetes, mensen met een nierziekte, urinewegen blokkades en degenen die ACE-remmers moeten nemen.

  Maar als je niet in deze situatie bent zal uw arts waarschijnlijk geen bezwaar hebben tegen het gebruik van zout met kaliumchloride in plaats van natriumchloride.

  Eén studie legt een verband tussen zout en hoge bloeddruk

  Om eerlijk te zijn moet ik verwijzen naar een grote studie over natrium, DASH genaamd, die werd uitgevoerd in 1997 om te bepalen of een zoutarm dieet hypertensie vermindert. Men gaf de patiënten een "DASH dieet" dwz. veel groenten en vers fruit, magere eiwitten, volle granen, magere zuivelproducten en zeer weinig zout.

  De proefpersonen DASH ervaarden een daling van hun bloeddruk. En de resultaten waren beter in de lage-zout groep dan in de rijke-zout groep. (9) Maar het belangrijkste effect van het dieet bleek eerder een een lage glycemische index te zijn. In feite is dit dieet ook erg laag in suiker en fructose.

  Maar ten aanzien van de algemene bevolking zonder hypertensie probleem lijkt het overhaast een aanzienlijke vermindering van zout aan te bevelen. Volgens wetenschapsjournalist Gary Taubes:
  "Terwijl de regering reeds tientallen jaren de gevaren van zout aan de kaak stelt, is er geen enkel wetenschappelijk onderzoek erin geslaagd om de vermoedens dat dit gevaar niet bestaat te doen verdwijnen. En in feite, de controverse over de voordelen van het verminderen van de consumptie van zout, als die bestaan, is één van de oudste argumenten, de meest agressieve en meest surrealistische van heel de geneeskunde ...

  Gegevens voor een algemene vermindering van de zoutinname waren nooit overtuigend, en het is nooit aangetoond dat een dergelijk programma geen onbedoelde negatieve effecten heeft ... Na tientallen jaren van intensief onderzoek zijn de schijnbare voordelen van het vermijden van zout alleen verminderd. Dit suggereert ofwel dat de echte voordelen beperkte waren of niet bestaan en onderzoekers die geloofden dat ze voordelen hadden ontdekt misleid zijn door de invloed van andere elementen. "(10)

  In 2011 publiceerde het tijdschrift Journal of the American Medical Association (JAMA), één van de meest prestigieuze medische tijdschriften van de wereld volgende nogal onthutsende resultaten:

  3681 gezonde Europeanen van middelbare leeftijd werden gedurende acht jaar gevolgd. De deelnemers werden verdeeld in drie groepen: laag-, matige  en hoog zoutgebruik.

  De onderzoekers volgden de sterftecijfers van de drie groepen, en publiceerden de volgende resultaten:
  - groep met zoutarm dieet: 50 doden
  - groep met  beperkt zout: 24 doden
  - groep met hoge zoutconsumptie: 10 doden.

  In feite was het risico op hart- en vaatziekten 56% hoger bij de personen die weinig zout consumeerden tegenover degenen met veel zout in hun dieet.  De enige redelijke conclusie van de onderzoekers was dat  "hoe minder zout je eet, hoe meer kans je hebt te sterven aan een hart- of vaatziekte."(11)

  Dit zou paniek hebben moeten zaaien bij het Ministerie van Volksgezondheid, in het bijzonder in de kantoren van het Plan National Nutrition Santé. Maar daar gaat het leven verder alsof er niets is gebeurd.

  Bronnen

  Oorspronkelijk artikel: "Faut-il arrêter la guerre du sel?" 4 Avril 2013 par Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation.

  06-04-2013, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:zout, hypertensie
  05-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw hoopvol kankermedicijn
  Eén medicijn voor alle kankers: Onderzoekers vinden een behandeling die elke vorm van kanker doodt.

  Onderzoekers hebben de Heilige Graal gevonden in de oorlog tegen kanker, een wondermiddel dat iedere vorm van kanker heeft gedood waarmee het in contact kwam.

