Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    04-11-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Magnesium belangrijk

    Hogere niveaus magnesium geassocieerd met minder risico op hoge bloeddruk en hartaandoeningen

    Magnesium is één van de belangrijkste mineralen die nodig zijn voor het optimaal functioneren van ons lichaam. Verantwoordelijk voor meer dan 300 biochemische reacties, is magnesium aanwezig in onze botten, cellen en organen. Helaas is de combinatie van ons modern dieet en het mineraal uitgedund kraantjeswater dat we drinken de oorzaak van een algemeen tekort in ons lichaam. Naarmate we ouder worden, nemen onze magnesiumspiegels nog verder af, waardoor we kwetsbaar zijn voor een groot aantal ziekten die direct verband houden met een tekort aan dit essentieel mineraal, waaronder beroerte en hartaandoeningen.

    Hart- en vaatziekten zijn 's werelds grootste doodsoorzaken, wat resulteert in meer dan 17 miljoen doden (meer dan 30 procent van alle dodelijke slachtoffers) per jaar. In de Verenigde Staten hebben meer dan 85 miljoen mensen een vorm van hart- en vaatziekte of hebben een beroerte gehad, en één Amerikaan sterft elke 40 seconden aan een hartziekte.

    Een studie uitgevoerd in Korea en gepubliceerd in het tijdschrift Nutrition, Metabolism, and Cardiovascular Diseases, vond een direct verband tussen lage  magnesium niveaus en cardiovasculaire aandoeningen. Het geeft aan dat het garanderen van meer van dit mineraal in ons dieet met mogelijkse aanvulling kan betekenen dat het leeftijdsgebonden ziekten voorkomt.

    Hoge magnesiumgehaltes = lager risico op ziekte.

    De meeste Amerikanen hebben een tekort aan magnesium en mensen boven de 70 hebben over 't algemeen erg weinig. Meer dan 80 procent van de mannen en 70 procent van de vrouwen komen er niet toe om de aanbevolen 320 mg tot 420 mg per dag te consumeren. 

    Magnesium helpt een onregelmatige hartslag te voorkomen, terwijl het de bloedvaten beschermt tegen ophopingen van calcium, waardoor het risico op atherosclerose wordt verlaagd - een duidelijke voorspeller van hartaandoeningen, beroerte en vroegtijdige dood. Daarenboven heeft magnesium het vermogen om de bloeddruk aanzienlijk te verlagen.

    Net zoals gezonde magnesiumgehaltes het hart kunnen beschermen, kunnen tekorten ervan het schaden.

    In een onderzoek uit 2015 gepubliceerd in Nutrition, Metabolism and Cardiovascular Diseases, hadden deelnemers met lagere serumgehalten van magnesium meer dan tweemaal zoveel kans op coronaire arteriële calcificatie. Lage magnesiumgehaltes veroorzaken ook een 50 procent groter risico op een onregelmatige hartslag die tot beroerte kan leiden.

    Omdat magnesium van vitaal belang is voor zo'n verscheidenheid aan lichaamsfuncties, kan een tekort aan dit mineraal ook tal van andere ziekten veroorzaken. Een laag magnesiumgehalte kan het risico op alvleesklierkanker met maar liefst 76 procent verhogen.  In een studie gepubliceerd in het British Journal of Cancer, evalueerden wetenschappers de gezondheid van meer dan 66.000 deelnemers tussen de 50 en 76 jaar. In de loop van het onderzoek ontwikkelden 151 van hen alvleesklierkanker.  Na een vergelijkende analyse van magnesiumniveaus onder de deelnemers, ontdekte het onderzoeksteam dat voor elke 100 milligram (mg) afname van de dagelijks aanbevolen magnesiuminname het risico op pancreaskanker bij de deelnemers met maar liefst 24 procent toenam. Verder, als de dagelijkse inname van magnesium daalde tot minder dan 75 procent van de door de overheid aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH), steeg het risico op pancreaskanker met maar liefst 76 procent.  Bovendien verminderen hogere magnesiumgehaltes het risico op diabetes met maximaal 33 procent en helpen ze bij het voorkomen van zowel migraine als depressie.

    Het magnesiumgehalte in het lichaam verhogen.

