NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Gezondheid en milieu
Inhoud blog
 • Cacao gezond
 • Magnesiumvormen
 • Astaxanthine
 • Suikervervangers
 • Alzheimer de baas

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
  Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
  09-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkoudheden natuurlijk te lijf gaan.

  Top 3 veiligste manieren om zich snel te ontdoen van een verkoudheid of griep.Sniffling, Sneezing and Turning Cubicles Into Sick Bays

  (NaturalNews) Aangezien het winterseizoen in aankomst is wordt ons immuunsysteem meer belast door koeler weer en minder immuun ondersteunende elementen zoals de warme zon op onze huid. Het hoest- en koude seizoen staat voor de deur en de mensen halen verschillende over de toonbank oplossingen binnen.

  Waarom niet deze 3 natuurlijke manieren inzetten om die winterongemakken te lijf te gaan?

  Eet antivirale en antibacteriële voedingsmiddelen.

  Om te helpen bij het bestrijden van een verkoudheid of griep moet je uw immuunsysteem sterken, het eerste wat je moet doen is het verwijderen van de infectie zelf. Dit kan op een aantal manieren, maar één van de eenvoudigste oplossingen is met sterke antivirale en antibacteriële levensmiddelen en kruiden.

  Sterke antivirale voedingsmiddelen en kruiden:

       . knoflook
       . gember
       . veenbessen
       . Ceylon kaneel
       . ruwe honing
       . echinacea
       . oregano-olie

  Algemene antibacteriële voedingsmiddelen en kruiden:

       . knoflook
       . ui
       . kurkuma
       . gember
       . citroen
       . cayenne
       . kaneel
       . pepermunt

  Met behulp van een combinatie van voedingsmiddelen en kruiden die virussen en bacteriën helpen verwijderen zal een alomvattende aanpak van het immuunsysteem ook zorgen voor een boost. Het beste is de middelen onbewerkt in hun ruwe vorm te nemen wat de assimilatie door ons lichaam gemakkelijker maakt.

  Vitamine C cruciaal.

  Vitamine C speelt een belangrijke rol in de gezondheid en de functie van de immuuncellen, die zeer belangrijk zijn bij afweren van een infectie, waaronder verkoudheid. Witte bloedcellen zijn afhankelijk van vitamine C om te overleven en om bestand te zijn tegen aanvallen van pathogenen. Het speelt ook een belangrijke rol als een antihistamine en vermindert de aandoeningen geassocieerd met verkoudheid, koorts en griep.

  Enkele zeer hoge kwaliteit bronnen van vitamine C zijn o.a. Camu Camu, acerola kersen, guave, paprika en boerenkool. Andere veel voorkomende bronnen zijn sinaasappels, citroenen, kiwi, meloen en ananas. Wilt u een supplement proberen kies dan voor een kwaliteitsbron van liposomaal vitamine C die een betere absorptie in de bloedbaan waarborgt.

  Probiotica.

  Probiotica zijn algemeen bekend voor hun rol bij het reguleren van de juiste balans van onze innerlijke ecologie. Dit leidt tot een sterkere darmgezondheid, die op zijn beurt een gezond immuunsysteem ondersteunt, de primaire factor bij het afweren van ziekteverwekkers, zoals verkoudheid en griep.

  Naast het stimuleren van de activiteit van het immuunsysteem, produceren probiotica ook antibacteriële stoffen die ziekteverwekkende bacteriën uitschakelen. Goede bacteriën doen dit door het veranderen van de lokale niveaus van de zuurtegraad en ontnemen zo de pathogene bacteriën van hun voedingsstoffen, of door het daadwerkelijk produceren van hun eigen antibiotische stoffen.

  Enkele zeer hoge kwaliteit bronnen van probiotica uit de voeding zijn gefermenteerde groenten, kefir, en appelazijn.

  Eén van de meest krachtige manieren om verkoudheid of griep te verslaan is een aantal van deze krachtige voedingsmiddelen te combineren en te nuttigen in hun oorspronkelijke ruwe vorm.


  Oorspronkelijk artikel: "Top 3 safest ways to get rid of a cold or flu quickly", Sunday, November 09, 2014 by: Derek Henry, Natural News.

