NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Gezondheid en milieu
Inhoud blog
 • Magnesiumvormen
 • Astaxanthine
 • Suikervervangers
 • Alzheimer de baas
 • Walnoten tegen darmkanker

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
  Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
  31-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brocolli tegen diabetes


  Broccoli als "geheim wapen" tegen diabetes.

  De sleutel tot het genezen van diabetes ligt misschien op ons aanrecht. Wetenschappers hebben onlangs ontdekt dat kruisbloemige groenten, zoals broccoli, diabetespatiënten type 2 kunnen helpen bij het effectief reguleren van hun bloedsuikerspiegel.
  De nieuwe studie, die werd gepubliceerd in het 'Journal of Science Translational Medicine', ontdekte dat broccoli het antwoord kon zijn op het vertragen - en mogelijk omkeren - van de ziekte. De opwindende ontdekking zou artsen en wetenschappers een alternatieve remedie kunnen bieden voor de ziekte die miljoenen mensen over de hele wereld treft.

  Diabetes type 2 is de meest voorkomende vorm van de ziekte. Volgens de ‘Centers for Disease Control and Prevention’ (CDC) staat ze voor ongeveer 90 tot 95 procent van alle gediagnosticeerde gevallen bij volwassenen. Er zijn momenteel 29,1 miljoen mensen in de Verenigde Staten die aan de ziekte lijden. Er zijn echter ongeveer 8,1 miljoen mensen die mogelijk nog niet gediagnosticeerd zijn.

  De ziekte is in opmars. Op basis van rapporten van de ‘International Diabetes Federation’ leven meer dan 300 miljoen mensen met diabetes. Ook schatte de Wereldgezondheidsorganisatie dat 90 procent van de mensen diabetes type-2 heeft.


  Van alle personen die met de ziekte te maken hebben, mag15 procent de eerstelijnstherapie, het geneesmiddel metformine, niet innemen vanwege het risico op nierbeschadiging. Degenen die metformine innemen, hebben een verhoogd risico op lactaatacidose, wat een ongezonde opbouw van melkzuur is die kan leiden tot abdominaal ongemak, spierpijn, krampen, oppervlakkige ademhaling en vermoeidheid. Volgens ‘DiabetesSelfManagement.com’ ontwikkelt 30% van de metforminegebruikers maagzweren, misselijkheid en buikpijn.

  Het vinden van een effectief alternatief was het hoofddoel van de onderzoekers. Het was een uitdaging omdat laboratoria problemen hebben ondervonden bij het vinden van dergelijke opties. Traditioneel hebben onderzoekers alleen individuele genen of eiwitten bestudeerd. Deze studie benaderde het probleem anders en bekeek het groot netwerk van genen die bij diabetes een rol spelen.

  Volgens 'LiveScience.com' analyseerden Annika Axelsson, leider van de studie- en doctoraatsstudente in Göteborg en haar team, leverweefsel van diabetische muizen die werden gevoed met een "Westers dieet" dat 42 procent vet en 0,15 procent cholesterol bevatte. Na het uitvoeren van verschillende testen, waren de wetenschappers in staat om 1720 genen te identificeren die zijn gekoppeld aan hyperglycemie, een aandoening waarbij een overmatige hoeveelheid glucose in het bloed aanwezig is.

  Na verdere analyse konden ze het aantal genen verminderen tot een netwerk van slechts 50 gekoppelde genen die de ziektekenmerken vertegenwoordigen voor diabetes type 2. Met behulp van een database van bestaande medicijnverbindingen en een wiskundig programma om te identificeren welke verbindingen het vermogen hebben om de ziektesignatuur om te keren, hebben ze vastgesteld dat sulforafaan, een bestanddeel dat voorkomt in groenten zoals broccoli, de hoogste rangorde heeft voor het verlagen van de overexpressie. glucose genen.

