Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    27-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuurlijke bescherming tegen winterkwalen

    De truc om niet ziek te worden in de winter.

    Elk jaar worden wij geconfronteerd met seizoensgebonden infecties: koorts, oorontsteking, bronchitis, griep voor 10 miljoen mensen, angina, bronchiolitis bij 460.000 pasgeborenen, gastro-enteritis 3,7 miljoen mensen (cijfers voor Frankrijk). Tegen de herfst is ons lichaam kwetsbaar voor virussen en hardnekkige bacteriën.

    Hierdoor worden we bedlegerig, koortsig, lopende neus, verstopte keel, zelfs diarree. Er is maar één verlangen: warm blijven in bed en slapen.

    Toch zijn er mensen die niet ziek worden en wiens immuunsysteem onfeilbaar blijft gedurende 365 dagen per jaar.

    Toevallig zijn het dezelfde persoon die ontspannen en gelukkig leven. Iedereen benijdt hun fenomenale vorm in alle seizoenen.

    Wat is dan wel de truc om infecties af te weren?

    De antimicrobiële middelen, 's werelds krachtigste genezers.

    Er is een goede kans dat bovenvernoemde personen vertrouwd zijn met de natuurlijke afweer van bijen.

    Als er een dier is dat de immuniteit heeft begrepen is het wel de bij. Zij produceert antimicrobiële stoffen die tot de krachtigste ter wereld behoren. Hun breed spectrum beschermt tegen de meeste virussen, bacteriën en andere superbacteriën. Naast honing (vooral Manuka honing) zijn koninginnegelei, propolis en bijenwas, allemaal geproduceerd door de bijen, goed voor de gezondheid.

    De beroemde Deense onderzoeker Karl Lund Aagaard bestudeerde propolis gedurende meer dan 20 jaar bij meer dan 50 000 mensen. In zijn gedetailleerd verslag rapporteert hij:

    "Het gebied van de invloed van propolis is zeer breed. Het omvat kanker, urineweginfecties, keelpijn, jicht, verkoudheid, griep, bronchitis, gastritis, tandvleesproblemen, intestinale infecties, zweren, longontsteking, artritis, hoofdpijn, aandoeningen van de bloedsomloop en conjunctivitis."

    15.000 jaar verzorging door bijen.

    De ontdekking van de bijen is niet sedert gisteren. We hebben bewijs dat vóór de komst van de landbouw, 15 000 jaar geleden, de mens propolis oogstte.

    Sinds hun ontstaan hebben de bijen geavanceerde producten ontwikkeld: honing, propolis, koninginnegelei en was zijn allen antibacteriële middelen. Sommige zijn zelfs anti-infectueus, antifungaal, hydrofoob, enz. Ze zijn essentieel voor het voortbestaan van de korf in een wereld van belagers,  ziekteverwekkende schimmels en slinkse bacteriën.

    Bijvoorbeeld wanneer een indringer in de bijenkorf komt kunnen de bijen het doden met hun steken. Maar ze zullen het niet opeten omdat ze planteneters zijn of het dode lichaam verplaatsen omdat het te zwaar is.

    Bij het natuurlijk ontbinden van het lijk zou dat bacteriën en insecten aantrekken. Om ontbinding te voorkomen injecteren de bijen propolis in het lichaam wat beschermt tegen infecties.

    In de oudheid imiteerden de Egyptenaren de bijen en gebruikten ze propolis om hun doden te balsemen. Dit verklaart de uitstekende staat en instandhouding van de Egyptische mummies.

    Propolis is zo effectief in het doden van kiemen van allerlei aard dat de vioolbouwer Stradivarius het als lak gebruikte om zijn kostbare violen te beschermen die eeuwen meegaan. Ook vandaag nog wordt lak op basis van propolis gebruikt om blootgesteld hout te beschermen: zoals het "Russisch fineer".

    Propolis tegen infecties van de luchtwegen.

    Propolis is een coating die de bijen gebruiken om alle inwendige oppervlakken van de korf te bedekken om de dichtheid te verzekeren en in het bijzonder om te vechten tegen microbiële-  of schimmelinvasies (schimmels).

