Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    17-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biologisch voedzamer II

    Nieuwe uitgebreide studie stelt: biologische voeding is gezonder en voedzamer: resultaten onmiddelijk bekritiseerd door chemische landbouwindustrie.

    (NaturalNews) De meest uitgebreide analyse ooit uitgevoerd over de vergelijking van biologische voeding met "conventionele” … gekweekt met synthetische bestrijdingsmiddelen en meststoffen, besluit dat biologische groenten en fruit niet alleen minder giftig zijn maar ook voedzamer dan conventionele producten.

    Het verschil tussen biologische en conventionele producten was zo opvallend, aldus de onderzoekers, dat bij een overstap naar een volledige biologische voeding de voedingswaarde equivalent is aan het toevoegen van één of twee dagelijkse porties groenten en fruit aan uw dieet.

    „Het cruciale van dit onderzoek is dat het breekt met de mythe dat de manier van telen geen invloed heeft op de kwaliteit van het voedsel dat we eten," zei Helen Browning, chief executive van de Soil Association, niet betrokken bij de studie.

    Maar de bevindingen werden gebagatelliseerd in nieuwsberichten, waarin vooraanstaande voedingsdeskundigen de verschillen minimaliseren en het probleem van pesticiden volledig negeren.

    Significante verschillen.
    De peer-reviewed studie werd gefinancierd door de Europese Unie en de Sheepdrove Trust, uitgevoerd door een internationaal onderzoeksteam en gepubliceerd in het British Journal of Nutrition. De onderzoekers analyseerden 343 voorafgaande peer-reviewed studies over de verschillen tussen biologische en gangbare groenten, fruit en granen wereldwijd. Het is de grootste meta-analyse over het onderwerp die ooit is uitgevoerd.

    De onderzoekers vonden dat er een statistisch significant verschil is in de voedingswaarde van biologische en conventionele producten, met biologische groenten en fruit tussen de 19 en 69 procent meer antioxidanten dan hun conventionele tegenhangers.

    Hoewel er nog geen onderzoeken zijn uitgevoerd over de gezondheid op lange termijn, merken de onderzoekers op dat antioxidanten zoals die gevonden worden in hogere concentraties in biologische voeding "in verband kunnen gebracht worden met een verminderd risico van chronische ziekten, zoals cardiovasculaire ziekten, neurodegeneratieve ziekten en bepaalde kankers."

    De hogere gevonden concentraties aan antioxidanten komen overeen met 1 tot 2 porties van de vijf porties groenten en fruit aanbevolen om dagelijks te worden geconsumeerd," schreven de onderzoekers, "en het zou dus significant en zinvol zijn in termen van menselijke voeding, deze informatie te koppelen aan de voordelen voor de gezondheid geassocieerd met een verhoogde consumptie van groenten, fruit en granen.”

    Naast de voedingswaarde hebben de onderzoekers ook gevonden dat conventionele producten en granen vier keer meer kans hebben op residuën dan hun biologische tegenhangers die daarenboven ook nog significant hogere concentraties van het giftig zware metaal cadmium bevatten. Deze verschillen waren ook statistisch significant.

    "Deze studie toont aan dat het kiezen van biologische voedingsmiddelen kan leiden tot een verhoogde inname van antioxidanten en verminderde blootstelling aan giftige zware metalen," aldus hoofdauteur Carlo Leifert van de Newcastle University. "Dit vormt een belangrijke aanvulling op de informatie die momenteel beschikbaar is voor consumenten die tot nu toe verwarrend is geweest."

    Kortzichtige voedingsdeskundigen vechten terug.
    Berichten in de media beweren dat de bevindingen van de studie controversieel zijn. Critici van de studie zijn vooral gericht op de twijfel over de gezondheidsvoordelen van anti-oxidanten of op de bezorgdheid dat het mensen zou aanmoedigen om meer biologische voeding te eten met als gevolg (door het verschil in kostprijs) dat ze minder groenten en fruit zouden eten.

    "Uiteindelijk moeten we allemaal meer groenten en fruit eten, ongeacht of ze biologisch zijn of niet want zij maken deel uit van een gezonde en evenwichtige voeding, die zal helpen om onze gezondheid te beschermen," zei Dr Alison, Chief voedingsdeskundige bij Public Health Engeland.

    De critici negeerden moedwillig de bevindingen dat biologische voeding veel lager scoort in residuën van pesticiden en zware metalen, ook al is van veel pesticiden bekend dat ze zich ophopen in het menselijk lichaam en ernstige gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken bij zelfs zeer lage concentraties.

    Oorspronkelijk artikel: „Huge new study proves organic foods are healthier and more nutritious: results immediately attacked by chemical agriculture industry”, Wednesday, July 14, 2014 by: David Guttierez, staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/organic_food.html   
    http://www.huffingtonpost.com/2014/07/12/organic-food-study_n_5579174.html   
    http://www.telegraph.co.uk/health/healthnews/10962499/New-study-to-split-opinion-on-organic-food.html   
    http://www.theguardian.com/environment/2014/jul/11/organic-food-more-antioxidants-study   

    17-07-2014, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:biologische voeding, pesticiden
    09-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suikervervangers voor diabetici

    Suikervervangers voor diabetici: Vijf suikers die OK zijn.

    (NaturalNews) In de afgelopen 25 jaar is diabetes aanzienlijk gestegen. Vandaag hebben bijna 26 miljoen Amerikanen diabetes waarvan er 7 miljoen niet gediagnostiseerd zijn. Bijna 2 miljoen mannen en vrouwen orden elk jaar gediagnosticeerd met diabetes - dat is meer dan 5200 per dag. Wat meer is, diabetes speelt een primaire of bijdragende rol in bijna een kwart miljoen doden per jaar in de VS.

    Voor degenen die worstelen met diabetes is het zoeken naar veilige levensmiddelen centraal in het beheer van de ziekte. De meeste deskundigen adviseren het vermijden van het eten van zoet en suikerhoudende voedingsmiddelen om ervoor te zorgen dat de bloedglucose- en insulineniveaus zo stabiel mogelijk blijven, maar het volledig verbannen van suiker is niet realistisch voor de meeste mensen. Gelukkig zijn er verschillende natuurlijke suikervervangers met de nodige smaak en zelfs voordelen voor de gezondheid. Hier zijn vijf alternatieven die men kan overwegen op zoek naar een vervanger voor geraffineerde suikers:

    Rauwe honing
    Een geschenk van de bijen en bloemen, honing in 300 verschillende variëteiten, die allemaal unieke smaken hebben. Rauwe honing - vooral de donkere rassen zoals van boekweit - bevat antioxidanten die kunnen helpen bij het bestrijden van celschadelijke vrije radicalen en tevens sterke antibacteriële eigenschappen hebben. Omdat het gemakkelijk wordt opgenomen prijzen sommige studies het consumeren van honing aan voor het verbeteren van atletische prestaties in vergelijking met andere koolhydraatbronnen.

    Kokossuiker
    Gemaakt van het sap van de kokospalm, kreeg kokossuiker veel aandacht in de afgelopen jaren, dankzij de resultaten van de eerste studies die laten zien dat het een lagere glycemische index heeft dan geraffineerde suikers, waardoor de pieken in de bloedsuikerspiegel die kunnen interfereren met het diabetesbeheer en een belangrijke rol spelen bij gewichtsbeheersing, kunnen beheerst orden. Om de suiker te verkrijgen, wordt het sap ingekookt tot een dikke stroop, gedroogd en vervolgens vermalen tot een poeder dat in smaak vergelijkbaar is met caramel. De suiker die ontstaat heeft veel van de gezonde eigenschappen van de kokosnoot waaronder voedingsstoffen zoals ijzer, zink, calcium en kalium.

    Dadelsuiker
    Terwijl kokossuiker van het sap afkomstig is, komt dadelsuiker van de vrucht zelf. Deze wordt gedroogd en fijngemalen. Dat betekent dat het nog dezelfde hoeveelheid vezels heeft als de hele vrucht en de voedingsstoffen zoals vitamine B6, ijzer en magnesium. Omdat het fijn is in poedervorm is het niet goed op te lossen in vloeistoffen zoals koffie of thee, maar kan men het wel toevoegen aan andere voedingsmiddelen en kan het zelfs vervangen worden bij een 1:1 verhouding in recepten die vragen om bruine suiker.

    Melasse
    Melasse is eigenlijk een bijproduct van het witte suiker raffinageproces, waarin alle voedingsstoffen en vitaminen nog aanwezig zijn die verdwijnen als rietsuiker wordt gerafinneerd. Het bevat hoge niveaus aan ijzer, calcium, kalium, mangaan, magnesium en selenium, evenals tal van B-vitaminen; melasse is misschien wel de meest voedzame natuurlijke zoetstof die wij kennen. Door de jaren, heen werd melasse voornamelijk gebruikt in veevoer, maar tegenwoordig wordt meer aandacht besteed aan het gebruik ervan in de voeding voor mensen.  Er zijn verschillende kwaliteiten beschikbaar, maar ruwe melasse bevat de meest nutritionele voordelen.

    Ahornsiroop
    Gemaakt van het sap van esdoorn - meestal suikeresdoorns - wordt het sap ingekookt tot een dikke, amberkleurige vloeistof vol calcium, kalium, mangaan, fosfor, magnesium en ijzer, maar ook vitaminen B2, B5, B6, niacine, biotine en foliumzuur. Ahornsiroop bestaat ongeveer uit 70% suiker en bevat ongeveer 50 calorieën per eetlepel - minder dan maïssiroop, die 60 calorieën per eetlepel geeft. Om de inname van vitaminen en voedingsstoffen te maximaliseren kiest men best voor de donkere, rang B siroop in plaats van de lichtere klasse A, veel gebruikt op pannenkoeken. U kunt ook esdoornsuiker kopen gemaakt van verdampte ahornsiroop.

    Of u diabetes hebt of je hebt een verhoogd risico op het ontwikkelen van de ziekte, of als u gewoon gezondere alternatieven wilt voor geraffineerde suikers zijn dit de smakelijke alternatieven voor witte en bruine suikers en kunstmatige zoetstoffen. Probeer één of twee van die producen op te nemen in uw dieet en geniet van de voordelen van een meer natuurlijke suikervervanger. En als je al last hebt van de symptomen van diabetes of prediabetes, zoals extreme dorst, verhoogde eetlust, groot gewichtsverlies of gewichtstoename of frequent urineren, raadpleeg dan uw arts om uw risicoprofiel te bespreken en te praten over de tests die kunnen helpen bij het bepalen of je al of niet de ziekte hebt.

    Oorspronkelijk artikel:"Sugar substitutes for diabetics: Five sugars that are OK to eat", Sunday, June 22, 2014 by: Aurora Gelb.

    Bijlagen:
    http://nutritiondata.self.com/facts/sweets/5573/2   
    http://professional.diabetes.org/admin/UserFiles/0%20-%20Sean/FastFacts%20March%202013.pdf   
    http://science.naturalnews.com/diabetes.html   
    http://science.naturalnews.com/sugar.html   
    http://www.cdc.gov/mmwr/preview/mmwrhtml/mm6145a4.htm   

    09-07-2014, 21:17 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    Tags:diabetes, suikervervangers, bloedniveaus
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biologisch voedzamer I

    Biologische produkten bieden meer dan alleen maar gezondheidsvoordelen.

    (NaturalNews) Biologische voedingsmiddelen worden geacht niet aleen beter en gezonder te zijn voor de consument maar ook voor het milieu. Biologische voedingsmiddelen worden beschouwd als voedzamer dan hun tegenhangers geproduceerd via moderne landbouwmethoden.

    Dr David Thomas, een arts en onderzoeker, heeft de US richtlijnen bestudeerd voor biologische landbouw en de tafels van de voedingswaarden van verschillende voedingsmiddelen vergeleken. Deze tabellen zijn door de regering voor het eerst gepubliceerd in 1940 en opnieuw in 2002. Dr Thomas heeft in de aflopende decennia een dalende trend opgemerkt in de voedingswaarde van groenten en fruit geproduceerd via moderne landbouwmethoden. Door zijn onderzoek heeft Dr Thomas zich de volgende vraag gesteld: "Waarom moet je nu vier maal zoveel wortelen eten om dezelfde hoeveelheid magnesium binnen te krijgen als in 1940?"

    Een studie gepubliceerd in de Journal of Applied Nutrition maakt een opsomming van veel voedingsstoffen waarvan het gehalte gedaald is als gevolg van de manier waarop ze in de chemische landbouw worden gekweekt. De studie bekeek biologische appels, peren, aardappelen, tarwe en maïs en bepaalde de concentraties van bepaalde nutriënten en vergeleek die met de commercieel beschikbare tegenhangers geproduceerd via moderne landbouwpraktijken. De studie geeft aan dat het macronutriënt chroom 78% hoger scoort in biologische voeding. De studie toonde ook aan dat calcium 63% meer aanwezig is in biologische voeding en magnesium 138% hoger scoort. Andere studies hebben aangetoond dat het gebruik van pesticiden ook de niveaus van bepaalde vitaminen zoals B-vitaminen, vitamine C en beta-caroteen in groenten en fruit negatief beïnvloeden.