    De Wereldgezondheidsorganisatie schat dat ten minste 60 procent van de mensen een tekort aan magnesium heeft, dus is het redelijk dat de meesten van ons zorgvuldig moeten kijken naar hoe de niveaus van dit belangrijke mineraal te  verhogen.

    Naast het aanvullen met een schone bron van magnesium, kunnen we ons niveau verhogen langs de voeding door meer voedingsmiddelen te consumeren met een hoog vezelgehalte, waaronder amandelen, avocado's, cashewnoten, havermout, kidneybonen, pinda's, pompoen, rozijnen en volkoren brood. Donkere bladgroenten, vis, bananen en donkere chocolade zijn ook uitstekende bronnen van dit ongelooflijk belangrijk mineraal. 

    Oorspronkelijk artikel: “Higher levels of magnesium intake associated with reduced rates of high blood pressure and heart disease”, Wednesday, October 24, 2018 by: Tracey Watson, Natural News.

    Bijlagen:
    https://www.everydayhealth.com/pictures/foods-high-in-magnesium/   
    https://www.heart.org/idc/groups/ahamah-public/@wcm/@sop/@smd/documents/downloadable/ucm_470704.pdf   
    https://www.livestrong.com/article/494159-list-of-functions-of-magnesium/   
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26472514   

    04-11-2018, 20:57 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags: bloeddruk, kanker, hart- en vaatziekten, hartgezondheid, magnesium, magnesiumtekort, mineralen, natuurlijke remedies, voedingsstoffen, voeding, alvleesklierkanker, preventie, beroerte, supplementen
    01-11-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vaccinatie vs autisme

    Nieuwe studie bewijst het ONBETWISTBAAR verband tussen vaccinatie en autisme..

    Hoelang nog  kunnen degenen die van vaccins profiteren het verband tussen autisme en vaccinatie ontkennen? Met belastend bewijsmateriaal zoals het laatste rapport van het Public Health Agency of Canada, zullen hun experts op het gebied van schadebeheersing hun handen in elk geval vol hebben.

    Het agentschap staat op het punt zijn eerste nationale autisme gerelateerde gegevens vrij te geven sinds 2016, en het toont een gestage toename in de prevalentie van autisme sinds 2003. Het aantal gevallen varieerde per locatie, met de hoogste prevalentie in gebieden zoals Prince Edward Island, Quebec, en Newfound en Labrador.

    Het verhaal wordt echter veel interessanter wanneer men de gegevens uit het rapport, dat is overgenomen uit het Canadees nationaal autisme beveiligingssysteem, vergelijkt met de vaccingegevens van het Public Health Agency, die worden uitgesplitst per provincie- en vaccintype. Het laat zien dat de prevalentie van autisme het grootst is waar de  vaccinpercentage het hoogst is. Verrast?

    Laten we opnieuw de provincies bezoeken met de hoogste autismegevallen. In Newfoundland en Labrador, waar van 2003 tot 2009 een stijging van 227 procent in de prevalentie van autisme werd geconstateerd, heeft één op de 57 kinderen een bevestigde diagnose van  autisme, vergeleken met het nationale gemiddelde van één op 66. Vaccinatiepercentages voor difterie, kinkhoest en tetanus zijn respectievelijk 84,5, 84,2 en 83,9 procent.

    Een soortgelijk verhaal in Prince Edward Island, waar één op de 59 kinderen autisme heeft en de prevalentie tussen 2003 en 2015 met 254 procent is gestegen. Daar waren de vaccin percentages voor difterie, kinkhoest en tetanus respectievelijk 75,8, 74,7 en 74,3. In Quebec steeg het aantal gevallen met 349 procent in dezelfde periode, en één op de 65 kinderen jeeft autisme. De vaccinpercentages voor difterie, kinkhoest en tetanus waren respectievelijk 79,3, 79,5 en 79,3 procent.

    Zoals je kunt zien, hebben de gebieden met hoge vaccinatiepercentages een hoge prevalentie van autisme. 

    Wat gebeurt er wanneer we naar een provincie kijken met een aanzienlijk lagere prevalentie van autisme? In het Yukon gebied heeft slechts één op de 125 kinderen autisme. Is het een toeval dat hun percentage van vaccineren voor difterie, kinkhoest en tetanus respectievelijk slechts 69,9, 68,0 en 68,0 procent bedraagt? Correlatie hoeft niet noodzakelijk causaliteit te zijn, maar er is hier duidelijk een verband dat de moeite waard is om te onderzoeken.