    Bijen maken propolis uit verschillende harsen die zij verzamelen uit de knoppen en de schors van bomen (vooral op populieren en naaldbomen), waaraan ze speeksel toevoegen.

    Propolis bevat meer dan 300 werkzame stoffen. De samenstelling is afhankelijk van de beschikbare bloemen die door de bijen worden bezocht. De grote verscheidenheid van honing - kleuren, texturen en aroma's - heeft zijn equivalent in de propolis.

    Krik je immuunsysteem op.

    Propolis een uitgebalanceerde werking en kan gebruikt worden voor alle indicaties.

    Propolis versterkt ons immuunsysteem. Daarom wordt het gebruikt tegen luchtweginfecties, influenza, bronchitis, verkoudheid en keelpijn.

    Het is een uitstekende bron van caferidezuur dat de immuunrespons stimuleert.

    Propolis heeft een krachtige antioxidante werking door de flavonoïden (inclusief apigenine) en heeft een remmend effect op virusreplicatie.

    Propolis tegen verkoudheid.

    Weinig natuurlijke stoffen zijn echt effectief tegen verkoudheid. In een studie uit 1987 gaven een team van Poolse onderzoekers een placebo of een extract van propolis aan twee groepen mensen. Propolis versnelde hun genezing met 250%.

    Propolis tegen oorontsteking.

    Oorontsteking, ontsteking van het slijmvlies van het oor dat vaak kinderen treft, wordt meestal behandeld met zware antibiotica waarvan de bijwerkingen ernstig zijn, zoals een verzwakt immuunsysteem. Zeer recent toonde een team van Italiaanse onderzoekers aan dat suppletie van propolistinctuur  propolis gecombineerd met zink het optreden van chronische oorinfecties verminderde met 32%.

    Propolis tegen Candida albicans.

    Candida albicans is een schimmel die zich vastzet in de mond of op de lippen. Ze veroorzaakt vreselijke jeuk, men voelt zich ontmoedigd, angstig, afgeleid en het ontbreekt aan energie. Het gaat verder gepaard met hoofdpijn, migraine en spijsverteringsstoornissen.

    Onder begeleiding van een therapeut kan men de behandeling met propolis overwegen dat de uitbreiding van de schimmelflora belemmert en de candida albicans bestrijdt.

    Koninginnebrij, de kaviaar van de bijenkorf.

    Nog meer dan propolis is koninginnegelei het waardevolste product van de korf.

    Zoals de naam suggereert is koninginnebrij gereserveerd voor de bijenkoningin met uitzondering voor de larven in hun eerste larvestadium. Ze krijgen 180 mg per dag toebedeeld.

    Het resultaat is verbluffend. Met de koninginnebrij kan de koningin 6 jaar overleven terwijl een werkbij slechts 45 dagen haalt. Koninginnebrij helpt de larven hun gewicht met 1800 maal te vermenigvuldigen in 5 dagen! Dit is een record in het dierenrijk. Ter vergelijking vermenigvuldigen de werksters hun gewicht met een factor 500.

    De koningin is verantwoordelijk voor het voortbrengen van alle larven van de korf - 1000 eieren per dag tijdens het seizoen. Geen koninginnebrij ... geen koningin, geen koningin ... geen bijen. Vandaar de cruciale rol van de koninginnegelei in het voortbestaan van de korf.

    Van waar komt de koninginnebrij?

    Koninginnegelei wordt geproduceerd door klieren van de jonge verpleegsterbijen. Deze bijen kunnen 300 tot 800 gram per korf per jaar produceren. Tijdens haar leven, zal een bij 180 mg pollen produceren met een gemiddelde van 20% stikstof om de beroemde koninginnebrij te kunnen voortbrengen.

    Zoals bij propolis is de samenstelling van koninginnegelei ingewikkeld.

    Unieke verbindingen.

    De smaak is scherp en zuur met een pH tussen 3,7 en 3,9.

    Ze bevat:

    . 65% water,

    . 15% koolhydraten (met name fructose, fruit suiker en glucose)

    . 13 tot 18% eiwitten,

    . 1,5% mineralen en sporenelementen,

    . 4 tot 6% lipiden met een specifiek vetzuur, 10-hydroxy-2-decaanzuur. Het 10-hydroxy-2-decaanzuur (10.2 HDA) is een vetzuur met een uitzonderlijke werking dat de veroudering van het lichaam vertraagt.

