NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Gezondheid en milieu
Inhoud blog
 • Eieren gezond?
 • Zonlicht noodzakelijk
 • CBD bij huidproblemen
 • Gezonde huid
 • Cacao gezond

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
  Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
  17-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oliën en vetten
  Zes feiten die u moet weten over oliën en vetten.

  (NaturalNews) Oliën en vetten zijn één van de meest onbegrepen groepen voedingsmiddelen. Beiden kunnen cruciaal zijn en schadelijk voor uw gezondheid afhankelijk van het type en de verwerking. Maar met zo veel tegenstrijdigheden en onwaarheden uit de mond van gezondheidsautoriteiten en de media, is het voor veel mensen moeilijk om door het bos de bomen te zien. Om dit probleem te helpen verduidelijken zijn hier zes belangrijke feiten die u moet weten over oliën en vetten waardoor je er anders gaat over denken en wellicht uw gezondheid en die van uw familie zult verbeteren.

  1) Verzadigde vetten zijn belangrijk voor de gezondheid van de hersenen. 
  Boter, kokosolie, reuzel, en diverse andere vormen van verzadigd vet worden voortdurend gedemoniseerd als aderklonters en hartstoppen, maar niets is minder waar. Een groot percentage van je hersenen bestaat uit verzadigd vet en cholesterol wat betekent dat dit vitaal orgaan verzadigd vet nodig heeft om goed te functioneren. Omega-3 vetzuren, die in de afgelopen jaren aanzienlijke aandacht hebben gekregen om hun belang voor de gezondheid van de hersenen hebben verzadigde vetten nodig voor een goede opname. 
  Ook je botten hebben verzadigde vetten nodig om efficiënt calcium voor de botopbouw en andere belangrijke mineralen in uw lichaam te transporteren. En in het geval van vet van met gras gevoede dieren en kokosolie, geven deze verzadigde vetten natuurlijke antischimmel, antibacteriële en antivirale voordelen aan je lichaam, en het nodige laurinezuur, myristinezuur, en capryliczuur die cruciaal zijn voor het stimuleren van de immuniteit en het afweren van infecties.

  2) De meeste plantaardige oliën zijn ongezond en veroorzaken systematisch ontstekingen. 
  Plantaardige oliën zoals van soja, canola (koolzaad), saffloer, zonnebloem, en maïs, die allemaal aangeprezen worden als  alternatief voor de traditionele gezonde verzadigde vetten, veroorzaken chronische ontstekingen in het gehele lichaam. De wetenschap blijft aantonen dat mono- en meervoudig onverzadigde oliën omega-6-vetzuren bevatten waarvan een teveel kan leiden tot chronische pijn en ziekte. Vervanging van verzadigde vetten door plantaardige olie berooft je lichaam van het vet dat het echt nodig heeft om gezond te blijven.

  3) Veel oliën worden ranzig als ze verwarmd worden bij hoge temperatuur. 
  Velen beschouwen olijfolie als één van de gezondste oliën, en terecht, want dit plantaardig vet helpt bij het voorkomen van hart-en vaatziekten en werkt mee aan de  bescherming van de botten. Maar olijfolie kan ook ranzig en giftig worden als je het verhit boven 190° omdat het behoort tot de klasse van oliën met een laag kookpunt. Andere oliën met een laag kookpunt zijn macadamia notenolie (ongeveer 200° C) en lijnzaadolie (ongeveer 107° C), en de meeste ongeraffineerde oliën.
  P.S. Voor de lijst van kookpunten zie "Bijlage: oilsmokepoints"

  4) Koolzaadolie bevat bijna altijd gevaarlijke transvetzuren. 
  Koolzaadolie werd voor het eerst op de Amerikaanse markt gelanceerd in de  jaren tachtig en grote voedingsbedrijven zoals Cargill hebben miljoenen uitgegeven om de mensen ervan te overtuigen dat het gezond is. Maar wat de industrie heeft nagelaten te vermelden is het feit dat de verwerkingstechnieken die worden gebruikt voor het verfijnen van koolzaadolie vrijwel altijd schadelijke transvetzuren als bijproduct produceren.  Testen bij dieren hebben aangetoond dat koolzaadolie kan leiden tot een tekort aan vitamine E.
  "De meeste van de omega-3 vetzuren in koolzaadolie worden omgezet in transvetten tijdens het ontgeuringsproces," verklaart Weston A. van Price Foundation (WAPF)  in een artikel over de gevaren van koolzaadaolie. "Onderzoek blijft bewijzen dat verzadigd vet noodzakelijk is en zeer beschermend," voegt het artikel eraan toe, vaststellend dat koolzaadolie een enkelvoudig onverzadigd vet is.

