Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    10-12-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noten voor de hersenen

    Noten eten waarvan is vastgesteld dat ze de "hersengolffuncties" dramatisch verbeteren, gekoppeld aan geheugen, creativiteit, prestaties en intelligentie.

    Het hectisch tempo van het modern leven kan ons vaak het gevoel geven dat we mentaal worden weggevaagd, moeite hebben om ons te concentreren, creatief uitgelekt en gewoon ongeïnspireerd. Als jij je zo voelt, hebben we goed nieuws: een recente studie uitgevoerd door onderzoekers van het Loma Linda University Adventist Health Sciences Center, gepubliceerd in het FASEB Journal, heeft vastgesteld dat het regelmatig eten van bepaalde noten in hoge mate de hersengolvenfunctie kan verbeteren .

    Science Daily rapporteerde onlangs over het onderzoek en stelde dat de inname van zes soorten noten, waaronder pistachenoten en pinda's (eigenlijk een peulvrucht), de hersengolffuncties stimuleert die geassocieerd zijn met leren, geheugen, creativiteit, genezing en cognitie.
    Pistachenoten produceren bijvoorbeeld bijzonder hoge golfgolfresponsen die essentieel zijn voor "het verbeteren van cognitieve verwerking, het bewaren van informatie, leren, waarneming en snelle oogbewegingen tijdens de slaap."
    Pinda's produceren hogere delta-responsen, waardoor ze vooral gunstig zijn voor het verhogen van de immuunfunctie, het versterken van het natuurlijk  genezingsvermogen en het induceren van diepe, rustgevende slaap.

    De 13 onderzoekers die bij de studie betrokken waren, onderzochten de gevolgen van regelmatige noteninname op de hersengolfactiviteit door vrijwilligers ertoe te bewegen hun consumptie van pistachenoten, pinda's, walnoten, amandelen, pecannoten en cashewnoten te verhogen en vervolgens de sterkte van hun hersengolven te meten met behulp van elektro-encefalogrammen (EEG ). De activiteit werd geregistreerd van negen verschillende gebieden van de hoofdhuid die verband houden met de functie van de hersenschors.

    Eerdere studies hadden de gunstige effecten van verhoogde notenconsumptie op ontsteking, veroudering en ziekte al bevestigd, maar dit was één van de eerste studies die zich uitsluitend richtte op de voordelen voor de gezondheid van de hersenen.


    "Deze studie toonde belangrijke positieve resultaten door te laten zien dat noten net zo goed zijn voor je hersenen als voor de rest van je lichaam," zei hoofdonderzoeker Lee Berk, associate decaan voor onderzoek aan de LLU School of Allied Health Professions.

    Alle noten uit het onderzoek bevatten veel antioxidanten met de hoogste concentraties in walnoten. Antioxidanten beschermen het lichaam tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen, wat kanker, bloedvat- en andere aandoeningen helpt voorkomen.

    Als je bedenkt dat ze dezelfde vorm hebben als een menselijk brein, is het niet zo verwonderlijk dat walnoten geweldige voordelen voor de breingezondheid bieden. Deze heerlijke noten bevatten vooral veel omega-3 vetzuren, die essentieel zijn voor de normale hersenfunctie en waar velen van ons tekort aan hebben. Lage niveaus aan omega-3 zijn gekoppeld aan cognitieve degeneratie en depressie.

    Een eerder Natural News-artikel meldde:
    Regelmatig een handvol walnoten eten, kan de geest in goede conditie houden en de grijze cellen ondersteunen. Wat meer is, is bekend dat walnoten het melatoninegehalte met maar liefst drie keer verhogen, waarbij ze verlichting geven van slapeloosheid. Dus als u het beu bent om 's nachts schapen te tellen en in plaats daarvan een knock-out-slaap op prijs stelt, overweeg dan een paar walnoten als tussendoortje voor het slapengaan op te nemen.
    Walnoten hebben ook uitstekende voordelen voor de gezondheid van het hart, waaronder natuurlijk verlagen van de cholesterol. Deze noten zitten ook vol  voedingsstoffen, waaronder mangaan, ijzer, koper, fosfor en calcium.

