Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    04-03-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gember bij maagpijn

    Gemberwortel en kokoswater: slimme huismiddeltjes tegen maagklachten.

    Eén van de meest slopende pijnen onder de talloze lichamelijke aandoeningen zijn maagklachten. Bij buikpijn, vooral als gevolg van indigestie of onregelmatige stoelgang, kan het hele lichaam zwak en futloos aanvoelen wat onze algehele stemming beïnvloedt.


    Pijnstillers kunnen effectief zijn om maagpijn te verlichten, maar er zijn natuurlijke remedies waarvan bewezen is dat ze hetzelfde effect hebben en daarenboven geen potentiële nadelige bijwerkingen geven die commerciële pijnstillers wel hebben. Twee van de meest opvallende remedies tegen maagpijn zijn gemberwortel en kokoswater.

    Buikpijn kalmeren met gemberwortel.


    Gember wordt gebruikt voor een breed scala aan medicinale doeleinden vanwege de krachtige ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen, waardoor het zeer effectief is tegen maaggerelateerde problemen zoals indigestie, misselijkheid en maagzuur.

    Het eten van een stuk verse, gekookte of gekonfijte gember al de oplossing brengen.

    Recepten tegen maagpijn:


    • Verse gember
    ◦ Snijd de verse gember in kleine plakjes en strooi er wat zout over.
    ◦ Kauw de gemberplakken zo vaak mogelijk gedurende de dag of voeg ze toe aan je gerechten.

    • Geraspte gember
    ◦ Meng een theelepel vers geraspte gember met een theelepel limoensap.
    ◦ Drink dit twee keer per dag na een maaltijd, voor verlichting van de maagpijn.

    • Gembersap
    ◦ Doe een stuk verse gember in een blender of ontsapper om het sap te onttrekken.
    ◦ Voeg wat suiker (n.v.d.r. of gezonde suikervervanger zoals stevia of xylitol) toe aan het geëxtraheerde sap en meng goed met een glas warm water.
    ◦ Drink dit voor verlichting van de maagpijn.

    • Gember met ghee
    ◦ Plet een klein stukje verse gember om het sap te extraheren.
    ◦ Meng een theelepel sap met een halve theelepel ghee (geklaarde boter).
    ◦ Roer goed door elkaar en eet het regelmatig om de maagpijn te verzachten.

    Tegen maaggas en krampen, voegt men een theelepel gember- en zwarte peper toe aan limoensap en mengt het goed. Gemberbier en gemberthee zijn ook effectieve dranken voor het verlichten van maaggas en -pijn.

    Regelmatige inname van gember in welke vorm dan ook kan veel helpen bij het verlichten en zelfs genezen van maagproblemen, maar merk op dat gember niet mag worden gegeven aan kinderen jonger dan twee jaar, en zwangere vrouwen mogen maximaal één gram gember per dag gebruiken.

    Kokoswater tegen maagproblemen.
    Kokoswater is niet alleen een verfrissend drankje, maar ook een gezondheidsverbeteraar. Ontsteking van de maagwand is de hoofdoorzaak van sommige vormen van maagpijn. Een ontstoken maagwand kan leiden tot symptomen zoals misselijkheid, een opgeblazen gevoel en verlies van eetlust. Kokoswater kan de maagwand kalmeren dankzij een overvloed aan een stof genaamd tannine, waarvan bekend is dat het ontstekingen vermindert.
    De tannines in het kokoswater hebben ook antibacteriële eigenschappen, die goed werken tegen maagproblemen veroorzaakt door bacteriële infectie of maaggriep. Kokoswater bevat bovendien laurinezuur dat door het lichaam wordt omgezet in monolaurine, een verbinding met antimicrobiële werking.
    Kokoswater bevat oplosbare vezels die de stoelgang helpen reguleren. In het geval van diarree, waardoor het lichaam snel uitdroogt, is kokoswater zeer effectief voor rehydratatie in een mum van tijd.
    Ontsteking van de maagwand kan een maagzweer veroorzaken. 

    Oorspronkelijk artikel:”Ginger root and coconut water: Smart home remedies for an upset stomach”, Thursday, March 01, 2018 by: Janine Acero, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.naturallivingideas.com/coconut-water-benefits/   
    https://homeremediesforlife.com/ginger-for-stomach-ache/   
    https://modernsurvivalblog.com/remedies/home-remedy-for-upset-stomach/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+ModernSurvivalBlog+%28Modern+Survival+Blog%29   
    https://www.naturalnewsblogs.com/11-natural-remedies-stomach-acidity-quick-relief/   

    04-03-2018, 20:22 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags: alternatieve geneeskunde, alternatieve behandeling, stoelgang, kokoswater, spijsvertering, gemberwortel, kruiden, huismiddeltjes, hyperaciditeit, indigestie, buikpijn, maagpijn.
    01-03-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ibuprofen niet onschuldig

    Neemt u te veel ibuprofen? Het kan maagzweren en zelfs een hartaanval veroorzaken, zo blijkt uit een nieuw onderzoek.
     

