Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    09-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suikervervangers voor diabetici

    Suikervervangers voor diabetici: Vijf suikers die OK zijn.

    (NaturalNews) In de afgelopen 25 jaar is diabetes aanzienlijk gestegen. Vandaag hebben bijna 26 miljoen Amerikanen diabetes waarvan er 7 miljoen niet gediagnostiseerd zijn. Bijna 2 miljoen mannen en vrouwen orden elk jaar gediagnosticeerd met diabetes - dat is meer dan 5200 per dag. Wat meer is, diabetes speelt een primaire of bijdragende rol in bijna een kwart miljoen doden per jaar in de VS.

    Voor degenen die worstelen met diabetes is het zoeken naar veilige levensmiddelen centraal in het beheer van de ziekte. De meeste deskundigen adviseren het vermijden van het eten van zoet en suikerhoudende voedingsmiddelen om ervoor te zorgen dat de bloedglucose- en insulineniveaus zo stabiel mogelijk blijven, maar het volledig verbannen van suiker is niet realistisch voor de meeste mensen. Gelukkig zijn er verschillende natuurlijke suikervervangers met de nodige smaak en zelfs voordelen voor de gezondheid. Hier zijn vijf alternatieven die men kan overwegen op zoek naar een vervanger voor geraffineerde suikers:

    Rauwe honing
    Een geschenk van de bijen en bloemen, honing in 300 verschillende variëteiten, die allemaal unieke smaken hebben. Rauwe honing - vooral de donkere rassen zoals van boekweit - bevat antioxidanten die kunnen helpen bij het bestrijden van celschadelijke vrije radicalen en tevens sterke antibacteriële eigenschappen hebben. Omdat het gemakkelijk wordt opgenomen prijzen sommige studies het consumeren van honing aan voor het verbeteren van atletische prestaties in vergelijking met andere koolhydraatbronnen.

    Kokossuiker
    Gemaakt van het sap van de kokospalm, kreeg kokossuiker veel aandacht in de afgelopen jaren, dankzij de resultaten van de eerste studies die laten zien dat het een lagere glycemische index heeft dan geraffineerde suikers, waardoor de pieken in de bloedsuikerspiegel die kunnen interfereren met het diabetesbeheer en een belangrijke rol spelen bij gewichtsbeheersing, kunnen beheerst orden. Om de suiker te verkrijgen, wordt het sap ingekookt tot een dikke stroop, gedroogd en vervolgens vermalen tot een poeder dat in smaak vergelijkbaar is met caramel. De suiker die ontstaat heeft veel van de gezonde eigenschappen van de kokosnoot waaronder voedingsstoffen zoals ijzer, zink, calcium en kalium.

    Dadelsuiker
    Terwijl kokossuiker van het sap afkomstig is, komt dadelsuiker van de vrucht zelf. Deze wordt gedroogd en fijngemalen. Dat betekent dat het nog dezelfde hoeveelheid vezels heeft als de hele vrucht en de voedingsstoffen zoals vitamine B6, ijzer en magnesium. Omdat het fijn is in poedervorm is het niet goed op te lossen in vloeistoffen zoals koffie of thee, maar kan men het wel toevoegen aan andere voedingsmiddelen en kan het zelfs vervangen worden bij een 1:1 verhouding in recepten die vragen om bruine suiker.

    Melasse
    Melasse is eigenlijk een bijproduct van het witte suiker raffinageproces, waarin alle voedingsstoffen en vitaminen nog aanwezig zijn die verdwijnen als rietsuiker wordt gerafinneerd. Het bevat hoge niveaus aan ijzer, calcium, kalium, mangaan, magnesium en selenium, evenals tal van B-vitaminen; melasse is misschien wel de meest voedzame natuurlijke zoetstof die wij kennen. Door de jaren, heen werd melasse voornamelijk gebruikt in veevoer, maar tegenwoordig wordt meer aandacht besteed aan het gebruik ervan in de voeding voor mensen.  Er zijn verschillende kwaliteiten beschikbaar, maar ruwe melasse bevat de meest nutritionele voordelen.

    Ahornsiroop
    Gemaakt van het sap van esdoorn - meestal suikeresdoorns - wordt het sap ingekookt tot een dikke, amberkleurige vloeistof vol calcium, kalium, mangaan, fosfor, magnesium en ijzer, maar ook vitaminen B2, B5, B6, niacine, biotine en foliumzuur. Ahornsiroop bestaat ongeveer uit 70% suiker en bevat ongeveer 50 calorieën per eetlepel - minder dan maïssiroop, die 60 calorieën per eetlepel geeft. Om de inname van vitaminen en voedingsstoffen te maximaliseren kiest men best voor de donkere, rang B siroop in plaats van de lichtere klasse A, veel gebruikt op pannenkoeken. U kunt ook esdoornsuiker kopen gemaakt van verdampte ahornsiroop.