  5) Veel van de olien aanbevolen door de gezondheidsautoriteiten zijn genetisch gemodificeerd (GM). 
  Een andere factor om te overwegen in het streven naar gezonde oliën en vetten is het weren van vetten uit genetisch gemodificeerde planten (GGO's). Veel van de oliën en vetten door de gezondheidsautoriteiten aanbevolen als superieur -  zoals van koolzaad, soya, maïs en katoenzaad - zijn gemaakt van GGO's die in toenemende mate verdacht worden van orgaanschade, problemen met de spijsvertering, en kanker te veroorzaken.
  De meeste van de gezondste oliën en vetten zijn niet-GGO. Maar van een aantal van hen heb je misschien nog niet gehoord aangezien zij grotendeels genegeerd worden. Wij hebben het over olie van hennep, macadamia, sesam, pompoenpitten, walnoten, amandelen, pecannoten, lijnzaad, avocado, en kokos die allemaal hun eigen unieke gezonde eigenschappen hebben.
  P.S. In de biologische voedselindustrie zijn GGO's verboden.

  6) Veel 'koud geperste' bakoliën zijn voorverwarmd en behandeld met giftige chemicaliën. 
  Het idee achter de zogenaamde "koude persing" oliën is dat ze gezonder zijn en meer voedingsstoffen hebben als gevolg van het niet verwarmen bij het persen. Maar volgens dr. Udo Erasmus, auteur van het boek Fats That Heal, Fats That Kill, worden veel bakoliën die geëtiketteerd zijn als "koud geperst" daadwerkelijk gekookt of met giftige oplosmiddelen behandeld, zoals hexaan, waardoor ze potentieel giftig zijn.
  De beste en veiligste oliën, zegt hij, zijn degenen die uit schilfers van biologische zaden en noten worden geperst bij lage temperaturen. Echte niet gedenatureerde oliën zullen worden beschermd tegen licht, zuurstof en warmte tijdens het productieproces, en komen meestal in vaste donkere glazen flessen terecht met de aanduiding "ongeraffineerd".

  Oorspronkelijke titel: "Six facts you need to know about eating oils and fats" Friday, Ferbruary 15, 2013 by Jonathan Benson, staff writer Natural News


  Bijlagen:
  http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2002/08/17/saturated-fat1.aspx   
  http://lifespa.com/2012/07/dont-use-these-oils/   
  http://raypeat.com/articles/nutrition/oils-in-context.shtml   
  http://www.goodeatsfanpage.com/collectedinfo/oilsmokepoints.htm   

  17-02-2013, 12:18 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderen geschaad door vaccin.
  Weeral 800 kinderen permanent geschaad door vaccins.

  NaturalNews) Meer bewijs is naar bovengekomen waaruit blijkt dat het GlaxoSmithKline (GSK) Pandemrix vaccin, op grote schaal toegediend in heel Europa tijdens de periode 2009-2010 tegen de H1N1 influenza "pandemie", verantwoordelijk is voor het toebrengen van ernstige en blijvende bijwerkingen bij veel kinderen.  Minstens 800 kinderen, zo blijkt, waarvan de meeste uit Zweden, hebben nu narcolepsie tengevolge van het vaccin.  Sommige ambtenaren eisen uitleg over de zaak.

  Zoals we gemeld hebben in maart 2012 ontdekte een studie, gepubliceerd in het tijdschrift Public Library of Science ONE dat gevallen van narcolepsie, een ongeneeslijke aandoening die slaapstoornissen, hallucinaties, nachtmerries en zelfs verlamming veroorzaakt, een narcolepsiepiek van 1700 procent bij kinderen en tieners onder de de leeftijd van 17 jaar, na wijdverbreide toediening van Pandemrix. Wetenschappers hebben vastgesteld dat dit piekmoment samenviel met  massale vaccinatiecampagnes van Pandemrix en associeerden dit direct  met deze anders onverklaarbare piek.

  Nu hebben alle onderzoekers  bevestigd dat zonder enige twijfel Pandemrix verantwoordelijk is voor het activeren van de auto-immuunziekte bij een een aanzienlijk hoger percentage van de bevolking dan normaal. Zelfs Emmanuel Mignot, één van 's werelds grootste experts op gebied van narcolepsie, die momenteel door GSK wordt gefinancierd om de kwestie tot op de bodem uit te spitten, vertelde verslaggevers dat er "geen enkele twijfel is", dat Pandemrix direct verantwoordelijk is voor de verhoging van narcolepsie gevallen bij kinderen.

