NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Gezondheid en milieu
Inhoud blog
 • Alzheimer de baas
 • Walnoten tegen darmkanker
 • Komkommer voor het hart
 • Chocolade voor het hart
 • Suiker vs Alzheimer

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
  Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
  07-09-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Artritis natuurlijk behandelen

  5 bewezen manieren om artritis te voorkomen en te behandelen.

  (NaturalNews) Miljoenen mensen lijden aan een vorm van artritis. Omdat van artritis vaak wordt verondersteld ongeneeslijk te zijn is de standaard medische aanpak gewoon het verminderen van de symptomen door medicijnen. Dit doet niets aan de werkelijke oorzaak van het probleem dat op die manier wordt toegedekt met nare gevolgen voor andere delen in het lichaam.

  Het goede nieuws is wel dat er nu substantieel bewijs is dat de pijn en de invaliditeit veroorzaakt door artritis kan worden verlicht, en zelfs voorkomen door middel van dieet en alternatieve therapieën.

  Dieet en voeding.
  Voedingsgewoonten hebben een grote invloed op artritis. Als je typisch Westers eet maak je heel waarschijnlijk uw artritis nog erger. Onder de ergste overtreders voor het creëren van artritis zijn onder meer:

  - Gehydrogeneerde vetten en transvetten
  - Witte bloem en suiker
  - Gluten
  - Chemische additieven
  - Gist
  - Melk en zuivelproducten
  - Cafeïne
  - Alcohol
  - Tabak
  - Fosforzuur (grote hoeveelheden gevonden in frisdrank)

  Een dieet rijk aan verse en biologische groenten, fruit, noten en volle granen (glutenvrij) is aan te bevelen, omdat ze rijker zijn aan voedingsstoffen die nodig zijn om te vechten tegen de destructieve vrije radicalen, de huid- en weefsel gezondheid te bevorderen, botten, spieren en pezen te repareren en een regelmatige stoelgang te onderhouden. Probeer alkalische voedingsmiddelen zoals groene bladgroenten, tarwegras, aloë vera en kersensap.

  Kruidengeneeskunde.
  Naast de fundamentele benadering langs dieet en voeding kunnen kruiden ook een belangrijke rol spelen in het verminderen van ontstekingen vaak geassocieerd met artritis. Enkele van de meest aanbevolen kruiden voor artritis zijn onder andere:

  - Kurkuma
  - Yucca
  - Duivelsklauw
  - Wilgenbast
  - Groene thee
  - Boswellia
  - Gember
  - Ginseng
  - Reishi
  - Skullcap
  - Valeriaan
  - Moederkruid
  - Brandnetel

  Het dagelijks nemen van één of meerdere van deze kruiden samen met een goede voeding kan aanzienlijke verlichting van artritis symptomen verschaffen.

  Massage.
  Massage is één van de belangrijkste therapieën voor de behandeling van artritis. Mensen met artritis ervaren vaak langdurige spierspanning met een slechte doorbloeding van spierweefsel, wat zenuw- en gewrichtspijnen kan veroorzaken.

  Massage helpt afvalstoffen in spierweefsel afvoeren die pijn kunnen veroorzaken en stimuleert de circulatie in de onrustige regio's in het lichaam wat helpt om meer zuurstof en andere noodzakelijke genezende voedingsstoffen in de weefsels te brengen en gifstoffen uit te drijven.

  Artritis patiënten zouden al in een vroeg stadium een massage programma van 2-3 keer per week moeten ondergaan, vervolgens één keer per week voor een aantal maanden, met een onderhoudsschema van twee keer per maand.

  Chiropractie.
  Chiropractie is een populaire, medicijnvrije behandeling voor artritis die heeft bewezen zeer effectief te zijn. Bepaalde gevallen van artritis, met name artrose, zijn vaak valse diagnoses met symptomen veroorzaakt door verkeerde uitlijning, of subluxatie van wervels en gewrichten.

  Wanneer dit het geval is, kan chiropractie een volledige waaier van bewegingen herstellen en het lichaam bevrijden van de pijn. Manipulatie helpt artritis door het herstellen van de juiste beweging en positionering van de gewrichten. Evenwichtige beweging voorkomt "slijtage" schade aan gewrichten, banden en kraakbeen.

