Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    20-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinkhoest vaccinatie

    Kinkhoest treft gevaccineerde kinderen bijna evenveel als de niet gevaccineerde.

    (NaturalNews) De effectiviteit van het kinkhoestvaccin op het voorkomen van kinkhoest is in twijfel getrokken door een nieuwe studie onlangs gepubliceerd in het British Medical Journal (BMJ). Onderzoekers aan de Universiteit van Oxford Nuffield Department of Primary Care Health Sciences and Public Health England vond dat kinkhoest prevalentie onder gevaccineerde kinderen ongeveer gelijk is aan die van niet-gevaccineerde, wat suggereert dat de inenting in feite nutteloos is.

    Dr Kay Wang en haar collega's onderzochten het bestaande vaccinatieschema in het Verenigd Koninkrijk om te zien of kinkhoest nog steeds zo frekwent voorkomt als tien jaar geleden. Voorafgaand aan de invoering van de voorschoolse kinkhoest inenting in 2001, bleken bijna 40 procent van de schoolgaande kinderen die klinische symptomen van aanhoudende hoest vertoonden besmet te zijn met kinkhoest.

    Om dat percentage vandaag te bepalen, koos het team 279 kinderen uit tussen 5 en 15 jaar bij wie de huisarts een aanhoudende hoest vaststelde gedurende twee tot acht weken. Elk van de kinderen werd getest op kinkhoest met speeksel als de maat voor infectie.

    Er werd vastgesteld dat de kinkhoest infectie onder jongere mensen met de helft gedaald was als gevolg van de voorschoolse inenting, een staving voor het voortgezet gebruik van inenting als een effectieve manier om infectie te voorkomen. Slechts 56, of 20 procent, van de kinderen vertoonde een recente infectie van kinkhoest; een daling van 40 procent van vóór 2001.

    Maar onder die gevaccineerden ontwikkelden nog altijd een schokkende 18 procent kinkhoest; een cijfer dat bijna overeenkomt met het totale aantal infecties bij alle kinderen, zowel gevaccineerde als niet-gevaccineerde. Volgens een mededeling van de Universiteit van Oxford over de bevindingen van de studie ontwikkelden 39 van de 215 gevaccineerde kinderen kinkhoest, hoewel ze ingeënt waren geweest.

    "Kinkhoest komt nog steeds voor bij een vijfde van de schoolgaande kinderen bij wie de huisarts een aanhoudende hoest vaststelt en kan klinisch een significante hoest bij volledig gevaccineerde kinderen veroorzaken," zei Dr Wang over de bevindingen.

    Tenzij kinderen regelmatig ingeënt worden zullen ze bescherming tegen kinkhoest verliezen.

    Op basis van de manier waarop deze veelzeggende studie is weergegeven in de media, lijkt het eigenlijk op een goedkeuring voor de kinkhoest inenting in plaats van een aanklacht ertegen. Immers, de kinkhoestinfectie daalde van 40 procent naar 20 procent in het Verenigd Koninkrijk als gevolg van het gebruik van inenting, is dat dan geen groot succes?

    Niet echt. Terwijl de voorschoolse kinkhoest inenting lijkt te hebben geholpen bij de totale besmettingsgraad onder alle kinderen, is het een feit dat de besmettingsgraad bij niet gevaccineerden overeenkomt met deze van de gevaccineerden.

    Zoals blijkt uit deze studie, zullen de kinderen gevaccineerd tegen kinkhoest voortdurend ingeënt moeten worden gedurende hun hele leven om tegen de ziekte beschermd te blijven; dat was ook de reden waarom het onderzoek werd gestart. Ongevaccineerde kinderen, daarentegen, zullen slechts éénmaal lijden aan de ziekte, waarna ze permanent levenslang ervoor immuun zijn.

    "Het is algemeen geweten dat een natuurlijk verworven immuniteit voor de meeste virale ziekten een leven lang duurt", schreef immunoloog dr. Tetyana Obukhanych in haar boek Vaccine Illusion, opmerkend dat het concept van levenslange immuniteit door vaccins een ongegronde theorie is.

    Oorspronkelijk artikel: „Whooping cough affects vaccinated children at nearly the same rate as rest of population”, Thursday, July 03, 2014 by: Jonathan Benson, staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/vaccines.html   
    http://vaccines.naturalnews.com/   
    http://www.amazon.com/Vaccine-Illusion-Tetyana-Obukhanych-ebook/dp/B007AW2CLG   
    http://www.phc.ox.ac.uk/news/whooping-cough-found-in-a-fifth-of-uk-school-children-who-visit-their-doctor-with-a-persistent-cough   
    https://sites.google.com/site/vaccineillusion/   
    https://sites.google.com/site/vaccineillusion/immunity   

    20-07-2014, 22:40 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:kinkhoest, vaccineren
    17-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biologisch voedzamer II

    Nieuwe uitgebreide studie stelt: biologische voeding is gezonder en voedzamer: resultaten onmiddelijk bekritiseerd door chemische landbouwindustrie.

