NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Gezondheid en milieu
Inhoud blog
 • Eieren gezond?
 • Zonlicht noodzakelijk
 • CBD bij huidproblemen
 • Gezonde huid
 • Cacao gezond

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
  Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
  20-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thermografie i.p.v. mammografie

  Thermogrammen - een veilig, nauwkeurig en betrouwbaar alternatief voor mammografie. 


  ( NaturalNews ) Diverse onderzoekers en deskundigen hebben gewezen op een aantal problemen en beperkingen bij het gebruik van mammogrammen als de belangrijkste methode bij de diagnose van borstkanker. Een goed alternatief is thermografie. Thermogrammen zijn veilig, niet giftig, zeer nauwkeurig en goedkoop.

  Wat is thermografie? Thermografie werkt op basis van infrarood warmte emissie door de lichaamsweefsels. Als lichaamscellen over hun gebruikelijke metabole processen gaan geven ze warmte. Kankergezwellen hebben de neiging om meer infrarood warmte uit te stralen dan hun gezonde collega's, dat wil zeggen ze zijn warmer.


  Met informatie over de variërende warmteafgifte kan thermografie beelden tonen die inzicht verwerven in de functionele status van een bepaald gebieden van het menselijk lichaam, in dit geval de borsten.


  Verder, in vergelijking tot normaal weefsel worden kankertumoren ook door het autonome zenuwstelsel gestuurd maar in veel mindere mate. Wanneer bijvoorbeeld koele lucht wordt geblazen over de borsten vermindert het autonome zenuwstelsel de hoeveelheid bloedstroom in normaal borstweefsel als middel van temperatuurregeling. Het bloed en de bloedvaten bij de tumor zijn echter niet onder autonome controle en worden niet koeler - thermografie zal dus abnormale weefsels als "hot spots" tonen.


  Een eenvoudig proces.


  De vrouw die moet worden gescreend staat met ontbloot bovenlijf ongeveer 10 meter van de machine en de opname duurt slechts een paar minuten. De resultaten zijn direct beschikbaar op de monitor en de informatie kan meestal snel worden geïnterpreteerd.
  De vrouw voelt geen pijn, er is geen fysieke compressie van de borsten en geen straling.


  Voordelen van thermografie.

  Omdat noch ioniserende straling noch mechanische druk worden gebruikt, verhoogt thermografie niet het risico op kanker of bevordert het de verspreiding van kanker niet waardoor het een veilige procedure is. Zonder pijn is het proces zelfs comfortabel.
  In tegenstelling tot de mammogrammen die minder nauwkeurig zijn bij dichter borstweefsel wordt de nauwkeurigheid van thermografie niet beïnvloed door weefseldichtheid.


  In het geval van borstkanker kunnen thermogrammen uitsluitsel geven over de ontwikkeling van kanker vijf jaar voor dat mammogrammen in staat zijn om dit te doen. Dit gebeurt door het tonen van de vroege stadia van angiogenese  vorming van nieuwe bloedvaten die een voorloper zijn van tumorvorming. De meeste borsttumoren zijn langzaam gegroeid, tot twee decennia voor de conventionele diagnostische methoden ze konden detecteren. In hun vroeg stadium van ontwikkeling zijn tumoren relatief gemakkelijk te stoppen en om te keren.  Thermogrammen kunnen ook borstkanker opsporen jaren vroeger dan lichamelijke onderzoeken dat kunnen.


  Problemen met mammogrammen.


  De straling heeft de neiging om het risico op borstkanker te verhogen, mogelijk zeer aanzienlijk, vooral wanneer jaarlijks uitgevoerd, daar straling cumulatieve kankerverwekkende effecten kan hebben. Ook kunnen de fysische compressie en manipulatie van de borsten bestaande tumoren verspreiden. De fouten van vals positieve en vals negatieve resultaten zijn hoog. En het is niet effectief gebleken in het verlagen van de totale borstkanker sterftecijfers.


  "Mammografie is geen acceptabele manier om borsten te onderzoeken. De enige reden voor zijn tolerantie is dat het een belangrijke bron van stabiele inkomsten is voor radiologen.  Ze zijn er om mammografie toe te passen en willen geen concurrentie van andere benaderingen," aldus Philip Hoekstra, PhD, een pionier in thermogram gebruik.


  Conclusie.


