Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    24-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GGO maïs doodt bijen

    GGO-maïs aanplant leidt tot de dood van 37 miljoen bijen in Canada.

    bees

    (NaturalNews) Tientallen miljoenen bijen in de buurt van Ontario, Canada, zijn dood aangetroffen na een recente aanplant van genetisch gemodificeerde (GM) maïs. David Schuit, een imker uit Elmwood, verloor 600 bijenkorven met ongeveer 37 miljoen bijen, het directe resultaat, zeggen wetenschappers, van neonicotinoïde pesticiden die immuunsysteem bijen en hun navigatie vaardigheden beschadigen, wat resulteert in de massasterften.

    Volgens Ontario's De Post, stierven de bijen enkele dagen nadat GM maïs werd geplant in de omgeving. De gewassen werden besproeid met zogenaamde "neonics" geproduceerd door Bayer CropScience Inc. die al verboden zijn in de Europese Unie omwille van de nadelige gevolgen van onze heilzame bestuivers.  Maar in Noord-Amerika zijn neonics nog altijd toegestaan vanwege de zware druk van de chemische industrie.  (N.v.d.r. die maatregel in Europa is slechts voolopig!)

    "Zodra men de maïs begon te planten stierven onze bijen met miljoenen", aldus Schuit aan verslaggevers tijdens zijn bewogen interview over de ernstige verliezen aan zijn Saugeen Honey operatie.

    Een andere lokale teler Nathan Carey, een lid van de National Farmers Union, zegt dat hij de afgelopen weken op zijn boerderij grote verliezen waarneemt van zijn bijen. Deze gevallen bevestigen de recente wetenschap over het onderwerp, Carey gelooft dat neonics direct verantwoordelijk zijn voor de bijensterfte niet alleen in Ontario, maar over de hele wereld.

    "Ik heb het gevoel dat we verveeld zitten met deze kwestie," vertelde hij aan The Post, tijdens de aankondiging van plannen om een openbare workshop en paneldiscussie over het onderwerp te organiseren.

    Eerder in het jaar, verloor Gary Kenny's boerderij, ook in de regio, 80 procent van zijn bijenkorven onmiddellijk na het planten van genetisch gemodificeerde maïs. Net als Schuit maakte Kenny veel misbaar rond de zaak terwijl de leverancier van deze genocide zijn gif maar verder mag verkopen zonder gevolgen.

    Luchtzaaien van neonic-behandelde GM maïs versnelt bijensterftes.
    Waarom dit plotseling is uitgegroeid tot een groot probleem binnen het afgelopen jaar kan worden verklaard door een nieuwe zaaitechniek die bijen aan veel hogere niveaus van neonics blootstelt. Volgens de Post, worden GM maïszaden voorbehandeld met neonics voordat ze door speciale "pneumatische zaaimachines," in de grond worden gespoten.

    Wanneer bijen worden blootgesteld aan deze stof lijden ze neurologische schade, die vervolgens leiden tot de symptomen die gepaard gaan met Colony Collapse Disorder (CCD). Meerdere studies hebben het verband bevestigd, waaronder één uitgevoerd door onderzoekers van de Amerikaanse Purdue University.

    Ze vonden: "Bijen met neurotoxische symptomen, sporen van thiamethoxam/clothianidin bij dode bijen. Zaadbehandelingen van veldgewassen (voornamelijk maïs) zijn de enige belangrijke bron van deze verbindingen."

    Schuit zegt dat voortdurend gebruik van neonics crimineel is.
    Onlangs in de maand mei leverden onderzoekers van de Harvard School of Public Health (HSPH) een verder bewijs dat neonics bijen doden, vooral tijdens de winter verlaten blootgestelde bijen hun korven en vallen dan dood. Zowel clothianidin en imidacloprid, een ander type neonic, zijn betrokken in de studie.

    "We hebben in deze studie weer eens aangetoond dat de neonicotinoïden zeer waarschijnlijk verantwoordelijk voor het aansturen van CCD bij honingbijen die voor de winter kerngezond waren," schreef hoofdauteur Chensheng (Alex) Lu, universitair hoofddocent in de biologie van blootstelling aan het milieu aan het HSPH.

    Ondanks de aanhoudende sterftes onder de honingbijen, zegt Schuit dat het Ontario ministerie van Landbouw, Food and Rural Affairs (OMAFRA) het probleem niet aantpakt. En dit, zegt hij, is crimineel.

    "Ik denk dat het misdadig is wat er nu gebeurt, en het is moeilijk om geloof te hechten aan de bewering dat ze van plan zijn om toch iets te doen," vertelde hij aan The Post.

    Oorspronkelijk artikel:"GMO corn plantings lead to death of 37 million bees in Canada", Monbday, November 24, 2014 by: Ethan A. Huff, staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://organichealth.co/37-million-bees-found-dead-in-ontario-canada-after-planting-large-gmo-corn-field/   
    http://science.naturalnews.com/clothianidin.html   
    http://truthwiki.org/Genetically_modified_crops   
    http://www.hsph.harvard.edu/news/press-releases/study-strengthens-link-between-neonicotinoids-and-collapse-of-honey-bee-colonies/   
    http://www.thepost.on.ca/2013/06/19/bees-dying-by-the-millions   

    24-11-2014, 22:14 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Tags:GGO's, bijensterfte, neonicontinoides
    22-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huidkanker vermijden

    Verbeter de gezondheid van uw huid en voorkom huidkanker op natuurlijke wijze.

    skin

    (NaturalNews) Voor miljoenen mensen lijkt een perfecte huid een verre droom. Volgens The American Academy of Dermatology blijkt dat 40-50000000 Amerikanen last hebben van acne wat meer dan $ 2000000000 per jaar lost. Elk jaar worden in de Verenigde Staten 5 miljoen mensen behandeld voor huidkanker - voor een bedrag van meer dan $ 8000000000. Maar, hier volgt het belangrijkste, dit alles is te voorkomen.

    Verbeter uw gezondheid van de huid op natuurlijke wijze!

    De conventionele geneeskunde is totaal verkeerd bezig met huidkanker.
    Wat is de oorzaak van huidkanker? Volgens de Mayo Clinic wordt huidkanker veroorzaakt door "schade aan DNA in huidcellen als gevolg van ultraviolete (UV) straling door zonlicht en het licht in zonnebanken.  En niet alleen de Mayo Clinic, zowat elke conventioneel opgeleide arts meent dat zonlicht huidkanker veroorzaakt.
    We hebben nochtans epidemiologische studies dat mensen die dichter bij de evenaar wonen (met veel blootstelling aan zonlicht) een statistisch kleiner risico vertonen op het krijgen van huidkanker tegenover de mensen die leven op hogere breedtegraden.

    En hoewel de westerse geneeskunde de angst voor de zon propageert geven ze toe dat "andere factoren" kanker veroorzaken: een verzwakt immuunsysteem, medische straling en bepaalde giftige stoffen, zoals arsenicum. De behandeling van kanker met chirurgie, chemotherapie en bestraling zal nooit de diepere oorzaak van de ziekte, die kan worden gevonden in een slechte voeding en levensstijl, ontdekken.

    De American Cancer Society zingt op dezelfde toon door de mensen te waarschuwen dat blootstelling aan de zon, leeftijd, huidskleur, ras en andere 'oncontroleerbare' factoren het risico op het krijgen van kanker verhogen. Alhoewel bij dieper graven in hun educatief materiaal ontdekken we dat ze ook  ”onderdrukking van het immuunsysteem" als een oorzaak zien  van kanker. Het gedachtenloze patroon van angst zaaien, van desinformatie en onzin is overduidelijk.

    Ons immuunsysteem wordt aangevallen vanuit alle hoeken, vooral door giftige landbouw- en voedselproductie praktijken; een overvloed aan zware metalen in onze voedselvoorziening; giftige stoffen in huishoudelijke schoonmaakmiddelen; onveilige meubelen en bouwmaterialen...; de lijst gaat maar door. Huidkanker, jeuk, huiduitslag en acne demonstreren hoe het lichaam probeert overtollige oliën en giften af te voeren.

    Om het nog erger te maken hebben we zwakke (door bedrijven gecontroleerde) politici die de verkoop van de kankerverwekkende stoffen in vaccins, in ongezonde dranken en zo veel andere items legaliseren - te veel om op te noemen.

    De huid is van vitaal belang voor een optimale gezondheid. Als het grootste orgaan van het lichaam, houdt onze huid ons gehydrateerd; helpt om infecties te voorkomen en waarschuwt ons voor mogelijke schade door warmte, koude en pijn. 

    Drie natuurlijke manieren om een perfecte huid te creëren.

    1. Vermijd chemicaliën.
    Voor de hand liggend, maar het kan niet genoeg benadrukt worden, vooraleer lotions, drankjes of voedingssupplementen te gebruiken moet men de consumptie van giftige stoffen gevonden in conventioneel geproduceerde voedingsmiddelen en producten voor persoonlijke verzorging elimineren. Met andere woorden, besteed als bewust consument uw geld wijselijk aan veilige natuurlijke producten.

    2. Houd je lichaam goed gehydrateerd.
    Vaak over het hoofd gezien; het gaat niet alleen over het drinken van schoon, zuiver water. Zorg ervoor dat je dagelijks veel waterrijke groenten en fruit eet om de huid goed gevoed te houden. Vermijd zwaar bewerkte voedingsmiddelen (geladen met natrium) die de huid uitdrogen en het verouderingsproces versnellen.

    3. Eet veel antioxidanten.
    Van antioxidanten, zoals vitamine C, is aangetoond dat ze rimpels en vroegtijdige veroudering verhinderen via vrije radicalen. Eet dagelijks biologische bosbessen, goji bessen, pompoenpitten, walnoten, boerenkool, kool en andere kruisbloemige groenten.

    Eén op vijf Amerikanen zal huidkanker ontwikkelen. Conventioneel beschuldigen artsen en de volksgezondheidsambtenaren ultraviolette (UV) straling voor het probleem - niet één keer vermelden ze het belang van een gezonde voeding en levensstijl.

    Oorspronkelijk artikel:"Improve your skin health and avoid skin cancer naturally", Friday, November 21, 2014 by: Jonathan Landsman, Natural News.

    22-11-2014, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:huidkanker, kanker
    17-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Virgin' kokosolie.

    Waarom deze hype rond kokosolie?


    Altijd scheef bekeken door diëtisten vanwege het hoog gehalte aan verzadigd vet, prijkt kokosolie of -vet in de schappen van alle biologische winkels en doet zelfs zijn intrede in supermarkten.

    De kokosolieverkoop schiet als een pijl uit een boog omhoog. Men vindt nu de olie in verschillende voedingssprodukten en sommige beweren dat kokosolie alle deugden van de wereld bezit, voor gewichtsverlies zorgt en de ziekte van Alzheimer vertraagt.

    Echter waarschuwen gezondheidsambtenaren de mensen op hun hoede te zijn voor kokosolie en andere tropische oliën met gelijkaardige samenstelling.

    Wat moeten we hierover denken?

    Nutritionele samenstelling van kokosolie.

    Kokosolie bevat geen eiwitten, geen koolhydraten, geen mineralen en bijna geen vitaminen. Het is puur vet met wat vitamine E.

    Een eetlepel kokosolie (13,6 gram) bevat 117 calorieën (een vrouw heeft ongeveer 1800 calorieën per dag nodig).

    Kokosvet bestaat bijna geheel uit verzadigde vetzuren. In tegenstelling tot dierlijke vetten, ook rijk aan verzadigde vetzuren, bevat het echter een ongebruikelijke hoeveelheid middellange keten vetzuren of middellange keten triglyceriden (MCT).

    Als je MCT eet gaat het rechtstreeks naar de lever en wordt daar gemetaboliseerd om energie te produceren of omgezet in ketonen, wat een therapeutisch effect heeft op de hersenen (epilepsie en de ziekte van Alzheimer).

    Je lichaam heeft het moeilijk om TCM op te slaan (dijen, billen, buik, armen, borst).

    U kunt zelfs gewicht verliezen door het vervangen van boter of andere verzadigde vetten door kokosolie. Een studie wees uit dat 15 tot 30 gram MCT per dag een verhoging van het energieverbruik met 5% teweeg brengt, dat is 120 calorieën per dag.

    Tot slot hebben nieuwe studies op zeer grote schaal aangetoond dat er geen verband is tussen de inname van verzadigd vet en het risico op een hartaanval of een beroerte.

    Kokosnootetende volkeren zijn gezond.

    De kokosnoot wordt beschouwd als een eenvoudig exotisch huisproduct, maar vergeet niet dat het de basisvoeding is van veel mensen in de tropen.

    Toch vinden wij dat alhoewel zij hun traditionele manier van leven behouden, deze mensen in zeer goede gezondheid zijn.

    Het beste voorbeeld zijn de Tokelauans die in de Stille Zuidzee  leven. Hun calorie-inname is 56% vet waarvan 90% kokosolie, waardoor het de grootste eters van vet zijn in de wereld.

    Toch zijn hun bloedlipide niveaus matig en zijn hart- en vaatziekten er zeldzaam.

    Andere onderzoekers hebben hetzelfde fenomeen (afwezigheid van infarct en beroerte) vastgesteld bij de Kitavien (Melanesië) die eveneens veel kokosnootproducten consumeren.

    Kies voor 'virgin' kokosolie.

    Maar let op; hetgeen hierboven is gezegd geldt alleen voor de echte virgin kokosolie. Deze wordt gewonnen uit koude verse rijpe kokosnoten, zonder warmte of chemicaliën.