    Dit vetzuur vindt men alleen in koninginnegelei. Dit is één van de mysterieuze onderdelen van koninginnegelei dat vroeger werd beschreven als de "R Factor". De term "R Factor" betekent verjongingsfactor.

    Koninginnebrij is ook rijk aan B-vitaminen (B1, B2, B3 = PP, B5, B6, B8, B9).

    Het is het rijkste natuurproduct aan vitamine B5, pantotheenzuur dat essentieel is voor elk cellulair leven. Vitamine B5 is betrokken bij de productie van energie, de reactie op stress, de synthese van hemoglobine en de overdracht van zenuwimpulsen.

    Mensen met een tekort aan vitamine B5 kunnen last hebben van brandende voeten, alopecia areata of zelfs haaruitval.

    Koninginnebrij bevat ook vetoplosbare vitamine E, nuttig voor de vruchtbaarheid.

    Koninginnengelei bevat uiteindelijk sporenelementen (ijzer, goud, calcium, kobalt, silicium, magnesium, mangaan, nikkel, zilver, zwavel en acetylcholine (1 mg/g).

    Het bevat ook een eiwit dat een belangrijke rol speet bij de differentiatie van de bijen tussen koningin en arbeidsters. Dit is het 57-kDa eiwit wat ook Royalactine wordt genoemd.

    Koninginnebrij valt pathogene bacteriën, schimmels en virussen aan.

    Koninginnegelei bevat ook antibiotica eigenschappen die bijzonder actief zijn tegen bacteriën van het geslacht Proteus en Escherichia coli B (E. coli). Dit is wat de onderzoekers Royalysine noemen. Dit is een peptide groep die een sterke werking heeft tegen grampositieve bacteriën.

    Een antibioticum screeningtests met koninginnebrij toonde sterk remmende activiteiten tegen pathogene bacteriën, schimmels en virussen.

    In totaal werden meer dan 150 bacteriën, schimmels en virussen getest. Een kuur met koninginnegelei beschermt tegen ziektekiemen en virussen dankzij haar antimicrobiële-, antifungale- (tegen schimmels) en ontstekingsremmers. Ze  moduleert de expressie van meer dan 260 genen.

    Ze kan gedurende het hele jaar worden genomen en vooral in tijden van een griepepidemie of bij achteruitgang van vitaliteit.

    Opgepast, de aanwezigheid van groeifactoren en lipoproteïnen maakt haar ongeschikt voor gebruik bij kankerpatiënten. Bovendien kan koninginnegelei net als propolis allergieën veroorzaken. Voorzichtigheid is geboden bij allergie voor honing.

    Welke koninginnegelei kiezen?

    Ze is in verschillende vormen op de markt: vers, gevriesdroogd, opgelost ...

    In Frankrijk bedraagt de produktie niet meer dan 2 ton per jaar.

    Niettemin komt 98% van de koninginnegelei verbruikt in Frankrijk helaas uit Azië, voornamelijk uit China. Daar worden de productie-omstandigheden niet gecontroleerd: bijen worden kunstmatig gevoed, antibiotica wordt frauduleus ingezet, herhaaldelijke bevriezing is niet zeldzaam. Door middel van genetische selectie bekomen de Chinezen aanzienlijke rendementen van 5 tot 7 kg per jaar per met koninginnen die slechts 1 jaar overleven.

    Dan liever inlandse koninginnebrij.

    Een formulering koninginnebrij + propolis + tijm

    Er bestaan op de markt unieke formules om het immuunsysteem te versterken en infecties te bestrijden.

    Dit supplement combineert de kracht van propolispoeder met gevriesdroogde koninginnegelei. Deze gevriesdroogde koninginnebrij is 3 maal geconcentreerder dan verse.

    Het is een logische alliantie want propolis en koninginnegelei worden naast elkaar gebruikt in de korf om een maximale bescherming van de zwerm te garanderen tegen aanvallen van buitenaf. De twee stoffen werken samen voor een betere efficiëntie.