    Een verband dat het onderzoeken waard is.

    Naast deze gegevens zijn er tienduizenden meldingen van ouders van ogenschijnlijk gezonde kinderen die autisme ontwikkelen na vaccinatie. Canadese gezinnen hebben geen wettelijk verhaal als het gaat om compensatie voor letsel door vaccins, en niet alle gevallen worden gerapporteerd, dus de werkelijke aantallen kunnen veel hoger zijn.

    Er is geen tekort aan studies die vaccins koppelen aan autisme, zoals een studie uit 2004, gepubliceerd in de Medical Science Monitor, die een directe relatie aantoont tussen de stijgende doses kwik in vaccins die thimerosal bevatten en autisme prevalentie. Meer bewijs is te vinden in een onderzoek uit 2001 dat aantoonde dat veel gevallen van autisme werden geïnduceerd door blootstelling aan kwik via thimerosal.

    Canada bevindt zich in de top tien van landen in Noord- en Zuid-Amerika, Azië en Europa als het gaat om autisme. Als het land iets wil doen aan de stijgende prevalentie van autisme, moeten gezondheidsautoriteiten stoppen met het negeren van het verhaal dat deze statistieken vertellen en overwegen waarmee ze massaal hun kinderen laten injecteren en hoe het hen op de korte en lange termijn kan treffen.

    Oorspronkelijk artikel:”New study proces the UNDENIABLE connection between vaccination and autism”, Thursday, June 14, 2018 by: Isabelle Z., Natural News.

    Bijlagen:
    https://worldmercuryproject.org/news/official-canadian-data-show-that-there-is-more-autism-in-regions-where-vaccine-coverage-is-highest/   
    https://www.naturalhealth365.com/autism-news-vaccination-2563.html   
    https://www.naturalnews.com/2017-03-05-autism-mercury-thimerosal-and-vaccines-natural-news-releases-collection-of-scientific-knowledge-thats-been-suppressed.html   

    01-11-2018, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Tags:autisme, Canada, schadelijke medicijnen, kwik, bijwerkingen, Thimerosal, vaccinatie
    31-10-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Statines vs geheugenverlies

    Is er een verband tussen statines en geheugenverlies?

    Statines zijn in snel tempo één van de meest controversiële geneesmiddelen op de markt geworden. Experts zeggen dat er miljoenen mensen zonder reden deze gevaarlijke medicijnen voorgeschreven krijgen. Het farmaceutisch dogma is zo diep geworteld dat veel mensen zonder hartziekte statines worden voorgeschreven als een "preventieve" maatregel - ook al zijn de bijwerkingen van de medicijnen onthutsend. Onderzoek heeft aangetoond dat de beweerde voordelen van deze 'geneesmiddelen' ruimschoots niet opwegen tegen de gevolgen.

    Statines worden geassocieerd met een aantal schadelijke bijwerkingen, waaronder geheugenverlies en verhoogd risico op dementie. En om het nog erger te maken: de "wetenschap" over statines is zo vertroebeld door Big Pharma, dat velen zich beginnen af te vragen of statines enig voordeel bieden.

    Statines en geheugenverlies.

    Zoals Be Brain Fit meldt, is de link tussen statines en geheugenverlies een belangrijke zorg. Het aantal mensen dat statines wordt voorgeschreven groeit, evenals het aantal mensen dat lijdt aan cognitieve achteruitgang. De ziekte van Alzheimer en dementie nemen epidemische proporties aan en het blijkt dat sommige van de favoriete medicijnen van de farmaceutische industrie de toestand nog veel erger maken.

    De band tussen statines en geheugenverlies is moeilijk te negeren. De hersenen bestaan voor 60 procent uit vet - en het grootste deel van dat vet is cholesterol. In feite is ongeveer 25 procent van het cholesterol in ons lichaam te vinden in het zenuwstelsel.  Onze hersencellen zijn gemaakt met cholesterol en zonder voldoende ervan gaan die cellen dood.

    Cholesterol is ook nodig voor de productie van neurotransmitters - de chemicaliën die onze hersencellen gebruiken om signalen door te geven.