    Ze wordt beschouwd als ongeraffineerd. Je kunt ze erkennen door de zoete kokosnoot geur, in tegenstelling tot de gehydrogeneerde of gebleekte en gedeodoriseerde olie die veel goedkoper is maar ook minder gezond.

    Mogelijke deugden van virgin kokosolie voor de gezondheid.

    Een dieet rijk aan MCT (65% van virgin kokosolie) verhoogt de glucosetolerantie en verbetert de insulinegevoeligheid bij studies op ratten.

    Een studie uit 2009 toonde aan dat vervanging van sojaolie door een gelijke hoeveelheid kokosolie resulteerde in een lichte afname in gewicht bij vrouwen met abdominale obesitas.

    Onlangs is bij een studie op muizencellen in het laboratorium, gepubliceerd in het Journal of Alzheimer, gevonden dat behandeling met kokosolie de neuronen van de cerebrale cortex beschermt.

    Een studie uit 2006 toonde aan dat het gebruik van middellange ketens triglyceriden tot directe verbeteringen leidde van de hersenfunctie bij patiënten met matige vormen van de ziekte van Alzheimer.

    Kokosolie bestaat uit 50% laurinezuur, die pathogenen (ziektebronnen) zoals bacteriën, virussen en gisten, zoals Staphylococcus aureus en Candida albicans kunnen doden .

    Virgin kokosolie heeft het voordeel van geen giftige stoffen te vormen bij verwarming. Daarom is het een voorkeursolie in de keuken vooral bij bakken, braden en frituren.

    Bovendien is ze als olie in vaste toestand bij kamertemperatuur een uitstekend alternatief voor boter en palmolie in deeg: het zal een rijke en smeltende textuur bezorgen aan uw gebak.

    Kokosolie is uitstekend voor de huid, het haar en zelfs voor de tanden dankzij de antibacteriële werking. Ze beperkt de schade veroorzaakt door de zon; blokkeert ongeveer 20% ultraviolet stralingen waardoor het een soort natuurlijke zonnebrandcrème is bij matige blootstelling.

    Sommige studies geven aan dat je kunt afvallen door het toevoegen van 'virgin' kokosnootvet aan uw dieet.

    Oorspronkelijk artikel:"Pourquoi cette folie de l'huile de noix de coco?", Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation.

    Bijlagen:
    http://ajcn.nutrition.org/content/34/8/1552.short   
    http://ajcn.nutrition.org/content/early/2010/01/13/ajcn.2009.27725.abstract   
    http://www.meltorganic.com/wp-content/uploads/2011/06/Medium-chain-fatty-acids-Functional-lipids-for-the-prevention-and-treatment-of-the-metabolic-syndrome.pdf   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC444260/   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12715094   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15123336   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15724344   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19437058   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8450295   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8654328   

    17-11-2014, 22:09 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:kokosolie, gezonde oliën, gezonde vetten
    16-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ovariumkanker voorkomen.

    Het consumeren van thee en citrusvruchten vermindert risico op eierstokkanker bij vrouwen.

    tea

    NaturalNews) Vrouwen die graag het risico op eierstokkanker aanzienlijk willen verminderen hebben nu een natuurlijke en eenvoudige manier om dit te doen.

    Onderzoekers aan de Universiteit van East Anglia (UEA) hebben studies ondernomen waaruit blijkt dat de dagelijkse consumptie van thee en citrusvruchten het risico op het ontwikkelen van epitheliale eierstokkanker met bijna een derde vermindert.

    De Britse Express rapporteert over de bevindingen:

    Het onderzoeksteam bestudeerde de eetgewoonten van 171.940 vrouwen tussen 25 en 55 jaar over meer dan drie decennia.

    Het team vond dat degenen die veel flavonolen - die worden aangetroffen in thee, rode wijn, appels en druiven - en flavanonen consumeerden - die worden aangetroffen in citrusvruchten en sappen - minder kans liepen om de ziekte te ontwikkelen.

    Dit is bijzonder goed nieuws, aangezien eierstokkanker de vijfde grootste bedreiging is voor kanker bij vrouwen - althans in Engeland - en soms wordt aangeduid als de "stille killer" omdat de symptomen niet merkbaar zijn totdat de ziekte zich aanzienlijk heeft ontwikkeld.

    Meer dan de helft van de vrouwen gediagnosticeerd met eierstokkanker sterven binnen vijf jaar.

    Flavonen en flavonolen zijn subklassen van flavonoïden, en omdat ze zo gemakkelijk worden gevonden in een supermarkt, is dit een goedkope en eenvoudige manier voor vrouwen om zich te beschermen tegen deze dodelijke vorm van kanker.

    Professor Aedin Cassidy, van UEA Norwich Medical School, zegt:

    De belangrijkste bronnen van deze verbindingen zijn thee,  citrusvruchten en sappen, die gemakkelijk worden opgenomen in het dieet, wat suggereert dat eenvoudige veranderingen in voedselinname een impact kan hebben op het risico op ovariumkanker.

    In het bijzonder wordt het drinken van slechts een paar koppen zwarte thee per dag geassocieerd met een 31 procent vermindering van het risico.

    Medical News Today meldde ook de resultaten van het nieuwe onderzoek:

    Resultaten tonen aan dat de deelnemers die het meest van flavonolen en flavonen namen een lager risico hadden op epitheliale eierstokkanker.

    De resultaten zijn niet geheel overtuigend, maar de grote steekproef (171.940 vrouwen) en de lange termijn opvolging van de studie maken de bevindingen zeer bemoedigend.

    Beperkingen van de bevindingen van de studie zijn onder andere het feit dat:

    ... het gemiddeld cumulatief dieet met flavonoïde inname werd berekend op basis van de recente gegevens van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) met inbreng van andere bronnen, maar flavonoïde inhoud kan variëren in voedingsmiddelen, afhankelijk van de groei en de verwerkingsvoorwaarden.

    Bovendien, terwijl de ploeg gecorrigeerd heeft voor mogelijke confounders die verband houden met ovariumcarcinoom risico, zeggen ze dat er nog steeds de mogelijkheid is van "ongemeten residuële verstorende factoren."

    Na zorgvuldige correctie voor deze mogelijke verstorende factoren is het onwaarschijnlijk dat ze de resultaten door de onderzoekers waargenomen, kunnen dwarsbomen.

    Meer overtuigende studies moeten uitgevoerd worden, maar ondertussen kunnen vrouwen beginnen hun dieet routines aan te passen.

    Het is zeker zinvol dit te doen, vooral gezien het feit dat de meeste van deze voedingsmiddelen al tot een gezond en voedzaam dieet behoren.

    Dus, dames, de volgende keer dat u geniet van een lekker kopje zwarte thee of een glas sap van citrusvruchten, kunt u ook een goed gevoel hebben over het feit dat u zeer waarschijk werkt aan het voorkomen van de meest gevreesde vormen van kanker bij vrouwen.

    Oorspronkelijk artikel: "Consuming tea andcitrus fruits reduces women's ovarian cancer risk", Sunday, November 16, 2014 by: Daniel Barker, Natural News.

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/ovarian_cancer.html   
    http://www.express.co.uk/life-style/health/528257/Women-lower-ovarian-cancer-risk-with-tea   
    http://www.medicalnewstoday.com/articles/284535.php   

    16-11-2014, 14:38 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olijfolie beschermt het hart.

    Olijfolie beschermt het hart tegen luchtvervuiling en verlaagt de bloeddruk.

    oil

    (NaturalNews) Het Mediterraan Dieet heeft in de afgelopen jaren veel lof ontvangen voor zijn rol in de bescherming tegen ziektes. Twee nieuwe studies geven meer duidelijkheid over de vraag waarom dit het geval is, na te hebben vastgesteld dat olijfolie als onderdeel van een populair dieet niet alleen helpt bij het beschermen tegen de schadelijke effecten door de milieuvervuiling, maar ook de bloeddruk verlaagt bij mensen die ook nog eens nitraatrijke groenten eten.

    Onderzoekers van het Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA), die hun bevindingen op de recente American Thoracic Society International Conference presenteerden, testten de effecten van olijfolie op het inperken van schade veroorzaakt door luchtvervuiling, op 42 gezonde volwassenen. Elk van volwassenen nam gedurende vier weken dagelijks 3 g of olijfolie of visolie, of beide, gevolgd door blootstelling aan zowel schone als vervuilde lucht.

    Na een maand van suppletie met één van de oliën of een placebo, werden de deelnemers blootgesteld aan twee uur gefilterde lucht om een basislijn voor de metingen vast te leggen. De volgende dag werden ze gedurende twee uur blootgesteld aan verontreinigde lucht. Met behulp van echotechniek evalueerden de wetenschappers de bloedvaten van de deelnemers op elke vernauwing zowel direct na als 20 uur na elke blootstelling.

    Ze zagen dat de personen die olijfolie hadden genomen de significante vernauwingen van de bloedvaten, die meestal optreden als gevolg van blootstelling aan microscopische deeltjes zoals het soort uitgestoten door dieselmotoren, niet ervaarden. Een dergelijke verharding kan leiden tot een verhoogde bloeddruk, een verhoogd risico op bloedstolsels en andere gezondheidsproblemen.

    Degenen die de visolie of placebo hadden gekregen ervaarden wel de typische bloedvatvernauwingen, wat suggereert dat olijfolie een uniek beschermend voordeel heeft. Als deze resultaten worden bevestigd door verder onderzoek kan regelmatige consumptie van olijfolie een gunstig advies zijn voor de volksgezondheid, zeggen de wetenschappers.

    "Onze studie suggereert dat het gebruik van olijfolie kan  beschermen tegen de schadelijke vasculaire effecten door  blootstelling aan luchtverontreinigende deeltjes," verklaarde Dr. Haiyan Tong, zoals geciteerd door de British Telegraph. "Als deze resultaten worden gerepliceerd in verdere studies kan het gebruik van deze supplementen een veilige, voordelige en effectieve manier bieden in het tegengaan van een aantal van de gevolgen voor de gezondheid van blootstelling aan luchtverontreiniging."

    Onverzadigde vetten combineren met plantaardige nitraten vormen heilzame 'nitro vetzuren.
    In een verwante studie ontdekten onderzoekers van het King's College in Londen gunstige effecten van het nuttigen van olijfolie bij sla en andere groenten die rijk zijn aan natuurlijk voorkomende nitraten. Zij publiceerden hun bevindingen in het tijdschrift Proceedings van de National Academy of Sciences (PNAS).   Het onderzoek vond dat de onverzadigde vetten in olijfolie in combinatie met nitraten een geheel nieuwe verbinding aangaan die helpt bij het reguleren van de bloeddruk.

    Op basis van het onderzoek zeggen deskundigen dat het dagelijks gebruik van olijfolie bij voedsel zoals spinazie, selderij en wortelen resulteert in de vorming van nitrovetzuren die kunnen helpen bij het verlagen van de bloeddruk en bloedklonters kunnen voorkomen. Op lange termijn, kan regelmatige consumptie van deze voedingsmiddelen in combinatie met elkaar helpen het risico op ernstige cardiovasculaire gebeurtenissen te verminderen.

    "De resultaten van onze studie bevestigt eerder onderzoek dat aantoonde dat een mediterraan dieet aangevuld met extra vergine olijfolie of noten de incidentie van cardiovasculaire problemen, zoals een beroerte, hartfalen en hartaanvallen kan verminderen", aldus Professor Philip Eaton, hoogleraar cardiovasculaire biochemie aan King's en één van de auteurs van de studie.

    De studie werd gesteund door het British Heart Foundation en is één van de eerste om aan te tonen dat olijfolie een specifiek enzym bekend als epoxidehydrolaseremmer afremt dat een rol speelt in het reguleren van de bloeddruk.

    Oorspronkelijk artikel:"Olive oil protects heart from air pollution lowers blood pressure", Sunday, November 16, 2014 by: Ethan A. Huff, staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/olive_oil.html   
    http://www.sciencedaily.com/releases/2014/05/140519160712.htm   
    http://www.telegraph.co.uk/health/healthnews/10840283/Olive-oil-on-salad-may-save-your-life.html   

    16-11-2014, 14:11 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Tags:olijfolie, luchtpollutie, bloeddruk
    14-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Melkmythe ondermijnd

    Drinken van verwerkte koemelk veroorzaakt vroegtijdige dood.

    milk

    (NaturalNews) Het idee dat de consumptie van calcium bevattende melkproducten nodig is om gezonde botten te ondersteunen wordt ondermijnd door nieuw onderzoek dat één van de grootste mythes op de markt van verwerkte levensmiddelen ontrafelt.

    Uit herhaaldelijke rapportage door Natural News blijkt dat de mens het enig zoogdier is dat melk blijft drinken op latere leeftijd en dat eigenlijk andere bronnen van voeding effectiever zijn bij de opbouw van gezonde botten.

    Een recente studie gepubliceerd in The BMJ voegt hieraan toe dat de consumptie van melk geen breuken voorkomt die vaak het gevolg zijn van osteoporose, een aandoening waarbij botten broos worden, die 40 miljoen Amerikanen treft.

    Wereldwijd zijn er meer dan 200 miljoen mensen die lijden aan osteoporose, de meerderheid van hen zijn vrouwen boven de 60. De hoogste concentraties zitten in Europa, Noord-Amerika en Japan, die allemaal een aanzienlijke hoeveelheid zuivel gebruiken in hun voeding.

