NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Gezondheid en milieu
Inhoud blog
 • Magnesiumvormen
 • Astaxanthine
 • Suikervervangers
 • Alzheimer de baas
 • Walnoten tegen darmkanker

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
  Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
  11-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomaten tegen kanker.

  Tomaten blijken maagkanker te doen stoppen. 

  Image: Tomatoes found to halt stomach cancer due to anti-cancer nutrients


  Een recente studie heeft aangetoond dat tomaten maagkanker kunnen afremmen. Als onderdeel van de studie analyseerden een team van internationale onderzoekers uit Italië en de VS de componenten van tomaat-extracten uit twee verschillende Zuid-Italiaanse rassen - San Marzano en Corbarino - en onderzochten hun vermogen op het omgaan met verschillende neoplastische eigenschappen van maagkankercellijnen . Uit de studie bleek dat extracten uit beide tomatenculturen de groei en het kloneringsgedrag van maligne cellen kunnen stopzetten.

  Volgens het onderzoeksteam veroorzaakte de behandeling met de tomaatextracten negatieve effecten op de belangrijkste processen van de maligne cellen die de kankercellen in staat stellen om te migreren. Het onderzoeksteam merkte ook op dat de behandeling de celcyclus stopte door de retinoblastoom familie eiwitten te moduleren. Dit leidde uiteindelijk tot apoptose (cel dood), zegden de wetenschappers.

  "Onze resultaten toonden een mogelijke rol aan van deze twee soorten tomaten tegen typische neoplastische eigenschappen. De behandeling met tomaatextracten beïnvloedde het vermogen van de kankercel om zowel in adhesie als in semi-vloeibaar medium te groeien, waardoor ook het cel migratievermogen verminderde. Er werden geen toxische effecten waargenomen op niet-tumorale cellen. We hebben op maagkankercellijnen gevolgen gevonden voor zowel celcyclusprogressie als apoptosis modulatie. De mate van antineoplastische effecten lijkt echter niet te correleeren op de carotenoïde inhoud en de antioxidante werking van de twee tomatenrassen. Onze gegevens geven aan dat de rassen San Marzano en Corbarino kunnen ingezett worden als voedingssteun, niet alleen bij kankerpreventie maar ook bij kankerpatiënten, "schreven de onderzoekers in het Journal of Cellular Physiology.
  Studie auteur Daniela Barone merkte op dat de effecten niet lijken te zijn gerelateerd aan specifieke anti-kanker componenten zoals lycopeen. De gunstige effecten moeten worden geassocieerd met het geheel van de tomaten, voegt de auteur toe. De bevindingen roepen om verder onderzoek naar het potentieel gebruik van specifieke voedingsstoffen, niet alleen bij kankerpreventie, maar ook als aanvullende strategie voor conventionele kankerbehandelingen, aldus professor Antonio Giordano, onderzoeker.

  Maagkanker in cijfers.
  Volgens het World Cancer Research Fund International is maagkanker het vijfde meest voorkomende type kanker over de hele wereld. De organisatie merkte ook op dat in 2012 alleen al 952.000 nieuwe gevallen van maagkanker werden gediagnosticeerd. Volgens het National Cancer Institute (NCI) hebben in de VS in 2014 bijna 96.000 mensen maagkanker ontwikkeld. Het instituut merkte ook op dat het aantal nieuwe maagkankergevallen in het hele land 7,3 per 100.000 personen per jaar was, terwijl het jaarlijkse sterftecijfer 3,2 per 100.000 bedroeg. De overleving van vijf jaar was slechts iets hoger dan 30 procent, voegde het instituut er aan toe.

  Daarnaast heeft de NCI aangetoond dat maagkanker relatief zeldzaam is in de Verenigde Staten. In feite neemt de ziekte er de 15e plaats in onder de meest voorkomende kankersoorten in het hele land. Huidige cijfers lieten ook zien dat de ziekte meer voorkomt bij oudere volwassenen tussen de 65 en 74 jaar.