  Acupunctuur.
  Volgens Dr William M. Cargile, gewezen voorzitter van Research van de American Association of Oriental Medicine is reumatoïde artritis een gevolg van een auto-immuun probleem bij witte bloedcellen. Hij gaat verder met te zeggen dat het de agressiviteit van het lichaam tegen zijn eigen weefsels vermindert en de erkenning van zijn gezamenlijk weefsel verbetert. Het in evenwicht houden van alle meridianen houdt de energiestromen soepel en sterkt de immuniteit, wat een belangrijke factor is in het effectief beheren van reumatoïde artritis.

  Andere natuurlijke remedies voor het voorkomen en behandelen van artritis zijn onder andere bromelaïne, MSM, glucosamine, chondroitine, collageen, colloïdaal zilver, arnica, zuiver water, en astaxanthine.

  Oorspronkelijk artikel:"5 proven ways to prevent and treat arthritis", Tuesday, August 19, 23014 by: Derek Henry, Natural News

  Bijlagen:
  http://www.healingthebody.ca/astaxanthin-the-ultimate-anti-inflammatory-antiaging-nutrient/   
  http://www.organiclifestylemagazine.com/issue/14-natural-arthritis-remedies/   

  07-09-2014, 11:19 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:artritis, ontsteking
  05-09-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gember gezond

  Vijf geweldige voordelen voor de gezondheid van gember.

  NaturalNews) Gember is een kruid dat vaak wordt gebruikt als speciaal tintje in de voeding. Het wordt gebruikt in wokgerechten en algemeen in de Aziatische keuken. De wortel van de gemberplant is stevig, scherp en kruidig​​. De kleur van de gemberwortel kan variëren van geel of wit naar rood. Het tijdstip waarop de wortel wordt geoogst bepaalt of die een dikke of dunne huid heeft.

  Naast de unieke en gewenste smaak die het toevoegt aan levensmiddelen wordt gember reeds duizenden jaren gebruikt als een gezondheidsremedie voor verschillende kwaaltjes. Al meer dan 2000 jaar hebben de Chinezen deze populaire wortel gebruikt als remedie bij maagklachten, misselijkheid en diarree alsook om de spijsvertering te helpen. Hieronder bespreken wij vijf fantastische mogelijkheden van gember voor het ​​verbeteren van onze gezondheid.

  1 Strijd tegen complicaties van diabetes.
  Gember kan helpen bij de bescherming van de zenuwen van een persoon die lijdt aan diabetes en het verlagen van hun vetgehalte. Een andere belangrijke manier waarbij gember diabetici kan helpen is door een aanzienlijke vermindering van de niveaus van serum glucose, evenals proteïnurie, dorst en enuresis. Volgens de onderzoekers was dit het resultaat van testen op ratten die chemisch werden geïnduceerd met diabetes. De ratten die de verbeteringen vertoonden kregen 500 mg ruwe gember toegediend. Daarnaast merkt natuurarts Laurie Steelsmith op dat gember het bloed verdunt, de bloeddruk verlaagt, de bloedsomloop verbetert en het cholesterolgehalte verlaagt.

  2 Verminderen van pijn en ontsteking. 
  Van gember is aangetoond spier- en rugpijn verlichten. Bovendien is aangetoond dat het ontstekingen vermindert. Vrouwen vinden ondervinden verlichting van menstruatiepijn. Verlichting van migraine is eveneens ervaren.

  3 Verlicht misselijkheid en reisziekte.
  Symptomen van misselijkheid verlichten met gember is reeds duizenden jaren populair. Deze eigenschappen van gember zijn de reden waarom moderne mensen gembersap drinken als zij zich misselijk voelen. Gember helpt ook zee- en reisziekte verlichten. Uit een studie waarin zwangere vrouwen een gember drankje of een placebo kregen bleek dat veel vrouwen met het gember drankje verlichting ervaarden van hun symptomen.

  4 Verlicht verkoudheid en griepsymptomen.
  Veel mensen die de Chinese geneeskunde beoefenen schrijven gember voor aan patiënten die last hebben van verkoudheid of griep. Het fungeert als een antihistaminicum en decongestivum.

  5 Helpt de symptomen van artritis verlichten.
  De resultaten van een studie gepubliceerd in Osteoarthritis Cartilage tonen aan dat patiënten die leden aan pijnlijke artritis in de knieën veel minder pijn hadden als ze gember namen t.o.z. van patiënten die een placebo kregen.