    (NaturalNews) De meest uitgebreide analyse ooit uitgevoerd over de vergelijking van biologische voeding met "conventionele” … gekweekt met synthetische bestrijdingsmiddelen en meststoffen, besluit dat biologische groenten en fruit niet alleen minder giftig zijn maar ook voedzamer dan conventionele producten.

    Het verschil tussen biologische en conventionele producten was zo opvallend, aldus de onderzoekers, dat bij een overstap naar een volledige biologische voeding de voedingswaarde equivalent is aan het toevoegen van één of twee dagelijkse porties groenten en fruit aan uw dieet.

    „Het cruciale van dit onderzoek is dat het breekt met de mythe dat de manier van telen geen invloed heeft op de kwaliteit van het voedsel dat we eten," zei Helen Browning, chief executive van de Soil Association, niet betrokken bij de studie.

    Maar de bevindingen werden gebagatelliseerd in nieuwsberichten, waarin vooraanstaande voedingsdeskundigen de verschillen minimaliseren en het probleem van pesticiden volledig negeren.

    Significante verschillen.
    De peer-reviewed studie werd gefinancierd door de Europese Unie en de Sheepdrove Trust, uitgevoerd door een internationaal onderzoeksteam en gepubliceerd in het British Journal of Nutrition. De onderzoekers analyseerden 343 voorafgaande peer-reviewed studies over de verschillen tussen biologische en gangbare groenten, fruit en granen wereldwijd. Het is de grootste meta-analyse over het onderwerp die ooit is uitgevoerd.

    De onderzoekers vonden dat er een statistisch significant verschil is in de voedingswaarde van biologische en conventionele producten, met biologische groenten en fruit tussen de 19 en 69 procent meer antioxidanten dan hun conventionele tegenhangers.

    Hoewel er nog geen onderzoeken zijn uitgevoerd over de gezondheid op lange termijn, merken de onderzoekers op dat antioxidanten zoals die gevonden worden in hogere concentraties in biologische voeding "in verband kunnen gebracht worden met een verminderd risico van chronische ziekten, zoals cardiovasculaire ziekten, neurodegeneratieve ziekten en bepaalde kankers."

    De hogere gevonden concentraties aan antioxidanten komen overeen met 1 tot 2 porties van de vijf porties groenten en fruit aanbevolen om dagelijks te worden geconsumeerd," schreven de onderzoekers, "en het zou dus significant en zinvol zijn in termen van menselijke voeding, deze informatie te koppelen aan de voordelen voor de gezondheid geassocieerd met een verhoogde consumptie van groenten, fruit en granen.”

    Naast de voedingswaarde hebben de onderzoekers ook gevonden dat conventionele producten en granen vier keer meer kans hebben op residuën dan hun biologische tegenhangers die daarenboven ook nog significant hogere concentraties van het giftig zware metaal cadmium bevatten. Deze verschillen waren ook statistisch significant.

    "Deze studie toont aan dat het kiezen van biologische voedingsmiddelen kan leiden tot een verhoogde inname van antioxidanten en verminderde blootstelling aan giftige zware metalen," aldus hoofdauteur Carlo Leifert van de Newcastle University. "Dit vormt een belangrijke aanvulling op de informatie die momenteel beschikbaar is voor consumenten die tot nu toe verwarrend is geweest."

    Kortzichtige voedingsdeskundigen vechten terug.
    Berichten in de media beweren dat de bevindingen van de studie controversieel zijn. Critici van de studie zijn vooral gericht op de twijfel over de gezondheidsvoordelen van anti-oxidanten of op de bezorgdheid dat het mensen zou aanmoedigen om meer biologische voeding te eten met als gevolg (door het verschil in kostprijs) dat ze minder groenten en fruit zouden eten.

    "Uiteindelijk moeten we allemaal meer groenten en fruit eten, ongeacht of ze biologisch zijn of niet want zij maken deel uit van een gezonde en evenwichtige voeding, die zal helpen om onze gezondheid te beschermen," zei Dr Alison, Chief voedingsdeskundige bij Public Health Engeland.

    De critici negeerden moedwillig de bevindingen dat biologische voeding veel lager scoort in residuën van pesticiden en zware metalen, ook al is van veel pesticiden bekend dat ze zich ophopen in het menselijk lichaam en ernstige gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken bij zelfs zeer lage concentraties.

    Oorspronkelijk artikel: „Huge new study proves organic foods are healthier and more nutritious: results immediately attacked by chemical agriculture industry”, Wednesday, July 14, 2014 by: David Guttierez, staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/organic_food.html   
    http://www.huffingtonpost.com/2014/07/12/organic-food-study_n_5579174.html   
    http://www.telegraph.co.uk/health/healthnews/10962499/New-study-to-split-opinion-on-organic-food.html   
    http://www.theguardian.com/environment/2014/jul/11/organic-food-more-antioxidants-study   

    17-07-2014, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:biologische voeding, pesticiden
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!