  Gegevens van de Amerikaanse Kankervereniging (ACS) toonden ook aan dat dit jaar in de VS reeds ongeveer 28.000 nieuwe gevallen van maagkanker werden gediagnosticeerd. De ACS heeft ook geprojecteerd dat bijna 11.000 mensen in 2017 aan de ziekte zullen sterven.

  Oorspronkelijk artikel:"Tomatoes found to halt stomach cancer due to anti-cancer nutrients",Thursday, May 25, 2017 by:  Earl Garcia Labels, Natural News.

  Bijlagen:
  http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/jcp.25995/full   
  http://www.dailymail.co.uk/health/article-4507674/Tomatoes-fight-stomach-cancer.html   
  http://www.wcrf.org/int/cancer-facts-figures/data-specific-cancers/stomach-cancer-statistics   
  https://seer.cancer.gov/statfacts/html/stomach.html   
  https://www.cancer.org/cancer/stomach-cancer/about/key-statistics.html   
  https://www.sciencedaily.com/releases/2017/05/170513093132.htm   

  11-06-2017, 14:14 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Tags:kanker, maagkanker, superfoods, tomaten
  07-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pesticiden gevaarlijker dan gedacht.


  Nieuwe studie vindt dat pesticiden veel meer neurotoxisch zijn dan eerder gemeld.

  Image: Health Ranger vindication: New study finds pesticides are much more neurotoxic than previously reported


  (Natural News) Al jarenlang heeft Natural News oprichter/redacteur Mike Adams gewaarschuwd voor de giftige effecten die moderne pesticiden hebben op het menselijk lichaam, met name op de hersenen. Nu heeft nieuw onderzoek Adams en andere natuurlijke, biologische voedingsdeskundigen gelijk gegeven: Pesticiden zijn eigenlijk veel neurotoxischer dan 'mainstream' wetenschappers hebben geloofd.

  Zoals door de Daily Telegraph gerapporteerd, is het beste voor consumenten om meteen over te gaan tot het gebruik  van biologische producten "omdat pesticiden op levensmiddelen veel gevaarlijker zijn dan men denkt, vooral de menselijke hersenen zouden erdoor beschadigd worden”, aldus het onderzoek gepubliceerd door het Europees Parlement.

  Anders zullen de consumenten aanzien tegen ”zeer hoge kosten" in termen van algemene neurologische gezondheid, merken de onderzoekers op. Verder zeggen zij dat zwangere vrouwen en kinderen bijzonder kwetsbaar zijn.

  De resultaten van het onderzoek zullen hopelijk leiden tot nieuwe richtlijnen en misschien zelfs verplichte beperkingen op het algehele gebruik van pesticiden in de landbouw. Naast veel gevaarlijker voor de consument dan eerder door de wetenschappelijke en biologische landbouwgemeenschap geloofd, worden pesticiden ook beschuldigd van het vergiftigen van de bodem, grondwater en het milieu in het algemeen.

  De Daily Telegraph noteerde verder:

  De studie suggereert dat de schade door pesticiden in de EU ten minste 161,1 miljoen dollar per jaar bedraagt, gebaseerd op het verlies van levenslange inkomsten uit dergelijke schade.

  Het rapport waarschuwt voor meer en meer bewijs dat residuën van insecticiden de hersenen beschadigen en het IQ van de bevolking verminderen. Het maakt zich ook zorgen dat de chemicaliën ook kanker en schade aan het voortplantingsstelsel kunnen veroorzaken. Het onderzoek, in opdracht van het Europees Parlement, is een overzicht van wetenschappelijk bewijs over de impact van biologisch voedsel op de menselijke gezondheid.

  Natural News is al jaren voorop bij dit alles. In mei 2014 hebben we gemeld dat door over te schakelen naar biologisch voedsel je blootstelling aan giftige pesticiden met 90 procent kan verminderenin slechts één week . Ditzelfde stuk citeerde Australisch onderzoek dat vond dat conventionele voedselproductie grote hoeveelheden organofosfaatpesticiden gebruikt die als neurotoxinen optreden bij insecten en mensen door de blokkering van een belangrijk enzym.