    In 2003 werd een studie gepubliceerd in de Journal of Agricultural and Food Chemistry waaruit bleek dat biologische maïs 52% meer vitamine C bevatte dan de commercieel verkrijgbare tegenhanger die werd geproduceerd op basis van moderne landbouwmethoden. Deze studie vond ook dat de niveaus van polyfenolen significant hoger waren in de biologische maïs.

    Terwijl veel studies zijn gedaan op zoek naar de voordelen van biologische producten is er nog veel te leren. Dr Marion Nestle de voorzitter van de afdeling voeding, voedselstudies en volksgezondheid van de New York University heeft gezegd: 'Ik denk niet dat er twijfel over bestaat dat naarmate er meer onderzoek wordt gedaan het steeds duidelijker wordt dat biologisch voedsel gezonder is."

    Veel studies, waaronder een studie onlangs gepubliceerd in de online editie van de Proceedings van de National Academy of Sciences (PNAS) hebben veel bijgedragen tot de perceptie van veel Amerikaanse consumenten dat biologische voedingsmiddelen beter zijn voor zowel de consument als het milieu.  

    Oorspronkelijk artikel:"Organic Foods Provide More than Health Benefits", Friday, May 2009 by: Sheryl Walters, Natural News.

    Bijlagen:
    http://lookwayup.com/free/organic.htm   
    http://www.foodnavigator.com/Science-Nutrition/Study-supports-benefits-of-organic-food   

    09-07-2014, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:biologische voeding
    08-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voordelen van bloemkool


    Vijf verrassende voordelen van bloemkool.

    (NaturalNews) Het is een bekend feit dat hoe kleurrijker de groente is hoe gezonder. Immers, kleur geeft de aanwezigheid aan van carotenoïden waarvan de antioxidanten zeer gezond zijn. De meesten onder ons nemen dan ook aan dat saai ogende groenten, zoals witte bloemkool, geen functie hebben voor onze gezondheid.

    Helaas, het is juist dat bloemkool bepaalde voedingsstoffen mist, zoals chlorofyl, dat aanwezig is in de meeste andere groenten maar hier niet daar de bladeren tijdens de groei de kool beschermen tegen de zon. Ondanks dit nadeel is er toch nog veel goeds te zeggen over bloemkool. Indien juist gekookt (bijvoorbeeld, gekookt, gestoomd of gebakken), bevat bloemkool hogere concentraties van bepaalde essentiële voedingsstoffen dan veel andere groenten.

    Vijf voordelen voor de gezondheid van bloemkool.

    Rijk aan kankerbestrijdende fytochemicaliën - Bloemkool bevat grote hoeveelheden van sulforafaan en indool-3-carbinol (I3C), twee fytochemicaliën met bewezen kankerbestrijdende eigenschappen. Sulfurophane is een zwavelverbinding die volgens een studie gepubliceerd in Carcinogenese in december 2008 de snelheid van chemisch-geïnduceerde borsttumoren bij dieren kan verminderen. Van I3C is ook aangetoond dat het kanker kan helpen voorkomen door de productie van enzymen die carcinogenen en toxinen uit het lichaam spoelen voordat ze cellen kunnen beschadigen. I3C bevat ook anti-tumor middelen en is een bewezen ontstekingsremmer die kan helpen bij de behandeling van pijnlijke aandoeningen zoals artritis, verstuikingen en menstruatiepijn.

    Verhoogt nier en cardiovasculaire gezondheid - Een studie gepubliceerd in het American Journal of Hypertension van februari 2012 ontdekte dat sulforafaan ook de nierfunctie kan normaliseren en aanzienlijke de bloeddruk kan verlagen. De onderzoekers schreven dit voordeel toe omdat sulfuraphaan het vermogen heeft om DNA-methylation die nodig is om genexpressie en cellulaire functie te handhaven, te verbeteren. Gezien de omvang van dit voordeel heeft het eten van meer sulforafaanrijke voedingsmiddelen, zoals bloemkool, wellicht nog veel andere voordelen voor de gezondheid die nog niet bewezen zijn door de wetenschap.

    Spijsvertering ondersteuning - Een kopje gekookte bloemkool bevat 12% van onze aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) aan vezels die onze spijsvertering van opgehoopte afvalstoffen ontdoen. Het is ook rijk aan de natuurlijke verbinding glucoraphanin uitsluitend te vinden in broccoli en bloemkool. Glucoraphanin is eigenlijk de voorloper van voornoemd sulforafaan en bevat talrijke voordelen voor de spijsvertering. Uit een studie door Cancer Prevention Research in 2009 bleek dat glucoraphanin sulforafaan een beschermend effect heeft op het maagslijmvlies en vooral effectief is bij het bestrijden van de vernietigende bacterie Helicobacter pylori, die onze kans op maagzweren en kanker kan verhogen.

    Een goede bron van vitamine C - Een kopje gekookte bloemkool bevat bijna 100% van de ADH van onze favoriete nutriënt: vitamine C. Volgens de World's Healthiest Foods website is deze gehalte aan vitamine C per gewicht hoger dan bij de meeste andere vruchten en groenten, met inbegrip van bepaalde groene bladgroenten. Een wezenlijk antioxidant, vitamine C, helpt ons tegen cel vernietigende effecten door vrije radicalen en bij de productie van collageen en van bepaalde neurotransmitters. Zonder dat laatste zouden we letterlijk uit elkaar vallen.

    Hoog in hersenstimulerende choline - Zoals broccoli is bloemkool een fantastische natuurlijke bron van de B-vitamine choline. Choline is een voorloper van de belangrijke neurotransmitter acetylcholine en een verhoogde choline inname verbetert de cognitieve functie, vooral bij foetussen. Uit een studie gepubliceerd in 2010 in NIH Research Matters is gebleken dat de foetussen van zwangere vrouwen die aan choline deficiëntie lijden een verminderde groei ervaren van bloedvaten in de hersenen. Een andere studie gepubliceerd in het Journal of the American College of Nutrition vonden dat zwangere ratten gevoed met cholinesupplementen bevallen van pups die een leven lang van geheugenverbeteringen konden genieten.

    Oorpronkelijk artikel: “Five surprising health benefits of cauliflower”, Saturday, June 28, 2014 by: Michael Ravensthorpe, Natural News.

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/cauliflower.html   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2639247/   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15640516   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19349290   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22052072   
    http://www.nih.gov/researchmatters/july2010/07262010choline.htm   
    http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=nutrient&dbid=109   

    08-07-2014, 11:07 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:bloemkool, kanker, choline
    05-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Magnesium in voeding

    Vier voedingsmiddelen die rijk zijn aan essentieel magnesium.

    (NaturalNews) Magnesium is een belangrijk macromineraal dat nodig is voor meer dan 300 biochemische reacties in het lichaam. Het regelt enzymreacties, helpt de productie van ATP, helpt het lichaam bij het vervoeren van ionen over de celmembranen en nog veel meer. Inderdaad, alle organen van het lichaam hebben magnesium nodig om te kunnen functioneren.

    Helaas zijn magnesiumtekorten een wereldwijde pandemie. In de Verenigde Staten alleen al schatten deskundigen dat tussen de 50 en 80 procent van de bevolking lijdt aan een tekort, wat kan leiden tot angst, rusteloze benen syndroom, misselijkheid, spierkrampen, slapeloosheid en een tal van andere stress-gerelateerde aandoeningen. Hoewel arme diëten deels de schuld zijn voor deze pandemie is de aan de gang zijn bodemerosie, die oorzaak van verminderde mineralen in de grond. Dientengevolge is het gehalte aan magnesium in veel populaire vruchten en groenten sterk gedaald. Daarom als u een tekort wilt voorkomen aan magnesium via de voeding, moet u zich richten op bepaalde voedingsmiddelen die nog steeds hun gehalte aan magnesium hebben behouden. De beste van deze voedingsmiddelen worden hieronder vermeld.

    Zeewier. 
    In tegenstelling tot landgroenten, hebben zeegroenten hun minerale samenstelling behouden over eeuwen heen en zijn ze nog steeds de beste bron van vele essentiële mineralen. Honderd gram (bijna 1 kopje) kelp bijvoorbeeld bevat ongeveer 121 mg magnesium, of 30 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH). Kelp is één van de beste bronnen van jodium, een mineraal waar veel mensen onbewust tekort aan hebben.

    Zorgen over straling in zeewier? Tal van gerenommeerde zeewierleveranciers zoals Main Coast Sea Vegetables laten hun producten op mogelijke verontreiniging door straling controleren. Als algemene regel geldt dat zeewier afkomstig uit de Atlantische Oceaan beter scoort dan dit afkomstig uit de Stille Oceaan.

    Ruwe melasse. 
    Omdat de wortels van suikerriet diep in de grond dringen is deze lange, sappige plant in staat om een groot aantal voedingsstoffen aan te boeren die andere planten niet kunnen bereiken. Dit is de reden waarom de organische,ongezwavelde ruwe melasse - het stroopachtig bijproduct van de suikerriet raffinage - zo rijk is aan essentiële mineralen zoals ijzer, calcium, mangaan, selenium, kalium en - je raadt het al - magnesium. Slechts 1 eetlepel van deze donkere, stroperige melasse voorziet het lichaam van 48 milligram van licht verteerbaar magnesium.

    Cacao. 
    Er is een goede reden waarom magnesium tekortkomingen zich vaak manifesteren in de vorm van chronische behoefte aan chocolade.  Cacaobonen, de gedroogde en gefermenteerde bonen waarvan chocolade wordt gemaakt, zijn één van de meest magnesiumrijke voedingsmiddelen in de wereld. Een kopje cacaobonen bevat maar liefst 429 mg magnesium, dat is iets meer dan 100 procent van de ADH.  Helaas voorkomt het oxaalzuur in cacaobonen dat dit magnesium volledig wordt geabsorbeerd, maar je krijgt nog steeds een goede dosis binnen  - dat is de reden trouwens waarom cacao en cacaoproducten een ontspannen en energiek gevoel geven.

    Rijstmeel. 
    Volgens Self's "NutritionData," zijn rijstzemelen 's werelds grootste bron van magnesium. Slechts 1 kopje van dit bijproduct van het rijst maalproces bevat een onvergelijkbare hoeveelheid van 922 mg magnesium, of meer dan twee keer de ADH. Het is ook ongewoon hoog in mangaan, fosfor, ijzer en B-vitamines.

    Zoals ruwe melasse zijn rijstzemelen een uitstekend glutenvrij voedingssupplement en kunnen ze worden toegevoegd aan granen, soepen, muffins en allerhande gebak. In feite kunnen een heleboel recepten die zwarte stroop voorschrijven ook aangevuld worden met rijstzemelen, waardoor men een dubbele dosis magnesium binnenkrijgt 

    Oorspronkelijk artikel:"Four foods rich in essential magnesium", Monday, June 23, 2014 by: Michael Ravensthorpe.

    Bijlagen:
    http://nutritiondata.self.com/facts/cereal-grains-and-pasta/5725/2   
    http://nutritiondata.self.com/facts/sweets/5471/2   
    http://nutritiondata.self.com/facts/sweets/5573/2   
    http://nutritiondata.self.com/facts/vegetables-and-vegetable-products/2617/2   
    http://science.naturalnews.com/Magnesium.html   
    http://spiritfoods.net/foods-rich-in-magnesium/   
    http://www.dumblittleman.com/2013/08/50-studies-suggest-that-magnesium.html   
    http://www.enotalone.com/health/9586.html   

    05-07-2014, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:magnesium, voeding
    25-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verminderen blootstelling san pesticiden.

    Eten van biologisch voedsel vermindert de blootstelling aan pesticiden met bijna 90% na slechts een week.

    NaturalNews) Volgens een studie uitgevoerd door onderzoekers van de RMIT University in Australië en gepubliceerd in het tijdschrift Environmental Research op 29 april 2014 kan een dieet dat grotendeels (maar niet helemaal) bestaat uit organisch voedsel, na één week, de blootstelling van volwassenen aan pesticiden, verminderen met een verbazingwekkende 90 procent.

    Hoofdonderzoeker Dr Liza Oates zei: "Onze resultaten tonen aan dat mensen die overstappen naar het eten van voornamelijk biologisch voedsel na slechts een week drastisch hun blootstelling aan pesticiden verminderen, waaruit blijkt dat biologische voeding een belangrijke rol speelt in een preventieve aanpak voor het terugdringen van blootstelling aan pesticiden. "

    Blootstelling aan neurotoxines keldert.

    Verschillende studies hebben het effect van biologische voeding op het lichaam inzake pesticiden bij kinderen onderzocht, deze nieuwe studie is het eerste gepubliceerd onderzoek over hetzelfde fenomeen bij volwassenen. De onderzoekers hadden willekeurig gekozen 13 volwassenen een dieet gegeven samengesteld uit ten minste 80 procent biologische of tenminste 80 procent "klassieke" (geproduceerd met behulp van bestrijdingsmiddelen, kunstmest en genetisch gemodificeerde organismen). Na zeven dagen schakelden alle deelnemers over naar het ander dieet voor één week. Urinemonsters werden genomen de dag na de afsluiting van elk dieet.