    Tijm is ook een effectieve natuurlijke behandeling bij hoest veroorzaakt door bronchitis.

    In een grote studie van 7.000 mensen vergeleken onderzoekers de werkzaamheid van siroop op basis van tijm tegen bronchitis met de klassieke behandelingen: N-acetylcysteïne en ambroxol. Hieruit bleek dat tijm net zo effectief is als de standaardbehandelingen.

    Er zijn geen contraindicaties voor zwangere vrouwen wat betreft propolis, koninginnegelei en tijm. Echter moet men wel aandacht hebben voor allergieën in de 3 gevallen. Als men allergisch is voor honing is er hoogst waarschijnlijk ook een probleem voor koninginnebrij en propolis.

    Propolis, koninginnegelei en tijm zijn drie zwaargewichten in de natuurlijke behandelingen tegen infecties van de luchtwegen: bronchitis, verkoudheid, griep, keelpijn, en bronchiolitis. Geef een boost aan je immuunsysteem, neem niet langer het risico op het indringen van een passerende microbe die verkoudheid, oorontsteking, candida albicans, enz veroorzaakt.

    Oorspronkelijk artikel:"L'astuce pour ne pas tomber malade en hiver", Eric Müller, Neo-nutrition, La lettre de la nutrithérapie, 14 nlv 2014.

    Bijlagen:
    http://www.invs.sante.fr/Dossiers-thematiques/Maladies-infectieuses/Risques-infectieux-d-origine-alimentaire/Gastro-enterites-aigues-virales   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2695883?dopt=Abstract   
    http://www.passeportsante.net/fr/Solutions/PlantesSupplements/Fiche.aspx?doc=gelee_royale_ps   
    http://www.who.int/mediacentre/factsheets/2003/fs211/fr/   

    27-11-2014, 17:39 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Tags:koninginnebrij, winterkwalen, verkoudheid
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed nieuws voor chocoladeliefhebbers

    Volgens een recente studie verminderen cacaoflavanolen geheugenverlies door veroudering.

    spirulina

    (NaturalNews) Volgens een studie gepubliceerd in het tijdschrift Nature Neuroscience, zijn antioxidant flavanolen, die van nature in cacao zitten, in staat om geheugenverlies te doen keren.
    De studie werd uitgevoerd door onderzoekers aan de Columbia University, New York University en Mars, Inc.

    Eerder onderzoek door wetenschappers zoals dit van Dr. Scott A. Klein, MD, senior auteur van de nieuwe studie, heeft aangetoond dat geheugenverlies wordt geassocieerd met veranderingen die plaatsvinden in de dentate gyrus, een gebied in de hersenen gelegen binnen de hippocampus. Met name wordt van de beginnende ziekte van Alzheimer aangenomen een ander gebied van de hippocampus, bekend als de entorhinale cortex, te beïnvloeden. Dit suggereert volgens de auteurs dat verschillende mechanismen ten grondslag liggen aan een "normaal" geheugenverlies en het geheugenverlies geassocieerd met de ziekte van Alzheimer.

    Niet alle onderzoekers zijn het er echter over eens dat er zoiets bestaat als een normaal geheugenverlies. Een studie uitgevoerd door onderzoekers van het Rush University Medical Center in Chicago en gepubliceerd in het tijdschrift Neurology in 2010 volgden 350 katholieke priesters, nonnen en broeders voor een gedurende13 jaar en voerden een autopsie uit na hun overlijden. De onderzoekers vonden tekenen van schade aan de hersenen bij alle deelnemers die tekenen van geheugenverlies hadden vertoond. Niet alle schade was echter het gevolg van de ziekte van Alzheimer.

    Het geheugen en de hersenactiviteit verbeteren.
    Omdat eerdere studies hadden aangetoond dat cacaoflavanolen neurale verbindingen in de dentate gyri van de hersenen van muizen verbeteren, probeerden de onderzoekers of deze flavanolen ook het geheugen bij de mens kunnen beïnvloeden. De nieuwe studie focuste op het type cognitieve achteruitgang kenmerkend bij normale veroudering. Deze cognitieve achteruitgang wordt gekenmerkt door een afname van leervermogen en verminderd vermogen om specifieke dingen zoals nieuwe namen of de plaats van voorwerpen te onthouden. Studies hebben aangetoond dat die cognitieve achteruitgang kan beginnen bij de vroege volwassenheid, maar meestal geen invloed heeft op de levenskwaliteit tot de jaren 50 op zijn vroegst.

