NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Gezondheid en milieu
Inhoud blog
 • Kurkuma tegen Alzheimer
 • Saffraan tegen kanker
 • Kurkumathee
 • Magnesium belangrijk voor hersenen
 • Gevaarlijk blauw licht.

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
  Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
  08-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamine D nu!

  Wie heeft zijn vitamine D nog niet genomen?

  In februari bereiken de mensen van het noordelijk halfrond hun laagste vitamine D-spiegel van het jaar omdat zij minder zon krijgen.

  Meer dan 8 op 10 personen hebben een tekort aan vitamine D, dat wil zeggen dat ze minder dan 30 ng vitamine D per milliliter bloed hebben. 50% daarvan hebben nog minder dan 20 ng/ml.

  Uit een studie in de regio en de Gironde Rhône-Alpes tussen februari en april 2009 onder 281 mannen tussen 19 en 59 jaar bleek dat 94% van hen een gebrek had aan vitamine D, meer dan één op vier (27%) hadden zelfs ernstige tekorten met een gehalte van 12 ng/ml en minder!

  Vooral mensen boven 70 jaar synthetiseren 4 keer minder vitamine D dan jongeren bij vergelijkbaare blootstelling vanwege de veroudering van de huid. Een bejaarde die weinig buiten komt zal bijna automatisch een tekort vertonen. Ook kinderen hebben vaak een tekort aan vitamine D als ze te weinig blootgesteld aan zonlicht.

  Het is erg vervelend.

  Inderdaad, vitamine D tekorten worden geassocieerd met een breed scala van gezondheidsproblemen:

  . risico op fracturen [1];

  . risico op bepaalde vormen van kanker [2];

  . diabetes en Parkinson [3] en vaatziekten;

  . risico op vroegtijdige dood [4];

  . risico van influenza [5];

  . depressie. [6]

  Al deze risico's kunnen eenvoudig worden verminderd: het zou volstaan om het publiek warm te maken om voor de winter extra vitamine D te nemen in de vorm van een voedingssupplement (buiten vette vis zijn er weinig voedingselementen die vitamine D bevatten). Het is schandalig te noemen dat de volksgezondheidsautoriteiten hierover zwijgen: moesten zij de bevolking hierover beter informeren dan zouden ze tientallen miljarden dollars per jaar in de gezondheidszorg kunnen besparen door ziekten die zouden kunnen verdmeden worden.

  Dergelijke informatie zou duizenden mensen kunnen redden van zware pijnlijke ingrepen en dure behandelingen voor ziekten die gemakkelijk kunnen worden voorkomen met adequate inname van vitamine D .

  Daarom blijven wij informeren over vitamine D. Ik roep alle lezers op niet alleen voor zichzelf te zorgen, maar ook om te praten met mensen om hen de boodschap over te brengen van de weldaden van het nemen van vitamine D voor de koude periode aanbreekt.,

  Vitamine D voorgeschreven door artsen.

  Veel artsen zijn zich bewust van het probleem en schrijven spontaan vitamine D pillen voor.

  In het algemeen bevatten die grote doses van 100 000 tot 200 000 Internationale Eenheden (IU).

  Het is niet zeker dat dit ideaal is. Deze pillen zijn eigenlijk eerder ontworpen als therapeutische doses, dwz om te gebruiken in geval van nood, om duidelijke symptomen van een tekort te stoppen.

  Maar dit betekent een maand de zon op je gezicht te laten schijnen in slechts een paar minuten.

  Dit is niet alleen fysiologisch verkeerd omdat we vitamine-D3 produceren wanneer we regelmatig blootgesteld worden aan het zonlicht, maar anderszijds kan het lichaam deze forse toevloed van vitamine D niet opslaan.

  Natuurlijke manieren om een goed niveau van vitamine D te onderhouden.