  Dr Russell Blaylock, oncoloog, hersenchirurg en neurowetenschapper, onderschrijft thermografie als volgt: "Thermografie is goed omdat we weten dat tumoren warm zijn en goedaardige gezwellen hebben de neiging om koel te zijn." Ook hij bekritiseert mammogrammen.


  Terwijl thermografie nogal nieuw en onconventioneel klinkt kennen vooruitstrevende artsen in Europa en de Verenigde Staten het gebruik van deze technologie al sinds 1962. Alleen als de vrouwen andere screening protocollen zullen eisen is er een kans op deze zachte technologie om door te breken.


  Oorspronkelijk artikel: "Thermograms - a safe, accurate and reliable alternative to mammograms", Tuesday, February 18, 2014 by: Reuben Chow, Natural News.


  Bronnen voor dit artikel

  Bollinger, Ty. Cancer: Step Outside The Box. 5th ed. USA: Infinity 510 510 Partners, 2011. Print.

  Somers, Suzanne. Knockout: Interviews With Doctors Who Are Curing Cancer And How To Prevent Getting It In The First Place. NY, USA: Three Rivers Press, 2009. Print.

  Trivieri, Jr., Larry, and Anderson, John W. Alternative Medicine: The Definitive Guide. 2nd ed. New York, USA: Celestial Arts, 2002. Print.

  Blaylock, Russell L, MD. Natural Strategies For Cancer Patients. New York, NY: Kensington Publishing, 2003. Print.

  Bijlagen:
  http://www.naturalnews.com/mammograms.html   
  http://www.naturalnews.com/thermography.html   

  20-02-2014, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  Tags:mammografie, borstkanker, thermografie
  18-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dodend vaccin.

  Kinderen sterven van pentavalent vaccin.

  ( NaturalNews ) Er komt meer en meer weerstand in de ontwikkelingslanden tegen het gebruik van pentavalent vaccins, of vijf-in-één vaccins, die agressief door de gezondheidsautoriteiten worden opgelegd als een vereiste voor de volksgezondheid. Rapporten geven aan dat een toenemend aantal zuigelingen sterven niet lang na de controversiële prik, waarvan wordt gezegd dat het een immuunrespons activeert tegen vijf verschillende ziekten.

  Zo heeft V.S. Achuthanandan, de leider van de oppositie in Kerala, India, onlangs publiekelijk verklaard dat pentavalent vaccins niet langer meer zouden mogen opgenomen worden als onderdeel van de immunisatie, verwijzend naar de vele baby's die zijn overleden na het vaccineren.

  Deze verklaringen komen net op het moment dat de centrale overheid van India versneld wil overgaan tot het uitbreiden van het pentavalent vaccin programma naar de andere 11 Indiase deelstaten. Health.India.com. Minister van Volksgezondheid Ghulam Nabi Azad geeft toe dat er een merkbare toename is geweest van bijwerkingen na toediening van het vaccin tegen difterie, kinkhoest, tetanus, hepatitis B en Hib maar beweert dat deze schade niet het gevolg is van het vaccin .

  Maar vele anderen zijn het daar niet mee eens, met inbegrip van Dr Jacob Puliyel, een kinderarts en lid van de 'National Technical Advisory Group on Immunization. Hij vertelde verslaggevers dat, in tegenstelling tot wat de Indiase regering beweert veel van de sterfgevallen die zich hebben voorgedaan na de toediening van de pentavalent vaccins duidelijke tekenen van een causaal verband aantonen.

  "De sterfgevallen in verband met dit vaccin zijn sporadisch geweest ... en volgt het patroon van anafylaxie reacties, " verklaarde Dr Puliyel . " [ I] Als van een middel bekend is deze vorm van fatale reactie te hebben veroorzaakt is het niet toegestaan ​​om het zonder verdere gevoeligheidstesten toe te dienen ... dat is nog niet gebeurd bij pentavalent .... Al deze sterfgevallen als toevallig bestempelen verdringt de waarheid."

  WHO wetenschappers ontwikkelen instrumenten voor het bijhouden van bijwerkingen na vaccinatie.

  India's 'Adverse Events Following Immunization Committee" ontkent enig verband tussen pentavalent vaccins en de zuigelingensterfte maar het bewijs spreekt voor zich. Zelfs de World Health Organization ( WHO ), die het gebruik van vaccins promoot, geeft toe dat bijwerkingen gebeuren, dat is de reden waarom de groep financiert in onderzoek naar evaluatie-instrumenten voor bijwerkingen.