  Volgende cocktail is een krachtige mix


      . 2 teentjes knoflook
      . 1/2 kleine ui
      . 1 stuk kurkuma (1/4 theelepel gemalen)
      . 1 stukje gember (1/4 theelepel gemalen)
      . 1 citroen
      . 1 snuifje cayennepeper
      . 3 cl appelazijn
       Optioneel: 1 stuk mierikswortel van 1 cm dik
       Optioneel: 1 theelepel rauwe honing

  Bereiding.

  Pel de knoflook en citroen.
  Doe knoflook, ui, kurkuma, gember, citroen en cayennepeper  één voor één in de sapcentrifuge. Voeg daarna appelazijn toe aan het sap. Aanlengen met water naar smaak.

  Gebruik.

  Neem onmidddelijk 3 cl van het sap zodra de symptomen van bacteriële of virale infectie verschijnen en herhaal dit tot 3 keer per dag.

  Ref: http://www.healingthebody.ca/antibiotic-tonic-recipe/

  Bijlagen:
  http://truthwiki.org/Garlic   
  http://truthwiki.org/ginger   
  http://truthwiki.org/Vitamin_D   
  http://www.healingthebody.ca/5-foods-high-in-vitamin-c/   
  http://www.healingthebody.ca/antibiotic-tonic-recipe/   
  http://www.healingthebody.ca/natural-antibiotics-that-dont-require-a-prescription/   
  http://www.organiclifestylemagazine.com/homemade-vitamin-c/   
  http://www.organiclifestylemagazine.com/how-viruses-work-and-how-to-prevent-them-naturally/   
  http://www.organiclifestylemagazine.com/make-your-immune-system-bulletproof-with-these-natural-remedies/   
  http://www.organiclifestylemagazine.com/the-health-benefits-of-liposomal-vitamin-c/   

  09-11-2014, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:verkoudheid, griep
  08-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slapeloosheid

  Bestrijd slapeloosheid en slaap goed met volgende kruiden en natuurlijke remedies.

  sleep

  (NaturalNews) Je ligt in bed te staren naar het plafond, of erger nog, te staren naar de klok. De minuten schuiven voorbij. Uren verstrijken. Je telt de uren totdat je moet opstaan. Zes uur. Vijf uur. Vier uur. Je voelt je moe en volkomen uitgeput naar geest en lichaam, je niet kunt slapen.

  Slapeloosheid kan zowel slopend als gevaarlijk zijn. Volgens The National Highway Safety Administration zijn in de VS 100.000 of meer auto ongevallen per jaar te wijten aan vermoeidheid, met als resultaat 1.550 doden en 71.000 gewonden.

  Een chronisch gebrek aan slaap is niet alleen van invloed op je werk maar ook op je relaties en je leven, het veroorzaakt ook ravage in ons immuunsysteem.

  Men hoeft niet zijn toevlucht te nemen tot farmaceutische producten met hun gevaarlijke bijwerkingen zoals slaapwandelen, eten of rijden in je slaap of vermoeidheid bij het ontwaken. Maak in plaats daarvan gebruik van onderstaande  natuurlijke remedies om de slaapcyclus te hernemen en een einde te maken aan slapeloosheid.

  Gegarandeerde kuur.

  Als je weg kunt voor een paar dagen ga dan kamperen. Laat uw elektronische apparaten thuis. Laat uw telefoon in de auto. Neem de tijd om te mediteren of te schrijven en beoefen wat  yoga. Belangrijker nog, slaap op de grond, niet in een camper, in je auto of in een hut. Slaap geaard. Het doel is om te ontstressen, om een pauze te nemen, om kunstlicht te voorkomen en om natuurlijk licht en magnetische velden te gebruiken om opnieuw uw circadiaanse ritmes terug te vinden. Op de derde dag zal bijna iedereen kort na het vallen van de avond in slaap vallen, zoals de natuur het bedoeld heeft.

  Andere stappen om slapeloosheid te lijf te gaan.