  "Recente studies hebben zich zorgen gemaakt over de gezondheidseffecten van deze chemicaliën, zelfs op relatief lage niveaus," meldde Dr. Liza Oates, de hoofdonderzoeker.

  Jaren eerder, in 2010, hebben we gemeld dat studies hebben aangetoond dat een stijging van de belangrijkste ziekten ook gekoppeld was aan het toenemende gebruik van pesticiden.

  Volgens een nieuwe database die is ontworpen om deze studies te catalogeren, zijn pesticiden gekoppeld aan kanker, reproductieve dysfunctie, diabetes, autisme, astma, geboorteafwijkingen, ziekte van Parkinson en Alzheimer en meer.

  De neurologisch gerelateerde aandoeningen werden hierboven aangegeven om aan te tonen hoe langdurig onderzoek - waarvan veel is genegeerd door de 'mainstream' media en de 'politiek correcte' wetenschappelijke gemeenschap, maar gemeld door Adams - heeft aangegeven dat er grote gezondheidsproblemen zijn die verband houden met zware pesticiden. Een jaar geleden hebben we gemeld dat pesticiden bleken een groot risico te zijn voor de ziekte van Parkinson.

  "Minstens 100 verschillende pesticiden zijn bekend om hun negatieve neurologische effecten die ze bij volwassenen veroorzaken en zijn daarom verdacht dat ze ook hersenen kunnen beschadigen", aldus de onlangs gepubliceerde EU-studie. "Zulke nadelige effecten zijn waarschijnlijk blijvend en hebben belangrijke negatieve cognitieve effecten, vaak uitgedrukt in termen van verlies van IQ."

  Hoofdauteur Axel Mie voegt er aan toe: "Verschillende praktijken in de biologische landbouw, met name het lage gebruik van pesticiden en antibiotica, bieden voordelen voor de gezondheid van de mens."

  Het EU-onderzoek bevestigt duidelijk onze eerdere rapportage over eerdere studies en steunt Adams in zijn jarenlange poging om het publiek voor te lichten en te informeren over de gevaren van voedselproductie die sterk afhankelijk zijn van het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen.

  Oorspronkelijk artikel:”Health Ranger vindication: New study finds pesticides are much more neurotoxic than previously reported”, Monday, June 05, 2017 by: JD Hayes, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.glyphosate.news/2017-03-30-babies-being-fed-dangerous-pesticides-through-toxic-breastmilk.html   
  http://www.naturalnews.com/026177_disease_Parkinsons_pesticides.html   
  http://www.naturalnews.com/045006_organic_foods_pesticide_exposure_phthalates.html   
  https://www.pressreader.com/uk/the-daily-telegraph/20170603/281492161280120   

  07-06-2017, 22:22 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:EU, pesticiden, biologische voeding
  06-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Energiedrankjes

  Schokkende experimenten laten zien hoeveel schade energiedranken aan uw tanden aanrichten.Image: Shocking experiments show how much damage energy drinks do to your teeth

  Een experiment van Californische tandartsen leverde schokkend nieuws over het effect van fris- en energiedranken op de mondgezondheid.


  Dr. Tom Bierman, tandarts in de San Diego Dental Studio, was geïnspireerd om een experiment uit te voeren nadat hij het boek 'Rust: The Longest War' had gelezen. In het boek wordt beweerd dat één op zeven nieuwe energiedranken te corrosief zijn om in aluminium ingeblikt te worden. Dr. Bierman dacht bij zichzelf: "Als dat zo is voor blik, wat is dan het effect op onze tanden?"