    Wetenschappers uit Zweden, één van de landen dat het meeste zuivel per hoofd consumeert, onderzochten de levensstijl en de voeding van meer dan 100.000 Zweden vanaf 1987 tot aan hun dood of tot 31 december 2010.

    De resultaten toonden aan dat het drinken van melk geen invloed heeft op het voorkomen van botbreuken en degenen die de meeste melk dronken stierven jonger dan de anderen.

    De gegevens gebruikt voor deze studie waren gebaseerd op twee eerdere studies, waaronder dieet enquêtes beantwoord door meer dan 61.000 vrouwen tussen 1987 en 1990. Onder hen vulden iets minder dan 40.000 een meer gedetailleerde dieetenquête in. Daarnaast werden vraaglijsten, ingevuld door meer dan 45.000 Zweedse mannen, mede geanalyseerd, bevestigt de LA Times.

    Niet alleen heeft de studie de mythe uit de wereld geholpen dat het drinken van melk helpt bij het voorkomen van botbreuken, maar besloot dat hoe meer melk vrouwen dronken, hoe meer fracturen ze hadden.

    Meer dan 17.000 vrouwen kregen breuken, met meer dan 4.000 daarvan heupfracturen. De vrouwen die minstens drie glazen melk per dag dronken hadden 16 procent meer kans op botbreuken, en 60 procent van de fanatieke melkdrinkers hadden meer kans op een heupfractuur.

    Drieennegentig procent van de gedisciplineerde melkdrinkers vertoonden meer kans om te sterven tijdens de studie dan hun tegenhangers. Degenen die drie of meer glazen per dag dronken hadden 90 procent meer kans om te overlijden aan hart- en vaatziekten en 44 procent meer kans om te sterven aan kanker, vergeleken met vrouwen die slechts één glas melk per dag dronken.

    Bij de mannen zag men ook een hoger risico op overlijden en fracturen bij hogere melkconsumptie maar het onderscheid was minder uitgesproken dan bij vrouwen.

    "Onze resultaten ondermijnen de mythe dat grote hoeveelheden melk consumeren fracturen kan voorkomen," aldus hoofdonderzoeker van de studie, professor Karl Michaelsson. Terwijl wetenschappers zeggen dat meer onderzoek nodig is voordat er definitieve aanbevelingen kunnen gegeven worden, zijn zij het erover eens dat de rol van melk opnieuw moet onderzocht worden.

    De suiker in de melk veroorzaakt veroudering bij muizen.

    Het risico van vroegtijdige dood wordt waarschijnlijk veroorzaakt door D-galactose, dat wordt geproduceerd door het lichaam wanneer het de suiker uit de melk afbreekt. Eerdere studies tonen aan dat chronische blootstelling aan deze voedingsstof "oxidatieve stress, chronische ontstekingen, neurodegeneratie, verminderde immuunrespons en genen transcriptionele veranderingen," veroorzaakt zeggen de wetenschappers.

    Van D-galactose is bekend dat het de effecten van veroudering nabootst.

    Het consumeren van gefermenteerde producten zoals yoghurt wordt geassocieerd met een lager risico op overlijden en fracturen.

    Vrouwen die veel gefermenteerde zuivelproducten zoals yoghurt, kaas, boter en zure room gebruiken hebben minder kans op fracturen en vroegtijdig overlijden dan degenen die minder van deze producten consumeren.

    Verder onderzoek is nodig om de gewoonte van melkconsumptie te doen veranderen. Sommige deskundigen zijn ervan overtuigd dat de consumptie van melk rechtstreeks verband houdt met osteoporose. Immers, Europa en Noord-Amerika hebben beide een hoge melkconsumptie en terzelfdertijd een hoge incidentie aan heupfracturen en ziektes, zegt The BMJ.

    Mexico dat heel weinig melk consumeert telt weinig gevallen van osteoporose.

    Oorspronkelijk artikel: "Drinking processed cow's milk causes early death", Thursday, November 12, 2014 by: Julie Wilson staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/milk.html   
    http://www.dairy.co.jp/eng/eng03.html   
    http://www.express.co.uk/life-style/health/528721/Drinking-milk-linked-to-earlier-death   
    http://www.latimes.com/science/la-sci-sn-milk-health-risks-20141029-story.html#page=1   
    http://www.niams.nih.gov/Health_Info/Bone/Osteoporosis/osteoporosis_ff.asp   
    http://www.osteopenia3.com/Milk-Osteoporosis.html   

    14-11-2014, 20:43 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Tags:koemelk, osteoporosis, vroegtijdige dos
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Magnesium op peil houden.

    Het op peil houden van ons magnesiumgehalte verlaagt de kans op diabetes met 37%.

    magnesium

    (NaturalNews) Volgens een nieuwe studie, uitgevoerd door onderzoekers aan Tufts University in Medford, Massachusetts kan voldoende inname van magnesium diabetes voorkomen.

    Magnesium is essentieel voor een goede gezondheid en zijn veelzijdigheid beantwoordt aan verschillende behoeften van het lichaam. Het is verantwoordelijk voor meer dan 300 verschillende chemische reacties met inbegrip van het op peil houden van onze energie, het helpen ontspannen, het verstrekken van een optimale gezondheid van het hart en het verteren van eiwitten, koolhydraten en vetten.

    Uit nieuw onderzoek onder de leiding van Adela Hruby, Ph.D., blijkt dat gezonde mensen met het hoogste gehalte aan magnesium 37 procent minder kans hebben op een hoge bloedsuikerspiegel of overtollig circulerend insuline, een voorloper voor de ontwikkeling van diabetes.

    Patiënten die vroege tekenen van diabetes vertoonden hebben aanzienlijk geprofiteerd van het nemen van voldoende magnesium. Degenen die het meest magnesium namen hadden 32 procent minder kans om diabetes te ontwikkelen in vergelijking met hun collega's die zeer weinig van het mineraal in hun voeding opnamen.

    Het consumeren van veel volle granen, vis, groenten, donkere chocolade, noten en zaden kan helpen het risico op het ontwikkelen van diabetes te verlagen.

    Gepubliceerd in het tijdschrift Diabetes Care, was de studie een onderdeel van de Framingham Heart Study, een project dat in 1948 van start ging en de bedoeling had de omstandigheden rondom hart- en vaatziekten, de belangrijkste doodsoorzaak en ernstige ziekte in het Westen, trachten te begrijpen.

    Meer dan 5.000 mannen en vrouwen tussen de leeftijd van 30 en 62 van het stadje Framingham, Massachusetts, werden opgeroepen om deel te nemen aan de eerste ronde van een uitgebreid lichamelijk onderzoek en levenstijl interviews. In 1971 startte de studie met een tweede generatie van de oorspronkelijke vrijwilligers volwassen kinderen en hun echtgenoten om deel te nemen in soortgelijke onderzoeken.

    Nieuwe generaties werden in het project opgenomen in 1994, 2002 en 2003, voor het verstrekken van uitgebreide data. Hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte, roken, overgewicht, diabetes en lichamelijke inactiviteit werden geïdentificeerd als de belangrijkste risicofactoren voor een slechte gezondheid van het hart.

    De resultaten van de meest recente studie zijn gebaseerd op de opvolging van meer dan 2.500 vrijwilligers, met een gemiddelde leeftijd van 54, in de Framingham Heart Study Offspring groep gedurende zeven jaar.

    Zelfs bij het verwerken van de gezondheidsvoordelen van vezels, die vaak worden aangetroffen in magnesiumrijke voedingsmiddelen, golden dezelfde resultaten. Magnesium bleek primair verantwoordelijk te zijn voor het voorkomen van diabetes bij mensen met een hoog risico op de ziekte.

    "Slechts de helft van de Westerlingen nemen de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid magnesium in hun dieet, dat 400-420 mg bedraagt voor volwassen mannen en 310-320 mg voor volwassen vrouwen"

    Hedendaagse wetenschap blijft hameren op de voordelen van magnesium, één van de zes essentiële macro-mineralen die 99 procent van mineralen in het lichaam omvatten volgens Ancient-Minerals.com.

    Door het activeren van de spijsvertering, stelt magnesium het lichaam in staat om energie te produceren.

    "Magnesium is nodig voor het lichaam om energie te produceren en op te slaan. Zonder magnesium is er geen energie, geen beweging, geen leven. Zo simpel is het," zei Dr Carolyn Dead, een natuurgeneeskundige die gespecialiseerd is in de kennis over magnesium.

    Dit cruciaal mineraal houdt niet alleen onze organen actief, maar heeft therapeutische waarde die kan worden gebruikt voor de behandeling van hoofdpijn, chronische pijn, astma en slaapstoornissen. Magnesium tekortkomingen houden ook verband met diepe depressie daar het mineraal essentieel is voor de produktie van serotonine.

    Gezonde botten? Eet meer magnesium

    Nieuw onderzoek toont aan dat magnesium het belangrijkste mineraal is voor gezonde botten. Voedingsdeskundigen suggereren magnesium in plaats van calcium voor de handhaving van de botsterkte, zijn volume en ontwikkeling. Te veel aan calcium in combinatie met lage magnesium niveaus kan leiden tot spierspasmen.

    Oorspronkelijk artikel:"Manintaining proper magnesium levels lower diabetes risk by 37%", Friday, November 14, 2014 by: Julie Wilson, staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://medicalxpress.com/news/2014-10-magnesium-diabetes.html#ajTabs   
    http://vitamins.lovetoknow.com/Symptoms_of_Magnesium_Deficiency   
    http://www.ancient-minerals.com/magnesium-benefits/health/   
    http://www.doctoroz.com/blog/daniel-heller-nd/magnesium-miracle-mineral   
    https://www.framinghamheartstudy.org/about-fhs/history.php   

    14-11-2014, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Tags:magnesium, voeding, botsterkte, diabetes
    13-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olie voor witte tanden

    Olie die tanden bleekt en een frisse adem geeft.

    image

    Indianen staan bekend om hun witte tanden.

    Zoals bekend wrijven ze houtskool tegen tanden en tandvlees.

    Er is echter nog een zeer oude praktijk van de traditionele Indiase geneeskunde (Ayurveda) om niet alleen witte tanden te krijgen maar ook voor een frisse adem en om gaatjes te voorkomen.

    Dat zijn de zogenoemde mondoliebaden of "oil pulling", een mode die zich als wildvuur verspreidt in de Verenigde Staten.

    "Het is lekker, het plakt en glijdt tussen de tanden!"

    "Oil pulling" betekent "olie trekken. Men neemt een eetlepel olie of vet in de mond en laat dat gedurende 15 tot 20 minuten circuleren tussen de tanden.

    Men duwt en trekt met de tong de olie heen en weer tussen de tanden, vandaar de naam "olie trekken." Op het einde wordt de olie uitgespuwd in het toilet waarna men de tanden normaal poetst.

    Hoe werkt het "olie trekken"?

    Bij een schone mond leven 1000 tot 100 000 bacteriën op de tanden. Er zijn duizenden verschillende soorten, waarvan sommige goed zijn voor de gezondheid en andere niet.

    De bacteriën creëren een biofilm op de tanden, een dunne laag die zich hecht aan het oppervlak; de zogenaamde 'plaque'.

    Het is normaal om een beetje plaque te hebben maar bij te veel geeft het aanleiding tot slechte adem, gele tanden, ontsteking van het tandvlees en tandbederf.

    Bij het persen van de olie tussen de tanden worden bacteriën meegesleept en opgelost. Een gezonde manier om grote hoeveelheden bacteriën te verwijderen.

    De tussen de tanden geperste olie vermengt zich met speeksel en wordt wit en schuimig. Aarzel niet dit uit te spugen als de mond te vol is met het "spul".

    U kunt dat doen in de ochtend of 's avonds voor het slapen gaan.

    De beste olie.

    De beste keus is een plantaardige olie. Traditioneel gebruiken de Indianen sesamolie, die goed smaakt, maar virgin kokosolie is wellicht beter. Met olijf- en zonnebloemolie werkt het ook.

    De kokosolie die vast is bij kamertemperatuur (23 ° C) heeft enkele seconden nodig om volledig vloeibaar te worden in de mond. Deze olie heeft het voordeel zeer rijk te zijn aan laurinezuur, een middellange keten triglyceriden (MCT) dat virussen, bacteriën en gist vernietigt.

    Een eetlepel is genoeg, maar het hangt af van persoon tot persoon. Bij de eerste pogingen doet het een beetje raar aan, maar je went er wel aan. Probeer verschillende soorten olie of vet, afhankelijk van uw voorkeur.

    Effecten op de adem.

    Het "olietrekken" is vaak effectief op de adem maar niet altijd. Het is aan te raden de ruimtes tussen de tanden regelmatig te reinigen met tandzijde (of waterstraal) en de tong te poetsen.

    Slechte adem komt niet altijd uit de mond. Als je knoflook eet bijvoorbeeld, wees ervan bewust dat allicine, de zwavelverbinding met de karakteristieke geur, opgenomen wordt in het bloed om vervolgens toe te treden tot de alveoli: de geur van de adem komt in dit geval van diep uit de longen bij elke ademhaling! Het probleem kan ook afkomstig zijn van zure reflux van de maag.

    Goed voor hart en bloedvaten.

    Mensen met veel slechte bacteriën in de mond lopen een hoger risico op aderverkalking, verharding van de slagaders, vooral in de nek (halsslagaders). Dus hebben ze ook meer risico op hartproblemen.