    "Blootstelling aan pesticiden bij Australische volwassenen is vooral via de voeding, maar er zijn ook andere bronnen van blootstelling, dus we wilden weten welk verschil biologisch kon maken," zei Dr Oates.

    De urine van de deelnemers werd onderzocht op zes verschillende chemische stoffen van de familie dialkylphosphates (DAP), die worden geproduceerd als het lichaam organofosfaatpesticiden probeert af te breen.

    "De conventionele landbouw gebruikt vaak organofosfaatpesticiden; neurotoxinen die inwerken op het zenuwstelsel van insecten - en mensen - door het blokkeren van een belangrijk enzym," zei Dr Oates.

    "Recente studies hebben bezorgdheid doen ontstaan over de gezondheidseffecten van deze stoffen zelfs bij relatief lage niveaus."

    De onderzoekers vonden dat de DAP niveaus in de urine van de deelnemers 89 procent lager waren na een week van vooral organische voeding vergeleken met een week op overwegend conventionele voeding.

    "Deze studie is een belangrijke eerste stap in het uitbreiden van onze kennis over het effect van biologische voeding," zei Oates. De onderzoekers zijn nu bezig met een follow-up studie.

    Andere manieren om blootstelling te verminderen.

    Hoewel het eten van een strikt biologische voeding duur kan zijn, zijn er andere manieren om uw blootstelling aan agrarisch giftige stoffen drastisch te verminderen. Elk jaar brengt de Environmental Working Group (EWG) een ranglijst uit van groenten en fruit met de hoeveelheid residuën van bestrijdingsmiddelen die ze bevatten, gebaseerd op de gegevens uit studies uitgevoerd door het Amerikaanse ministerie van Landbouw. Volgens de EWG kan het volledig vermijden van conventionele producten uit de "Dirty Dozen List" (de 12 meest verontreinigde groenten en fruit) en in plaats daarvan een keuze te maken uit de lijst "Clean Fifteen" (de 15 minst verontreinigde) of biologische vervangers uw blootstelling aan pesticiden verminderen met 80 procent.

    U kunt uw blootstelling aan toxines ook drastisch verminderen door het aannemen van een grotendeels vegetarisch dieet bebaseerd op vooral biologische producen of producen die niet voorkomen in de Dirty Dozen. Volgens een studie uit 2010, vertonen mensen die in een boeddhistische tempel voor vijf dagen de levensstijl van de monniken volgen inclusief het eten van een vlees-vrij dieet een drastische daling in sporen van antibiotica en ftalaten in hun urine.

    Ftalaten zijn vaak ingrediënten van pesticiden en zachte kunststof. Er is bewezen dat zij endocriene verstoorders zijn en problemen kunnen veroorzaken bij de voortplanting, het zenuwstelsel en andere lichamelijke systemen. Antibiotica wordt veel gebruikt in de klassieke veeteelt als groeibevorderend middel.

    Deelnemers die meer rundvlees, varkensvlees en zuivel aten voor aanvang van de studie begon in de tempel hadden significant hogere niveaus van ftalaten in hun urine dan deelnemers die minder van deze voedingsmiddelen hadden gegeten.

    Oorspronkelijk artikel: "Eating organic foods reduces pesticide exposure by nearly 90% after just one week", Tuesday, May 06, 2014 by: David Gutierrez, staff writer.

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/organic_food.html   
    http://www.ewg.org/foodnews/   
    http://www.pbs.org/wnet/need-to-know/health/the-dirty-dozen-and-clean-15-of-produce/616/   
    http://www.rmit.edu.au/browse;ID=e3hoqm8befvj1   

    25-06-2014, 22:49 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:biologische voeding, pesticiden
    23-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamine C rijke voeding

    Voedingsmiddelen met meer vitamine C dan een sinaasappel.

    (NaturalNews) Zonder voldoende vitamine C kunnen celgroei en bloedsomloop worden aangetast. Vitamine C is nodig om ervoor te zorgen dat het systeem goed ontwikkelt en in staat is om goed te functioneren. Echter hebben veel mensen een tekort aan deze vitamine, wat kan leiden tot een onvermogen van het immuunsysteem om op piekvermogen te werken.

    De personen met een tekort aan vitamine C kunnen een verscheidenheid aan symptomen vertonen variërend van vermoeidheid en gewichtsverlies tot vlugger blauwe plekken en meer spier- en gewrichtspijn.

    Volgens de National Institutes of Health (NIH), is het aanbevolen dat volwassen mannen 90 mg vitamine C per dag aanvoeren en volwassen vrouwen 75 mg. Het bedrag varieert volgens leeftijd, geslacht en andere factoren, zoals bij zwangerschap of borstvoeding.

    Voedingsmiddelen rijk aan vitamine C.

    Terwijl een sinaasappel waarschijnlijk het eerste voor de geest komt als vitamine C bron, zijn er andere voedingsmiddelen die hogere niveaus hebben. Bijvoorbeeld, een navelsinaasappel heeft ongeveer 83 mg vitamine C maar een kleine papaya heeft 96 mg. Bovendien heeft papaya ook andere voordelen voor de gezondheid met inbegrip van het feit dat hij rijk is aan vezels en foliumzuur.

    Broccoli heeft een hoog gehalte aan vitamine C; een portie bevat ongeveer 132 mg. Volgens The World's Healthiest Foods website: "Onder alle geconsumeerde kruisbloemige groenten, onderscheidt broccoli zich als de meest geconcentreerde bron van vitamine C."

    Aardbeien bevatten ook veel vitamine C. Een portie levert bijna 87 mg is ook goed bij cognitieve problemen.

    Bloemkool, met bijna 128 mg vitamine C in een bloemkoolhoofd van ongeveer 4 centimeter diameter is een andere goede bron van vitamine C. The World's Healthiest Foods bestempelt ook dit voedsel als een "uitstekende” vitamine C bron die wonderen doet voor het bestrijden van schadelijke vrije radicalen in het lichaam en optreedt als een ontstekingsremmer.

    Het eten van deze voedingsmiddelen op een regelmatige basis kan het vitamine C gehalte verhogen en de algehele gezondheid verbeteren. Zoals altijd, kies verse biologische producten.

    Oorspronkelijk artikel: „Top foods with more vitamin C than an orange”, Friday, June 22, 2014 by: Raw Michelle.

    Bijlagen:
    http://ods.od.nih.gov/factsheets/VitaminC-QuickFacts/   
    http://science.naturalnews.com/vitamin_c.html   
    http://www.fitday.com/fitness-articles/nutrition/vitamins-minerals/8-symptoms-of-vitamin-c-deficiency.html   
    http://www.huffingtonpost.com/2012/04/27/vitamin-c-foods_n_1457397.html   
    http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=13   
    http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=9   

    23-06-2014, 21:15 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Tags:vitamina C
    21-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Transvetten

    Wat zijn transvetten?

    (NaturalNews) Als het gaat om een ​​dieet denken sommige mensen dat het vermijden van vet een goede eerste stap is. Vet wegsnijden om gewicht te verliezen, toch? De waarheid is dat de wereld van de vetten zeer ingewikkeld is. Er zijn goede vetten en slechte vetten, natuurlijke vetten en onnatuurlijke. En allemaal beïnvloeden ze ons lichaam op verschillende manieren. Sommige vetten zijn absoluut essentieel voor een goede gezondheid. We hebben vetten nodig in de vorm van essentiële vetzuren. We moeten vetten eten die ons vitamines zoals E, A en D geven. We hebben vetten nodig om onze huid gezond te houden en als een langzaam brandende brandstof voor het matigen van onze bloedsuikerspiegel.

    Voor mensen die letten op hun cholesterol is het bannen van te veel vet uit hun dieet eigenlijk een slechte zaak. Volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw in zijn Dietary Guidelines for Americans 2005, kan een dieet met te weinig vet nadelige effecten hebben op de cholesterol en de triglyceriden (noodzakelijke vetten in het bloed). Hetzelfde document beveelt een dieet aan met 20 tot 35 procent van de dagelijkse calorieën uit mono- en meervoudig onverzadigde vetten uit noten, vis en plantaardige oliën.

    Wat zijn transvetten?

    Klinkt simpel genoeg, nietwaar? Vermijd hoog verzadigde vetten uit rood vlees en zuivel en gebruik meer goede plantaardige oliën. Maar helaas, niet alle plantaardige vetten zijn gelijk of natuurlijk. En hier komen de transvetten op de proppen.

    Transvetten worden op de ingrediënten etikettering van levensmiddelen vaak aangeduid met "gehydrogeneerde plantaardige olie" of "gedeeltelijk gehydrogeneerde plantaardige olie." Terwijl plantaardige oliën, zoals olijfolie, een groot onderdeel zijn van een gezonde, natuurlijke voeding, zijn gehydrogeneerde plantaardige oliën dat helemaal niet.

    Gehydrogeneerde plantaardige olie - of transvet - wordt gecreëerd door middel van een industrieel proces dat begint met vloeibare plantaardige olie waar waterstof aan toegevoegd wordt. Dit maakt een product dat bij kamertemperatuur vast is - denk aan het romig wit plantaardig bakvet. Dit vast vet wordt gebruikt door commerciële producenten van voedingsmiddelen, want het voegt een aantrekkelijke mondgevoel toe aan levensmiddelen zoals taart, gebakjes en koekjes. Het verlengt zelfs de houdbaarheid. In tegenstelling tot de natuurlijke vetten, wordt het niet ranzig. Levensmiddelen hebben ook een minder vettig gevoel. Dit is goed voor de marketing natuurlijk.

    De geschiedenis van transvetten.
    Volgens een artikel van de American Heart Association's "A History of Trans Fats", werd het hydrogeneringsproces ontdekt in de late jaren 1890 door de Franse chemicus en Nobelprijswinnaar Paul Sabatier. Rond 1902 had Amerikaanse wetenschapper Wilhelm Normann de werkwijze in de VS  gepatenteerd en werd het toegevoegd aan levensmiddelen.

    Het vast plantaardig bakvet raakte vlug op de schappen van de supermarkt. Huisvrouwen, bezorgd over de gezondheid van hun dierbaren kregen te horen dat het houdbaar vet een "zuiver" gezond alternatief was voor het gebruik in recepten voor taart deeg, koekjes en koekjes, in de plaats van reuzel. Door de tekorten van de Tweede Wereldoorlog werd echte boter vervangen door margarine.

    Omdat transvetten goedkoop waren en werkten als een conserveermiddel begonnen de voedselproducenten het al snel toe te voegen in meer en meer voedingsmiddelen zoals koekjes, chips, donuts, brood en zelfs pindakaas. Gezondheidsbewuste consumenten waren vaak opgelucht "gehydrogeneerde plantaardige olie" te zien op het label in plaats van boter of reuzel.

    Waarom transvetten slecht zijn.
    Goedkoop en gezond. Een echte win-win situatie, toch? Verkeerd. Al in de jaren 1980 trokken sommige voedingsdeskundigen aan de alarmbnel. Iets dat chemisch werd veranderd, zoals transvetten, kan onmogelijk goed zijn voor het menselijk lichaam waarschuwden zij. En ze hadden gelijk. Sindsdien is studie na studie aangetoond dat transvetten slecht zijn. Transvetten worden in verband gebracht met hart- en vaatziekten, obesitas, type 2 diabetes en systemische ontsteking.

    Een studie, gerapporteerd door de National Institutes of Health, toonde aan dat de Afrikaanse groene apen die werden gevoed met transvetten in gewicht toenamen en vooral aankwamen in gewicht rond hun middel, zelfs wanneer hun dieet niet teveel calorieën bevatte. Een studie gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition vond verband tussen de consumptie van transvetten en diabetes type 2.

    The World’s Healthiest Foods website noemt transvetten "onnatuurlijke vetten" en verklaart ze "schadelijk voor dde gezondheid." Zelfs de American Heart Association is toegetreden tot de bangroep van transvetten. Op haar site staat ondubbelzinnig dat transvetten de slechte cholesterol verhogen en de goede verlagen, het risico op hart- en vaatziekten en het risico op een beroerte verhogen.

    Besluit: transvetten zijn slecht. Eet ze niet.

    Oorspronkelijk artikel: "What is trans fat? Definitions and warnings", Friday, June 20, 2014 by: Aurora Geib.

     

    Bijlagen:
    http://ajcn.nutrition.org/content/73/6/1001.full   
    http://science.naturalnews.com/trans_fats.html   
    http://www.health.gov/dietaryguidelines/dga2005/document/html/chapter6.htm   
    http://www.heart.org/HEARTORG/GettingHealthy/FatsAndOils/Fats101/A-History-of-Trans-Fat_UCM_301463_Article.jsp   
    http://www.heart.org/HEARTORG/GettingHealthy/FatsAndOils/Fats101/Trans-Fats_UCM_301120_Article.jsp   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17636085   
    http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=george&dbid=10   

    21-06-2014, 22:57 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:transvetten
    15-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diabetes type 2 dieet

    Diabetes type 2 dieet: Wat te eten, wat te vermijden en hoe je gezonder te krijgen bij elke maaltijd.