    Natural News meldde verder:
    Walnoten bevatten meer antioxidanten, foliumzuur en vitamine E dan welke andere noot dan ook, en met name hebben zwarte walnoten het hoogste gehalte (onder noten) van een aminozuur dat argenine wordt genoemd en dat essentieel is voor de celdeling en eiwitsynthese.

    Dus, of u nu kiest voor walnoten, pistachenoten of een ander heerlijk soort noten, u kunt er zeker van zijn dat uw lichaam uw keuze zal belonen om meer van deze heerlijke lekkernijen in uw dagelijkse dieet op te nemen.

    Oorspronkelijk artikel:”Eating nuts found to dramatically improve “brainwave functions” linked to memory, creativity, performance and intelligence”, Wednesday, November 29, 2017 by: Tracey Watson, Natural News.

    Bijlagen:
    https://www.naturalnews.com/040837_walnuts_healthy_nuts_brain_food.html   
    https://www.sciencedaily.com/releases/2017/11/171115091809.htm   

    10-12-2017, 21:38 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:antioxidanten, hersengezondheid, hersengolffunctie, cognitieve functie, creativiteit, heerlijke voeding, gezondheidsvoordelen van noten, gezonde snacks, leren, geheugen, natuurlijke remedies, notenconsumptie, voedingsstoffen, noten, omega-3-vetzuren, voor
    09-12-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuurstof tegen kanker

    Kanker heeft een hekel aan zuurstof: uit onderzoek blijkt dat een tekort aan zuurstof in de cellen kankertumoren doen groeien.

    Volgens een studie gepubliceerd in het tijdschrift Nature kan het normaliseren van de zuurstoftoevoer in tumoren de progressie van kanker remmen. De wetenschap heeft ondertussen het mechanisme achter het ontstaan van kanker vastgelegd. Deskundigen merken op dat de ziekte het gevolg is van de DNA-mutatie van één enkele cel, hetzij door toeval, hetzij door carcinogene factoren, gevolgd door de snelle uitbreiding van de abnormale cellen.

    Volgens wetenschappers beïnvloeden deze schadelijke genetische mutaties de functies van normale cellen. De experts zeggen echter dat deze mutaties noodzakelijk zijn voor de groei en overleving van kankercellen. Gezondheidsdeskundigen leggen ook uit dat naast deze genetische veranderingen tumorcellen ook epigenetische veranderingen vertonen. Deze veranderingen hebben iets te maken met hoe genen zich uitdrukken.

    Als onderdeel van de nieuwe studie hebben de onderzoekers meer dan 3.000 tumoren onderzocht om te zien hoe hypermethylering bijdraagt tot het ontstaan van kanker. De wetenschappers verklaren dat hypermethylatie een proces is waarbij grote hoeveelheden methylgroepen worden toegevoegd aan het DNA van de cel. De onderzoekers benadrukken dat hypermethylatie de expressie van tumoronderdrukkende genen dempt, wat vervolgens abnormaal cellulair gedrag en excessieve tumorgroei versnelt.

    "Ons onderzoek toont aan dat hypermethylering wordt veroorzaakt door zuurstofgebrek of hypoxie. In feite verklaart zuurstofgebrek tot de helft van de hypermethylering in tumoren. Hoewel we veel van onze inspanningen hebben gericht op borsttumoren, hebben we ook aangetoond dat dit mechanisme een vergelijkbare brede invloed heeft op blaas-, colorectale, hoofd- en nek-, nier-, long- en baarmoedertumoren, " zegt professor Diether Lambrechts in Ku Leuven News online.

    Vertrouwen in nieuw onderzoek op kanker.

    De onderzoekers gebruikten diermodellen om te zien of het toevoeren van zuurstof naar de tumoren de progressie van kanker kan beïnvloeden. Gegevens uit de klinische studie bevestigen dat het normaliseren van de bloedtoevoer in tumoren de epigenetische veranderingen effectief kan voorkomen. De bevindingen tonen mogelijkheden aan in het beheersen van kanker, zeggen de onderzoekers. De resultaten kunnen ook leiden tot de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen tegen kanker die gericht zijn op de  bloedvaten of de epigenetische abnormaliteiten, voegen de experts eraan toe.