  "Dit is een medisch drama," voegde Goran Stiernstedt, een public health official uit Stockholm, Zweden, eraan toe.  Ongeveer vijf miljoen Zweden werden gevaccineerd voor H1N1 tijdens de 2009-2010 "pandemie", en er zijn volgens ramingen slechts 30 personen van overlijden door de Mexicaanse griep gered door die vaccinatie. Inmiddels zijn meer dan 200 gevallen van narcolepsie  gemeld en bevestigd in Zweden. "Honderden jongeren zien hun leven bijna vernietigd."

  Na de eerste vrijgave van de rapporten die Pandemrix koppelen aan narcolepsie heeft  het European Medicines Agency (EMA) het toedienen van het vaccin aan personen onder de leeftijd van 20 jaar vlug geblokkeerd. Maar de schade is al toegbracht aan de kinderen die met het vaccin ingeënt zijn.  En tenzij het vaccin volledig verboden wordt voor alle leeftijdsgroepen zouden wel eens meer meldingen kunnen komen van blijvende schade door Pandemrix.
  Terug in 2011, pleitte een dochteronderneming van GSK schuldig aan geneesmiddelen en vaccins  die besmet waren met bacteriën. Een  klokkenluider uit het bedrijf zelf tipte dat een federaal onderzoek uitgevoerd werd naar opzettelijke besmetting van producten om kosten te besparen en naar het gebruik van met bacterë«n besmet water bij een aantal van haar geneesmiddelen. 

  Oorspronkelijke titel: "800 more children permanently harmed by vaccines" Friday, February 15, 2013 by: Ethan A. Huff, staff writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://minnesota.cbslocal.com/2013/01/08/minn-teen-dies-from-complications-of-flu/   
  http://vactruth.com/2012/01/14/dies-in-mothers-arms/   
  http://www.cbsnews.com/8301-18560_162-7195247.html   
  http://www.infowars.com/800-european-children-develop-narcolepsy-after-receiving-h1n1-vaccine/   
  http://www.naturalnews.com/039140_flu_shot_teens_death_risk.html   
  http://www.reuters.com/article/2013/01/22/us-narcolepsy-vaccine-pandemrix-idUSBRE90L07H20130122   

  17-02-2013, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  14-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shaken baby syndroom
  'Shaken baby' syndroom vaak een dekmantel voor kinderen waarvan hersenen beschadigd zijn door vaccinatie.

  (NaturalNews) Kindermishandeling komt in vele vormen voor en kan leiden tot ernstige en blijvende gezondheidsproblemen zoals het shaken baby syndroom (SBS), een type van schade aan de hersenen die meestal kinderen treft jonger dan één jaar. Maar de oorzaak van dergelijk misbruik is niet altijd fysiek trauma zoals veel deskundigen beweren - kinderartsen, artsen en ambtenaren mishandelen regelmatig kinderen door ze te injecteren met giftige vaccins die vaak de werkelijke oorzaak zijn van SBS en andere schade aan de hersenen gerelateerde aandoeningen die dan valselijk toegeschrevenworden aan fysieke mishandeling door ouders en opvoeders.
  Het is een onderwerp waar de doorsnee media niet graag over uitwijden of dat de doorsnee gezondheidsautoriteiten ooit willen onder ogen zien, maar vaccin-gïnduceerde schade aan de hersenen is wijd verspreid in de huidige samenleving, in het bijzonder door het toenemend aantal vaccins die maar worden toegevoegd aan de kindervaccinatieschema's. Op basis van het beschikbare bewijs als gevolg van vele jaren  onderzoek door prominente waarheidszoekers, blijkt SBS vaak niets meer te zijn dan een dekmantel voor de schade aan de hersenen veroorzaakt door vaccinatie.

  SBS, een handige dekmantel voor vaccin-geïnduceerde hersenletsels.
  Het concept van SBS als een legitieme trauma-geïnduceerde vorm van hersenletsel werd voor het eerst bekend in de jaren zeventig toen er werd verondersteld dat baby's met ernstige hersenbeschadigingen, die niet direct konden gekoppeld worden aan uiterlijke tekenen van schedeltrauma, afkomstig waren van gewelddadigheid. Lichamelijke kindermishandeling was, zo werd gesteld, in wezen de enige oorzaak van SBS.
  Naarmate de tijd verstreek begonnen degenen die meer aandacht besteedden aan het fenomeen een merkwaardig patroon te obeserveren van de relatie tussen SBS en vaccineren. Bij veel kinderen die zich normaal ontwikkelden voor het ontvangen van de routine vaccins stopte bijvoorbeeld de vooruitgang en zag men hun gezondheid daadwerkelijk achteruit gaan. En meestal na de tweede en derde ronde van injecties begonnen sommige kinderen symptomen te vertonen vergelijkbaar met deze die vaak geassocieerd worden met SBS.