    Er zijn nog veel andere gezondheidsproblemen geassocieerd met een ongezonde mond en binnengedrongen bacteriën: het creëert een inflammatoir milieu in het lichaam dat zelfs bepaalde kankers kan bevorderen zoals bloedkanker, nierkanker en alvleesklierkanker.

    Beter dan chemische baden voor de mond.

    Deze praktijk wordt vergeleken chemische baden mond met chloorhexidine, een medische antimicrobieel middel tegen gingivitis (ontstekingen van het tandvlees).

    Vanuit het oogpunt van prestaties tegen halitose, tandplaque, tandvleesaandoeningen, en bacteriën die cariës veroorzaken zijn de mondbaden met olie bijna even effectief als met chloorhexidine.

    Maar ze hebben ook minder bijwerkingen! Chloorhexidine kan vlekken op de tanden veroorzaken. Belangrijk is een recent onderzoek dat heeft aangetoond dat frekwent chemisch badenvan de mond het risico op kanker van mond en keel verhoogt, waarschijnlijk omdat ook de goede bacteriën worden vernietigd.

    Na 10 dagen olietrekken:

    . Je zal een blijvende gevoel van frisheid in de mond hebben;

    . Je tanden lijken gezonder, witter en helderder;

    . Irritatie, bloeding en ontsteking van het tandvlees verdwijnen;

    . Sterke vermindering van het aantal ziekte verwekkende bacteriën in de mond;

    . Het risico op cariës vermindert.

    Merk op dat dat deze praktijk het goed poetsen niet vervangt. Het is geen vervanging van de floss of tandheelkundige jet. Op uw gezondheid!

    Oorspronkelijk artikel:"L'huile qui blanchit les dents - et donne l'haleine fraîche", Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation.

    Bijlagen:
    http://www.ingentaconnect.com/content/iafp/jfp/2001/00000064/00000006/art00024   
    http://www.ingentaconnect.com/content/iafp/jfp/2001/00000064/00000006/art00024   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC444260/   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18408265   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19336860   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19336860   
    http://www.perio.org/consumer/other-systemic-diseases   

    13-11-2014, 18:16 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Tags:olie trekken, mondhygiëne
    12-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer aandacht voor avocado in ons dieet.

    Avocado's helpen bij het bestrijden van ziektes en het behoud van een goede hormonenbalans.

    avocados

    (NaturalNews) Veel voedingsdeskundigen beschouwen de avocado, die inheems is in de regio die zich uitstrekt van de centrale hooglanden van Mexico tot de Pacifische kust van Midden-Amerika, tot één van de gezondste vruchten. Dit is omdat, in tegenstelling tot de meeste andere vruchten, de groengekleurde enkelvoudige bessen rijk zijn aan heilzame vetten waarvan bewezen is dat ze onze gezondheid op talloze manieren ondersteunen.

    Avocado's zitten echter ook vol met veel andere voedingsstoffen  die ontbreken in ons westers dieet, waardoor ze uitstekend geschikt zijn als "all-round" voedsel voor het corrigeren van tekortkomingen en de aanpak van ziekten. Dit artikel gaat dieper in op de voordelen voor de gezondheid van deze vaak verkeerd begrepen vrucht, die veel meer aandacht verdient.

    Rijk aan ziekte bestrijdende vetten.


    Een gemiddelde avocado uit Florida of Californië levert een indrukwekkende 29 gram aan vetten. Ongeveer 67 procent van dit vet is enkelvoudig onverzadigd, 16 procent is meervoudig onverzadigd en 15 procent verzadigd.

    De verzameling van primaire enkelvoudig onverzadigde vetzuren in avocado noemt men oliezuur, dat het ontstaan van verschillende ernstige ziekten kan voorkomen. Een studie gepubliceerd in Nutrition in 2004 vond dat oliezuur (samen met bepaalde meervoudig onverzadigde vetzuren) nuttig kan zijn in het verminderen van de risicofactoren van cardiovasculaire ziektes. Een studie gepubliceerd in Lipids in Health and Disease in 2009 ontdekte dat oliezuur de negatieve effecten van inflammatoire eiwitten bij obese en diabetische patiënten kon omkeren, wat suggereert dat het kan helpen bij het voorkomen van type 2 diabetes en die zelfs kan behandelen.

    Hormoonbalans eigenschappen.

    Avocado's bevatten bepaalde plantensterolen, zoals beta-sitosterol, dat antiestrogenic eigenschappen bezit, wat betekent dat ze de oestrogeenreceptoren in onze cellen kunnen blokkeren en de oestrogeenabsorptie verlagen. Als gevolg nemen de progesteronniveaus bij vrouwen en testosteronniveaus bij mannen toe. Dit maakt avocado's een bijzonder waardevol voedingsmiddel in de huidige wereld van wijdverspreide vervuiling en chemicaliën die sterk compromitterend kunnen zijn voor de endocriene functie.

    Vol met carotenoïden.

    Avocado's zijn rijk aan een gunstige groep van fytochemicaliën genaamd carotenoïden, die plantaardige voorlopers zijn van de krachtige antioxidant vitamine A. Eén van de carotenoïden gevonden in avocado's, beta-caroteen, is vooral bekend om zijn kankerbestrijdende voordelen. Een studie gepubliceerd in Biochemical en Biophysical Research Communications in augustus 2013 vond dat beta-caroteen de groei van tumoren geassocieerd met neuroblastoma, een agressieve kanker die jonge kinderen treft, kan remmen.

    Twee andere carotenoïden gevonden in avocado's zijn luteïne en zeaxanthine die in hoge concentraties aangetroffen worden in de macula van het menselijk oog en bekend staan op het stimuleren van het gezichtsvermogen. Volgens een rapport gepubliceerd door de American Macula Degeneratie Foundation, kunnen luteïne en zeaxanthine supplementen zelfs leeftijdsgebonden maculaire degeneratie voorkomen, de meest voorkomende oorzaak van gezichtsverlies bij westerlingen na de vijftig.

    Bevat veel voedingsstoffen.

    Eén avocado levert ongeveer 33 procent van onze aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) aan vitamine C, 53 procent van onze ADH van vitamine K, 28 procent van onze ADH aan kalium en ook grote hoeveelheden andere nuttige voedingsstoffen zoals vitamine E , mangaan, magnesium en de meeste B-vitamines. Daarnaast bevat een avocado maar liefst 13 gram voedingsvezels, waarvan meer dan 50 procent van het RDA type (onoplosbaar). Dit is veel meer vezels per gewicht dan andere vruchten, waardoor avocado één van de beste voedingsmiddelen is voor de behandeling van constipatie.

    Bijlagen:
    healthyeating.sfgate.com/type-fat-avocado-5397.html   
    http://nutritiondata.self.com/facts/fruits-and-fruit-juices/1843/2   
    http://science.naturalnews.com/avocado.html   
    http://www.everydiet.org/diet/anti-estrogenic-diet   
    http://www.lipidworld.com/content/8/1/25   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15165614   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25019987   
    https://www.macular.org/nutrition-macular-degeneration   

    12-11-2014, 19:56 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:avocado, hormones, gezonde veten
    11-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonnebloempitten

    Zonnebloempitten: een goede bron van vezels, proteïne, vitamine E en nog meer.

    seeds

    (NaturalNews) Zonnebloempitten zijn de vruchten van de mooie zonnebloemplant. De zaden hebben een stevige structuur en een licht nootachtige smaak en waren een belangrijke bron van voedsel voor de Indianen. Zonnebloempitten blijven een populair voedsel eerder als tussendoortje dan verwerkt in gekookte maaltijden.

    Terwijl zonnebloempitten niet kunnen tippen aan de voedingswaarde van chia- of hennepzaden, komen ze toch nog in aanmerking als gezonde voeding. Naast een vitale bron van natuurlijke energie zijn ze rijk aan een groot aantal voedingsstoffen waarvan velen van ons onbewust een tekort hebben, waardoor ze een uitstekende aanvulling zijn op ons westers dieet.

    De voordelen van zonnebloempitten.

    Vol met vezels en eiwitten - Een kopje gedroogde zonnebloempitten levert ons 16 % van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) vezels en 19 % aan van eiwitten. Het merendeel van de vezels uit zonnebloempitten zijn onoplosbaar en blijven aldus intact in ons spijsverteringskanaal en spoelen  zo de dikke darm voor het verwijderen van opgehoopte afvalstoffen. Dit vezelgehalte maakt van zonnebloempitten een goede hulp bij constipatie evenals een geschikt voedsel voor diabetici (vezelig voedsel heeft de eigenschap een lage glycemische waarde te hebben). Bovendien bevat het eiwit in zonnebloemzaden alle acht essentiële aminozuren waardoor ze een uitgesproken volledige eiwitbron zijn voor vegetariërs en veganisten.

    Hoog in omega vetzuren - Net als de meeste plantenzaden zijn zonnebloempitten rijk aan omega-3 en -6 vetzuren, die essentiële vetzuren zijn die ons lichaam niet zelf kan aanmaken. Het belangrijkste omega-3 vetzuur uit zonnebloempitten, alfa-linoleenzuur (ALA), is wel niet zo krachtig als de EPA en DHA uit  dierlijke producten, zoals visolie, maar de voordelen ervan zijn toch niet te onderschatten. Een studie gepubliceerd in het European Journal of Clinical Nutrition toonde aan dat ALA het glucosegehalte verlaagt en de triglyceride niveaus verhoogt. Een andere studie, gepubliceerd in Applied Physiology, Nutrition, and Metabolism, suggereerde dat ALA kan helpen bij de behandeling van symptomen geassocieerd met obesitas bij dieren.

    Rijk aan fytosterolen - Een studie gepubliceerd in het Journal of Agricultural and Food Chemistry vond dat zonnebloempitten (en pistachenoten) de hoogste niveaus van fytosterolen hadden van alle noten en zaden die algemeen geconsumeerd worden als snack. Fytosterolen zijn plantenstoffen die chemisch lijken op cholesterol, en aangenomen wordt dat ze het LDL cholesterolgehalte in het bloed verlagen als ze in voldoende hoeveelheden worden gebruikt. Bovendien toonde een studie verschenen in Life Sciences aan dat fytosterolen de ontwikkeling van darmkanker remmen."

    Uitstekende bron van vitamine E -. Een kopje gedroogde zonnebloempitten voorziet ons van maar liefst 15,3 milligram vitamine E. Vitamine E reist als in vet oplosbaar antioxidant door ons lichaam om vrije radicalen te bestrijden die anders schade kunnen aanbrengen aan vet bevattende moleculen en structuren zoals hersencellen, cholesterol en celmembranen. Afgezien van ons te beschermen tegen degeneratieve ziekten produceert dit anti-oxidant ook antiverouderingselementen. Vitamine E is een krachtige ontstekingsremmer en kan de symptomen van ontstekingsziekten zoals astma en reumatoïde artritis verminderen.

    Zonnebloempitten bieden nog tal van andere voedingsstoffen zoals calcium, ijzer, magnesium, fosfor, kalium, zink, koper, mangaan, selenium en de meeste B-vitamines. Het magnesiumgehalte van de zaden is vooral belangrijk omdat tussen 60 en 80 procent van de Westerse bevolking een tekort heeft aan dit essentieel calciumregulerend mineraal.

    Oorspronkelijk artikel:"Sunflower seeds: a good source of fiber, protein, vitamin E and more", Wednesday, November 05, 2014 by: Michael Ravensthorpe, Natural News.

    Bijlagen:
    http://lpi.oregonstate.edu/infocenter/phytochemicals/sterols/   
    http://nutritiondata.self.com/facts/nut-and-seed-products/3076/2   
    http://www.acatoday.org/content_css.cfm?CID=3956   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16302759   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24927777   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25097001   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7596226   
    http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=57#healthbenefits   

    11-11-2014, 21:04 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Tags:zonnebloempitten, vitamine E, veles
    10-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griepprik fataal

    Griepprik verlamt gezond meisje uit Florida.flu

    (NaturalNews) Natuurlijk zijn vaccins veilig - behalve wanneer ze willekeurig extreem een ontsteking in de hersenen veroorzaken die leidt tot het verlies van gezichtsvermogen, verlamming en een onvermogen om te spreken. Dit is wat er nu gebeurd is met de 10 jarige Marysue Grivna uit Tampa, Florida, slechts vier dagen nadat ze een griepvaccin toegediend had gekregen dat haar volledig verzwakte met een ernstige hersenziekte tot gevolg, gekend als acute gedissemineerde encefalomyelitis, of ADEM.

    Het begon allemaal op 22 november 2013 toen de jonge Marysue een seizoensgebonden griepvaccin kreeg. Slechts enkele dagen later werd het kind ziek en vertoonden zich snel verlammingsverschijnselen. Bezorgd namen de ouders haar mee voor een evaluatie en er werd vastgesteld dat ze een immuunstoornis had veroorzaakt door een ontsteking in de hersenen.

    Vergelijkbaar met multiple sclerose, manifesteert ADEM zich als een auto-immuunziekte waarbij het lichaam zichzelf aanvalt, in casu zich richt op de beschermende bekleding rondom de zenuwvezels. Bekend als myeline, zijn deze bekledingen bedoeld om de zenuwen van de hersenen en het ruggenmerg te beschermen tegen mogelijke schade. Indien deze bekledingen ontbreken kunnen symptomen zoals verlies van het gezichtsvermogen en verlamming optreden.

    "Haar vader Steven en ikzelf zijn er zeker van, op basis van al ons onderzoek, dat dit de oorzaak is van Marysue's conditie", aldus de moeder Carla, tijdens een recent interview met Fox & Friends. "De artsen zullen het niet bevestigen of ontkennen ... maar ze was voordien een gelukkig, gezond en speels kind van negen jaar toen het gebeurde."