  Naast het feit dat gember kan toegevoegd worden aan gerechten kan het ook als thee of langs capsules worden ingenomen om te profiteren van de voordelen van deze plant.

  Oorspronkelijk artikel: "Five amazing health benefits of ginger", Wednesday, August 20, 2014 by: Dr. Sofiya, Natural News"

  ginger

  Bijlagen:
  http://science.naturalnews.com/ginger.html   
  http://www.lifehack.org/articles/lifestyle/10-benefits-of-ginger-that-you-didnt-know-about.html   
  http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=72   
  https://www.inkling.com/read/herbs-natural-supplements-braun-cohen-3rd/ginger/ch58-reader-1   

  05-09-2014, 16:52 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:gember, artritis, diabetes, misselijkheid
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevaarlijk glyfosaat.

  Glyfosaat - Het stille gevaar dat loodvergiftiging veroorzaakt bij zwangere vrouwen.

  (NaturalNews) De strijd wordt niet altijd gestreden met kanonnen. Soms is het slagveld iets rustiger en blijkbaar onschuldiger als het gaat over gewassen. Het wapen is soms de inzet van chemische bestrijdingsmiddelen die zich nestelen in de planten en in de bodem. De pesticiden en herbiciden vuren geruisloos terug langs het water en binden zich aan zware metalen zoals lood waardoor transport van de gifstoffen naar en in het bloed van de mens gemakkelijker verloopt.

  Het is alsof in stilte langs het drinkwater kleine loden kogels worden afgevuurd op de mensen en het is de massale applicatie van pesticiden dat het echte wapen is waarmee al het dodelijk vuil wordt afgevuurd. Dat is wat onderzoekers beginnen te achterhalen. Een studie over zwangere vrouwen in Bangladesh laat zien dat pesticiden de oorzaak zijn van de opname van lood door het bloed, waardoor loodvergiftiging ontstaat dat  schadelijk is voor de hersenen van foetussen in ontwikkeling.

  Glyfosaat helpt nog andere zware metalen transporteren zoals arseen en cadmium in het bloed, waardoor nierziekte kan ontstaan.
  Daarboven op toont een studie uit Sri Lanka, onder leiding van Dr Channa Jayasumana, hoe glyfosaat, een breed-spectrum herbicide dat wordt gebruikt om onkruid te doden, fungeert als drager voor zware metalen zoals lood en arsenicum. Het glyfosaat vormt chemische bindingen waardoor de giftige metalen gemakkelijker vervoerd worden in de bloedbanen van de landarbeiders. Zodra de zware metalen opgenomen zijn in het bloed kunnen ze door het lichaam circuleren en nieren, hersenen en andere organen beschadigen.

  "Glyfosaat fungeert als vervoerder of drager van deze zware metalen naar de nieren," merkte Dr Jayasumana op na het bestuderen van hoe chronische nierziekte tienduizenden werknemers in de landbouw in Midden-Amerika, Sri Lanka en India doodt. Dr Jayasumana waarschuwt dat glyfosaat de zware metalen zoals arseen en cadmium in staat stelt zich te nestelen in de nieren. Dit komt waarschijnlijk omdat glyfosaat werkt als een antibioticum dat gunstige darmbacterien die de darmwand beschermen vernietigt. Door het vernietigen van deze natuurlijke immuniteit werkt glyfosaat mee aan de vervuiling van de bloedstroom met zware metalen waardoor uiteindelijk verschillende organen worden belast.

  Pesticiden in het algemeen gebonden aan loodvergiftiging bij zwangere vrouwen.

  In Bangladesh worden vergelijkbare resultaten gevonden met betrekking tot lood. Overmatig gebruik van pesticiden en herbiciden in gewassen veroorzaken hogere niveaus van lood in het bloed van zwangere vrouwen op het platteland van Bangladesh. Bangladesh International Centre for Diarrhoeal Disease Research samen met Stanford University onderzochten de reden waarom zo veel vrouwen hoge niveaus aan lood in hun bloed hebben. Ze vonden hogere gehaltes aan lood bij de vrouwen die wonen in een landbouw regio waar veel pesticiden worden ingezet. 430 zwangere vrouwen uit de wijken Tangail, Gazipur, Mymensingh en Kishoreganj lieten hun bloed testen. Bijna de helft (46 procent) had een verhoogd loodgehalte.