  Multivalente vaccins rechtstreeks verband met het veroorzaken van SBS
  In een rapport gepubliceerd in Nexus Magazine uit 1998, schreef Dr Viera Scheibner, Ph.D.,  uitgebreid over het verband tussen SBS en vaccins. Tijdens haar onderzoek vond Dr Scheibner dat multivalente vaccins, met name deze die antigenen bevatten voor twee of meer ziekten en niet alleen één antigeen voor een bepaalde ziekte, nauw geassocieerd waren met het veroorzaken van encefalitis en andere vormen van hersenbeschadiging. Het betreft het vaccin DPT (difterie, kinkhoest, tetanus en) en de vijf-in-één pentavalente vaccins voor difterie, tetanus, acellulair pertussis, hepatitis B, en geïnactiveerd polio.
  Aangezien veel van de symptomen die gepaard gaan met vaccin-geïnduceerde schade aan de hersenen direct deden denken aan die van SBS, raakten Dr Scheibner en anderen ervan overtuigd dat niet alle gevallen van SBS werden veroorzaakt door fysiek-geïnduceerde kindermishandeling. Ze begon zich dan ook te verzetten tegen de beschuldigingen die de medische gemeenschap ingeval van SBS uitte tegenover de opvoeders en dat te gebruiken als dekmantel.
  "Vaccins zoals het pertussis (kinkhoest) vaccin worden daadwerkelijk gebruikt om encefalopathie myelitis (experimentele allergische encephalomyelitis) te veroorzaken bij proefdieren", schrijft Dr Scheibner in haar artikel onder verwijzing naar een studie gepubliceerd in het American Journal of Pathology uit 1980. "Deze (conditie) wordt gekenmerkt door zwelling van de hersenen en bloedingen vergelijkbaar met die veroorzaakt door mechanische verwondingen," voegt ze eraan toe, verwijzend naar een andere studie gepubliceerd in het Japanese Journal of Medical Science & Biology uit 1985.

  Veel ouders van door vaccin-verwonde kinderen valselijk beschuldigd van kindermishandeling.
  Wat dit suggereert, is natuurlijk dat de gestage stijging van SBS gevallen in de afgelopen decennia niet alleen een gevolg is van een overeenkomstige stijging van de kindermishandeling door ouders en verzorgers, maar ook door een toename van vaccin reacties. Maar de medische wereld blijft dit bewijs negeren, wat heeft geresulteerd in valse beschuldiging van talloze ouders van misbruik van hun kinderen nadat die door de vaccinaties SBS-type symptomen gingen vertonen.
  "Veel kinderen die lijden onder het zogenaamde 'shaken baby syndroom' zijn mogelijk het slachtoffer  van niet-gediagnosticeerde vaccin schade," voegt Dr Scheibner eraan toe. "Sinds massale vaccinatie van zuigelingen begon, verschenen in medische tijdschriften meer en meer meldingen over ernstige hersenen, cardiovasculaire, metabole en andere verwondingen."
  Dit wil niet zeggen dat alle misbruik-gerelateerde gevallen van SBS vals zijn, maar dat ten minste van enkele van hen een verkeerde diagnose wordt gesteld waarbij de vaccins de echte boosdoeners zijn. In feite wijzen de bijsluiters van veel vaccins waaronder die voor hepatitis B en kinkhoest er duidelijk op dat neurologische aandoeningen zoals paresthesie en verlamming, waaronder het beruchte Guillain-Barre syndroom, multiple sclerose kunnen ontstaan als reactie.
  Maar in plaats van goed onderzoek uit te voeren naar de veiligheid van vaccins, verwijt het Amerikaanse rechtssysteem, dat sterk wordt beïnvloed door de farmaceutische en vaccin-industrie, vaak de ouders van het toebrengen van schade aan hun kinderen. Dezelfde ouders kunnen worden veroordeeld voor het zogenaamd toebrengen van schade aan hun kinderen, en kunnen zelfs hun kinderen ontnomen worden door Child Protective Services (CPS).
  Dit is precies wat een familie uit South Dakota overkwam, waarvan een te vroeg geboren zoon stierf een paar weken na de geboorte als gevolg van vaccin schade. Volgens rapporten ontving het kind verschillende vaccin injecties net na de geboorte in overeenstemming met de aanbevelingen van de huisarts, maar al snel ontwikkelden zich ernstige complicaties. Niet lang na het ontvangen van het drie-in-één Pentacel vaccin (DTaP, IPV, en Hib), en slechts een dag na ontvangst van het hepatitis B-vaccin is Cameron overleden.
  Niet alleen hebben Cameron's ouders te maken gehad met het verdriet en de pijn van het verlies van hun zoon, maar ze hadden ook te maken met valse beschuldigingen dat ze op één of andere manier verantwoordelijk waren voor de dood van hun kind. Het systeem heeft geprobeerd te bewijzen dat Cameron's ouders hem doorheen hadden geschud tot de dood waardoor bloedingen in de hersenen waren veroorzaakt . Verder werd de tweelingbroer van Cameron ontvoerd en overgedragen aan  het CPS. Nooit werd op het proces bevestigd dat de vaccinaties iets te maken hadden met de dood van Cameron.
  Enkele jaren later werd door medische experts eindelijk bevestigd dat de vaccinaties en niet fysiek geweld de meest waarschijnlijke oorzaak waren van Cameron's overlijden.  De tweelingbroer Dalton werd uiteindelijk bevrijd uit de handen van de staat en keerde terug naar zijn familie. Maar het duurde vele jaren van vechten tegen het system om een soort van gerechtigheid in de zaak te bereiken. Veel andere families moeten soortgelijke behandelingen doorstaan door de blijvende ontkenning door het systeem van het gevaar van kindervaccinatie.