  Na het uitvoeren van nog meer testen ontdekten de onderzoekers dat voor obese patiënten, een dagelijkse dosis sulforafaan, in de vorm van geconcentreerd extract van broccolonkiemen, de nuchtere bloedglucose met 10 procent verminderde. Het goede nieuws is dat de verlaging van 10 procent genoeg is om iemands risico op complicaties te verminderen. Sulforafaan veroorzaakte ook geen bijwerkingen die metformine wel heeft.

  De volgende stap is volgens de onderzoekers om na te gaan welke effecten sulforafaan heeft op personen met prediabetes. Onderzoekers hopen dat sulforafaan de glucoseregulatie bij personen met prediabetes kan verbeteren, zodat ze geen diabetes type 2 ontwikkelen.


  Het is indrukwekkend te kunnen vaststellen hoe de behandelingen voor slopende gezondheidsproblemen, een groente in je koelkast kan zijn. Dit zijn meer redenen om broccoli en andere soortgelijke groenten te gebruiken in de keuken.

  Oorspronkelijk artikel:”Broccoli sprouts discoveren to be a “secret weapon” against diabetes”, Monday, June 26, 2017 by: Tim Wesley.

  Bijlagen:
  https://www.diabetesselfmanagement.com/blog/diabetes-drugs-metformin/   
  https://www.healthline.com/health/type-2-diabetes/statistics#3   
  https://www.livescience.com/59489-broccoli-compound-sulforaphane-may-treat-type-2-diabetes.html   
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3249697/   
  https://www.sciencedaily.com/releases/2017/06/170614141526.htm   

  31-01-2018, 21:04 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Tags:diabetes type 2, broccoli, obesitas
  29-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een gezond hart

  Gember en rozemarijn zijn goed voor het hart door een gezond cholesterolgehalte te handhaven.

  Uit een studie gepubliceerd in het 'Journal of Traditional, Complementary and Alternative Medicines' blijkt dat gember en rozemarijn goed zijn voor het hart en de arteriële gezondheid. Het artikel ‘Possible hypocholesterolemic effect of ginger and rosemary oil in rats’, wijst erop dat gember en rozemarijn cholesterolverlagende effecten hebben volgens in vivo proeven op ratten die werden gevoed met een vetrijk dieet.


  Hypercholesterolemie is de conditie die wijst op grote hoeveelheden cholesterol in het lichaam. Dit kan op zijn beurt leiden tot veranderingen in het transport van de lipoproteïnen en het metabolisme. Bovendien is het hebben van een hoge hoeveelheid cholesterol een risicofactor voor atherosclerose, die plaque in de slagaders opbouwt. Cholesterol verandert de vasculaire structuur van een lichaam en functioneert door zich te accumuleren op de bekleding van de vaatwand, waardoor de endotheliale werking wordt verstoord en laesies en occlusies kunnen worden veroorzaakt.


  Het risico van het optreden van hypercholesterolemie varieert ook met de leeftijd en het geslacht. Genetica komt ook in het spel. Familiale patiënten met hypercholesterolemie hebben allele mutaties geërfd in het gen dat de lipoproteïne-receptor met lage dichtheid specificeert die op het oppervlak van de cel is geplaatst. Familiaire hypercholesterolemie verhoogt het risico op vroegtijdige ischemische hartaandoeningen.


  De eenzaadlobbige gember (Zingiber officinale) van de familie Zingiberaceae is een addendum bij een aantal commerciële voedingsmiddelen en dranken. Het is endemisch in Zuidoost-Azië en is over de hele wereld bekend als een rijke bron van verbindingen - shagaols, paradol, terpenen, oleohars, gingerol, zingerone - en zodoende van phytomedicinal belang.


  Gember staat bekend om zijn anti-artritis, ontstekingsremmende, hypolipidemische, anti-misselijkheid en antimicrobiële eigenschappen.
  De studie werd uitgevoerd om het potentieel effect van gemberolie alleen of gecombineerd met rozemarijnolie als een hypocholesterolemisch middel bij ratten te meten die een dieet kregen dat veel vetten bevatte. 