    Zeggen dat de hersenen cholesterol nodig hebben om goed te functioneren is een understatement: het is wat je hersencellen nodig hebben om te overleven en te communiceren. En zoals Be Brain Fit uitlegt, interfereren cholesterolverlagende statines met de productie van neurotransmitters - wat uiteindelijk leidt tot geheugenstoornissen en andere cognitieve problemen.

    Het is bekend dat een hoog cholesterolgehalte helpt bij het voorkomen van cognitieve achteruitgang naarmate mensen ouder worden. Dit roept serieuze vragen op over de huidige opvattingen over cholesterol, vooral bij verouderende bevolkingsgroepen.

    Oplichterij.

    Alsof de dreiging van geheugenverlies niet genoeg was, zijn statines hopeloos ineffectief als preventieve geneesmiddelen. Ondanks de bewering van de farmaceutische industrie dat deze cholesterolverlagende medicijnen het risico waard zijn, realiseren deskundigen zich nu dat ze bij de neus genomen zijn. Onderzoekers van de Universiteit van Zuid-Florida hebben zich uitgesproken over de zwendel rond statines en beweren dat ondanks de cholesterolverlagende eigenschappen van statines, de medicijnen nog steeds niet in staat waren om de cardiovasculaire toestanden aanzienlijk te verbeteren.

    Dr. David Diamond en Dr. Uffe Ravnskov zeggen dat "statistische misleiding" wordt gebruikt om overdreven beweringen uit te spreken over de effectiviteit van statines.  Het effect van de medicijnen op de populatie wordt het 'absolute risico' genoemd, wat heeft aangetoond dat statines slechts ongeveer 1% van de bevolking ten goede komen. Dit betekent dat slechts één op de 100 mensen die worden behandeld met statines één minder hartaanval krijgt. De statine-onderzoekers presenteren het 1% -effect echter niet aan het publiek. In plaats daarvan transformeren ze het 1% -effect met behulp van een andere statistiek, het 'relatieve risico' genoemd, waardoor het lijkt alsof statines 30-50% van de bevolking ten goede komen.

    De artsen zeggen dat het laag niveau van werkzaamheid en de hoge kans op bijwerkingen het risico niet waard zijn. "Verhoogde percentages van kanker, cataracts, diabetes, cognitieve stoornissen en musculoskeletale stoornissen meer dan de bescheiden cardiovasculaire voordelen van statinebehandeling opruimen," aldus het team.

    Uit recent onderzoek is gebleken dat statines, afhankelijk van de leeftijd, geslacht en dosis, het risico op diabetes tot 50 procent kunnen verhogen.

    Studies hebben ook aangetoond dat deze medicijnen schadelijk zijn voor lever, nieren en hart. Onderzoek wijst uit dat patiënten die statines nemen meer kans hebben op een verminderde hartfunctie, degeneratie van de nieren en meer. Big Pharma kan wel beweren dat ze mensen helpt, maar hun chemische cocktails lijken de zaken alleen maar erger te maken.

    Oorspronkelijk artikel: “Is there a connection between statins and memory loss?”, Tuesday, October 30, 2018 by: Vicky Batts, Natural News.

    Bijlagen:
    https://bebrainfit.com/statins-memory-loss/   
    https://www.express.co.uk/life-style/health/908399/UK-statins-health-news-cholesterol-heart-pills-drug-no-millions-without-benefit   
    https://www.sciencedaily.com/releases/2018/03/180305093002.htm   

    31-10-2018, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Tags: Alzheimer, slechte medicijnen, Big Pharma, hersenfunctie, hersengezondheid, cholesterol, cognitieve functie, dementie, ziekteoorzaken, schadelijke medicijnen, geheugenverlies, statines
    29-10-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huismiddeltjes.

    De zeven beste natuurlijke huismiddeltjes voor uw persoonlijke apotheek. 

    Als we onzeker zijn over het griepseizoen, is het tijd om onze eigen huisapotheek te vullen met natuurlijke middelen die kunnen helpen het seizoen te doorstaan zonder ziek te worden. Ons lichaam is van nature in staat om veel gezondheidsproblemen en -symptomen op te lossen, en Derek Henry, de grondlegger van Healing the Body, deelde met ons zijn top zeven bewezen en betrouwbare oplossingen.

    1. Dereks immuunondersteunend tonicum.

    Dit brouwsel is misschien niet het lekkerste dat je ooit hebt gedronken, maar het geeft de voedingsstoffen die wij nodig hebben om ons te beschermen tegen virussen en andere winterse onaangenaamheden.

