NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Gezondheid en milieu
Inhoud blog
 • Eieren gezond?
 • Zonlicht noodzakelijk
 • CBD bij huidproblemen
 • Gezonde huid
 • Cacao gezond

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
  Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
  29-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkoudheid
  Tien eenvoudige, natuurlijke remedies tegen gewone verkoudheid.

  (NaturalNews) Aanhoudend hoesten, lopende neus, verstopte sinussen, hoofdpijn - deze behoren tot de vele symptomen die je dag kunnen verpesten.  In plaats van te grijpen naar chemisch beladen hoestsiropen en geestdodende antihistaminica, waarom niet één of meer van deze 10 natuurlijke remedies proberen.

  1) Vitamine D.  Vitamine D is misschien wel de meest over het hoofd geziene remedie, en toch misschien wel één van de meest effectieve, remedies voor de behandeling van de verkoudheid. Hoewel het beter preventief werkt waarbij hogere doseringen dan normaal vitamine D3 per dag worden genomen - sommige deskundigen raden het nemen van 10.000 internationale eenheden (IE) of meer van vitamine D3 per dag aan - kan het helpen om verkoudheid en griepsymptomen te verminderen en werkt het mee tot het herwinnen van een normale gezondheid. (http://www.lef.org).

  2) Appelazijn. Verkoudheidsvirussen hebben de neiging om het lichaam om te zetten in een te zure toestand, waardoor het voor het immuunsysteem veel moeilijker wordt om ziekte te bestrijden.  Maar het nemen van appelazijn, een krachtig alkalizerend voedsel, zal niet alleen  een verkoudheid onderdrukken maar ook afrekenen met haar ellendige symptomen.  Het drinken van een paar eetlepels appelazijn met warm water, honing en citroen, een paar keer per dag moet je weer gezond maken in geen tijd. (http://www.rd.com/slideshows/8-health-benefits-of-apple-cider-vinegar/).

  3) Vitamine C.  Als krachtige immuun oppepper is vitamine C een uitgelezen remedie voor zowel de preventie als de behandeling van verkoudheid. Sommige experts raden aan maximaal 2000 milligram (mg) of meer van niet-genetisch gemodificeerde, (non-GMO) ascorbinezuur of natriumascorbaat in te nemen om de twee uur tijdens de verkoudheid. Andere vitamine C opties zijn Camu Camu en acerola kers poeders, evenals "liposomaal" vitamine C preparaten. (http://www.naturalnews.com/034591_vitamin_C_mega-dose_healing.html).

  4) Honing. Als krachtig kalmerend en helend is een bewezen middel in het stimuleren van de immuniteit en het behandelen van symptomen van verkoudheid. Zijn diverse scala aan antioxidanten, antivirale en antibacteriële voedingsstoffen maakt van honing een uitstekend middel dat goed samen gaat met andere middelen zoals appelazijn en citroen. (http://www.naturalnews.com)

  5) Gember. Een andere krachtige kalmerend middel is gemberwortel; een krachtige genezer met geweldige anti-ontstekings eigenschappen.  Het richt zich op maagklachten en is vooral geschikt voor degenen die lijden aan de symptomen van verkoudheid die gepaard gaan met de spijsvertering. Gember helpt het lichaam opwarmen en dat is zeer effectief voor het bevorderen van de transpiratie en het verdrijven van toxines en andere schadelijke indringers. (http://www.naturalnews.com/030318_cinnamon_colds.html)

  6) Zink. Vaak verkocht onder de vorm van siroop of zuigtabletten voor dergelijke doeleinden is wetenschappelijk aangetoond dat zink helpt bij snuiven, niezen, hoesten en symptomen meestal geassocieerd met een verkoudheid. Zink is ook een krachtig immuniteitsverhogend sporelement dat de goede werking van meer dan 3.000 eiwitten in het lichaam ondersteunt en een gezonde spijsvertering bevordert, waar het grootste deel van de immuniteit gevormd wordt. (http://renegadehealth.com/blog/2011/03/16/zinc-keystone-to-immunity)

