NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Gezondheid en milieu
Inhoud blog
 • Cacao gezond
 • Magnesiumvormen
 • Astaxanthine
 • Suikervervangers
 • Alzheimer de baas

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
  Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
  02-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veiligheid GGO's niet bewezen

  HuffPost: Veiligheid van GGO's nog nooit bewezen.

  (NaturalNews) De voorstanders van genetisch gemodificeerde organismen (GGO's) verkondigen vaak dat de technologie volledig is doorgelicht op het vlak van de menselijke veiligheid en dat elk bezwaar tegen het ongelabeld gebruik van GGO's in de voedselvoorziening een aanzet is tot samenzweringstheorieën. Maar de waarheid van de zaak is dat van ggo's nooit bewezen is dat ze veilig zijn voor de mens daar er nog nooit veiligheidstudies op lange termijn met mensen hebben plaatsgevonden.

  De biotechnologische industrie onthult zelden dit feit maar overspoelen in de plaats de media met pejoratieve aanvallen op iedereen die het officiële GGO dogma in vraag stelt​​. De industrie stelt dat GGO's volledig veilig zijn omdat de wetenschap het zegt. Korte termijn studies met alleen dieren vormen het overgrote deel van wat wordt voorgehouden als solide bewijs dat GGO's veilig zijn voor de mens - als je twijfelt aan de veiligheid van GGO's ben je tegen de wetenschap beweert de industrie.

  Deze positie wordt niet langer meer als algemeen geldig aanvaard zoals blijkt uit het oordeel van vele honderden wetenschappers over de hele wereld die een gezamenlijke verklaring over het veroordelen van het huidig GGO beleid hebben ondertekend met het slotwoord ”onverantwoord." Diëtiste Carole Bartolotto is het er ook mee eens in een recent stuk voor Huffington Post over de problemen met de GGO wetenschap .

  Hoewel diervoedingsstudies vaak worden gebruikt voor een beter begrip van de invloed van bepaalde voedingsmiddelen of stoffen op mensen zijn ze zeker geen definitief evaluatie-instrument. En toch zijn het juist die vrijwel altijd kortlopende diervoeding studies met GGO's die als evangelie worden gebruikt als het gaat om de veiligheid ervan.

  "Dierproeven hebben waarde om aan te tonen dat als iets schadelijk is voor dieren het waarschijnlijk ook schade kan veroorzaken bij de mens", schreef Bartolotto. "Hoewel sommige dierstudies schade hebben gevonden door GGO voeding zijn die veel besproken studies geen punt van dit artikel. Het punt is dat als een dierstudie geen probleem vindt met een bepaalde stof, deze nog altijd schade kan veroorzaken bij de mens."

  Lange termijn, epidemiologische studies over GGO's bij de mens zijn nooit uitgevoerd.
  Dit is een belangrijk onderscheid dat vaak wordt over het hoofd gezien in het GGO-debat. Als GGO's echt veilig zijn voor de mens zoals vaak wordt beweerd, waarom heeft men nooit lange termijn epidemiologisch onderzoek bij de mens gedaan? En waarom duurden de meeste van de diervoedingsstudies die zogenaamd laten zien dat GGO's veilig zijn slechts ongeveer drie maanden?

  Dit zijn terechte vragen die om antwoord vragen maar men zal ons dan waarschijnlijk beschuldigen van negativisme - want je houdt niet van GGO’s. Je moet de wetenschap haten! Deze types van ongefundeerde persoonlijke aanvallen zijn het brood en de boter van de pro-GGO menigte dat een hekel heeft aan zulke vragen. Die houding legt wel heel direct de intellectuele oneerlijkheid bloot die inherent is binnen deze krachtige lobby.

  Als vraagtekens bij het heersend GGO dogma slechts een poging zijn tot ondermijning van de taktiek door degenen die wetenschap haten, waarom hebben bijna 300 wetenschappers uit de hele wereld een gezamenlijke verklaring ondertekend waarin wordt gesteld dat de veiligheid van GGO's nooit bewezen is? Er is diepe en toenemende bezorgdheid in vele segmenten van de wetenschappelijke gemeenschap om het rad dat voor onze ogen wordt gedraaid en dat biotechnologie waarschijnlijk gevaarlijker is dan wat men ons voorschotelt.

  "Om de veiligheid van GGO-producten aan te tonen, moet men beginnen met de veronderstelling dat ze schadelijk kunnen zijn, en met het uitvoeren van gevoelige tests voor het opsporen van mogelijke schade," verklaarde Dr Sheldon Krimsky, professor in stedelijk milieubeleid en planning aan de Tufts Universiteit, één van de ondertekenaars van de verklaring. "Omdat de strenge testen van de veiligheid niet is gebeurd met GGO-gewassen, blijf ik sceptisch," aldus Krimsky.

  Oorspronkelijk artikel:"HuffPost: GMOs have never been proven safe", Tuesday, July 29, 2014 by: Ethan A. Huff, staff writer, Natural News."

  Bijlagen:
  http://science.naturalnews.com/gmo.html   
  http://www.ensser.org/media/0713/   
  http://www.globalresearch.ca/ten-scientific-studies-proving-gmos-can-be-harmful-to-human-health/5377054   
  http://www.huffingtonpost.com/carole-bartolotto/have-genetically-modified_b_5597751.html   

  02-08-2014, 16:56 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:GGO's
  28-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Statines niet zonder gevaar!