  Een studie over verwondingen en sterfgevallen in verband met vaccins die werd gepubliceerd in het tijdschrift 'Vaccine' eind vorig zomer, stelt: "Ernstige ziekte of zelfs de dood kan sporadisch optreden na vaccinatie van kinderen."

  Hoewel deze studie daadwerkelijk werd gestart om manieren te zoeken om implicaties na vaccinatie te voorkomen besluit ze nog steeds dat vaccins kunnen en zullen leiden tot ernstig letsel of zelfs de dood in sommige gevallen. Dit lijkt zeker het geval met pentavalent vaccin, waarvan ambtenaren van de gezondheidsdienst keer op keer niet willen toegeven dat het een waarschijnlijke oorzaak is geweest van overlijden bij sommige kinderen.

  In het vrij recente geval van de twee baby's die stierven in Kerala, India, na pentavalent vaccinatie, is uit het post mortemcertificaat gebleken dat het vaccin de oorzaak kon geweest zijn. Het certificaat bepaalt uitdrukkelijk dat geen natuurlijke ziekte, verwonding of aspiratiepneumonie de oorzaak van de dood was, waardoor nog slechts één andere voor de hand liggende factor overschiet.

  "Op basis van de bevindingen van de autopsie, voorlopige rapporten van microbiologische en histopathologische bevindingen, kan geen duidelijke mening over de oorzaak van de dood worden geleverd", luidt de verklaring zoals geciteerd door 'Express Pharma Online'. "Echter kon de dood als gevolg van de vaccinatie ook niet worden uitgesloten.

  Oorspronkelijk artikel:"Children dying from pentavalent vaccine" Tuesday, February 18, 2014 by: Ethan A. Huff, staff writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://health.india.com/news/pentavalent-vaccine-to-be-used-in-11-more-states-is-it-a-good-idea/   
  http://science.naturalnews.com/vaccines.html   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24021304   
  http://www.omsj.org/reports/tozzi%202013.pdf   
  http://www.thehindu.com/news/cities/Thiruvananthapuram/pentavalent-vaccine-caught-in-fresh-row/article5455511.ece   

  18-02-2014, 21:17 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:pentavalent vaccins, India, kindersterfte
  17-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Resveratrol bij diabetes type 2.

  Resveratrol helpt bij diabetes.

  Resveratrol is een buitengewone molecule bij het bestrijden van allerlei kwalen: cellulaire veroudering, ontstekingen, hart- en vaatziekten, neurodegeneratieve ziekten, bestrijding van schadelijke stoffen, tegen de oxidatieve stress, enz...

  Maar weinig mensen weten dat resveratrol ook zeer effectief is tegen diabetes type 2, overgewicht en een hoog cholesterolgehalte.

  Overgewicht, diabetes, alles speelt zich af in de darmen.

  Wij kunnen het niet genoeg benadrukken: de darmflora is absoluut essentieel voor de gezondheid van het lichaam. Deze miljarden bacteriën die deel uitmaken van de flora van onze darmen beschermen tegen externe agressie en zorgen voor de goede werking van onze stofwisseling.

  Paradoxaal genoeg is de darmflora zowel sterk als kwetsbaar. Solide, want een goede darmflora is de beste remedie tegen infecties. Erg kwetsbaar omdat ze snel verzwakt als wij ons slecht voeden.

  Dit is een mooi voorbeeld van samenwerking tussen organisaties: wij herbergen en voeden deze bacteriën en in ruil daarvoor verbinden zij zich ertoe om ons te beschermen en gezond te houden.

  Wee hij die de darmflora niet onderhoudt.

  Verwaarlozing van uw dieet en lichaamsbeweging kunnen de goede bacteriën verzwakken in je darmflora. Dit risico is met name groot als je reglematig kant en klare maaltijden, voedingsmiddelen die rijk zijn aan koolhydraten, enz..., eet.

  Een verarmde darmflora leidt tot chronische ontsteking van de darmen. Deze voortdurende ontsteking is zeer schadelijk voor het lichaam. Ze veroorzaakt een massa van metabolische problemen: insulineresistentie (diabetes), verhoogde vetopslag (overgewicht, obesitas), spierkrampen, enz. . [ 1 , 2 ].

  Verwaarlozing wordt hier niet vergeven. Risico op een hartaanval, hartstilstand, hypertensie en kanker zijn reeël. [ 3 ]. Het ergste is dat diabetes type 2 nog meer trek heeft naar frisdranken en snoep ... De knagende honger zelfs na het eten houdt niet op. Permanente vermoeidheid ontmoedigt het sporten. Permanente gewichtstoename. Het is een vicieuze cirkel waarin het leven al snel ondraaglijk wordt.