    Vijf procent van de ADEM gevallen ontstaan na vaccinatie, zegt NIH.

    Hoewel de betrokken artsen terughoudend waren om toe te geven dat de griepprik de oorzaak is, geeft het National Institutes of Health (NIH) toe dat maar liefst 5 procent van de ADEM gevallen zich na een vaccinatie manifesteren. De ziekte kan ook ontstaan na bepaalde chirurgische ingrepen, zegt Dr Juan Dumois, directeur van All Children's Hospital, waar Marysue werd verzorgd.

    "Het kan zomaar uit de lucht vallen of misschien na een chirurgische ingreep," zei hij tegen CBS 10 News.

    Een soortgelijk geval deed zich voor in 2008, toen een 75-jarige vrouw ADEM ontwikkelde slechts twee dagen na het krijgen van een griepprik. Volgens de Daily Mail kreeg de vrouw symptomen van gevoelloosheid en verlamming en overleed later. Allemaal na het toedienen van een vaccin dat zoals we reeds meldden in 2011 bijna volledig ineffectief was voor het voorkomen van de griep.

    "Marysue kan niet meer spreken en zit gekluisterd aan een rolstoel en ziekenhuisbed. Ze wordt in de eerste plaats gevoed  via een G-tube al zijn we stilaan in staat om te beginnen met het voeden van babyvoeding via de mond", zegt de familie op een GoFundMe pagina op zoek naar financiële steun voor de bouw van een nieuwe kamer die geschikt is voor Marysue.

    "Ons huis is erg klein en haar ziekenhuisbed staat in onze woonkamer omdat de deuren in ons huis te smal zijn voor een bed of rolstoel," zeggen ze. "We proberen ook om fondsen te werven om een rolstoel te kopen. Als we dit hadden zouden wij één van onze buren kunnen inschakelen om haar in haar rolstoel te zetten ... waardoor ik en haar oma de mogelijkheid zouden hebben haar naar de dokter te voeren en het werk van haar vader te verlichten."

    Oorspronkelijk artikel: "Flu shot paralyzes healthy Florida girl", Monday, November 10, 2014 by: Jonathan Benson, staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/thimerosal.html   
    http://www.dailymail.co.uk/news/article-2818414/10-year-old-Florida-girl-paralyzed-rare-brain-infection-receiving-flu-shot.html   
    http://www.gofundme.com/g5lbzg   
    http://www.medicaldaily.com/flu-shot-blamed-paralyzing-10-year-old-florida-girl-marysue-grivna-309058   
    http://www.vaccinationcouncil.org/2013/11/27/a-shot-never-worth-taking-the-flu-vaccine-by-kelly-brogan-md/   
    http://www.wtsp.com/story/news/local/2014/10/30/mom-daughter-paralyzed-because-of-flu-shot/18218703/   

    10-11-2014, 21:17 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:griepprik, vaccinatie
    09-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkoudheden natuurlijk te lijf gaan.

    Top 3 veiligste manieren om zich snel te ontdoen van een verkoudheid of griep.Sniffling, Sneezing and Turning Cubicles Into Sick Bays

    (NaturalNews) Aangezien het winterseizoen in aankomst is wordt ons immuunsysteem meer belast door koeler weer en minder immuun ondersteunende elementen zoals de warme zon op onze huid. Het hoest- en koude seizoen staat voor de deur en de mensen halen verschillende over de toonbank oplossingen binnen.

    Waarom niet deze 3 natuurlijke manieren inzetten om die winterongemakken te lijf te gaan?

    Eet antivirale en antibacteriële voedingsmiddelen.

    Om te helpen bij het bestrijden van een verkoudheid of griep moet je uw immuunsysteem sterken, het eerste wat je moet doen is het verwijderen van de infectie zelf. Dit kan op een aantal manieren, maar één van de eenvoudigste oplossingen is met sterke antivirale en antibacteriële levensmiddelen en kruiden.

    Sterke antivirale voedingsmiddelen en kruiden:

         . knoflook
         . gember
         . veenbessen
         . Ceylon kaneel
         . ruwe honing
         . echinacea
         . oregano-olie

    Algemene antibacteriële voedingsmiddelen en kruiden:

         . knoflook
         . ui
         . kurkuma
         . gember
         . citroen
         . cayenne
         . kaneel
         . pepermunt

    Met behulp van een combinatie van voedingsmiddelen en kruiden die virussen en bacteriën helpen verwijderen zal een alomvattende aanpak van het immuunsysteem ook zorgen voor een boost. Het beste is de middelen onbewerkt in hun ruwe vorm te nemen wat de assimilatie door ons lichaam gemakkelijker maakt.

    Vitamine C cruciaal.

    Vitamine C speelt een belangrijke rol in de gezondheid en de functie van de immuuncellen, die zeer belangrijk zijn bij afweren van een infectie, waaronder verkoudheid. Witte bloedcellen zijn afhankelijk van vitamine C om te overleven en om bestand te zijn tegen aanvallen van pathogenen. Het speelt ook een belangrijke rol als een antihistamine en vermindert de aandoeningen geassocieerd met verkoudheid, koorts en griep.

    Enkele zeer hoge kwaliteit bronnen van vitamine C zijn o.a. Camu Camu, acerola kersen, guave, paprika en boerenkool. Andere veel voorkomende bronnen zijn sinaasappels, citroenen, kiwi, meloen en ananas. Wilt u een supplement proberen kies dan voor een kwaliteitsbron van liposomaal vitamine C die een betere absorptie in de bloedbaan waarborgt.

    Probiotica.

    Probiotica zijn algemeen bekend voor hun rol bij het reguleren van de juiste balans van onze innerlijke ecologie. Dit leidt tot een sterkere darmgezondheid, die op zijn beurt een gezond immuunsysteem ondersteunt, de primaire factor bij het afweren van ziekteverwekkers, zoals verkoudheid en griep.

    Naast het stimuleren van de activiteit van het immuunsysteem, produceren probiotica ook antibacteriële stoffen die ziekteverwekkende bacteriën uitschakelen. Goede bacteriën doen dit door het veranderen van de lokale niveaus van de zuurtegraad en ontnemen zo de pathogene bacteriën van hun voedingsstoffen, of door het daadwerkelijk produceren van hun eigen antibiotische stoffen.

    Enkele zeer hoge kwaliteit bronnen van probiotica uit de voeding zijn gefermenteerde groenten, kefir, en appelazijn.

    Eén van de meest krachtige manieren om verkoudheid of griep te verslaan is een aantal van deze krachtige voedingsmiddelen te combineren en te nuttigen in hun oorspronkelijke ruwe vorm.


    Oorspronkelijk artikel: "Top 3 safest ways to get rid of a cold or flu quickly", Sunday, November 09, 2014 by: Derek Henry, Natural News.

    Volgende cocktail is een krachtige mix


        . 2 teentjes knoflook
        . 1/2 kleine ui
        . 1 stuk kurkuma (1/4 theelepel gemalen)
        . 1 stukje gember (1/4 theelepel gemalen)
        . 1 citroen
        . 1 snuifje cayennepeper
        . 3 cl appelazijn
         Optioneel: 1 stuk mierikswortel van 1 cm dik
         Optioneel: 1 theelepel rauwe honing

    Bereiding.

    Pel de knoflook en citroen.
    Doe knoflook, ui, kurkuma, gember, citroen en cayennepeper  één voor één in de sapcentrifuge. Voeg daarna appelazijn toe aan het sap. Aanlengen met water naar smaak.

    Gebruik.

    Neem onmidddelijk 3 cl van het sap zodra de symptomen van bacteriële of virale infectie verschijnen en herhaal dit tot 3 keer per dag.

    Ref: http://www.healingthebody.ca/antibiotic-tonic-recipe/

    Bijlagen:
    http://truthwiki.org/Garlic   
    http://truthwiki.org/ginger   
    http://truthwiki.org/Vitamin_D   
    http://www.healingthebody.ca/5-foods-high-in-vitamin-c/   
    http://www.healingthebody.ca/antibiotic-tonic-recipe/   
    http://www.healingthebody.ca/natural-antibiotics-that-dont-require-a-prescription/   
    http://www.organiclifestylemagazine.com/homemade-vitamin-c/   
    http://www.organiclifestylemagazine.com/how-viruses-work-and-how-to-prevent-them-naturally/   
    http://www.organiclifestylemagazine.com/make-your-immune-system-bulletproof-with-these-natural-remedies/   
    http://www.organiclifestylemagazine.com/the-health-benefits-of-liposomal-vitamin-c/   

    09-11-2014, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:verkoudheid, griep
    08-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slapeloosheid

    Bestrijd slapeloosheid en slaap goed met volgende kruiden en natuurlijke remedies.

    sleep

    (NaturalNews) Je ligt in bed te staren naar het plafond, of erger nog, te staren naar de klok. De minuten schuiven voorbij. Uren verstrijken. Je telt de uren totdat je moet opstaan. Zes uur. Vijf uur. Vier uur. Je voelt je moe en volkomen uitgeput naar geest en lichaam, je niet kunt slapen.

    Slapeloosheid kan zowel slopend als gevaarlijk zijn. Volgens The National Highway Safety Administration zijn in de VS 100.000 of meer auto ongevallen per jaar te wijten aan vermoeidheid, met als resultaat 1.550 doden en 71.000 gewonden.

    Een chronisch gebrek aan slaap is niet alleen van invloed op je werk maar ook op je relaties en je leven, het veroorzaakt ook ravage in ons immuunsysteem.

    Men hoeft niet zijn toevlucht te nemen tot farmaceutische producten met hun gevaarlijke bijwerkingen zoals slaapwandelen, eten of rijden in je slaap of vermoeidheid bij het ontwaken. Maak in plaats daarvan gebruik van onderstaande  natuurlijke remedies om de slaapcyclus te hernemen en een einde te maken aan slapeloosheid.

    Gegarandeerde kuur.

    Als je weg kunt voor een paar dagen ga dan kamperen. Laat uw elektronische apparaten thuis. Laat uw telefoon in de auto. Neem de tijd om te mediteren of te schrijven en beoefen wat  yoga. Belangrijker nog, slaap op de grond, niet in een camper, in je auto of in een hut. Slaap geaard. Het doel is om te ontstressen, om een pauze te nemen, om kunstlicht te voorkomen en om natuurlijk licht en magnetische velden te gebruiken om opnieuw uw circadiaanse ritmes terug te vinden. Op de derde dag zal bijna iedereen kort na het vallen van de avond in slaap vallen, zoals de natuur het bedoeld heeft.

    Andere stappen om slapeloosheid te lijf te gaan.

    Elimineer stimulerende middelen uit je dieet. Koffie, thee, chocolade, frisdranken, energiedranken ... Als u deze niet kunt laten, moet u ze te beperken tot de vroege uren van de dag. Schildklier- en bijnier vermoeidheid kan leiden tot slapeloosheid en een slechte kwaliteit van de slaap. Vitaminen B zijn essentieel voor het zenuwstelsel en tekorten kunnen resulteren in verstoring van de slaapcyclus. Neem elke dag een hoge kwaliteit aan vitamine B-complex en als je niet in de zon kunt vertoeven vul dan aan met vitamine D.

    Zoek contact met de grond en neem de tijd om wat rustig te mediteren 's ochtends en net voor het slapengaan. Dit kan vooral gunstig zijn voor onze interne klok.

    Kruiden tegen slapeloosheid.

    De volgende drie kruiden zijn een zeer krachtige slaapformule vooral wanneer ze worden gecombineerd.

    Valerianwortel.

    Valeriaan helpt bij het in slaap vallen en bij de slaapkwaliteit. De beste resultaten worden verkregen door het combineren van valeriaan met melatonine of hop. Neem 400-500 mg voor het slapen gaan.

    Melatonine.

    Melatonine is een hormoon dat door de pijnappelklier wordt afgescheiden. Het helpt niet de slaap verlengen of de kwaliteit van de slaap verbeteren, maar wel bij het in slaap vallen. Bijwerkingen kunnen zijn nachtmerries en slaperigheid overdag. Dosering varieert van 1-10 mg.

    Hop.

    Hop-extract is een andere steun die de slaapkwaliteit verbetert en helpt bij het in slaap vallen. Het werkt goed samen met valeriaan extract en de combinatie kan de alpha hersengolven verhogen.

    Conclusie.


    Zodra u uw biologische klok terug gevonden hebt, vereisen uw nieuwe slaapgewoonten discipline, maar je zult er de voordelen van een gezonde, rustgevende slaap oogsten. De truc om verder een goede slaap te ontwikkelen is een doel te stellen voor het opstaan. Wens je om 7 uur op te staan, ga er dan voor in de volgende 6 weken.

    Oorspronkelijk artikel: "Beat insomnia and sleep easy with these herbs and natural remedies", Friday, November 07, 2014 by: Michael Edwards, Natural News.