    Tags: type 2 diabetes, dieet, volle granen


    (NaturalNews) Er zijn twee soorten diabetes. Type 1 verschijnt meestal in de kindertijd en de symptomen kunnen vrij abrupt en ernstig zijn. Type 2 diabetes komt vaker voor en de symptomen manifesteren zich geleidelijker. Het kan op elke leeftijd ontstaan ​​en kan voorkomen worden. Vroege symptomen van de ziekte kunnen zijn: vermoeidheid, onverklaarbaar gewichtsverlies, wazig zien, zweren die langzaam genezen, vaak moeten plassen, meer dorst, ongewone honger, terugkerende blaasontstekingen en schimmelinfecties.

    Type 2 diabetes dieet: Wat te eten, wat te vermijden.
    De sleutel tot het voorkomen van diabetes en de vermindering van de behoefte aan medicijnen na de diagnose ligt bij uw dieet. Door gezond te eten - bloedsuiker verlagende voedingsmiddelenen - en het vermijden van voedingsmiddelen die de bloedsuikerspiegel verhogen, kun je uw lichaam helpen natuurlijk te genezen.

    Dieettips.

    Groenten en fruit - De meeste groenten en fruit zijn een bron van vitamines en mineralen. Ze bevatten voor het hart gezonde sterolen en stanolen, antioxidanten en bloedsuiker regulerende vezels. Sommigen - zoals sojabonen, avocado en maïs zijn rijk aan meervoudig onverzadigde vetten. Gebruik royale hoeveelheden groenten en fruit in uw dieet, waaronder een breed scala, zoals tomaten, bessen, citrusvruchten, bonen, donkere bladgroenten en komkommers.

    Volle granen - Volle granen zitten niet alleen boordevol vitaminen en microvoedingsstoffen omdat zij niet bewerkt zijn maar ook nog de zemelen en de kiem van het graan bevatten. Volle granen worden veel langzamer verteerd door het lichaam dan hun overdreven bewerkte tegenhangers, en vertragen het vrijgeven van suikers en matigen zo de bloedsuikerspiegel.

    De manier waarop je eet - Als je frequent kleine hoeveelheden hoogwaardige maaltijden eet gedurende de dag heb je meer kans om minder calorieën te gebruiken met behoud van een stabiele bloedsuikerspiegel. Studies hebben aangetoond dat mensen die frekwent kleine maaltijden gebruiken veel meer kans hebben op een ​​gezond gewicht met een verlaagd risico op diabetes type 2.

    Af te raden.
    Transvetten - De meeste transvetten zijn plantaardige vetten die chemisch veranderd zijn. Ze werden oorspronkelijk ontwikkeld als een alternatief voor dierlijke vetten zoals reuzel en boter. Helaas, studie na studie heeft aangetoond dat transvetten niet alleen ongezond zijn voor je cardiovasculaire gezondheid maar eigenlijk erger zijn dan de dierlijke vetten die ze moesten vervangen. Een studie gepubliceerd door de American Journal of Clinical Nutrition heeft ook aangetoond dat de consumptie van transvetten uw kans op het ontwikkelen van type 2 diabetes sterk verhogen.

    Verwerkte suikers - Het menselijk lichaam, ontwikkeld over miljoenen jaren van evolutie heeft suikers nodig maar alleen deze die van nature aanwezig zijn in natuurlijke voedingsmiddelen. Ons lichaam is niet ontworpen om de enorme toestroom van suiker afkomstig van het eten van moderne, suikerrijke voedingsmiddelen en dranken te behandelen. Grote hoeveelheden verwerkte suikers maken dat uw bloedsuikerspiegel evolueert met pieken en dalen. Deze cyclus leidt tot overeten en obesitas, twee duidelijke voorlopers van het ontwikkelen van type 2 diabetes.

    Suikerhoudende dranken - Wanneer je suikerhoudende dranken of frisdrank drinkt voer je veel meer suiker toe dan bij het eten van gebak of snoep. Vervang suikerhoudende dranken en frisdrank door mineraalwater of beter nog door groene thee, warm of ijskoud. Van groene thee is aangetoond dat het helpt bij het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel.

    Sterk bewerkte koolhydraten - Graankorrels die erg bewerkt worden, zoals witte bloem, bevatten geen zemelen en kiemen en zeer weinig vezels zodat ze snel verteren en omgezet worden in suikers in het bloed. Dezelfde bloedsuiker- en insuline pieken manifesteren zich zoals bij witte suiker. Sterk bewerkte koolhydraten zijn zo nauw geassocieerd met een verhoogd risico op diabetes type 2, in feite, dat toen het National Institutes of Health keek naar de eetgewoonten van meer dan 160.000 vrouwelijke verpleegkundigen vaststelde dat de vrouwen die regelmatig volle granen gebruikten in hun voeding 30 procent minder kans hadden om diabetes te ontwikkelen.

    Een gezonde voeding is niet ingewikkeld. Eet volkoren, natuurlijk, vetarm voedsel, waaronder veel fruit en groenten en vermijd suiker, transvetten en bewerkte koolhydraten. Zo simpel is dat.

    Oorspronkelijk artikel:"Type 2 diabetes diet: What to eat, what to avoid and how to get healthier with every meal", Tuesday June 03, 2014 by Aurora Geib.

    Bijlagen:
    http://ajcn.nutrition.org/content/73/6/1001.full   
    http://science.naturalnews.com/diabetes.html   
    http://www.healthytimesblog.com/2011/04/how-many-sugar-cubes-in-your-drinks/   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17760498?dopt=Citation   

    15-06-2014, 21:13 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:diabetes, dieet
    12-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamine en osteoporose

    Vitamine D en osteoporose: Hoe dit 'wonder' vitamine de optimale gezondheid van de botten kan herstellen.


    (NaturalNews) Meer dan 50 miljoen Amerikanen lijden aan osteoporose, letterlijk 'poreuze botten', een aandoening die optreedt wanneer je lichaam de botcellen niet op tijd vervang. Door te veel bot te verliezen daalt uw botdichtheid en heb je veel meer kans op fracturen, vooral als je ouder wordt.  Vitamine D vervult een primaire rol in het voorkomen van osteoporose. 
 


    Vitamine D en gezonde botten.

    Bijna iedereen begrijpt dat calcium belangrijk is voor het ontwikkelen van gezonde, sterke botten: Calcium helpt botten remineraliseren en maak nieuwe botcellen om zwakheden en breuken te voorkomen. Maar veel mensen zijn zich niet bewust dat zonder voldoende vitamine D calcium niet in staat is om zijn werk te doen. Calcium is één van de meest voorkomende en meest belangrijke mineralen in het lichaam, en ongeveer 99 procent ervan bevindt zich in de botten en tanden. We krijgen calcium binnen langs het voedsel dat we eten, maar zodra we deze voedingsmiddelen binnen hebben moet de calcium worden opgenomen in het bloed en de weefsels, om zijn werk te doen. Vitamine D helpt dat calcium wordt geabsorbeerd in de bloedstroom zodat het zijn weg vindt naar de botten en andere delen van het lichaam waar het kan worden gebruikt. Zonder vitamine D zou ons lichaam niet in staat zijn om genoeg calcium te absorberen voor het aanmaken van nieuwe botcellen en zo de botten sterk te houden. Naast het helpen voorkomen van botverlies, kan vitamine D ook helpen fracturen te voorkomen door het versterken van spieren en zenuwen, waardoor de kans op breuken vermindert.

    Het verband tussen vitamine D en osteoporose.

    Mensen die osteoporose ontwikkelen vertonen aanzienlijk lagere niveaus van vitamine D in hun bloed in vergelijking met mensen die de ziekte niet hebben. Verschillende studies hebben nagegaan of het nemen van vitamine D-supplementen kan helpen voorkomen dat de ziekte optreedt. Tot nu toe zijn de resultaten van deze studies bemoedigend. Bijvoorbeeld, in een studie uit het Verenigd Koninkrijk, vonden de onderzoekers dat vrouwen die vitamine D-supplementen namen sterkere en dichtere botten hadden, wat suggereert dat suppletie een haalbare manier is om botverlies te beletten. Ook een studie uit de VS onderzocht oudere patiënten met en zonder osteoporose en vond dat degenen die vitamine D-supplementen namen beduidend minder fracturen hadden.

    Hebt u een verhoogd risico op osteoporose?
    Osteoporose kan iedereen overkomen, maar sommige mensen hebben een groter risico op het ontwikkelen van de ziekte. Hieronder vind je de belangrijkste risicofactoren voor het ontwikkelen van osteoporose:
    • Van het vrouwelijk geslacht zijn (vrouwen hebben ongeveer dubbel zoveel kans op osteoporose als mannen)
    • Oudere leeftijd
    • Kaukasisch of Aziatische ras
    • Familiegeschiedenis
    • Kleine botstructuur
    • Lage niveaus van het geslachtshormoon
    • Overactieve schildklier, bijschildklier en bijnieren
    • Sedentaire levensstijl
    • Roken
    • Overmatig gebruik van alcohol
    • Slechte voeding/eetstoornissen
    • Het gebruik van bepaalde medicijnen, zoals steroïden en sommige geneesmiddelen bij kanker, depressie, immuun aandoeningen, maag reflux en epileptische aanvallen.
    Vooral als u één of meer van deze risicofactoren hebt, kan het nemen van vitamine D helpen bij het voorkomen of vertragen van de botverlies en het verlies van botdichtheid die kunnen leiden tot osteoporose. 

    Genoeg vitamine D.
    We kunnen vitamine D binnen krijgen via het voedsel dat we eten zoals vette vis en melk en door blootstelling aan de zon. De ultraviolette stralen van het zonlicht veroorzaken veranderingen in de huid welke stoffen genoemd previtamine D helpen omzetten in vitamine D die gebruikt worden door ons lichaam. Echter kunnen zonnebrandcrème, schaduw en seizoensgebonden veranderingen van invloed zijn op de hoeveelheid UV die onze huid krijgt. Verschillende studies hebben aangetoond dat blootstelling aan de zon daalt in de wintermaanden hetgeen leidt tot lagere niveaus van vitamine D en vervolgens hogere aantallen fracturen.

    Omdat de moderne voedingspatronen en leefstijlen niet genoeg vitamine D via de natuurlijke bronnen aanvoeren is het nemen van een supplement belangrijk om ervoor te zorgen dat het lichaam voldoende van de vitamine krijgt om botverlies te helpen voorkomen en andere voordelen van de vitamine te ervaren.

    Vitamine D helpt bij het opbouwen van sterke botten maar is ook nuttig op andere manieren, zoals versterking van het immuunsysteem, het voorkomen van diabetes, behandeling van hoge bloeddruk - zelfs verminderen van het risico van bepaalde typen kanker. Als je bang bent niet genoeg vitamine D binnen te krijgen kan het nemen van een vitaminesupplement een ideale oplossing zijn om ervoor te zorgen dat je de voordelen van dit wondervitamine kunt ervaren.

    Oorspronkelijk artikel: „Vitamin D and osteoporosis: How this 'miracle' vitamin can restore optimum bone health in men and women”, Wednesday, June 04, 2014 by: Aurora Gelb.

    Bijlagen:
    http://jn.nutrition.org/content/early/2010/01/06/jn.109.115253   
    http://nof.org/articles/10   
    http://nof.org/articles/7   
    http://science.naturalnews.com/vitamin_d.html   
    http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/osteoporosis/basics/risk-factors/con-20019924   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15040824   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23585346   
    http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa1109617   
    https://www.vitamindcouncil.org/health-conditions/vitamin-d-and-osteoporosis/   

    12-06-2014, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Tags:osteoporose, vitamine D
    27-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cholesterol verlagen met voeding

    Verlaag uw cholesterol met voeding i.p.v. medicijnen.

    (NaturalNews) Als je door je eetgewoonte een hoog cholesterolgehalte hebt gekregen kan uw voedselkeuze dat ook verlagen. Het eten van vet en gebakken hoog calorierijk voedsel stuurt uw cholesterolgehalte het dak in vooral als je constant dergelijk voedsel neemt. Als je een hoog cholesterolgehalte hebt ben je niet alleen - het Centrum voor de Controle en de Preventie van de Ziekte (1) zegt dat 17 procent van de volwassenen in de Verenigde Staten een hoog cholesterolgehalte heeft.
    De eerste stap is om de rol die cholesterol speelt in je lichaam te begrijpen. Je bent wellicht verrast te horen dat cholesterol essentieel is voor elke cel in je lichaam. Cholesterol is belangrijk voor celmembranen, het metabolisme en de synthese van hormonen. Cholesterol is zo belangrijk in feite, dat je lever cholesterol zou aanmaken als je geen voedingsmiddelen met cholesterol zou gebruiken.


    De meeste mensen consumeren veel meer cholesterol dan hun lichaam nodig heeft. Cholesterol is een vetachtige, wasachtige substantie die in je bloedbaan komt en het risico op hart- en vaatziekten verhoogt. Hoge cholesterol draagt sterk bij tot hoge risico's op hart- en vaatziekten.