  De onderzoekers ontdekten dat rozemarijn en gemberolie een positieve invloed hebben op ratten met hypercholesterolemie, waardoor de oliën veelbelovend worden in de strijd tegen hart- en vaatziekten.

  Andere middelen die kunnen bijdragen tot de gezondheid van het hart.
  Hart- en vaatziekten zijn één van de meest voorkomende doodsoorzaken in de Verenigde Staten. Meer dan 611.000 personen komen jaarlijks om door hartaandoeningen, volgens gegevens van de Centers for Disease Control and Prevention. Er zijn verschillende soorten hartziekten, waarvan de risicofactoren bestaan uit een zittende levensstijl, familiegeschiedenis, diabetes, hoge cholesterol, roken, hoge bloeddruk, overgewicht en overmatig alcoholgebruik.


  Volgende kruiden, specerijen en voedingsmiddelen kunnen bijdragen tot de gezondheid van het hart:
  • Kardemom - Verlaagt de bloeddruk en is rijk aan antioxidanten die kunnen helpen bij het uitroeien van vrije radicalen die schade aan het hart en andere weefsels in het lichaam kunnen veroorzaken.
  • Tijm - Heeft antimicrobiële eigenschappen om ervoor te zorgen dat het lichaam veilig is voor schadelijke bacteriën en schimmels.
  • Knoflook - In een studie van 2006 stelde de American Society for Nutrition dat het innemen van knoflook goed is voor het hart omdat het slechte cholesterol- en hypertensieniveaus kan verminderen en de bloedplaatjesaggregatie kan verhogen. Voor het beste resultaat eet je dagelijks één of twee teentjes gemalen knoflook of vraag je je arts naar de juiste dosering van supplementen voor knoflook die bij je situatie past.
  • Fenegriekzaden - Ze brengen krachtige cardiovasculaire voordelen met zich mee vanwege hun hoge gehalte aan antioxidanten. Fenegriekzaden helpen ook bij het dichtslibben van de bloedvaten, het reguleren van de bloeddruk, het verlagen van het cholesterolgehalte en het voorkomen van hartaanvallen. Ze beschermen ook tegen obesitas door de bloedsuikerspiegel te verlagen. Voor het beste resultaat eet je elke dag wat fenegriekzaden op een lege maag.
  • Rozemarijn - Is goed voor het immuunsysteem en de hersenen. Als zodanig wordt het hart versterkt omdat het de reactie is van het immuunsysteem om korte-termijnbedreigingen, zoals griep of verkoudheid, en langdurige bedreigingen voor de gezondheid, zoals een hartaanval, te bestrijden. Rozemarijn is ook goed voor de bloedsomloop.
  • Groene thee - Zit boordevol gezonde antioxidanten en flavonoïden die de gezondheid van hart en bloedvaten kunnen verbeteren door tegelijkertijd het triglyceriden- en cholesterolgehalte te verlagen, volgens een onderzoek dat werd gepubliceerd in het ‘European Journal of Cardiovascular, Prevention and Rehabilitation’ in 2008. De studie voegde daaraan toe dat men het risico op overlijden door een hartaanval of beroerte met 26 procent kon verminderen door elke dag maar liefst vijf kopjes groene thee te drinken.

  Oorspronkelijk artikel:”Ginger and rosemary found to benefit the heat by maintaining healthy cholesterol levels’, Saturday, January 13, 2018 by: Jhoanna Robinson, Natural News.

  Bijlagen:
  http://journals.sfu.ca/africanem/index.php/ajtcam/article/view/4748   
  https://naturalon.com/15-of-the-best-herbs-and-spices-for-a-healthy-heart-10-is-little-weird/view-all/   

  29-01-2018, 21:40 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:botanicals, hart- en vaatziekten, cholesterol, gember, hypercholesterolemia, rozemarijn
  Archief per week
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!