  Nadat hij besloot dat hij de effecten met zijn eigen ogen wilde zien, nam Dr. Bierman zijn vier wijsheidstanden, die al jaren eerder werden geëxtraheerd, en stak ze elk in een aparte vloeistof. Eén tand ging in een fles populaire energiedrank, een andere in cola, een derde in dieetcola en de vierde in water als controle. Na twee weken in de vloeistoffen, ontdekte dr. Bierman dat de tand in de cola bijna helemaal zwart was geworden. De tand in de dieetcola was wat minder sterk gekleurd. Maar de toestand van de tand die in het energiedrankje zat schokte hem.

  Het email van de tand die in het energiedrankje, de harde bekleding die de dentine eronder beschermt, begon te verkruimelen. In de foto's die Dr. Bierman uit het experiment heeft genomen, ziet men lichtroze en roestkleurige gebieden op de tand die door de vloeistof veroorzaakt zijn, maar ook grote klontjes email die uit de tand zijn losgekomen. Bierman zei: "Het email op deze tand was aan het afbrokkelen - het was duidelijk dat de energiedrank veel destructiever was dan de cola. Nog meer is dat dit de suikervrije versie van de energiedrank is: het is zeer krachtig. 'Schade onder die vorm is permanent en zonder de beschermende buitenlaag zijn de tanden gevoeliger, krijgen ze holtes en veel meer Waarschijnlijk met volledig verval tot gevolg.

  Bierman heeft de foto's uit zijn experiment gedeeld op figure1.com, een website waar artsen uit de hele wereld medische beelden en meningen delen. Een arts verklaarde dat hij een 28-jarige man had met tanden die bijna tot aan het tandvlees waren afgebroken door de dagelijkse consumptie van energiedranken. Een andere dokter merkte op dat de resultaten mettertijd slechter worden.

  Hoewel de consumptie van deze dranken al lang door  artsen, tandartsen en gezondheidsdeskundigen wordt bekritiseerd en ontraden, blijven deze drankjes populair vooral onder tieners. Naar schatting wordt meer dan 29 miljard liter energiedrank per jaar verbruikt door de Amerikanen alleen al. De grootste procentuele stijging in de afgelopen jaren is gevonden bij mensen boven de 40 jaar, wat resulteerde in een totale toename van het consumptieverbruik van energiedrankjes met 279%. Vijf procent van de volwassenen verbruikt energiedrankjes 5 tot 7 keer per maand. Nog eens 2% van de volwassenen gebruikt meer dan tien keer per maand energiedranken. Hoewel de consumptie van frisdrank in de loop der jaren is afgenomen, blijkt uit recente statistieken dat de gemiddelde Amerikaan elk jaar 40 liter frisdrank verbruikt.

  Een studie uit 2012 gepubliceerd in de Daily Mail constateert dat energiedranken zoveel zuur bevatten dat ze na vijf dagen consistent gebruik hun vernietigende werking kunnen beginnen. Energiedranken veroorzaken twee keer zo veel schade aan de tanden als frisdrank. Red Bull geeft je geen vleugels, maar wel tandbederf.

  Oorspronkelijk artikel:”Shocking experiments show how much damage energy drinks do to your teeth”, Thursday March 09, 2017 by: Thomas Dishaw, Natural News.

  Bijlagen:
  http://brandongaille.com/20-significant-energy-drink-consumption-statistics/   
  http://uk.businessinsider.com/americans-are-drinking-less-soda-2016-3?r=US&IR=T   
  http://www.dailymail.co.uk/health/article-4287984/Pictures-damage-soft-drinks-teeth.html   

  06-06-2017, 16:35 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:handhygiƫne, energiedrank
  05-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grasboter gezonder

  Kunnen verzadigde vetten gezond zijn? Boter afkomstig van melk van grasgevoerd vee wordt steeds meer gezien als voedend en gezond.

  Grass-fed dairy


  (NaturalNews) Noem het woord "boter" en de meeste mensen zullen zeggen het te vermijden als de pest. Lange tijd is boter beschouwd als een” gezonde" antithese van als je wilt afvallen, je cholesterol onder controle wilt houden en in goede vorm wilt blijven … mijd boter. Of toch niet?