    Omdat chocolade producenten meestal de meeste van de flavanolen uit de cacao verwijderen, gebruikten de onderzoekers voor hun onderzoek een speciale cacao-flavanol-rijke drank vervaardigd door Mars, Inc.,. Zevenendertig gezonde vrijwilligers tussen de leeftijd van 50 en 69 kregen willekeurig een dieet met weinig of veel flavanolen (10 mg of 900 mg per dag respectievelijk). Aan het begin en het einde van de studie namen de deelnemers deel aan een geheugentest en werden hun hersenen in beeld gebracht met een test die de bloedtoevoer naar de gyrus dentatus meet. De geheugentest, waarbij patroonherkenning werd gemeten werd ontworpen om een vorm van geheugen, waarvan verondersteld wordt gecontroleerd te worden door de dentate gyrus, te evaluëren.

    Deelnemers die een flavanol-rijk dieet gekregen hadden lieten een aanzienlijke stijging van de gyrus dentatus activiteit zien en scoorden beter op de geheugentest, in vergelijking met degenen die de placebo drank dronken.

    "Als een deelnemer het geheugen had typisch voor een 60-jarige aan het begin van de studie, had na drie maanden die persoon gemiddeld het geheugen van een typisch 30- of 40-jarige," zei Dr Klein.

    Zwakke punten onderzoek.
    De studie leed aan een aantal zwakke punten die kunnen worden gecorrigeerd, waaronder de kleine steekproef, financiële steun van Mars, Inc., en de deelname van een onderzoeker in dienst van Mars.

    Mars, Inc heeft commerciële belangen bij lange-termijn onderzoek op chocolade, cacao flavanolen en cacao procyanidinen.

    Andere financiers van het onderzoek waren onder meer de National Institutes of Health, de James S. McDonnell Foundation en de McKnight Brain Research Foundation.

    Talrijke studies hebben aangetoond dat, naast het feit dat flavanolen antioxidanten zijn met een groot aantal voordelen voor de gezondheid, deze ook in hoge concentraties in groene thee en in sommige vruchten en groenten voorkomen. Een grote klinische studie zal binnenkort nagaan of flavanolen ook invloed hebben op het voorkomen van hartaanval en beroerte.

    Oorspronkelijk artikel:"Cocoa flavanols reduce memory loss from aging, study shows", Wednesday, November 26, 2014 by: David Gutierrez, staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://newsroom.cumc.columbia.edu/blog/2014/10/26/flavanols-memory-decline/   
    http://science.naturalnews.com/cocoa.html   

    27-11-2014, 15:46 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Cacao, flavanolen, geheugenverlies, hersenen
    24-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GGO maïs doodt bijen

    GGO-maïs aanplant leidt tot de dood van 37 miljoen bijen in Canada.

    bees

    (NaturalNews) Tientallen miljoenen bijen in de buurt van Ontario, Canada, zijn dood aangetroffen na een recente aanplant van genetisch gemodificeerde (GM) maïs. David Schuit, een imker uit Elmwood, verloor 600 bijenkorven met ongeveer 37 miljoen bijen, het directe resultaat, zeggen wetenschappers, van neonicotinoïde pesticiden die immuunsysteem bijen en hun navigatie vaardigheden beschadigen, wat resulteert in de massasterften.

    Volgens Ontario's De Post, stierven de bijen enkele dagen nadat GM maïs werd geplant in de omgeving. De gewassen werden besproeid met zogenaamde "neonics" geproduceerd door Bayer CropScience Inc. die al verboden zijn in de Europese Unie omwille van de nadelige gevolgen van onze heilzame bestuivers.  Maar in Noord-Amerika zijn neonics nog altijd toegestaan vanwege de zware druk van de chemische industrie.  (N.v.d.r. die maatregel in Europa is slechts voolopig!)

