Het maakt niet uit hoe goed je eet, te veel zout veroorzaakt nog steeds hoge bloeddruk.
Volgens een studie gepubliceerd in het tijdschrift Hypertension maakt het niet uit hoe gezond iemands voedingswijze is, consumeren van teveel zout veroorzaakt nog steeds hoge bloeddruk.
De studie werd uitgevoerd door een team van onderzoekers van verschillende instellingen, waaronder het Imperial College London en de Northwestern University, die de voeding van meer dan 4.000 mensen bekeken. Het onderzoeksteam gebruikte gegevens uit de INTERMAP-studie, die werd uitgevoerd van 1997 tot 1999, waarin ze het dieet van 4.680 mensen tussen de 40 en 59 jaar volgden uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Japan en China. De onderzoekers van de INTERMAP-studie volgden de deelnemers gedurende vier dagen en namen twee urinemonsters. Bovendien maten ze de lengte, het gewicht en de bloeddruk van de deelnemers.
In de huidige studie analyseerde het onderzoeksteam concentraties van natrium en kalium in de urinemonsters. Natrium is het belangrijkste component van zout, en kalium wordt gevonden in groene bladgroenten en wordt in verband gebracht met een lagere bloeddruk. Ze gebruikten ook voedingsgegevens om de consumptie van de deelnemers van meer dan 80 voedingsstoffen die kunnen worden geassocieerd met lage bloeddruk, zoals vitamine C, vezels en omega-3 vetzuren, te onderzoeken. Eerder werd gedacht dat het eten van grote hoeveelheden fruit en groenten, die veel vitamines en mineralen bevatten, zou kunnen helpen om het effect van veel zout op de bloeddruk te neutraliseren.
De resultaten toonden een verband aan tussen hoge bloeddruk en hogere zoutinname, zelfs bij mensen die veel kalium en andere voedingsstoffen aten. Het onderzoeksteam schatte ook de zoutinname door natrium in de urine te beoordelen en voedingsgegevens te analyseren. Ze vonden dat de gemiddelde zoutconsumptie in het onderzoek 10,7 gram (g) per dag was. De gemiddelde inname voor de VS was 9,6 g, terwijl het verbruik voor het UK, China en Japan respectievelijk 8,5 g, 13,4 g en 11,7 g bedroeg.
Meer over hoge bloeddruk.
Men spreekt over hypertensie wanneer de kracht van het bloed dat tegen de wanden van de bloedvaten duwt, constant te hoog is. Bloeddruk stijgt en daalt doorgaans gedurende de dag, maar kan het hart schaden en gezondheidsproblemen veroorzaken als die te lang te hoog blijft.
Volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) hebben ongeveer 75 miljoen mensen in de VS een hoge bloeddruk, wat één op de drie volwassenen is. Hoge bloeddruk is een bekende "stille moordenaar" omdat de meeste mensen geen symptomen vertonen totdat de aandoening een kritiek niveau heeft bereikt.
Wanneer de bloeddruk ongeveer 180/110 mmHg bereikt, is dit een medisch noodgeval dat bekend staat als hypertensieve crisis en in dit stadium zullen de symptomen zichtbaar worden - hoofdpijn, misselijkheid, braken, duizeligheid, wazig of dubbel zien, neusbloedingen, hartkloppingen en kortademigheid.
Oorspronkelijk artikel:”No matter how well you eat, too much salt still causes high blood pressure, according to new study”, Wednesday, March 28, 2018 by: Michelle Simmons, Natural News. Bijlagen: https://www.cdc.gov/dhdsp/data_statistics/fact_sheets/fs_bloodpressure.htm https://www.heart.org/HEARTORG/Conditions/HighBloodPressure/AboutHighBloodPressure/What-is-High-Blood-Pressure_UCM_301759_Article.jsp#.WrmbuYhuaUk https://www.medicalnewstoday.com/articles/159283.php https://www.sciencedaily.com/releases/2018/03/180305093002.htm
15-08-2018, 12:43 geschreven door opabio
|