    Veel mensen vertrouwen op medicijnen om het cholesterolgehalte kunstmatig te verlagen. Deze cholesterolverlagende medicijnen, bekend als statines, werken door het blokkeren van een stof die je lever nodig heeft om cholesterol aan te maken. Terwijl sommigen deze medicijnen nuttig vinden, maken anderen zich zorgen over de daaraan verbonden risico's zoals cognitieve stoornissen, verhoogd risico op een hoge bloedsuikerspiegel en het ontstaan van type 2 diabetes en spierschade, volgens de Amerikaanse Food and Drug Administration (2 ).


    Als je eenmaal weet hoe je cholesterol te verlagen met behulp van voedsel, kunt u uw cholesterolgehalte onder controle houden, zonder toevlucht te moetennemen tot gevaarlijke medicijnen.

     
    Eet elke dag een kom havermout.

    Havermout bevat oplosbare vezels die de hoeveelheid cholesterol die naar uw bloed wordt gestuurd vermindert. Mayo Clinic (3) raadt 5-10 gram oplosbare vezels per dag aan. 1 kom havermout levert ongeveer zes gram vezels. Voeg nog eens vier gram oplosbare vezels toe door bananen en ander fruit erbij te eten.


    Eet veel fruit.
    Eet regelmatig appelen, druiven, aardbeien en citrusvruchten. Deze vruchten bevatten pectine een speciaal type van oplosbare vezels bekend voor het verlagen het cholesterolgehalte.


    Eet tweemaal vis per week.

    De American Heart Association (4) raadt aan ten minste twee porties vette vis per week te eten. Vette vis bevat omega-3 vetzuren die bekend staan om de gezondheid van het hart te verbeteren. 
    De volgende vissoorten bevatten de meeste omega - 3 -vetzuren:

    Albacore tonijn

    Heilbot

    Haring

    Forel

    Makreel

    Zalm

    Sardines

    Voor de beste resultatenwordt de vis gegrilde in plaats van gebakken. Kook met zoutarm water, vetarme oliën en kruiden.

    Gebruik noten in je dieet.
    Eet een handvol noten op de meeste dagen van de week - ongeveer 45 gram per dag is voldoende. Walnoten, amandelen en een aantal andere noten zijn rijk aan meervoudig onverzadigde vetzuren die de bloedvaten gezond te houden. Overdrijf hierin niet want noten bevatten veel calorieën en kunnen leiden tot gewichtstoename.


    Schakel over op olijfolie.
    Olijfolie bevat een krachtige mix van anti-oxidanten om je cholesterol te verlagen. Vervang boter, reuzel of mayonaise door olijfolie. Ook olijfolie bevat veel calorieën, dus ook hier is matigheid gebod bij gevaar voor gewichtstoename.


    Eet voedsel verrijkt met sterolen en stanolen.
    Sterolen en stanolen voorkomen dat uw lichaam cholesterol uit je voedsel absorbeert. Voedingswetenschappers halen sterolen en stanolen uit planten en voegen ze toe aan levensmiddelen zoals  margarine, mueslirepen, vruchtensappen en zelfs chocolade . De Harvard Medical School Family Health Guide (5) zegt dat het nuttigen van 2 gram plantensterolen per dag je ongezonde cholesterolgehalte kan verlagen met maar liefst 10 procent.


    Verlaag uw cholesterol door het vermijden van voedingsmiddelen die het verhogen.  
    Eén van de beste manieren om cholesterol te verlagen is   voedingsmiddelen die de cholesterol verhogen te mijden. Bezuinig op verzadigd vet, dat is dat witte gedeelte dat je ziet in koud vlees. Begin met het vervangen van vet vlees door extra magere versies door te kiezen voor een laag vetgehalte of magere melk en kaas in plaats van reguliere varianten en te kiezen voor plantaardige of olijfolie in plaats van boter. Vermijd  zoveel mogelijk transvetten.

    Verlaag uw cholesterol en bijbehorende risico voor hart- en vaatziekten door het maken van slimme voedingskeuzes. Uw hart zal u belonen met een lang en gezond leven.


    Oorspronkelijk artikel: "How to lower cholesterol using foods instead of drugsâ€Ā Wednesday, May 21, 2014 by Aurora Gelb, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.cdc.gov/cholesterol/faqs.htm   
    http://www.fda.gov/forconsumers/consumerupdates/ucm293330.htm   
    http://www.health.harvard.edu/fhg/updates/11-foods-that-lower-cholesterol.shtml   
    http://www.heart.org/HEARTORG/GettingHealthy/NutritionCenter/Fish-101_UCM_305986_Article.jsp   
    http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/high-blood-cholesterol/in-depth/cholesterol/art-20045192   

    27-05-2014, 22:12 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:cholesterol
    12-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevaar van aspirine

    FDA (Federal Drugs Administration) waarschuwt tegen overmatig gebruik van aspirine.

    NaturalNews ) De FDA meldt nu dat aspirine gebruik ernstige gezondheidsrisico's zoals bloedingen in de hersenen en interne bloedingen van de maag tot gevolg kan hebben.  Het bureau stelt dat aspirine goed is voor degenen die al een beroerte hebben gehad, maar zei dat ze het gebruik van het medicijn voor het voorkomen van een hartaanval of een beroerte niet steunen.

    Het duitse Bayer AG had onlangs verzocht om aspirine te bestempelen als "hartaanval preventie." De FDA heeft de aanvraag geweigerd daarbij verwijzend naar het feit dat de pillen  schade kunnen veroorzaken aan degenen die nog geen hartaanval of beroerte hadden meegemaakt.

    De FDA baseerde zijn beslissing op een Schotse studie waaruit blijkt dat aspirine geen hartaanvallen of beroertes kan voorkomen bij mensen die een hoog risico hebben op hart- en vaatziekten. Gepubliceerd in 2010 in het tijdschrift van de American Medical Association meldt de studie dat de deelnemers met een hoog risico ongeveer hetzelfde aantal hartaanvallen en beroertes kregen als die op een placebo pil.

    Proberend om de reputatie van hun aspirinepillen te beschermen, zei Bayer woordvoerster Anne Coiley: "Belangrijk is dat de uitspraak geen invloed heeft op de talrijke cardiovasculaire indicaties waarvoor aspirine reeds door de FDA is goedgekeurd ."

    Een gebrek aan substantieel bewijs van hartkwaalpreventie door aspirine en de mogelijkheid tot inwendige bloedingen doet ons twijfelen aan de veiligheid en effectieve werking van aspirine. Wordt de astronomische omzet van aspirine (1270000000 $ per jaar) gedreven door misleidende reclame en placebo bedrog?

    Bovendien wordt aspirine geëvenaard door specifieke alternatieven. 

    Vijf alternatieven die echte hartkwaalpreventie bieden

    Knoflook.
    In een studie, gepubliceerd in de Journal of Nutrition in 2006 werd knoflook bestempeld als effectief voor de behandeling van patiënten met coronaire verkalking. Knoflook toonde incrementele voordelen voor alle deelnemers van het onderzoek door het langzaam maar zeker verminderen van aderverkalking.


    Rode biet en meidoorn bessen.
    Een studie aan de Universiteit van Texas en Neogenis Laboratories vond dat de combinatie van rode biet en meidoorn bessen in synergie werken om het stikstofmonoxideniveau in het lichaam te verbeteren. Stikstofmonoxide fungeert als een vaatverwijdend middel en ontspant de bloedvaten wat beroerte en hart- en vaatziekten voorkomt. In vergelijking met een placebo vertoonde het rode biet en meidoorn supplement een toename in stikstofmonoxide niveaus bij de deelnemers.

    Kurkuma en laurierblad.
    Ontsteking in het lichaam te lijf gaan met kurkuma is een veiliger strategie dan werken met aspirine. Kurkuma veroorzaakt geen maagbloedingen; het reinigt het bloed van onzuiverheden - een zegen voor het lichaam. In een studie stelde men vast dat kurkuma en laurierblad beide verharding van de slagaders voorkomen. In de studie werd aan zebravis een hoog cholesterol dieet gegeven waardoor zich tekenen van atherosclerose begonnen te vertonen. Bij toediening van extracten van kurkuma en laurierblad merkten de onderzoekers een hoge antioxidant werking die apolipoproteïne AI glycation en LDL fagocytose voorkomt en cholesterylester transfer protein afremt.

    Aspirine wordt te lang gebruikt als onderdrukkingstherapie.

    Aspirine is uitgegroeid tot een gemakkelijk in te zetten therapie aanbevollen bij onnodige omstandigheden. De nieuwe FDA waarschuwing over aspirine kan helpen dat patiënten zich beginnen vragen stellen en kunnen voorkomen dat velen zich vastklampen aan aspirine voor tijdelijke verlichting en valse preventie.

    "Het is een nuttig om mensen te waarschuwen dat aspirine geen gewone therapie is," aldus Allen Taylor, hoogleraar aan Georgetown University School of Medicine. "Het is niet onschuldig."

    Met geen enkel bewijs voor preventieve werking is aspirine eigenlijk gewoon een gemakkelijk middel in de "vlug-vlug" samenleving. Als het de maagwand beschadigt na een tijd, waardoor interne bloedingen kunnen ontstaan, is er echt geen reden om te kiezen voor die pil, vooral wanneer er hartvriendelijke middelen zijn binnen handbereik.

    Oorspronkelijk artikel: "FDA warns against excessive aspirine use" Saturday, May 10, 2014 by: L.J. Devon, Staff Writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/2006/2947698_Aged_garlic_extract_retards_progression_of_coronary_artery_calcification.html   
    http://science.naturalnews.com/2011/375835_Turmeric_and_laurel_aqueous_extracts_exhibit_in_vitro_anti_atherosclerotic.html   
    http://www.bloomberg.com/news/2014-05-05/limit-use-of-aspirin-to-prevent-heart-attack-fda-says.html   
    http://www.fda.gov/Drugs/ResourcesForYou/Consumers/ucm390574.htm   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16999221   
    http://www.nutraingredients-usa.com/Research/Beetroot-hawthorn-berry-blend-may-boost-heart-health   

    12-05-2014, 21:13 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:aspirine, FDA, inwendige bloedingen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Langer leven met de zon

    Wetenschap vindt dat het schuwen van de zon het risico op overlijden verdubbelt.


    ( NaturalNews ) De voordelen van regelmatige blootstelling aan de zon voor een optimale gezondheid zijn bevestigd door één van de meest uitgebreide studies over het verband tussen vitamine D en vroege sterfte. Onderzoekers uit Zweden vonden, na het compileren van de resultaten van een 20 jaar durend onderzoek begonnen in de vroege jaren negentig, dat het vermijden van natuurlijk zonlicht en jezelf insmeren met zonnebrandcrème telkens je naar buiten gaat  eigenlijk het risico op vroegtijdig overlijden verdubbelt.


    De studie van het Karolinska Instituut in Solna evalueerde bijna 30.000 vrouwen in de loop van twee decennia door het bijhouden van hun buitengedrag in combinatie met kans op kanker en vroegtijdige sterfte.  Gedurende die periode werd aan de vrouwen gevraagd  op bepaalde tijdstippen aan te geven hoe vaak ze naar zonnestudio's gingen of tijd doorbrachten in de volle zon zonder zonnebrandbescherming.


    Aan het eind van de onderzoeksperiode waren 2.545 deelneemsters overleden en veel van hen hadden weinig of geen tijd doorgebracht in de zon.  Aan de andere kant hadden de nog overlevenden regelmatig tijd doorgebracht in de zon waardoor hun huid vitamine D had aangemaakt onder invloed van de ultraviolet B (UVB) straling.  Over het algemeen hadden de vrouwen die de zon hadden geschuwd dubbel zoveel kans op vroegtijdig overlijden dan de anderen.


    "Uit de resultaten van dit onderzoek bleek duidelijk dat de kans op sterfte bij de vrouwen die blootstelling aan de zon hadden vermeden, vergeleken met de groep met meeste blootstelling, het dubbele was", aldus hoofdauteur van de studie Dr Pelle Lindqvist over de bevindingen. "Restrictief advies over blootstelling aan de zon in landen met een lage intensiteit van het zonlicht zou in feite schadelijk zijn voor de gezondheid van vrouwen."


    Onderzoek onthult dat huidmelanomen veroorzaakt worden door te weinig zonlicht.

    Hoewel vaak blootstelling aan de zon als de meest prominente oorzaak van huidkanker wordt aanzien, werd in het onderzoek gevonden dat het ook beschermende voordelen heeft.  
    Volgens de studie ontwikkelden minder vrouwen in de meer blootgestelde groep huidmelanomen en diezelfde vrouwen toonden ook 10 procent minder kans om te sterven aan huidkanker in vergelijking met vrouwen die de zon vermeden.


    Dit is een slag in het gezicht van de overheid in die aanbeveelt de zon te vermijden als bescherming tegen huidkanker. Het vermijden van de zon verhoogt niet alleen daadwerkelijk het risico op huidkanker maar het confronteert ook mensen met een verhoogd risico op het ontwikkelen van andere nadelen in verband met vitamine D-deficiëntie, waaronder vermoedelijk uitgeroeide aandoeningen zoals rachitis.