    Bijlagen:
    http://truthwiki.org/B_vitamins   
    http://truthwiki.org/Vitamin_D   
    http://www.healingthebody.ca/grounding-ultimate-healing-technique/   
    http://www.organiclifestylemagazine.com/earthing-touching-earth/   
    http://www.organiclifestylemagazine.com/issue/11-pure-sleep-11-tips-for-better-sleep/   
    http://www.organiclifestylemagazine.com/issue/14-natural-remedies-for-insomnia/?PageSpeed=noscript   

    08-11-2014, 21:10 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:slapeloosheid
    05-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Intestinale plaque

    De gevaren van intestinale plaque en hoe er zich op natuurlijke wijze van te ontdoen.

    health

    (NaturalNews) Bij plaque denken we vaak aan onze tandheelkundige of coronaire gezondheid. Hoewel dit twee dingen zijn die je vrij van plaque wil, zijn ze lang niet zo belangrijk als het opbreken van plaque in uw darmsysteem. Het zich ontdoen van plaque in de darmen kan resulteren in een uitzonderlijke voordeel voor de gezondheid waarbij niet alleen de spijsvertering verbetert, maar het hele lichaam.

    Wat is nu precies deze plaque, waarom bestaat ze, welke gezondheidsproblemen kan ze veroorzaken en hoe kunnen wij er ons van ontdoen om een optimale gezondheid te verkrijgen?

    Biofilm 101.

    Biofilm is het juiste woord - een kleverige film die wordt gemaakt door microscopisch kleine organismen. De structuur is vrij taai, en om u een voorbeeld te geven, tandplaque is biofilm in de mond. Het feit dat de tandarts speciaal gereedschap nodig heeft om tandplaque af te schrapen geeft je een idee van hoe sterk het is en hoe moeilijk het kan zijn om af te breken.

    Bacteriën en andere microscopische wezens maken deze ongezonde biofilm om te kunnen overleven. In wezen creëren zij hun biologische thuis in het lichaam met een mengsel van suikers en eiwitten die hen helpen bij de bescherming tegen dodelijke "aanvallen" waarmee ze kunnen geconfronteerd worden (zoals antibiotica).

    Er is echter ook een gezonde biofilm; een dunne slijmlaag in een gezonde darm gemaakt door heilzame microflora. Deze gezonde biofilm maakt de doorgang van voedingsstoffen door de darmwand mogelijk, bevochtigt en smeert en weert ontstekingen.

    Het doel van deze biofilm is om de aanmaak van het gezonde, dunne slijm dat voedingsstoffen absorbeert te bevorderen en om de ongezonde film die slechte bacteriën en parasieten herbergt en opname van voedingsstoffen tegenwerkt, te elimineren.

    Symptomen en aandoeningen geassocieerd met een ongezond biofilm.

    Zoals je zou verwachten kan een ongezonde biofilm veel schade aanrichten in het darmstelsel. Het kan:

         . De opname van voedingsstoffen door de darmwand in de weg staan.
         . Ziekteverwekkende micro-organismen uit het immuunsysteem beschermen.
         . Ziekteverwekkende micro-organismen uit antibiotica en antimycotica beschermen (zowel kruiden als farmaceutica).
         . Ontstekingen bevorderen.
         . Giftige stoffen zoals zware metalen opslaan.

    Deze plaque creëert echt een "schuilkelder" voor gist, parasieten en bacteriën die bescherming vinden in de biofilm matrix, die helpt deze micro-organismen te overleven bij de inzet van de sterkste natuurlijke en chemische medicijnen. Door deze weerstand kunnen na verloop van tijd aandoeningen ontstaan zoals:

         . Systemische candida overgroei (schimmelinfectie).
         . Parasieten.
         . Maagbrand.
         . Chronisch vermoeidheidssyndroom en fibromyalgie.
         . Spastische darm, colitis ulcerosa en ziekte van Crohn.
         . Opgeblazen gevoel, gas, hersenmist, artritis, maagkrampen, acne en huidaandoeningen.

    Een ongezonde biofilm kan een leven van ziekte en veroudering veroorzaken omdat het blijvende infecties creëert wat kan leiden tot chronische degeneratieve ziekten.

    Hoe kan men zich ontdoen van deze biofilm.

    Het doorbreken van ongezonde biofilm vereist specifiek "gereedschap". Het is niet zo eenvoudig als gewoon gezond eten en hopen dat het vanzelf zal oplossen. Je moet zeer specifieke keuzes maken die hebben aangetoond deze ongezonde biofilm te kunnen afbreken, zoals:

         . Proteolytische enzymen zoals protease, papaïne en pepsidase FP. Neem deze alleen op een lege maag opdat ze effectief zouden zijn.
         . Appelcider azijn, die belangrijke mineralen uit de biofilmmatrix haalt. Neem zo'n 30 ml in een glas water, tot 3 keer per dag.
         . Kruidnagel
         . Valse zwarte peper (Embelia ribes)

    Gebruik daarnaast een nutriëntrijk dieet gebaseerd op vowaardig voedsel, en vermijd bewerkt meel, suikers en geraffineerde oliën. Gefermenteerde levensmiddelen en dranken bevatten goede bacteriën die zullen bijdragen tot de bevordering van de groei van een gezonde biofilm en tot het vergemakkelijken van de opname van voedingsstoffen. Naast het elimineren van de biofilm, moet men darmgenezende voeding nemen (Superfoods) om de Candida te elimineren en het innerlijk ecosysteem in balans te krijgen.

    Oorspronkelijk artikel: "The dangers of intestinal plaque and how to get rid of it naturally", Tuesday, November 04, 2014 by: Derek Henry, Natural News.

    Bijlagen:
    http://bodyecology.com/articles/biofilm-how-this-slimy-coating-is-causing-chronic-fatigue-fibromyalgia-irritable-bowel-and-more#.VFqP7da32sC   
    http://truthwiki.org/garlic   
    http://www.organiclifestylemagazine.com/candida-overgrowth-symptoms/   
    http://www.organiclifestylemagazine.com/inexpensive-easy-detox-the-one-gallon-challenge/   

    05-11-2014, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Tags:plaque, darmen, biofilm
    02-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amaranto

    Amarant: een glutenvrij graan rijk aan proteïnen en mineralen.

    amaranth

    (NaturalNews) Amarant is een breedbladige plant uit de zuidelijke helft van Noord-Amerika. Het maakt deel uit van de familie Amaranthaceae waartoe ook bieten, snijbiet, spinazie en quinoa behoren, en wordt gekenmerkt door zijn snelle groei en concurrerende aard. In feite is amarant zo agressief dat veel Amerikaanse tuiniers het als niets meer dan een schadelijk onkruid beschouwen dat andere planten bedreigt in hun groei.

    Dit is jammer, want amarant is eigenlijk zeer voedzaam. De graanachtige zaden waren een belangrijke bron van essentiële voedingsstoffen voor de Amerikaanse Indianen, en ze blijven een populair voedsel in Mexico en Zuid-Amerika. Dit artikel werpt enig licht op de voordelen voor de gezondheid van deze enigszins onbegrepen plant.

    Redenen om amarant te koesteren.

    Complete eiwitbron - Afhankelijk van de kwaliteit bestaat amarant uit 13 tot 19 procent eiwit, dat is meer eiwit per gewicht dan granen zoals rijst, haver en rogge. Dit eiwit bevat ook alle acht essentiële aminozuren (waaronder lysine, een aminozuur dat ontbreekt in de meeste granen), waardoor het een uitstekende volledige eiwitbron is voor vegetariërs en veganisten.

    Glutenvrij - Net als quinoa en boekweit is amarant van nature glutenvrij. Voor personen met glutenintolerantie en coeliakie zal dit nieuws vrolijk in de oren klinken maar er is meer en meer groeiend bewijs dat gluten slecht zijn voor iedereen. Volgens Dr Alessio Fasano, activeren gluten een eiwit genaamd zonulin dat een afdichting maakt tussen onze darmcellen en zo een immuunrespons triggert. Gluten bevatten ook fytinezuur, een verbinding die veel belangrijke mineralen zoals magnesium, biologische onbeschikbaar maakt. Met amarant moeten we ons geen zorgen maken over deze problemen.

    Cardiovasculaire voordelen - Hoewel onderzoeken naar amarant beperkt zijn, suggereert opkomende onderzoek dat ons cardiovasculaire systeem ervan kan profiteren. Een studie gepubliceerd in Lipids in Health and Disease van januari 2007, bijvoorbeeld, vond dat amarantolie voordelen biedt voor patiënten met coronaire hartziekte. Een meer recente studie, gepubliceerd in Proteome Science van mei 2014, vond ook dat amarant ook atherosclerose, of vernauwing van de slagaders zou kunnen behandelen.

    Rijk aan voedingsvezels - Volgens Self's "NutritionData," geeft een kopje gekookte amarant 5,2 gram voedingsvezels, of 21 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH). De meeste van deze vezels zijn onoplosbaar, passeren het maagdarmkanaal intact en veroorzaken een laxerend effect. Echter, amarant bevat ook veel oplosbare vezels die water opslorpen waardoor de spijsvertering vertraagt en cholesterolverlagende voordelen oplevert. Bijgevolg is amarant geschikt voor een gewichtsverlies dieet.

    Veel mineralen - Misschien wel de grootste troef van amarant is de hoge concentratie aan essentiële mineralen. Een kopje gekookte amarant levert ons 29 procent van onze ADH aan ijzer, 40 procent van onze dagelijkse hoeveelheid magnesium, 36 procent van onze ADH aan fosfor en maar liefst 105 procent van onze ADH aan mangaan. Amarant bevat ook respectabele hoeveelheden calcium, kalium, zink, koper en selenium. Aan de negatieve kant is het ontbreken van de meeste vitamines, behalve vitamine B6 en foliumzuur.

    Amarant wordt vaak geconsumeerd onder de vorm van zaad, meel of olie. Hoewel het bekend is resistent te zijn tegen glyfosaat herbicide van Monsanto is het altijd een goed idee om biologische amarant producten te kopen waar mogelijk.

    Oorspronkelijk artikel: "Amaranth: a gluten-free grain rich in protein and minerals", Tuesday, October 14, 2014 by: Michael Ravensthorpe, Natural News.

    Bijlagen:
    http://primaldocs.com/opinion/zonulin-leaky-gut/   
    http://science.naturalnews.com/Amaranth.html   
    http://wholegrainscouncil.org/whole-grains-101/amaranth-may-grain-of-the-month-0   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17207282   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24891839   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24891839   

    02-11-2014, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Tags:amarant, voeding
    26-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nitraten, nitrieten gevaarlijk?

    Moeten we bang zijn voor nitraat (en nitriet)?


    Nitraten ... het woord doet denken aan de meest gruwelijke excessen van de intensieve landbouw.

    De landbouw die de tak afzaagt waarop hij zit door het vernietigen van de natuur die het hem mogelijk maakt om te bestaan!

    Maar weten we eigenlijk wat nitraten en nitrieten, die zo'n slechte reputatie hebben, en in ons vlees en vleeswaren zitten, eigenlijk zijn?

    De media die ons radeloos maakt over nitraten zijn voorzichtig om nuttige informatie te geven.

    Stikstof N

    Als je nog de scheikundeles uit je middelbare studies herinnert weet je dat stikstof wordt aangeduid met de letter N in de tabel voor de classificatie van de elementen.

    Het lijkt niet logisch, behalve dat men in het Engels en het Duits spreekt van “nitrogen” als het om stikstof gaat.

    Het woord komt van nitraatstikstof, omdat de molecule nitraatstikstof een stikstofatoom bevat.

    Verre van vijand van de natuur is stikstof overal aanwezig waar sprake is van leven: in planten, in het vlees dat je eet en zelfs in ons lichaam, waar het goed is voor 3% van je gewicht. Het essentiële van de lucht die ons omringd (78%) is gemaakt uit stikstof.

    Laat ons nog wat dieper ingaan op het onderwerp. Ik geef je de chemische formule van nitraat en nitriet:

    . Nitraat bestaat uit 1 stikstofatoom gebonden aan 3 zuurstofatomen. Chemische formule NO3.

    . Nitriet bestaat uit 1 stikstofatoom met 2 zuurstofatomen. Chemische formule NO2.

    Met andere woorden, nitriet is als nitraat, maar met 1 atoom zuurstof.

    Dus nitraten hebben 3 zuurstofatomen, terwijl nitrieten 2 zuurstofatomen bezitten.

    Zijn nitraten en nitrieten ze echt gevaarlijk voor onze gezondheid?

    De waarheid over nitraten.

    De landbouwers bemesten de bodem, omdat mest rijk is aan nitraten, wat de planten doet groeien.

    Iets dat de planten doet groeien kan niet anders dan goed zijn ja zelfs noodzakelijk voor de planten!

    Dit betekent dat nitraten niet per se alleen maar slecht zijn voor de natuur want ze helpen de planten groeien.

    "Ja, maar nitraten doden vissen !! "

    Nitraten hebben een slechte reputatie omdat ze vissen doden wanneer ze in een te hoge concentratie aanwezig zijn in het water.

    Maar we moeten begrijpen waarom.

    Wanneer boeren mest op hun akkers brengen (om planten te kweken) en het regenwater nitraten naar de rivieren afvoert doen zij in de estuaria, waar de nitraten zich concentreren, algen groeien.

    Maar algen hebben zuurstof nodig om te leven en veroorzaken tijdens hun groei een situatie van anoxie (zuurstofgebrek) in het water: vissen sterven omdat ze niet kunnen ademen. De algen verbruiken alles!

    Het zijn dus niet de nitraten die de vis te doden. Nitraten zijn namelijk niet giftig.

    Volgens een advies uitgegeven in 1990 door het "Wetenschappelijk Comité voor de menselijke voeding over nitraten en nitrieten" van de Commissie van de Europese Gemeenschappen hebben nitraten “een zeer lage acute toxiciteit"

    De voordelen van nitraat voor de gezondheid.

    Volwassenen en kinderen ouder dan één jaar hebben niets te vrezen van nitraten.