  Elimineer stimulerende middelen uit je dieet. Koffie, thee, chocolade, frisdranken, energiedranken ... Als u deze niet kunt laten, moet u ze te beperken tot de vroege uren van de dag. Schildklier- en bijnier vermoeidheid kan leiden tot slapeloosheid en een slechte kwaliteit van de slaap. Vitaminen B zijn essentieel voor het zenuwstelsel en tekorten kunnen resulteren in verstoring van de slaapcyclus. Neem elke dag een hoge kwaliteit aan vitamine B-complex en als je niet in de zon kunt vertoeven vul dan aan met vitamine D.

  Zoek contact met de grond en neem de tijd om wat rustig te mediteren 's ochtends en net voor het slapengaan. Dit kan vooral gunstig zijn voor onze interne klok.

  Kruiden tegen slapeloosheid.

  De volgende drie kruiden zijn een zeer krachtige slaapformule vooral wanneer ze worden gecombineerd.

  Valerianwortel.

  Valeriaan helpt bij het in slaap vallen en bij de slaapkwaliteit. De beste resultaten worden verkregen door het combineren van valeriaan met melatonine of hop. Neem 400-500 mg voor het slapen gaan.

  Melatonine.

  Melatonine is een hormoon dat door de pijnappelklier wordt afgescheiden. Het helpt niet de slaap verlengen of de kwaliteit van de slaap verbeteren, maar wel bij het in slaap vallen. Bijwerkingen kunnen zijn nachtmerries en slaperigheid overdag. Dosering varieert van 1-10 mg.

  Hop.

  Hop-extract is een andere steun die de slaapkwaliteit verbetert en helpt bij het in slaap vallen. Het werkt goed samen met valeriaan extract en de combinatie kan de alpha hersengolven verhogen.

  Conclusie.


  Zodra u uw biologische klok terug gevonden hebt, vereisen uw nieuwe slaapgewoonten discipline, maar je zult er de voordelen van een gezonde, rustgevende slaap oogsten. De truc om verder een goede slaap te ontwikkelen is een doel te stellen voor het opstaan. Wens je om 7 uur op te staan, ga er dan voor in de volgende 6 weken.

  Oorspronkelijk artikel: "Beat insomnia and sleep easy with these herbs and natural remedies", Friday, November 07, 2014 by: Michael Edwards, Natural News.

  Bijlagen:
  http://truthwiki.org/B_vitamins   
  http://truthwiki.org/Vitamin_D   
  http://www.healingthebody.ca/grounding-ultimate-healing-technique/   
  http://www.organiclifestylemagazine.com/earthing-touching-earth/   
  http://www.organiclifestylemagazine.com/issue/11-pure-sleep-11-tips-for-better-sleep/   
  http://www.organiclifestylemagazine.com/issue/14-natural-remedies-for-insomnia/?PageSpeed=noscript   

  08-11-2014, 21:10 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:slapeloosheid
  05-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Intestinale plaque

  De gevaren van intestinale plaque en hoe er zich op natuurlijke wijze van te ontdoen.

  health

  (NaturalNews) Bij plaque denken we vaak aan onze tandheelkundige of coronaire gezondheid. Hoewel dit twee dingen zijn die je vrij van plaque wil, zijn ze lang niet zo belangrijk als het opbreken van plaque in uw darmsysteem. Het zich ontdoen van plaque in de darmen kan resulteren in een uitzonderlijke voordeel voor de gezondheid waarbij niet alleen de spijsvertering verbetert, maar het hele lichaam.

  Wat is nu precies deze plaque, waarom bestaat ze, welke gezondheidsproblemen kan ze veroorzaken en hoe kunnen wij er ons van ontdoen om een optimale gezondheid te verkrijgen?

  Biofilm 101.

  Biofilm is het juiste woord - een kleverige film die wordt gemaakt door microscopisch kleine organismen. De structuur is vrij taai, en om u een voorbeeld te geven, tandplaque is biofilm in de mond. Het feit dat de tandarts speciaal gereedschap nodig heeft om tandplaque af te schrapen geeft je een idee van hoe sterk het is en hoe moeilijk het kan zijn om af te breken.

  Bacteriën en andere microscopische wezens maken deze ongezonde biofilm om te kunnen overleven. In wezen creëren zij hun biologische thuis in het lichaam met een mengsel van suikers en eiwitten die hen helpen bij de bescherming tegen dodelijke "aanvallen" waarmee ze kunnen geconfronteerd worden (zoals antibiotica).