    "Zodra men de maïs begon te planten stierven onze bijen met miljoenen", aldus Schuit aan verslaggevers tijdens zijn bewogen interview over de ernstige verliezen aan zijn Saugeen Honey operatie.

    Een andere lokale teler Nathan Carey, een lid van de National Farmers Union, zegt dat hij de afgelopen weken op zijn boerderij grote verliezen waarneemt van zijn bijen. Deze gevallen bevestigen de recente wetenschap over het onderwerp, Carey gelooft dat neonics direct verantwoordelijk zijn voor de bijensterfte niet alleen in Ontario, maar over de hele wereld.

    "Ik heb het gevoel dat we verveeld zitten met deze kwestie," vertelde hij aan The Post, tijdens de aankondiging van plannen om een openbare workshop en paneldiscussie over het onderwerp te organiseren.

    Eerder in het jaar, verloor Gary Kenny's boerderij, ook in de regio, 80 procent van zijn bijenkorven onmiddellijk na het planten van genetisch gemodificeerde maïs. Net als Schuit maakte Kenny veel misbaar rond de zaak terwijl de leverancier van deze genocide zijn gif maar verder mag verkopen zonder gevolgen.

    Luchtzaaien van neonic-behandelde GM maïs versnelt bijensterftes.
    Waarom dit plotseling is uitgegroeid tot een groot probleem binnen het afgelopen jaar kan worden verklaard door een nieuwe zaaitechniek die bijen aan veel hogere niveaus van neonics blootstelt. Volgens de Post, worden GM maïszaden voorbehandeld met neonics voordat ze door speciale "pneumatische zaaimachines," in de grond worden gespoten.

    Wanneer bijen worden blootgesteld aan deze stof lijden ze neurologische schade, die vervolgens leiden tot de symptomen die gepaard gaan met Colony Collapse Disorder (CCD). Meerdere studies hebben het verband bevestigd, waaronder één uitgevoerd door onderzoekers van de Amerikaanse Purdue University.

    Ze vonden: "Bijen met neurotoxische symptomen, sporen van thiamethoxam/clothianidin bij dode bijen. Zaadbehandelingen van veldgewassen (voornamelijk maïs) zijn de enige belangrijke bron van deze verbindingen."

    Schuit zegt dat voortdurend gebruik van neonics crimineel is.
    Onlangs in de maand mei leverden onderzoekers van de Harvard School of Public Health (HSPH) een verder bewijs dat neonics bijen doden, vooral tijdens de winter verlaten blootgestelde bijen hun korven en vallen dan dood. Zowel clothianidin en imidacloprid, een ander type neonic, zijn betrokken in de studie.

    "We hebben in deze studie weer eens aangetoond dat de neonicotinoïden zeer waarschijnlijk verantwoordelijk voor het aansturen van CCD bij honingbijen die voor de winter kerngezond waren," schreef hoofdauteur Chensheng (Alex) Lu, universitair hoofddocent in de biologie van blootstelling aan het milieu aan het HSPH.

    Ondanks de aanhoudende sterftes onder de honingbijen, zegt Schuit dat het Ontario ministerie van Landbouw, Food and Rural Affairs (OMAFRA) het probleem niet aantpakt. En dit, zegt hij, is crimineel.

    "Ik denk dat het misdadig is wat er nu gebeurt, en het is moeilijk om geloof te hechten aan de bewering dat ze van plan zijn om toch iets te doen," vertelde hij aan The Post.

    Oorspronkelijk artikel:"GMO corn plantings lead to death of 37 million bees in Canada", Monbday, November 24, 2014 by: Ethan A. Huff, staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://organichealth.co/37-million-bees-found-dead-in-ontario-canada-after-planting-large-gmo-corn-field/   
    http://science.naturalnews.com/clothianidin.html   
    http://truthwiki.org/Genetically_modified_crops   
    http://www.hsph.harvard.edu/news/press-releases/study-strengthens-link-between-neonicotinoids-and-collapse-of-honey-bee-colonies/   
    http://www.thepost.on.ca/2013/06/19/bees-dying-by-the-millions   

    24-11-2014, 22:14 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Tags:GGO's, bijensterfte, neonicontinoides
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!