    "De auteurs stellen dat ons lichaam zonlicht nodig heeft om essentiële vitamine D aan te maken die ons helpt voorkomen om sommige soorten kankers aan te maken," verklaarde Professor Dorothy Bennett van de Universiteit van St. George's in Londen aan The Telegraph. "Degenen die de zon vermijden en/of het grootste deel van hun huid bedekt houden worden geadviseerd om vitamine D-supplementen in te nemen."


    Met de schatting dat meer dan de helft van de wereldbevolking een tekort aan vitamine D heeft, zouden nieuwe aanbevelingen geen overbodige luxe zijn. Elk systeem van het lichaam heeft vitamine D nodig op niveaus die veel hoger zijn dan de gemiddelde persoon  ontvangt op een dagelijkse basis.


    "Vitamine D- tekort veroorzaakt groeiachterstand en rachitis bij kinderen en kunnen resulteren in osteopenie, osteoporose en toename van het risico op fracturen bij volwassenen", besluit een studie uit 2008 over vitamine D en gezondheid gepubliceerd in het tijdschrift Advances in Experimental Medicine and Biology.

     "Vitamine D-tekort is pandemisch geassocieerd met andere ernstige gevolgen, zoals verhoogd risico van gewone  kankers, auto-immuunziekten, infectieziekten en cardiovasculaire ziekten."

    Oorspronkelijk artikel: "Science proves that avoiding sunshine doubles your risk of death", Sunday, May 11, 2014 by: Jonathan Benson, staff writer, Natural News.

    N.v.d.r. Volgens verschillende bronnen zou dagelijks blootstellen aan de zon gedurende maximum 20 minuten ideaal zijn.  Men kan ook zijn toevlucht nemen tot de UVB lampen die vooral bij donkere dagen kunnen zorgen voor de nodige UVB stralen.

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/vitamin_d.html   
    http://www.businessinsider.com/why-avoiding-sunshine-could-mean-an-early-death-in-women-2014-5   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18348443   
    http://www.news4all.org/mijn-uvb-lamp   
    http://www.telegraph.co.uk/science/science-news/10811734/Why-avoiding-sunshine-could-kill-you.html   

    12-05-2014, 15:29 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:zonneschijn, vitamine D,
    11-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamine B tegen Alzheimer

    Neem je vitamine B?

    Vitamine D en C krijgen tegenwoordig alle aandacht ten nadele van de familie van B-vitaminen die 8 vitaminen omvatten.

    Ter herinnering, vitamines zijn essentiële voedingsstoffen voor de goede werking van je lichaam. Zonder hen kan je voortijdig verouderen en lijden aan gezondheidsproblemen van allerlei aard zoals dementie, kanker, hartstilstand ...

    Wat is er met onze B-vitaminen gebeurd?

    In principe komen de vitaminen uit onze voeding. Echter bevat onze moderne voeding veel minder vitaminen dan vroeger. Nochtans is er veel meer aanbod in voeding dan vroeger. Mango's bijvoorbeeld waren nog zeldzaam een paar jaar terug. De mango is nu de zesde meest geproduceerde vrucht in de wereld!

    Men kan het hele jaar tomaten kopen (geur en smaak niet gegarandeerd) wat kort geldeden ondenkbaar was. Denk aan de heldendaden van Magellan als je de volgende keer smult van de lekkere avocado's rechtstreeks uit Chili en Australië!

    Echter is het huidige fruit niet zo rijk meer aan essentiële micronutriënten. De kwaliteit van de basis groenten is niet zoals vroeger. Gevolg: wij hebben vaak een tekort aan vitamine B waardoor supplementen nodig zijn geworden.

    B-vitamines zijn kwetsbaar.

    Het lichaam slaat de verkeerde B-vitaminen (behalve B12) op. Als uw eetgewoonte ongezond is zullen uw reserves snel opraken. Een tekort aan vitamine B is altijd dichtbij.

    Bovendien zijn de B-vitamines broos en lossen ze op in water. Ze zijn zeer kwetsbaar voor koken en alcohol. Geraffineerde granen en voedselverwerking vernietigen vitaminen B.

    Voor een optimale gezondheid is het belangrijk om uw niveaus van vitamine B in evenwicht te brengen in het kader van een gezonde voeding. 

    Verminder de kans op dementie (vitamines B6, B9, B12).

    Een interessante eigenschap van de B-vitaminen is het helpen voorkomen dat je hersenen krimpen. Met het ouder worden verliezen de hersenen aan massa - ongeveer 0,5% per jaar. Dit verschijnsel wordt geassocieerd met dementie en Alzheimer.

    Aangezien de epidemie van Alzheimer ons serieus belaagt is het belangrijk om maatregelen te nemen om zich te beschermen.

    Hoewel de ziekte van Alzheimer nog steeds niet helemaal doorgrond is, is het duidelijk dat voeding een rol kan spelen vooral met name B6, B9 en B12.

    De hersenen krimpen wanneer je te veel homocysteïne, een aminozuur, hebt. Om zich te ontdoen van overtollige homocysteïne is het noodzakelijk om de vitaminen B6, B9 en B12 te nemen.

    Een studie werd uitgevoerd 2 jaar terug. Proefpersonen die vitamines B6, B9 en B12 namen hebben de achteruitgang van hun hersenen langzamer zien evolueren met liefst 90%.

    Verminder het risico op een beroerte (vitamines B6, B9, B12).

    Door het wegwerken van homocysteïne met vitaminen B kan ook het risico op een beroerte verminderen, zelfs als men al een beroerte heeft meegemaakt.

    Een meta-analyse werd uitgevoerd van 19 klinische studies over een periode van 6-85 maanden. Men vond na vergelijking met een placebo dat de B-vitaminen het risico op een beroerte reduceerde met 12%.

    Gebrek aan energie? Denk aan de vitaminen B1, B2, B3, B5, B6 en B8!

    B-vitaminen zijn essentieel voor de groei en ontwikkeling van het lichaam. Zij regelen enzymen en eiwitten van het lichaam om de voeding om te zetten in energie.

    Vitamine B3, bijvoorbeeld, kan chemische boodschappers produceren in de hersenen en hormonen om de werking van het lichaam te stimuleren. Vitamine B1 zet glucose om in energie om je hersenen beter te doenfunctioneren. Vitamine B2 verbetert het gezichtsvermogen en de huid. 

    Anderzijds kunnen de B-vitaminen de concentratie verbeteren en onderhouden zij het zenuwstelsel. Een studie van 422 Japanse gemeentelijke medewerkers toonde aan dat vitamine B6 rechtstreeks verband heeft met een betere geestelijke gezondheid en minder depressie.

    Zwangere vrouwen, vergeet je vitamine B9 niet.

    Als u van plan bent zwager te worden of al zwanger bent, is het belangrijk om uw niveaus van vitamine B9 in het oog te houden.

    Deze vitamine helpt bij de vernieuwing van cellen en is betrokken bij de productie van rode bloedcellen, maar nog belangrijker, het risico op een miskraam, ernstige aangeboren afwijkingen (spina bifida) en autisme vermindert.

    Het is om deze reden dat vitamine B9 routinematig wordt aanbevolen door gezondheidswerkers en gezondheidsautoriteiten in Europa en Amerika.

    Om een ​​hoog gehalte aan vitamine B9 behouden is het belangrijk om maximaal bladgroenten te eten of een supplement te nemen..

    Gebrek aan vitamine B9 kan ook leiden tot bloedarmoede - tekort aan rode bloedcellen.

    Om te onthouden.

    Dit is slechts een fractie van de voordelen van de vitamines B. Ze beïnvloeden veel lichaamsfuncties. Het totale effect van B -vitaminen is aanzienlijk .

    Ongeacht de leeftijd is een voldoende gehalte aan B-vitaminen belangrijk om de kwaliteit van het dagelijks leven te verbeteren. Vooral als je bang bent voor een cognitieve achteruitgang of bij zwangerschap.

    De makkelijkste manier om je vitaminegehalte op peil te houden is een vitamine B-complex te nemen.

    De meeste complexen bevatten geen vitamine B8 en B12. Vitamine B8 komt veel voor in voedingsmiddelen (eigeel, avocado, banaan, enz. . ) , dus ze is vaak overbodig als suppletie. Vitamine B12 kan allergie veroorzaken, vandaar dat dit meestal niet voorkomt in de complexen (controleren is de boodschap).

    De meeste complexen bevatten ook magnesium wat meegenomen is want dit mineraal is zeer belangrijk voor de goede werking van het lichaam.

    Oorspronkelijk artikel: "Prenez-vous des vitamines B?", Néo-Nutrition, La lettre de la nutrithérapie, 9 Mai, 2014.

    Bijlagen:
    http://www.betterhealth.vic.gov.au/bhcv2/bhcarticles.nsf/pages/Vitamin_B?open   
    http://www.clinicalnutritionjournal.com/article/S0261-5614%281100005-7/abstract   
    http://www.naturalnews.com/040787_B_vitamins_Alzheimers_dementia.html   
    http://www.passeportsante.net/fr/Solutions/PlantesSupplements/Fiche.aspx?doc=magnesium_ps   
    http://www.vitasearch.com/get-clp-summary/40744   

    11-05-2014, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:vitamine B, Alzheimer, dementie, zwangerschap
    10-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noten gezond

    Vecht tegen hart- en vaatziekten en verminder het risico op kanker met een dagelijkse dosis noten.

    (NaturalNews) Noten zijn lange tijd een populaire snack geweest. Goedkoop, gemakkelijk mee te nemen op reis. De grote verscheidenheid zorgt ervoor dat iedereen zijn gading vindt. Alsof dat nog niet genoeg is zijn er een aantal gezondheidsvoordelen bij het dagelijks eten van een handvol noten.

    Recente studie bevestigt de voordelen van noten.

    The New England Journal of Medicine publiceerde onlangs een studie die benadrukt hoe goed noten iemands gezondheid beschermen. Personen die slechts één portie noten per dag aten vertoonden een significante vermindering van de kans op hart- en vaatziekten. Een dagelijkse dosis van noten resulteerde in een bijna 30% lager risico op hart- en vaatziekten.

    Andere voordelen van noten.

    De onderzoekers vonden verder dat de sterfgevallen door kanker bij mensen die dagelijks een portie noten aten, 11% minder was.

    Het verwijderen van andere factoren.

    Onderzoekers vonden dat personen die dagelijks een portie noten aten gezonder waren . De noteneters hadden meer kans magerder te zijn, niet te roken, algemeen voorkeur te geven aan gezond voedsel en regelmatig beweging te nemen. Hoewel deze elementen ook invloed hebben op ziekte en dood gebruikten de onderzoekers statistische methoden om die in hun onderzoek te elimineren.

    De onderzoekers vonden verder dat de soort noten geen invloed op de resultaten. Onder noten verstaat men over 't algemeen cashewnoten, amandelen, pistachenoten, walnoten en pecannoten maar ook pinda's geven dezelfde voordelen. Omdat noten veel calorieën bevatten beveelt het FDA aan zich te beperken tot 50 gram per dag.

    Oorspronkelijk artikel: "Fight heart disease and lower cancer risk with a daily dose of nuts", Friday, May 09, 2014 by: Dr. Sofiya.

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/nuts.html   
    http://www.health.com/health/gallery/0,,20585485,00.html   
    http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/heart-disease/in-depth/nuts/art-20046635   
    http://www.thedoctorwillseeyounow.com/content/nutrition/art4204.html   

    10-05-2014, 12:31 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:noten, kanker, hartkwalen
    07-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergeten remedie

    Kanker: de vergeten remedie.

    Wij zijn in 1890 in New York . Het is nacht. Dr. William Coley ligt te woelen in bed. Gisteren zag deze jonge 28 jarige chirurg voor het eerst één van zijn patiënten sterven. Deze patiënt, Elizabeth Dashiell overleed aan botkanker. Dr Coley wordt overweldigd door schuld en hulpeloosheid.

    's Ochtends verlaat hij zijn huis maar in plaats van zoals gebruikelijk naar het New York Cancer Hospital te gaan waar hij werkt, beslist hij naar Yale te vertrekken. Yale is de grote universiteit die op twee uur treinen ten noorden van de stad ligt in de naburige staat Connecticut. Yale was al in die tijd wereldwijd bekend om zijn medisch onderwijs. De bibliotheek van de Universiteit heeft archieven van alle op dit moment bekende ziekten die gedetailleerd de ziekte van miljoenen patiënten te beschrijven.

    Hier zoekt Dr Coley naar gevallen van "sarcoom" vergelijkbaar met degene waaraan zijn patiënt is overleden. Sarcoom is een vorm van kanker. Dr Coley hoopt op gevallen van patiënten die genezen zijn van dezelfde kanker waaraan zijn patient leed. Hij is ervan overtuigd dat er ergens een behandeling moet zijn die redding brengt.

    Meer dan twee weken van zoeken blijken tevergeefs. Hij doorzoekt massa's stoffige dossiers. Maar de conclusie is altijd ddezelfde: patiënt overleden. Hij begint te wanhopen en denkt aan opgeven tot hij op een avond een verbazingwekkende ontdekking doet.