  SBS scam blijft bestaan bij gebrek aan lange termijnstudies op de veiligheid van vaccins.
  Helaas, door de SBS zwendel, die de vaccin-industrie beschermt tegen aansprakelijkheid voor vaccin-geïnduceerde schade aan de gezondheid, is het onwaarschijnlijk dat zo'n onderzoek snel zal starten. Het is grotendeels te wijten aan het feit dat lange termijn studies voor vaccins nagenoeg onbestaande zijn dat het zeer moeilijk is voor ouders van vaccin-gewonde kinderen om zich te verdedigen tegen beschuldigingen van kindermisbruik.
  "Weinig gepubliceerde studies over vaccinatie effecten omvatten voor-en-na studies van immuun parameters of hersenfunctie studies zoals electroencephalograms of lange termijn monitoring," zegt Dr Harold E. Buttram, MD, over het ontbreken van goed wetenschappelijk onderzoek naar de schadelijke bijwerkingen van vaccins. "Te weinig aandacht wordt besteed aan de additieve of synergetische bijwerkingen (op elkaar werken) van meerdere gelijktijdige vaccins."

  Oorspronkelijke titel: "Shaken Baby Syndrome often just a cover story for children who are brain damaged by vaccines" Thursday, February 14, 2013 by Tethan A. Huff, staff writer Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.bibliotecapleyades.net/salud/esp_salud33d.htm   
  http://www.nvic.org/doctors-corner/Shaken-Baby-Syndrome.aspx   
  http://www.vaccineeducation.org/shakenbaby.htm   

  14-02-2013, 18:01 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Tags:vaccineren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Behandeling prostaatkanker niet zonder gevaar!
  De behandeling van prostaatkanker verhoogt risico op breuken en overlijden.

  (NaturalNews) Mannen die een hormoonbehandeling voor prostaatkanker ondergaan hebben aanzienlijk meer kans op breuken, en veel van hen die last hebben van fracturen hebben aanzienlijk meer kans om te overlijden, volgens een studie uitgevoerd door onderzoekers van het Cancer Institute of New Jersey, the University of Medicine and Dentistry of New Jersey-Robert Wood Johnson Medical School  en gepubliceerd in het tijdschrift BJU International.
  De studie werd gefinancierd door het National Cancer Institute en het Robert Wood Johnson Foundation.

  "Onze bevindingen suggereren dat de behandeling van mannen met een hoog normaal risico op fracturen met langdurige androgeendeprivatietherapie (ADT) ernstige nadelige gevolgen kan hebben," zei senior auteur Grace Lu-Yao.

  Het onderzoek richtte zich op de behandeling van prostaatkanker met ADT, die vaak wordt gebruikt bij mannen die worden beschouwd als ongeschikt voor bestraling of  operatie. Het doel van ADT is de tumor uit te hongeren van de hormonen die het gebruikt voor zijn groei, waardoor zijn uitzaaiing wordt vertraagd of gestopt. Doch studies hebben aangetoond dat ADT het risico op botbreuken en andere skeletfracturen lijkt te verhogen door verlaagde botdichtheid.