  Het medicijn werkt door het blokkeren van het eiwit CD47 dat in wezen een "niet eten" signaal is voor het immuunsysteem van het lichaam, volgens Science Magazine.

  Dit eiwit wordt geproduceerd in gezonde bloedcellen maar onderzoekers van Stanford University vonden dat kankercellen een buitensporige hoeveelheid van het eiwit produceren en aldus het immuunsysteem aansturen tot het met rust laten van schadelijke cellen.

  Met deze kennis in het achterhoofd bouwden de onderzoekers een antilichaam dat het kanker CD47 blokkeert zodat het immuunsysteem van het lichaam de gevaarlijke cellen wel aanvallen.

  Tot dusver hebben onderzoekers het antilichaam in muizen met menselijke borst-, eierstok-, darm-, blaas-, hersen, lever- en prostaattumoren getransplanteerd. In elk van de gevallen dwong het antilichaam het immuunsysteem van de muizen om de kankercellen te doden.

  "We hebben laten zien dat zelfs nadat de tumorgroei was gestopt, het antilichaam de tumor geneest of vertraagt in zijn groei en metastase voorkomt", zegt bioloog Irving Weissman van de Stanford University School of Medicine in Palo Alto, Californië.

  Een neveneffect van de behandeling was dat gezonde cellen werden blootgesteld aan korte aanvallen van het muizenimmuunsysteem maar het resultaat was niets in vergelijking met de schade aan de kankercellen

  De Weissman groep kreeg onlangs 20 miljoen dollar subsidie om de veiligheidstesten op de mens uit te voeren.

  Oorspronkelijke titel: "One drug to rule them all: Researchers find treatment that kills every kind of cancer tumor" by Michael Blaustein, March 27, 2013


  Ref. zie bijlage

  Bijlagen:
  http://www.nypost.com/p/news/international/every_cancer_kills_tumor_them_kind_L9lppJmy9gCoS848cSzqbP   

  05-04-2013, 21:59 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Tags:kanker
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je hebt zeezout en zeezout
  Wil je het verschil weten tussen Keltisch- en Himalayzeezout?  Kijk dan eens op volgende site: http://www.ahealthylife.nl/keltisch-zeezout-en-himalayazout-wat-is-het-verschil/ en maak dan je keuze.  Toch wat anders dan het dood keukenzout waar je tevergeefs zoekt naar mineralen en andere goede elementen voor onze gezondheid.
  Wil je volop genieten van de mineralen uit zeezout maak dan een "sol" waar je elke dag een beetje kunt van nemen: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=GuNxLIqqUz4 (klik op de URL onder de "Bijlagen"

  Bijlagen:
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=GuNxLIqqUz4   

  05-04-2013, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:zeezout
  03-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De wereld voeden zonder GGO's.
  Biologische boer in India slaagt erin meer dan 22 ton gewas op slechts twee hectare te oogsten.  Een kaakslag voor de GGO industrie en Big Ag. 

  (NaturalNews) Ondanks alle beweringen van de door de industrie gefinancierde media dat genetisch gemodificeerde organismen (GGO's) en andere industriële landbouw nodig zijn voor de toekomst van de mensheid zijn het de traditionele teeltmethoden die bewijzen de mensheid te kunnen blijven voeden. Zoals gerapporteerd door Gaia Health bereiken Indiase rijstboeren met behulp van traditionele biologische teeltmethoden opbrengsten die veel hoger zijn dan bij gebruik van meer moderne methoden.

  In het geval van Sumant Kumar heeft de rijstopbrengst het nationale gemiddelde per hectare (ongeveer 2,5 hectare) met een factor tien overtroffen. Volgens rapporten oogst Kumar momenteel ongeveer 22,4 ton rijst per hectare, een veel hogere opbrengst dan die van de andere rijstlandbouwbedrijven die het momenteel moeten stellen met ongeveer 2,3 ton per hectare. Zijn geheim? Een traditioneel gewasbeheer protocol bekend onder de naam System of Root Intensification of SRI.