    Volgens een nieuwe studie gepubliceerd in het tijdschrift Pharmacoepidemiology & Drug Safety zijn veel mensen aan overdosering van ibuprofen. Dit kan echter hun gezondheid schaden, omdat dit kan leiden tot bloedende maagzweren en zelfs een hartaanval.

    De studie werd uitgevoerd door een team van onderzoekers aan de Universiteit van Boston die de bijwerkingen van ontstekingsremmende pijnstillers onderzocht hebben. Bij het uitvoeren van de studie heeft het onderzoeksteam de gegevens van 1.326 personen nagekeken die aangaven ibuprofen in de afgelopen maand gebruikt te hebben. De studiedeelnemers vulden elke dag hun medicijndagboek in.


    De resultaten lieten zien dat alle deelnemers ibuprofen innamen. Zevenentachtig procent van hen nam alleen middelen die ze zonder voorschrift konden verkrijgen. Over het algemeen nam 55 procent van hen ibuprofen op ten minste drie dagen in de week, terwijl 16 procent het dagelijks innam. Afgezien van ibuprofen, gaf 37 procent van de deelnemers aan tijdens de week ten minste één ander niet-steroïd anti-inflammatoir geneesmiddel (NSAID) te gebruiken, meestal aspirine of naproxen. Bovendien wist minder dan 50 procent van hen dat alle pillen die ze namen NSAID's waren.

    Het gelijktijdig innemen van meerdere vormen van NSAID kan het risico op maagzweren of schade aan de maag aanzienlijk vergroten. Het wordt over het algemeen aanbevolen dat volwassenen niet meer dan 3.200 milligram (mg) NSAID per dag nemen, of tot 400 mg ibuprofren elke vier tot zes uur. Het bleek dat 15 procent van de volwassenen meer dan het aanbevolen dagelijkse maximum van de pijnstillers inneemt. Veel mensen nemen het medicijn ook dagelijks, wat een alarmerende gewoonte is die een rol zou kunnen spelen in de langzame erosie van gastro-intestinale wanden. Frequente overdosering kan leiden tot het dunner worden van de beschermende maagcoating.

    "De mogelijkheid dat gebruikers hun eigen dosis kunnen kiezen, ongeacht de aanwijzingen op het etiket, en een slechte kennis van de dosislimieten, wordt geassocieerd met het overschrijden van de dagelijkse limiet", aldus David Kaufman, hoofdauteur van het onderzoek.


    In de Verenigde Staten nemen mensen elk jaar naar schatting 30 miljard doses geneesmiddelen zonder recept. Hoewel NSAID's niet verslavend zijn zoals krachtiger pijnstillers, hebben ze nog steeds bijwerkingen.  "Deze medicijnen kunnen ernstige bijwerkingen hebben, waaronder gastro-intestinale bloedingen en hartaanvallen, en worden vaak zonder medisch toezicht genomen omdat veel producten vrij verkrijgbaar zijn," legde Kaufman uit.


    Ontsteking, een reactie van het immuunsysteem op weefselschade of vreemde indringers in het lichaam, is de meest voorkomende oorzaak van pijn. NSAID's voorkomen de productie van bepaalde enzymen die uiteindelijk de productie van chemische stoffen genaamd prostaglandines zouden activeren om een ontsteking te veroorzaken. Verder zorgen sommige van de chemicaliën in de prostaglandinefamilie ervoor dat de maag is bedekt met beschermend slijm om de spijsverteringszuren niet irriterend te laten zijn. Daarom wordt, wanneer men extra ontstekingsremmende geneesmiddelen gebruikt, meer bescherming uit de maag verdwijnen.

    Natuurlijke ontstekingsremmende alternatieven.
    Vermijd de bijwerkingen van anti-inflammatoire geneesmiddelen door in plaats daarvan voor natuurlijke alternatieven te kiezen.

    Voedingsmiddelen die ontstekingen bestrijden, zijn de volgende:
    • Fruit, zoals aardbeien, bosbessen, sinaasappels en kersen
    • Noten, zoals amandelen en walnoten
    • Bladgroene groenten, zoals spinazie, boerenkool en zomerkool
    • Vette vis, zoals zalm, makreel, tonijn en sardines
    • Tomaten
    • Olijfolie

    Oorspronkelijk artikel:”Do you take too much ibuprofen? It could cause bleeding stomach ulcers and even heart attack, according to new study”, Tuesday, February 27, 2018 by: Michelle Simmons, Natural News.

    Bijlagen:
    http://dangerousmedicine.com/   
    http://www.dailymail.co.uk/health/article-5374171/15-percent-adults-ibuprofen-often.html   
    https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/foods-that-fight-inflammation   

    01-03-2018, 20:23 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Tags:Big Pharma,hartaanval, hartbeschadiging, Ibuprofen, ontstekingen, medicijnen, niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen, NSAID's, pijnstillers, pijnstillers , pillen, bijwerkingen, zweren
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!