  Er is echter ook een gezonde biofilm; een dunne slijmlaag in een gezonde darm gemaakt door heilzame microflora. Deze gezonde biofilm maakt de doorgang van voedingsstoffen door de darmwand mogelijk, bevochtigt en smeert en weert ontstekingen.

  Het doel van deze biofilm is om de aanmaak van het gezonde, dunne slijm dat voedingsstoffen absorbeert te bevorderen en om de ongezonde film die slechte bacteriën en parasieten herbergt en opname van voedingsstoffen tegenwerkt, te elimineren.

  Symptomen en aandoeningen geassocieerd met een ongezond biofilm.

  Zoals je zou verwachten kan een ongezonde biofilm veel schade aanrichten in het darmstelsel. Het kan:

       . De opname van voedingsstoffen door de darmwand in de weg staan.
       . Ziekteverwekkende micro-organismen uit het immuunsysteem beschermen.
       . Ziekteverwekkende micro-organismen uit antibiotica en antimycotica beschermen (zowel kruiden als farmaceutica).
       . Ontstekingen bevorderen.
       . Giftige stoffen zoals zware metalen opslaan.

  Deze plaque creëert echt een "schuilkelder" voor gist, parasieten en bacteriën die bescherming vinden in de biofilm matrix, die helpt deze micro-organismen te overleven bij de inzet van de sterkste natuurlijke en chemische medicijnen. Door deze weerstand kunnen na verloop van tijd aandoeningen ontstaan zoals:

       . Systemische candida overgroei (schimmelinfectie).
       . Parasieten.
       . Maagbrand.
       . Chronisch vermoeidheidssyndroom en fibromyalgie.
       . Spastische darm, colitis ulcerosa en ziekte van Crohn.
       . Opgeblazen gevoel, gas, hersenmist, artritis, maagkrampen, acne en huidaandoeningen.

  Een ongezonde biofilm kan een leven van ziekte en veroudering veroorzaken omdat het blijvende infecties creëert wat kan leiden tot chronische degeneratieve ziekten.

  Hoe kan men zich ontdoen van deze biofilm.

  Het doorbreken van ongezonde biofilm vereist specifiek "gereedschap". Het is niet zo eenvoudig als gewoon gezond eten en hopen dat het vanzelf zal oplossen. Je moet zeer specifieke keuzes maken die hebben aangetoond deze ongezonde biofilm te kunnen afbreken, zoals:

       . Proteolytische enzymen zoals protease, papaïne en pepsidase FP. Neem deze alleen op een lege maag opdat ze effectief zouden zijn.
       . Appelcider azijn, die belangrijke mineralen uit de biofilmmatrix haalt. Neem zo'n 30 ml in een glas water, tot 3 keer per dag.
       . Kruidnagel
       . Valse zwarte peper (Embelia ribes)

  Gebruik daarnaast een nutriëntrijk dieet gebaseerd op vowaardig voedsel, en vermijd bewerkt meel, suikers en geraffineerde oliën. Gefermenteerde levensmiddelen en dranken bevatten goede bacteriën die zullen bijdragen tot de bevordering van de groei van een gezonde biofilm en tot het vergemakkelijken van de opname van voedingsstoffen. Naast het elimineren van de biofilm, moet men darmgenezende voeding nemen (Superfoods) om de Candida te elimineren en het innerlijk ecosysteem in balans te krijgen.

  Oorspronkelijk artikel: "The dangers of intestinal plaque and how to get rid of it naturally", Tuesday, November 04, 2014 by: Derek Henry, Natural News.

  Bijlagen:
  http://bodyecology.com/articles/biofilm-how-this-slimy-coating-is-causing-chronic-fatigue-fibromyalgia-irritable-bowel-and-more#.VFqP7da32sC   
  http://truthwiki.org/garlic   
  http://www.organiclifestylemagazine.com/candida-overgrowth-symptoms/   
  http://www.organiclifestylemagazine.com/inexpensive-easy-detox-the-one-gallon-challenge/   

  05-11-2014, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  Tags:plaque, darmen, biofilm
  Archief per week
 • 08/04-14/04 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!