  Het probleem van de geneesmiddelen bij diabetes.

  Zoals vaak richt de conventionele geneeskunde zich op de symptomen i.p.v. op de oorzaken van de ziekte.

  Geneesmiddelen tegen diabetes dienen om de insuline te vermeerderen of om uw bloedsuikerspiegel te verlagen. Maar dit zijn de gevolgen van diabetes type 2, niet de oorzaken.

  Bovendien veroorzaken deze geneesmiddelen een aanzienlijk verhoogd risico op hartstilstand gekoppeld aan het cardiale risico van diabetes zelf. [3]

  Welke natuurlijke therapieën staan ons ten dienste?

  De onderzoekers hebben gemerkt dat type 2 diabetes te genezen is zonder medicijnen, simpelweg door te veranderen van levensstijl. Dit is een ongelooflijke kans! Het recept is eenvoudig, het is heel duidelijk en heeft geen bijwerkingen.

  Ten eerste is het essentieel te bewegen. Het is geen geheim: ons lichaam is geprogrammeerd om lange uren te draaien met jacht op wilde dieren, het zoeken van onderdak en het land te bewerken. Men moet deze levensstijl aankleven om gezond te blijven.

  Wandel regelmatig en doe korte intense inspanningen (sprint, fitness, snel zwemmen). Verban granen (koolhydraten) en suikers zoals fructose uit uw dieet . Zelfs fruit wordt afgeraden als uw bloedsuiker niet onder controle is.

  Vergeet de vitamine D niet. Stel jezelf onbeschermd bloot aan de zon gedurende 20 minuten per dag tijdens zonnige dagen. En als je veel binnenshuis verblijft neem dan een ​​supplement van vitamine D3 gedurende het hele jaar.

  Maar als je alle kansen wilt verzilveren om diabetes te verslaan dan moet je resveratrol nemen.

  Resveratrol: bewezen doelmatigheid.

  Studies van de patiënten zijn unaniem: resveratrol is een wonder van de natuur voor het bestrijden van type 2 diabetes [4, 5].

  Het is een natuurlijk en niet-toxisch polyfenol, krachtig maar veilig [6]. Een studie die werd uitgevoerd door een groep onderzoekers van INSERM, INRA, Universiteit van Toulouse en Toronto toonde aan dat resveratrol de activiteit van de mitochondria stimuleert die de insulinegevoeligheid verhoogt [7].

  Resveratrol werkt ook op de darmen door vermindering van ontstekingen en herstellen van de darmflora - het is dus ook een prebioticum. Deze dubbele impact kan problemen corrigeren waardoor diabetes en obesitas kunnen ontstaan.

  Bovendien verlaagt resveratrol de niveaus van verschillende markers voor cardiovasculair risico, wat vooral belangrijk is bij diabetes [8, 9].

  Andere voordelen van resveratrol.

  Ons lichaam wordt voortdurend aangevallen door verontreinigende stoffen: tabak, dioxines en koolwaterstoffen die de darmflora verzwakken. Daarom geeft het beschermen van onze darmflora tegen verontreinigende stoffen ons meer kans op het voorkomen van diabetes.

  Resveratrol kan ook hier het verschil maken omdat het de genen activeert die het lichaam van milieuverontreinigende stoffen ontgift [6].

  Het wordt erkend als een krachtig antioxidant. Het is een effectieve molecule om cellulaire veroudering te voorkomen.

  Dr Schrauwen en zijn team van onderzoekers van de Universiteit van Maastricht toonde in 2011 aan dat resveratrol het effect nabootst van een calorie-arm dieet [10]. Dit vergemakkelijkt het verliezen aan gewicht.

  Het probleem van de biologische beschikbaarheid van resveratrol eindelijk opgelost.

  De grote uitdaging om de beste resveratrol te krijgen is de biologische beschikbaarheid en dus de mogelijkheid voor het lichaam om resveratrol lang genoeg op te slaan om alle voordelen ervan te plukken.

  In 2003 heeft een laboratorium aangetoond dat resveratrol zich op een piek bevindt 30 minuten na inname. Het ondergaat een cyclus van intens metabolisme in de lever die het 75 % elimineert langs de urine en ontlasting. In totaal is de therapeutische werking tot nul gereduceerd na maximaal een uur.