  De vrouwen met een laag loodgehalte in het bloed kwamen uit gebieden met minimaal gebruik van pesticiden. De vrouwen met een hoog loodgehalte in het bloed aten voedsel dat vaker besproeid was geweest met chemicaliën. Ze aten ook blikvoer en verbruikten meer rijst gedopt door machines.

  Deze correlatie suggereert dat pesticiden en herbiciden als katalysator fungeren, waardoor gewassen zoals rijst meewerken aan de opname van meer lood. Is het omdat herbiciden de natuurlijke paden en processen in de gewassen verstoren dat deze gevoeliger zijn voor het opnemen van giftige stoffen en zware metalen? Het lijkt zo.

  In elk geval is lood niet iets om mee te lachen. Het metaal is giftig voor menselijke weefsels van darmen tot nieren vanaf het hart tot de hersenen. Lood kan het zenuwstelsel van foetussen in de baarmoeder aantasten wat kan leiden tot latere leer- en gedragsstoornissen.

  Geïntegreerde plaagbestrijding methoden verminderen het gebruik van pesticiden drastisch en zijn efficiënter dan GGO-gewassen. 
  In plaats van het gebruik van pesticiden en herbiciden, raden experts aan, geïntegreerde gewasbeschermingsmethoden toe te passen. Dr Abdul Matin, secretaris van de milieugroep Bangladesh Poribesh Andolon, zegt dat geïntegreerde bestrijdingsmethoden in de afgelopen drie jaar bijna 15.000 ton pesticiden hebben afgehouden van gewassen en uit het water. Hij waarschuwt wel dat multinationals de reductie van pesticiden gebruiken als een marketing truc om bedrieglijk genetisch gemodificeerde zaden te kunnen verkopen.

  Delowar Jahan, voorzitter van de Subaltern Communication Research Centre, zegt dat de overheid de geïntegreerde plaagbestrijding programma's niet steunt omdat ze belangen hebben in de markt van genetisch gemodificeerde gewassen en de multinationals blindelings vertrouwen.

  Het inzetten van genetisch gemodificeerde zaden verhoogt het risico op meer bestrijdingsmiddelen als het mechanisme wordt verschalkt door de natuur. Zo bijvoorbeeld had dit jaar Brazilië's Bt-maïs drie keer zoveel pesticiden nodig om de maïswortelboorder te bestrijden die weerstand had ontwikkeld tegen het GGO mechanisme.

  Wij eindigen op een positieve noot, IPM [geïntegreerde plaagbestrijding] methode heeft duizenden boeren geholpen om hun vergeten boerderijmethoden, die wetenschappelijker waren dan het gebruik van pesticiden, terug te ontdekken," zei Delowar.

  Oorspronkelijk artikel: "Glyphosate - The silent danger causing lead poisoning in pregnant women", Friday, August 29, 2014 by: L. J. Devon, Staff Writer, Natural News.  lead

  Bijlagen:
  http://science.naturalnews.com/glyphosate.html   
  http://www.publicintegrity.org/2014/03/13/14418/sri-lanka-bans-monsanto-herbicide-citing-potential-link-deadly-kidney-disease   
  http://www.thefinancialexpress-bd.com/2014/08/22/51781   

  05-09-2014, 16:12 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:glyfosaat, pesticiden, GGO, zware metales
  02-09-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruiden tegen diabetes Type 2

  Rozemarijn, oregano en marjolein extracten tegen diabetes type 2 .


  NaturalNews) Culinaire kruiden zijn over het algemeen erkend voor hun unieke smaken die ze toevoegen aan voedsel. Maar nieuw onderzoek gepubliceerd in het Journal of Agricultural and Food Chemistry (JAFC) heeft medicinale voordelen als een ander onderscheid geïdentificeerd, in het bijzonder bij de kruiden rozemarijn, oregano en marjolein, die allemaal speciale diabetes bestrijdende verbindingen bevatten.

  Onderzoekers aan de Universiteit van Illinois in Urbana-Champaign (UIC) en het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) namen ​deze drie kruiden onder de loep waarvan eerder was gevonden dat zij de bloedsuikerspiegel konden beïnvloeden. Voortbouwend op deze bevindingen besloten Elvira Gonzalez de Mejia en haar collega's om te testen hoe elk van deze kruiden invloed zou hebben op type 2 diabetes.