    De studie, die oorspronkelijk een verband had gelegd tussen nitraten en kanker creëerde een psychose met diskrediet tot gevolg. De betere publicaties leggen geen verband tussen nitraten, nitrieten en kanker bij de mens en er zijn inderdaad geen tekenen gevonden dat ze kankerverwekkend kunnen zijn. Bovendien blijkt uit recent onderzoek dat nitraten en nitrieten niet alleen onschadelijk maar zelfs nuttig zijn vooral voor het immuunsysteem en het hart.

    Nitraten kunnen fysieke prestaties verbeteren, vooral bij topsporters. Atleten gebruiken vaak rode bieten en bietensap, die een hoog gehalte aan nitraten hebben, voor dit doel.

    De verklaring is dat nitraten de efficiëntie van de mitochondria, de cellulaire componenten die energie produceren, verhoogt.

    Sommige studies hebben aangetoond dat bieten de zuurstofbehoefte met 5,4% verminderen, de sprintcapaciteit met 4% verhoogt en de periode van intense inspanning kan verlengen met 15%.

    Maar laten we de hoofdverdachte onder de loep nemen met name de nitrieten.

    De oorsprong van nitrieten.

    Kaliumnitraat, ook wel salpeter (afkomstig van sal en petra, Latijnse woorden die "zout" en "steen" betekent), wordt traditioneel gebruikt om vlees te bewaren.

    Maar in 1900, hebben wetenschappers ontdekt dat de mogelijkheden van bewaring van salpeter voortkwamen van sommige micro-organismen die nitraat omzetten in nitriet. Dit liet toe salpeter als conserveermiddel te vervangen door zeer lage dosissen nitriet. Zo kun je nu vers vlees kopen in de supermarkt, terwijl onze grootouders het moesten stellen met ingezouten vlees.

    Heb je ooit een dier zien versnijden?

    Slagers voegen nitriet bij het vlees omdat het anders bruin of grijs wordt en niet helder rood blijft.

    Als je zelf ooit een dier hebt zien vrsnijden weet je dat het slechts een paar minuten duurt dat vers vlees zijn mooie kleur verliest. Net als een wonde reageert het vlees, oxideert, creëert bloedstolsels en krimpt. De mooie heldere rode biefstukken die je al dan niet verpakt aantreft moesten een behandeling met nitriet ondergaan om hun kleur te behouden.

    Maar als je denkt nitraten en nitrieten te vermijden door het kopen van gegarandeerd voedsel zonder nitraten of nitrieten, laat je niet ringeloren.

    De "geen nitrieten" producten die gebruik maken van "natuurlijke" conserveringsmiddelen maken gebruik van precies dezelfde bronnen, namelijk selderijzout of suikerbieten, rijk aan nitrieten.

    Bovendien is het niet echt een probleem omdat nitrieten het voordeel hebben:

    . een uitstekend antioxidant te zijn dat het behoud van de smaak van het vlees waarborgt en een “oude” onaangename smaak voorkomt.

    . veel ziekteverwekkers te vernietigen, waaronder Clostridium botulinum, de bacterie die botulisme, een zeldzame maar dodelijke ziekte, veroorzaakt. Botulus komt van het Latijnse "worst", Duitse artsen hebben namelijk het verband ontdekt tussen de consumptie van worst (geen nitrieten) en de ziekte. In het Duits betekent botulisme ook Wurstvergiftung, dwz "worst vergiftiging."

    Is nitriet gevaarlijk?

    Nitrieten hebben een nog slechtere reputatie dan nitraten. Echter, 70% tot 90% van onze blootstelling aan nitriet komt van ons lichaam zelf, in ons speeksel.

    Wat betreft de voedselbronnen van nitrieten leveren de groenten van nature veruit de grootste bijdrage, met gemiddeld 93%. Hoe verrassend het ook mag lijken, een portie spinazie, twee porties sla en vier porties selderij of bieten bevatten meer nitriet dan 467 worsten. En je eigen speeksel bevat meer dan alle nitrieten samen van al deze voedingsmiddelen!

    Geen accumulatie van nitraat en nitriet in het menselijk lichaam.

    Het is belangrijk te begrijpen dat noch de nitraten of nitrieten zich kunnen ophopen in het lichaam. Elke nitraat dat niet wordt gebruikt om enzymen te produceren wordt uitgescheiden langs de urine en verdwijnt uit de bloedstroom in minder dan vijf minuten.

    Daar bovenop: wanneer een nitrietmolecule zuurstof verliest wordt het stikstofmonoxide, een belangrijke molecule. Stikstofmonoxide (NO) is een gas met meerdere functies in het lichaam. Het verspreidt zich langs de wanden van de bloedvaten en veroorzaakt ontspanning van de spiercellen, waardoor de bloeddruk verlaagt.

    Stikstofmonoxide voorkomt angina, de pijn die optreedt in de hartspier bij zuurstofgebrek door een te lage bloedstroom.

    Dit is de manier waarop het beroemde medicijn "nitroglycerine" werkt. Het voorziet het lichaam van nitraten die snel worden omgezet in stikstofmonoxide dat de bloedvaten verwijdt.

    Het blijkt dat de nitraten relatief inert zijn totdat ze worden omgezet in nitrieten door bacteriën in de mond of enzymen in het lichaam.

    Hoge temperatuur koken: oppassen voor nitrosamines!

    Het probleem stelt zich wanneer nitriet, in plaats van getransformeerd tot stikstofmonoxide, nitrosaminen vormt.

    Dit gevaar doet zich voor tijdens het bakken bij hoge temperatuur in aanwezigheid van aminozuren.

    Er zijn veel verschillende vormen van nitrosaminen en de meeste zijn krachtige carcinogenen. Ze behoren tot de belangrijkste kankerverwekkende stoffen en komen voor in tabaksrook bijvoorbeeld.

    Daar gegrild vlees, worstjes, bacon en andere meestal veel natriumnitriet bevatten en rijk zijn aan eiwitten (de bron van aminozuren), veroorzaakt blootstelling aan hoge temperaturen ideale omstandigheden voor het aanmaken van nitrosamines.

    Nitrosaminen kunnen zich ook vormen in het zure milieu van de maag.

    Het is een bekend probleem in de levensmiddelenindustrie dat aan beperkingen in het gebruik van nitrieten moet voldoen. Het moet ook vitamine C (ascorbinezuur) toevoegen die de vorming van nitrosaminen remt.

    Er is geen magische formule om nitrosaminen in uw dieet te voorkomen maar laat uw vlees niet bakken bij hoge temperaturen zoals frituren.

    Blauwe baby ziekte.

    Als nitraten en nitrieten goed verdragen worden door kinderen en volwassenen, is dat niet het geval voor kleine kinderen. Kinderen jonger dan één jaar die blootgesteld worden aan nitrieten kunnen een aandoening genaamd methemoglobinemie (blauwe babyziekte) oplopen. Dit is de reden waarom het nitraatgehalte van leidingwater nauwgezet moet gecontroleerd worden.

    Echter, methemoglobinemie kan gemakkelijk worden behandeld met een injectie van methyleenblauw, dat methemoglobine omzet in hemoglobine.

    Jean-Marc Dupuis

    Oorspronkelijk artikel: “Faut-il craindre les nitrates (et les nitrites?”, par Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation, Octobre 23, 2014.

    26-10-2014, 23:05 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Tags:nitraten, nitrieten
    23-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griepprik weer actueel

    Feiten over de griepprik voor hen die de vaccinatie overwegen.

    (NaturalNews) Er is een consistente misvatting onder de bevolking dat vaccins gezond zijn. Als griepprikken effectief zijn, zou men kunnen stellen dat het eindresultaat gezond is maar er is niets gezonds aan het vaccin zelf. In 2014 zijn de ingrediënten nog altijd thimerosal (kwik), aluminiumzouten, suikers, gelatine, eiwit, formaldehyde en neomycine. Niemand bij zijn volle verstand kan beweren dat het toedienen ​​van deze toxines in het lichaam gezond kan zijn. Onze overtuiging is dat de schade het vaccin niet opweegt tegen de ziekte.

    Een recent rapport van het Natural News Forensic Food Lab meldt 51 delen per miljoen van giftig kwik gevonden te hebben in de GlaxoSmithKline griepprik. Dat is meer dan 25.000 keer hoger dan toegestaan ​​in drinkwater door het kontroleorganisme EPA. De meest rationele mens beseft dat er een aantal risico's verbonden zijn aan het inspuiten van zoveel kwik in het lichaam.

    De vraag blijft, is het de moeite waard het risico te nemen, hoe klein of groot die ook mag zijn? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de vraag stellen of de griepprik het aantal griepgevallen per jaar vermindert. De CDC zegt ja, maar de meeste mensen weten niet dat de CDC toegeeft dat ze hun beweringen niet kunnen staven.

    Het CDC onthult de effectiviteit of ineffectiviteit van griepvaccinaties.
    Bij kinderen wordt de effectiviteit van het griepvaccin geschat op slechts 66%. Het lijkt niet mogelijk om een feitelijke nummer voor volwassenen te bekomen omdat het CDC zegt dat tests voor influenza niet worden gemeld. Wanneer laboratoriumtests worden uitgevoerd om influenza te bevestigen tonen ze vaak aan dat influenza niet aanwezig was. Misschien is dit de reden waarom het CDC deze informatie niet verzamelt.

    Welk griepvaccin?
    De virusstam gebruikt om het vaccin te vervaardigen is gebaseerd op de beste veronderstelling van welk virus dat zal toeslaan. Men mag echter niet vergeten dat zulle virussen muteren. Zelfs als de juiste stam werd gekozen kan een mutatie het vaccin nutteloos maken. Het is interessant op te merken dat alhoewel het CDC de jaarlijkse bevestigde influenza sterfgevallen van kinderen opvolgt diezelfde instantie niet kan zeggen welk virus de schuldige was. We kunnen geen enkele informatie vinden over hoe vaak de bedrijven het juiste vaccin produceren, of hoe vaak een bepaalde stam van influenza dodelijk is.

    We weten wel dat het vaker voorkomt dat het verkeerde vaccin wordt toegediend.

    Griepvaccins bevatten aluminiumzouten en formaldehyde.
    Het gebruik van aluminiumzouten op de huid wordt in verband gebracht met borstkanker, de ziekte van Alzheimer en veel andere ziekten. Aluminium staat bekend als uiterst giftig voor de mens. Natuurlijk, injecteren of snuiven van aluminium is iets anders dan het drinken uit aluminium blikjes en absorberen langs de huid. Wij zouden zeggen dat dit verschil een veel groter risico vormt voor de gezondheid, maar de vaccin voorstanders zijn het hierover oneens.

    Griepvaccins zijn niet vegetarisch vriendelijk.
    Suikers (zij zijn vaak van niet-veganistische herkomst), eiwit, en gelatine (afkomstig van collageen van verschillende dierlijke bijproducten) zitten in de vaccins van 2014. Het griepvaccin wordt bereid uit de fluïda van kippenembryo's geïnoculeerd met een influenza virus.


    Conclusie
    De griep is volledig te voorkomen. De ironie is dat de griepprik maakt dat een gezond persoon meer kans heeft op griep en dat iemand met een gecompromitteerd immuunsysteem meer kans heeft vergiftigd te worden door het vaccin dan een gezond persoon. Hoe vaker de griepprik wordt ontvangen, hoe groter de kans een ongeluk zal optreden, en hoe zwakker het immuunsysteem zal zijn op lange termijn.

    Oorspronkelijk artikel: "Flu shot facts for those considering the vaccinations”, Friday, October 10, 2014,by: Michael Edwards, Natural News.

    Bijlagen:
    http://healthimpactnews.com/2013/flu-shot-causes-polio-like-guillain-barre-syndrome-are-rates-higher-than-the-government-admits/   
    http://www.huffingtonpost.ca/lawrence-solomon/death-by-influenza_b_4661442.html   
    http://www.organiclifestylemagazine.com/flu-shot-facts-everyone-should-know/#nn   
    http://www.organiclifestylemagazine.com/issue/6-what-about-vaccinations/   
    http://www.organiclifestylemagazine.com/vaccine-side-effects-and-why-you-shouldnt-vaccinate/   

    23-10-2014, 15:17 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:griepprik, vaccinatie
    21-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelfgemaakte vitamine C

    Huisgemaakte vitamine C.

    (NaturalNews) Vitamine C is het meest bekend voor het versterken van het immuunsysteem. Deze krachtige antioxidant heeft ook veel andere belangrijke eigenschappen die belangrijke aspecten van onze gezondheid controleren. Vitamine C helpt bij het ontgiften van ons lichaam, beschermt en bevordert de genezing van al onze cellen en helpt ons omgaan met zowel mentale als fysieke stress. Het ondersteunt ook gezonde bacteriën in onze darmen, neutraliseert vrije radicalen, is anti viraal en anti bacterieel, voorkomt en doodt kankercellen en nog veel meer. De meeste mensen, vooral kinderen, zouden profiteren van meer vitamine C.

    Natuurlijke vitamine C-complexen uit volwaardige voeding zijn krachtiger dan deze die men in de winkel koopt onder de vorm  van tabletten. Gele en rode paprika's, guaves, donkergroene bladgroenten zoals boerenkool, kiwi (in het bijzonder met de huid), broccoli, aardbeien en watermeloen bevatten meer vitamine C dan een citrusvrucht zonder de schil.

    Volledige openbaring is wel een grote volgroeide watermeloen. Ik neem aan dat ik niet de enige ben die elke dag een grote watermeloen wel ziet zitten?