    "Onze nieuwe inzichten kunnen mogelijk een enorme impact hebben op het kankerbeleid. Allereerst kunnen we epigenetische afwijkingen gebruiken om de zuurstoftoevoer naar een tumor te controleren, waardoor we het gedrag van de tumor beter kunnen voorspellen en beter geïnformeerde behandelingsbeslissingen kunnen nemen. Ten tweede werpt het een nieuw licht op de bestaande therapieën langs de bloedvaten. Ze helpen niet alleen bij het toedienen van chemotherapie aan de tumor, maar remmen ook nieuwe epigenetische aberraties. Dit zou op zijn beurt kunnen helpen bij het verminderen van de agressiviteit van kankercellen en dus therapeutisch heilzaam te zijn ", vertelt onderzoeker Dr. Bernard Thienpont Science Daily online.

    De onderzoekers zijn al begonnen met het testen of tumor-DNA-analyse kan worden gebruikt om tumoroxygenatie te voorspellen. De experts zijn ook begonnen met onderzoek naar mogelijke therapieën die helpen de bloedvaten te normaliseren.

    "We willen weten of het niet alleen mogelijk is om een aantal van deze epigenetische aberraties te remmen, maar misschien zelfs om ze om te keren. Doorgaan met dit en ander nieuw onderzoek geeft ons een groot vertrouwen in de toekomst van kankeronderzoek, "voegt professor Lambrechts eraan toe.

    Oorspronkelijk artikel:”Cancer hates oxygen: Research shows that a shortage of oxygen in the cells is how many cancer tumors grow”, Sunday, December 03, 2017 by Russel Davis, Natural News.

    Bijlagen:
    https://nieuws.kuleuven.be/en/content/2016/tumour-oxygen-supply-could-be-key-factor-in-the-fight-against-cancer/view   
    https://www.sciencedaily.com/releases/2016/08/160817142914.htm   

    09-12-2017, 21:33 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:kanker, kanker, kankercellen, kankerpreventie, kankerbehandeling, zuurstof, tumor, tumorgroei
    06-12-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade bij hoge cholesterol

    Volgens een nieuwe studie zouden personen met een hoog cardiovasculair risicoprofiel donkere chocolade met olijfolie moeten eten.
     

    In de afgelopen jaren heeft de medische gemeenschap veel moeite gedaan om mensen voor te lichten over het verlagen van hun cholesterolniveau om de gezondheid van hun hart te beschermen. Degenen die een verhoogd cholesterolgehalte hebben krijgen vaak statines, zoals Lipitor of Zocor, voorgeschreven om deze niveaus te verlagen. In feite behoren deze tot de meest voorgeschreven geneesmiddelen aller tijden.
    Niettemin hebben deze toxische geneesmiddelen ernstige bijwerkingen, waaronder spierpijn en -zwakte, verhoogde leverenzymen, astmatische complicaties en aangeboren afwijkingen bij zwangere vrouwen, om er maar een paar te noemen.

    Dit betekent echter niet dat er geen gezonde oplossing is om op natuurlijke wijze het cholesterolgehalte te verlagen. Naast een gezond gewicht en regelmatige lichaamsbeweging, heeft een recent onderzoek een nieuwe sleutel gevonden voor het verzorgen van het hart: het samen eten van donkere chocolade en extra vierge olijfolie.

    De studie, uitgevoerd door onderzoekers van de Universiteit van Pisa in Italië, die de resultaten presenteerde op het congres van de European Society of Cardiology (ESC) in augustus ll., concludeerde dat donkere chocolade verrijkt met extra vierge olijfolie kan leiden tot een betere gezondheid van het hart en een beter cardiovasculair risicoprofiel.