  In theorie, wordt vitamine D van nature door het lichaam aangemaakt als gevolg van UVB-stralen. Maar om genoeg op te slaan moet je jezelf elke dag gedurende minstens 30 minuten onbeschermd blootstellen aan UVB licht.

  Voor degenen onder ons die leven in koude of regenachtige gebieden, of die in kantoren werken, is het een moeilijke uitdaging van oktober tot maart. Het nemen van supplementen is dus nuttig en zou zelfs systematisch moeten zijn bij mensen boven de 70 jaar bij wie de huid vier maal minder UVB absorbeert dan bij de anderen.

  Zelfs als je jonger bent en je regelmatig jezelf tijdens de zomer hebt blootgesteld, zijn de reserves in je lichaam reeds in de maand november uitgeput. In feite verbruikt je lichaam 5.000 IE (internationale eenheden) per dag, bijna vijftig keer van wat je met gewone voeding kunt aanvoeren.

  Je kunt helaas niet eens rekenen op voedsel verrijkt met vitamine D, met inbegrip van melk: het is een eenvoudig verkoopsargument om u te laten kopen zonder echt voordeel. Voedsel verrijkt met vitamine D zorgt voor slechts een klein deel van de officiële aanbevolen doses. In ieder geval hebben zij geen effect op ziekten die kunnen worden verbeterd door vitamine D.

  Hoeveel?

  Je moet streven naar een niveau van vitamine D boven de 30 ng/ml plasma met optimaal tussen 30 en 60 ng/ml. (7)

  Als je geen goesting hebt om je bloed op vitamine D te laten testen heb je geen andere keuze dan u zelf de discipline op te leggen regelmatig vitamine D te nemen.

  Bij kinderen in de groeiperiode, met inbegrip van de adolescentie, worden de behoeften geschat tussen de 600 en 1500 IE per dag. Toevoeging is dus essentieel - althans voor de preventie - voor iedereen (mannen en vrouwen) na 60 jaar en meer na 70 jaar. Voor hen beveelt men meestal tussen de 2000 tot 4 000 eenheden per dag aan. (8)

  Voor zwangere en zogende vrouwen wordt door een Canadese instantie een orale inname van 2000 IE per dag aanbevolen.

  Ook voor een gezonde volwassene, wordt een dagelijkse dosis van 2000 IU toegevoegde vitamine D per dag aanbevolen.

  Merk ook op dat er geen risico op vergiftiging is bij zulke doseringen: als een wereldspecialist op gebied van vitamine D, zegt Professor Holick, "men zou waarschijnlijk tussen de 30 000 en 50 0000 IE per dag over een zeer lange periode moeten nemen om het risico te lopen bedwelmd te geraken."

  Welke vorm te kiezen?

  Er zijn verschillende vormen van vitamine D in de handel. Maar slechts één komt overeen met de vitamine D die van nature door de huid wordt aangemaakt: nl. vitamine D3 of cholecalciferol.

  Het lijkt erop dat ze over een superieure biologische activiteit beschikt, want als men een dosis van 50.000 IU neemt, blijft het percentage in het bloed na drie dagen hoger dan bij gelijk welke andere vorm van vitamine D.

  Om de absorptie te vergemakkelijken, moet men de vitamine D3 nemen met vet tijdens de maaltijd.

  Ik wijs er ook op een nieuwe aanpak. U zult hebben opgemerkt dat vitamine D3 een product is dat u nodig hebt op elk moment, op elke leeftijd, gedurende het hele leven, behalve misschien in de zomer als je het geluk hebt voldoende in de zon te kunnen vertoeven (en opnieuw, senioren synthetiseren minder vitamine D dan anderen, voor hen kan suppletie nuttig zijn, zelfs in de zomer). Bovendien manifesteert het preventief effect van vitamine D zich alleen op lange termijn.