  Boeren die zich houden aan de SRI technieken hebben ongeveer de helft van het aantal zaden nodig van boeren die meer moderne methoden gebruiken en zetten de planten zo'n 10 centimeter uit elkaar. Ze gebruiken jongere plantjes, houden de bodem droger en besteden veel meer aandacht aan onkruid dat ze met de hand verwijderen. SRI boeren zijn in staat om meer water en voedingsstoffen aan hun rijstplanten te geven met significant hogere opbrengsten als resultaat.

  The Observer :"De boeren gebruiken minder zaden, minder water en minder chemicaliën en krijgen meer terug zonder meer te investeren," zegt Dr Surendra Chaurassa, minister van Landbouw van de regio waar Kumar's boerderij is gelegen. "Dat is revolutionair. Ik geloofde er eerst niet in maar nu denk ik dat dit voorbeeld de manier van boeren potentieel kan veranderen. Ik zou dit in elke staat willen promoten. Als we 30 tot 40 procent stijging van de opbrengsten kunnen bekomen is er meer dan reden genoeg om deze landbouwmethode aan te bevelen."

  System of Root Intensification methoden kunnen meer dan genoeg opbrengen om de mensheid te voeden.

  Volgens Gaia Health, heeft de SRI methode zijn oorsprong in het oude Madagaskar waar die onder de dorpelingen werd doorgegeven van generatie op generatie. De agronoom Henri de Laulanie observeerde de methode in de jaren 1980 en bracht ze terug in gebruik door andere boeren te leren hoe ze toe te passen met beperkte middelen. En misschien wel het mooiste aspect van SRI is dat het niet gebonden is aan de biotechnologie-industrie of Big Ag.

  "SRI biedt aan miljoenen kansarme gezinnen nieuwe hoop," zegt Norman Uphoff, directeur van het Internationaal Instituut voor Voeding, Landbouw en Ontwikkeling aan de Cornell University. "Niemand profiteert van deze methode behalve de boer zelf; er zijn geen patenten, royalty's of licentiekosten."

  Dit is goed nieuws want Monsanto en anderen in de landbouwsector zijn agressief in het opdringen van GGO methodes in ontwikkelingslanden als India. Als de waarheid over de voordelen van SRI op grote schaal kunnen worden verspreid zullen arme boeren over de hele wereld goed uitgerust zijn om te weerstaan aan de leugenachtige beloften van Big Ag en de GGO-industrie.

  "De boeren weten hoe SRI werkt maar hulp is nodig om hen de methode te leren toepassen", zegt Anil Verma, een agronoom van de kleine Indiase niet-gouvernementele organisatie (NGO) Pran (Preservation and Proliferatieon of Rural Resources and Nature) die de afgelopen drie jaar instaat voor de herinvoering van SRI methoden in dorpen over de hele derde wereld. "We weten dat het werkt in verschillende bodemtypes, maar de principes zijn solide. Het grootste probleem is dat er genoeg kandidaten zijn om de methode toe te passen maar dat het ons ontbreekt aan opleidingspersoneel."

  SRI methoden kunnen ook worden gebruikt bij andere gewassen zoals tarwe, suikerriet en teff. , Voor meer informatie over SRI zie bijlage 2 http://sri.ciifad.cornell.edu

  Oorspronkelijk artikel: "Organic rice farmer in India yields over 22 tons of crop on only two acres, proving the fraud of GMOs and Big Ag" Wednesday, April 03, 20132 by: Jonathan Benson, staff writer, Natural News".

  N.v.d.r.:  Aangezien in de tekst staat " ... minder chemicalien ..." gaat het hier wellicht niet om biologische landbouw zoals de titel suggereert want in die methode zijn helemaal geen chemicaliën toegelaten.  Het kan ook een lapsus zijn van de schrijver want in het filmpje dat te zien is in het artikel van The Guardian (zie bijlage 3 http://www.guardian.co.uk) zegt de boer dat hij geen chemische meststoffen of pesticides nodig heeft en dan is hij wel biologisch bezig. Dat neemt niet weg dat het een fantastisch initiatief is dat bewijst dat wij geen GGO's nodig hebben om de wereld te voeden.  In ieder geval hoop voor de arme boeren die belaagd worden door de GGO-lobby en wellicht toch nog een mooie onafhankelijke toekomst in het vooruitzicht hebben.