    Ingrediënten:

    2 teentjes knoflook

    ½ kleine ui

    1 stuk kurkuma

    1 stuk gember

    1 citroen

    ½ kleine chilipeper of een scheutje cayennepeper

    1 snuifje zwarte peper

    1 scheut appelazijn

    Optioneel: 1 stuk mierikswortel, 1 theelepel rauwe honing

    Meng de ingrediënten met een blender.  Het brouwsel kan op een koele, donkere plek drie maanden bewaard worden.

    2. Olie van oregano.

    Olie van oregano is een geweldige essentiële olie om bij de hand te hebben voor ondersteuning van het immuunsysteem. Studies hebben aangetoond dat het pathogenen veilig en effectief kan doden. Het helpt de wildgroei van Candida tegen te gaan, en er is ook aangetoond dat het 20 verschillende E. coli-stammen verhindert te groeien, waardoor mensen worden gespaard van gastro-intestinale problemen, bloedarmoede en nierfalen. Het kan zelfs Staphylococcus aureus doden en het coronavirus dat verkoudheid en longontsteking veroorzaakt. Het kan ook de H. pylori-bacteriën bestrijden die zijn gekoppeld aan veel soorten zweren.  Deze olie nooit onverdund gebruiken; moet eerst in water worden verdund. Het kan ook topisch worden gebruikt om voetschimmel en ringworm aan te pakken.

    3. Colloïdaal zilver.

    Colloïdaal zilver bestaat uit zilveratomen gesuspendeerd in water. De deeltjes kunnen op cellulair niveau doordringen en virussen, bacteriën, parasieten en schimmelsporen vernietigen. Het kan ook helpen de genezing van brandwonden te bevorderen. Sommige mensen gebruiken het wanneer ze griep of verkoudheid voelen als hulp voor een snel herstel. Het versterkt het immuunsysteem en zorgt . voor natuurlijke eliminatie. 

    4. Vitamine C.

    Ook bekend als ascorbinezuur, biedt vitamine C een scala aan nuttige functies, waaronder het gezond houden van de huid, botten en bloedvaten en het beschermen van de lichaamscellen. Deze vitamine, die zeer veel antioxidanten bevat, komt voor in verschillende voedingsmiddelen zoals paprika, broccoli, sinaasappels en spruitjes. 

    5. Himalayazout.

    Dit roze zout wordt algemeen beschouwd als één van de zuiverste zouten. Het helpt ons lichaam om giftige stoffen kwijt te raken, verbetert de bloedsomloop, bevordert een gezonde slaap en verbetert de gezondheid van de bloedvaten. Geef jezelf een ontgiftend bad om te profiteren van de meer dan 80 mineralen dat het bevat of meng wat met water en spoel het rond in de mond en gorgel ermee.

    6. Kurkuma.

    Kurkuma heeft zoveel gezondheidsvoordelen dat het bijna te mooi klinkt om waar te zijn. Met tot acht keer de antioxidanten van vitamine C en E, is het een hulp voor onze spijsvertering, ons immuunsysteem, lever en bloed. Verkrijgbaar onder de vorm van poeder of vloeibaar extract.

    7. Eucalyptusolie.

    Ondersteunt het ademhalingssysteem en de longen en verspreidt een aangename geur. Verdamp wat in de lucht met behulp van een etherische oliediffuser, of meng met een dragerolie en wrijf wat op de borst voor verlichting bij  ademhalingsproblemen.

    Dit is geen eindige lijst - denk aan de waarde van bijvoorbeeld probiotica en Echinacea - maar het zou genoeg moeten zijn om te voorkomen dat je deze winter te veel tijd doorbrengt in de wachtkamer van een dokter!

    Oorspronkelijk artikel:”7 best natural home remedies for your personal pharmacy”, Friday, October 26, 2018 by: Isabelle Z., Natural News.

    Bijlagen:
    https://healingthebody.ca/top-10-home-remedies-of-all-time/   
    https://healingthebody.ca/top-10-home-remedies-of-all-time/   

    29-10-2018, 20:19 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:colloïdaal zilver, eucalyptusolie, Himalayazout, immuunsysteem, olie van oregano, preventie, remedies, superfoods, supplementen, kurkuma, vitamine C
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!