  Statinegebruik kan leiden tot hartfalen.

  NaturalNews) De voorstanders van statines bij te hoge cholesterol beweren vaak dat deze bepaalde klasse van geneesmiddelen niet schadelijker zijn dan een placebo met enorme voordelen zonder het toebrengen van schade. Maar geloofwaardig wetenschappelijk onderzoek doet anders vermoeden. Meerdere studies hebben vastgesteld dat statines de neiging hebben om het niveau van een belangrijk co-enzym verantwoordelijk voor de bescherming tegen hartfalen af te breken.

  Dit co-enzym is bekend onder de naam Q10 of CoQ10 en de medische wereld staat huiverig om er over praten in verband met statines. Men maakt de mensen langs de klassieke media wijs dat statines een soort wondermiddel zijn voor het voorkomen van hartaanvallen en beroertes zonder te waarschuwen voor de ongelooflijke risico's verbonden aan het gebruik ervan.

  De wetenschap heeft echter aangetoond dat het cholesterolverlagend effect van statines zijn prijs heeft. Zoals uitgelegd door Dr John Briffa op zijn blog, werken statines door verlaging van het niveau van het HMG-CoA reductase-enzym, dat wordt geproduceerd in de lever. Dit enzym is verantwoordelijk voor de productie van CoQ10 die brandstof produceert om het lichaam te laten functioneren.

  "[HMG-CoA reductase] regelt de cholesterol productie maar het vergemakkelijkt ook de productie van een stof bekend als" co-enzym Q10 '- dat een essentiële rol speelt in de productie van "adenosine trifosfaat (ATP) - de meest fundamentele eenheid van energie 'brandstof' in het lichaam, "verklaarde Dr Briffa. "We weten dat statines het vermogen hebben om het niveau van CoQ10 te verlagen in het lichaam."

  Uit een studie van 2003 gepubliceerd in het tijdschrift BioFactors, bleek dat statines zowel bloedplasma en lymfocyten niveaus van ubiquinol en ubiquinon verlagen, twee actieve vormen van CoQ10 door het lichaam gebruikt bij de productie van energie. Een aparte studie in hetzelfde jaar gepubliceerd in BioFactors bevestigde ook dat statines CoQ10 niveaus direct afbreken.

  "We zitten momenteel in het midden van een congestief hartfalen epidemie in de Verenigde Staten waarvan de oorzaak onduidelijk is,” schreven de auteurs van de eerste studie. "Als artsen, is het onze plicht er absoluut zeker van te zijn dat we niet per ongeluk schade aanrichten bij onze patiënten door een wijdverbreid tekort aan een voedingsstof te veroorzaken die uitermate belangrijk is voor de normale hartfunctie."

  Artsen die statines voorschrijven brengen hun patiënten ernstig in gevaar.
  Maar dit is precies wat veel artsen, die geen kennis hebben van voeding en progressieve geneeskunde, doen bij het klakkeloos voorschrijven van statines alsof het snoepjes waren. Sommige artsen van het Imperial College in Londen hebben enkele jaren geleden zelfs al eens voorgesteld statines uit te delen in fast food restaurants alsof het snoepjes waren.

  In waarheid zijn statines extreem gevaarlijk en hebben het potentieel om een groot aantal zelden vermelde bijwerkingen te veroorzaken. Eén van de meest prominente negatieve effecten is het hartfalen door een gebrek aan CoQ10, en myopathie, een soort ziekte die spierweefsel beïnvloedt. Deze en andere opmerkingen zijn vastgelegd in de onafhankelijke literatuur over statine gebruik, en consumenten moeten op hun hoede zijn.

  In een afzonderlijke studie waarschuwde Dr Briffa dat statine gebruik zonder aanvullende CoQ10 de "ejectiefractie van het hart" of de hoeveelheid bloed die gepompt wordt bij elke slag, te verminderen. Statinegebruik zonder toevoeging van CoQ10 veroorzaakt ook de verhoing van "N-terminale B-type natriuretisch peptide," die bekend staat om de hartfunctie te verlagen.

  Met andere woorden statine gebruik alleen kan langzaam het vermogen van uw lichaam om energie te produceren remmen, wat kan leiden tot hartfalen.

  "CoQ10 tekort is een echt potentieel probleem bij mensen die statines nemen, en ... CoQ10 suppletie moet op zijn minst overwogen worden door degenen die statines nemen of hebben genomen (vooral als ze last hebben van hartfalen of andere symptomen die verband houden met CoQ10 tekort),”concludeerde Dr Briffa.

  Bijlagen:
  http://science.naturalnews.com/CoQ10.html   
  http://www.drbriffa.com/2014/06/27/more-evidence-points-to-statins-as-a-potential-cause-of-heart-failure/   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14695926   
  http://www.nytimes.com/2013/11/14/opinion/dont-give-more-patients-statins.html?_r=0   

  28-07-2014, 15:39 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:statines, hartfalen, CoQ10
  Archief per week
 • 08/04-14/04 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!