    Of u diabetes hebt of je hebt een verhoogd risico op het ontwikkelen van de ziekte, of als u gewoon gezondere alternatieven wilt voor geraffineerde suikers zijn dit de smakelijke alternatieven voor witte en bruine suikers en kunstmatige zoetstoffen. Probeer één of twee van die producen op te nemen in uw dieet en geniet van de voordelen van een meer natuurlijke suikervervanger. En als je al last hebt van de symptomen van diabetes of prediabetes, zoals extreme dorst, verhoogde eetlust, groot gewichtsverlies of gewichtstoename of frequent urineren, raadpleeg dan uw arts om uw risicoprofiel te bespreken en te praten over de tests die kunnen helpen bij het bepalen of je al of niet de ziekte hebt.

    Oorspronkelijk artikel:"Sugar substitutes for diabetics: Five sugars that are OK to eat", Sunday, June 22, 2014 by: Aurora Gelb.

    Bijlagen:
    http://nutritiondata.self.com/facts/sweets/5573/2   
    http://professional.diabetes.org/admin/UserFiles/0%20-%20Sean/FastFacts%20March%202013.pdf   
    http://science.naturalnews.com/diabetes.html   
    http://science.naturalnews.com/sugar.html   
    http://www.cdc.gov/mmwr/preview/mmwrhtml/mm6145a4.htm   

    09-07-2014, 21:17 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    Tags:diabetes, suikervervangers, bloedniveaus
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biologisch voedzamer I

    Biologische produkten bieden meer dan alleen maar gezondheidsvoordelen.

    (NaturalNews) Biologische voedingsmiddelen worden geacht niet aleen beter en gezonder te zijn voor de consument maar ook voor het milieu. Biologische voedingsmiddelen worden beschouwd als voedzamer dan hun tegenhangers geproduceerd via moderne landbouwmethoden.

    Dr David Thomas, een arts en onderzoeker, heeft de US richtlijnen bestudeerd voor biologische landbouw en de tafels van de voedingswaarden van verschillende voedingsmiddelen vergeleken. Deze tabellen zijn door de regering voor het eerst gepubliceerd in 1940 en opnieuw in 2002. Dr Thomas heeft in de aflopende decennia een dalende trend opgemerkt in de voedingswaarde van groenten en fruit geproduceerd via moderne landbouwmethoden. Door zijn onderzoek heeft Dr Thomas zich de volgende vraag gesteld: "Waarom moet je nu vier maal zoveel wortelen eten om dezelfde hoeveelheid magnesium binnen te krijgen als in 1940?"

    Een studie gepubliceerd in de Journal of Applied Nutrition maakt een opsomming van veel voedingsstoffen waarvan het gehalte gedaald is als gevolg van de manier waarop ze in de chemische landbouw worden gekweekt. De studie bekeek biologische appels, peren, aardappelen, tarwe en maïs en bepaalde de concentraties van bepaalde nutriënten en vergeleek die met de commercieel beschikbare tegenhangers geproduceerd via moderne landbouwpraktijken. De studie geeft aan dat het macronutriënt chroom 78% hoger scoort in biologische voeding. De studie toonde ook aan dat calcium 63% meer aanwezig is in biologische voeding en magnesium 138% hoger scoort. Andere studies hebben aangetoond dat het gebruik van pesticiden ook de niveaus van bepaalde vitaminen zoals B-vitaminen, vitamine C en beta-caroteen in groenten en fruit negatief beïnvloeden.

    In 2003 werd een studie gepubliceerd in de Journal of Agricultural and Food Chemistry waaruit bleek dat biologische maïs 52% meer vitamine C bevatte dan de commercieel verkrijgbare tegenhanger die werd geproduceerd op basis van moderne landbouwmethoden. Deze studie vond ook dat de niveaus van polyfenolen significant hoger waren in de biologische maïs.

    Terwijl veel studies zijn gedaan op zoek naar de voordelen van biologische producten is er nog veel te leren. Dr Marion Nestle de voorzitter van de afdeling voeding, voedselstudies en volksgezondheid van de New York University heeft gezegd: 'Ik denk niet dat er twijfel over bestaat dat naarmate er meer onderzoek wordt gedaan het steeds duidelijker wordt dat biologisch voedsel gezonder is."

    Veel studies, waaronder een studie onlangs gepubliceerd in de online editie van de Proceedings van de National Academy of Sciences (PNAS) hebben veel bijgedragen tot de perceptie van veel Amerikaanse consumenten dat biologische voedingsmiddelen beter zijn voor zowel de consument als het milieu.  

    Oorspronkelijk artikel:"Organic Foods Provide More than Health Benefits", Friday, May 2009 by: Sheryl Walters, Natural News.

    Bijlagen:
    http://lookwayup.com/free/organic.htm   
    http://www.foodnavigator.com/Science-Nutrition/Study-supports-benefits-of-organic-food   

    09-07-2014, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:biologische voeding
    08-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voordelen van bloemkool


    Vijf verrassende voordelen van bloemkool.