  7) Echinacea. Een studie uit 2007 aan de Universiteit van Connecticut vond dat echinacea niet alleen de kansen op het ontwikkelen van een verkoudheid met meer dan 50 procent vermindert maar ook de duur van de symptomen van verkoudheid kan verkorten met meerdere dagen. Omdat het immuunsysteem wordt gestimuleerd en de activering van T-cellen bevordert is echinacea een uitstekende verkoudheidsmiddel, vooral in combinatie met de andere in dit verslag genoemde middelen. (http://natsci.edgewood.edu)

  8) Neti pot. Als ontstoken sinussen één van de primaire kwalen is van de verkoudheid kun je met behulp van een neti pot ze eenvoudig genezen. Vul gewoon een neti pot met warm water en ongeveer een theelepel zeezout en giet het voorzichtig in je sinussen. Naast het opruimen van je neus zullen de reinigende zouten ook helpen bacteriën en andere schadelijke pathogenen te elimineren. (http://www.naturalnews.com/029600_neti_pot_sinus_infections.html)

  9) Olie van oregano. Rijk aan vier specifieke groepen chemische stoffen die synergetisch de genezing en de immuniteit bevorderen is etherische olie van oregano ongeëvenaard in zijn vermogen om zowel schadelijke virussen te voorkomen als uitroeiing virussen uit te roeien. De natuurlijke terpene chemische stoffen gevonden in olie van oregano vertonen krachtige antivirale en anti-inflammatoire werking, terwijl carvacrol, het primaire actieve ingrediënt in olie van oregano, vecht tegen schadelijke ziekteverwekkers. (http://www.naturalnews.com/024685_oregano_oil_of.html)

  10) Kokosolie. Dit elixer van de kokospalm is één van de krachtigeste, natuurlijke antivirale verbindingen die de mens kent. Kokosolie heeft een verbazingwekkend vermogen zich te richten op vrijwel elk virus, met inbegrip van de verkoudheisvirussen. Rijk aan middellange-keten vetzuren (MCFA), dringt het direct in de virale cellen waar het breekt en uiteenvalt en door een beschermende bekleding het virus effectief doodt. Neem een ​​eetlepel of twee per dag van de extra vierge kokosolie. Vooral bij het begin van de symptomen van verkoudheid kan het effectief het virus dwarsbomen. (http://www.naturalnews.com/026624_oil_coconut.html)

  Oorspronkelijk artikel: "10 easy, natural remedies for conquering the common cold" Thursday, September 26, 2013 by: Jonathan Benson, staff wrieter Natural News.

  29-09-2013, 12:59 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:verkoudheid, appelcider
  27-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het gevaar van aluminium.
  Nieuw onderzoek legt verband tussen aluminium en borstkanker.

  (NaturalNews) Recente studies wijzen op een sterk verband tussen aluminium en borstkanker. De correlatie tussen aluminium en hersenschade, waaronder de ziekte van Alzheimer, is vastgesteld door uitgebreid onderzoek en is reden genoeg om aluminium blootstelling te vermijden. Recente studies vinden een sterk verband tussen aluminium en borstkanker; een extra motivatie om kontakt met deze toxine te vermijden. Aluminium vind men terug in cosmetica, voedsel, kookgerei en vaccins.

  Onderzoek koppelt aluminium aan borstkanker.

  Twee recente studies hebben aluminium gekoppeld aan borstkanker. Uit een studie gepubliceerd in de Journal of Anorganic Biochemistry in juli 2013 bleek dat patiënten met borstkanker beduidend hogere niveaus van aluminium in de tepel hadden in vergelijking met een controlegroep van gezonde vrouwen zonder borstkanker. De studie vergeleek 19 borstkankerpatiënten met 16 gezonde vrouwen in een controlegroep. Deze studie versterkt de bevindingen van een studie van 2011 gepubliceerd in de Journal of Applied Toxicology die ook hogere niveaus van aluminium vond in de vloeistoffen van borstkanker patiënten in vergelijking met gezonde vrouwen.