  Bijlagen:
  http://gaia-health.com/gaia-blog/2013-02-17/organic-rice-farmers-output-puts-conventional-ag-gm-to-shame/   
  http://sri.ciifad.cornell.edu/   
  http://www.guardian.co.uk/global-development/2013/feb/16/india-rice-farmers-revolution   

  03-04-2013, 17:28 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Tags:SRI, GGO's
  02-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antibioticagevaar.
  Resistentie tegen antibiotica vormt 'catastrofische bedreiging' voor de mensheid in de komende 20 jaar: Baanbrekend rapport.

  (NaturalNews) De groeiende weerstand tegen het wereldwijd gebruik van antibiotica wordt steeds meer een "catastrofische bedreiging" die zich zal manifesteren in de komende 20 jaar, volgens een nieuw rapport van de Britse regering.

  Sally Davies, Chief Medical Officer van Groot-Brittannië, riep op tot wereldwijde actie in haar eerste jaarverslag over de bestrijding van de antimicrobiële resistentie, die, zei ze, ertoe kan leiden dat tientallen miljoenen patiënten binnen twee decennia zullen sterven na zelfs kleine chirurgische ingrepen.

  Davies zei dat het probleem zo groot en ernstig wordt dat de Britse regering het moet rangschikken naast terrorisme en klimaatverandering als één van de grootste bedreigingen voor de bevolking en het land.

  Medische behandeling 200 jaar terug schroeven.

  Jarenlang gebruik van antibiotica heeft geleid tot minder effectiviteit tegen de belangrijkste bacteriële stammen, een fenomeen dat verslechtert bij het inzetten van nieuwe sterkere antibiotica, zei ze. In haar verslag roept Davies op tot een groot aantal acties om de dreiging het hoofd te bieden met strengere beperkingen op hoe artsen antibiotica voorschrijven voor hun patiënten, meldt The Independent.

  "Dit is een groeiend probleem en als we het niet goed aanpakken zullen we ons verplaatst zien in een stelsel van gezondheidszorg uit de vroege 19e eeuw," zei ze.

  Davies zelf erkent dat het probleem al een lange tijd in de maak is maar ze zei dat ze besloten heeft om het aan de kaak te stellen gezien de rampzalige gevolgen van een onderschatting ervan.

  "Ik wist van antimicrobiële resistentie als arts maar ik had me tot nu toe nog niet gerealiseerd hoe erg het probleem was en hoe snel het groeit", zegt Davies.

  In haar rapport zegt ze:
  Er is behoefte aan politici in het Verenigd Koninkrijk om aan antimicrobiële resistentie prioriteit te geven als een belangrijk punt van bezorgdheid en een item van het nationale risicoregister en die pleiten voor internationale en lokale akties van volksgezondheid.
  Antimicrobiële resistentie is een tikkende tijdbom, niet alleen voor het Verenigd Koninkrijk, maar ook voor de wereld. We moeten samenwerken om ervoor te zorgen dat het apocalyptisch scenario van een brede antimicrobiële resistentie geen werkelijkheid wordt. Deze bedreiging is misschien wel net zo belangrijk als de klimaatverandering.


  Elk jaar zijn er al duizenden sterfgevallen.

  Keith Ridge, de Britse chief farmaceutische officer, zei hoewel het controlemechanisme voor uitdelen voorschriften van antibiotica verstrengd is in ziekenhuizen er strakker en meer doordachte controle moet komen op antibioticavoorschriften door huisartsen.