  De onderzoekers analyseerden medische en demografische informatie van de Surveillance, Epidemiology en End Results (SEER)-Medicare database gekoppeld aan 75.994 mannen boven de leeftijd van 65 jaar bij wie prostaatkanker werd geconstateerd tussen 1992 en 2007. Op basis van de aan- of afwezigheid van bepaalde aandoeningen (zoals diabetes, leverziekte, verlamming, en alcohol en sigaretten gebruik) binnen één jaar voor de diagnose van kanker, onderzochten de wetenschappers de mannen op hun risico voor skelet complicaties zoals fracturen.

  Er waren geen gegevens beschikbaar over welke patiënten bisfosfonaten gebruikten die het botverlies geassocieerd met ADT kunnen vertragen. Ook geen informatie over lengte en gewicht (wat kan worden gerelateerd aan risicofactoren).

  40 procent hoger sterftecijfer.

  Tijdens de 12 jaar na de ADT-behandeling ontwikkelden meer dan 58 procent van de mannen, geclassificeerd als hoog risico, breuken tegen slechts 38 procent van de mannen uit de lager risicogroep. De onderzoekers vonden ook dat mannen met een hoog risico eigenlijk meer kans hebben onderworpen te worden aan een ADT-behandeling. Mannen met alleen ADT-therapie kregen een hogere dosis van hormoon-onderdrukkende geneesmiddelen dan mannen die ADT kregen in combinatie met andere therapieën.

  Bij de mannen met breuken was het risico op overlijden binnen de twee jaar 40 procent hoger dan bij de mannen in de fractuur-vrije groep.

  De bevindingen zullen waarschijnlijk ter sprake komen in het huidig debat over screening op prostaatkanker en de behandeling ervan. Steeds meer gezondheidswerkers pleiten ervoor minder mannen te behandelen voor prostaatkanker omdat de overgrote meerderheid van de gevallen bestaat uit langzaam groeiende kankers bij oudere mannen die waarschijnlijk tengevolge van andere oorzaken overlijden zonder ooit de symptomen gebonden aan kanker ontwikkeld te hebben. Bijvoorbeeld, een studie gepubliceerd in 2010 in het Journal of the National Cancer Institute concludeert dat zelfs zonder behandeling, 97 procent van de mannen gediagnosticeerd met een vroeg stadium van prostaatkanker niet zou sterven aan de ziekte.


  Oorspsronkelijk artikel: "Prostate cancer treatment increases risk of fracture, death" Wednesday, February 13, 2013 by David Gutierrez, staff writer Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.sciencedaily.com/releases/2013/01/130117183138.htm   

  14-02-2013, 12:02 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:prostaatkanker
  13-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamine D vitaal!
  Lage vitamine D-spiegel dodelijk, verhoging sterfterisico.

  (NaturalNews) Bij het grootste epidemiologisch onderzoek ooit uitgevoerd over het verband tussen vitamine D en mortaliteit is aangetoond dat een lage vitamine D-spiegel rechtstreeks verband houdt met vroegtijdig overlijden aan hart- en vaatziekten en andere oorzaken. Gepubliceerd in het tijdschrift Arteriosclerosis, Thrombosis Vascular, Biology, toont de studie aan dat personen met de laagste vitamine D-spiegel een significant hoger risico hebben op het ontwikkelen van ischemische hartziekte (1), myocardinfarct (MI) (2), of fatale ischemische hartziekte en MI of op vroeger overlijden, in vergelijking met personen met de hoogste vitamine D-spiegel.

  Meer dan 10.000 mannen en vrouwen werden opgenomen in een studie, die plaatsvond aan het Copenhagen University Hospital in Denemarken begin de jaren tachtig en waarvan de conclusie vorig jaar verscheen. Elk van de deelnemers had zijn of haar niveau van plasma 25-hydroxyvitamine D laten testen en controleren bij het begin van de studie door onderzoekers van het Copenhagen City Heart Study team, en dezelfde deelnemers werden vervolgens gedurende bijna 30 jaar gecontroleerd op hun gezondheid.

  Bij de opvolging werd vastgesteld dat 3100 deelnemers uiteindelijk een ischemische hartziekte hadden ontwikkeld, waarbij 1625 een MI hadden,  6747 overleden aan deze of andere oorzaak. Maar wat vooral interessant is uit deze bevindingen is de enorme ongelijkheid in ziekte en sterfte bij de lage vitamine D-groep in vergelijking met die van de hoge vitamine D-groep. Op basis van de cijfers bleken die met de laagste vitamine D-spiegel - onder de vijf nanomol per liter (nmol / L) - 40 procent meer ischemische hartziekte te ontwikkelen, 64 procent meer kans op een MI hebben, en 57 procent stierven een vroege dood. Deze zelfde groep bleek ook 81 procent meer kans te hebben om te sterven aan ischemische hartziekte of MI.