    "Het is bekend dat een gezond dieet het risico op hart- en vaatziekten vermindert," zei Dr. Rossella Di Stefano, een cardioloog aan de Universiteit van Pisa, en leider van het onderzoek. "Groenten en fruit oefenen hun beschermende werking uit met plantaardige polyfenolen die vooral voorkomen in cacao, olijfolie en appels. Uit onderzoek is gebleken dat de Italiaanse rode Panaia-appel zeer veel polyfenolen en antioxidanten bevat."

    De onderzoekers gingen na of een combinatie van donkere chocolade en olijfolie of donkere chocolade en Panaia rode appel de voortgang van atherosclerose zou kunnen stoppen (een opeenhoping van plaque op de slagaderwanden, waardoor de bloedstroom belemmerd wordt) bij overigens gezonde mensen met cardiovasculaire risicofactoren.

    Het ESC verklaarde in een persbericht: De gerandomiseerde crossover-studie omvatte 26 vrijwilligers (14 mannen, 12 vrouwen) met minstens drie cardiovasculaire risicofactoren (roken, dyslipidemie, hypertensie of familiegeschiedenis van hart- en vaatziekten) die dagelijks 28 gram donkere chocolade kregen gedurende 28 dagen. Gedurende 14 opeenvolgende dagen bevatte het 10% extra vierge olijfolie en gedurende 14 opeenvolgende dagen bevatte het 2,5% Panaia rode appel. De twee soorten chocolade werden in willekeurige volgorde gegeven.


    De progressie van atherosclerose werd bepaald door metabole veranderingen (niveaus van carnitine en hippuraat), lipidenprofiel, bloeddruk en niveaus van circulerende endotheliale voorlopercellen (EPC's). EPC's zijn van cruciaal belang voor vasculair herstel en het onderhoud van de endotheliale functie.

    De onderzoekers namen urine en bloedmonsters aan het begin van het onderzoek en opnieuw aan het einde. De urinemonsters werden geanalyseerd op endogene metabolieten met behulp van proton nucleaire magnetische resonantie spectroscopie, en circulerende EPC-niveaus werden geëvalueerd met flowcytometrie. Body mass index (BMI), bloeddrukniveaus, rookstatus, lipidenprofiel en glykemie, werden ook zorgvuldig gecontroleerd voor alle deelnemers.

    De resultaten waren best verbazingwekkend. Aan het einde van het 28-daagse onderzoek ontdekten de onderzoekers dat de EPC-waarden significant waren gestegen na consumptie van de met olijfolie verrijkte chocolade. De niveaus van carnitine en hippuraten waren aanzienlijk verlaagd - wat een goede zaak is - zowel in vergelijking met basislijnfiguren als met de met appel verrijkte chocolade.

     
    Meest bemoedigend resulteerde de consumptie van de met olijfolie versterkte chocolade in significante verhogingen van lipoproteïne met hoge dichtheid (goede cholesterol) en aanzienlijke verlagingen van de bloeddrukniveaus. 


    Dus, als je net als miljoenen anderen het advies hebt gekregen om stappen te ondernemen om je cholesterolgehalte te verlagen, heb je nu een fantastisch excuus om je consumptie van heerlijke donkere chocolade te verhogen. Zorg ervoor dat je er pure olijfolie van eerste persing gebruikt! Smelt de chocolade in een beetje olijfolie en giet er wat verse aardbeienmoes over? Jamjam!

    Oorspronkelijk artikel: “Those with a high cardiovascular risk profile should eat dark chocolate with olive oil, new study finds”, Monday, December 04, 2017 by: Tracey Watson, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.health.com/health/gallery/0,,20552165,00.html#potential-pregnancy-0   
    https://www.escardio.org/The-ESC/Press-Office/Press-releases/Dark-chocolate-with-olive-oil-associated-with-improved-cardiovascular-risk-profile#   

    06-12-2017, 21:23 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Cacao, hart- en vaatziekten, Gevaarlijke Geneeskunde, pure chocolade, ziektebehandelingen, genezende voedingsmiddelen, hartverwarmende medicijnen, hoog cholesterolgehalte, natuurlijke remedies, voedingsstoffen, olijfolie, polyfenolen in cacao, rode appels
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!