  In Engeland zijn ziekenhuisinfecties veroorzaakt door MRSA en C. diff verminderd met ongeveer 80 procent in de afgelopen 10 jaar, maar deze zijn vervangen door andere moeilijk te doden bacteriën, zoals E. coli en Klebsiella; de laatste twee zijn nu de meest voorkomende oorzaken van ziekenhuis overgedragen infecties, meldt The Independent.

  In de VS komt de carbapenem-resistente Enterobacteriaceae, of CRE, steeds vaker voor in het afgelopen decennium, volgens de Centers for Disease Control and Prevention. Besmettelijke ziekte specialist dr. Brad Spellberg, van de Los Angeles Biomedical Research Institute aan het Harbor-UCLA Medical Center, vergeleek de verslechtering probleem met het lot van de Titanic.

  "We hebben al mensen die niet sterven van CRE, maar van onbehandelbare CRE," zei hij in een interview op National Public Radio.

  In het Verenigd Koninkrijk sterven jaarlijks ongeveer 5.000 mensen aan infecties in het bloed - de helft van hen veroorzaakt door medicijn resistente organismen. In de VS schat men het aantal sterfgevallen op ongeveer 20.000.

  Met de toename van het gebruik van antibiotica is de weerstand evenredig gegroeid.

  Met de toename van het gebruik van antibiotica in de afgelopen jaren is de resistentie evenredig gegroeid, zeggen de deskundigen. Dat komt omdat de pijplijn van nieuwe antibiotica opdroogt, er was geen ontwikkeling van een nieuwe generatie van antibiotica sinds 1987 en er zitten geen nieuwe generaties  op dit moment in de wereldwijde pijplijn, meldde The Independent. Een klein aantal individuële geneesmiddelen worden ontwikkeld door een aantal Britse bedrijven, aldus de krant, maar dat is het zowat.

  Davies wijt een deel van dit ontwikkelingshiaat aan Big Pharma - er is weinig te verdienen aan antibiotica omdat ze duur zijn om te ontwikkelen en maar gebruikt worden voor korte periodes in tegenstelling tot bijvoorbeeld de bloeddruk medicijnen die voor een langere tijd moeten genomen worden. 

  "Misschien moeten we samenwerken met de farmaceutische bedrijven in publiek-private partnerships en een zekere ontwikkeling van antibiotica organiseren op openbare basis om de ontwikkelingsleegte op te vullen", zei ze.

  Davies wees naar het Innovative Medicines Initiative, dat is een gemeenschappelijke organisatie tussen de EU en de farmaceutische industrie, die een gezamenlijke inspanning in de richting van farmaceutische innovatie bevordert, in het bijzonder als het gaat om nieuwe generaties van antibiotica.

  "We moeten ons onderwijs aanpassen zodat de artsen en verpleegkundigen en dierenartsen die antibiotica voorschrijven de risico's en voordelen kennen en nadenken over het evenwicht en leren tijd te besteden aan het uitleggen aan patiënten waarom ze geen antibiotica voorschrijven , " zegde Davies.

  Oorspronkelijk artikel: "Antibiotic resistance pose 'catastrophic threat' to mankind over next 20 years: Breaking report" Tuesday, April 02, 2013 by: J. D. Heyes, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.greenmedinfo.com/blog/cdcs-nightmare-bacteria-reveals-need-natural-medicine   
  http://www.homelandsecuritynewswire.com/dr20130312-antimicrobial-resistance-poses-catastrophic-threat-to-mankind   
  http://www.independent.co.uk/news/science/chief-medical-officer-dame-sally-davies-resistance-to-antibiotics-risks-health-catastrophe-to-rank-with-terrorism-and-climate-change-8528442.html   
  http://www.npr.org/blogs/health/2013/03/05/173526084/infections-with-nightmare-bacteria-are-on-the-rise-in-u-s-hospitals   

  02-04-2013, 17:44 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  Tags:antibiotica
  Archief per week
 • 10/06-16/06 2019
 • 03/06-09/06 2019
 • 13/05-19/05 2019
 • 22/04-28/04 2019
 • 08/04-14/04 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!