  Een andere recente studie gepubliceerd in de Journal of Anorganic Biochemistry vond dat aluminium de verspreiding van borstkankercellen kan verhogen. Omdat de maligniteit of verspreiding van kanker is gecorreleerd met verhoogde mortaliteit is deze bevinding zeer belangrijk.

  Voorkomen van aluminium.

  Aluminium is te vinden in voedingsmiddelen, cosmetische producten en vaccins. Aluminium kookgerei is een andere gemeenschappelijke bron. Er is meer aluminium in het milieu dan ooit tevoren in de menselijke geschiedenis. Hoewel er altijd aluminium is geweest in het milieu is de beschikbaarheid voor absorptie door het menselijk lichaam nog nooit zo hoog geweest.

  Wat mijden wij het best?

  Voedingsmiddelen die aluminium bevatten, onder meer smeltkaas, keukenzout, bakpoeder, gebleekt meel, cake mixen, bereide deeg en flesvoeding. Geneesmiddelen die aluminium bevatten zijn onder andere maagzuurremmers, gebufferde aspirine en pijnstillers.

  In de cosmetica en persoonlijke verzorgingsproducten industrie bestaat er geen regelgeving voor schadelijke ingrediënten en vele bevatten aluminiumpoeder, die in de Environmental Working Group lijsten vermeld staat als neurotoxine met invloed voor de gezondheid.  Aluminiumpoeder wordt gevonden in 1718 in de EWG databank opgenomen producten. De EWG biedt een onafhankelijke databank met graden van de veiligheid van producten voor persoonlijke verzorging op basis van de toxiciteit van de ingrediënten. De producten gevonden met aluminiumpoeder omvatten eyeliner, oogschaduw, mascara, lipgloss, nagellak, haarlak, deodorant en haarkleur.

  Van aluminium pannen gebruikt voor het koken is aangetoond dat schadelijk aluminium kan uitloggen in de voedingsmiddelen die erin worden gekookt, dus moeten deze zoveel mogelijk worden geëlimineerd.

  Bijna alle vaccins bevatten het zwaar metaal aluminiumhydroxide dat eveneens wordt beschouwd als een gevaarlijk neurotoxine. Kinderarts Bob Sears heeft veel geschreven over de gevaren van aluminium voor de hersenen en het gebrek aan onderzoek naar de veiligheid van aluminium in vaccins. Vactruth.com is een handige website die een uitgebreid overzicht geeft van de vele giftige stoffen, waaronder aluminium hydroxide, gevonden in vaccins. De website geeft ook informatie over de gevaren voor de gezondheid van vaccins waarvan nooit bewezen is veilig en effectief te zijn bij de preventie van ziekten.

  Conclusies.

  Onderzoek blijft op de noodzaak drukken om zoveel mogelijk aluminium te vermijden. Beperking van toxinen zoals aluminium kan de kans op kanker en hersenbeschadiging beperken. Primaire bronnen van aluminium zijn bewerkte voedingsmiddelen, producten voor persoonlijke verzorging en cosmetica, kookgerei en vaccins. Individuele waakzaamheid en verantwoordelijkheid is vereist om deze krachtige toxine te voorkomen, omdat regelgevende agentschappen geen bescherming bieden tegen aluminium in voedsel, medicijnen, kookgerei, producten voor persoonlijke verzorging of vaccins.

  Oorspronkelijk artikel: "New research links aluminum to breast cancer", Friday, September 27, 2013 by: Michelle Goldstein, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.greenmedinfo.com/blog/cancer-causing-metal-millions-eat-wear-or-have-injected-their-kids   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2782734/   

  27-09-2013, 21:55 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:aluminium, borstkanker, toxines
  24-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groenten goed voor weerstand
  Groenten die je immuunsysteem opkrikken.

  (NaturalNews) Door de toename van het aantal gezondheidsproblemen zijn mensen voortdurend op zoek naar manieren om hun immuunsysteem te versterken. Terwijl de meeste hun toevlucht nemen tot supplementen en andere gezondheidsproducten kun je eigenlijk je immuniteit verhogen door simpelweg bepaalde groenten te eten. Hieronder volgt een lijst van groenten die je immuunsysteem verbeteren.

  Groenten die als immuunsysteem boosters dienen.