    Mysterieuze genezing.

    Dr Coley legde onbewust zijn hand op een geval dat de behandeling van kanker radicaal verandert. Hij ontdekt het dossier van een man wiens sarcoom op mysterieuze wijze verdween na een besmettelijke ziekte. De ziekte, erysipela genoemd, is vandaag bijna geheel verdwenen. Het is een huidinfectie veroorzaakt door de Streptococcus bacterie. Ze manifesteert zich door rode vlekken die het gezicht kunnen aantasten, maar vaker voorkomt op de benen en gaat gepaard met koorts. Op zich is het geen ernstige ziekte.

    Onmiddellijk na het uitbreken van erysipelas was de sarcoom van de patiënt plotseling verdwenen. Dr Coley verdiepte zich meer in soortgelijke gevallen en vond meerdere in de archieven: telkens was de kanker (sarcoom) verdwenen na een eenvoudige huidinfectie!

    Hij ontdekte dat andere pioniers als Robert Koch (die de beroemde Koch bacil verantwoordelijk voor tuberculose ontdekte), Louis Pasteur en de Duitse arts Emil von Behring, die de eerste Nobelprijs voor de Geneeskunde kreeg in 1901, ook gevallen hadden gemeld van spontane regressie van kanker na verschijnen van erysipela.

    Ervan overtuigd dat dit geen toeval kon zijn, besloot Dr Coley een patiënt die leed aan keelkanker in te enten met de Streptococcus bacteriën die verantwoordelijk zijn voor erysipelas. Het experiment werd uitgevoerd op 3 mei 1891 bij een zeker Zola. Onmiddellijk trad regressie op van zijn kanker  en verbeterde zijn gezondheid aanzienlijk. Hij herwon zijn gezondheid en leefde nog acht en een half jaar.

    Dr Coley creëerde een mengsel van dode en dus minder gevaarlijke bacteriën genaamd Coley's toxines. Dit mengsel werd toegediend door injectie tot de koorts optrad. De remedie was effectief, ook in het geval van uitgezaaide tumoren.

    Een 16-jarige gered van kanker.

    De eerste patiënt om Coley's toxines te ontvangen was de jonge John Ficken, een 16-jarige jongen die leed aan een enorme abdominale tumor. Op 24 januari 1893 ontving hij zijn eerste injectie, die daarna om de twee of drie dagen werd herhaald en direct in de tumor werd gegeven. Bij elke injectie was er koorts ... en tumor regressie. Al in mei 1893, 4 maanden later, had de tumor nog slechts een vijfde van de oorspronkelijke grootte. In augustus was hij nog nauwelijks merkbaar. John Ficken genas uiteindelijk en stierf 26 jaar later aan een hartaanval.

    Hoe deze ontdekking in de kiem werd gesmoord.

    Maar Coley's gifstoffen hadden een formidable "concurrent": de ontwikkeling van machines voor radioactieve straling, gemakkelijker te industrialiseren.

    Coley zelf kocht twee radiotherapie machines. Hij concludeerde al snel hun lagere efficiëntie. Veertig jaar lang bleef hij met succes gebruik maken van zijn Coley toxines tot zijn dood 16 april 1936.

    De grote clan van de chemotherapie zorgde ervoor dat de remedie van dr. Coley, veel eenvoudiger, veiliger en een stuk minder duur, in de vuilnisbak van de geneeskunde belandde.

    1999: Coley's toxines worden weer opgerakeld.

    eHet verhaal eindigt hier gelukkig niet. In 1999 openen onbevooroordeeld onderzoekers de achtergelaten archieven van Dr Coley. Ze vergeleken zijn resultaten met die van de modernste behandelingen tegen kanker. En zij vonden ze superieur!

    "Wat dr. Coley deed voor de sarcoom patiënten in zijn tijd was effectiever dan wat wij voor deze patiënten doen vandaag," zei Charlie Starnes, een onderzoeker bij Amgen, één van de eerste toonaangevende wereldwijde biotechnologische bedrijven, dat in Frankrijk samenwerkt met het 'Institut National du Cancer'.

    De helft van de door sarcoom getroffen patiënten leefden tien jaar of meer na de Coley behandeling, tegen 38% met de nieuwste therapieën. De resultaten van de zieke patiënten van nierkanker en eierstokkanker waren ook hoger.

    Grote hoop voor zieke kankerpatiënten.

    Vandaag heeft een Amerikaans bedrijf, MBVax, het onderzoek naar de Coley toxines hervat.

    Hoewel het nog niet heeft geleid tot grootschalige studies voor hun marketing, hebben tussen 2007 en 2012, 70 mensen kunnen profiteren van deze therapie.

    De effecten waren zo positief dat het groot wetenschappelijk tijdschrift 'Nature' er melding heeft van gemaakt in zijn decembernummer 2013 [1]. De informatie is ook overgenomen door het Franse magazine Le Point van 8 januari 2014 [2].

    Mensen die hebben geprofiteerd van deze niet- goedgekeurde therapie waren getroffen door terminale kanker, waaronder melanoom, lymfoom, kwaadaardige tumoren in de borst, prostaat en eierstokken. Het is gebruikelijk in ziekenhuizen om mensen in zeer moeilijke situaties innovatieve therapieën te laten ondergaan die worden ontzegd aan anderen.

    Ondanks de extreme ernst van deze kankers, veroorzaakten de Coley toxines een vermindering van de tumoren in 70 % van de gevallen, en zelfs complete remissie bij 20 % van de gevallen, volgens MBVax.

    Het probleem waarmee de onderneming geconfronteerd wordt is dat het op grote schaal testen volgens de huidige regelgeving en het oprichten van een productie eenheid volgens de Europese of Noord-Amerikaanse normen honderden miljoenen dollars vereist.

    Wat mogelijk was in 1890 in het kantoor van een New Yorkse arts, gepassioneerd door zijn missie, is nu bijna onmogelijk geworden in onze hyper technologische wereld die hyper verstikt is door regelgeving.

    [1] DeWeerdt S. Bacteriology : A caring culture. Nature 2013 Dec 19;504(7480):S4-S5.

    [2] Ce vaccin contre le cancer... qui ne sera pas commercialisé

    Oorspronkelijk artikel: "Cancer: le remède soublié" par Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation, le 7 May, 2014.

    Bijlagen:
    http://www.lepoint.fr/invites-du-point/didier_raoult/ce-vaccin-contre-le-cancer-qui-ne-sera-pas-commercialise-08-01-2014-1777963_445.php   

    07-05-2014, 22:47 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Tags:kanker, vergeten remedie,
    01-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Walnoten

    Walnoten: de perfecte voeding voor onze hersenen.


    ( NaturalNews ) Walnoten zijn de grote éénzadige vruchten van de notenboom. Hoewel verschillende soorten noten bestaan is de Engelse walnoot, van Perzische oorsprong, de populairste. In feite zijn bijna alle hedendaagse commercieel geproduceerde walnoten ofwel Engelse walnoten of hybriden daarvan.  Andere soorten noten, zoals de zwarte walnoot, worden zelden gekweekt vanwege hun relatief zware schelpen en het moeilijk kunnen pellen.
    Walnoten zijn zeer voedzaam en hun voordelen voor de gezondheid zijn al eeuwenlang bekend in China en India.  Ze zijn net zo vereerd in het Westen en uit een groot aantal studies blijkt dat ze daadwerkelijk helend werken.


    Hersenondersteunende vetten.
    Walnoten zijn rijk aan omega 3 en omega 6 vetzuren met name het plantaardig omega 3 vet, alfalinoleenzuur.  Deze gunstige vetten, die dezelfde zijn die onze hersenen en het zenuwstelsel bevatten, geven walnoten aanzienlijke hersenondersteunende eigenschappen.  Zo ontdekte een studie gepubliceerd in Plant Foods for Human Nitrition van november 2011 dat ratten die werden gevoed met walnoten gedurende 28 dagen een "significante verbetering in het leren en van het geheugen" vertoonden in vergelijking met de controlegroep. Uit een tweede studie, gepubliceerd twee jaar later blijkt dat de vetzuren in notenextracten leeftijdsgebonden ontstekingen en oxidatieve stress in de hippocampus van de hersencellen kunnen voorkomen.

    Studies hebben de regelmatige consumptie van walnoten ook in verband gebracht met talrijke andere hersengerelateerde eigenschappen, waaronder het voorkomen van neurodegeneratieve ziekten zoals dementie en de ziekte van Alzheimer. Net als kokosolie, een ander levensmiddel dat de cognitieve functie verhoogt, vloeien bijna al deze voordelen  voort uit de hoge concentraties van de heilzame vetten in walnoten.


    Kankerpreventie.

    Volgens een studie gepubliceerd in The Journal of Nutrition in april 2014, kenden muizen die werden geïmplanteerd met menselijke borstkanker en gevoed met één op walnoten gebaseerde dieet een gigantische 80 procent daling van de tumorgroei in vergelijking met de controlegroep.  De studie vond ook dat walnoten de groei van darm-, prostaat- en renale kanker bij muizen vertraagde en dat het consumeren van de hele walnoten het beste resultaat gaf. De onderzoekers schreven deze resultaten toe aan bepaalde antioxidanten in walnoten, zoals tocoferolen, betasitosterol en pedunculagin bekend om hun antikanker eigenschappen.


    Versterking van het cardiovasculair systeem.
    Voedingsmiddelen rijk aan heilzame vetten staan bekend om onze cardiovasculaire systemen te verbeteren en walnoten zijn daarop geen uitzondering. Een recente studie gepubliceerd in The Journal of Nutrition bijvoorbeeld ontdekte dat walnoten "de slechte" LDL cholesterol en bloeddruk verlagen.  Daarom adviseren de onderzoekers dat mensen meer walnoten toevoegen aan hun voeding om hart- en vaatziekten te voorkomen. Opkomend bewijs suggereert ook dat walnoten de endotheelfunctie kan stimuleren waardoor ze een goede behandeling  zijn voor diabetes type II.


    Goede bron van aanvullende voedingstoffen.
    Hoewel het hoog gehalte aan goede vetten in walnoten altijd de grootste trekpleister zal zijn, mogen we niet de verrassend hoge concentraties van voedingsstoffen zoals calcium, ijzer, magnesium, fosfor, zink en de meeste B-vitaminen over het hoofd zien. Walnoten bevatten bijzonder veel magnesium, een essentieel macromineraal dat bij naar schatting 50 tot 80 procent van de bevolking tekorten vertoont. Net als de meeste noten zijn walnoten ook een goede bron van eiwitten, maar het eiwit is niet compleet (dat wil zeggen dat deze niet alle acht essentiële aminozuren bevat).
    Walnoten worden het best rauw gegeten en heel. Terwijl een heleboel mensen een hekel hebben aan de bittere huid bevat juist deze 90 procent van de belangrijkste kankerbestrijdende anti-oxidanten.


    Oorspronkelijk artikel: "Walnuts: the perfect foor for our brains", Thursday, May 01,2014 by: Michael Ravensthorpe, Natural News."

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/Walnuts.html   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22048906   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23321679   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24500933   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24500935   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24500939   

    01-05-2014, 17:43 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:walnoten, kankerpreventie, hersenen
    21-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rode biet gezond

    Vijf gezondheidseigenschappen van rode biet.

    (NaturalNews) Rode biet wordt als sinds de oudheid door de mens geconsumeerd. Zelfs de oude Grieken en Romeinen dachten dat de bietjes veel vitaminen en mineralen bezaten. Recente studies bewijzen niet alleen dat zij geladen zijn met waardevolle voedingsstoffen, maar dat rode biet eten een geweldige manier is om ervoor te zorgen dat een persoon gezond blijft.

    Als knolgewas groeit het roodachtig en bolvormig deel van de rode biet ondergronds terwijl het bovengronds een weelderig
    geheel van bladeren vertoont. Ze groeit zowel in tropische als gematigde gebieden en het duurt ongeveer twee maanden om tot wasdom te komen. Hoewel de planten al duizenden jaren gekweekt worden om hun dieetvoordelen is het is pas sinds kort dat de voordelen voor de gezondheid zijn onderzocht.

    1 . Rode biet verbetert seks.
    De oude Romeinen waardeerden de rode biet als een afrodisiacum en kweekten haar daarvoor. Hedendaagse wetenschap ondersteunt deze Romeinse praktijk. Onderzoekers hebben gevonden dat de bietjes grote hoeveelheden boor bevatten, een element dat direct betrekking heeft op de productie van geslachtshormonen bij de mens.

    2 . Rode biet egaliseert de geestelijke gezondheid.
    Betaïne dat door artsen wordt gebruikt om depressie te behandelen zit volop in rode biet. Een ander belangrijk element dat rode biet bevat is tryptofaan waarvan is aangetoond dat het een gevoel van welzijn geeft en de geest ontspant. Rode biet is ook zeer efficient om de bloeddruk te verlagen wat kan helpen om de effecten van stress op het lichaam te compenseren.