  Op regelmatige basis is er nieuws dat de voordelen van boter voor de gezondheid bevestigt - maar niet zomaar gelijke welke boter. In het bijzonder wordt boter van met gras gevoerde dieren beschouwd als een levensvatbare keuze voor gezondheidsbewust leven. Een groot deel van de informatie toont aan dat dit soort boter kan bogen op positieve biologische resultaten dankzij zijn velevoedingsstoffen.

  Voordelen voor de gezondheid van het eten van ‘grasboter’

  Het bevat gezonde vetzuren in een hoeveelheid die eenvoudigweg de traditionele ‘graanboter” ver in de schaduw stelt. Terwijl de laatste wordt geprezen om zijn gehalte aan vetzuur CLA (geconjugeerd linolzuur), bevat ‘grasboter ‘ vijfmaal zoveel CLA.

  Bovendien bevat ‘grasboter’ veel meer omega-3 vetzuren en vitamine K2 dan zijn tegenhanger. Omega-3 vetzuren die ook voorkomen in voedingsmiddelen zoals lijnzaad en zalm, zijn een hulp voor onze gezondheidsproblemen van het verminderen van kans op kanker tot het stimuleren van de gezondeid van ons hart en cognitief goed functioneren. Net zoals voor vitamine K2, zorgen zij voor botbehoud en  de gezondheid van hart en prostaat .

  Hoe zit het met verzadigd vet uit grasboter?
  Het blijkt dat er geen correlatie met hart- en vaatziekten is volgens een studie op mensen uit Costa Rica die vooral grasboter consumeren. In die studie, verschenen in het American Journal of Clinical Nutrition, werd vastgesteld dat hoe meer volvette zuivelproducten men eet (zoals boter), hoe lager het risico op een hartaanval. Mensen die dergelijke boter en ander volvette zuivelproducten aten, hadden bijna 50 procent minder kans op een hartaanval.

  "Zuivelconsumptie gaf geen groter risico op een hartaanval," noteerde de American Journal of Clinical Nutrition Notes uit die studie.

  Soortgelijke bevindingen meldden ook andere studies, onder andere uit Australië en veel Europese landen. Keer op keer werd het eten van volvette zuivelproducten in verband gebracht met een verbeterde hartfunctie en een verminderde kans op een hartaanval.

  Waarom zijn grasgevoerde voedingsmiddelen beter dan graan gevoerde?

  Veel deskundigen zeggen dat verzadigd vet niet de vijand is die wij er hebben van gemaakt. In feite zijn verzadigde vetzuren gunstig voor gezonde botten, voor de leverbescherming, voor het verwijderen van toxines uit het darmkanaal en voor de gezondheid van het hart. Bovendien is het kiezen van vetten afkomstig van met gras gevoerde dieren een zeer wijselijk besluit.

  Bijvoorbeeld, als het gaat om rundvlees: het meeste Amerikaanse vee leeft een groot deel van zijn leven opgesloten in stallen, staande in zijn eigen mest. Ze zijn zeer gevoelig voor ziekte en worden gevoed met granen behandeld met chemicaliën. In schril contrast zijn de met gras gevoederde koeien die meestal buiten verblijven en in geval van biologisch gekweekt vrij zijn van dergelijke verontreinigingen.

  Kies dus voor de grasgevoerde opties om op een gezondere manier te genieten van vlees of zuivelproducten.

  Oorspronkelijk artikel:”Can saturated fat be healthy? Grass-fed butter increasingly seen as a nourishing, healthy food”, Saturday, January 16, 2016 by: Jennifer Lea Reynolds, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.livestrong.com/article/266717-what-are-the-benefits-of-vitamin-k2/   
  http://www.wakingtimes.com/2016/01/07/why-grass-fed-butter-is-one-of-the-healthiest-fats-on-the-planet/   
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20463040   
  https://www.westonaprice.org/health-topics/know-your-fats/the-skinny-on-fats/#benefits   

  05-06-2017, 20:41 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:boter
  Archief per week
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!