    Rozenbottel, peterselie en koriander zijn ook krachtige leveranciers van vitamine C.

    De beste vitamine C is deze die wij openemen langs de voeding. Het gaat niet om de hoeveelheid milligram maar om de hoeveelheid vitamine C je lichaam assimileert. Schillen van citrusvruchten zijn zeer rijk aan vitamine C; 100 g van een citrusschil levert ongeveer 130 mg vitamine C. De vrucht van een sinaasappel biedt slechts 71 mg per 100 g fruit. Schillen van citrusvruchten leveren ook nog eens enzymen, fytonutriënten, en belangrijke voedingselementen die wij nog niet kennen.

    Bespaar geld met uw eigen vitamine C supplementen.

    Met schillen van biologische sinaasappelen, limoenen of citroenen zal het lukken. Snijdt de schil van uw biologische citrusvruchten in dunne reepjes. Laat ze enkele dagen drogen op kamertemperatuur tot ze knapperig zijn. Je kunt ze ook drogen in een dehydrator en ze maximaal één jaar opslaan in een droge fles. Voor consumptie, kun je de schillen breken in kleine stukjes en ze mengen in uw favoriete thee. Dit maakt de theesmaak geweldig; maar het nadeel van deze aanpak is dat de warmte de enzymen vernietigt. Een betere optie is om de schil tot poeder te malen in uw blender (niet schadelijk voor de enzymen). Meng het poeder in je smoothie of verse sappen. Eén theelepel per dag van het poeder zal je meer organisch vitamine C complex, rutine, hesperidine en bioflavonoïden aanbrengen dan je lichaam nodig heeft voor de dag, ongeacht uw maat.

    Dit is een perfect recept voor iedereen die op het punt staat om een limonade ontgifting te beginnen.

    Oorspronkelijk artikel:"Homemade vitamin C", Saturday, October 11, 2014 by: Kali Sinclair, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.healingthebody.ca/5-foods-high-in-vitamin-c/   
    http://www.healthaliciousness.com/articles/vitamin-C.php   
    http://www.nutrition-and-you.com/fruit-peel.html   
    http://www.organiclifestylemagazine.com/homemade-vitamin-c/   
    http://www.organiclifestylemagazine.com/inexpensive-easy-detox-the-one-gallon-challenge/   

    21-10-2014, 20:59 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Tags:vitamine C, sinaasappelen, zelfgemaakte supplementen
    15-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dieet voor díabetes

    Een diabetes dieet voor mensen die al alles hebben geprobeerd; dit dieet zal je leven veranderen.

    health

      
    (NaturalNews) Van je huisarts moeten horen dat je diabetes hebt is een levensveranderend ogenblik. Je weet instinctief dat alles in je leven zal veranderen. Wat je eet, hoe en wanneer je beweegt, of je kunt reizen en zelfs het soort werk dat je doet zal nu worden gezien door het filter van deze diagnose. Niets zal ooit meer hetzelfde zijn.

    Traditionele medische behandelingen voor diabetes zijn gericht op de verlaging van de suikerbloedspiegel. Injecteerbare insuline is het middel. De laatste jaren zijn meer medicijnen toegevoegd aan het arsenaal. Deze nieuwe geneesmiddelen omvatten, volgens de website American Diabetes Association, thiazolidinedionen, DPP-4-remmers, sulfonylurea, galzuurbindende harsen, alpha-glucosidase inhibitors, biguanides, meglitinides en SGLT2 remmers. Terwijl al deze medicijnen verschillend werken in het lichaam en een groot aantal bijwerkingen geven, is hun voornaamste doel om chemisch de bloedsuikerspiegel te verlagen.

    Een diabetes dieet voor mensen die alles hebben geprobeerd.

    Puur medische behandelingen zijn een manier om een hoge bloedsuikerspiegel aan te pakken. Maar ook al zijn insuline behandelingen de norm gedurende meer dan 90 jaar, en zelfs als meer en meer medicijnen worden gebruikt, beginnen nu sommige artsen het belang van voeding en beweging te benadrukken als aanpak van diabetes. Sommige studies suggereren zelfs dat de ziekte kan worden gestopt door veranderingen in dieet en levensstijl. Hier zijn een paar veranderingen in het dieet die u kunt doorvoeren en die de behoefte aan medische interventie verminderen en zelfs uw diabetes volledig kan doen keren.

         . Let op je gebruik van suiker - Het is een bekend feit dat geraffineerde suiker in uw dieet kan leiden tot overgewicht en obesitas is een risicofactor voor het ontwikkelen van diabetes. Geraffineerde suikers veroorzaken pieken en dalen van de bloedsuikerspiegel. Dit leidt niet alleen tot gewichtstoename, maar wakkert ook het hongergevoel aan, wat leidt tot het eten van onnodige calorieën. Geraffineerde suiker is overal aanwezig in onze moderne voeding. Het zit in frisdrank; in granen; zelfs in ketchup en mayonaise. Om diabetes onder controle te brengen is het belangrijk om geraffineerde suiker in al zijn vormen te vermijden. Natuurlijke, alternatieve zoetstoffen zijn appelmoes, gedroogde vruchten en stevia.

         . Sterk bewerkte koolhydraten moeten gemeden  worden - Kies voor volle granen in plaats van sterk bewerkte koolhydraten. Volle granen bevatten vitaminen en microvoedingsstoffen die essentieel zijn voor de algehele gezondheid, maar ze beschermen ook tegen diabetes. De vezels en de zemelen van de volle granen maken de vertering langzamer. Deze eigenschap stabiliseert de bloedsuikerspiegel. The Nutrition Source geeft een overzicht van de voordelen van volkoren granen zoals het verlagen van het totaal cholesterolgehalte, het verlagen van de bloed insuline niveaus en het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel na de maaltijd en gedurende de dag. In een analyse van de Health Studies van de Nurses, onderzochten de wetenschappers de consumptiegewoonten van meer dan 160.000 vrouwen gedurende 18 jaar. Die vrouwen die consequent volle granen en volkoren producten aten hadden maar liefst 30 procent minder kans op diabetes type 2.

         . Natuurlijke plantaardige vetten versus dierlijke vetten en transvetten - Uit een studie van de American Journal of Clinical Nutrition, is gebleken dat het verhogen van meervoudig onverzadigde vetten - zoals gevonden in zonnebloemolie en olijfolie - en het vermijden van transvetten, de kans op het ontwikkelen van type 2 diabetes vermindert. Volgens het artikel verlaagt het vervangen van slechts 2 procent transvetten door plantaardige vetten het risico van diabetes met 40 procent.

         . Vergeet niet de supplementen - Van veel vitaminen en mineralen is bewezen dat zij de bloedsuikerspiegel verlagen. Overweeg aanvulling van uw nieuwe, gezonde voeding met chroom, magnesium en vanadium. Voeg antioxidant vitaminen toe aan uw dieet zoals beta-caroteen, vitamine C, vitamine E, zink en selenium.

         . Kruid je voeding - Kruiden en specerijen zijn een leuke manier om onze voeding te verbeteren. Ze maken onze voeding niet alleen gezonder, maar voegen ook smaak en spanning toe aan ons voedsel. Bloedglucoseverlagende kruiden en specerijen zijn vooral kaneel, fenegriek en de nopalcactus.

    Hoe natuurlijker uw dieet, hoe beter uw gezondheid. Vervang verwerkte suikers, meel en vetten door hun natuurlijke alternatieven, en je bent goed op weg naar een gezond leven. Dit dieet zal je leven veranderen.

    Oorspronkelijk artikel: "A diabetes diet for people who have tried everything else: this diet will change your life", Wednesday 28, 2014 by: Aurora Geib, Natural News.

    Bijlagen:
    http://ajcn.nutrition.org/content/73/6/1001.full   
    http://science.naturalnews.com/diabetes.html   
    http://www.diabetes.org/living-with-diabetes/treatment-and-care/medication/oral-medications/what-are-my-options.html   
    http://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/what-should-you-eat/health-gains-from-whole-grains/   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17760498?dopt=Citation   

    15-10-2014, 21:38 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:diabetes, gezonde voeding
    14-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Borstvoeding, een goede investering.

    Omega-3-rijke moedermelk draagt meer bij aan de intelligentie van een kind dan het onderwijs kan doen.

    (NaturalNews) De voordelen van borstvoeding stapelen zich op bij elke studie en klinische observaties hieromtrent. De aandachtspunten zijn meestal de binding met de moeder om aan de emotionele behoeften van de baby te voldoen bij binnenkomst in onze gekke wereld, de ontwikkeling van vroege  immuniteit die kan worden aangetast door vroege vaccinaties en de ontwikkeling van een sterkere gezondheid en immuniteit op latere jaren.

    Dus een moeder moet worden gemotiveerd om uitsluitend borstvoeding te geven gedurende enkele maanden en nog steeds een deel van de tijd als de baby een peuter wordt. Het is ook gunstig voor de moeder zelf.

    Borstvoeding verlaagt de risico's van borst- en eierstokkanker en versterkt de binding met het kind en andere voordelen voor de gezondheid. Het werkt op twee fronten.

    Gezamenlijke UC Santa Barbara-Universiteit van Pittsburgh IQ studies.

    Onderzoekers van de Universiteit van Californië, Santa Barbara (UCSB) en de universiteit van Pittsburgh bundelden hun krachten om aan te tonen dat moedermelk de IQ VAN zuigelingen verhoogt en de schoolresultaten verbetert.

    Ze publiceerden de resultaten van hun studie in het online tijdschrift Prostaglandins, Leukotrienes & Essenstial Fatty Acids, die vetzuurprofielen van moedermelk van vrouwen in meer dan twee dozijn landen vergeleken met hoe goed kinderen uit diezelfde landen academische testen uitvoerden, en zelfs met de statistieken over de nationale inkomens en financieringen van het onderwijssysteem in die landen

    De onderzoekers onderzochten meer dan 50 landen. Ze waren in staat om de gegevens voor zowel omega-3 vetzuren in de moedermelk als de testscores van het Programme for International Student Assessment in 28 landen te raadplegen  om een nauwkeurige beoordeling te kunnen geven van de manier waarop moedermelk academische prestaties beïnvloedt.

    Zij ontdekten dat het hoog omega-3-vetzuur gehalte van de moedermelk betere academische resultaten gaf dan al het geld dat een regering zou kunnen steken in een educatief systeem, vooral uitgesproken bij sportprestaties.

    Een mede-auteur van deze studie, UCSB antropologie professor Steven Gaulin, verklaarde:

    Menselijke intelligentie heeft een fysieke basis in de enorme omvang van onze hersenen - ongeveer zeven keer groter dan men zou verwachten voor een zoogdier met onze lichaamsgrootte. ... deze grote hersenen hebben veel extra bouwstoffen - belangrijker nog, ze hebben omega-3 vetzuren, vooral DHA [docosahexaeenzuur] nodig. Omega-6 vetten echter doen afbreuk aan de effecten van DHA en lijken slecht te zijn voor de hersenen.

    De onderzoekers hebben vastgesteld dat de regionale verschillen in de hoeveelheden omega-3 in de moedermelk gebaseerd zijn op regionale voedingskeuzen. Het standaard Westers dieet (SWD) is zwaar beladen met omega-6.

    Volgens deskundigen zijn de ideale verhoudingen van dieet omega-6 tot omega-3, 1: 1 of ten hoogste 3: 1. Maar sommige deskundigen stellen vast dat in de westerse voeding de verhouding van omega-6 tot omega-3 uitloopt tot 20: 1.

    Een beetje over de vetzuren en hun bronnen.

    De transvetzure gehydrogeneerde oliën verwerkt in fastfood, in frituurvet en salade dressings zijn allemaal omega-6 oliën.

    Er zijn gezonde omega-6 oliën, zoals koudgeperste olijfolie van eerste persing, dat linolzuur bevat dat heel goed is voor de cardiovasculaire gezondheid alhoewel de verhouding omega-6/omega-3 nog altijd 10: 1 is.

    Omega-3 vetzuren zijn belangrijk voor het bouwen van hersencellen en bevorderen sterk het myeline omhulsel dat de zenuwen beschermt en de neuronen communicatie bevordert. Bronnen voor deze vetzuren zijn vette vis, verschillende soorten visolie, eieren en zuivelproducten.

    Een vrij jonge gezonde vrouw kan plantaardige omega-3 uit lijnzaad en chia zaden omzetten in gezonde DHA voor de hersenen.

    Het verschil tussen deze twee soorten bronnen van omega-3 is dat de dierlijke bronnen de conversies voor ons hebben uitgevoerd, terwijl ons lichaam de plantaardige omega-3 nog moet omzetten in DHA dat direct betrokken is bij de werking van de hersenen en de neuronen cellulaire ontwikkeling.

    Aan de moeders die borstvoeding willen geven raden wij dan ook aan SAD links te laten liggen en hun voeding te verrijken met omega-3 als ze borstvoeding willen geven.

    Oorspronkelijk artikel: "Omega-3-rich breast milk improves child intelligence more than income and education spending", Friday, October 03, 2014 by: PF Louis, Natural News.

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/Omega_3_fatty_acid.html   
    http://www.naturalchild.org/guest/leslie_burby.html   
    http://www.plefa.com/article/S0952-3278%2814%2900127-6/abstract   
    ww.news.ucsb.edu/2014/014386/hold-mayo   

    14-10-2014, 22:11 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:omega 3, vetzuren, borstvoeding
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!