  Naar mijn ervaring is het moeilijk om de inname van vitamines, hier met name D3, vol te houden. Mensen hebben de neiging eenmaal tot maximaal driemaal de vitamines te nemen en vervolgens te stoppen. Maar dan heb je uw investering voor niets gedaan want een eenmalige kuur met vitamine D is praktisch nutteloos, behalve in extreme gevallen van deficiëntie.

  Merk ook op dat vitamine D3, experimenteel, een krachtige remmer van tumoren. Het kan kankercellen beïnvloeden om zich opnieuw te gedragen als gezonde cellen. Het bevordert hun cellulaire zelfmoord en remt hun proliferatie. (9)

  Houd er rekening mee dat het nemen van vitamine D uw risico op het krijgen van griep kan verminderen.

  Op het noordelijk halfrond, komt influenza vooral voor van oktober tot maart, terwijl het op het zuidelijk halfrond dit gebeurt van april tot september. Als we kijken naar de gegevens over influenza epidemieën in de Verenigde Staten en Frankrijk tussen 1972 en 2008, dan zien we dat de piek van de epidemie zich één keer voordeed in november, 4 keer in december, 5 keer in januari 12 keer in februari en 4 keer in maart.

  Deze uitbraken vallen sanen met de laagste niveaus van vitamine D bij de bevolking.

  Studies tonen aan dat het preventief effect van vitamine D slechts werkt vanaf 1000 IU per dag (25 mcg).

  Bronnen:

  [1] Heike A. Prevention of Nonvertebral Fractures With Oral Vitamin D and Dose Dependency. Arch Intern Med. 2009;169(6):551-561.

  [2] Cancer Lett 2003 ; 192 : 145-149. J Natl Cancer Inst 2005 ; 97(3) : 199-209.

  [3] Sur le diabète : Anastassios G. Pittas, Jason Nelson, Joanna Mitri, William Hillmann, Cheryl Garganta, David Nathan, Frank Hu, Bess Dawson-Hughes ; Vitamin D Status and Progression to Diabetes in Patients at Risk for Diabetes : An Ancillary Analysis in the Diabetes Prevention Program Randomized Controlled Trial. American Diabetes Association, 71st Scientific Sessions.

  Sur la maladie de Parkinson : Marian L. Evatt ; Mahlon R. DeLong ; Meena Kumari ; Peggy Auinger ; Michael P. McDermott ; vin Tangpricha ; High Prevalence of Hypovitaminosis D Status in Patients With Early Parkinson Disease. Arch Neurol, Mar 2011;68:314-319.

  [4] Gillie O. Scotland's health deficit : An explanation and a plan. London : Health Research Forum Publishing, 2008.

  [5] Urashima M, Segawa T, Okazaki M, Kurihara M, Wada Y, Ida H. Randomized trial of vitamin D supplementation to prevent seasonal influenza A in schoolchildren. Am J Clin Nutr 2010;91:1255-60.

  [6] Bertone-Johnson ER, Powers DI, Spangler L, Brunner RL, Michael YL, Larson JC, Millen AE, Bueche MN, Salmoirago-Blotcher E, Liu S, Wassertheil-Smoller S, Ockene JK, Ockene I, Manson JE ; Vitamin D intake from foods and supplements and depressive symptoms in a diverse population of older women. Am J Clin Nutr. 2011 Aug 24.

  [7] Taux recommandé par LaNutrition.fr

  [8] Actu-match | mardi 31 juillet 2012

  [9]Dossier spécial vitamine D, automne 2012, Lanutrition.fr


  Oorspronkelijk artikel: "Qui n'a pas encore pris sa vitamine D?", Jean-Marc Dupuis, Neo-nutrition.

  Bijlagen:
  http://www.fyiliving.com/wp-content/uploads/2010/10/vitdandflu.pdf   
  http://www.healthresearchforum.org.uk/reports/scotland.pdf   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmedhealth/PMH0028985/   
  http://www.wha-www.org/en/library/library.php?studies=depression   

  08-10-2014, 22:44 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:vitamine D, influenza
  Archief per week
 • 10/12-16/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!