  Talrijke wetenschappelijke studies zijn uitgevoerd over de hele wereld om dit probleem op te lossen .

  Yvery , een Frans bedrijf gespecialiseerd in resveratrol heeft onlangs de oplossing gevonden in het kader van een partnerschap met het 'Recherche Académique Française'.

  Na verscheidene jaren van onderzoek heeft dit laboratorium als enige een doseringsvorm ontwikkeld en gepatenteerd, in staat om het probleem van de lage biologische beschikbaarheid van resveratrol op natuurlijke wijze bij de mens op te lossen.

  Genomen in deze innovatieve vorm wordt resveratrol 8,8 keer beter geabsorbeerd dan in de conventionele droge vorm die beschikbaar is in de meeste andere producten op de markt. Het is bewezen dat het product boven de drempel van therapeutische activiteit is tot 6 uur na de absorptie tegen slechts 1 uur bij conventionele resveratrol [11].

  Yvery zet zijn onderzoek en ontwikkeling verder. In 2012 heeft het laboratorium, in samenwerking met de 'Recherche Académique", aangetoond dat resveratrol, in deze biologisch beschikbare toedieningsvorm, de insuline secretie vermeerdert en helpt om de bloedsuikerspiegel te controleren. [ 6 ]

  Het middel wordt gecommercialiseerd onder de naam 'Glucaratrol"

  Bronnen:

  [1] M. Bajzer, R. J. Seeley, Obesity and Gut Flora, Nature, Decembre 2006, Vol. 44.

  [2] R. Burcelin, J. Amar, Flore intestinale et maladies métaboliques, Doi : MMM-03-2009-03-2-ENCOURS-101019-200901244

  [3] Feeling Fatigued or Irritable? There's a 1 in 4 Chance You Suffer from Diabetes...

  [4] P. Brasnyó, G. A. Molnár, M. Mohás, et al., “Resveratrol improves insulin sensitivity, reduces oxidative stress and activates the Akt pathway in type 2 diabetic patients,” British Journal of Nutrition, vol. 106, no. 3, pp. 383–389, 2011.

  [5] Pro J.L. Beaudeux, Effet du Resvératrol sur le métabolisme glucolipidique, inflammation et phénotype leucocytaire chez le patient non diabétique, PHRC, Novembre 2012, 60 patients impliqués.

  [6] E. Sérée, R. Burcelin, J.-F. Savouret, Resveratrol as a Therapeutic Supplement : a Way to Prevent Type 2 Diabetes?, Médecine des maladies Métaboliques, Novembre 2009, Vol. 3., N°5

  [7] Thi-Mai Anh Dao, Eric Serée, Resveratrol Increases Glucose Induced GLP-1 Secretion in Mice:

  A Mechanism which Contributes to the Glycemic Control PlosOne Vol 6 Issue 6 - June 2011

  [8] Dash S, et al., High-dose resveratrol treatment for 2 weeks inhibits intestinal and hepatic lipoprotein production in overweight/obese men, Arterioscler Thromb Vasc Biol. 2013 Dec;33(12):2895-901. doi: 10.1161/ATVBAHA.113.302342. Epub 2013 Sep 26.

  [9] Bo S, et al., Curr Med Chem. 2013;20(10):1323-31, Anti-inflammatory and antioxidant effects of resveratrol in healthy smokers a randomized, double-blind, placebo-controlled, cross-over trial.

  [10] Schrauwen P. et al., Calorie restriction-like effects of 30 days of resveratrol supplementation on energy metabolism and metabolic profile in obese humans, Cell Metab. 2011 Nov 2;14(5):612-22. doi: 10.1016/j.cmet.2011.10.002.

  [11] M.J. Amiot, et al., Optimization of trans-resveratrol bioavailability for Human Therapy, Février 2013, Biochimie, 1/6

  Oorspronkelijk artikel: "Le Resvératrol aide à vaincre le diabète", Eric Müller, Neo-nutrition, La lettre de la nutrithérapie, février 13, 2014.

  Bijlagen:
  http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/09/02/diabetes-most-of-what-youve-been-told-may-be-wrong.aspx   

  17-02-2014, 22:54 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:resveratrol, diabetes type 2
  Archief per week
 • 10/06-16/06 2019
 • 03/06-09/06 2019
 • 13/05-19/05 2019
 • 22/04-28/04 2019
 • 08/04-14/04 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!