    3 . Rode biet verhoogt het energieniveau.
    Omdat de suiker in rode bieten langzaam vrijkomt in het lichaam en het suikergehalte hoog is, helpen ze constante energie niveaus te handhaven. In vergelijking met voedingsmiddelen, zoals chocolade, waarvan de suikers snel vrijkomen in het lichaam, duurt de boost van rode biet, die ook laag is in calorieën, veel langer.

    4 . Rode biet is rijk aan vitaminen en mineralen.
    Rijk aan vitamine B en ijzer is rode biet is vooral gunstig voor vrouwen die zwanger zijn. Vitamine B en ijzer zijn nodig voor de groei van nieuwe cellen en het aanvullen van het ijzergehalte van vrouwen. Bovendien bevatten de bietjes volgende vitaminen en mineralen : vezels, fosfor, kalium , foliumzuur , bètacaroteen, vitamine A, magnesium, vitamine C en betacyanin .

    5 . Rode biet helpt het lichaam reinigen.
    Rode biet werkt mee aan het reinigen van de lever. Ze kan de bloed zuiveren en er is aangetoond dat ze bepaalde vormen van kanker kan voorkomen. Het eten van rode biet kan ook aangeven of een persoon een te lage hoeveelheid maagzuur heeft. Dit wordt weergegeven als de urine roze kleurt .

    Het toevoegen van rode biet aan het dieet is eenvoudig. Veel mensen voegen rode biet gepureerd en gekookt toe aan hun smoothies. Een andere manier om ze te bereiden is ze dun te snijden en ze te roosteren na ze te hebben besprinkeld met olijfolie.

    Oorspronkelijk artikel: "Five health benefits of beetroot", Friday, April 18, 2014 by: Sandeep Godiyal, Natural News.

    N.v.d.r.: Ik vind geraspte rode bietjes lekker samen met een geraspte biologische appel, wat mayonaise of een lekkere olie naar smaak er onder mengen maakt het geheel smeuïg.

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/beets.html   
    http://www.bbcgoodfood.com/howto/guide/ingredient-focus-beetroot   
    http://www.herbwisdom.com/herb-beetroot.html   
    http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=49   

    21-04-2014, 22:19 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Tags:rode biet, energie, gezonde groenten
    20-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamine A bij kanker

    Vitamine A derivaat helpt precancereuze cellen zich terug om te zetten in gezonde cellen.


    ( NaturalNews ) Volgens een studie uitgevoerd door onderzoekers aan de Thomas Jefferson University en gepubliceerd in maart 2014 in het International Journal of Oncology kan éen van de chemische stoffen dat het lichaam produceert uit vitamine A precancereuze cellen terug omzetten in gezonde cellen zelfs op genetisch niveau.


    Het onderzoek werd ondersteund door subsidies van vrienden van een eerdere test op borstkanker en de Pennsylvania Breast Cancer Coalition.


    Hoewel onderzoekers al enige tijd geloofden dat vitamine A een rol kon spelen bij kankerpreventie of -behandeling, waren studies niet overtuigend door de gemengde resultaten die ze boden.  De nieuwe studie geeft een antwoord op deze langdurige puzzel: Vitamine A heeft alleen invloed op kankercellen op een zeer specifiek punt in hun ontwikkeling en dan nog alleen in zeer specifieke dosissen.


    Vier soorten cellen.


    De onderzoekers stelden menselijke borstcellen in verschillende stadia van kankerontwikkeling bloot aan verschillende concentraties retinoïnezuur, één van de door het lichaam geproduceerde chemicaliën uit het metabolisme van vitamine A.  De cellen werden geclassificeerd als normaal, precancereus, kanker of volledig agressief.


    Hoewel retinoïnezuur geen effect bleek te hebben op de normale, kanker of volledig agressieve cellen, was het effect op precancereuze cellen opvallend.  Deze keerden terug naar de karakteristieke vorm van normale cellen en veranderden hun genetische expressie naar normaal.


    "We waren in staat om dit effect van retinoinezuur te zien omdat we op zoek waren naar vier verschillende stadia van borstkanker," zei onderzoeker dr. Sandra V. Fernandez. "Het was  interessant  om te zien of deze resultaten ook zouden gelden voor patiënten."


    De onderzoekers vonden dat er 443 afzonderlijke genen zijn die hun expressie veranderen als een borstcel verandert van normaal tot kanker.  Blootstelling aan retinoïnezuur bracht de expressie van elk van deze genen terug tot normale niveaus.
    "Het lijkt erop dat retinoinezuur effect uitoefent op een gedeelte van de kankercellen via de modulatie van de epigenome", zei Fernandez.


    Naast het vinden dat retinoïnezuur geen effect heeft op kanker- of volledig agressieve cellen, ontdekten de onderzoekers dat slechts één van de geteste concentraties het volledig effect op de precancereuze cellen tot gevolg had.  Concentraties lager dan ongeveer 1 micromolair hadden geen effect en hogere concentraties waren minder effectief.


    De onderzoekers zijn nu van plan om retinoinezuur te testen op dieren met precancereuze cellen. Als deze studies succesvol zijn kunnen zij vervolgens overgaan naar het testen van de stof op mensen.


    Eet groenten.


    Deze bevindingen zijn slechts één van de vele redenen om veel oranje en geel gekleurde vruchten en groenten te eten, die rijk zijn aan de betacaroteen dat in het lichaam verandert in vitamine A. Andere voedingsmiddelen met een hoog vitamine A zijn onder andere vlees en zuivelproducten.
    Vitamine A is essentieel voor de vorming en het behoud van gezonde botten en zachte weefsels waaronder huid en slijmvliezen. Het speelt ook een belangrijke rol in het immuunsysteem en het gezichtsvermogen; deficiëntie manifesteert zich meestal in problemen met het gezichtsvermogen en een grotere vatbaarheid voor infecties.


    Het eten van betacaroteenrijke groenten en fruit heeft nog een voordeel voor de gezondheid.  Deze voedingsmiddelen zijn ook rijk aan de gerelateerde chemische alfa-caroteen (die ook wordt aangetroffen in felgroene groenten).  In een studie uit 2011 uitgevoerd door onderzoekers van de Centers for Disease Control en Prevention en gepubliceerd in de Archives of Internal Medicine, hadden de mensen met de hoogste bloedspiegels van alfacaroteen, 39 procent minder kans om te sterven in de loop van een 18 jaar durende studie dan die met de laagste niveaus.
    Het grootste effect werd gezien in een verlaagd sterftecijfer aan hart- en vaatziekten en kanker.  Met name bleken alfacaroteenrijke voedingsmiddelen beter dan alle andere groenten als bescherming tegen longkanker.


    Oorspronkelijk artikel: "Vitamin A derivative helps turn precancerous cells back into healthy ones", Saturday, April 05, 2014 by: David Gutierrez, staf writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/Vitamin_A.html   
    http://www.newswise.com/articles/can-vitamin-a-turn-back-the-clock-on-breast-cancer   
    http://www.sciencedaily.com/releases/2014/03/140331095550.htm   

    20-04-2014, 20:30 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:vitamine A, precancureuze cellen, retioninezuur
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honing beste antibioticum

    Wetenschappers ontdekken waarom honing nog steeds het beste antibioticum is.


    ( NaturalNews ) Conventionele antibiotica worden nog altijd onnodig en teveel voorgeschreven. Uit gegevens van  US Centers for Disease Control (CDC) blijkt dat in 2010 maar liefst 833 antibioticavoorschriften werden uitgedeeld op 1.000 personen.


    Conventionele antibiotica maken gebruikers zieker op  lange termijn.

    Artsen schrijven nog altijd onzorgvuldig antibiotica voor bij virale infecties wat nutteloos is omdat antibioticum alleen effectief is bij bacteriële infecties.  Het  overmatig voorschrijven en de overconsumptie maken het moeilijker om toekomstige infecties te bestrijden omdat antibiotica de goede bacteriën in de darmen afbreken.


    In deze medische travestie steken antibiotica-resistente bacteriën de kop op.  De CDC heeft onlangs 20 resistente stammen van bacteriën geïdentificeerd.  Een verslag van 2013 door de CDC meldt dat bij meer dan 2 miljoen mensen antibiotica-resistente infecties werden genoteerd. Conventionele antibiotica maken gebruikers zieker op lange termijn, kwetsbaarder en vatbaarder voor infecties.


    Aangezien deze verontrustende trend zich voortzet, zijn wetenschappers op zoek naar eenvoudiger antwoorden.  Onderzoekers van het Salve Regina University in Newport, Rode Island  ontdekten waarom ruwe honing nog steeds één van de beste natuurlijke antibiotica is.


    Honing bestrijdt infecties op meerdere niveaus en veroorzaakt geen resistente bacteriën.
    Hoofdauteur Susan M. Meschwitz , Ph.D., presenteerde de bevindingen op de 247e Landelijke Vergadering van de American Chemical Society.  Ze meldt: "De unieke eigenschap van honing ligt in zijn vermogen om infecties te bestrijden op meerdere niveaus waardoor het moeilijker wordt voor bacteriën om resistentie te ontwikkelen."


    Meschwitz zegde dat honing een combinatie van wapens heeft zoals polyfenolen, waterstofperoxide en een osmotisch effect.  Honing is een dubbelzijdige vechter met meerdere modaliteiten om bacteriën te doden.


    Eén van die vechtmethoden is het osmose effect.  Dit effect komt van de hoge suikertconcentratie in honing. Bij deze werkwijze wordt water uit de bacteriecellen getrokken waardoor de pathogenen uitdrogen en afsterven.


    Honing breekt de bacteriën af door hun vormen van communicatie te vernietigen.
    Honing bezit ook de eigenschappen de vorming van biofilms te stoppen.  Deze slijmerige biofilms zijn bacteriegemeenschappen die ziekten handhaven. Honing weerhoudt deze biofilms ervan zich te verenigen door het doorbreken van het bacterieel communicatieproces genaamd quorum sensing.  Door het doorbreken van dit proces stopt het communiceren en uitbreiden van hun levensvatbaarheid. Zonder deze communicatiemodus kan de bacterie zijn giftige stoffen die ziekte kunnen veroorzaken niet vrijgeven.


    Meschwitz zegde dat  door het verstoren van de quorum sensing het gedrag van virulente bacteriën verzwakt ' waardoor deze gevoeliger zijn voor conventionele antibiotica."


    Artsen zouden honing eerst moeten voorschrijven en antibiotica als laatste middel gebruiken.
    Honing is zo krachtig bij het vernietigen van bacteriën dat het de eerste wijze van behandeling zou moeten zijn bij de behandeling van een bacteriële ziekte.  Artsen zouden honing eerst moeten voorschrijven omdat het de bacteriën te lijf gaat vanuit meerdere hoeken. Voorgeschreven antibiotica moet de "alternatieve" therapie of het laatste middel zijn.  Honing is krachtiger omdat het de vorming van antibiotica-resistente bacteriën voorkomt. Conventionele antibiotica falen omdat ze zich alleen richten op de essentiële groeiprocessen van bacteriën. Hierdoor kunnen bacteriën weerstand opbouwen in de tijd terwijl de goede bacteriën in de darmen vernietigd worden.

    Honing werkt heel anders door het afbreken van de communicatieprocessen en het dehydrateren van de bacteriestructuren via osmose.  Daarenboven bevat honing krachtige anti-oxidanten in de vorm van polyfenolen.  Meschwitz voegt daaraan toe: "Verschillende studies hebben het verband aangetoond tussen de niet peroxide antimicrobiële en antioxidante activiteiten van honing en de aanwezigheid van phenolics."


    Honing is ook antiviraal, schimmeldodend en zit vol met antioxidanten. 
    Niet alleen is honing antibacterieel maar het is ook antiviraal en antifungaal.  Alleen al deze eigenschappen maken het krachtiger dan conventionele antibiotica. Honing kan onopgemerkte schimmels vernietigen die de oorzaak kunnen zijn van aanslepende ziekten.


    Meschwitz zei dat haar team van onderzoekers het niveau van de antioxidant activiteit van honing heeft gemeten. "We hebben  de verschillende antioxidant polyfenol verbindingen kunnen scheiden en ïdentificeren. In onze antibacteriële studies hebben we de activiteit van honing getest tegen o.a. E. coli, Staphylococcus aureus en Pseudomonas aeruginosa."


    Terwijl veel commerciële merken honing filteren is de beste plaats voor aankoop van medicinale en ongefilterde ruwe honing de lokale honingboer.


    Oorspronkelijk artikel: "Scientists discover why honey is still the best antibiotic", Friday, April 11, 2014 by: L. J. Devon, staff writer, Natural News.

    N.v.d.r. Ikzelf gebruik met succes honingzalf voor het behandelen van kleine open wonden.

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/honey.html   
    http://www.acs.org/content/acs/en/pressroom/newsreleases/2014/march/honey-is-a-new-approach-to-fighting-antibiotic-resistance-how-sweet-it-is.html   
    http://www.nydailynews.com/life-style/health/antibiotics-overused-overprescribed-study-article-1.1313749   
    http://www.sciencedaily.com/releases/2014/03/140316132801.htm   

    20-04-2014, 11:18 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:honing, natuurlijke antibioticum, bacteriƫle resistentie
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!