  Kasgeteelde variëteiten van Griekse oregano (Origanum vulgare), marjolein (Origanum majorana), rozemarijn (Rosmarinus officinalis) en Mexicaanse oregano (Lippia graveolens) werden getest naast gedroogde commerciële versies van deze zelfde kruiden om te zien hoe ze omgaan met de twee belangrijkste enzymen die betrokken zijn bij de insuline secretie en signalering, dipeptidylpeptidase IV (DPP-IV) en eiwit tyrosine fosfatase 1B (PTP1B).

  Zowel de verse als gedroogde variëteiten van rozemarijn en oregano vertoonden unieke voordelen.

  In vergelijking met hun gedroogde commerciële tegenhangers, bevatten de kasgeteelde rozemarijn en oregano rassen  significant hogere niveaus aan polyfenolen. Ze manifesteerden zich ook als superieure inhibitoren van DPP-IV, een enzym dat onder normale omstandigheden overtollige incretine uit het lichaam verwijdert. Bij diabetici kan een gebrek aan incretine leiden tot een hoge bloedsuikerspiegel, vandaar de noodzaak om DPP-IV te verminderen als compensatie.

  Anderszijds bleken commerciële variëteiten van gedroogde rozemarijn, Mexicaanse oregano en marjolein superieure remmers te zijn van PTP1B, een enzym dat, wanneer het gereduceerd of geëlimineerd wordt, helpt bij de insuline signalering en tolerantie. Met andere woorden, het verminderen van PTP1B levels verbetert niet alleen de reactie van het lichaam op de suikerinname maar helpt ook het metabolisme  en bij het blokkeren van de opslag van schadelijke triglyceriden.

  Vloeistofchromatografie elektrosprayionisatie massaspectrometrie testen vonden dat kasgeteelde Mexicaanse oregano en rozemarijn fytochemicaliën bevatten die een speciale bindingsaffiniteit hebben voor DPP-IV. Hispidulin, carnosol en eriodictyol behoren hiertoe, terwijl cirsimaritin, hispidulin en naringenin de krachtigsste remmers van DPP-IV bleken zijn.

  "Er is behoefte aan natuurlijke verbindingen die kunnen helpen bij de behandeling van deze ziekte,” schreven de auteurs in hun studie. Zo’n 8,3 procent van de Amerikanen lijdt aan type 2 diabetes, die de VS meer dan $ 175.000.000.000 per jaar kost aan behandelingen.

  Oregano en rozemarijn zijn veiliger en voordeliger dan de populaire antidiabetica.

  Hoewel de kruiden bewezen een werkzaamheid te hebben vergelijkbaar met, of zelfs meer dan de populaire anti-diabetische medicatie, zijn de auteurs van de studie huiverig om ze aan te bevelen daar mensen hun geneesmiddelen zouden vervangen door deze kruiden. Vooraleer de klassieke geneesmiddelen door deze kruiden te vervangen zijn meer testen nodig. Diabetici die, meer rozemarijn en oregano in hun dieet opnemen zullen er zeker voordeel aan hebben.

  "We moeten nog onderzoek doen naar interacties met de huidige medicijnen om er zeker van te zijn dat er geen antagonistisch effecten optreden en aan de andere kant misschien synergetische effecten", aldus Gonzalez de Mejia aan Yahoo Health. "We moeten ook klinische studies uitvoeren om de ​​dosisrespons van de producten te kennen.”

  Oorspronkelijk artikel: "Rosemary, oregano and marjoram extracts fight type 2 diabetes", Monday, August 04, 2014 by: Jonathan Benson, staff writer, Natural News.

  oregano

  Bijlagen:
  http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/jf500639f   
  http://science.naturalnews.com/marjoram.html   
  http://science.naturalnews.com/oregano.html   
  http://science.naturalnews.com/rosemary.html   
  http://www.acs.org/content/acs/en/pressroom/presspacs/2014/acs-presspac-july-23-2014/rosemary-and-oregano-contain-diabetes-fighting-compounds.html   
  http://www.drugs.com/npp/oregano.html   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12477292   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18063331   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21114598   
  https://www.yahoo.com/health/rosemary-and-oregano-might-help-fight-diabetes-92750673857.html   

  02-09-2014, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Tags:diabetes, rozemarijn, orégano
  Archief per week
 • 04/02-10/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!