  "Mensen met lage niveaus vitamine D hebben een verhoogd risico op een hartaanval en vroeg overlijden aan hart- en vaatziekten, en dat is een belangrijke boodschap", aldus auteur van de studie Dr Borge G. Nordestgaard. "De goedkoopste en gemakkelijkste manier om genoeg vitamine D binnen te krijgen is om de zon te laten schijnen op uw huid met regelmatige tussenpozen. Er wordt veel nadruk gelegd op het vermijden van teveel zon, maar misschien is deze stelling niet in evenwicht."

  Uitgebreid overzicht van alle eerdere onderzoek bevestigt lage vitamine D als een doodvonnis
  Om de integriteit van de eigen bevindingen te bevestigen, analyseerde het onderzoeksteam  eveneens  alle eerder onderzoek naar vitamine D en mortaliteit; het team ïdentificeerde 17 eerdere studies in totaal en vond gelijkaardige resultaten. Afnemende niveaus van vitamine D bleken rechtstreeks in verband te worden gebracht met een hoger risico van ziekte en dood in vrijwel elke studie, waaruit blijkt dat het handhaven van een hoge vitamine D-spiegel van cruciaal belang is voor een optimale gezondheid.

  "De meta-analyse geeft precies hetzelfde resultaat als onze studie," voegde Dr Nordestgaard. "Dus de resultaten zijn zeer robuust als je kijkt naar de totaliteit van het bewijs."

  Oorspronkelijke titel: "Low vitamine D levels proven to be deadly, increase mortality" Wednesday, February 13, 2013 by Jonathan Benson, staff writer Natural News.


  (1) Ischemische hartklachten zijn klachten van het hart die ontstaan doordat de bloedtoevoer naar de hartspier zelf onvoldoende is, meestal door vernauwingen of verstoppingen van de kransslagaders. Het meest komt voor een zwaar drukkend gevoel op de borst. Dit kan het gevolg zijn van angina pectoris of van een hartinfarct.

  (2) Een hartinfarct (medisch: myocardinfarct), in de volksmond hartaanval genoemd, is het afsterven van een deel van de hartspier door onderbreking van de bloedtoevoer ervan door de kransslagaderen

  Bijlagen:
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23232064   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23318705   
  http://www.theheart.org/article/1451199.do   
  http://www.vitamindcouncil.org/   
  http://www.vitasearch.com/get-clp-summary/40507   
  http://www.vitasearch.com/get-clp-summary/40570   

  13-02-2013, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:Vitamine D, huid
  12-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Multiple sclerose te genezen
  Iraanse geleerden maken kruidengeneesmiddel tegen multiple sclerose

  De Iraanse televisie meldde dat onderzoekers van de Tabriz Medical Research University een kruidensubstantie bereid hebben die multiple sclerose kan genezen. Het nieuwe geneesmiddel noemt "MS Nut" (Nutrition) en wordt gemaakt uit speciale olie planten. Het wordt geleverd in siroop vorm. De onderzoekers hebben twee en een half jaar gewerkt aan de behandeling. Het geneesmiddel werd getest op 100 multiple sclerose patiënten waarvan 65 de behandeling hebben afgerond. De meeste patiënten zijn volledig hersteld, maar die met meer gevorderde vormen van de ziekte genazen niet.Volgens verdere informatie duurt de behandeling met "MS Nut" tussen de 6 en 12 maanden.

  Goedgekeurd
  Het middel is ondertussen reeds goedgekeurd door het Iraanse Ministerie van Volksgezondheid.  De productie zal binnenkort starten.Volgens de Iranese media is het aantal MS-patiënten in Iran de laatste jaren gestegen.  Op dit moment telt het land zo'n 50.000 patiënten.  Omgevingsfactoren zouden verantwoordelijk zijn voor de steiging.Als de ziekte zich blijft verspreiden aan het huidig tempo zal binnen tien jaar in elke Iraanse familie een patiënt voorkomen.

  Afweercellen
  Multiple sclerose is een chronische aandoening aan de membranen rond de hersenen, het ruggenmerg en het zenuwstelsel.  De ziekte manifesteert zich tussen de leeftijd van 15 tot 40 jaar. Momenteel echter wordt de diagnose ook al gesteld bij kinderen vanaf drie jaar.  De ziekte wordt getypeerd door de aantasting van verschillende delen van het zenuwstelsel wat leidt tot het verschijnen van neurologische symptomen.