  1. Knoflook
  Knoflook bevat allicine bekend voor het beschermen van cellen tegen verschillende verbindingen. Het is ook krachtige antiseptisch en voorkomt ziekten variërend van verkoudheid tot kanker. En niet te vergeten ... het is direct gekoppeld aan de preventie van ouderdomsziekten.

  2. Kruisbloemige groenten
  De meeste bladgroenten beziten zwavelhoudende verbindingen die worden omgezet in isothiocyanaten (ITC). Deze ITCs verbeteren de immuunrespons en zijn ook gekoppeld aan de preventie van kanker. Voorbeelden van kruisbloemige groenten zijn kool, broccoli en radijs.

  3. Uien
  Deze populaire groente is rijk aan quercetine een krachtig antioxidant. Het bevat ook anthocyanen een ander krachtig antioxidant. Uien zijn ook bekend om hypertensie te verminderen en toereikend bij de behandeling van allergieën.

  4. Tomaten
  Deze populaire vrucht is de beste bron van lycopeen.  Als één van de meest krachtige antioxidanten in de natuur is het bijzonder effectief in het voorkomen van kanker, in het bijzonder van de prostaat. Het is ook rijk aan beta-caroteen en voedingsvezels.

  5. Champignons

  Verschillende van deze schimmels houden rechtstreeks verband met het risico van kanker, met name borstkanker. Het consumeren ervan verhoogt de functie van de T-cellen, een deel van het immuunsysteem dat infecties en tumorcellen aanvalt. Hoewel er tal van heerlijke soorten zijn, zijn er ook tal van giftige die natuurlijk niet in aanmerking komen. Enkele gezonde keuzes: morieljes, zwarte cantharellen, bloemkool champignons, Reishi paddestoelen en Maitake paddestoelen.

  6. Bieten
  Deze zijn bijzonder geschikt voor het zuiveren van het bloed. Ze zijn rijk aan ijzer dat de functionaliteit van zuurstofvervoer langs de rode bloedcellen stimuleert. Bieten verbeteren ook de functie van de immuniteit-gerichte witte bloedcellen en stimuleren de ontgifting.

  7. Spinazie
  Spinazie ondersteunt het immuunsysteem op twee manieren. Het is rijk aan beta-caroteen, een voorloper van vitamine A, die de kracht van het immuunsysteem doet toenemen. Het bevat ook zink, een essentieel mineraal dat de immuniteit verbetert.

  8. Artisjok
  Deze groente bevat cynarine, een krachtige ontgifter. De groente is niet alleen leverreinigend maar ze is heilzaam voor het gehele lichaam door haar hoog genalte aan vitamine B.

  9. Asperge
  Deze groente heeft uitzonderlijke diuretische eigenschappen wat het spoelen van toxines stimuleert. De groente reinigt niet alleen de binnenkant van ons lichaam maar is ook effectief in het tegengaan van ontstekingsreacties.

  10. Paprika
  Deze groente, vooral de rode, zit vol van vitamine C. Niet alleen bevat ze een hoog gehalte aan vitamine C, maar ze bevat ook bèta-caroteen, dat het immuunsysteem stimuleert.

  Sommige mensen zeggen dat het eten van groenten de sleutel is tot een sterk en stevig lichaam. Door het eten van deze immuunboosters zal je lichaam inderdaad gezonder worden.

  Oorspronkelijk artikel: "Vegetables that boost your immune system" Saturday, September 21, 2013 by: Sandeep Godiyal.

  Bijlagen:
  http://healthyeating.sfgate.com/fruits-vegetables-boost-immune-system-7370.html   
  http://voices.yahoo.com/best-fruits-vegetables-help-boost-immune-system-882113.html   
  http://www.fitday.com/fitness-articles/nutrition/healthy-eating/8-types-of-mushrooms-and-their-health-benefits.html   

  24-09-2013, 14:38 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:immuniteit, groenten
  Archief per week
 • 10/06-16/06 2019
 • 03/06-09/06 2019
 • 13/05-19/05 2019
 • 22/04-28/04 2019
 • 08/04-14/04 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!