    (NaturalNews) Het is een bekend feit dat hoe kleurrijker de groente is hoe gezonder. Immers, kleur geeft de aanwezigheid aan van carotenoïden waarvan de antioxidanten zeer gezond zijn. De meesten onder ons nemen dan ook aan dat saai ogende groenten, zoals witte bloemkool, geen functie hebben voor onze gezondheid.

    Helaas, het is juist dat bloemkool bepaalde voedingsstoffen mist, zoals chlorofyl, dat aanwezig is in de meeste andere groenten maar hier niet daar de bladeren tijdens de groei de kool beschermen tegen de zon. Ondanks dit nadeel is er toch nog veel goeds te zeggen over bloemkool. Indien juist gekookt (bijvoorbeeld, gekookt, gestoomd of gebakken), bevat bloemkool hogere concentraties van bepaalde essentiële voedingsstoffen dan veel andere groenten.

    Vijf voordelen voor de gezondheid van bloemkool.

    Rijk aan kankerbestrijdende fytochemicaliën - Bloemkool bevat grote hoeveelheden van sulforafaan en indool-3-carbinol (I3C), twee fytochemicaliën met bewezen kankerbestrijdende eigenschappen. Sulfurophane is een zwavelverbinding die volgens een studie gepubliceerd in Carcinogenese in december 2008 de snelheid van chemisch-geïnduceerde borsttumoren bij dieren kan verminderen. Van I3C is ook aangetoond dat het kanker kan helpen voorkomen door de productie van enzymen die carcinogenen en toxinen uit het lichaam spoelen voordat ze cellen kunnen beschadigen. I3C bevat ook anti-tumor middelen en is een bewezen ontstekingsremmer die kan helpen bij de behandeling van pijnlijke aandoeningen zoals artritis, verstuikingen en menstruatiepijn.

    Verhoogt nier en cardiovasculaire gezondheid - Een studie gepubliceerd in het American Journal of Hypertension van februari 2012 ontdekte dat sulforafaan ook de nierfunctie kan normaliseren en aanzienlijke de bloeddruk kan verlagen. De onderzoekers schreven dit voordeel toe omdat sulfuraphaan het vermogen heeft om DNA-methylation die nodig is om genexpressie en cellulaire functie te handhaven, te verbeteren. Gezien de omvang van dit voordeel heeft het eten van meer sulforafaanrijke voedingsmiddelen, zoals bloemkool, wellicht nog veel andere voordelen voor de gezondheid die nog niet bewezen zijn door de wetenschap.

    Spijsvertering ondersteuning - Een kopje gekookte bloemkool bevat 12% van onze aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) aan vezels die onze spijsvertering van opgehoopte afvalstoffen ontdoen. Het is ook rijk aan de natuurlijke verbinding glucoraphanin uitsluitend te vinden in broccoli en bloemkool. Glucoraphanin is eigenlijk de voorloper van voornoemd sulforafaan en bevat talrijke voordelen voor de spijsvertering. Uit een studie door Cancer Prevention Research in 2009 bleek dat glucoraphanin sulforafaan een beschermend effect heeft op het maagslijmvlies en vooral effectief is bij het bestrijden van de vernietigende bacterie Helicobacter pylori, die onze kans op maagzweren en kanker kan verhogen.

    Een goede bron van vitamine C - Een kopje gekookte bloemkool bevat bijna 100% van de ADH van onze favoriete nutriënt: vitamine C. Volgens de World's Healthiest Foods website is deze gehalte aan vitamine C per gewicht hoger dan bij de meeste andere vruchten en groenten, met inbegrip van bepaalde groene bladgroenten. Een wezenlijk antioxidant, vitamine C, helpt ons tegen cel vernietigende effecten door vrije radicalen en bij de productie van collageen en van bepaalde neurotransmitters. Zonder dat laatste zouden we letterlijk uit elkaar vallen.

    Hoog in hersenstimulerende choline - Zoals broccoli is bloemkool een fantastische natuurlijke bron van de B-vitamine choline. Choline is een voorloper van de belangrijke neurotransmitter acetylcholine en een verhoogde choline inname verbetert de cognitieve functie, vooral bij foetussen. Uit een studie gepubliceerd in 2010 in NIH Research Matters is gebleken dat de foetussen van zwangere vrouwen die aan choline deficiëntie lijden een verminderde groei ervaren van bloedvaten in de hersenen. Een andere studie gepubliceerd in het Journal of the American College of Nutrition vonden dat zwangere ratten gevoed met cholinesupplementen bevallen van pups die een leven lang van geheugenverbeteringen konden genieten.

    Oorpronkelijk artikel: “Five surprising health benefits of cauliflower”, Saturday, June 28, 2014 by: Michael Ravensthorpe, Natural News.

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/cauliflower.html   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2639247/   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15640516   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19349290   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22052072   
    http://www.nih.gov/researchmatters/july2010/07262010choline.htm   
    http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=nutrient&dbid=109   

    08-07-2014, 11:07 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:bloemkool, kanker, choline
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!