  Oorspronkelijke titel: "Homeopathic treatment foor complete multipel sclerosis recovery perpared in Iran" Azerbaijan, Baku, Jan. 16 / Trend, T. Jafarov /

  Bijlagen:
  http://en.trend.az/regions/iran/2108864.html   

  12-02-2013, 19:51 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
  11-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onrustwekkende stijging van diabetes type 1
  Onderzoekers  zijn verbijsterd over 70 procent stijging van type I diabetes in Philadelphia bij kinderen onder de vijf jaar.

  (NaturalNews) Ouders, luister. Op 03 februari 2013 werd het openbaar gemaakt: een onderzoek dat liep van 1985 tot 2005 in Philadelphia vond maar liefst een toename van 70 procent van diabetes type 1 bij kinderen onder de vijf jaar. De studie verscheen in het tijdschrift Diabetes Care. Dit zijn vergelijkbare resultaten met de Verenigde Staten en Europa.

  Op de vraag over het waarom van deze toename aan de hoofdauteur en professor aan de Universiteit van Pennsylvania School of Nursing, Terri Lipman, antwoordde deze: "Helaas, het antwoord is dat we het niet weten."

  Type I diabetes, het type waarin patiënten afhankelijk zijn van insuline gebruik, wordt beschouwd als een ziekte die begint bij de adolescentie maar deze gegevens tonen aan dat de ziekte ook al optreedt bij baby's en kleuters.

  Meer onzekerheid over de oorzaak van de ziekte bij jonge kinderen, komt uit de mond van type I diabetes specialist, Carol Levy, van Mount Sinai Hospital in New York die zegt "deze jonge groep is een mysterie."

  Symptomen om op te letten bij jonge kinderen zijn extreme dorst en vaak plassen. Bedplassen  en abnormaal natte luiers bij baby's kunnen een aanwijzing zijn.

  Kan een gezonde voeding  deze chronische ziekte helpen voorkomen?

  Het is al lang gesteld en velen zeggen bewezen dat voeding een belangrijke rol speelt bij het al of niet zich manifesteren van de ziekte. En zoals velen weten zijn de ouders vaak de belangrijkste leveranciers van voedsel voor hun kinderen.

  Het recente artikel "Plant over meats" (meer planten dan vlees) gepubliceerd op The Star Online website gaat in op de rol van voeding bij gezondheid en ziekte, besluiten trekkend uit de film "Forks over Knives" (meer vorken dan messen).

  "De film geeft overtuigend bewijs dat een volwaardig plantaardig dieet in staat is om obesitas, hypertensie, hypercholesterolemie, diabetes, hart- en vaatziekten en andere chronische ziekten te voorkomen, te controleren of zelfs om te keren", zegt dr. Amir.

  Een ander artikel, gepubliceerd op dezelfde dag, opgedoken in de "Lifestyle section of Kano", die een eeuwenoude traditie van Boeddhistische keuken bespreekt en wat het betekent te "verhuizen van de tempels en kloosters" - die grotendeels veganistisch is en een indrukwekkende verscheidenheid van wilde wortels, kruiden en groenten bevat - "in de reguliere restaurant cultuur".

  Het doel is hier om te proberen een situatie in een land te verbeteren dat meer en meer af te rekenen heeft met steeds meer obesitas en diabetes."

  Oorspronkelijke titel: "Researchers dumbfounded by Philadelphia's 70 percent increase in Type I diabetics under the age of five" Monday, February 11, 2013 by Antonia, Natural News

  Bijlagen:
  http://lifewise.canoe.ca/FoodDrink/2013/02/03/20549566-relaxnews.html   

  11-02-2013, 16:44 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
  Tags:diabetes
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vaccineren van ongeboren vrucht?
  Het (indirect) vaccineren van de ongeboren vrucht ...?!

  Terwijl meer en meer wetenschappers en dokters terughoudend staan tegenover de hype van inentingen bij kinderen tracht men nu in Nederland het inenten in de baarmoeder bij de aanstaande moeders ingang te doen vinden. Lees dit ongelooflijk verhaal verder op: http://www.wanttoknow.nl/nieuws/het-vaccineren-van-de-ongeboren-vrucht/

  Bijlagen:
  http://www.wanttoknow.nl/gezondheid/paradox-ziek-zijn-om-beter-te-worden/   

  11-02-2013, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Archief per week
 • 10/06-16/06 2019
 • 03/06-09/06 2019
 • 13/05-19/05 2019
 • 22/04-28/04 2019
 • 08/04-14/04 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!